餐厅: HeSheEat
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
话说荃湾都开咗HeSheEat啦🤗 哩间仲要系以粉红色做主题😍😍 成间铺头都系粉红色 ,墙身、坐位、碗,碟以至menu都系粉红色㗎,真系少女心大爆发💕 住荃湾既我真系要成日嚟先得啦😚😚·☆ 辣肉肠火辣墨鱼汁意粉 HKD$78我总系有一铺瘾好锺意食墨鱼汁意粉😆 就算食到成个嘴唇定棚牙都系黑色都要食😂 意粉口感弹牙,墨鱼味系有嘅,但味道就略为咸左少少,唔知系咪师傅太开心深重手左呢😂·☆ 三重芝士大蘑菇黑松露汉堡配田园沙律 HKD$95🍔汉堡份量非常大件,又系摆唔哂落成个口系列😆 溶化既三重芝士实在非常吸引😍 芝士控表示十分满意💕 当中既黑松露酱香气四溢,令成个汉堡都充满黑松露味,个人十分喜欢👍·☆ 烧烤鸡肉沙律 HKD$70哩个绝对系健康之选👍 食咗啲咁邪恶既意粉同埋汉堡,梗系要食返个沙律中和返🙈 新鲜既沙律菜配上橄榄油,感觉十分清新健康😊·☆ 宇治金时厚焗松饼 HKD$58HeSheEat既甜品一向有信心保证,即焗松饼整得十分松软可口,热辣辣既松饼配上冰冻既款茶雪糕,一冷一热既冲击,口感满分👍

☆ 辣肉肠火辣墨鱼汁意粉 HKD$78

☆ 三重芝士大蘑菇黑松露汉堡配田园沙律 HKD$95

☆ 烧烤鸡肉沙律 HKD$70

☆ 宇治金时厚焗松饼 HKD$58

2020-01-16
  • 宇治金时焗厚松饼
  • 单骨蜜糖芥末鸡翼
2020-01-18 1764 浏览
小弟生日,老婆话请食饭,加上呢个月帮衬啲「亚洲万里通」嘅餐厅,会有额外生日奖励300里数,所以,就搵咗储到里数,价位属中低档嘅「HeSheEat」,既储到里数,又唔使佢太破费嘛。我哋拣咗荃湾店,兼避人潮专登食早啲,所以,嚟到餐厅,座位任坐。一室粉红少女系,楼底又唔矮,睇落亦好似好阔落,但若坐满客,其实有点逼,尤其中央张共用大餐枱,坐咗人之後,会同两旁嘅位剩下唔多空间作通道。 虽然我贴咗个晚餐餐牌出嚟,但我哋就唔喺点晚餐,喺「被」散叫。事缘我哋大概5:50pm入座,侍应A放低个主餐牌(即喺散点餐牌),大概10分钟後,落单点餐,之後才见到隔离枱有张晚餐餐牌。晚餐嘅食物当然比散点嘅平少少,亦有唔少加配嘅优惠。当我哋向侍应B查询,只喺查询啫,佢已经即时强调要6:00pm先可以摆晚餐餐牌出嚟,因为落咗单喺唔可以改(就算未出食物)。我嚟食生日饭,唔想被啲咁嘅服务影响自己心情,只喺觉得啲管理可以好啲罗,你落茶记,去快餐店,阿姐未够钟都换定啲下午茶餐牌出嚟啦。再者,我落单时喺5:59pm,因为佢有张落单纸俾番个客,有常理嘅侍应都会提一提啲客。炸珍宝蟹棒&芝士年糕配日式蛋黄酱 $48卖得48蚊,你就唔好
炸珍宝蟹棒&芝士年糕配日式蛋黄酱 $48

