2023-08-23 151 浏览
奶油甜度正好,蛋糕體也很濕潤,味道不錯蛋糕份量較大,一個人有機會吃不完下次再試吓其他未食過的店舖乾淨衛生,環境優美很適合拍照及靜靜地享受蛋糕這間店列入打卡列表我很滿意
奶油甜度正好,蛋糕體也很濕潤,味道不錯
蛋糕份量較大,一個人有機會吃不完
下次再試吓其他未食過的

店舖乾淨衛生,環境優美
很適合拍照及靜靜地享受蛋糕
這間店列入打卡列表
我很滿意
2023-08-19 115 浏览
同朋友食完晚飯,黎呢間cafe打卡同食甜品依間分店主打係蛋糕同甜品為主,佢其他分店既menu 會有多啲選擇,而佢既既佈置係粉色既夢幻少女系列。而我哋叫左荔枝蛋糕店員提醒咗我哋呢個蛋糕本身比較甜,唔適合Keto,雖然好甜,不過荔枝味好香。Chesse cake 最original 既Chesse cake ,好香濃芝士味,好食之餘又唔甜,食完可以再食多一個!Fantasy Rose Strawberry Cake依個蛋糕好夢幻好colourful ,蛋糕夠濕軟,雖然好似好多cream,但係甜度適中,有淡淡士多啤梨味,味道唔錯
同朋友食完晚飯,黎呢間cafe打卡同食甜品
依間分店主打係蛋糕同甜品為主,
佢其他分店既menu 會有多啲選擇,
而佢既既佈置係粉色既夢幻少女系列。
而我哋叫左
荔枝蛋糕

Chesse cake

Fantasy Rose Strawberry Cake
多啤梨味,味道唔錯
2023-08-14 76 浏览
今日約左閏蜜𝓈𝒽𝑜𝓅𝓅𝒾𝓃𝑔行到攰攰地就去左嘆個𝓉𝑒𝒶🍰生酮都有好味既甜品真係超幸福🥰.🫧𝒮𝒾𝑔𝓃𝒶𝓉𝓊𝓇𝑒 𝐵𝓁𝓊𝑒 𝐸𝒶𝓇𝓁 𝒢𝓇𝑒𝓎 𝒞𝒶𝓀𝑒 $72朋友仔雖然唔係生酮,但都叫左佢地既生酮伯爵茶蛋糕食面層既cream加左蝶豆花,粉藍色滿滿少女心💙入面既海綿蛋糕體係伯爵茶味既,都幾香🤤加上個cream唔算膩,配埋一齊食都唔錯👍🏻.🫧 𝒦𝑒𝓉𝑜 𝒸𝒾𝓃𝓃𝒶𝓂𝑜𝓃 𝓇𝑜𝓁𝓁 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝒾𝒸𝑒 𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂 $𝟨𝟪面層既雪糕都係𝒦𝑒𝓉𝑜 𝒻𝓇𝒾𝑒𝓃𝒹𝓁𝓎既 仲要係好香既𝓋𝒶𝓃𝒾𝓁𝓁𝒶味,加上滿滿玉桂香氣既玉桂卷,超夾!包體比起一般麵包乾身一啲,但加左雪糕都𝑜𝓀𝒶𝓎~不過比較可惜既係,本身👧🏻以為個玉桂卷會係整熱既,但原來係唔會🫣相信如果整熱左同涼浸浸既雪糕夾埋一齊食會更好!!
今日約左閏蜜𝓈𝒽𝑜𝓅𝓅𝒾𝓃𝑔
行到攰攰地就去左嘆個𝓉𝑒𝒶🍰
生酮都有好味既甜品真係超幸福🥰
蝶豆花伯爵茶蛋糕

朋友仔雖然唔係生酮,
但都叫左佢地既生酮伯爵茶蛋糕食
面層既cream加左蝶豆花,粉藍色滿滿少女心💙
生酮玉桂卷配雪糕

蝶豆花伯爵茶蛋糕
生酮玉桂卷配雪糕
2023-07-17 116 浏览
今次同朋友終於都有機會黎呢間cafe打卡同Tea time 啦!呢間Cafe主打係蛋糕同甜品為主,而佢哋既佈置係粉色既少女系列。尤其天花板上既水晶燈,睇落好似去左公主房咁架!值得我去selfie下啦。而我哋叫左伯爵茶蛋糕🍰,蛋糕上係好靚既藍色忌廉,再加伯爵茶味既海綿蛋糕,好睇之餘又唔甜,食完可以再食另外叫左個三文魚牛油果斑戟同士多啤梨芝士斑戟。呢兩款既斑戟既賣相反而就一般,唔算好吸引。但味道都算整得唔錯既。

