2023-10-30 90 浏览
原本被餐廳嘅特色食品吸引,點知原來午餐都有價錢超值嘅選擇,午餐最平只是90蚊起。我同朋友試了紅酒燴牛肉意大利飯及慢煮八爪魚香辣蒜蓉意大利粉。紅酒燴牛肉意大利飯絕對是個不錯的午餐選擇,牛肉嫩滑與意大利飯十分配合,紅酒的醬汁味道剛好不會太濃列,這個午餐十分適合喜歡牛肉的朋友。慢煮八爪魚香辣蒜蓉意大利粉:這道慢煮八爪魚香辣蒜蓉意大利粉是似份量細少,但八爪魚份量沒有偷工減料,八爪魚經過慢煮的過程,讓肉質變得極為軟嫩,口感不錯,而香辣蒜蓉的加入更提升了整道菜的層次感。午餐連餐湯及飲品,十分抵食,加上環境也不錯,酒吧黎講仲要無乜煙味,實在抵讚。

慢煮八爪魚香辣蒜蓉意大利粉:

紅酒燴牛肉意大利飯
慢煮八爪魚香辣蒜蓉意大利粉
2023-10-21 65 浏览
去中環飲野之前緊係要醫包個肚先呢間HOLDON主打酒吧+餐廳可以食完野先再慢慢飲酒鋪頭裝潢睇得出有設計過大玩Cyber風都幾eye catching現場仲會有DJ打碟環境氣氛做得好好食物方面都好有質素而且好多選擇黑椒蜜糖雞翼黑椒味唔重,但蜜糖味好足外皮好香脆,滿滿蜜糖香味!白酒羅勒煮卜卜蜆呢個真係必食蜆肉好大隻,而且好鮮甜,帶少少白酒香,好惹味鮮茄虎蝦薯仔粉比較少見嘅薯仔粉呢度都有得食薯仔粉好煙韌,軟硬適中虎蝦好大隻,蝦肉新鮮爽口香煎智利白鱈魚煎得好香,充滿魚香味魚皮都剪得好香脆魚肉滑溜,值得一試!
去中環飲野之前緊係要醫包個肚先

環境氣氛做得好好

食物方面都好有質素
而且好多選擇

黑椒蜜糖雞翼
黑椒味唔重,但蜜糖味好足
外皮好香脆,滿滿蜜糖香味!

呢個真係必食
蜆肉好大隻,而且好鮮甜,帶少少白酒香,好惹味

比較少見嘅薯仔粉呢度都有得食
薯仔粉好煙韌,軟硬適中
虎蝦好大隻,蝦肉新鮮爽口

香煎智利白鱈魚
煎得好香,充滿魚香味
魚皮都剪得好香脆
魚肉滑溜,值得一試!

2023-08-17 94 浏览
本來book咗中午樓上某餐廳,仲book埋生日蛋糕,點知上到去先知間餐廳無煤氣唔開舖😵!真係大失預算,朋友又準備嚟緊,仲煩緊臨時同朋友去邊度慶祝生日!點知比我係OpenRice search到同一座大廈地舖有一間餐廳,即時打去問有冇開舖有冇位食飯,店員覆咗我有,真係開心到即刻沖落去!但估唔到臨時轉餐廳都可以安排到生日蛋糕寫名,仲有螢幕顯示Happy birthday同名,真係sweet到呢!點咗兩個午餐,都好好味!最失敗掛住同朋友傾偈唔記得影相!一個熔岩芝士burger,另一個係牛油果雞肉卷都好好食,burger跟嘅薯條有好香脆,本人係薯條控,真係非常欣賞!最後買單仲要提我有冇某信用卡有折,買單都係4百頭,氹到朋友仔好開心,我都好開心!真心性價比高好滿意!

