2021-02-21 152 浏览
好多年前食过,估唔倒门面而家系咁,转咗风格🤔。book咗11:00,无乜人,环境都几好👍,拣咗张沙化位。lunch menu 选择都多,set 包汤/沙律,main course , cake 同饮品。汤系南瓜汤,我要咗汤,想要个沙嗲拼盘,有鸡肉,猪肉同虾,仲配白饭,但……原来今日无。咁我要咗个春鸡配薯条,嚟到个样几靓😍,仲有我最爱嘅西兰花,薯条已调味,好似加咗啲七味粉,本身都几有薯味,不过就唔系条条都脆, 春鸡热辣辣,好滑,不过就无乜调味。另一个叫咗带子意大利饭,带子同虾都好大只,饭就稔咗啲同淡咗啲。加8蚊有我最爱嘅mocha☕ , 当然系要加,个杯印咗自己logo ,个形好特别,不过个奶泡就打得麻麻。cake有几款🍰,有tiramisu, blueberry 同抹茶,如果唔啱仲可以转雪糕,我地就要咗tiramisu 同抹茶,原来抹茶味好弱,中间系柠檬味,尾部仲有黑芝麻,真系好少见cake落芝麻🤨全女班嘅侍应,几勤快,有礼貌👍食饱饱又出发去行山了
好多年前食过,估唔倒门面而家系咁,转咗风格🤔。
book咗11:00,无乜人,环境都几好👍,拣咗张沙化位。

全女班嘅侍应,几勤快,有礼貌👍
食饱饱又出发去行山了

2021-02-20
2020-12-29 1636 浏览
上星期到中环Holly Brown食lunch!好正呀!😋其实呢间Holly Brown最近有个朵好响叫做「国泰专门店」,又有好多人叫佢做「空姐Cafe」,因为之前国泰遣散左大批嘅空勤,Holly Brown 嘅老板预咗蚀钱都坚持请咗好多国泰嘅前空勤,呢啲咁有良心嘅餐厅💛超级值得我哋去支持💪.我嗰日试咗佢嘅lunch set,我点左个西班牙慢煮乳猪($198)连沙律餐饮同埋甜品,个慢煮乳猪真系不得了👍已经唔系入口即溶咁简单,系拎上手已经开始上只手度溶化,煮到啲肉超级嫩滑, 但系同时又做到外皮香脆,一啖咬落去仲爆汁劲Juicy!一个人食晒一份乳猪髀可能会有少少漏,佢仲附咗菠萝酱去解油腻!成件事清新晒!乳猪食得多,原来慢煮可以黎到呢个咁高境界,呢份慢煮乳猪髀我俾超高分👍😋.餐饮方面我点咗杯Cappuccino, 个拉花劲靓而且都真系几香浓,奶泡都打得好幼滑👍😋甜品可拣一球不同口味意大利雪糕Gelato,我见佢有蓝色云呢拿口味几特别就拣咗呢一款!睇上去蓝色嘅雪糕真系好梦幻,食落去系浓浓嘅云呢拿味,同埋我好锺意Gelato嗰种黏稠嘅感觉,食落去零舍有口感😋.其实讲真我以为佢哋系咖啡好饮,但估唔
上星期到中环Holly Brown食lunch!好正呀!😋

