2019-12-18 490 浏览
因为有个短息时间, 见四楼有餐厅就谂住坐低食少少嘢。四十几蚊自助下午茶都唔会有期望, 不过⋯沙律 bar 嘅酱汁用个柚子茶樽装住, 环保系无问题嘅, 但唔标明系乜嘢酱, 又无晒、只匙羹又唔够长就唔系几好。尐食物盘十室九空, 一大个盘但得十条迷你春卷, 隔离尐包好似隔咗几夜再卖。食物种类少、 数量亦少, 睇见就唔开胃😞客人一路食嘢一路搬枱搬凳, 仲不停留喺我枱则边抹地。坐低後问个待应如果食自助餐系唔系可以出去攞嘢, 黑口黑面答『你落咗单先』, 态度差到不行!极度中伏, 无下次
因为有个短息时间, 见四楼有餐厅就谂住坐低食少少嘢。
四十几蚊自助下午茶都唔会有期望, 不过⋯
食物种类少、 数量亦少, 睇见就唔开胃😞
客人一路食嘢一路搬枱搬凳, 仲不停留喺我枱则边抹地。

极度中伏, 无下次
2019-10-21 1013 浏览
相约一家人星期日晚上7时到Iconic kitchen ..听闻沙律餐不错……但一尝後……祈望、变失望!餐汤似椰菜花汤……味道尚可!牛角饱……林林扁扁的!只有似蝴蝶酥饼的味道可入口……都是不趣口!听闻有炸物……春卷/芝士卷……侍应回应冇货啦!今日生意好……食哂啦!冇货炸啦!咁都得!现在才7时……随我一家人入座後还不断有6人、2人、2人、入座!居然唔补货……这是甚麽服务态度呀!只有沙律菜不停供应。
2019-10-20
2019-10-18 749 浏览
环境唔错枱与枱之间有距离,阔落,开放式餐厅半自助餐系可以任食沙律🥗,啫喱,汤(当天系南瓜汤)仲有几款菜,西瓜,牛角包🥐同面包,成个沙律吧,最钟意食脆脆面包粒。🎃汤望落足料,但饮落左就唔够浓南瓜味。汤就一般,最差系唔够热。牛魔王又黎介绍牛🥩啦!😂🐃🐃🐃澳洲烧西冷牛扒,睇落有啲乾但咬落有肉汁,牛肉味唔够同有好多肥膏,个牛扒都系暖暖地,唔多够热。如果无沙律吧就唔系好值$148加一。无影到配菜,但系有既,薯角一条,有牛腩汁味嘅白萝卜一嚿,烧牛扒配腩汁萝卜几特别既,嚿萝卜系好味嘅!一片鸡髀菇同几块菜。不过每样得一件,好悭既员工 😂澳洲牛肉芝士汉堡,侍应有问个Burger要几成熟,但无问个牛扒,本来以为有咩特别。但黎到见到都系普通芝士汉堡一个。牛味唔够,正体都唔错,薯条够脆。$108加一总结:啲野食如果可以热啲就好啲。但抵食嘅,可以试下,坐位都算舒服。
环境唔错枱与枱之间有距离,阔落,开放式餐厅