2023-08-17 61 浏览
上週五是我好朋友的生日,帶了她到中環一家科幻風酒吧慶祝🥳 以未來城市做主題,晚上會變成clubbing area🪩點了幾道菜😋1️⃣Fig Cocktail 無花果雞尾酒🍸很清甜,非常好入口2️⃣火焰白酒煮藍青口酒精味太重,苦味蓋過青口的鮮味3️⃣蕃茄,芒果,蟹肉他他不錯,配上柑橘醬味道清新☺️4️⃣芝士焗龍蝦意大利飯龍蝦很新鮮,味道濃郁👍🏼5️⃣炭燒澳洲和牛肉眼點了medium,好吃但沒有太大驚喜,性價比不高6️⃣火山熔岩芝士和牛漢堡肉汁豐富,芝士醬很濃郁!薯條是現炸的,很香脆!7️⃣阿華田千層個人最推薦雞尾酒和芝士焗龍蝦意大利飯👍🏼整體氛圍很不錯,我和朋友都很喜歡~下班後或者週末來也很不錯😆
上週五是我好朋友的生日,帶了她到中環一家科幻風酒吧慶祝🥳
以未來城市做主題,晚上會變成clubbing area🪩

點了幾道菜😋
1️⃣Fig Cocktail 無花果雞尾酒🍸
很清甜,非常好入口
Fig Cocktail 無花果雞尾酒🍸

2️⃣火焰白酒煮藍青口
酒精味太重,苦味蓋過青口的鮮味
火焰白酒煮藍青口

3️⃣蕃茄,芒果,蟹肉他他
不錯,配上柑橘醬味道清新☺️
蕃茄,芒果,蟹肉他他

4️⃣芝士焗龍蝦意大利飯
龍蝦很新鮮,味道濃郁👍🏼
芝士焗龍蝦意大利飯

5️⃣炭燒澳洲和牛肉眼
點了medium,好吃但沒有太大驚喜,性價比不高
炭燒澳洲和牛肉眼

6️⃣火山熔岩芝士和牛漢堡
肉汁豐富,芝士醬很濃郁!薯條是現炸的,很香脆!
火山熔岩芝士和牛漢堡

7️⃣阿華田千層
阿華田千層卷
個人最推薦雞尾酒和芝士焗龍蝦意大利飯👍🏼
整體氛圍很不錯,我和朋友都很喜歡~
下班後或者週末來也很不錯😆

Fig Cocktail 無花果雞尾酒🍸
蕃茄,芒果,蟹肉他他
芝士焗龍蝦意大利飯
炭燒澳洲和牛肉眼
火山熔岩芝士和牛漢堡
阿華田千層卷
中環呢間餐廳裝潢特別嘅閃亮。有好多嘅嘢飲品選擇。食物嘅質素非常高. 好多嘅後生仔,喺嗰度聚廳。飲品有各種五顏六色效果特別好。今次食咗生蠔.青口 墨汁意粉.沙律.羊扒。各款食物都非常之有質素。
2023-07-16 511 浏览
中環型格cyber feel嘅朝啡夕夜餐廳,有2層!樓上可以包場唱K周末有DJ打碟😎地下就食吓嘢chill吓~🍖炭燒澳洲和牛肉眼 $588有儀式感嘅主菜🍖店員打開蓋子散出煙霧💨和牛7成熟肉質軟嫩~以紫薯蓉作伴碟~紫薯蓉味道甜甜哋唔錯~🍝香煎帶子伴豆辦醬龍蝦汁扭扭粉 $168 帶子大大粒~個醬汁帶有龍蝦味幾香濃,扭扭粉質感煙韌帶有少少嚼勁~🍗烤美國春雞 $168大大隻春雞作為lunch好滿足啊😍 有2大隻雞髀~同樣配上紫薯蓉酸種麵包雙拼 $128🥑牛油果三文魚籽,羊奶芝士,牛油果份量幾多,配上咸咸哋嘅三文魚籽又幾特別!🍊血橙西柚巴馬火腿,流心水牛芝士,呢款味道好啱我啊!芝士軟滑配上帶點咸香嘅巴馬火腿,同埋帶點新清嘅血橙西柚~🥞吞拿魚腩他他伴魚子醬 $268吞拿魚腩他他質感軟腍入口即化好正🥹伴魚子醬調出鮮味~🥓西班牙黑毛豬火腿伴甜瓜 $298 西班牙黑毛豬火腿好濃味🤤 🥗凱撒沙律 配煙三文魚 $128沙律醬味道有啲咸另上會比較好🦪白酒羅勒煮托托蜆 $145🦪生蠔 $58@1☕️Hold On $50 先飲一啖Tonic水,咬一口青檸,呷一口咖啡,咖啡飲哂唔會好苦澀,感覺幾特別!🍫Dirty
中環型格cyber feel嘅朝啡夕夜餐廳,有2層!
樓上可以包場唱K周末有DJ打碟😎
地下就食吓嘢chill吓~

