2019-12-01 0 浏览
中上环lunchtime难得搵到间食物ok又坐得舒服仲可以book位既 真系要推介下😂舖头都几大间 枱与枱之间唔会好迫唔会听到晒隔离枱讲咩🤣lunchset有意粉有扒有烧鸡有鱼 款式都算多 一定拣到野食百零蚊系中环有齐前菜 主菜 野饮 甜品算好抵食🙈野食方面 餐汤系好浓既磨菇汤😍浓得黎又有d磨菇粒粒 正😍主菜就叫左龙脷柳配意粉(太饿无影相😂)龙脷柳好juicy 个汁有少少酸好开胃set甜品系任拣一件蛋糕 唔系好hea果种lunchset甜品件cake散买要50蚊架 lol我叫左Tiramisu 朋友就叫左chocolate chestnut可能我本身唔嗜甜 所以觉得Tiramisu甜左少少相反朋友件朱古力对我黎讲恰到好处 又唔会太腻下次要嗌返chocolate先得😂
中上环lunchtime难得搵到间食物ok又坐得舒服
仲可以book位既 真系要推介下😂
舖头都几大间 枱与枱之间唔会好迫
唔会听到晒隔离枱讲咩🤣
百零蚊系中环有齐前菜 主菜 野饮 甜品算好抵食🙈
野食方面 餐汤系好浓既磨菇汤😍
浓得黎又有d磨菇粒粒 正😍
主菜就叫左龙脷柳配意粉(太饿无影相😂)
龙脷柳好juicy 个汁有少少酸好开胃
件cake散买要50蚊架 lol
可能我本身唔嗜甜 所以觉得Tiramisu甜左少少
相反朋友件朱古力对我黎讲恰到好处 又唔会太腻
下次要嗌返chocolate先得😂

2019-11-07 281 浏览
中午去了Holly Brown去午餐,其实第一次去试它们的午餐,因为之前一直以为它们只卖雪糕。我和同事各点了一个午餐,我点了牛扒薯条,同事点了猪手薯条。前菜点了磨菇汤,但磨菇汤味道很假,很浓烈的味精味,喝了几口就没喝。反而肉类是不错,牛扒点了五成熟也是刚好,同事点的猪手我试了几口,皮也很脆肉很滑。午餐整体还可以,反正下次一定不点汤。吃完午餐後,也买了一杯炒雪糕,很好吃,不过雪糕好像有点不够冻,很快溶,份量对我而言太大了,最後也吃不完,不过也推荐它们的雪糕。
2019-11-06
2019-10-20 261 浏览
以前一提到holly brown即刻脑海飘起炒雪糕!!我同朋友今晚就系想食炒雪糕做甜品见佢有晚餐食当然一次过系个度解决啦!我地3个一共叫左3样主菜!分别系牛肝菌意粉!好味啊一黎到就好香d意粉又5会太淋好有口感每条都有汁包住正!我地再叫两个pizza!帕马火腿~好味又系可惜系我自己麻麻火箭菜所以我食少d马嘉丽塔pizza好浓芝士味!我地都觉得好味!当然食完主菜要有甜品啦劲好味啊🤤🤤仲要每个名都改得好少女另外服务质素好好我地d水饮完or得一半都有个叔叔秒倒水
以前一提到holly brown
即刻脑海飘起炒雪糕!!
我同朋友今晚就系想食炒雪糕做甜品
见佢有晚餐食
当然一次过系个度解决啦!
我地3个一共叫左3样主菜!
分别系牛肝菌意粉!

好味啊
一黎到就好香
d意粉又5会太淋
好有口感
每条都有汁包住
正!
我地再叫两个pizza!