卖得48蚊,你就唔好谂里面喺有真蟹肉啦,唔喺嗰啲好粉嘅劣货蟹棒我都OK架喇,再者,炸得金香脆口,又唔喺好油;之但喺,啲日式蛋黄酱绝对喺就咁唧出嚟嘅沙律酱,无搵蛋黄搓碎混合过,唔收货啦。而芝士年糕嘅芝士部份好绵密,但年糕部份唔知何解好似未够烟糯。
扒虎虾芝士汁鲜蛋意大利面 $95

晌餐牌中,有好多意大利面款式,而其中有一系列嘅芝士汁鲜蛋意大利面比较吸引到我,所以,当中就拣咗扒虎虾。
卖相几靓仔,仲刨咗啲巴马臣芝士落去。咪睇佢样好似好大碟,其实现场睇实物份量唔算多,女生无问题,男生可能唔喺太够。
扒虎虾芝士汁鲜蛋意大利面
不过,啲鲜蛋意大利面真喺好得,咬口而有蛋香,单喺睇色泽鲜黄有力已觉得好唔同。个汁又调得啱啱好,厚薄适中,唔会太黏、太杰,有芝士香
扒虎虾芝士汁鲜蛋意大利面
虎虾唔喺话超大只嗰啲,但煎得爽口、弹牙,又足虾鲜味,用料着实不赖。不过,都喺觉得啲鲜蛋意大利面至喺亮点
黑松露杂菌春鸡烩意大利饭 $98

我不时都话,意大利饭喺最能试到个煮嘅手势,因为要煮到啲饭粒有烟韧感,但又唔会有种好生嘅感觉,确实喺唔容易。故此,拣嚟呢一道烧春鸡烩意大利饭,又可以试埋啲春鸡得唔得。
春鸡嘅外观烧得极具吸引力,而且,相对碟意大利面,个饭嘅份量就足啲。
黑松露杂菌春鸡烩意大利饭
先试啲春鸡,刚好半只轧为两件,老婆就醒我食只脾位,食味的确一流,外皮焦脆唔油腻,鸡肉滑嫩非常,够入味
;不过,老婆所食嘅鸡胸位,就明显比下去,入口确喺有少少嚡。
黑松露杂菌春鸡烩意大利饭
饭粒单讲口感,煮得恰到好处,有烟韧感,又够湿润,既有松露嘅香气,又有芝士嘅咸香,啲杂菌亦食得出唔喺罐头货。之但喺,最败笔喺个饭过咸,小弟都算喺较为食得咸嘅人,都觉得偏咸
朱古力花生酱焦糖香蕉厚焗松饼配杏仁雪糕 $58

既然生日饭,当然要嗌埋道甜品先够满足啦,甜品选择唔少,但厚焗松饼喺今次嘅心水。4款松饼中,焦糖香蕉较啱老婆口味,同埋做起嚟较花巧。
嚟到嘅成品,果然跟足餐牌个样,以朱古力及花生酱晌碟面画上粗线纹,好有美感;香蕉嘅焦糖化亦做得相当出色,薄脆焦香,整体嚟讲,跟餐牌嘅卖相一样。
朱古力花生酱焦糖香蕉厚焗松饼配杏仁雪糕
厚焗松饼嘅质感确喺唔错,外层有点脆,饼心软绵绵,最锺意喺朱古力浆同糖浆都可以自主落几多就淋几多,再伴一小件焦糖香蕉同软滑富奶香嘅杏仁雪糕,一啖放入口,满足感爆灯
。不过,花生酱嘅元素就真喺丁「点」到即止!
鲜奶咖啡 $26