牛魔王又黎介绍牛🥩啦!😂🐃🐃🐃

2019-08-30 1327 浏览
是咁的,话说有一日,小朋友喺青年广场参加完活动,就约埋其他几个家长和小朋友一齐食lunch,谂住近近地,就去咗呢间餐厅食。都唔知乜嘢事,负责安排入座的女职员已经全程黑口黑面,叫佢斟几杯水俾D细路饮吓先,又粗粗鲁鲁咁,都算啦。D小朋友见到出面有七彩啫喱糖就好开心,要即刻出去夹啦。呢个时候,竟然有另一个四眼女侍应冲过嚟,截住。系冲过嚟攞个餐牌截住!好大声咁话公司规定,一定要叫咗主菜,先可以食出面D嘢。我地同佢解释,话我地全部都会order主菜,不过未谂定食乜,所以等一阵先落主菜的order。点知,我地好声好气,佢就粗声粗气。强调呢个系公司规矩,仲话佢喺呢度做咗好多年,一直都系咁。(呢D系咪唔识变通呢?如果有D客本身净系谂住食salad,食食下想要埋个main course,咁系唔系落咗单就无得改?)连环2个女待应都态度恶劣,有赶客嘅感觉。到底经理有无好好管理下属?抑或经理其实本身都系咁,所以个个下属都有恃无恐?
连环2个女待应都态度恶劣,有赶客嘅感觉。
2019-08-09 1104 浏览
一个平平无奇的晚上,一餐普通的西式晚餐。值得一赞既系啲沙律🥗菜的确颇新鲜,性价比。面包粒都够卜卜脆,只系选择上未够多!主菜就够味同够热,尚可接受。但是卫生就麻麻,有只疑似蟑螂的小生物系 pizza 🍕 上生猛地爬行,情急下,攞把刀处理左佢。同待应反映过後,原全无反应,唔好意思都无句。真系有点意料之外,大家小心啦!另外,佢地个甜品🍮真系吓亲我。我唔知佢系布丁,定炖蛋。食落真系唔多掂,呑都呑唔落 🙈🙈
一个平平无奇的晚上,一餐普通的西式晚餐。

2019-08-08
偶有与贤师一聚,他带我到我从来未到过的地方:柴湾。印象中柴湾是多坟场、多楼宇、商场设计也不太时尚。去过之後,个人认为一贯商场围绕着地铁站,绝对绝对适合下雨天或怕热人士。餐厅位於青年商场中层,上下层多为多用途室、自修室、展览及图书馆。早到的时候多个时间打发时间。蕃茄酱羊膝意大利饭羊膝全只上,肉质松化不太有膻味。意大利饭收汁颇好,粒粒有口感,烹调时间不太够,令味道不算吸收。安格斯牛排配薯角安格斯7成、非常juicy、有肉味。薯角够脆、但配菜非常油腻。这间餐厅我认为宁静度高,没有限时用餐,给联谊用途最为不过。另外设有自助吧,款式出奇地多。有沙律、生果、餐汤及餐包。最吸引我也是餐厅的配置,每款食材虽简但款式不会令人生厌。有至爱的牛角包配蘑菇汤。饭後也可以添一些水果。这一层有三间营业中的餐厅,另外有港式火锅及上海菜。不限时、地方开扬,确实适合良朋友聚。

蕃茄酱羊膝意大利饭

2019-07-18
羊膝意大利饭
安格斯
2019-07-17 895 浏览
青年广场4楼有几间餐厅今次就试下iconic kitchen 呢度嘅午餐价钱已经包括咗自助沙律吧 生日快乐呀除咗有蔬菜选择之外还有啫喱糖生果面包餐汤咁最近就新推出咗一款热食曾经试过有春卷有焗生蚝 日日唔同。前菜质素唔错沙律蔬菜程新鲜程度十分好 仲有好多酱汁畀你拣除咗一般嘅沙律酱之外仲有意大利黑醋同橄榄油 仲有我最锺意食嘅脆面包碎 另外车厘茄亦都好新鲜好脆口。今日嘅餐汤系蘑菇汤 做法非常西式蘑菇打烂混和忌廉汤味道非常浓郁 很赞甜品亦有啫喱糖同西瓜 非常满足 至於自主菜方面因为前几次都系食汉堡咁今次就食咗个意粉咁呢个意粉就系猪腩肉烧汁意粉。 但系就非常失望,味道非常一般,烧汁嘅味道唔出,好淡,而肥腻程度完全接受唔到 , 同埋个碟底非常之油,令到啲意粉亦都好油腻 。随帖附上食净猪油膏一碟食完都觉得会爆血管, 救命呀!
甜品亦有啫喱糖同西瓜 非常满足 至於自主菜方面

2019-06-12 1302 浏览
本身我都对青年广场上面嘅餐厅都冇乜太大要求,总系觉得柴湾都没有一间质数好既西餐厅,经朋友介绍之下到了青年广场4楼西餐厅有半自助餐形式,沙律吧同汤都可以任添任饮...仲设咗一个朱古力喷泉可以俾小朋友当作饭後甜品我们当时系吃午餐所以我哋嗌咗一份牛扒一个薄饼同埋一份脆薯,大家share食!!开胃前菜系自助式沙律吧有无限添加沙律同汤牛扒味道唔错又淋身又有牛味唔会煎到乾争争仲有配上黑椒汁同小小薯菜芝士布满整个薄饼有拉丝效果仲有三文鱼馅,可以拍得住大型连锁店脆薯片配他他酱同蕃茄酱具有墨西哥风味