🍖炭燒澳洲和牛肉眼 $588

🍝香煎帶子伴豆辦醬龍蝦汁扭扭粉 $168

🍗烤美國春雞 $168

酸種麵包雙拼 $128

🥞吞拿魚腩他他伴魚子醬 $268
吞拿魚腩他他質感軟腍入口即化好正🥹
伴魚子醬調出鮮味~

🥓西班牙黑毛豬火腿伴甜瓜 $298

🦪生蠔 $58@1

☕️Hold On $50
Hold  On

🍫Dirty Iced Chocolate $60
估唔到呢杯朱古力又幾靚!杯邊緣有朱古力醬,一飲落去更加有層次!
Dirty Iced Chocolate

🍊Orange Espresso Tonic $65
橙味好突出!
Orange    Espresso  tonic

☕️Cappuccino $48 可愛立體熊仔
呢度可以+$5 轉做燕麥奶㗎~

🍰焦糖味蛋捲 $70
採用@xlxlxlxl 嘅千層蛋糕😍 中間忌廉好輕盈唔會膩~ 放喺室溫降溫再食會好啲!
Hold  On
Dirty Iced Chocolate
Orange    Espresso  tonic
  • Dirty  Iced  Chocolate
  • Orange  Espresso  Tonic
2023-07-10 47 浏览
呢日來到蘭桂坊新開的 酒吧,入去就俾眼眼窗吸引左好可愛😍設計好有格調打卡一流,上層好似走進未來世界,好夢幻像走進另一個空間好有feel🤩夜晚可以唱k,六日有DJ,係呢到飲酒超有disco feel!.午餐就係下層,四個女仔點了好多🤣前菜:點了我最愛的生蠔🤩新鮮肥美😌吞拿魚腩他他一樣鮮味十足,配上魚子醬和橄欖油好正👍🏻 西班牙黑毛豬火腿擺盤好靚!伴碟沙律菜、車厘茄和青蘋果好健康,夾蘋果原來都唔錯!酸種麵包雙拼開心🥳一款牛油果、三文魚籽、羊奶芝士,另一款血橙、西柚、巴馬火腿流心水牛芝士,兩款都好清新芝士味道濃厚😋.主菜大愛炭燒澳洲和牛肉眼,厚肉淋身味道出,伴碟紫薯好好食😌燒春雞大大件啖啖肉食得滋味,白酒羅勒煮托托蜆蒜香十足蜆新鮮肥美份量多👍🏻 香煎帶子伴豆辦醬龍蝦汁扭扭粉港西fusion好得意,辣辣地幾好食,帶子大大粒😍.中午有好多特色咖啡,招牌hold on第一次見,首先飲一啖梳打水,再咬一啖黑糖青檸,最後飲咖啡,不一樣的口味😆 Jo 就大愛ORANCE ESPRESSO TONIC,tonic遇上香橙和咖啡,清香好好飲😋 Dirty Chocolate滿推介,口感非常細滑,朱古力味道濃

午餐就係下層,四個女仔點了好多🤣

中午有好多特色咖啡,招牌hold on第一次見,首先飲一啖梳打水,再咬一啖黑糖青檸,最後飲咖啡,不一樣的口味😆 Jo 就大愛ORANCE ESPRESSO TONIC,tonic遇上香橙和咖啡,清香好好飲😋 Dirty Chocolate滿推介,口感非常細滑,朱古力味道濃厚,杯面滿滿彩色朱古力色彩繽紛開心😍cappuccino 熊熊拉花好可愛🥰最後甜品千層蛋捲,creamy細滑,口感似雪糕,甜度剛好不錯👍🏻