一早已谂定配甜点就要番鲜奶咖啡,但见佢一杯鲜奶咖啡只卖$26,都谂住可能喺全机冲嗰只,但送上成品,真喺喜出望外。唔单拉花靓,花纹细腻,图案对称,入口更喺均匀柔滑,咖啡味醇香,真心抵饮
鲜奶咖啡
若非晚餐餐牌一事留下少少唔好印象,服务一环应该喺几好;顺带讲埋,落单前先问清楚喺咪喺可能储里数,但个侍应A问过好几个人先肯定可以储,所以,可见管理方面仍有好多改善空间。而食物嘅综合嘅打分,亦因为个炸嘢及意大利饭拉低咗分,否则,喺一顿完美嘅生日饭。故此,整体嚟讲,仍有好多位要执一执漏。
庆祝纪念
2020-01-11 444 浏览
久仰HeSheEat大名,一直未有机会食佢🤣肥🐽见我想食好耐於是趁今日返工前带我去食🥳.HeSheEat装潢系一系列嘅粉红Pink Pink睇到我少女心大爆发💕相都影多几张😂真系岩哂闺蜜或情侣去食🙆‍♀️.餐牌方面,以西式为主每款都附上参考图,张张图都好吸引呀😍.🔸黑松露薯条 $52满满嘅一筒,份量真系好爆呀!粗身薯条,炸得好香脆用油纸包裹住,吸哂多余嘅油份💕黑松露酱嘅味道好突出,入口香滑~.🔸煎香辣鸡肉意式蕃茄水牛芝士意粉 $85意粉伴入左大量嘅鲜茄酱,食落好Juicy!鸡块香煎过,外脆而内嫩上层仲铺满大量嘅芝士碎同辣椒粉每啖都带有芝士香😍酸酸辣辣,又惹味👍.🔸Go Green $90以八款组成嘅Brunch炒蛋嫩蛋富蛋香薯仔沙律入口好Fresh里面仲有青瓜碎同洋葱粒大磨菇Keep有水份,滑溜又多汁😘脆薯饼系三分迷你薯饼,香脆可口😎炒BB菠菜,口感乾爽😏口感绵密嘅牛油果蓉配上酥脆嘅牛角包,一流💕.🔸冲绳黑糖菠萝沙冰 $38入口冰凉,菠萝味突出甜味自然吾会假顶部洒上黑糖粉做点䮕呢~.🔸紫薯鲜奶 $30紫薯味够香浓,吾会好甜奶香味浓郁仲有十一连心嘅拉花,好靓呀🥰.🔸宇治金时 $58饭後当然
久仰HeSheEat大名,一直未有机会食佢🤣
肥🐽见我想食好耐
於是趁今日返工前带我去食🥳
HeSheEat装潢系一系列嘅粉红Pink Pink
睇到我少女心大爆发💕
相都影多几张😂
真系岩哂闺蜜或情侣去食🙆‍♀️

餐牌方面,以西式为主
每款都附上参考图,张张图都好吸引呀😍

🔸黑松露薯条 $52
满满嘅一筒,份量真系好爆呀!
粗身薯条,炸得好香脆
用油纸包裹住,吸哂多余嘅油份💕
黑松露酱嘅味道好突出,入口香滑~

🔸煎香辣鸡肉意式蕃茄水牛芝士意粉 $85
意粉伴入左大量嘅鲜茄酱,食落好Juicy!
鸡块香煎过,外脆而内嫩
上层仲铺满大量嘅芝士碎同辣椒粉
每啖都带有芝士香😍
酸酸辣辣,又惹味👍

🔸Go Green $90
以八款组成嘅Brunch
炒蛋嫩蛋富蛋香
薯仔沙律入口好Fresh
里面仲有青瓜碎同洋葱粒
大磨菇Keep有水份,滑溜又多汁😘
脆薯饼系三分迷你薯饼,香脆可口😎
炒BB菠菜,口感乾爽😏
口感绵密嘅牛油果蓉配上酥脆嘅牛角包,一流💕

