无睇错呀 点解会有酒吧开业?错。错。错。只系我之前太忙迟迟未post而家回忆中想介绍一下较早前同朋友谂住去食burger,我哋早咗到坐低左一段时间开始店内爆满,望出店外多咗好多人等位,幸运的事我哋早到唔系要等好耐.❥ ❥ ❥凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $108呢个中西合璧嘅芝麻面,用咗花椒麻,味道唔算太辣加咗芝麻酱仲要好香添, 重点芝麻面软硬适中好香芝麻嘅味道,越食越滋味,值得推介.❥ ❥ ❥慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡 $158长时间慢煮西施牛柳丰富嘅层次感加上用咗酸忌廉秘制酱汁,顶层面新鲜蛋黄穿破後流入牛柳同汉堡系Juicy嘅,但系唔系太大惊喜,有少少失望.❥ ❥ ❥港男 stout $98港男手工啤听落去好搞笑,朋友叫咗一支嚟试吓,睇颜色系纯黑色,酒味特别甘醇仲加咗少少辣味,刺激味蕾 .❥ ❥ ❥城酿CitibrewHK $88手工啤酒近几年热潮,城酿有一阵果香味散发出嚟,啤酒味比较淡,好适合女士饮最大惊喜就系魔术师见我同朋友倾得太大声,走过嚟我哋一枱表演魔术表演,带动到气氛嘅🤹🏼‍♂️令到我哋高涨既
无睇错呀 点解会有酒吧开业?

错。错。错。只系我之前太忙迟迟未post

而家回忆中想介绍一下

唔系要等好耐

凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $108
呢个中西合璧嘅芝麻面,用咗花椒麻,味道唔算太辣加咗芝麻酱

慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡 $158

港男 stout $98

城酿CitibrewHK $88

2020-06-20
2021-01-15 9 浏览
#holidayouthk美食 #holidayouthk🔅【飞驒和牛烤芝士手打他他汉堡】 HKD138.【软壳蟹牛油果竹炭汉堡】 HKD128.【啤酒酥炸手工鱼柳条】 HKD98.依间酒吧主打手工啤🍻,除左可以同摰友畅饮一番之外,仲有多款小食🍟同Burger🍔佐酒。今次嗌左两个Burger,一个和牛🐮为主,一个软壳蟹🦀为主。前者的确多汁多油份,肉质软淋且香味突出。後者配搭好常见,软壳蟹炸粉亦不过於厚身。整体黎讲,质素中规中矩,未至於好差,亦未至於同咁多Burger店相较之下能够突围而出。至於啤酒酥炸手工鱼柳条🐟,炸皮薄,内里软熟。如果全部够脆其实都唔错,可惜有一半淋左🤦🏻‍♂️。亦即系一碟入面有两批,一批系先前整定,淋左都照放埋上枱俾客食。.📍HANDS - Craft Beer & Magic🔅太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖🚇太子站C2出口 步行约2分钟🕑星期一至日 12:00-23:45#holidayouthk太子#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foo
【飞驒和牛烤芝士手打他他汉堡】 HKD138
【软壳蟹牛油果竹炭汉堡】 HKD128
【啤酒酥炸手工鱼柳条】 HKD98

📍HANDS - Craft Beer & Magic🔅
太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖
🚇太子站C2出口 步行约2分钟
🕑星期一至日 12:00-23:45
#holidayouthk太子

#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Foodaholic #Foodfeed #Foodtravel #Foodlover #Foodgasm #Foodphotography #Foodpics #Foodaroundtheworld #Foodoftheday #Photooftheday #Eatingfortheinsta #太子美食 #酒bar #bar #酒 #burger #和牛 #软壳蟹
2020-12-22 33 浏览
软壳蟹牛油果沙律跟酱食,牛油果味更加出色, 软壳蟹唔油腻,脆口!好味!咸牛肉芝士薯球牛肉较少, 薯蓉多左啲,可以加返多少少牛肉!蜜麦脆香啤酒鸡翼卖相唔太好睇,但原来入口系好入味,同平时食开既鸡翼唔好!啤酒酥炸手工鱼柳条呢个要比爆星分, 超好味,炸粉唔太多,食完仲想再食,唔够一阵已被抢空! 极力推介!爆星!吉列广岛蚝平时炸蚝好惊炸到乾晒水, 但呢个炸蚝无乾水之余,仲好有特色味道!唔错!大厨烧春鸡 配 秘制Gin酒芥末酱平时烧春鸡系「鞋」身,但呢只鸡完全滑身,食到白肉仲好够味! 完全好正!比4粒星!珍宝带子蓝蝶豆花意粉一打开盒,见到颜色超靓! 全场哗一声!想像唔到咩味道! 食完个个都like!招牌麻婆Mac&Cheese通粉超特色,唔漏! 有麻味,又唔太辣!唔食得辣既朋友都话好好味!比爆星+爆星+特色like! 必食推介!5人到会! 圣诞开心到会餐! 总括来讲:正! 值得一试!
软壳蟹牛油果沙律
跟酱食,牛油果味更加出色, 软壳蟹唔油腻,脆口!好味!