成餐飯好滿足🥰環境舒服店員人超好!蘭桂坊最會新地方推介👍🏻下次要夜晚來飲酒🥂
最近中環新開一間樓高 2 層充滿科幻元素設計,超多打卡位的酒吧餐廳「HOLDON」,屬於 Be Humble Group 旗下,主打 Fusion 菜式 🍝 餐廳設計落足心思,地下一層設有長長 LED 牆,動畫配會現場音樂🎶 間中會有 DJ 坐陣;行上 2 樓的樓梯位置造了一塊鏡,營造出顛倒世界的效果;2 樓主要作酒吧用途🥂 並設有 1 間獨立房供租用,提供卡拉 OK 🎶 「大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律」$108柔軟濕潤帶咸香且卡路里含量低的茅屋芝士🧀 配上鮮橙、沙律醋、沙律菜 🥗 酸酸甜甜十分開胃,廚師細心去除 3 隻大蝦蝦腸且蝦肉十分彈牙🦐「白酒羅勒煮托托蜆」$145托托蜆改用馬拉蜆,吐沙做得徹底,蜆肉非常飽滿大隻又鮮甜,配上微微白酒及牛油香氣,絕對可以 Encore!😋「芝士焗蟹肉粗管通心粉」$138廚師自家製粗管通心粉 🍝 並在通心粉裡面釀入滿滿的蟹肉🦀 及菇菌🍄 面層鋪滿芝士焗到金黃色,再配上酸甜蕃茄醬汁,菜式有驚喜 🤩 不過兩層通心粉之間再夾有芝士,過多芝士會有點膩。「炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍」$258上枱時儀式感滿滿,配上健康紫薯蓉,煙燻黑毛豬鞍肉質軟腍又香濃,油脂分佈平均,
大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律
 「大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律」$108
白酒羅勒煮托托蜆
「白酒羅勒煮托托蜆」$145

「芝士焗蟹肉粗管通心粉」$138

「炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍」$258
上枱時儀式感滿滿,配上健康紫薯蓉,煙燻黑毛豬鞍肉質軟腍又香濃,油脂分佈平均,堪稱豬肉界「和牛」!🐖
牛油果.三文魚籽.羊奶芝士伴酸種包 / 血橙.西柚.巴馬火腿.流心水牛芝士伴酸種包
「牛油果.三文魚籽.羊奶芝士伴酸種包」$98
烘過的酸種包香脆煙韌,配上熟成度剛好的牛油果,滿瀉的三文魚籽,柔滑得來又扎實的羊奶芝士,多重口感😋

「血橙.西柚.巴馬火腿.流心水牛芝士伴酸種包」$128
兩大片的巴馬火腿,配奶香味濃的水牛芝士🧀 加上血橙西柚甜酸感覺,烘過的酸種包香脆煙韌 🍞 整體顏色好搶眼及清新

「Sesame Kruse」$145
面層為味道香濃的咖啡及細緻軟綿的芝麻味奶泡,酒精濃度比較高😳

「Raspberry Rhapsody」$145
同樣是 Cocktail,設計相當靚同吸晴,酒精濃度低點,不過不善酒力的朋友可以選擇其他飲品

餐廳職員態度良好且細心又詳細介紹餐牌菜式👍🏻 而餐廳的菜式擺盤全部都相當用心精美,絕對是打卡able 📸

✨✨✨
Buy 1 Get 1 Free From 11am to 8pm Happy Hour
2023-06-19
用餐优惠
試食活動
大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律
白酒羅勒煮托托蜆
  • 芝士焗蟹肉粗管通心粉
  • 炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍
2023-07-03 37 浏览
🚩 HOLDON生日除左自己開心之外,都辛苦媽媽,所以要帶佢食餐好嘅‼️餐廳位於中環上條大斜路就到,去食好嘢之前嘅考驗🤭裝修超級好打卡,係餐吧嘅感覺,仲有個DJ枱tim,差啲衝左上去大顯身手🤡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈脆炸羊肋骨 $128酥脆而不乾柴,重羊味但唔蘇超好嘅助酒小食🤭🤭 🌈牛油果三文魚籽,羊奶芝士伴酸種包 $98牛油果超靚仔,唔會有黑色一絲絲從來未食過羊奶芝士嘅我, 發現羊奶芝士好好食食埋微鹹, 味道好似超市見到一粒粒有隻牛個款芝士🐮🌈吞拿魚腩他他伴魚子醬 $268欖油香氣十足而不油膩吞拿魚入口軟滑無筋, 仲有三文魚籽增加鮮度銀包許可的話非常值得一試🥹🌈黑松露蘑菇湯 $75黑松露恰到好處,調味夠和味母親好滿意🌈鮮蠔忌廉湯 $75一飲落去,好蠔啊🤤鍾意蠔味嘅必叫!除咗面頭有粒大蠔仔之外,湯底都有好多蠔仔蓉🌈肉醬千層麵 $145媽咪話冇食左好耐了坊間想搵間好食嘅真係唔易,麵皮有啲就整太濕太淋,有啲就焗到邊都脆埋依間都有80分!清楚見到分層,唔會溶溶爛爛蕃茄味突出,食完都唔覺濟🍅🌈芝士焗蟹肉粗管通心粉 $138我就叫左依度嘅主打!粗管通心粉真係第一次試平時我係完全唔食通心粉,見到
🚩 HOLDON
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈脆炸羊肋骨 $128
酥脆而不乾柴,重羊味但唔蘇
超好嘅助酒小食🤭🤭

