2020-07-10 89 浏览
前年偶尔喝过城酿的苦瓜啤後一试爱上,和好友相约每年都要结伴一嚐。今年尚未推出,但刚巧得知旧店已搬及转名,先来支持一下。星期五必须订位,一行五人被安排至房内的梳化座,与世隔绝般畅谈得好过瘾。薯条叔叔 配腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱 $88薯条香脆薯味浓,三款酱汁各有特色,同伴喜欢咸香的腐乳,而甜酸的酸梅较得我欢心。脆炸麦香啤酒单骨鸡翼 $88鸡翼开边炸,新鲜热辣有肉汁,不过调味近乎零,额外洒些盐巴其美味程度即时大大提升。花椒鸡软骨 $88鸡软骨卜卜脆,四川风味,送酒一流。麻婆豆腐MAC & CHEESE $128整个菜单最吸引我的就是此道,豆腐滑溜,芝士拉丝咸香,加上麻辣肉碎好惹味,底下的通粉没有芝士酱捞过算不上MAC & CHEESE,整体还是创新得来好合衬。凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $118鸡丝颇嚡,调味不错,价格略进取。最後还幸运的被驻场魔术师选中,近距离欣赏了数个魔术表演,气氛十足,和好友们看/玩得拍䅁叫绝,几杯到肚,开怀满足。
薯条叔叔 配腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱 $88
脆炸麦香啤酒单骨鸡翼 $88
花椒鸡软骨 $88
鸡软骨卜卜脆,四川风味,送酒一流。
麻婆豆腐MAC & CHEESE $128
凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面 $118
鸡丝颇嚡,调味不错,价格略进取。
2020-06-26
假如世间真系有神明存在,佢比个机会你拥有一种特异功能,你会想得到乜野?如果话魔幻系一种自然力量,能够融入潜意识当中,令你产生好多想像空间。而魔术就将魔幻贯穿人与人之间,触发呢种互动性,呢个亦系佢既在在价值。而能够将酒吧同魔术两样无关系既元素滙聚,的确令人眼前一亮,讲紧既系呢间太子酒吧「「神若有知,都应该给你作诗。」」,创新谂头瞬间将带动成个气氛,我都要感受下呢个Vibes先!👇📌Sparkling Beverage - ▪ Draft CitibrewHK Mead - $98 (300ml)▫ 由香港本地酒厂主打既自家制「香港城酿 · 蜂蜜酒」,以纯天然无添加,配搭百花蜜、法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,口感有少少似饮紧champagne,但比较清爽易入口;加上外观带浅金色,奢华夺目,值得一试!📌F l o r a l -▪ Frangipani Pale Ale - $88 (0.4L)▫ 餐厅新推出既「缅栀 · 鸡蛋花」,用左属於五花茶成份之一既鸡蛋花,颜色睇落啡黄色;就咁闻落花香十足,而甜中带一点涩,份外清幽解腻,配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!📌Appetit

📌Sparkling Beverage -

配搭百花蜜法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,

奢华夺目,值得一试!

📌F l o r a l -

配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!

📌Appetites -
Fresh-Fried Potato Chips · Handmade Onion Tartar Sauce - $88

▫ 有draft beer就一定要配搭返chips是常识吧,呢个「即炸鲜薯片 · 手制他他酱」,
用上新鲜薯仔切片再经油炸,食起上黎特别脆口;加上用左海盐黑椒一齐炸,

份外惹味。而他他酱用左德国酸青瓜新鲜紫洋葱、香草混合而成,
味道独特,系其他酒吧好少食到既。

📌B u r g e r -
Australia Wagyu Beef · Grilled Cheese · Hand-crafted Tartar Burger - $138

▫ 轮到主食方面我会推介呢款「澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡」,的确以burger
做主食既酒吧餐厅多不胜数,但今次系我食过相对较高质一次。事关里面既

澳洲和牛份量够大块,食落肉汁鲜嫩又多汁,完全唔乾,特别香口;
而配上芝士酱汁,口感同层次都做到好到位,认真唔错!

