2011-10-16 78 浏览
裝修普普通通,但乾淨企理 $178二人餐响尖咀算係平價之選,我仲係團購價食,簡直抵到偷笑 $味道不錯,喜歡的,有新鮮感!好豐富好滿足的一餐,服務好,食物水準不錯!!!值得再來。團購價食正價餐,依然有一流服務,抵讚!
2011-10-16
非紅湯非白湯,而係顏色吸引的黃色南瓜湯
二人餐有四件熱烘烘的蒜蓉包,正!^_^
惹味又脆卜卜的雞中翼
CREAMY!YUMMY!煙肉磨菇意粉
好過PIZZA HUT的8吋PIZZA
2011-08-30 44 浏览
雖然只是小街街角的一間小店只要你一試你絶對可以感受它的心意和魅力1. 蒜蓉包, wow, 很久沒有吃到這麼好吃的包了完美, 無可挑剔, 唯一投訴--太小分量了haha2. 香脆雞翼just perfect! 新鮮炸出來的雞翼令人唾涎三尺一點也不油香脆得你可以聽到咬的每一聲加上少許辣粉非常野味3. 芝士意粉與其他相比有一點失色但合格沒有欺場4. pizza最具爭議性恕我淺陋我常吃的pizza 都是硬底的但是今次是軟底的還有一個蛋在中間很有特色但有一點奇怪絶對可以一試5. 南瓜湯又是合格之作6. 汽水兩罐總結一定再去懷緬每種心意之作
雖然只是小街街角的一間小店
只要你一試
你絶對可以感受它的心意和魅力

1. 蒜蓉包, wow, 很久沒有吃到這麼好吃的包了
完美, 無可挑剔, 唯一投訴--太小分量了haha
2. 香脆雞翼

芝士意粉
pizza
南瓜湯
2011-08-25 30 浏览
用$89 買左2-3人餐 既團購coupon...一去到已經滿坐.所以留左電話,,話就話等15mins,,,但最終我地係附近行左成30mins..但都未收到電話,打番去問,佢先話有兩枱食完,,未埋單...夏日炎炎係條街到行...真係熱死。入面得一個男職員定老細服務態度都好好.知我地冇coupon都冇黑面,,因為原來枱枱都係用coupon,,,我地個個餐.原本$178...可soup or salad..沙律都有幾款.我地就揀左caesar salad..入面仲竟然有我既至愛nuts>.小食有雞奕同蒜蓉包/...主菜就有..pizza(較薄)+ pasta(creamy)....美國式 + 煙肉蘑菇 ..但如果揀超過$70pizza , $65 pasta 就要補錢喇..!!!可樂 x 2仲俾左張 下次食滿$200 - $50既coupon 我地...整體用coupon價食到咁有水準既一餐..真係好抵.....如果入面可以多d位..又或者可book位...就perfect啦...仲想讚下係..食物黎既時間好好唔會黎得太密.又唔會黎得太慢...唔會一樣一樣咁拎黎..慢慢等...食
夏日炎炎係條街到行...真係熱死。
正..上面仲有我最愛nuts果仁
小食有雞奕同蒜蓉包/
比較油,,但係熱辣辣既
蒜蓉包外脆內軟
...
美國式既pizza,,較薄..
煙肉蘑菇意粉冇煙肉得蘑菇.但味道係好既..
可樂 x 2

如果入面可以多d位..又或者可book位...就perfect啦...仲想讚下係..食物黎既時間好好唔會黎得太密.又唔會黎得太慢...唔會一樣一樣咁拎黎..慢慢等...食完一度菜.又等另外一度拎黎...<>goodd
2011-08-24
$44.5 (晚餐)
比較油,,但係熱辣辣既
正..上面仲有我最愛nuts果仁
蒜蓉包外脆內軟
美國式既pizza,,較薄..
煙肉蘑菇意粉冇煙肉得蘑菇.但味道係好既..
  • caesar salad ..pizza
(非会员)
2011-07-29 13 浏览
同朋友行開附近, 好肚餓於是隨便入咗間小店試下小小糖水鋪的格局, 但竟然係食意大利菜的點咗一個pizza, 一個salad,一個pasta 同雞翼每一個都好好味老細亦好好態度好有家庭feel食物水準仲好過幾間soho的正宗意大利餐廳pizza係正宗意大利的薄底,又熱又脆食得出係用好新鮮0既材料做pasta都係好正宗0既乾身意大利面唔特別咸又唔特別淡, 都有一股天然0既新鮮味道特別喜愛個salad,因為我一向唔鍾意食水欖的連响比較貴0既意大利餐廳我都係會挑走哂d橄欖但唔知點解個salad入面的橄欖真係特別好味冇咗平時嗰仲怪味 , 菜亦都非常鮮甜仲有個蒜蓉包都係外脆內軟,非常好味道但店真係細咗d, 多人時嘢食應該要等得耐d同環境真係只容許同好熟0既朋友嚟lor,Anyway當晚真係一個意外驚喜唔洗一百蚊就可以食到比較正宗0既意大利菜
同朋友行開附近, 好肚餓於是隨便入咗間小店試下