其实讲真我以为佢哋系咖啡好饮,但估唔到佢嘅食物质素咁高质!当然佢哋嘅服务态度都系相当殷勤亲切嘅,可能好多都系国泰前空勤训练有素☺️我知道佢哋除咗中环之外,响荔枝角D2 Place都有分店,一间咁有良心同埋高质嘅餐厅绝对值得我哋去支持下佢哋吖呀!💪💛
2020-12-19
📍高质圣诞All Day Menu‼️ -- Holly Brown🍝💛•==========================今日小编同大家介绍下holly brown嘅圣诞all day套餐,大家喺屋企都可以食住高质又系良心餐厅嘅晚餐过节!🤤------------------------------All Day Lunch Set (4 courses)-Soup or Salad-Main Course-Main-Dessert of the day⭐️洋葱汤质地系比较稀,饮落咸咸地,正正常常~·⭐️马里纳拉忌廉海鲜意大利粉(带子、鱼柳、蓝青口、虎虾)($198)份量足料,意粉非常creamy,而且好挂汁,啖啖都好满足 💖惟意粉有啲腍身,如果烟韧一点会更出色呢👍配菜嘅带子鲜甜,虎虾肉质爽口~·⭐️美国牛肩扒配时蔬、薯条配红酒烧汁($328)摆盘精美有心思~牛肩排肉味浓郁,juicy无筋🤩🤩加埋红酒烧汁酸酸甜甜,好match❤️薯条亦炸得香脆👍·⭐️Red Velvet Cake切面好靓,忌廉同蛋糕层层相间💖蛋糕口感湿润,忌廉带白朱古力嘅味道,甜度会高少少呢🙈·⭐️Chocolate Haze

==========================
All Day Lunch Set (4 courses)
-Soup or Salad
-Main Course
-Main
-Dessert of the day

⭐️洋葱汤
质地系比较稀,饮落咸咸地,正正常常~

⭐️美国牛肩扒配时蔬、薯条配红酒烧汁($328)
⭐️Red Velvet Cake
⭐️Chocolate Hazelnut Cake
朱古力榛子慕思浓郁细腻,仲有坚果香🙈饼底脆脆地带牛油香🥰
⭐️Matcha Latte
牛奶同抹茶平衡得好好,後劲亦有回甘!不俗!
⭐️Chamomile Tea
洋甘菊清香扑鼻,消滞一流💖
整体嚟讲食物有水准,份量亦好足,食完真系几饱🤤店员服务周到有礼,系唔错嘅用餐体验💛👍大家不妨支持下喔‼️
卖相:7.6/10
名称:Holly Brown
地址:中环士丹利街22号地舖
前往方法:中环站D2出口
2020-12-14
唔知大家对Holly Brown既印象系点呢😳其实我仲一直停留系佢既蓝色云呢拿炒雪糕度,呢个可说是经典中的经典,记得以前中学成日都黎食佢既炒雪糕😍🙈都系呢一年先知原来佢有做埋西餐,而咁岩留意到佢竟然做紧优惠😚用$150就可以参与Free flow House wine+Prosecco,又或者加一杯正价饮品,食物就可以享有半价(甜品及饮品除外)~咁抵一定要黎试下🥳-🎈烟三文鱼凯撒沙律 $118 (5折优惠後$59)呢款前菜真系又健康又开胃🥳烟三文鱼足足有两大块咁多,仲要呢个烟三文鱼相比出面食个种冇咁咸,味道刚好😳-🎈白酒汁煮蓝贝青口 $128 (5折优惠後$64)青口食落几新鲜😋但就唔系好食到好浓郁既白酒味,建议可加重少少😳佢仲附送左两块蒜蓉包,好香脆😛-🎈和牛汉堡包 $188 (5折优惠後$94)呢个男朋友仔大赞,但佢基本上食哂成个搞到我咬左一啖咋🤷🏻‍♀️和牛都几juicy😝配埋芝士蕃茄洋葱生菜简直系绝配😎-🎈鲜芦笋大虾带子墨鱼汁阔条面 $178 (5折优惠後$89)大爱呢个😌💓成日都好钟意叫墨鱼汁既野,虽然食到成口都系黑色但真心正😝呢款都几足料有两只大虾和带子,而带子煎得刚刚好~仲

🎈烟三文鱼凯撒沙律 $118 (5折优惠後$59)
烟三文鱼凯撒沙律

🎈白酒汁煮蓝贝青口 $128 (5折优惠後$64)
白酒汁煮蓝贝青口

🎈和牛汉堡包 $188 (5折优惠後$94)
和牛汉堡包

鲜芦笋大虾带子墨鱼汁阔条面

大爱呢个😌💓成日都好钟意叫墨鱼汁既野,虽然食到成口都系黑色但真心正😝呢款都几足料有两只大虾和带子,而带子煎得刚刚好~仲要意粉好挂汁味道好浓郁,重点系望落好似唔系好多咁,但完全系食极都仲有好夸张🤣
🎈香草烧春鸡(半只) $178 (5折优惠後$89)
香草烧春鸡(半只)