🌈牛油果三文魚籽,羊奶芝士伴酸種包 $98
牛油果超靚仔,唔會有黑色一絲絲
從來未食過羊奶芝士嘅我, 發現羊奶芝士好好食
食埋微鹹, 味道好似超市見到一粒粒有隻牛個款芝士🐮

🌈吞拿魚腩他他伴魚子醬 $268
欖油香氣十足而不油膩
吞拿魚入口軟滑無筋, 仲有三文魚籽增加鮮度
銀包許可的話非常值得一試🥹

🌈黑松露蘑菇湯 $75
黑松露恰到好處,調味夠和味
母親好滿意

🌈鮮蠔忌廉湯 $75
一飲落去,好蠔啊🤤
鍾意蠔味嘅必叫!
除咗面頭有粒大蠔仔之外,湯底都有好多蠔仔蓉

🌈肉醬千層麵 $145
媽咪話冇食左好耐了
依間都有80分!清楚見到分層,唔會溶溶爛爛
蕃茄味突出,食完都唔覺濟🍅

🌈芝士焗蟹肉粗管通心粉 $138
我就叫左依度嘅主打!粗管通心粉真係第一次試
平時我係完全唔食通心粉,見到就”打咩打咩”🚫
依個通心粉其實都好似千層麵咁,餐廳將蟹肉蘑菇釀左入個洞
細心位: 師傅每層都會放通心粉再噴芝士,咁樣層層都有焦香嘅芝士,唔係得頂層先有‼️

🌈檸檬薑茶 $65
養生母親出動
冇另外加糖所以係純純粹粹嘅薑味
我個人認為加啲蜜糖會更加好飲

🌈Latte $48
先唔講味道 咖啡好大杯 啱啱好填滿晒我嘅咖啡胃
拉花睇到奶泡,打得好綿密

2023-07-01 37 浏览
絕對Cyber酒吧餐廳‼️🖲同女友去咗中環雲咸街食飯🤓去咗新派嘅酒吧餐廳Hold On🎉餐廳分咗上下兩層🥰上層主要係飲酒同Hookah🍻下層就係餐廳西餐為主🍽餐廳裝潢時尚以Cyber風格為主👾每個位都充滿打卡位📸主打意大利飯及特色Cocktail🍸芝士焗龍蝦意大利飯,288蚊碟💰原隻龍蝦,仲要擺盤勁靚,龍蝦被芝士包住,肉質鮮甜彈牙,用咗芝士作調味,海鮮汁很惹味,鮮味十足,意大利飯索曬醬汁,海鮮味道每啖都係滋味😋蕃茄·芒果·蟹肉他他,158蚊份💰蕃茄·芒果和蟹肉他他,顏色非常繽紛,蟹肉好鮮甜,配搭蕃茄點同芒果酸甜味好清新,好適合作為前菜夠晒開胃🥰白酒羅勒煮托托蜆,148蚊份💰煮托托蜆香料味好重幾惹味,每隻蜆都好肥美,蜆肉都非常鮮甜,食到微微嘅酒香味🥰SESAME KRUSH,145蚊杯💰Cocktail有層厚實嘅奶蓋,灑上完整咖啡豆同芝麻粒粒,底部加上Espresso同咖啡酒,造型好啱打卡☕️SHISO HONEY PEONY WHITE TEA,65蚊杯💰白牡丹茶配上紫蘇蜜糖,紫蘇味唔重,飲落酸酸甜甜,飲落好神醒🥰整體環境好有科幻感覺,真係好啱打卡📸服務態度極佳,好有禮貌解答問題☺️食物方面
絕對Cyber酒吧餐廳‼️🖲