咸牛肉芝士薯球
牛肉较少, 薯蓉多左啲,可以加返多少少牛肉!

蜜麦脆香啤酒鸡翼
卖相唔太好睇,但原来入口系好入味,同平时食开既鸡翼唔好!

啤酒酥炸手工鱼柳条

吉列广岛蚝

大厨烧春鸡 配 秘制Gin酒芥末酱

珍宝带子蓝蝶豆花意粉
一打开盒,见到颜色超靓! 全场哗一声!
想像唔到咩味道! 食完个个都like!

招牌麻婆Mac&Cheese通粉
超特色,唔漏! 有麻味,又唔太辣!

5人到会! 圣诞开心到会餐!
总括来讲:正! 值得一试!
2020-12-22
庆祝纪念
圣诞节
今年来一个特别的 Halloween Night 🎃 👻有哈利波特 😎、有酒 🍺、有 magic 🔮其实是临时订枱的,哈哈发现 8:00pm 後陆续多人,而且好多都有订枱ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ      ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ     ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ这间 bar 出名在多本地酿制的啤酒一於支持一下香港制造後面深色的是本地啤酒厂 少爷啤 Young Master Brewery 的 Hea all day session ale饮之前闻一闻,好香花香味味道带点清新有种放松休闲的感觉,饮下饮下会想 hea 足全日啤酒的苦涩味都是饮到好後期才开始有少少至於浅色的是 Halloween Special - Hollow Jack'd出自美国 2 Towns Ciderhouse这款 apple cider,比 Somersby 还要好饮苹果味更香更甜,不酸慢慢会饮到南瓜味虽然酒精成份高达 8.4% ABV,不过酒精味不浓个人比较锺意这款由头到尾都是甜甜的,更加 keep 住有阵香料味将香料加在甜甜的酒精饮品,这种感觉似曾相识突然,「叮」,
今年来一个特别的 Halloween Night 🎃 👻

有哈利波特 😎、有酒 🍺、有 magic 🔮

其实是临时订枱的,哈哈
发现 8:00pm 後陆续多人,而且好多都有订枱

这间 bar 出名在多本地酿制的啤酒
一於支持一下香港制造

後面深色的

Hea all day session ale

饮之前闻一闻,好香花香味
味道带点清新
有种放松休闲的感觉,饮下饮下会想 hea 足全日
啤酒的苦涩味都是饮到好後期才开始有少少

出自美国 2 Towns Ciderhouse

Hollow Jack'd

苹果味更香更甜,不酸
慢慢会饮到南瓜味
虽然酒精成份高达 8.4% ABV,不过酒精味不浓

个人比较锺意这款
由头到尾都是甜甜的,更加 keep 住有阵香料味
将香料加在甜甜的酒精饮品,这种感觉似曾相识
突然,「叮」,记得啦是 mulled wine 的风格!

Hollow Jack'd

这两款都易入口 der ~

话说在 drink menu 设计方面
啤酒类别好贴心地分好:果香、花香、麦香
再用 icon 区别本地和外国酿制
令 decision making 更加容易
亦适合那些「咁多款唔知拣边款好」的人

除了啤酒好饮,食物都不错

我们下午食了橙色的南瓜朱古力
夜晚就食黑色的 软壳蟹牛油青瓜竹炭汉堡

软壳蟹牛油青瓜竹炭汉堡

黑色的竹炭汉堡包,颜色够黑掹掹
只是不太食到有竹炭味,其实竹炭是食落无味道 (之前搵过资料)
咁先不会抢走其他食材的味道

作为主角的炸软壳蟹,值得一赞
是全只完整 ge,唔会少咗 d 手手脚脚
虽然灯光比较暗,但是一切开蟹身
哇!蟹仔细细,收埋超级多蟹膏!😍

另外,炸软壳蟹唔系好觉有炸皮
所以可以清楚见到成只软壳蟹的橙红色外壳!
更加见到其中一个蟹钳是打开了
成个 V 字咁 ✌,都是第一次见到!

