5天前 0 浏览
係我讀書時期已經有happylemon,以前都係飲珍珠奶茶多。不過近期大熱手打檸檬茶都有,經過apm 見到有喪打檸檬三兄弟,聽個名幾吸引就試下。喪打檸檬三兄弟有3款檸檬🍋,我點咗少冰少甜。飲落味道清新,檸檬同茶香都很突出。甜度亦剛剛好,我見到咁多檸檬忍唔住篤咗幾下,再加多點檸檬酸味,整體幾好飲。朋友點咗新出嘅椰椰紅豆仙草沙冰🥥。以濃郁椰奶配紅豆、仙草、西米、椰果同沙冰,口感豐富又消暑,味道都很好。

• 喪打檸檬三兄弟
  • 椰椰紅豆仙草沙冰
5天前 0 浏览
happylemon 📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖今日又來happy lemon 🍋 買野飲好喜歡佢地主打手新鮮製作☀️手搖飲夏日炎炎叫返兩杯酸甜清新飲品🥤🥤馥郁甘桔檸檬茶檸檬🍋同金桔🍊味道好夾飲落清新微酸又醒神~用上茉莉綠茶更清新配埋有Q彈晶凍✌🏻口感十足🥤暢快芒橙百香四季芒果🥭+橙🍊+百香果✌🏻果香味濃😄配埋四季春茶底🩷酸甜香氣充滿在口中好好飲
happylemon

芒果🥭+橙🍊+百香果✌🏻果香味濃
😄配埋四季春茶底🩷酸甜香氣充滿在口中
好好飲
外卖自取
仲係咁多人幫襯嘅happy lemon 細細個飲到大今次再去睇吓有乜飲喪打檸檬三兄弟$40近來火熱嘅手打檸檬茶開到周街都係,見呢到都有就試一試有冇分別,見用咗好多檸檬都食到檸檬肉,要咗少甜較啱我,少少苦澀黑糖珍珠4.3鮮奶$38無得少冰少甜,味道係預設好,珍珠煙韌,黑糖都好多🚩freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘)📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
仲係咁多人幫襯嘅happy lemon 細細個飲到大
今次再去睇吓有乜飲

喪打檸檬三兄弟$40

黑糖珍珠4.3鮮奶$38
無得少冰少甜,味道係預設好,珍珠煙韌,黑糖都好多

2024-06-05 0 浏览
同阿女去觀塘apm shopping ,經過一間茶飲店叫happylemon,是連鎖茶飲品牌店,店舖設計清新時尚,以新鮮水果搭配經典配料,創造獨一無二的特殊口感。所有飲品調較好後用機械密封才出售,乾淨衛生唔好會滴漏。馥郁甘桔檸檬茶:青檸檬和青金桔混合再加入茉莉綠茶中,口感清爽,搭配爽甜可口的晶凍,飲落充滿豐富的味覺享受。鴨屎香喪打檸檬茶:將切好的檸檬放入杯內用手揸木棍擠壓出皮同汁的香味出來,飲落味道帶有濃郁的檸檬香氣,以及綠茶風味。甜度剛剛好清新解渴。