芝士焗龍蝦意大利飯,288蚊碟💰

蕃茄·芒果·蟹肉他他,158蚊份💰

白酒羅勒煮托托蜆,148蚊份💰

SESAME KRUSH,145蚊杯💰

整體環境好有科幻感覺,真係好啱打卡📸
服務態度極佳,好有禮貌解答問題☺️
食物方面好食,性價比高,食材新鮮,Cocktail好出色🥰🥳🎉
2023-06-30 30 浏览
最近中環開左間以Cyberpunk為主題嘅酒吧餐廳。餐廳樓高兩層,底層主要就係進食西餐和DJ打碟嘅地方,而第二層先係打卡嘅地方。經過樓梯就會沿途會見到天花有倒轉嘅天鵝湖,另外仲有科技感十足嘅舞池,同朋友一齊玩就啱晒啦。大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律 $108新鮮又彈牙嘅大蝦配搭香甜嘅柳橙和咸香嘅芝士,作為開胃菜真係一流。火焰藍青口 $128店員緩緩倒入預先點燃左嘅料酒,青口因為火焰變成藍橙色,打卡感十足。青口大隻又鮮甜,又有啖啖酒香。生蠔 $58/pic飲杯嘢食個生蠔就係最佳嘅配搭。蠔身飽滿又鮮甜,海水味同金屬味都比較淡。香煎帶子伴魚子醬芝士脆片 $198大粒又厚身嘅帶子兩邊都煎香,面頭放入黑魚子和橙色嘅芝士脆片做裝飾,盡顯矜貴。帶子嘅鮮甜和魚子嘅海水味有相輔相成嘅作用,更加突出鮮味。香煎帶子伴豆瓣醬龍蝦汁扭扭粉 $158西餐用豆瓣醬真係好有新鮮感,扭扭粉吸收晒龍蝦汁嘅鮮味和豆瓣醬嘅辣味,真係好過癮。另外仲試咗蕃茄芒果蟹肉他他$158,鴨肝多士$110,墨魚汁魷魚筒意大利飯$138同埋紐西蘭羊架$288,款式真係好多。CocktailsRasberry Rhapsody $145用左多款野莓製

大蝦橙柳伴茅屋芝士沙律 $108

火焰藍青口 $128

生蠔 $58/pic

香煎帶子伴魚子醬芝士脆片 $198

香煎帶子伴豆瓣醬龍蝦汁扭扭粉 $158

Cocktails
Rasberry Rhapsody $145
用左多款野莓製作,酸酸甜甜又開胃。

Sesame Kruse$145
用左espresso加上芝麻奶蓋,芝麻味香濃又有少少咖啡味,一啲都唔會膩。

HOLDON (中環)
中環雲咸街29號LKF29地下及1樓
❤️中環·HOLDON❤️呢間酒吧餐廳位於中環蘭桂坊新開咗3個月左右 樓高3層😱周圍都係充滿未來Cyber風 完全係我杯茶特別係好多盞鬼又有童趣嘅設計黑白格地磚+霓虹燈+立體眼仔+打卡樓梯OMG 連啲坐椅都好特別😎😎仲有個DJ live位置 包場一定好爽😂入夜後好多放工嘅人嚟relax飲返杯🍺外國人著住西裝邊同Bartender吹水勁開心講講下離晒題 唔好以為酒吧野食會麻麻地近年香港嘅酒吧餐廳水準提升咗好多呢間Bar Restaurant就提供多款選擇沙律🥗/餐湯🫕/前菜/海鮮🦀/漢堡🍔/主食/扒類🥩都有仲可以飲埋特色Cocktail🍹真係一絕🌈白酒羅勒煮托托蜆 $145隻隻蜆都肥美又鮮甜 啖啖肉冇空殼而且個汁同蜆配搭好match唔會搶味之餘仲提鮮 仲有好香羅勒味2人share食份量剛剛好 yummy🤤🤤🌈蕃茄芒果蟹肉他他 $158估佢唔到有蟹肉他他 仲要好食唔腥勁多肉汁 加埋蕃茄+芒果🥭做成3層上面仲有塊炸咗似紅葉模樣嘅脆脆作為前菜/小食一流吖 仲要成個藝術作品咁唔記得講埋 隔離色彩繽紛嘅沙律菜都要讚🥗最鍾意佢夠晒醬汁 條條菜都沾到👍🏻🥰🌈炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍 $258好細心預先一
❤️中環·HOLDON❤️

