2024-08-21
之前睇到朋友post嘅打卡相就好想試,今次約埋朋友喺度食lunch,真係唔錯。餐廳門口嘅位置擺設得好靚。座位與座位之間也很寬敞,坐低傾偈都唔會驚嘈親隔離。Lunch Menu選擇也不少,前菜三選一,主菜六選一,仲包埋飲品都係百幾蚊個餐。啲食物仲要好高質👍我同朋友兩個都係選無花果沙律做前菜,沙律菜份量不少,而且很新鮮,無花果好甜,加埋醋食好開胃。主菜我哋叫咗All day breakfast同埋香煎豬肉眼扒配肉桂蘋果醬,兩款都好好味。All day breakfast好豐富,有好多汁嘅燒蕃茄、肉腸、煙肉、蛋、茄汁豆、沙律菜、香甜嘅哈密瓜同埋烘脆嘅麵包等等。見到擺得咁靚咁豐富嘅食物係個碟上面,即刻食慾大開。香煎豬肉眼扒配肉桂蘋果醬配上香滑嘅薯蓉,非常好味。豬肉眼扒外面煎得香口,裏面能保持肉汁鮮嫩,加埋蘋果肉粒嘅醬汁,酸酸甜甜,十分美味。飲品方面,我哋叫咗一杯Espresso Tonic同埋一杯Mixedberry Smoothie,兩杯都好好飲,特別係個Smoothie真係又靚又好味👍