帕马火腿~
好味又系
可惜系我自己麻麻火箭菜
所以我食少d

马嘉丽塔pizza
好浓芝士味!
我地都觉得好味!
当然食完主菜要有甜品

劲好味啊🤤🤤
仲要每个名都改得好少女
另外
服务质素好好
我地d水饮完or得一半
都有个叔叔秒倒水

2019-10-14 219 浏览
Holly Brown 既炒雪糕好食大家都唔会反对佢地依家仲有埋熟食😍而今次要推介既系.西班牙慢煮乳猪 $168真心做到外脆内软 咬落去时真系卜卜脆 而且肉质非常嫩滑juicy 好香口🤤🤤🤤
Holly Brown 既炒雪糕好食大家都唔会反对
佢地依家仲有埋熟食😍
而今次要推介既系
西班牙慢煮乳猪 $168
用餐优惠
试食活动
2019-10-05 246 浏览
中环呢间分店装修唔错,而且环境位置够大够舒服,人流都几多,一到饭点,都系会满座的,所以今天同朋友特意早小小过来,就唔使排队等位了,点左个lunch set ,lunch set系最抵食的,有餐汤、沙拉、主食同埋甜品,而且价格唔贵,性比价好高,主食拣咗义大利千层面,千层饼厚薄适中,而且软硬都适中,加上里面肉酱分量岩岩好,所以口感层次都几丰富,而且味道唔错,值得一试,甜品都系巧克力味的,我几中意,呢个午餐好满意。
2019-09-30 256 浏览
返咗中环份工咁耐 👨🏻‍💻,要搵食的确应有尽有 🥙🍛🥘🍣🍡🍦🥗。但系数到坐得舒服,位同位之间有距离,唔系天价就系坐 IFC 天台,士丹利街嘅 Holly Brown 🤩 系唔错嘅选择,我叫咗份西班牙慢煮黑毛猪 🐷,味道调理得很好 🐷,唔会太咸太脂肪🐷,块皮仲脆卜卜🐷,餐厅设计好似 Cafe 好 Chill🐷。其实除左猪之外,个蛋糕🍰味道令人喜出望外。Delightful and comfortable place for lunch in Central 🏙, if you run out of lunch ideas or need a peaceful lunch break, here it is. 🌸

西班牙慢煮黑毛猪
西班牙慢煮黑毛猪
装修前都几好食,lunch set 又餐汤,又牛排/意粉,意大利饭,服务都几好装修後服务差左好多,点三个餐,来头二个份量细左好多,牛扒缩左水,侍应又冇俾我地拣薯条/意粉/饭,牛扒亦偏硬另外肉丸意粉味道都好一般,肉丸像IKxA 买回来的,意粉份量好少仲有份牛油果鸡肉三文治,等左1小时,追左3,4次先到,原本讲左取消,但又到左,唔明点解一件三文治要整咁耐咖啡都冇用hollybrown 咖啡杯,用左好一般茶餐厅杯

咖啡都冇用hollybrown 咖啡杯,用左好一般茶餐厅杯
• 西班牙慢煮乳猪🤡•💵Price: $168🍴Food: 5/5❣️-好喜欢呢款慢煮乳猪,做到皮脆肉嫩,切开都见到劲juicy!脆皮下有一层薄薄既脂肪,但完全唔觉得油腻!啲肉嫩得好松化好滑溜,轻轻一切就已经骨肉分离,而且其实唔洗点汁都超好食,仲食到最原始既味道添😋 之前食过呢个质素既都差唔多要$3xx一份架!顺带一提,呢个lunch set仲有一个汤或沙律,餐饮同蛋糕(我睇返佢单点系$50))😲所以比起上黎个lunch set真心好食又抵食👍🏻• 新西兰牛肩扒配薯条🥩•💵Price: $168🍴Food: 4/5❤️-另一款lunch我叫咗牛肩扒medium rare,黎到一睇以为好生,但食落又岩岩好喎!肉质好松软而且肉味香浓,呢个价钱系中环食到呢个质素既steak lunch set我觉得值得喎!🤟🏻
• 西班牙慢煮乳猪🤡•

