2023-12-31 21 浏览
今次走到Häagen-Dazs,心思思想食返啲甜嘢,於是點咗個情迷朱古力Chocolatier。望落去真係豐富得滯😍,兩球雪糕,士多啤梨芝士餅味好balance,唔會太甜,夾埋芝士餅碎,咬落去既口感層次分明,而朱古力加雲尼拿就經典得來。雪糕盒塞滿咗香蕉同Brownie,醬汁甜甜地流落雪糕上面。有陣陣朱古力香氣撲鼻,個人覺得Cream有啲多左,但整體上幾正!同友人分享咗個橙味朱古力雪糕,微微嘅橙香太過癮,跟住個滑溜溜嘅口感,簡直可以話係超正!每一啖落肚都覺得幸福感爆棚🥳,唔洗擔心雪糕會太甜膩,呢個combo簡直係完美結合。食完走出嚟,真係心情大好,最啱同三兩知己一齊慢慢享受,犒賞自己一日嘅辛勞!

2023-06-13 146 浏览
食咗Haagen-Dazs雙球華夫筒$85,華夫筒酥脆。揀了朱古力馬卡龍口味和焦糖脆餅口味的雪糕。水果配料揀咗水蜜桃,醬汁揀咗朱古力醬,toppings 揀咗粟米片。估唔到華夫筒咁大個~~朱古力馬卡龍口味同焦糖脆餅口味真係好好味喎!朱古力馬卡龍口味好濃郁,有濃烈嘅巧克力味,一入口就感受到濃濃嘅甜味。焦糖脆餅口味就更加特別啦,粒粒焦糖脆餅口感鬆脆,加上焦糖嘅甜味,真係好好食😋店內有少量座位可以堂食。

店內有少量座位可以堂食。
2022-11-03 169 浏览
Haagen Dazs tea set $75: a slice of daily cake + one scope of ice cream (flavour of your choice) + selected coffee/tea. Tea set is only available Mon-Fri 2-6pm.
2021-11-20 307 浏览
好少會坐低食雪糕~今日咁啱同兩個朋友有啲時間就黎左食~我地叫左個set 有9球細嘅雪糕 仲有啲餅同水果 好豐富!雪糕口味好多選擇 有9球揀都揀到選擇困難🤣覺得最好食係焦糖脆餅!好香又有口感🤍至於密瓜味就麻麻地~呢間分店嗰日去到個地下有少少黐立立🥺如果可以打理返好啲就好了!雖然價錢唔係特別抵但有得坐住食雪糕傾下計都唔錯~~~
好少會坐低食雪糕~今日咁啱同兩個朋友有啲時間就黎左食~
我地叫左個set 有9球細嘅雪糕
仲有啲餅同水果 好豐富!

雪糕口味好多選擇 有9球揀都揀到選擇困難🤣
覺得最好食係焦糖脆餅!好香又有口感🤍
至於密瓜味就麻麻地~
呢間分店嗰日去到個地下有少少黐立立🥺
如果可以打理返好啲就好了!
雖然價錢唔係特別抵但有得坐住食雪糕傾下計都唔錯~~~
2021-11-08 167 浏览
見過兩日天氣又轉涼,今日仲熱熱地,就嗱嗱臨去Häagen-Dazs用埋張$50 coupon其實平時真係好少食雪糕,今日先知道原來$50真係冇乜選擇Häagen-Dazs Häaburger $60即係個包中間夾住一球雪糕,個包會再放入飛碟機烤一烤,外熱內冷個包係類似丹麥酥質地,略嫌有點膩,可能因為有加熱過,迫左啲油出嚟更加油膩,可能普通質地嘅麵包會更適合下次再有coupon我應該淨係會食雪糕翻兜指數:3/5
其實平時真係好少食雪糕,今日先知道原來$50真係冇乜選擇

Häagen-Dazs Häaburger $60
下次再有coupon我應該淨係會食雪糕

翻兜指數:3/5
2021-11-01 120 浏览
嚟開黃埔,行到攰,去哈根大師食個下午茶。平時都係叫雪糕球,今日心血來潮想試下其他甜品,就叫咗個好Heavy既情迷朱古力 Chocolatier ($79)成杯Full full的甜品,望落已經流曬口水。兩球雪糕一個叫咗士多啤梨芝士餅,好香士多啤梨味,中間夾住一舊舊芝士餅,唔太膩,值得食另一球係朱古力加雲尼拿,唔算好特別。雪糕杯除咗有香蕉塊外,仲有五六舊Brownie,啱曬嗜甜既朋友(不過真係好甜)。成個雪糕杯好精緻豐富,但又真係Full咗啲,特別係雪糕杯面同底都有唔少Cream,有點太多。整體都值得推介既!
嚟開黃埔,行到攰,去哈根大師食個下午茶。
平時都係叫雪糕球,今日心血來潮想試下其他甜品

成杯Full full的甜品,望落已經流曬口水。

兩球雪糕一個叫咗士多啤梨芝士餅,
好香士多啤梨味,中間夾住一舊舊芝士餅,唔太膩,值得食
另一球係朱古力加雲尼拿,唔算好特別。

整體都值得推介既!
2021-10-31
2021-08-11 111 浏览
食完晚飯 天氣熱辣辣 最好就係食返杯雪糕啦~甘岩有張雪糕卷 作為一個荔枝味愛好者 見到有新口味「玫瑰紅桑子荔枝」即刻要試一試 試完果然好有驚喜 第一啖係甜荔枝味 回返玫瑰香 甜甜地 中間有少少紅色就係紅桑子 唔會過多 少少酸 少少甜 配合玫瑰回香 好好味 好高質👍🏻如果係鍾意花香味 一定要試下 好適合女仔🥰而家帶住口罩 就算雪糕都要堂食 如果座位可以再多幾個 甘就完美了~
食完晚飯 天氣熱辣辣 最好就係食返杯雪糕啦~