2023-06-27
  • 炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍
  • 蕃茄芒果蟹肉他他
  • 白酒羅勒煮托托蜆
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧最近喺中環蘭桂坊新發發現呢間以霓虹燈科幻元素做主題嘅西餐廳! 佔地兩層,樓下係餐廳,而樓上就係舞池酒吧!勁多打卡位!最適合Friday night同朋友去食飯,食物種類超級多海鮮,意大利飯,意粉,扒類,雞尾酒都有好多選擇,好睇又好食火焰青口青口真係超級大粒,上菜時會倒啲酒喺上面之後點火,打卡一流,酒味比較濃郁!值得推薦的一道菜!蕃茄•芒果•蟹肉他他 $158Presentation 勁靚,超級IG able!! 以一層層嘅芒果,配上鮮美蟹肉同開胃嘅嘅蕃茄,插上紅葉同食用花,色彩繽紛奪目!鴨肝多士$110一客鴨肝多士有兩塊,外層煎到十分脆,配上酸酸甜甜嘅黑醋汁,咬落去油香十足,伴碟有唔同嘅蔬菜可以解膩。墨魚汁魷魚筒意大利飯$138白色嘅墨魚筒,同埋烏黑黑嘅墨魚汁,好似黑白配噤。鮮嫩嘅墨魚筒入邊釀滿咗煮到Al Dente 嘅意大利飯,墨魚汁好鮮味。烤紐西蘭羊架$288 我哋要咗medium,五成熟,出到嚟感覺有啲太熟,建議大家下次可以要返medium rare 三成熟!羊架大概可以夠四個人分,值得一讚嘅係伴碟嘅紫薯同埋蔬菜都好好食,紫薯好甜

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

火焰青口
值得推薦的一道菜!

蕃茄•芒果•蟹肉他他 $158

鴨肝多士$110

墨魚汁魷魚筒意大利飯$138

烤紐西蘭羊架$288
我哋要咗medium,五成熟,出到嚟感覺有啲太熟,建議大家下次可以要返medium rare 三成熟!羊架大概可以夠四個人分,值得一讚嘅係伴碟嘅紫薯同埋蔬菜都好好食,紫薯好甜美,蔬菜有胡蘿蔔青瓜茄子蘆筍等等。

- BACARDI 8, MALIBU, GRAPEFRUIT JUICE, COCO WATER
圓形高配設計,顏色係淺嘅粉紅色非常之夢幻再用橙皮做裝飾,分別呢係用咗椰子冧酒再加上椰子水,所以椰子味係好出,之後亦都有淡淡酸甜,好有特色

FIG BLOSSOM
- PATRON SILVER, FIG SYRUP, PEAR JUICE, JASMINE TEA
RASPBERRY RHAPSODY

用咗自家製嘅無花果糖漿,配上茉莉花茶,飲落去一啲都冇酒精嘅味道,容易入口,而且呈現嘅方式都好唯美。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

HOLDON (中環)
中環雲咸街29號LKF29地下及1樓

Be Humble Group喺中環開左以Cyberpunk主題的酒吧餐廳。餐廳有2層。上層主要為飲酒為主,更有K房以科幻風型格為主。充滿迷幻元素。四圍都有不同的打卡位Happy Friday就約左朋友黎飲杯。連MENU 都用上IPAD 。親返佢地科幻的感覺。最後我地叫左以下食物,食物都非常有質素。1.蕃茄,芒果,蟹肉他他。( $158 )三層的沙律前菜,由頂到底分別係蟹肉、芒果、鮮番茄。最後面上放上食得的芝士製楓葉,旁邊亦有果醬裝飾及大量新鮮的沙律菜。口感豐富,非常有層次,高質的一道沙律菜。2.脆炸羊肋骨( $128 )STARTER的份量亦太多啦,羊肋骨有七舊左右,每舊都非常酥脆。且孜鹽味非常濃郁,非常惹味,佐酒一流3.白酒羅勒煮托托蜆( $148 )蜆肉每粒都新鮮飽滿,賬卜卜。且用上白酒和羅勒煮成,還配有大量的蒸粒和蕃茄,非常濃郁惹味。4.香煎帶子半魚子醬,芝士脆片( $198 )非常精緻的一道菜,三粒新鮮的厚肉的帶子煎香了表面,鎖起了帶子的鮮味。加上面頭鋪左鹹鮮味的魚子醬及微脆淡淡的芝士脆片。加上底下的蛋黃芥末醬。夾埋一齊食,口感味道更有層次。5.生蠔( $58 /1)鮮甜大隻