烧春鸡既外皮烧得好香脆,但鸡肉食落就唔系好够嫩滑,overcooked左少少🤏🙈
🎈Free flow house wine $150

呢度有得拣红酒白酒Prosecco同埋啤酒🍻🥰超正任饮一个钟试哂红酒白酒两款,仲要一个人都足足饮左四杯咁多🙆🏻‍♀️
🔸Holly Brown
📍中环士丹利街22号地下
2020-10-20
烟三文鱼凯撒沙律
和牛汉堡包
鲜芦笋大虾带子墨鱼汁阔条面
3天前 0 浏览
本来想到大馆的cafe吃饭,路过这家cafe,发现set lunch 好吸引,不但有主食,仲有餐汤或沙律、任选旦糕一件和饮品,价格由$138-$228。餐厅的布局很随性,简单而整洁,灯光柔和,环境唔嘈杂,也坐得舒适。先送上南瓜忌廉汤。这南瓜汤口感顺滑,味道香甜,有淡淡的南瓜香,热呼呼的,不错。香烧烧春鸡配薯条$148这烧春鸡烤得不错,啖啖肉,鸡皮烤得又脆又薄,而家带一点香草风草,加上鸡肉唔会好乾身,沾上烧汁,味道唔错。再吃一口薯条,有少少似m记的味道,ok慢煮乳猪配薯条$228这慢煮乳猪真的必点!乳猪烤得超级脆香,猪皮卜卜脆,猪肉极为嫩口又juicy! 脆脆的猪皮加猪皮下半溶的油脂甘香,再加又嫩又多汁的乳猪肉,热烫烫的,真的好吃!平曰少吃猪肉的我也禁不住要抢着吃!Vegan Chocolate fudge cake这朱古力旦糕十分香软湿润,朱古力味极为浓香,是黑朱古力风味。旦糕质地松软又轻盈,而且唔会死甜,好味道!Mixed berry tart这杂莓tart 也不错。红莓黑莓充满果汁,味道酸香,加上滑滑又creamy 的custard 夹心和曲奇饼底,酸酸甜甜的,好吃又唔腻。Capp
本来想到大馆的cafe吃饭,路过这家cafe,

餐厅的布局很随性,简单而整洁,
灯光柔和,环境唔嘈杂,也坐得舒适。

先送上南瓜忌廉汤。

香烧烧春鸡配薯条$148

沾上烧汁,味道唔错。再吃一口薯条,有少少似m记的味道,ok

慢煮乳猪配薯条$228

这慢煮乳猪真的必点!乳猪烤得超级脆香,猪皮卜卜脆,

Vegan Chocolate fudge cake

Mixed berry tart

Cappuccino +$6 oat milk

这咖啡味道比较重,是浓口风味,奶泡轻轻的,燕麦奶没有太厚重, 凸显咖啡的甘香。

Earl grey

这伯爵茶入口顺滑,有着伯爵茶的香气,茶味浓,淡香,完全不涩口,好ok.