小小糖水鋪的格局, 但竟然係食意大利菜的

每一個都好好味

老細亦好好態度

好有家庭feel

食物水準仲好過幾間soho的正宗意大利餐廳

pizza係正宗意大利的薄底,又熱又脆

食得出係用好新鮮0既材料做

pasta都係好正宗0既乾身意大利面

唔特別咸又唔特別淡, 都有一股天然0既新鮮味道

特別喜愛個salad,因為我一向唔鍾意食水欖的

連响比較貴0既意大利餐廳我都係會挑走哂d橄欖

但唔知點解個salad入面的橄欖真係特別好味

冇咗平時嗰仲怪味 , 菜亦都非常鮮甜

仲有個蒜蓉包都係外脆內軟,非常好味道

但店真係細咗d, 多人時嘢食應該要等得耐d

同環境真係只容許同好熟0既朋友嚟lor,

• 意大利粉
  • 有橄欖0既沙律
  • 蒜蓉包
2011-06-20 17 浏览
朋友介紹, 店舖細細, 屬於小本經營, 但環境都尚算 ok ..我地兩個人叫左個二人餐 (around $200), menu上好多選擇 ..包括 1. 是日餐湯 or 凱撒沙律/ 鴨胸沙律/ 蕃茄沙律 2. 意粉(有些款式要補差價!!) 3. 8"pizza (有些款式要補差價!!) 4. 蒜茸包 4 件 5. 香辣雞翼4 隻 6. 兩罐汽水我地點左雞肉凱撒沙律, 海鮮意粉 (要 + $$), 三文魚 pizza (要 + $$) .. 每樣野既味道都唔錯, 雞肉凱撒沙律夠新鮮,Pizza 夠脆, 比其他大型 pizza 店既好 (可能大型 pizza 店既口味太亂同太 local), 雞翼熱辣辣, 好 juicy,蒜茸包好好味, 唔乾身 ..只係個海鮮意粉 d 汁少左 d, 但海鮮料足, 有青口, 蜆肉 etc .. 而份量都好大, 足夠 3 個人食 .. 喺尖沙咀咁既價錢食到咁大份量又唔太差既 dinner, 其實好 ok!!

包括
1. 是日餐湯 or 凱撒沙律/ 鴨胸沙律/ 蕃茄沙律
2. 意粉(有些款式要補差價!!)
3. 8"pizza (有些款式要補差價!!)
4. 蒜茸包 4 件
5. 香辣雞翼4 隻
6. 兩罐汽水

每樣野既味道都唔錯,
雞肉凱撒沙律夠新鮮,
雞翼熱辣辣, 好 juicy,
蒜茸包好好味, 唔乾身 ..

hot pizza
2011-06-03
hot pizza
  • 香辣雞翼
  • pizza
看過了以上的食評,作為一個小店支持者,特意在放假的一天來光顧一下。下午差不多三時,無客,如食評所述,茶餐廳格局,與之間比較迫一點;但凡事不能看表面,期望食物搭夠。內子與我各點了一個一人餐,包括(1) 是日餐湯,或凱撒沙律/ 鴨胸沙律/ 蕃茄沙律(2) 意粉 (餐牌$70以內) 或 8"pizza (餐牌$75?以內) <-實則限制已忘記(3) 汽水,(轉了即磨咖啡,加$2)另點:(4) 蒜茸包一客六件,$30食物方面,內子點的凱撒沙律ok,本人的鴨胸沙律略嫌下醋下得比較重手熱盤方面,angel hair幾清幾好味,因為virgin olive oil 的份量落得恰到好處,亦沒有外間一般餐廳為遷就本地口味而把pasta過份煮軟。pizza方面點了拿破輪pizza,anchovies 好香,餅底是偏向意式的薄,而並非連鎖店的美式餅底;因此不太膩。問題來了,出於服務方面。當時只得我們一台人客,點餐後先來了一杯餐飲咖啡,然後兩三分鐘後再來另一杯;心知古靈精怪事必定陸續有來。然後來了沙律,未到一分鐘之後熱辣辣蒜茸包也報到。想趁熱先吃了蒜茸包時,說時遲那時快兩個熱盤也來了,整張就像拍
食評