开胃前菜系自助式沙律吧有无限添加沙律同汤

脆薯片配他他酱同蕃茄酱具有墨西哥风味

2019-05-15 1246 浏览
在柴湾朋友家开完四方城,在附近食晚饭就最好。原来柴湾青年广场都有些餐厅,有一楼层有日本菜,上海菜及西餐。最後选择了西餐,贪其有自助前菜任取😍内里够宽敞,也有儿童餐椅👍有薄饼,肉扒,汉堡包,饭,意粉,小食,都颇丰富。 有套餐,价钱算是划算。自助前菜bar有牛角包,沙律,忌廉汤,啫喱,食前菜都饱了一大半🙈12" 辣肉肠薄饼够正宗,够脆,够多芝士,美味,不是pizza hut那种厚厚的😂小食(虾多士,鸡翼)虾多士足一口尺寸那款,虾胶不算多,但是是现炸的,不错!!鸡翼内是满满的馅料,有点儿辣。鲜虾露笋忌廉汁意大利饭份量不算多,但在这少少的份量也满是材料,也很creamy。经典烧牛肉配烧汁牛肉7成熟,够juicy,也够大份,好味。也有点洋葱及薯仔作配菜,更加饱肚。食后感: 很满意这餐,估不到柴湾也有不错的餐厅。

内里够宽敞,也有儿童餐椅👍

自助前菜bar
有牛角包,沙律,忌廉汤,啫喱,食前菜都饱了一大半🙈

12" 辣肉肠薄饼

小食(虾多士,鸡翼)
虾多士足一口尺寸那款,虾胶不算多,但是是现炸的,不错!!
鸡翼内是满满的馅料,有点儿辣。

鲜虾露笋忌廉汁意大利饭
份量不算多,但在这少少的份量也满是材料,也很creamy。

经典烧牛肉配烧汁

食后感: 很满意这餐,估不到柴湾也有不错的餐厅。
2019-03-10 1406 浏览
柴湾比我感觉一向都系美食沙漠估唔到都有好野呀, 系青年广埸对上4楼就有几间餐厅, 记得之前呢到系一间意大利餐厅 估唔到隔左咁耐已经易左手今次呢个都几有惊喜!  有个salad bar 同小型bakery 可以任食! 我地有10个人 平均都嗌左3个6人套餐 但整体竟然唔够饱 最後都要出去整d面包食下lol Main course : risotto , Linguine , pizza 都好高质!但steak差少少, 餐厅mentioned Angus Beef 但Level同出面差太远,Mashed Potato 卖相麻麻但食落都几够味!

记得之前呢到系一间意大利餐厅 估唔到隔左咁耐已经易左手

Mashed Potato 卖相麻麻但食落都几够味!

2019-03-10
  • Salami Sausage Pizza
  • Grilled Angus Striplion
  • Black Truffle Risotto
2019-01-29 1587 浏览
好耐无去柴湾啦!! 咁岩约左同屋企人食晚饭~去探探嫲嫲~咁就谂住坐得舒服d於是去左青年广埸睇下有咩食啦! 因为4楼都有几间餐厅可以简~於是见到呢个招牌我地就比佢吸引住左啦!实在太吸引啦!!我本身都非常锺意食西餐! 哈哈唔知呢间野系新开定咩呢? 我都唔知~好耐未去过柴湾~咁经过一家人既商议~决定食呢间啦!都几抵食~有个4-6人家庭套餐~而我地有9个人所以嗌左2个家庭套餐~而每1个人系可以入去任食沙律吧~咁沙律吧都相当丰富啦~有忌廉汤或蕃茄汤~ 咁岩去到已经转左蕃茄汤lu,咁仲有d面包~岩岩出炉仲好热~~沙津菜都唔差~仲几多选择~ 咁主餐都唔错啦~最出色系个虾多士!!哈哈 味道脆口~亦唔会太腻~而个pizza非常出色! 芝士控一定好锺意!整体: 下次会再黎咖!!
於是见到呢个招牌我地就比佢吸引住左啦!