📌P a s t a -
The Classic Carbonara - $118

▫ 当然要试埋招牌之一既「正宗意大利 · 卡邦尼意粉」啦,

就咁睇卖相都知系心机之作,入口蛋香丰富之余,

仲分别食到咸香同埋芝士香。中间既蛋黄晶莹剔透,
再将蛋汁均匀沾上面条,食落浓而不腻,果然够正宗呀!
2020-07-06
  • 澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡
  • 即炸鲜薯片 · 手制他他酱
  • 正宗意大利 · 卡邦尼意粉
  • 缅栀 · 鸡蛋花
  • 香港城酿 · 蜂蜜酒
2020-07-07 89 浏览
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐要同大家大推呢间良心小店!!首先店员态度服务好好 而且最重要野食好食 佢地其实系一间bar但系妟就会提供野食burger嗰啲 虽然你都可以妟就就饮酒😂.【软壳蟹牛油果汉堡】w/ 洋葱圈𓄹𓄹 讲左先所有野食都即叫即整 所以要等一阵嘅 首先牛油果用左半个熟得岩岩好 软壳蟹炸到好香脆 包系烘过个种有蒜蓉包感觉 配上特制芝麻酱汁 好matchymatchy~ 洋葱圈可以叫必食 系超脆我食到最後都仲系脆的 而且份量又多 点茄汁食好正.【麻婆Mac & Cheese】呢个好惊喜 我以为会芝士抢晒啲味 点知麻嘅程度超乎我想像 唔食得辣嘅人可能会接受唔到 而且好多芝士拉丝好正 芝士充满咸香 上边仲有成串花椒 只系一定要同朋友share食到最後有啲腻.大推呢间 夜晚饮野应该都几chill~💛
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐
【软壳蟹牛油果汉堡】w/ 洋葱圈𓄹𓄹

【麻婆Mac & Cheese】

大推呢间 夜晚饮野应该都几chill~💛
2020-07-03 111 浏览
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS环境舒适 店员好nice好fun 见到隔离枱真系会有魔术师同客人玩啤牌 可能系我地五个女人完全讲唔停既关系 今次就体验唔到魔术环节HANDS有多款本地啤酒品牌 城酿 酿制既本土手工啤酒 仲有推岀抗争主题既啤酒 8点前都有Happy hour▪️麻婆Mac & Cheese $128芝士份量毫不吝啬 超级拉丝第一啖食落去完全感受到阵麻香味 花椒味道突岀 估唔到同芝士 烟肉 又几夹通心粉唔会过熟过冧 当中仲有唔少滑嫩豆腐呢道fusion菜好惹味 超适合重口味人士 真心几推荐▪️即炸鲜薯片 配 手制他他酱 $88薯片好薄好脆身 乾爽唔油腻 摆耐左都几脆 配啤酒真心一流 略嫌手制他他酱味道偏淡 份量偏少⠀⠀▪️澳洲和牛烤芝士他他汉堡 $138最想试既西施牛柳酸忌廉汉堡卖晒 唯有试下餐厅推介既和牛汉堡和牛质地偏厚实 尚算juicy 牛味浓郁面包松软 表面经烘过 带小小脆身中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾整体中规中矩 最有惊喜系旁边嘅沙律 因为有我好锺意嘅芝士碎⠀⠀▪️So9sad 黯然销魂堡 $128黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS

面包松软 表面经烘过 带小小脆身
中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾

▪️So9sad 黯然销魂堡 $128
So9sad 黯然销魂堡

黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧菜心同蛋 叉烧厚切 味道中规中矩
每道配料水份都唔算特别多 酱汁亦偏少 所以食落有啲乾 个人就唔太锺意呢款配搭