所有飲品調較好後用機械密封才出售,乾淨衛生唔好會滴漏。

呢排天氣好翳焗,最岩飲返杯透心涼嘅茶飲。行過Apm見到中學成日飲既happy lemon 🍋 去搵返啲中學回憶先。我哋飲左:🍋醉人Oreo 脆脆奶茶加布丁💰32+8我哋揀咗3分甜,我覺得岩岩好,依家人大左飲唔到全糖。醉人Oreo脆脆奶茶係陳生中學嘅回憶,味道同中學一樣冇乜點改變。所以happy lemon先可以咁多年都屹立不倒。🍋黑糖珍珠4.3鮮奶加布丁💰38+8一直覺得happy Leon 既珍珠唔錯,好Q彈,係我中學嘅回憶,黑糖珍珠鮮奶冇得揀甜度,偏甜啲。回憶是冇價既,係中學生飲奶茶既甜度。布丁🍮同珍奶🧋好夾。10分滿分味道:7.5/10環境:7/10價格:7.5/102人總數💰86人均💰43#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood #hongkongtravel #hongkonginstagram #香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡 #happylemonhk #珍珠奶茶 #黑糖珍珠鮮奶 #oreo #布丁🍮奶茶
我哋飲左:
環境:7/10
價格:7.5/10
2人總數💰86人均💰43
#hkrestaurants
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡 #happylemonhk #珍珠奶茶 #黑糖珍珠鮮奶 #oreo #布丁🍮奶茶 #茶飲 #檸檬茶
2024-05-28 0 浏览
每次去apm就會買happy lemon飲料因為這是我裡其實是我人生喝第一杯珍奶的地方這樣多年來,餐牌上有不少創新改變這次來到,多了幾款和檸檬有關的口味(笑)對的,雖然他們叫happy lemon但從前的他們好像沒太多檸檬呢這次就試試喪打三兄弟即現在很紅的手打檸檬我看應該是檸檬,青檸加香水檸檬三種沒有很酸,因為加了糖漿我覺得還好,炎熱的天氣來一杯是清爽的冰塊融化後沒那麼甜更好此杯不可選無糖唷,要注意一下另外點了一杯岩鹽芝士奶蓋清茉綠茶這裡的茶是很不錯的芝士奶蓋微甜帶點芝士的酸度也是十分解渴希望他們可以保持創新守住水準不要被時代巨輪捲走吧

每次去apm就會買happy lemon飲料
因為這是我裡其實是我人生喝第一杯珍奶的地方

這樣多年來,餐牌上有不少創新改變
這次來到,多了幾款和檸檬有關的口味(笑)
對的,雖然他們叫happy lemon
但從前的他們好像沒太多檸檬呢

這次就試試喪打三兄弟
即現在很紅的手打檸檬
我看應該是檸檬,青檸加香水檸檬三種
沒有很酸,因為加了糖漿
我覺得還好,炎熱的天氣來一杯是清爽的
冰塊融化後沒那麼甜更好
此杯不可選無糖唷,要注意一下

另外點了一杯岩鹽芝士奶蓋清茉綠茶
這裡的茶是很不錯的
芝士奶蓋微甜帶點芝士的酸度
也是十分解渴

希望他們可以保持創新守住水準
不要被時代巨輪捲走吧

2024-05-26 13 浏览
見到menu甘多選擇,三心二意甘想飲果茶又想要奶蓋 。Why not both? 所以揀左柚見莓莓配岩鹽奶蓋,為左試真啲果茶一於走冰走甜。果茶賣相吸引有士多啤梨果蓉同西柚片,岩晒打卡~西柚新鮮,一啲澀味都冇,就算配左淡茶底同士多啤梨,果香依然突出。一啖奶蓋,一啖果茶清下個口腔,罪惡感減半。再加上本身杯野配左既寒天,一杯飲品滿足左三個願望。岩鹽芝士莓莓我都係喜歡berries,味道有啲似士多啤梨奶昔。呢杯用咗4.3鮮奶,健康又飲得放心。最好味都係個岩鹽芝士,令到飲品等於少甜咗,厚厚嘅芝士奶蓋,真係難以抗拒。佢地嘅檸檬茶和珍珠奶茶已經入咗我個bucket list到,下次再訪就叫呢2杯~

岩鹽芝士莓莓

以前同家姐出旺角 一定會去新之城買冷麵同HAPPY LEMON嘅抹茶紅豆布丁 HAPPY LEMON我時不時都仲會買嚟飲 係我同我家姐嘅童年回憶🥰一路進步 產品都一路在變而我依家最鐘意佢嘅蛋糕珍珠奶茶 唔係度度都飲到襯住HAPPY FRIDAY 又買2杯返屋K慢慢嘆🧋魅力蛋糕珍珠奶茶 ($32)+蛋糕 ($8)三分甜少冰呢杯我自己飲嘅 我超級鐘意"蛋糕"所以加多份 啖啖"蛋糕" 好滿足🧋魅力蛋糕珍珠奶茶 ($32)+OREO ($8)三分甜少冰呢杯買比我家🧕姐姐 OREO+"蛋糕"都好正佢都好鐘意飲珍珠奶茶嫁每個品牌嘅甜度都唔同平時飲開五分甜嘅我 HAPPY LEMON三分甜就覺得岩岩好啦😉