软壳蟹牛油青瓜竹炭汉堡

炸软壳蟹下面的牛油果好软熟,够 creamy
而青瓜切片,清新爽脆
两者做成一个对比
令到个汉堡口感有更多层次

见到隔离枱食绿色意粉食得好开心 (不是戴绿色帽嘛 🙊)
於是我们都要了 蝶豆花带子意粉
睇下有冇伏先

蝶豆花带子意粉

蝶豆花颜色理应系蓝色,但是眼见是绿色的
估计是现场环境比较昏暗

一入口是偏咸的,有香蒜味
但未到咸得太劲食唔落野 (可能唔洗咁咸都得)
反而会令你想饮野,而啤酒就最合适

蝶豆花带子意粉

带子都煎得不错
表面煎到有少少金黄色
而里面还是半熟的,食落去十分软滑

2020-11-27 33 浏览
Bad service 一入门口就好唔客气问「有冇book 位?」 睇menu 期间企在枱边 好似催我哋落单 最差系 埋单 比左张咭十分钟 最後同我哋讲个system坏咗 只收现金 你唔早讲! 应该一入门口就讲 淘晒身上的现金比左 对话过程完全感觉唔到有歉意 好似奉旨咁 好似我去酒吧唔带cash系我有问题! Average food 手制薯片唔新鲜 有一半冧咗! 麻辣Mac & cheese ok! Beer ok 但定价偏贵 同是台虎 价钱是台湾的一倍Nice magician整晚亮点 有趣 有礼貌 新奇 无佢间野评分会更低 赞👍🏻
Bad service

Average food
手制薯片唔新鲜 有一半冧咗!
麻辣Mac & cheese ok!
Beer ok 但定价偏贵 同是台虎 价钱是台湾的一倍

Nice magician
整晚亮点 有趣 有礼貌 新奇 无佢间野评分会更低 赞👍🏻
2020-09-28 245 浏览
一行三人难得一聚 需尽诉於疫情间的大小轶事 最後来到这间在太子的手工酒吧 .环境给人「英伦秘堡」风的感觉,彷佛置身图书馆,又犹如聚首Hogwarts 学院塔内交谊厅。音乐音量适中,而且虽然场内满座,却没有感到嘈吵,适合三五知己小酌聊天。.手工啤方面有不少特色口味 有Tough Ladies (港女) 又有Gentlemen(港男) 或者简单一杯be water 可能也是不错的选择.友人在试酒後选了Dutches 很喜欢其醇厚的後劲 我则选了仙人掌梨cider 口感清爽 小食方面点了紫薯片配牛油果酱 薯片即炸 卜卜脆 .中间有魔术表演,仨人金睛火眼近距离盯住所有魔术师的一举一动,特别记得铜币与玻璃杯的魔术,厉害厉害👍🏻.离开时友人嘱咐必须留个好评!

小食方面点了紫薯片配牛油果酱 薯片即炸 卜卜脆
离开时友人嘱咐必须留个好评!

2020-09-12
$140 (其他)
  • Beer
2020-08-11 379 浏览
讲过会再翻食 今次拉多几个friend 黎🥳今次点咗唔同嘅嘢食🤓.🍔慢煮烤西式牛柳酸忌廉汉堡$158🍔好壮观 仲要有个流心蛋🍳慢煮牛柳非常软淋 牛味都浓香酸忌廉creamy中带微酸 所以唔腻牛柳份量好多 建议2-4人share咁食🤣·🍟薯条叔叔 (腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱)$88🍟本身想叫鲜薯片 但冇晒 大家一定要点呀😭呢个薯条都唔错 厚切 带薯片 3款酱好特别 亦出奇地夹🥰·🧀焗麻婆豆腐芝士通心粉$128🧀呢个必点 好好食 好有记忆点😍热辣辣上台 就算摊冻咗都唔会结硬块芝士味够香浓 但唔过咸 夹埋麻婆豆腐嘅微辣好正🥳通心粉熟度刚好 几有咬口面头豆腐又好滑味道同口感都好精彩👏🏻·🍗啤酒单骨鸡翼$88🍗酒味好出 鸡翼都大只 酒控一定钟意🍻
讲过会再翻食 今次拉多几个friend 黎🥳