▪️Kasteel - Barista Chocolate Qued $98
闻落好香朱古力 饮落系一杯好易入口既啤酒 最後会有小小朱古力既余韵 几特别

▪️城酿 - 我城正在指示 $88
城酿岀品既draft beer 入口啖啖果香 朋友表示几锺意呢款

整体而言 Mac & Cheese有惊喜 burger食落有啲失望 建议大家可以饮手工啤 再嗌Mac & Cheese做小食
当日跟2位朋友,一行3人谂住搵间餐厅食饭倾计。在#和你eat#见到此黄店,见到相片的环境,食物及饮品都ok, 所以一心谂住支持下。预早一天电话预约3位 7:30pm,但到达後竟安排入座一张非常小的1-2人枱仔。因为实在太迫嘅原故,朋友要经多次要求及翻被拒绝,才能被安排调到正常的4人枱位置。各人到齐後,我们如常order 几款不同的食物及2L 啤酒。店员说食物的准备时间较耐,我们都很合作,一次过order, 并表示体谅。食物到达後,我们如常倾下计,慢慢用餐及享受啤酒。到8:30 左右,我们的食物只食到一半,已经开始有店员不断问我地食完未,帮我地收走佢。我地不以为意,只表示未食完,就继续享受我地嘅食物。但由此时起,我们开始感受到压力。开始有位中年阿叔店员不断走到我地桌前望住我地,感觉系睇我地食完未,想赶我地走。亦有另一位店员强行走前强行帮我地斟酒,好像迫使我地尽快完成用餐。我地好奇望一望门外,并没有见到客人等待,而餐厅内亦有空置的4人枱,我地觉得好奇怪,点解要赶我地走? 再过多一阵,有另一位店员更直接地主动俾张单我地说帮我地埋单。果一刻,我地3个真正着左火。我地问店员要我地即时埋单嘅原因,店员回答一般俾客人都系食两个钟,所以我地可以埋左张单佢先,但如果想再叫嘢食,都可以埋完单之後再叫。但我地表示,电话预约及进店时均没有店员说过此项条文,如果你讲左,我地一定会遵守,或者一早唔会选择呢度。最後,店员只支悟而对离开左。在我地而言,根本就系一堆不合理嘅解释,讲到尾都系打完斋唔要和尚,你地叫完嘢食好快啲走,唔好阻住我做下一枱生意 (但事实我地啲酒根本未饮完)。到最後埋单时,中年阿叔店员果种差劣嘅咀脸,根本唔配做服务业。

其实我地叫嘅食物同饮品都唔算少,张单都唔算平。你地系一间酒吧餐厅,唔系一间茶餐厅。我地亦唔系7点坐到打样整系叫杯嘢饮嘅无帮衬。就算系,你地作为服务业都唔应该用呢种方式服务客人。最失望系,我地一心支持黄店先睇到你。就算食物质素,环境有几差,我地都可以体谅。但你地呢啲恶意的服务态度,真心想同你讲句: 如果你唔系黄店,你什麽都不是。支持黄店唔代表要接受埋呢啲差劣态度,以後都唔会再嚟。😡
2020-06-26
2020-06-19 256 浏览
今日终於约齐脚出黎聚一聚,大家都钟意饮返杯吹下水,於是我就建议试下呢间系太子大南街既手工啤酒吧😜地点都几易揾,太子站C2出口行几步路就到~茉莉 (Happy Hour $68)都几清,有花香,非常易入口女伯爵 ($98)酸啤黎,入落去好特别,有d似酸沙可乐糖出面果层酸既感觉~第一啖饮都几冲击味蕾🤣但饮多几啖,就发觉其实都几钟意呢种特别既感觉,慢慢dap下dap下又几过瘾喎😁😁麻婆豆腐Mac n Cheese ($128) 最想试呢个!一黎到已经忍唔住叉黎试下先!发觉原来都几辣下🤭🤭 麻婆豆腐好味,辣得好正宗下 ....反而我嫌Mac n Cheese唔系好够Mac n Cheese ...感觉上似麻婆豆腐通粉加芝士焗多d🤣🤣🤣但整体系惹味同唔错的😁即叫即刨即炸薯片 (唔记得睇几钱,sor🤣) 呢个相当出色!薯片刨到好薄,炸完就拎出黎俾我地食,好新鲜好脆,好好味!至於跟薯片个他他酱,我觉得纯个人喜好dip唔dip。两个朋友觉得个酱好味,要dip; 我同另一个朋友觉得唔dip更食到薯片个原薯味😊总括黎讲,呢间都系一间唔错既酒吧!野食都几好味,手工啤也可以,而且饮饮下真系有个魔术师走埋黎表演