餐廳有2層。
上層主要為飲酒為主,更有K房

以科幻風型格為主。
充滿迷幻元素。

四圍都有不同的打卡位

Happy Friday就約左朋友黎飲杯。

連MENU 都用上IPAD 。
親返佢地科幻的感覺。

最後我地叫左以下食物,食物都非常有質素。

1.蕃茄,芒果,蟹肉他他。( $158 )

三層的沙律前菜,由頂到底分別係蟹肉、芒果、鮮番茄。

口感豐富,非常有層次,高質的一道沙律菜。

2.脆炸羊肋骨( $128 )
且孜鹽味非常濃郁,非常惹味,佐酒一流

3.白酒羅勒煮托托蜆( $148 )
蜆肉每粒都新鮮飽滿,賬卜卜。

4.香煎帶子半魚子醬,芝士脆片( $198 )

加上面頭鋪左鹹鮮味的魚子醬及微脆淡淡的芝士脆片。
加上底下的蛋黃芥末醬。

夾埋一齊食,口感味道更有層次。

5.生蠔( $58 /1)
鮮甜大隻飽滿的生蠔。

6.芝士焗龍蝦意大利飯( $288 )

半隻開邊龍蝦,非常大隻,肉質爽口彈牙,用上大量濃郁且不膩的芝士焗,簡直是啖啖肉。

意大利飯煙韌有咬口,沾滿了濃郁的龍蝦汁及鹹香微微拉絲的芝士,啖啖鮮味。

7.Fig Blossom($145)

賣相精緻,COCKTAIL竟然用上壺盛載,新鮮FUISION。

以無花果為主加上梨汁,茉莉花茶,飲落非常清香,朋友未食野前已飲都停唔到口。

加上伴碟用上無花果干,蘋果干和食用花配置,好睇又好飲

8.Sesame Kruse($145)

NUTTY 的咖啡濃香,配上CREAMY的芝麻奶蓋及啖啖起酒精,無諗過如此地配合。

愛咖啡的人士之選,每一口都飲到咖啡和芝麻奶蓋的味度

補充一點HAPPY HOUR COCKTAIL有 買一送一優惠,抵!!
2023-06-23
2023-06-25 382 浏览
中環蘭桂坊新開咗間酒吧餐廳佔地兩層裝修走Cyber型格feel仲有霓虹燈裝飾感覺神秘得來又帶有未來感及藝術感入到去先知原來兩層樓都有好多打卡位餐廳提供多款前菜、主菜、酒品、Cocktail適合情侶或一班朋友聚會▫️ 巴馬火腿伴無花果沙律 ($180)▫️ 香煎帶子伴魚子醬 芝士脆片 ($198)▫️ 白酒羅勒煮托托蜆 ($148)▫️ 法國鴨肝牛肝菌忌廉汁扁意粉 ($168)一般酒吧餐廳可能會着重飲品多於食物但來此店享用晚餐質素簡直充滿驚喜食物用料新鮮味道調和美味中環區LKF呢個價錢簡直CP值高帶子伴魚子醬好厚切托托蜆煮得剛熟非常新鮮入味牛肝菌忌廉汁扁意粉混合鴨肝粒煮淨係醬汁已經超濃郁加埋鋪頂嘅一大片鴨肝令人食得相當滿足🥰🥰必食「白酒煮蜆」及「鴨肝牛肝菌意粉」‼️Cocktail有賣相有味道唔會過甜Apple Delight($145)混入yogurt及vodka🍸夠晒特別St. Germain Collins($145)有果香🍹甜度亦清新易入口總結:裝修型、氣氛Chill、食物正、飲品靚❤️🤗
中環蘭桂坊新開咗間酒吧餐廳
佔地兩層
裝修走Cyber型格feel
仲有霓虹燈裝飾
感覺神秘得來又帶有未來感及藝術感
入到去先知原來兩層樓都有好多打卡位
餐廳提供多款前菜、主菜、酒品、Cocktail
適合情侶或一班朋友聚會

▫️ 巴馬火腿伴無花果沙律 ($180)
▫️ 香煎帶子伴魚子醬 芝士脆片 ($198)
▫️ 白酒羅勒煮托托蜆 ($148)
▫️ 法國鴨肝牛肝菌忌廉汁扁意粉 ($168)

一般酒吧餐廳可能會着重飲品多於食物

夠晒特別
St. Germain Collins($145)有果香🍹
甜度亦清新易入口

總結:
裝修型、氣氛Chill、食物正、飲品靚❤️🤗

用餐时段