味道同口感都好精彩👏🏻
🍗啤酒单骨鸡翼$88🍗
酒味好出 鸡翼都大只 酒控一定钟意🍻

2020-08-09 190 浏览
➖➖太子良心店🔸推介高质汉堡+手工啤➖➖。.🤩汉堡包系近期食过最高质,好想回头再去🤩.全部黄店告急,大家要继续支持💪🏻餐厅以魔术为主题,系饮手工啤酒嘅好地方🤩记得到访当日,成间手工啤酒餐厅得我一个客人🙈。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🔸日本飞驒牛烤芝士他他汉堡$106 (堂食有折,折後$106))Lunch set +手工啤酒加$40🔸城酿 (香港城酿蜂蜜酒)..面包:呢个汉堡包令我惊艳了❤️100分面包已经好有诚意,即叫即烘,热辣辣,带点焦脆.芝士:好奇打开面包一睇,芝士份量令人wow左声。汉堡牛肉:飞驒牛牛味浓,超juicy,食到一手都系肉汁,所以之後已经唔方便再影相啦😂。手工啤酒:城酿超赞,呢一款手工啤酒好啱我嘅心水,甜甜地,好容易入口。。。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.🔸小总结:餐厅整体质素好满意,值得支持同朋友倾偈都坐得舒服。餐厅虽然主打手工啤酒,不过食物质素好有水准。餐厅并不是位於大街大家行过都可以留意下啊特别一提老板嘅服务态度超级好❤️.
➖➖太子良心店🔸推介高质汉堡+手工啤➖➖

🤩汉堡包系近期食过最高质,好想回头再去🤩
全部黄店告急,大家要继续支持💪🏻
餐厅以魔术为主题,系饮手工啤酒嘅好地方🤩
记得到访当日,成间手工啤酒餐厅得我一个客人🙈

Lunch set +手工啤酒加$40
🔸城酿 (香港城酿蜂蜜酒)

面包:
呢个汉堡包令我惊艳了❤️100分
面包已经好有诚意,即叫即烘,热辣辣,带点焦脆
芝士:
好奇打开面包一睇,芝士份量令人wow左声

汉堡牛肉:

手工啤酒:
城酿超赞,呢一款手工啤酒好啱我嘅心水,甜甜地,好容易入口。

🔸小总结:
餐厅整体质素好满意,值得支持
同朋友倾偈都坐得舒服

餐厅虽然主打手工啤酒,不过食物质素好有水准

餐厅并不是位於大街
大家行过都可以留意下啊
特别一提老板嘅服务态度超级好❤️
2020-07-10 901 浏览
前年偶尔喝过城酿的苦瓜啤後一试爱上,和好友相约每年都要结伴一嚐。今年尚未推出,但刚巧得知旧店已搬及转名,先来支持一下。星期五必须订位,一行五人被安排至房内的梳化座,与世隔绝般畅谈得好过瘾。薯条叔叔 配腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱 $88薯条香脆薯味浓,三款酱汁各有特色,同伴喜欢咸香的腐乳,而甜酸的酸梅较得我欢心。脆炸麦香啤酒单骨鸡翼 $88鸡翼开边炸,新鲜热辣有肉汁,不过调味近乎零,额外洒些盐巴其美味程度即时大大提升。花椒鸡软骨 $88鸡软骨卜卜脆,四川风味,送酒一流。麻婆豆腐MAC & CHEESE $128整个菜单最吸引我的就是此道,豆腐滑溜,芝士拉丝咸香,加上麻辣肉碎好惹味,底下的通粉没有芝士酱捞过算不上MAC & CHEESE,整体还是创新得来好合衬。凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $118鸡丝颇嚡,调味不错,价格略进取。最後还幸运的被驻场魔术师选中,近距离欣赏了数个魔术表演,气氛十足,和好友们看/玩得拍䅁叫绝,几杯到肚,开怀满足。
薯条叔叔 配腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱 $88
脆炸麦香啤酒单骨鸡翼 $88
花椒鸡软骨 $88
鸡软骨卜卜脆,四川风味,送酒一流。
麻婆豆腐MAC & CHEESE $128
凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $118
鸡丝颇嚡,调味不错,价格略进取。
2020-06-26
2020-07-07 276 浏览
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐要同大家大推呢间良心小店!!首先店员态度服务好好 而且最重要野食好食 佢地其实系一间bar但系妟就会提供野食burger嗰啲 虽然你都可以妟就就饮酒😂.【软壳蟹牛油果汉堡】w/ 洋葱圈𓄹𓄹 讲左先所有野食都即叫即整 所以要等一阵嘅 首先牛油果用左半个熟得岩岩好 软壳蟹炸到好香脆 包系烘过个种有蒜蓉包感觉 配上特制芝麻酱汁 好matchymatchy~ 洋葱圈可以叫必食 系超脆我食到最後都仲系脆的 而且份量又多 点茄汁食好正.【麻婆Mac & Cheese】呢个好惊喜 我以为会芝士抢晒啲味 点知麻嘅程度超乎我想像 唔食得辣嘅人可能会接受唔到 而且好多芝士拉丝好正 芝士充满咸香 上边仲有成串花椒 只系一定要同朋友share食到最後有啲腻.大推呢间 夜晚饮野应该都几chill~💛
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐
【软壳蟹牛油果汉堡】w/ 洋葱圈𓄹𓄹