这一天的午餐好满足,尤其那烤乳猪和朱古力旦糕,真令人回味。
2021-01-18 298 浏览
星期六日休闲嘅日子想搵间餐厅坐下食下野,饮番杯酒今年来讲可能真系唔系容易嘅事!好彩早排我哋趁全港仲供应晚市嘅时候去食返餐晚餐,摸摸酒杯,倾吓计!慢煮羊架配薯条 原价HKD 259 折後HKD 129.5!!!厚身嘅羊假简单调味後已慢煮方式烹调,爱陈香煎至金黄,卖相相当吸引!切开一半,肉嫩诱人😍肉汁依然保存起黎!唔使再加任何调味已经好滋味啦!!!估唔到中环都会有巨抵食嘅西餐呢?🙈耶!跟我搵好食唷!TG HK听到「TG」嘅你一定唔陌生?上年今日香港人吸臭臭TG吸到傻🥲惊惊不过Holly Brown呢杯Cocktail 叫TG HK😱起初好好奇佢系点嘅样?咩味道?闻到会唔会流眼泪🥶点知TG HK 系棉花糖嘅甜香到晕😍主要用Jose Cuervo gold tequila 做Base,入口啖啖接骨木花香味,带点酸甜味!系会上瘾嘅味道😝Choclate Belgium Waffles Tower 🍫🗼甜品嘅人系女仔第二个胃😍 问问店员意见,佢推介左呢一个甜品俾我!!!😍😍😍出乎意料之外!Brownies Waffles层层叠起来形成一个小铁塔🗼Waffles用brownies 制成!外脆内软之余

TG HK

Waffles用brownies 制成!外脆内软之余,仲超香浓嘅朱古力味👍🏻!

更开心嘅系当我15 16拣雪糕🙈朱古力雪糕味定咖啡味好?店员话比2个球我,朱古力味&咖啡味各一🥰 呢刻幸幸味道又降落了!

总系觉得Brownies 配朱古力/咖啡/云呢拿味雪糕系最夹❤️😋

最开心嘅系💛Holly Brown💛单点指定饮品/cocktails 就可以「半价」享用前菜s同主菜s😍😍😍好抵Deal!!!
中学嘅时候成日放学喺Hysan hea🤣, 去Holly Brown食ice cream当系tea, 最signature就系蓝色嘅云呢拿炒雪糕, 呢度中环餐厅版🤣$150可以Free flow红白酒+Prosecco+啤酒🍻, 睇menu饮3杯就回本又或者可以叫1杯正价饮品, 野食就可以半价(甜品🍮&饮品就除外)~咁抵终於有机会试下🤣✨白酒汁煮蓝贝青口 💰128 (50% off 💰64)💫评分: 7.9/10📝青口几新鲜😋唔系好浓既白酒味, 仲送2块香脆蒜蓉包~几抵食! ✨香煎带子鹅肝意大利粉配忌廉汁 💰198 (50% off 💰99)💫评分: 7.7/10📝鹅肝好香, 带子煎到金黄色, 意粉份量多够2个人share~✨杂锦拼盘 💰118 (50% off 💰59)💫评分: 7.6/10📝鸡翼洋葱圈炸到金黄色, 芝士焗薯皮好香ℍ𝕠𝕝𝕝𝕪 𝔹𝕣𝕠𝕨𝕟📍中环士丹利街22号地下(中环🚇D2 出口行3分钟就到)❣️其他分店❣️📍荔枝角长顺街15号D2 Place二期地下1号舖(荔枝角🚇D2出口)💫评分: 7.9/10💬1hr free flow有啲急🤣有啲难食嘢饮得禁快🤣free flow酒

✨白酒汁煮蓝贝青口 💰128 (50% off 💰64)
💫评分: 7.9/10

💫评分: 7.7/10

✨杂锦拼盘 💰118 (50% off 💰59)
💫评分: 7.6/10
📝鸡翼洋葱圈炸到金黄色, 芝士焗薯皮好香

ℍ𝕠𝕝𝕝𝕪 𝔹𝕣𝕠𝕨𝕟
📍中环士丹利街22号地下
(中环🚇D2 出口行3分钟就到)

❣️其他分店❣️
📍荔枝角长顺街15号D2 Place二期地下1号舖
(荔枝角🚇D2出口)

💫评分: 7.9/10
💬1hr free flow有啲急🤣有啲难食嘢饮得禁快🤣free flow酒嘅种类算几多🥰, 不过记住真系strict 1 hr🤣, 呢个discount overall几吸引😌