呢間Cafe主打係蛋糕同甜品為主,
而佢哋既佈置係粉色既少女系列。
尤其天花板上既水晶燈,
睇落好似去左公主房咁架!
值得我去selfie下啦。

而我哋叫左伯爵茶蛋糕🍰,

另外叫左個三文魚牛油果斑戟同士多啤梨芝士斑戟。
呢兩款既斑戟既賣相反而就一般,唔算好吸引。
但味道都算整得唔錯既。
2023-07-15
2023-03-11 328 浏览
想試左呢間Infiniti C好耐,因為餐廳主打生酮蛋糕,精緻又健康,每間分店環境都好靚好夢幻,餐廳仲有少量輕食、咖啡可供選擇。蛋沙律三文治伴沙律 $68沙律菜好新鮮,車厘茄好甜,撈左黑醋汁好開胃,厚切麵包都幾鬆軟帶少少甜,如果雞蛋沙律多返d沙律濕潤啲會更好。Flat white $38味道較nutty,幾香滑,但份量比較少,不過呢個價錢應該只可以俾細杯嘅份量😆Fantasy Rose Strawberry Cake $76好夢幻好IGable,蛋糕夠濕軟,雖然好似好多cream,但係甜度適中,玫瑰味頗特出,加上淡淡士多啤梨味,味道唔錯❤️餐廳環境好靚,打卡一流,不過食物唔算太突出,蛋糕好精緻味道唔錯但價錢偏貴,鍾意影相嘅都可以不妨一試🥰美味指數🍽:7.5/10 環境指數📸:9/10整體表現💜:8/10CP值指數😎:7.5/10

蛋沙律三文治伴沙律 $68

Flat white $38

美味指數🍽:7.5/10
環境指數📸:9/10
整體表現💜:8/10
CP值指數😎:7.5/10
2023-03-06 202 浏览
雖然生酮飲食在香港愈來愈普遍但要在香港找到生酮餐廳仍是不容易要找到生酮美食更艱難今天特地來潮聖一下這間生酮餐廳裡面賣的面包和蛋糕都是keto-friendly這個蛋白面很鬆軟!我朋友不是生酮的,也覺得很美味!對於已經戒了面包很久的我,簡直好像上了美食天堂!蕃茄很新鮮,配上芝士很美味!最後是期待以久的蛋糕時間!這裡有很多蛋糕可以選擇!!朱古力味十分濃厚!!在生酮期間可以食到甜食真的太開心了!而且個樣真係好靚!最重要是我第二日磅重無升磅!真係keto-friendly!!
雖然生酮飲食在香港愈來愈普遍
但要在香港找到生酮餐廳仍是不容易
要找到生酮美食更艱難
今天特地來潮聖一下這間生酮餐廳
裡面賣的面包和蛋糕都是keto-friendly
這個蛋白面很鬆軟!我朋友不是生酮的,也覺得很美味!
對於已經戒了面包很久的我,簡直好像上了美食天堂!

蕃茄很新鮮,配上芝士很美味!

最後是期待以久的蛋糕時間!
這裡有很多蛋糕可以選擇!!
朱古力味十分濃厚!!
在生酮期間可以食到甜食真的太開心了!
而且個樣真係好靚!最重要是我第二日磅重無升磅!
真係keto-friendly!!
2022-10-22
庆祝纪念
生日
2022-12-10 297 浏览
1️⃣伯爵茶蛋糕好普通,都食到伯爵茶味,但蛋糕較乾。外形幾靚,但好貴.同埋唔會用好食黎形容,係勁普通💰HKD$722️⃣朱古力蛋糕史上最難食朱古力蛋糕,同食💩差不多。係榛子味,好潔身,質感超差,味道好怪,勁難食。食左一淡想嘔。痴線架朱古力蛋糕都可以整得難食🤮🤮🤮💰HKD$78千其千其唔好食,員工態度又差。咩都要自助,價錢貴過lady m 但難食勁多,外形係靚。但係比狗都唔食。超難食呀,究竟有冇試過味架
1️⃣伯爵茶蛋糕
💰HKD$72