【麻婆Mac & Cheese】

大推呢间 夜晚饮野应该都几chill~💛
软壳蟹牛油果汉堡
假如世间真系有神明存在,佢比个机会你拥有一种特异功能,你会想得到乜野?如果话魔幻系一种自然力量,能够融入潜意识当中,令你产生好多想像空间。而魔术就将魔幻贯穿人与人之间,触发呢种互动性,呢个亦系佢既在在价值。而能够将酒吧同魔术两样无关系既元素滙聚,的确令人眼前一亮,讲紧既系呢间太子酒吧「「神若有知,都应该给你作诗。」」,创新谂头瞬间将带动成个气氛,我都要感受下呢个Vibes先!👇📌Sparkling Beverage - ▪ Draft CitibrewHK Mead - $98 (300ml)▫ 由香港本地酒厂主打既自家制「香港城酿 · 蜂蜜酒」,以纯天然无添加,配搭百花蜜、法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,口感有少少似饮紧champagne,但比较清爽易入口;加上外观带浅金色,奢华夺目,值得一试!📌F l o r a l -▪ Frangipani Pale Ale - $88 (0.4L)▫ 餐厅新推出既「缅栀 · 鸡蛋花」,用左属於五花茶成份之一既鸡蛋花,颜色睇落啡黄色;就咁闻落花香十足,而甜中带一点涩,份外清幽解腻,配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!📌Appetit

📌Sparkling Beverage -

配搭百花蜜法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,

奢华夺目,值得一试!

📌F l o r a l -

配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!

📌Appetites -
Fresh-Fried Potato Chips · Handmade Onion Tartar Sauce - $88

▫ 有draft beer就一定要配搭返chips是常识吧,呢个「即炸鲜薯片 · 手制他他酱」,
用上新鲜薯仔切片再经油炸,食起上黎特别脆口;加上用左海盐黑椒一齐炸,

份外惹味。而他他酱用左德国酸青瓜新鲜紫洋葱、香草混合而成,
味道独特,系其他酒吧好少食到既。

📌B u r g e r -
Australia Wagyu Beef · Grilled Cheese · Hand-crafted Tartar Burger - $138

▫ 轮到主食方面我会推介呢款「澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡」,的确以burger
做主食既酒吧餐厅多不胜数,但今次系我食过相对较高质一次。事关里面既

澳洲和牛份量够大块,食落肉汁鲜嫩又多汁,完全唔乾,特别香口;
而配上芝士酱汁,口感同层次都做到好到位,认真唔错!