2020-10-28
2020-12-17 350 浏览
是咁的,作为前KA Crew,听到结业一事都好错愕。前同事们嘅不知所措,个种旁徨,不言而喻。系呢个艰难时间,有一间餐厅💛,支持香港人,支持失业cabin crew,抵唔抵罚先?之前都有讲过呢间系我最爱milkshake 之一,今日再黎饮个热LATTE先。岩我口味嘅不酸,奶味有的,好夹,但又唔抢咖啡味热腾腾都系12度天气下嘅小确幸。用上玻璃杯,感觉大杯啲🤭。但又一场黎到,冇可能唔饮返杯蓝色奶昔吧~月巴。
是咁的,
作为前KA Crew,
听到结业一事都好错愕。
前同事们嘅不知所措,
个种旁徨,不言而喻。
系呢个艰难时间,
有一间餐厅💛,
支持香港人,
支持失业cabin crew,
抵唔抵罚先?

之前都有讲过呢间系我最爱milkshake 之一,
今日再黎饮个热LATTE先。
岩我口味嘅不酸,
奶味有的,好夹,但又唔抢咖啡味
热腾腾都系12度天气下嘅小确幸。
用上玻璃杯,感觉大杯啲🤭。
但又一场黎到,
冇可能唔饮返杯蓝色奶昔吧~
月巴。
📍中环良心黄店 -- Holly Brown🍝💛·监於依家政府实施晚市禁堂食,所以近排小编嘅晚餐都系买外卖返屋企解决😖早几日喺中环经过holly brown发现佢哋喺6pm-7:45pm推出咗外卖自取半价嘅优惠‼️食物仲有好多选择,沙律、意粉、pizza等等都有,而且性价比都颇高,喺中环附近返工嘅朋友不妨支持下呢间良心餐厅‼️💖另外荔枝角嘅分店同样都有呢个优惠呀~------------------------------⭐️牛肩肉沙律($118)(半价$59)沙律菜份量慷慨,仲有青瓜、车厘茄等等~味道新鲜👍牛肩肉好多块,每块都轻轻煎过,闻落好香🤤牛肩肉嘅肉质腍身唔韧,肉味浓郁,加埋烧汁咸咸甜甜,味道丰富🤩食完成个沙律都几饱肚🙈------------------------------卖相:7/10味道:7.3/10性价比:7/10回头度:6/10------------------------------店舖资料名称:Holly Brown地址:中环士丹利街22号地舖前往方法:中环站D2出口
📍中环良心黄店 -- Holly Brown🍝💛

⭐️牛肩肉沙律($118)
(半价$59)

名称:Holly Brown
地址:中环士丹利街22号地舖
前往方法:中环站D2出口
2020-12-10 254 浏览
睇左报纸 听闻呢度老细请左好多前空中服务员我日日都经过 都无乜留意今晚路过想话试下大佬!晚市半价!?点都要支持下啦以为佢咖啡好饮原来野食都唔错喎不过我买外卖 返到上楼又等左阵食落就有少少overcook只大虾 赞!春鸡同牛就老左少少薯条焗左阵都仲好好味三文鱼下面个薯蓉 我唔够喉
睇左报纸 听闻呢度老细请左好多前空中服务员
我日日都经过 都无乜留意

今晚路过想话试下
大佬!晚市半价!?
点都要支持下啦

薯条焗左阵都仲好好味
三文鱼下面个薯蓉 我唔够喉
2020-12-10
外卖自取
朝早10点嚟到食早餐 得一两个客 人手绝对充足 但服务认真麻麻😐 眼见好多员工得闲喺度倾计然後冇人去整咖啡🤷🏽‍♀️🤦🏼‍♀️ ▫️Crabmeat Egg Benedict 🦀🥚($98)▫️Flat White☕️<Hot> ($50)第一次食到实心嘅egg benedict 🤦🏼‍♀️ 似hard boiled egg...先唔讲味道 呢样基本野都做唔到已经好失望☹️ 咁嘅质素要98蚊仲要唔包饮品 真系唔太值😐杯Flat white就好饮嘅 个拉花做得几好 饮到尾都仲keep到😌💕 但要散叫就显得贵咗啲---------🍴食物:3/10🏝环境:6/10🛋服务:4/10💲价钱:4/10✨CP值 :3/10