茉莉 (Happy Hour $68)
都几清,有花香,非常易入口

女伯爵 ($98)

麻婆豆腐Mac n Cheese ($128)

即叫即刨即炸薯片 (唔记得睇几钱,sor🤣)

总括黎讲,呢间都系一间唔错既酒吧!野食都几好味,手工啤也可以,而且饮饮下真系有个魔术师走埋黎表演魔术,都好好睇,好entertaining🤩下次可以同朋友再黎试埋其他食物😁

呢间酒吧系一间魔术酒吧,夜晚有时会有魔术表演或者busking。不过今次🐷衬晏就呢间酒吧冇咩人,去咗食嘢。个环境好好,几舒服好有feel。不过晏就野食选择唔多,而且咁岩有款几想试下嘅汉堡包(叫慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡)🍔卖晒。————————————————————舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10抵食指数:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽7/10 ————————————————————软壳蟹牛油果竹炭汉堡🍔($108)软壳蟹超好食,而且炸得好好,皮薄馅靓🥰,系食过最好食嘅软壳蟹。个包烘到好脆,个包入面仲有青瓜🥒,加埋啲牛油果同芝麻酱,食落几fresh。正宗意大利卡邦尼意粉($78)卡邦尼意粉都唔错,不过只酱汁略嫌唔够重味,但啲烟肉🥓又好咸,两样加埋一齐食就岩岩好。意粉分量唔够多,食完唔够饱。香港城酿蜂蜜酒🍸($30)呢个系🐷几期待嘅酒,见到上网有食评话几好饮。饮落系酸酸甜甜,有淡淡嘅蜂蜜味,系几易入口,个阵空肚饮,饮完醉醉地,(ok系🐷太废),如果蜂蜜味重啲就正。菠萝味cider🍷($30)🐷唔太锺意饮,只菠萝味麻麻。薯条🍟($15)同洋葱圈($15)洋葱圈同薯条都炸得好好!
————————————————————
舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10
软壳蟹牛油果竹炭汉堡🍔($108)

正宗意大利卡邦尼意粉($78)

香港城酿蜂蜜酒🍸($30)

菠萝味cider🍷($30)
🐷唔太锺意饮,只菠萝味麻麻。

薯条🍟($15)同洋葱圈($15)
洋葱圈同薯条都炸得好好!
2020-06-02 492 浏览
咁高质嘅Bar点解会告急😭用餐体验真系好正 野食又好味又特别❤️仲会有魔术师同你一路玩一路寸政权个日去得3台客人 点解咁嫁🥺诚心推荐俾想吹水+小聚餐嘅大家🥰·🥘焗芝士牛脷牛脷酥$88🥘非常重手嘅拉丝芝士 香味十足🧀下面系脆卜卜嘅牛脷酥🥖同软熟嘅牛脷🥓口感同味道都好夹 好有惊喜系会腻济啲 适合3-4人share🤣.🍔唔记得咩名嘅汉堡😭$98🍔净系知块牛肉汉堡扒好香好有肉汁🥰佢上面原来系烧芝士 极香🧀仲有生洋葱蕃茄生菜解腻假如面包烘一烘先上会仲正😌·🍜凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面$68🍜估唔到Bar都食到中式拌面🤭仲要系好好食😍佢真系有川味个只麻 嘴唇会麻麻地非常微辣 仲有麻酱嘅香甜😋酱汁同鸡肉份量刚好 芝麻面条好滑溜 亦有淡淡芝麻味非常开胃 又大份 好推荐😎
咁高质嘅Bar点解会告急😭
非常微辣 仲有麻酱嘅香甜😋
酱汁同鸡肉份量刚好
芝麻面条好滑溜 亦有淡淡芝麻味
非常开胃 又大份 好推荐😎