🔸冲绳黑糖菠萝沙冰 $38
入口冰凉,菠萝味突出
甜味自然吾会假
顶部洒上黑糖粉做点䮕呢~

🔸紫薯鲜奶 $30
紫薯味够香浓,吾会好甜
奶香味浓郁
仲有十一连心嘅拉花,好靓呀🥰

🔸宇治金时 $58
饭後当然少不了甜品啦🙈
松饼外脆内松软,上层香酥,里层松软
吾会黏口黐牙~
面层放左宇治金时雪糕,红豆蓉
白玉同麻薯,款式丰富😋
仲可以加入黑糖浆架😍
2020-01-08
2020-01-11 263 浏览
好朋友生日梗系要同佢去我哋最锺意嘅港女西餐厅庆祝啦,之所以话佢港女系因为入面嘅装修全部都系粉红色,啱晒影相打卡用前菜叫左份沙律,沙律材料有牛油果、蟹肉、生菜、面包粒、芝士片,一次过满足几个愿望,口感好丰富,感觉清新!鸡翼肉质非常入味,而且肉质嫩口, 蜜糖酱味道恰到好处程度墨鱼汁扁意粉带有少少辣味, 蒜味比一般淡, 鱿鱼口感爽滑弹牙, 味道唔错。个汉堡份量就超足,配料都有番咁上下重!尤其系个牛肉,系超厚超重份量,不过真系厚左少少,切都有d困难😂同埋佢个肉质系较硬个种,比较heavy,食都要多点时间。薯条我就好中意,薯味好够,好香脆的,正,呢d咪真薯罗!沙律菜都好正,新鲜,靓菜,火箭菜好食。甜品摆盘吸晴, 柠檬味道酸味味, 配焦糖粒十分搭配, 雪糕乳酪配柠檬味道出奇搭配。另一款甜系以朱古力为主题,分别有心太软,朱古力特饮,朱古力慕丝,真系一次过满足我三个愿望饮品里面应该是用忌廉和牛奶打成的, 忌廉的味道很浓郁, 带点燕麦味, 入面亦有朱古力脆脆增添口感, 非常好喝, 但喝到最後一啖便开始觉得有点儿饱。
Avocado and crab Ceasar salad
Crab  stick  with  cheese  rice
鸡翼肉质非常入味,而且肉质嫩口, 蜜糖酱味道恰到好处程度
Honey wings

Lemon crepe roll
Chocolate   Trio
Oat yoghurt milkshake
2019-12-21 589 浏览
以粉红色作主调设计嘅cafe🌸🌸HeSheEat🌸🌸今晚我哋嚟到啦👭餐厅清新优雅, 令人感觉舒适写意😊好好彩坐到靓靓嘅打卡位📸📸, 心情靓靓拣嘢食,研究咗好耐至决定到,因为样样都好吸引ar~😜牛油果蟹肉沙律🥗份量几多,新鲜嘅生菜充满芝士嘅咸香味,如果鲜甜嘅蟹肉多啲啲会更加好😆蒜香辣椒番茄大虾+牛油蒜蓉多士酱汁酸甜微辣非常开胃,大虾爽口弹牙, 加埋香脆既多士,好好味😋烧烤酱bb猪肋骨猪肋骨烤得非常软腍,轻轻用力就可以切开,达到离骨既效果👍唔使另外点酱已经好浓郁惹味😋朱古力花生酱焦糖香蕉Hotcake香喷喷蛋香味扑鼻而来,🥞 热辣辣,外层脆皮,里面松软绵密,加埋🍯同朱古力酱系好配搭😍云呢拿雪糕也好香滑, 夹埋一齐食,woo~真系唔同层次好滋味🤤宇治金时心太软双手奉上嘅心太软, 抹茶红豆几时都系好拍档😚 轻轻一界,抹茶流心酱汁急不及待地涌出ing, 系好自癒呀😍 豆腐雪糕味道清淡,中和左啲甜腻感👍汤圆就失色咗少少, 有啲实,唔够软糯😑饮品西柚锡兰红茶👌白桃白茶~ 白桃冇乜桃味😑👩‍⚖ 由食头盘至到甜品,服务细心周到,食物用心制作,甜品仲系即叫即整需时20分钟,系值得等待嘅,一个有heart嘅