实在太吸引啦!!我本身都非常锺意食西餐! 哈哈
唔知呢间野系新开定咩呢? 我都唔知~好耐未去过柴湾~
咁经过一家人既商议~决定食呢间啦!
都几抵食~有个4-6人家庭套餐~而我地有9个人
所以嗌左2个家庭套餐~而每1个人系可以入去任食沙律吧~
咁沙律吧都相当丰富啦~
有忌廉汤或蕃茄汤~ 咁岩去到已经转左蕃茄汤lu,
咁仲有d面包~岩岩出炉仲好热~~
沙津菜都唔差~仲几多选择~

而个pizza非常出色! 芝士控一定好锺意!
整体: 下次会再黎咖!!
2019-01-28
  • 虾多士
  • 4人家庭套餐
2019-01-05 1450 浏览
中午想食得悠闲舒服,就选了食好西,这间有小型自助沙律bar, 沙律菜算新鲜,有好几款沙律菜,而且沙律酱外,还有橄榄油黑醋选择,对我来说已经足够了。 有热杂菜汤,汤中有薏米,又是加分之作。 汤味清而且够味,不错。主菜要了安格斯牛汉堡包,上枱觉得佢好大份。选了牛要medium,这个包好好食,牛味充足,而且配料刚好,有惊喜! 而且薯条好食,外脆内软。估佢唔到!叫了肉肠Pizza, 这个Pizza 好香面粉味,而且配料简单得来好夹又好味,只有肉肠、洋葱、黑水榄及芝士,但令人食3块都唔会厌。最後在沙律bar取了西瓜食做饭後果,再饮餐茶作结,餐茶不错,咖啡奶茶都香。这间餐厅可以久不久去hea下食下,但有时都要等一段时间才有位的。柴湾好缺有质素的西餐厅呢!
中午想食得悠闲舒服,就选了食好西,

主菜要了安格斯牛汉堡包,上枱觉得佢好大份。

估佢唔到!

2018-10-07
2018-07-12 3424 浏览
住柴湾都九年啦~ 住 除咗附近有墓场~ 食 就系冇乜好食 😆~呢间 Iconic 嘅上上手 算系几好,以前仲有人排队添~ 不过 转到来第三手 都系第一次试~ 装修同梳化 都开始有啲旧啦~半自助晚餐~沙律吧 各类食物都有 但选择不多 ~ 椰菜花汤 有粒粒 😅 ~烧香草羊西冷拌芝士条 $168~ 叫五成熟  来到变咗全熟~ 味道👌🏿 羊唔骚 只系有啲鞋 😆 但配上炸薯角 好开心啊 🤩四式芝士薄饼 $138~ 好大个pizza, 应该有十寸吧~ 而且铺满世芝士~ 连批边都畀芝士包密晒😆 芝士好滞 食咗三块放弃啦 ~ 味道平平 未能留下深刻印象 ~😚 不过想过下食 pizza 口瘾可以嚟试下嘅~总括来说价钱算是公道~ 但呢个商场实在太静~ 小店要加油罗 💪🏻💪🏻💪🏻 饥 point : 6 / 10#hungermarch #饥诗 #非饥诗

饥 point : 6 / 10
#hungermarch #饥诗 #非饥诗
2018-05-20 2360 浏览
首先要苹果汁走冰,没走到,同侍应讲佢只帮我拿走冰,不是重新比一杯走冰苹果汁我,主菜老公叫了羊膝意大利饭,不得了,老公切到中间系冰冻,同侍应讲,佢只系帮你翻热返,沙律巴更好笑系,8:15问仲有冇啫喱糖,因之前见有,但被人食晒,我们一粒都食唔到,佢答要明天先有,连最cheap绵花糖都冇几粒,真系好差,下次一定唔会再来。
2018-05-15 1712 浏览
母亲节前夕,想吃西餐,近近地去柴湾又见呢间餐厅剧下扒啦。一入到去,做乜事,个个waiter and waitress 都黑口黑面。是晚叫了牛扒,再食salad bar, d碟有两三只也有些渍,感觉不好。牛扒卖相不俗,看来非常不错。食下食下切下切下,大约有1/3也是根,好失望。是晚晚餐感觉非常麻麻,不会再光顾了。