📌P a s t a -
The Classic Carbonara - $118

▫ 当然要试埋招牌之一既「正宗意大利 · 卡邦尼意粉」啦,

就咁睇卖相都知系心机之作,入口蛋香丰富之余,

仲分别食到咸香同埋芝士香。中间既蛋黄晶莹剔透,
再将蛋汁均匀沾上面条,食落浓而不腻,果然够正宗呀!
2020-07-06
  • 澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡
  • 即炸鲜薯片 · 手制他他酱
  • 正宗意大利 · 卡邦尼意粉
  • 缅栀 · 鸡蛋花
  • 香港城酿 · 蜂蜜酒
2020-07-03 236 浏览
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS环境舒适 店员好nice好fun 见到隔离枱真系会有魔术师同客人玩啤牌 可能系我地五个女人完全讲唔停既关系 今次就体验唔到魔术环节HANDS有多款本地啤酒品牌 城酿 酿制既本土手工啤酒 仲有推岀抗争主题既啤酒 8点前都有Happy hour▪️麻婆Mac & Cheese $128芝士份量毫不吝啬 超级拉丝第一啖食落去完全感受到阵麻香味 花椒味道突岀 估唔到同芝士 烟肉 又几夹通心粉唔会过熟过冧 当中仲有唔少滑嫩豆腐呢道fusion菜好惹味 超适合重口味人士 真心几推荐▪️即炸鲜薯片 配 手制他他酱 $88薯片好薄好脆身 乾爽唔油腻 摆耐左都几脆 配啤酒真心一流 略嫌手制他他酱味道偏淡 份量偏少⠀⠀▪️澳洲和牛烤芝士他他汉堡 $138最想试既西施牛柳酸忌廉汉堡卖晒 唯有试下餐厅推介既和牛汉堡和牛质地偏厚实 尚算juicy 牛味浓郁面包松软 表面经烘过 带小小脆身中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾整体中规中矩 最有惊喜系旁边嘅沙律 因为有我好锺意嘅芝士碎⠀⠀▪️So9sad 黯然销魂堡 $128黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS

面包松软 表面经烘过 带小小脆身
中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾

▪️So9sad 黯然销魂堡 $128
So9sad 黯然销魂堡

黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧菜心同蛋 叉烧厚切 味道中规中矩
每道配料水份都唔算特别多 酱汁亦偏少 所以食落有啲乾 个人就唔太锺意呢款配搭

▪️Kasteel - Barista Chocolate Qued $98
闻落好香朱古力 饮落系一杯好易入口既啤酒 最後会有小小朱古力既余韵 几特别

▪️城酿 - 我城正在指示 $88
城酿岀品既draft beer 入口啖啖果香 朋友表示几锺意呢款

整体而言 Mac & Cheese有惊喜 burger食落有啲失望 建议大家可以饮手工啤 再嗌Mac & Cheese做小食
当日跟2位朋友,一行3人谂住搵间餐厅食饭倾计。在#和你eat#见到此黄店,见到相片的环境,食物及饮品都ok, 所以一心谂住支持下。预早一天电话预约3位 7:30pm,但到达後竟安排入座一张非常小的1-2人枱仔。因为实在太迫嘅原故,朋友要经多次要求及翻被拒绝,才能被安排调到正常的4人枱位置。各人到齐後,我们如常order 几款不同的食物及2L 啤酒。店员说食物的准备时间较耐,我们都很合作,一次过order, 并表示体谅。食物到达後,我们如常倾下计,慢慢用餐及享受啤酒。到8:30 左右,我们的食物只食到一半,已经开始有店员不断问我地食完未,帮我地收走佢。我地不以为意,只表示未食完,就继续享受我地嘅食物。但由此时起,我们开始感受到压力。开始有位中年阿叔店员不断走到我地桌前望住我地,感觉系睇我地食完未,想赶我地走。亦有另一位店员强行走前强行帮我地斟酒,好像迫使我地尽快完成用餐。我地好奇望一望门外,并没有见到客人等待,而餐厅内亦有空置的4人枱,我地觉得好奇怪,点解要赶我地走? 再过多一阵,有另一位店员更直接地主动俾张单我地说帮我地埋单。果一刻,我地3个真正着左火。我地问店员要我地即时埋单嘅原因,店员回答一般俾客人都系食两个钟,所以我地可以埋左张单佢先,但如果想再叫嘢食,都可以埋完单之後再叫。但我地表示,电话预约及进店时均没有店员说过此项条文,如果你讲左,我地一定会遵守,或者一早唔会选择呢度。最後,店员只支悟而对离开左。在我地而言,根本就系一堆不合理嘅解释,讲到尾都系打完斋唔要和尚,你地叫完嘢食好快啲走,唔好阻住我做下一枱生意 (但事实我地啲酒根本未饮完)。到最後埋单时,中年阿叔店员果种差劣嘅咀脸,根本唔配做服务业。