一路進步 產品都一路在變
而我依家最鐘意佢嘅蛋糕珍珠奶茶 唔係度度都飲到
襯住HAPPY FRIDAY 又買2杯返屋K慢慢嘆

🧋魅力蛋糕珍珠奶茶 ($32)
+蛋糕 ($8)
三分甜少冰
呢杯我自己飲嘅 我超級鐘意"蛋糕"
所以加多份 啖啖"蛋糕" 好滿足

🧋魅力蛋糕珍珠奶茶 ($32)
+OREO ($8)
三分甜少冰
呢杯買比我家🧕姐姐 OREO+"蛋糕"都好正
佢都好鐘意飲珍珠奶茶嫁

每個品牌嘅甜度都唔同
2024-05-23 9 浏览
今日做完瑜伽,行過APM見到回憶的happy Lemon🤭🤭當然要買返兩杯同我個閨蜜分享吓啦一見佢個logo就令我好開心,好多款都好想飲我叫咗一杯招牌檸檬菠蘿對對碰😂一聽個名就知,非常之有特色(甜度適中,仲有粒粒嘅菠蘿果肉,底層配搭椰果,口感非常之豐富,呢杯飲品消暑一流👍🏻👍🏻)另外買咗一杯俾閨蜜:益力多檸檬茶佢最鍾意益力多嘅飲品(Happy Lemon一啲都唔吝嗇😄一杯飲品用咗兩支益力多去製作,真材實料👍🏻👍🏻)

當然要買返兩杯同我個閨蜜分享吓啦

一見佢個logo就令我好開心,好多款都好想飲

我叫咗一杯招牌檸檬菠蘿對對碰😂
一聽個名就知,非常之有特色

另外買咗一杯俾閨蜜:益力多檸檬茶
佢最鍾意益力多嘅飲品
2024-05-23
用餐时段
2024-05-21 16 浏览
之前呢幾年都受咗咁多委屈返工又咁辛苦點都要買杯嘢飲獎勵下自己突然之間好想飲手搖去apm買眼藥水 對面就有一間手搖店佢嘅裝修設計好時尚 招牌光猛好吸引人嘅目光餐牌選擇款式多有奶茶,果茶, 檸檬茶,鮮茶order咗杯莓莓甘露 係沙冰好足料 每一啖都係西米 ,果肉, 草莓汁 一齊進入喉嚨冰涼心透另一杯係岩鹽芝士莓莓4.3牛乳甜度同冰度是固定的岩鹽芝士鹹香味濃 草莓味好香使用4.3牛乳 奶香味濃底下仲有椰果肉攪拌後一齊飲口感豐富好滿足
之前呢幾年都受咗咁多委屈
佢嘅裝修設計好時尚
招牌光猛
好吸引人嘅目光
餐牌選擇款式多
有奶茶,果茶, 檸檬茶,鮮茶
order咗杯莓莓甘露
係沙冰
好足料
每一啖都係西米 ,果肉, 草莓汁
一齊進入喉嚨

攪拌後一齊飲
口感豐富
好滿足
外卖自取
位於觀塘的人氣台式手搖茶飲店,以檸檬茶、水果茶來作招徠,其他還有珍珠奶茶、奶蓋鮮茶等等。出地鐵站後,直上旁邊的扶手電梯,就是這家茶飲店舖,十分容易找到。鮮檸特選:馥郁金桔檸檬茶新鮮的青檸,配上金桔,花茶底,3分甜之甜度,味道酸中帶甜,還有回甘之味。夏天喝一口冰涼的檸檬茶,很清新、解渴。另外還額外加了椰果,口感更加豐富。精挑細選:岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶這杯的甜度及冰度是固定的,頂層蓋上了三分之一厚度的芝士奶蓋,芝士帶鹹香。底下則是鮮牛奶,混合了甜甜的草莓果肉及粒粒椰果,奶香味濃,味道多重層次。大大杯,蠻飽肚的。
鮮檸特選:馥郁金桔檸檬茶