牛油果蟹肉沙律🥗

蒜香辣椒番茄大虾+牛油蒜蓉多士

烧烤酱bb猪肋骨

朱古力花生酱焦糖香蕉Hotcake

宇治金时心太软

饮品
西柚锡兰红茶👌
白桃白茶~ 白桃冇乜桃味😑

👩‍⚖ 由食头盘至到甜品,服务细心周到,食物用心制作,甜品仲系即叫即整需时20分钟,系值得等待嘅,一个有heart嘅cafe呀👍👍

2019-12-19
  • 朱古力花生酱焦糖香蕉hotcake
  • 宇治金时心太软配豆腐雪糕
同姊妹行街shopping 🛒 刚好要搵地方食晚餐,决定黎呢间久仰大名嘅HESHEAT,其邻近地铁站🚉,远望绿扬坊会见到一个大红唇👄LOGO ,好易搵到。HESHEAT装潢一直以粉红色做主调,配上粉红色沙发🛋️同椅子🪑,啱晒姊妹们打卡影相📸️,而且荃湾分店环境舒适阔落,当日有幸被安排到阔落沙发位,可以一边照镜子一边食饭,啱晒我呢啲自恋狂。单骨蜜糖芥末鸡翼(HKD 55):因为系单骨,炸得特别脆身,炸粉吾厚,大约有十旧,姐系有五只鸡翼😍份量多,加上蜜糖芥末,甜甜地,外脆内软,仲锁紧到鸡肉肉汁,BABY FAVOUR 咁。脆薯格配酸忌廉,泰式辣酱(HKD 48):哗,一上菜,有一大堆薯格,炸到好香脆可口,食泰式辣酱食到厌又可以蘸下酸忌廉,淡淡柠檬汁乳酪味,好清新,非常佐酒。鱿鱼🦑火辣墨鱼汁意大利粉🍝 (HKD 88): 鱿鱼🦑新鲜弹牙,意大利粉好够蒜味,但唯独不够辣。墨鱼汁食到我满嘴黑孖孖,但真系炒得好香好蒜。黑松露杂菌春鸡烩意大利饭(HKD 98):黑松露味好出,春鸡竟然系两只大鸡髀🍗,香草🌿鸡髀🍗美味无比,鸡皮肉嫩,肉汁丰富,意大利饭粒粒分明,带点烟韧,配上拉丝芝士,同大量杂菌,推介👍🏽日

单骨蜜糖芥末鸡翼(HKD 55):

脆薯格配酸忌廉,泰式辣酱(HKD 48):

黑松露杂菌春鸡烩意大利饭(HKD 98):

日本🇯🇵牛乳刨冰🍧(朱古力🍫) (HKD 52): 虽然话系牛乳刨冰🍧,但吾够牛乳味。朱古力🍫可以自行淋上朱古力酱,底部又有OREA碎及朱古力慕丝,朱古力🍫味浓。

柠檬忌廉班戟卷(HKD 58): 每次食都会嗌呢个,由内到外都充满柠檬🍋香气,班戟填满了柠檬忌廉,点点酸味,配上旁边伴碟既焦糖脆脆,中和晒,加堆柠檬味雪糕🍦,不得输。

总结:
员工服务态度好 坐得舒服😌
打卡位多📍📸️ 是情侣💑朋友聚会的不错选择

系facebook见到佢荃湾分店有甜品放题,每人消费一个食物或餐饮就可以加98蚊任食佢餐牌上9成的甜品,有些甜品是不能叫的,例如朱古力三重奏。但是都足够我们食甜品食饱佢我们叫左个牛扒还有小食水牛城炸鸡翼,两个都好吃,但是不得不提的是鸡翼,又脆口味道又好,一点点辣,口味十分好,同场见到不少人都有点鸡翼,牛扒方面有一点点红,不至於全熟,但是软滑入口,也是很推荐的。重头戏来了,甜品我们点了8个,可惜的是实在没办法吃完,浪费了一点,pancake十分扎实口感,吃一个也很容易饱,宇治金时有配抹茶雪糕,丸子,蕨饼。柠檬雪糕忌廉pancake内里的牛油味很好吃,雪糕比较酸一点,不过佐以焦糖块一起吃比较好。心太软很好吃,内里热呼呼的抹茶流心,外面软软的。不过甜品放题就只限荃湾店,以及到2月尾就完结,2月每个星期一二,晚上7点半後才有提供,(本来好像是8点15分後,後来fb page提早了时间)总括而言还是很好吃的,希望有更多甜品放题的时段,下次再跟朋友去吃,吃甜品吃都饱到要回家站着。