其实我地叫嘅食物同饮品都唔算少,张单都唔算平。你地系一间酒吧餐厅,唔系一间茶餐厅。我地亦唔系7点坐到打样整系叫杯嘢饮嘅无帮衬。就算系,你地作为服务业都唔应该用呢种方式服务客人。最失望系,我地一心支持黄店先睇到你。就算食物质素,环境有几差,我地都可以体谅。但你地呢啲恶意的服务态度,真心想同你讲句: 如果你唔系黄店,你什麽都不是。支持黄店唔代表要接受埋呢啲差劣态度,以後都唔会再嚟。😡
2020-06-26
2020-06-19 329 浏览
今日终於约齐脚出黎聚一聚,大家都钟意饮返杯吹下水,於是我就建议试下呢间系太子大南街既手工啤酒吧😜地点都几易揾,太子站C2出口行几步路就到~茉莉 (Happy Hour $68)都几清,有花香,非常易入口女伯爵 ($98)酸啤黎,入落去好特别,有d似酸沙可乐糖出面果层酸既感觉~第一啖饮都几冲击味蕾🤣但饮多几啖,就发觉其实都几钟意呢种特别既感觉,慢慢dap下dap下又几过瘾喎😁😁麻婆豆腐Mac n Cheese ($128) 最想试呢个!一黎到已经忍唔住叉黎试下先!发觉原来都几辣下🤭🤭 麻婆豆腐好味,辣得好正宗下 ....反而我嫌Mac n Cheese唔系好够Mac n Cheese ...感觉上似麻婆豆腐通粉加芝士焗多d🤣🤣🤣但整体系惹味同唔错的😁即叫即刨即炸薯片 (唔记得睇几钱,sor🤣) 呢个相当出色!薯片刨到好薄,炸完就拎出黎俾我地食,好新鲜好脆,好好味!至於跟薯片个他他酱,我觉得纯个人喜好dip唔dip。两个朋友觉得个酱好味,要dip; 我同另一个朋友觉得唔dip更食到薯片个原薯味😊总括黎讲,呢间都系一间唔错既酒吧!野食都几好味,手工啤也可以,而且饮饮下真系有个魔术师走埋黎表演

茉莉 (Happy Hour $68)
都几清,有花香,非常易入口

女伯爵 ($98)

麻婆豆腐Mac n Cheese ($128)

即叫即刨即炸薯片 (唔记得睇几钱,sor🤣)

总括黎讲,呢间都系一间唔错既酒吧!野食都几好味,手工啤也可以,而且饮饮下真系有个魔术师走埋黎表演魔术,都好好睇,好entertaining🤩下次可以同朋友再黎试埋其他食物😁

呢间酒吧系一间魔术酒吧,夜晚有时会有魔术表演或者busking。不过今次🐷衬晏就呢间酒吧冇咩人,去咗食嘢。个环境好好,几舒服好有feel。不过晏就野食选择唔多,而且咁岩有款几想试下嘅汉堡包(叫慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡)🍔卖晒。————————————————————舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10抵食指数:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽7/10 ————————————————————软壳蟹牛油果竹炭汉堡🍔($108)软壳蟹超好食,而且炸得好好,皮薄馅靓🥰,系食过最好食嘅软壳蟹。个包烘到好脆,个包入面仲有青瓜🥒,加埋啲牛油果同芝麻酱,食落几fresh。正宗意大利卡邦尼意粉($78)卡邦尼意粉都唔错,不过只酱汁略嫌唔够重味,但啲烟肉🥓又好咸,两样加埋一齐食就岩岩好。意粉分量唔够多,食完唔够饱。香港城酿蜂蜜酒🍸($30)呢个系🐷几期待嘅酒,见到上网有食评话几好饮。饮落系酸酸甜甜,有淡淡嘅蜂蜜味,系几易入口,个阵空肚饮,饮完醉醉地,(ok系🐷太废),如果蜂蜜味重啲就正。菠萝味cider🍷($30)🐷唔太锺意饮,只菠萝味麻麻。薯条🍟($15)同洋葱圈($15)洋葱圈同薯条都炸得好好!
————————————————————
舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10
软壳蟹牛油果竹炭汉堡🍔($108)

正宗意大利卡邦尼意粉($78)

香港城酿蜂蜜酒🍸($30)

菠萝味cider🍷($30)
🐷唔太锺意饮,只菠萝味麻麻。

薯条🍟($15)同洋葱圈($15)
洋葱圈同薯条都炸得好好!