▫️Flat White☕️<Hot> ($50)

Crabmeat  Egg  Benedict

2020-12-08
早餐
Flat  White
2020-12-08 214 浏览
说起holly brown,第一时间大家会想起的就是蓝色炒雪糕,我以前也会特意走去吃,真是holly brown 一个很重要的signature,非常适合打卡📷。除了雪糕🍨外,原来还可以吃到又便宜又高素质的西餐🍽。下班後跟朋友来吃晚饭再配一杯corktail🍸,真的很满足啊!现在餐厅做优惠,如果每人点了一杯正价饮品主菜半价优惠,很划算啊!1️⃣lady in red(Gin,campari,strawberry puree,cranberry juice)$150这杯corktail卖相非常漂亮,简直是视觉的享受,喝下去带点草莓和红莓的味道,虽然带点苦但很易入口。2️⃣peach tea $60由於我朋友不喝酒所以她点了Peach tea,自己试了一口,带点蜜桃味道,而且份量就是大大壼茶的份量,哈哈3️⃣portobello mushroom(半价後$44)烤出来的大啡菇很juicy,而且很香,还有沙律菜🥗作配菜,很适合用来配酒。4️⃣Blue Mussels in White Wine Sauce(半价後$64)青口很新鲜吃下去会带咸咸的海水味道,用白酒煮过的青口很清甜,而且蒜蓉包好好吃。5️⃣pork
2️⃣peach tea $60

5️⃣pork chop(半价後$114)
猪鞍很大块,肉质很软腍没有筋,但我觉得没有什麽味道但有酱搭救,点点酱汁味道也不错🤣这个价格还有配上炸薯条,真的超值啊!

6️⃣the tower waffles($128)
甜品没有半价但是很好吃,不是外面那些很硬的waffles,是用brownies来做waffles ,卖相那麽漂亮才能吃得开心🥰
相信大家对Holly Brown的Gelato都不陌生,这次来到中环店嚐嚐他们的西餐!临近圣诞,餐厅里更布置了圣诞装饰,气氛不俗🎄💛而且现在只要点两杯正价饮品,所有头盘和主食都会有半价优惠,非常划算!|Blue Moon🍸 $150|很喜欢这治癒的蓝色饮品,味道方面混合了Vodka、Blue Curucao和荔枝蓉,酒味不浓,甜甜的很易入口!店员会在上桌後「点」出这个美丽的泡泡月亮,在光线下更折射出彩虹的颜色,不过几分钟後月亮就会消失,记得把握时间拍照!🌈|Blue Mussels in White Wine Sauce $128|白酒与青口永远是最佳配搭,酱汁带浓浓的忌廉味,酒香可再浓一点,用附上的蒜蓉包或薯条来蘸汁同样美味。非常开胃的小吃!|Portobello Mushroom $88|两个大啡菇新鲜焗起,里面夹着菠菜、烟肉和半溶芝士,口感饱满又多汁,旁边还有一点沙律增添清新感,而且五折後只是$44,超值❣️|Baby Pork Ribs $198|甜甜的烧烤酱涂满猪肋骨,十分入味,而且肥瘦均匀,薯条香脆,配上以柠檬醋汁调味的沙律菜,恰好平衡了排骨的腻感。

Blue  Moon

|Blue Moon🍸 $150|

Blue  Mussels  in  White  Wine  Sauce

Portobello  Mushroom

|Portobello Mushroom $88|

Baby  Pork  Ribs

|Baby Pork Ribs $198|

Scallop & Foie  Gras  Spaghetti

|Scallop & Foie Gras Spaghetti🍝 $198|
带子与鹅肝煎得刚刚好,有股微微的焦香!意粉软硬度适中,亦够creamy,可惜没有洋葱丝或其他配料衬托,显得有点单调(配搭青口来吃也不错!🤣)