🍴Food: 4/5❤️

• 慢煮西班牙乳猪
  • 新西兰牛肩扒
2019-09-20 84 浏览
Holly Brown #中环中学嗰阵成日都食佢嘅炒雪糕,过咗咁多年而家连熟食都有埋,仲要都几高质!中环呢一间店最有上下两层,环境超大几舒服,真心唔错。Lunch set百零蚊就食到,仲要包埋餐汤/田园沙律、甜品、野饮,好抵食!西班牙慢煮乳猪 $168个乳猪真心外脆内软,有时会好惊乳猪个皮太硬搞到刮亲个口,但呢个真系脆卜卜嗰只,而且乳猪啲就肉亦好淋,有少少肥肉一齐食,好甘香。牛油果鸡肉三文治 $128就连个三文治都有惊喜!佢个包好香芝麻味,外皮烘到脆脆地咁,好正!加上喺入面渣咗一啲甜甜地嘅酱,配埋啲鸡肉一齐食好正!牛油果嘅份量亦都唔少,成个食健康得来又饱肚!甜品方面仲有四款唔同嘅蛋糕可以拣,今次拣咗cappuccino mousse, mango coconut cheese cake!两个都同样好好味,特别系个cappuccino mousse,真系好香咖啡味,配上佢有朱古力味嘅饼底,好正!冇谂过lunch set配嘅甜品都整得咁好!而且嗰日有南瓜汤饮,平时啲南瓜汤都会将啲南瓜加埋忌廉打到好蓉,但系呢个南瓜汤系真系会见到一丝丝嘅南瓜肉,真材实料。我真心强烈推介holly brown!
Holly Brown #中环

西班牙慢煮乳猪 $168

牛油果鸡肉三文治 $128

我真心强烈推介holly brown!!!抵食得来又好味!

味道: 4.6/5
性价比: 4.5/5
牛油果鸡肉三文治
牛油果鸡肉三文治
2019-07-19 321 浏览
是日餐汤系粟米汤,偏稀,淡淡既粟米味。义大利千层面($118)千层面烟un,厚薄适中,食落口感唔错,肉酱同千层面比例刚刚好,配埋芝士好味。(个人口味:4.3/5)是日甜品系朱古力冻饼,个人觉得重点系面层既杂果仁碎,果仁碎同朱古力一齐食,增添口感。冻柠茶太淡。以中环而言,尼个价钱都可接受。
是日餐汤系粟米汤,偏稀,淡淡既粟米味。

义大利千层面($118)
(个人口味:4.3/5)

以中环而言,尼个价钱都可接受。
2019-07-16
2019-07-18 292 浏览
喺中环同friend子食完正餐,俾人赶走,但系又意犹未尽喎,咁就谂住揾间甜品舖坐下,突然醒起士丹利街有间Holly Brown ❤️❤️❤️於是两个女仔就飞奔去食雪糕 (月巴mode on😅)呢间Holly Brown装修比起其他分店简陋,9:30pm入到去佢已经close 左一半seating area ,拣咗坐吧台望下无人嘅街景😊望下餐牌先...佢啲名改到好fancy Friend子叫左个自选双球:Blue Vanilla + Vegan chocolate (改用豆奶)我就最爱Mint,拣左Mint A La Mode谂左一阵究竟拣Mint Amor 定系 Mint A La Mode ,最尾都拣咗後者!系因为见到佢由brownie 做topping, 好似好有咬口咁,可以过下口瘾....点知....佢炒到碎晒变晒粉状....我啲brownie😭😨😭😨其实我唔知系我唔识食Gelato 定点,真系唔觉得呢间啲雪糕特别好食,系就系好滑,但系佢啲味道偏淡,同埋质地好削😕下次都系行远少少去Boston 传入嚟嗰间,起码啲cone吸引啲😍满足感大啲😍

望下餐牌先...佢啲名改到好fancy

Friend子叫左个自选双球:

Vegan  Chocolate  +  Blue  Vanila

我就最爱Mint,拣左Mint A La Mode
Mint  A  La  Mode

2019-07-06 310 浏览
牛肝菌松露酱汁阔条面 ($168)一嚟到已经闻到好香嘅松露味,忌廉做得好好,就算食晒成碟阔条面都唔觉得腻👍🏻.优质牛肉洋葱汉堡包🍔($148)无谂到原来洋葱系炸洋葱圈😍仲要夹系个burger入面😂个burger份量好多,要一啖食到全部材料,有啲难度,好适合男仔挑战吓😆.🌟重点嚟啦!每人点选一款主菜再加$38,可以任食gelato意式炒雪糕,如果想食雪糕柜入面嘅雪糕亦都可以写系张雪糕纸上面,职员会照笔俾你架🍦🤤.❣️优惠受条款及细则约束,详请请留意第5张相😉🌟.Ms Kiki拣咗Crazy Berry (酸酸甜甜好开胃)& Mochalicious (好香咖啡味啊),朋友就拣咗Rock on! Vanilla (微微花生酱味)😋😋😋
牛肝菌松露酱汁阔条面 ($168)
优质牛肉洋葱汉堡包🍔($148)
❣️优惠受条款及细则约束,详请请留意第5张相😉🌟
2019-05-09
2019-06-22 353 浏览
因为有朋友要早返屋企,所以食完饭就喺中环食个雪糕坐下就走,一入去似经理个呀叔就好似唔想做生意咁,不停咁讲有min charge , 一位六十蚊。。。不停咁讲,我地七个人入去,入去前再重复同我地讲:420蚊!我地知有minimum charge 喇一人六十蚊呀嘛,需唔需要讲十次,仲计埋总数,真系唔该晒想转雪糕味,又不停话要加钱,寸D讲句,俾唔起咩都未食雪糕就先受气,谂住成班人食下野暏,都唔知点解经理要赶客咁,食到食得唔顺心
因为有朋友要早返屋企,所以食完饭就喺中环食个雪糕坐下就走,

我地知有minimum charge 喇

一人六十蚊呀嘛,需唔需要讲十次,仲计埋总数,真系唔该晒

想转雪糕味,又不停话要加钱,寸D讲句,俾唔起咩

2019-06-22
2019-06-20 283 浏览
继粒粒雪糕之後,炒雪糕都买少见少👀👀,由初初开到成行成市,到依家得返两间嘅Holly Brown 都仍然保持到水准。😋😋叫左一个意式情迷再加brownie,盛惠$72,都加左几多价下👀👀但份量就冇少到,见到佢都放左几多雪糕落去炒。意式情迷系用咖啡gelato 再加朱古力碎、朱古力酱🍫🍫同oreo,份量足够两个人食🍧🍧咖啡雪糕夹杂左好多朱古力碎令到雪糕口感丰富,加埋另外加嘅brownie 就好似食紧饮得嘅mocha 咁☕️ ☕️ Gelato比普通雪糕冇咁甜,加埋脆皮窝夫简直系perfect match!有机会会再黎试其他味!!👍🏻👍🏻

但份量就冇少到,见到佢都放左几多雪糕落去炒。

有机会会再黎试其他味!!👍🏻👍🏻
2019-06-17
2019-06-02 568 浏览
Holly Brown嘅炒雪糕个人黎讲都几钟意,依家同我讲加$38任食炒雪糕,会唔会太滚动🤩🤩-第一次去中环呢间分店,原来地方都几大。用餐地方同净食雪糕嘅系完全分开,场入面仲有乐器,我谂平时耐唔耐会有live misic听(●°u°●)​ 」maybe~-我去嘅时候系7点晚餐时段,虽然坐爆咗个场但唔会有好嘈同逼嘅感觉,同朋友去食饭倾下计系不错嘅选择,仲环店员礼貌超好(欣赏佢哋呀!)-All You Can Eat Gelato Make Me Feel Crazy🤩依家只要用餐时每人叫一样主食,就可以加$38任食炒雪糕 。佢可以拣净雪糕又得,炒雪糕又得,要waffle又得,唔要waffle又得,得咗!
依家只要用餐时每人叫一样主食,就可以加$38任食炒雪糕 。