• 单骨水牛城鸡翼
  • 宇治金时心太软
2020-02-17 0 浏览
这间餐厅环境唔错!打咭好地方!环境真系好正影相位置好特别!效果好特别!食物方面ok!款式好多!都好很创意,是一间好好甜品西餐厅,至於食品方面好特别!卖相好吸引!睇见样样都想食!至於最喜欢边一款食物!法式香橙班㦸配云呢拿雪糕,味道好特别!食落口班戟口感唔同一般的班㦸的感觉!总言之一句我想全部都想食!😋😋😋蜜糖芥末鸡翼 55蚊巴马臣火腿意粉 78蚊牛油果蛋沙律烟三文鱼牛角包配田园沙律 78蚊法式香橙班戟配云呢拿雪糕 58蚊宇治今时心太软配豆腐雪糕 62蚊

蜜糖芥末鸡翼 55蚊
巴马臣火腿意粉 78蚊
牛油果蛋沙律烟三文鱼牛角包配田园沙律 78蚊
法式香橙班戟配云呢拿雪糕 58蚊
宇治今时心太软配豆腐雪糕 62蚊

2020-01-30
2020-02-16 0 浏览
少女心爆发💕🍨-🍝#CARBONARA🐟#烧鳗鱼滑蛋盖意式红饭🥔#脆薯格配酸忌廉泰式辣酱🥞#朱古力花生酱焦糖香蕉厚焗松饼配杏仁雪糕🥛#OREO奶昔/无错啦又系荃湾又系冒完险食好西嘅时间😋听过HeSheEat都好耐时间但依家先第一次食 原来荃湾都开咗初初认识佢只系知食甜品原来依家已经系好完善嘅西餐厅由小食主菜饮品甜品都有好多选择🤩讲到西餐当然要食我最锺意嘅CARBONARA🍝好锺意佢煮得好浓芝士+蛋香味😍而且系较幼硬嘅意粉🙆🏻‍♀️ 唔会太软身~建议尽快食 因为摆冻咗会开始竭身同较漏🧀-第二个主食叫咗烧鳗鱼滑蛋盖意式红饭呢个饭我都好欣赏👍🏻除左原条鳗鱼烧 仲因为个蛋真系好滑🐣而且重点蛋下面唔系配白饭而系红饭 立即昇华咗😋甜品时间🥞🍨松饼配上两款酱🍯😍啱晒我同 @cissyerror 一人一半配一只酱😂而且啲酱好够👍🏻 平时最惊唔够点哂成个松饼搞到乾争争咁食😐-仲有我好钟意杯#OREO奶昔 🙌🏻因为佢系白色嘅😍而唔系朱古力奶昔加块Oreo🙅🏻‍♀️-💓值得一提嘅系店舖环境真系好靓啊😍同其他餐桌之间唔会太近够哂宽敞坐得舒服我地仲坐到一张L型嘅粉红色梳化位好似独立房间嘅感觉💖
少女心爆发💕🍨
原来依家已经系好完善嘅西餐厅
由小食主菜饮品甜品都有好多选择🤩

讲到西餐当然要食我最锺意嘅CARBONARA🍝
好锺意佢煮得好浓芝士+蛋香味😍
而且系较幼硬嘅意粉🙆🏻‍♀️ 唔会太软身~
建议尽快食 因为摆冻咗会开始竭身同较漏🧀