香港酒吧林立,可去消遣的场所选择众多。.HANDS-Craft Beer & Magic与别不同之处在於︰一、主题鲜明︰以手工啤和魔术表演作招徕。今次我是朝着Citibrew香港城醅的龙眼蜂蜜酒 (HK Lungan Mead)而去的 HANDS是其中一间入货的酒吧 。城酿是香港本地酒厂,主打蜂蜜酒,擅长挑选共种花蜜调制啤酒。蜂蜜酒口感清甜清爽,几乎没有苦涩味,十分易入口。上一次去,可能因为疫情关系,未见有魔术师驻场。今次魔术师轮流到每张枱表演,安排很贴心,客人等食物时有娱乐,同时增加与同行朋友的互动和感情。 .二、玩味菜式︰餐牌上有唔少中西合璧的fusion菜选择。今次拣咗鸡丝掹滕(凉拌花椒麻酱鸡丝芝麻面),麻得嚟又唔会太辣,仲要超开胃,好好味! 另外食咗牛油果软壳蟹汉堡,蟹唔算大,但牛油果好新鲜,配搭清爽。即炸鲜薯片系酒吧主打菜,新鲜可口,不过略嫌薯片太薄。三、环境和服务︰酒吧内的座位比较疏,坐得舒服又唔会太嘈,气氛休闲,几啱三五知己坐低倾计。侍应好有礼貌,而且好乐意同主动向客人介绍酒同菜式,相处舒适。
香港酒吧林立,可去消遣的场所选择众多。
一、主题鲜明︰以手工啤和魔术表演作招徕。
龙眼蜂蜜酒