2️⃣朱古力蛋糕
💰HKD$78

2022-11-23 261 浏览
Infiniti C主打純素、生酮食品,當日去尖沙咀海運大廈分店時本來想試佢哋嘅toast,點知當日冇供應,所以就試咗蛋糕。我哋叫咗2款蛋糕,一款係生酮、一款係純素,質感上2款蛋糕冇太大嘅分別,都係偏實,感覺似浸濕咗嘅麵包,冇一般蛋糕咁鬆軟。蝶豆花伯爵茶蛋糕 Blue earl grey ($72)底下嘅伯爵茶蛋糕味道少少似薑,唔會太甜。純素芝麻蛋糕 Sesame vegan cake ($72)好香濃嘅黑芝麻味,似食緊芝麻糊,比伯爵茶蛋糕甜。

蝶豆花伯爵茶蛋糕 Blue earl grey ($72)
底下嘅伯爵茶蛋糕味道少少似薑,唔會太甜。

好香濃嘅黑芝麻味,似食緊芝麻糊,比伯爵茶蛋糕甜。
2022-10-31
用餐时段
下午茶
2022-11-05 295 浏览
本來一直都幫襯開堅尼地城既Infiniti C 今日好其待去海港城既分店 一間好少女小朋友feel 既分店但係入面播既歌係哥哥張國榮........之後完全無feel再之後有個西口西面既員工 ......買野要等好耐 店舖裏面只有一枱客 都唔知佢做咩要咁耐 仲有個呀姨係到但係佢唔係做野 只係係咁叫我地等多陣等多陣原本諗住好有feel 食下蛋糕同朋友傾下計.....之後都無晒之前去其他分店既開心既心情以後都唔會去依間分店
本來一直都幫襯開堅尼地城既Infiniti C
今日好其待去海港城既分店
以後都唔會去依間分店
2022-10-30 228 浏览
一路以來都幫襯開西灣及中環店舖。今次第一次嚟尖沙咀海運分店。keto 緊嘅朋友可能都試過 佢嘅蛋糕,價錢大約$80一件,但口感不裕。10/30 星期日1:15左右到達,係一個人都冇既,但隔離餐廳方都排緊隊。同店員對話後即係明哂。是日兩位店員,帶著口罩都感受到收銀員(短髮)的西口西面就好似斷佢米路咁,我好正路問嘢都有講唔該,收錢時候我睇下佢有冇at least hea 講聲 多謝,答案真係諗多咗,梗係無。我即係望一望佢雙眼,毫無悔意架。

早兩日在story分享貪得意試了純素珍奶,原來很不錯,才發現原來也有不少朋友一直在尋找純素的甜點,在尖沙咀海運大廈的這間分店,不知道是不是位於親子區域的關係,色調完完全全就是讓少女會蹦蹦跳跳的那種啊~一切粉色調的東西都令人心情愉悅,加上可以消滅一兩張商場coupon就更開心了。❝蝶豆花伯爵茶蛋糕❞ | $72伯爵茶的香氣淡淡的,不是走濃茶那種風格,蛋糕偏向乾身﹑表層及內餡忌廉部份口感也是偏向粗糙一點,不過畢竟是純素甜點,絕對是麩質敏感朋友的福音呢~加上造型太過夢幻,試一次也是無妨。甜度不太高,這點很合我口味,完食都不會太膩。如果為了拍照,藍調的蛋糕與藍調的西環店會更相襯!❝Flat White❞ | $38採用偏向nutty的咖啡豆,奶的比例偏少,相當濃郁。是比合理更低的定價,如果經過附近想喝咖啡可以來坐一坐~𓂃𓈒 𓂂𓏸 Infiniti C 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @infiniti__c 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G49號舖尖沙咀L5出口/10mins每日12:00 - 21:00#17尖沙咀#17咖啡店尋找更多高質感食事提案⋯@17feelgood at your ser
早兩日在story分享貪得意試了純素珍奶,原來很不錯,
才發現原來也有不少朋友一直在尋找純素的甜點,
在尖沙咀海運大廈的這間分店,
不知道是不是位於親子區域的關係,
色調完完全全就是讓少女會蹦蹦跳跳的那種啊~
一切粉色調的東西都令人心情愉悅,
加上可以消滅一兩張商場coupon就更開心了。

❝蝶豆花伯爵茶蛋糕❞ | $72
伯爵茶的香氣淡淡的,不是走濃茶那種風格,
蛋糕偏向乾身﹑表層及內餡忌廉部份口感也是偏向粗糙一點,
不過畢竟是純素甜點,絕對是麩質敏感朋友的福音呢~
加上造型太過夢幻,試一次也是無妨。
甜度不太高,這點很合我口味,完食都不會太膩。
如果為了拍照,藍調的蛋糕與藍調的西環店會更相襯!