2020-02-06
Carbonara
朱古力花生焦糖香蕉厚焗松饼
2020-02-15 0 浏览
好耐冇黎食既少女系餐厅❤️HeSheEat开左都有一段时间,应该好多朋友仔都食过,我仲记得几年前系几好食😋🍴食物🍴1️⃣北海道带子蟹肉南瓜意大利饭$108: 带子轻轻煎过已经好好味😋蟹肉唔多但味道好浓郁,个人觉得有少少腻💦如果锺意食浓味嘅朋友可以试吓✨2️⃣香煎鹅肝忌廉烩阔条面$148: 这款面味道不错,不太腻😋锺意食鹅肝嘅朋友就要试吓啦!3️⃣法式香橙班戟(追加$45):橙味唔算突出,配上班戟很普通,可不试😅 💥环境💥粉红色做主题,少女系感觉✨座位唔逼,坐得几舒服😌💥服务💥员工不算主动,但有礼貌。 (5❤️为满)食物:❤️❤️❤️环境:❤️❤️❤️❤️服务:❤️❤️❤️
🍴食物🍴
💥环境💥
粉红色做主题,少女系感觉✨座位唔逼,坐得几舒服😌
💥服务💥
员工不算主动,但有礼貌。
(5❤️为满)
食物:❤️❤️❤️
环境:❤️❤️❤️❤️
服务:❤️❤️❤️
2020-02-15 0 浏览
情人节前夕同老公去左间出名浪漫又抵食嘅餐厅 @hesheeatcafe 甜蜜一下先😍❤ ·铜锣湾同埋旺角分店就去得多,呢间荃湾分店都系第一次黎!·哗!好粉红呀!好锺意呀❤❤❤!粉红色的布置温馨甜美, 好岩打卡,而且楼底都高,坐得好舒服啊!❤😍·试下d野食先 😋头盘:🥑牛油果蟹肉凯撒沙律 🥗 ($78) 大大份好足料,有大量嘅 🦀蟹肉舖面,卖相好靓!😍 食落口仲啖啖肉. 沙律菜新鲜爽脆!·主菜:龙虾汁芝士焗杂菌海鲜烩饭🥘($88)海鲜焗饭配料好丰富,有带子、青口、鱿鱼, 铺满面头既芝, 龙虾汁非常浓郁, 食到唔停口! 😍·小食:炸珍宝蟹棒 🦀芝士年糕配日式蛋黄酱 ($48)蟹棒炸得金香脆口唔油腻, 球状的年糕,脆脆的外皮,年糕烟烟韧, 内里有香浓芝士馅! 好好味! 😋·甜品: 香橙班戟配云呢嗱雪糕 🍰($52)煮过的法式薄饼软软嫩嫩的,薄饼吸饱了清香而甜美的橙酒汁,吃起来口感很美妙!😋·食物份量又大价钱又唔贵, 下次一定要再黎!👍·HeSheEat荃湾蕙荃路22-26号绿杨坊地下G15-16舗2793 1688
铜锣湾同埋旺角分店就去得多,呢间荃湾分店都系第一次黎!
哗!好粉红呀!好锺意呀❤❤❤!
试下d野食先 😋
头盘:
🥑牛油果蟹肉凯撒沙律 🥗
($78)
主菜:
龙虾汁芝士焗杂菌海鲜烩饭🥘
($88)
小食:
炸珍宝蟹棒 🦀芝士年糕配日式蛋黄酱 ($48)
蟹棒炸得金香脆口唔油腻,
球状的年糕,脆脆的外皮,
年糕烟烟韧, 内里有香浓芝士馅! 好好味! 😋
甜品:
香橙班戟配云呢嗱雪糕 🍰($52)
煮过的法式薄饼软软嫩嫩的,
薄饼吸饱了清香而甜美的橙酒汁,
吃起来口感很美妙!😋
食物份量又大价钱又唔贵, 下次一定要再黎!👍
HeSheEat
荃湾蕙荃路22-26号绿杨坊地下G15-16舗
2793 1688
好耐之前食过铜锣湾分店,印象唔错,今次专程提早预订,预祝情人节!位於绿杨坊,地铁一出就见到呢!比预期时间早到左,又开始肚饿,於是问一问职员可唔可以提早入坐啦,好好采可以呀!超级超级靓既corner位!心心眼x100000 忍唔住影左劲多相,个设计超特别,空间感十足!花墙 粉红色 心形霓虹灯 全部我喜爱既元素呀!野食选择都非常多,先睇晚餐menu , 另外仲有lunch and tea set !下次又可以黎食!猪牛羊饭意粉 咩都有。仲可以加钱配汤/面包、小食、甜品香口小食 超邪恶呀健康之选既沙律都好吸引呢个大堆头brunch 不得了!先黎一杯iced mocha餐汤跟面包Set dinner 烤牛板腱最中意配薯条 仲好窝心跟埋少量沙律🥗菜罪恶感即时减低!牛既生熟度刚刚好 仲有少少血丝得黎 亦唔会太生!牛油果蟹肉凯撒沙律 好好味呢 呢个配搭未试过呀 海量蟹肉 $78咁既价钱超值!单骨鸡翼 爱好鸡翼者必点呀!一口一条 炸得香口 加埋蜜糖芥茉酱 好惹味!最後系鹅肝忌廉阔条面Set dinner 价钱食到鹅肝!不错!