精挑細選:岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶

2024-05-13 17 浏览
Happy Lemon 喺香港都好耐歷史!細細個果陣就好鍾意買呢度嘅手搖飲品! 好多年冇飲,今次經過觀塘,忍唔住買返杯嚟回味下當年!Menu都與時並進,好多飲品款式都唔同咗~醉人Oreo脆脆奶茶 +布丁(大杯)💰HK$40叫咗少冰半甜,甜度剛剛好!奶茶底做得唔錯,估唔到加咗Oreo脆脆又係另一番風味,另外布丁口感滑溜溜!成杯野飲層次感爆登~

醉人Oreo脆脆奶茶 +布丁(大杯)💰HK$40

2024-05-11
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 醉人Oreo脆脆奶茶
2024-05-12 11 浏览
同朋友行到甘上下,朋友話要飲檸檬茶就選了happy lemon, 勁多學生哥買丫🤣喪打檸檬三兄弟充分將檸檬汁混合茶底,而且再另加有咬口的椰果,令檸檬茶不單調,親眼見住店員好有力度甘喪打,再加上甜度岩岩好,帶起檸檬的酸。金桔檸檬茶則是在手打檸檬茶的基礎上加入了金桔的成分。金桔的酸甜的味道和獨特的香氣,令我够解渴,再加上本身已有椰果,不用另加👍手打檸檬茶和金桔檸檬茶都是清新、酸甜解渴,重拾中學生的時光。

2024-05-08 15 浏览
今日真係熱到傻 好需要即刻買杯手搖降下溫 行過apm搭電梯經過happy lemon 就即刻衝上去睇下有乜野飲賣 呢排好興手打檸檬茶所以就叫左杯試下:鴨屎香喪打檸檬茶這款鴨屎香喪打檸檬茶係近排一種很受歡迎的飲品。它的味道帶有濃郁的檸檬香氣,以及微妙的綠茶風味。😍鴨屎香喪打檸檬茶在口感上也很平衡,🙆🏼‍♀️不會太甜或太苦。如果喜歡清新的口味和柔和的茶香,這款飲品絕對值得一試。😘😘另外,另一款是岩鹽系列都是招牌之一😎今次我叫的是岩鹽芝士清茉綠茶:🍵🫖這款綠茶飲品結合了綠茶的甘香氣和同岩鹽芝士的奶蓋。茶的口感很清爽,而同岩鹽芝士的奶蓋則增添了一層滑順的口感和微妙的鹹味。如果想要嘗試不同於傳統綠茶的口味體驗,這款同岩鹽芝士清茉綠茶是一個不錯的選擇。❤️店員態度都好好!又會推介有乜好飲!下次我會再黎試下其他product 😍😆

另外,另一款是岩鹽系列都是招牌之一😎
今次我叫的是岩鹽芝士清茉綠茶:

2024-05-08 9 浏览
今日特登諗住走過嚟飲happy Lemon,點知見到個門面唔同咗,以為係轉咗手,原來只係改咗名。之後嗌咗一杯珍珠奶茶大杯$28,攞到上手成個杯咁大得兩層嘅珍珠!飲極都飲唔到有珍珠,使唔使咁孤寒呢!之後佢做緊推廣,5月6號至5月9號推廣,買正價飲品會有加$20有水果茶。但係我唔明白點解會冇得少甜囉。有冇得少甜都唔緊要,問題係我覺得店員嘅態度感覺唔良好。而且一間咁細間嘅舖頭有三個職員喺度,斟完杯嘢飲俾我之後就繼續大家圍住一部手機喺台面度睇電視。因為佢門面設計嗰張枱低咗嘅緣故,所以睇得好清楚入邊做緊啲乜嘢。我覺得作為顧客感覺上好唔專業。只可以話下次唔會特登走過嚟買,附近仲有好多選擇。
只可以話下次唔會特登走過嚟買,附近
仲有好多選擇。
經典珍珠奶茶