❝Flat White❞ | $38
採用偏向nutty的咖啡豆,奶的比例偏少,相當濃郁。
是比合理更低的定價,如果經過附近想喝咖啡可以來坐一坐~

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G49號舖
尖沙咀L5出口/10mins
每日12:00 - 21:00

#17尖沙咀
#17咖啡店

尋找更多高質感食事提案⋯
@17feelgood at your service ♡
2022-10-23 148 浏览
一直很喜欢这家keto的cake,味道很好,尝试过西环和k11很多次,但两次海港城的经历都让我大跌眼镜,尤其是里面黄头发戴眼镜的女生服务生,我们买takeaway,她把勺子不情愿地用力扔进袋子里,之后直接把给我们的小刀扔到了地上,两次都遇到她,每次服务态度都极其差。原本一个很棒的店,只因为这个服务生减分,希望店长能够重视,不要因为一个工作人员,影响到这家店的reputation。

2022-10-07 161 浏览
在香港我最喜歡這家蛋糕店低糖 無澱粉 無麩質 低碳 純素蛋糕口感鬆綿重點是一點都不甜而且果味很重每次吃都覺得有濃濃的幸福感以前常去K11 Musea買現在尖沙咀海港城也有店舖真的太開心了
在香港我最喜歡這家蛋糕店
真的太開心了
audrey love
audrey love
2022-07-31 631 浏览
之前行過見到呢間蛋糕店既佈置好夢幻好吸引,今日終於可以黎試吓佢既無麩質蛋糕,我地去到既時間都成5點,加上平日所以冇乜人,好清靜叫左兩件蛋糕同兩杯飲品,蛋糕就揀咗玫瑰荔枝同埋雙重朱古力味!一開頭食兩件蛋糕都有驚喜,食到最後玫瑰荔枝都仲係好好味,好fresh,而朱古力因為係有榛子同朱古力兩種,味道有啲似食緊金沙榛子朱古力,食到一半開始就覺得係有啲啲漏,但係個質感就比起玫瑰荔枝冇咁乾身,我諗因為中間有好多朱古力醬! 飲品就係一壺熱茶lemon and ginger 同埋一杯凍嘅莓茶,兩款都唔錯!個人鍾意杯cranberry and raspberry 凍飲多啲整體而言,我第一次食無麩質蛋糕,感覺都唔錯,覺得幾好味,下次可以再試吓其他味道嘅蛋糕,好似earl grey同埋黑芝麻都想試!

Rose  lychee  cake

Double  chocolate

Rose  lychee  cake
Double  chocolate
2022-07-27 405 浏览
之前先生和我分別買過這家店的蛋糕都選擇帶走。因為並不在店裡享用,每次感覺店員好似很忙,就算先生之前也同我抱怨店員態度不太好,今次帶著小朋友還是打算再光顧一次。个人还挺喜欢这家店的Tiramisu,不太甜,生酮配料相對卡路里也比較低。但是店內的服務生態度真的非常不好,說話也冷冷的。因為是日商場人多,環境略吵雜,我只聽到店員說堂食可以先找位置坐下。之後我們坐下,我示意店員點餐,這位店員非常不友好,讓我自己走去櫃檯點餐。其實這本來無可厚非,但是這位店員的態度真的非常生硬,讓聽的人感受非常不愉快,於是我帶著小朋友離開了。不知道是不是店裡人手不夠,櫃檯前空間相對有限,有時有顧客排隊點餐,有時店員又要送餐出來,都是同一處位置,就會顯得比較擁擠。可能這樣店員一直心情都不太好……雖然只是個人揣測,但服務行業畢竟顧客的主觀感受占更多比例。如果一直是這樣的服務態度,再好吃的蛋糕也提不起興趣了。
不知道是不是店裡人手不夠,櫃檯前空間