牛油果软壳蟹汉堡

即炸鲜薯片系酒吧主打菜,新鲜可口,不过略嫌薯片太薄。
即炸鲜薯片

龙眼蜂蜜酒
牛油果软壳蟹汉堡
即炸鲜薯片
2020-05-17 309 浏览
佢嘅汉堡🍔真系做得唔错,可以一试!1️⃣慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡 $138整个汉堡我最欣赏慢煮烤西施牛柳,肉味香浓,而且份量好多。酸忌廉同蛋就望落去好治癒,不过就食唔到有味。汉堡上面嗰层包有少少似食紧蒜蓉包嘅质感,比较脆口。不过汉堡底层嘅面包就比较松软脆口,底层嘅面包系我锺意食嘅质感。🙆🏻‍♀️美味指数:7.65/102️⃣香港城酿蜂蜜酒 $30呢个有少少似蜂蜜tonic,几适合平时唔系好饮酒嘅女仔饮,好滋润。🙆🏻‍♀️美味指数:6/103️⃣洋葱圈 $15洋葱味比较淡,外层薄脆,油腻感比较重。🙆🏻‍♀️美味指数:6.23/104️⃣薯条🍟 $15薯味好浓郁,食落去比较粉,外层加咗啲紫菜。🙆🏻‍♀️美味指数:6.35/10💡整体来讲,坐喺度同朋友倾偈真系唔错,慢煮烤西施牛柳都几推介,其他就中规中矩。HANDS - Craft Beer & Magic (太子)地址🐾:太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖
[太子~HANDS - Craft Beer & Magic]
佢嘅汉堡🍔真系做得唔错,可以一试!
1️⃣慢煮烤西施牛柳酸忌廉汉堡 $138
🙆🏻‍♀️美味指数:7.65/10
2️⃣香港城酿蜂蜜酒 $30
🙆🏻‍♀️美味指数:6/10
3️⃣洋葱圈 $15
洋葱味比较淡,外层薄脆,油腻感比较重。
🙆🏻‍♀️美味指数:6.23/10
4️⃣薯条🍟 $15
薯味好浓郁,食落去比较粉,外层加咗啲紫菜。
🙆🏻‍♀️美味指数:6.35/10
地址🐾:太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖
酒吧好多时稔起啤酒 好苦 有烟味 猜枚 听下音乐咁今日带你去一间我好中意的清Bar 饮手工啤 有人埋位表演魔术最紧要D野好食 有质素 美酒配美食 如痴如醉啤酒够黄 香城酒酿系列 我城正在...小食好正 中西合璧 我已经第二次去啦 平时我好小介绍酒吧~青柠龙眼蜂蜜酒👍我特别喜欢蜂蜜味既酒 因为蜂蜜酒唔易做 蜂蜜选材要好👍我再番Call既酒 好清新 淡淡的蜂蜜味👍甜甜地 第一次饮酒既都好岩饮推介指数: ⭐⭐⭐⭐/5薯条叔叔 配腐乳酱 肠粉酱 烧鹅酱👍三个九唔搭八的港式味道 原来同薯条异常地夹 好好食👍腐乳酱-咸咸香香 好过落盐👉肠粉酱-甜味 冇咁油腻👉烧鹅酱-有梅味 甜甜酸酸好 岩岩好推介指数: ⭐⭐⭐⭐/5佢个即炸鲜薯片都好好食 好香薯仔味 好脆好好食💁服务: 有魔术表演 同你交流 好正 好睇 冇冷场⛲环境: 光亮冇烟味 好岩倾计 酒吧设计 有高枱 正常枱
酒吧好多时稔起啤酒 好苦 有烟味 猜枚 听下音乐咁
最紧要D野好食 有质素 美酒配美食 如痴如醉
啤酒够黄 香城酒酿系列 我城正在...
小食好正 中西合璧 我已经第二次去啦 平时我好小介绍酒吧~

青柠龙眼蜂蜜酒

佢个即炸鲜薯片都好好食 好香薯仔味 好脆好好食

💁服务: 有魔术表演 同你交流 好正 好睇 冇冷场
⛲环境: 光亮冇烟味 好岩倾计 酒吧设计 有高枱 正常枱
2020-05-09 281 浏览
被个慢煮牛柳汉堡吸引左黎食,牛肉嫰但唔算滑所以生蛋黄系必要,加埋酸忌廉同香料整体味道几好,但冇惊喜。小食脷搭脷系牛脷酥(唔够脆)当吐司,表头铺上芝士同牛舌,甜甜地都几得意。最值得试就系龙眼蜜啤酒,清香蜜味好易入口。#test_princeedward#test_yellow______________________________🏠 HANDS - Craft Beer & Magic💛📍太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖💸 $190 per head‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾Ig : eatesterhk

最值得试就系龙眼蜜啤酒,清香蜜味好易入口。

#test_princeedward
#test_yellow
🏠 HANDS - Craft Beer & Magic💛
📍太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖
💸 $190 per head