內子與我各點了一個一人餐,包括
(1) 是日餐湯,或凱撒沙律/ 鴨胸沙律/ 蕃茄沙律
(3) 汽水,(轉了即磨咖啡,加$2)
另點:
(4) 蒜茸包一客六件,$30

然後來了沙律,未到一分鐘之後熱辣辣蒜茸包也報到。

想趁熱先吃了蒜茸包時,說時遲那時快兩個熱盤也來了,整張就像拍飲食節目般堆滿食物,若不三扒兩撥速速解決,食物放涼了必失其美味。

好端端的一個假日悠閒下午,和一些做得有水準的食物卻給無心的服務蹧蹋了。

可惜,可惜。
2011-04-05
食評
  • pasta
  • pizza
  • salad
2011-03-15 12 浏览
今晚出尖咀食飯...走到柯士甸路諗住試下呢條街o的小店,最後選擇左去Hot Pizza店舖地方不大總共二十個座位,雖然係星期二但都差唔多爆滿,好在剛剛好有二人座位。menu上好多選擇,最後揀左個二人餐,包兩個餐湯or沙律,一個意粉一個pizza,四件雞翼四件蒜容包加兩杯飲品。我地要左餐湯 - 忌廉磨菇 意粉揀左雞肉磨菇配茄汁pizza揀左BBQ source (size大約10吋直徑)由於小店關係樓面只有二人,但服務總算不錯,可能晚飯時間人多,上菜慢一點,但咁樣反而更好,可以食完一樣先到另一樣,唔會食到成台都係野,而且所有菜上台時全部熱辣辣的食物質素方面真的不錯,湯幾滑,意粉個汁調效得唔錯,味道適中,pizza也合格有餘,至於份量方面也剛剛好,二人享用足以食過飽。呢餐埋單價$178免加一,一間不錯的小店,如果你想搵個地方可以坐耐o的同朋友食下飯傾下計,呢度會係一個好選擇

我地要左餐湯 - 忌廉磨菇
意粉揀左雞肉磨菇配茄汁

2011-03-15
2010-12-22 12 浏览
My husband and I tried this pizza shop yesterday. Place is very small, only 20 seats.We ordered 2 person set:Salad or Soup: we ordered soup (bacon spinach cream soup) and it's very good.Appetizers: Shrimp, chicken wing, oyster (baked with garlic) and melon round with bacon. Chicken wing is good. Melon round with bacon was suprisely good.Pizza: 8" Mexico Pizza. Taste good but biscuit was too thin.Pasta: we ordered Spaghetti Vongole. It's very good.Grill Lamb or Salom: we ordered lamb and it's ok.

We ordered 2 person set:

Dessert: Very good 心太軟 with strawberry ice-cream.

Drink: Coke light

We were very happy with the dinner and I will bring my friend to try it tomorrow.

2010-12-21
2010-12-16 13 浏览
上星期打電話跟他們確認了可以外賣速遞,今天決意一試。打電話的時候再跟他們確認了可以外賣速遞,怕他們太遠來不及,他們說可以的,所以落了單。可惜,25分鐘之後他們回電話給我說:人太多了,不能來!!我:吓?為什麼不一早說?他們:忘記了,沒辦法!!!我:如果不能速遞可以拒絕我們,不要在我們再三確認後反口說不能送!!他們:沒辦法!!!我只有1小時午飯時候,25分鐘之後才告訴我!我可以怎樣?這真是很差很差的服務態度!

上星期打電話跟他們確認了可以外賣速遞,今天決意一試。

可惜,

25分鐘之後他們回電話給我說:人太多了,不能來!!

我:吓?為什麼不一早說?

他們:忘記了,沒辦法!!!

他們:沒辦法!!!

我只有1小時午飯時候,25分鐘之後才告訴我!我可以怎樣?

這真是很差很差的服務態度!
2010-12-16
外卖送餐