位於绿杨坊,地铁一出就见到呢!

超级超级靓既corner位!心心眼x100000
忍唔住影左劲多相,个设计超特别,空间感十足!
花墙 粉红色 心形霓虹灯 全部我喜爱既元素呀!

野食选择都非常多,
猪牛羊饭意粉 咩都有。
仲可以加钱配汤/面包、小食、甜品

香口小食 超邪恶呀

健康之选既沙律都好吸引

呢个大堆头brunch 不得了!

先黎一杯iced mocha

餐汤跟面包

Set dinner 烤牛板腱
最中意配薯条 仲好窝心跟埋少量沙律🥗菜
罪恶感即时减低!
牛既生熟度刚刚好 仲有少少血丝得黎 亦唔会太生!

牛油果蟹肉凯撒沙律
好好味呢 呢个配搭未试过呀
海量蟹肉 $78咁既价钱超值!

单骨鸡翼
爱好鸡翼者必点呀!
一口一条 炸得香口 加埋蜜糖芥茉酱 好惹味!

最後系鹅肝忌廉阔条面
Set dinner 价钱食到鹅肝!不错!
2020-02-13
庆祝纪念
情人节
  • 牛油果蟹肉凯撒沙律
2020-02-02 32 浏览
之前在旺角店食过这家店舖 看到荃湾也有分店决定进去食东西才行 坐小房子位置打卡一流😍上面有个心型被镜射出来❤ 很好拍照片的位置整间店舖也是粉红色🤭 很喜欢这个色调的装修耶·单骨蜜糖芥末鸡翼 HKD$55·巴马臣火腿意粉 HKD$78 ·牛油果蛋沙律烟三文鱼牛角包配田园沙律 HKD$78 ·法式香橙班戟配云呢拿雪糕(含橙酒) HKD$58 · 宇治金时心太软配豆腐雪糕 HKD$62 我们点很多食物😆 鸡翼很脆口味道酸酸甜甜很开胃意粉点了喜欢的味道 蕃茄做出来的食物难以抗拒😉饭後再来甜品大满足😍 这次的法式香橙班戟很喜欢面头有几片带点酸的橙🍊 可以消除一点腻的口感😗再配带橙酒的酱汁来食味道不错 而且挻香的味道😋
之前在旺角店食过这家店舖 看到荃湾也有分店
决定进去食东西才行 坐小房子位置打卡一流😍