Ig : eatesterhk
  • 龙眼蜂蜜啤酒
2020-04-29 314 浏览
真系冇试过系间bar到都可以嬲到咁野食你要我哋等二个钟先有仲话要我又8.30等到11先会上一样野食你当我等一日岀嚟饮啊你岀唔到野你就应该系我入嚟之前同我讲要等2个钟唔系系我哋等左2个钟之後先同我讲你哋本身唔系做开啲啲 宜家得一个厨师 所以做岀唔到一系你个Menu唔好咁多野叫 一起你就系我入嚟之前同我讲要等2个钟我冇野食 但你系我面前食云吞面 然後同我讲我唔可以买包热浪入嚟食 你路我呀Nuts又冇 薯片有冇 叫我望住你食云吞面但系我唔可以食唔系你哋间店啲野 你冇病啊你有样野叻 可以令我哋三个一齐发皮气@handsbarhk 啲间真系一定唔会有下次
真系冇试过系间bar到都可以嬲到咁
野食你要我哋等二个钟先有
仲话要我又8.30等到11先会上一样野食
你当我等一日岀嚟饮啊
你岀唔到野你就应该系我入嚟之前同我讲要等2个钟
你有样野叻 可以令我哋三个一齐发皮气
@handsbarhk 啲间真系一定唔会有下次
2020-04-27 271 浏览
早前有「陈淑庄酒吧」之称既Hands Bar 系一间结合本土手工啤酒和魔术表演元素的酒吧。在香港自设手工啤酒厂,酿出本土特色啤酒;餐厅菜式创新而且配合港人口味,系一间港人专属既放松聚脚点。-1⃣ 软壳蟹牛油果竹炭汉堡 💰108(👅: 7.5/10)原只软殻蟹加上满满牛油果🥑,澎湃感十足😍;软壳蟹咸香脆口,加上秘制酱汁,令汉堡好juicy,层次丰富-2⃣ 麻婆Mac & Cheese (焗麻婆豆腐芝士通心粉)💰128(👅: 7.8/10 )四川风味既麻婆豆腐芝士通粉,用左2种花椒、3种芝士、4种辣椒同榨菜去制作,配搭创新,上枱时热辣辣,花椒麻香搭芝士原来都几夹🤤,咸辣麻香的组合真系令人舔舔脷。-3⃣薯条叔叔 配腐乳酱、肠粉酱、烧鹅酱 💰88(👅: 7.5/10)即叫即炸薯条绝对系佐酒小食🍟,又热又香脆。最有特色既系餐厅用左腐乳酱、肠粉酱、烧鹅酱做点酱既汁,点上黎食味道咁夹,令我对呢三个酱大开眼界👀。-4⃣Omakase 💰198(👅: 8.5/10)比侍酒师发板,安排左一杯Whiskey配搭手工啤。《我城正在闪耀》手工啤既樽面用左612游行既相做设计,囗味用上波特黑啤加入伯爵茶同裸麦,味道几易入

1⃣ 软壳蟹牛油果竹炭汉堡 💰108(👅: 7.5/10)

4⃣Omakase 💰198(👅: 8.5/10)
比侍酒师发板,安排左一杯Whiskey配搭手工啤。《我城正在闪耀》手工啤既樽面用左612游行既相做设计,囗味用上波特黑啤加入伯爵茶同裸麦,味道几易入口,清香黑啤味後有阵阵伯爵茶香既回甘。

至於Whisky 就选用左孤岛,系一枝酒精浓度颇高既whiskey ,入口酒味强烈有味刺舌,中意好strong 既whiskey朋友都可以一战。大家可以根据自己既喜好同侍酒师沟通。
4⃣香港城酿 蜂蜜酒 💰98(👅: 8.5/10)
受欢迎既蜂蜜酒,好易入囗,甜甜的蜂蜜甜香味,清香扑鼻。

🌟整体黎讲,系一间好chill既餐厅酒吧,绝对值得一试佢地既手工啤酒;加上老板亲切友善,细心讲解和交流对品酒既认识,识酒之人可以黎畅谈一番。
2020-02-04 640 浏览
太子专门饮手工啤酒的地方不多,呢间个气氛好好,倾计完全无问题。职员会好乐意介绍啤酒给客人,仲可以试下味都冇所谓。那一天点了一杯Earl grey 黑啤,啤酒的味道外渗透出一阵淡淡的茶香,如果你喜欢Earl Grey,这款啤酒你一定值得试试!