Chicken Caesar  Salad

Portobello  Mushroom
Baby  Pork  Ribs
Chicken Caesar  Salad
2020-11-27 432 浏览
原来除左蓝色gelato,呢度仲有晚餐同house wine free flow!真系唔讲都唔知😛。以$150参与Free flow House wine + Prosecco/ 加一杯正价饮品,食物就可以有半价 (甜品及饮品除外)。本身想试西班牙乳猪,但乳猪得八折而他主食有半价,所以都系含泪同佢say goodbye 😭。🍝香煎带子鹅肝意大利粉配忌廉汁 $198 ;半价後$99意粉软硬适中,咸度亦都啱啱好,唔会淡而无味,不过忌廉汁好似有d失踪喎🤔🤔;鹅肝软滑无筋,但表面煎得唔够香脆;带子生熟到啱啱好完全冇Overcook,唔会鞋口。🍗慢煮羊架配薯条 $258;半价後$129羊肉味重但骚味唔重😱,记得唔好点酱汁😆,唔系就会盖晒肉嘅味道,用黎点薯条好啦。酱汁酸味较重,啱晒用嚟解炸薯条嘅油腻。🍨The Mermaid $78蓝色云呢嗱gelato 配上朱古力鱼尾~蓝色gelato够特别,啱晒打卡🤩🤩🤩!🥂Free flow House wine + Prosecco + Beer 每位$150Free flow wine list 包括两款红酒、两款白酒、一款气酒、同埋七款啤酒,每杯/樽大

香煎带子鹅肝意大利粉配忌廉汁

🍝香煎带子鹅肝意大利粉配忌廉汁 $198 ;半价後$99

慢煮羊架配薯条

🍗慢煮羊架配薯条 $258;半价後$129

The Mermaid

🍨The Mermaid $78

Free flow wine list 包括两款红酒、两款白酒、一款气酒、同埋七款啤酒,每杯/樽大概$70 ,饮两杯半就够回本。我试晒五款红白酒同气酒,当中最推介White Wine - Australia  Nugau Estate Third Generation Chardonnay,呢个系最易入口,其他都有点鞋口😛。建议大家食物黎到先叫free flow wine,空肚饮酒易醉又伤胃呀~~~
题外话/补充资料: 提提大家:记得叫新一杯前要饮晒上一杯呀!把握时间一个钟内叫埋最後一杯酒,之後再慢慢叹慢慢倾计!
2020-10-16
慢煮羊架配薯条
2020-11-05 553 浏览
Holly Brown嘅蓝色gelato相信好多人都识😳你哋又知唔知道原来佢哋仲有做西餐主食,质素仲唔错添~今次见到佢哋有个超抵既优惠,以$150就可以享有一个钟头Free flow红白酒、prosecco同埋啤酒,之後嗌嘢食仲有半价优惠(饮品同甜品除外),岩哂班酒鬼饮饱食醉💛💛💛• 新西兰牛肩扒配烧汁及薯条 原价$318 半价後$159点完餐上到枱先醒起冇order几成熟,原本都好担心会太过熟,不过担心都系多余🤭虽然我地平时食开三成或者五成熟,而个成品大约有七成熟,但系估唔到都仲几嫩口同有肉汁,面头落咗迷迭香煎过所以味道好香唔单调。薯条本身已经有调过味所以唔使点汁都好好味,啖啖薯味大满足🤤• 香煎带子鹅肝意大利粉配忌廉汁 原价$198 半价後$99鹅肝煎得好香口一啲羶味都无,带子同样煎到金黄色,外层少少脆内里仲系半生熟好软滑,成碟意粉份量都好多,足够两个人share😚• 白酒汁煮蓝贝青口 原价$128 半价後$64份量好多有成十几粒,粒粒都好饱满圆润,落左白酒汁煮带出青口本身既甜味,作为小食都好唔错😋

• 新西兰牛肩扒配烧汁及薯条 原价$318 半价後$159

• 白酒汁煮蓝贝青口 原价$128 半价後$64