如果係鍾意花香味 一定要試下 好適合女仔🥰

玫瑰紅桑子荔枝味
玫瑰紅桑子荔枝味
2020-06-14 580 浏览
天氣時晴時雨,最好就躲在大型商場內逛逛街,今日就選擇來到紅磡黃埔天地走走吃吃。見到此間出名的雪糕店門口的廣告宣傳有奶蓋飲料出售,於是決心買來試試……試過之後因口感真的不佳而感到後悔,只能不斷告訴自己説雪糕專賣店還是賣雪糕才是靠譜的,期待警惕自己下次不要再犯同樣的錯。這餐唯一的亮點是只是付40元便能換取一個家庭裝的雪葩回家吃,能為這家餐廳追回一點分數。

外卖自取
2019-05-23 681 浏览
Haagen-Dazs又有買一送一,真係好抵食🤣所以都忍唔住同friends一齊去買嚟食😌今次我就揀咗抹茶同芒果紅桑子抹茶味好濃,非常好食,不過相對上就普通啲,周圍都有得食至於芒果紅桑子就令我幾驚喜,好fresh,好啱食完飯之後食,酸酸甜甜,唔怕覺得好膩,可以消濟🤣
今次我就揀咗抹茶同芒果紅桑子
抹茶味好濃,非常好食,不過相對上就普通啲,周圍都有得食
外卖自取
2019-05-18 355 浏览
一真覺得Haagen Dazs雪糕好貴,唔捨得食,所以一見到有優惠就去試,限時三日,到19號就完,但要用八達通比錢,只可以選朱古力樂園雪糕,就可以有買一送一優惠😆😆雪糕味道可以任選兩種味道,一杯有半粒草莓,兩小舊Brownies😂同底下有餅乾。Brownies朱古力味濃郁,唔算太甜,但底下個兩塊餅乾好硬😂😂食左一淡已經放棄左佢。雪糕味道簡左比利時朱古力同提子冧酒,提子冧酒係我最愛,有得簡實簡呢隻味😋冇得輸😎比利時朱古力雪糕佈滿朱古力碎,食落好有口感。

朱古力樂園雪糕
2019-05-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2019-04-29 239 浏览
見恒生銀行與Haagen Dazs做了個快閃優惠香菓派對買一送一,就立即飛奔去試下。這個優惠真係好吸引,一人一個雪糕生果杯每杯可以有兩球,分別點了紅豆,意大利芝士兵,冧酒提子及比利士朱古力,每款雪糕都好濃味,特別係紅豆味充滿紅豆蓉勁香,而且每杯份量又好足夠,好扺食。
2019-04-10 239 浏览
今朝著咗件薄冷衫出門,點知晏晝時熱到發瘟🥺 經過Haagen Dazs 想入去食杯雪糕😂降降温!呢間鋪係喺紅磡黃埔天地時尚坊地下,都幾易揾!鋪面唔算大,啲人大多數都係買完拎走食!入去鋪頭,見到有人嗌milkshake,個staff𢳂咗三球ice-cream😮😮😮瞬間覺得好抵食!於是我揀咗我最鍾意嘅Cookie and cream! 其實三球ice-cream真係啱啱好,食落唔會太濃😝 so yummy ar!但每一啖都好有口感!又重奶味😍大推介!
今朝著咗件薄冷衫出門,點知晏晝時熱到發瘟🥺
經過Haagen Dazs 想入去食杯雪糕😂降降温!
呢間鋪係喺紅磡黃埔天地時尚坊地下,都幾易揾!
鋪面唔算大,啲人大多數都係買完拎走食!

瞬間覺得好抵食!
於是我揀咗我最鍾意嘅Cookie and cream!
但每一啖都好有口感!又重奶味😍大推介!
Cookie and cream milkshake
Cookie and cream milkshake
. 夏日炎炎,不如就來點雪糕降降溫!來了個Häagen-Dazs ClassicDessert下午茶TeaSet~Häagen-Dazs嘅雪糕真的幾幼滑 ,口味選擇特別多,而且有時候會有限定嘅口味.藍莓雪糕味道香甜小小酸藍莓味唔算突出抹茶雪糕味突出,吃後待會兒回甘,感覺清新.蘋果Crumble芝士蛋糕 芝士蛋糕因為加了蘋果粒,吃起來完全沒有膩的感覺.柚子芝士蛋糕柚子酸酸清爽少甜,吃的都是很FRESH的感覺
. 夏日炎炎,不如就來點雪糕降降溫!
藍莓雪糕味道香甜小小酸藍莓味唔算突出
抹茶雪糕味突出,吃後待會兒回甘,感覺清新
蘋果Crumble芝士蛋糕
芝士蛋糕因為加了蘋果粒,吃起來完全沒有膩的感覺
柚子芝士蛋糕
柚子酸酸清爽少甜,吃的都是很FRESH的感覺
2018-09-30 199 浏览
跟友人剛在星期四經過,見到買一送一,$65買一送一,每份三十幾都還不錯,個人認為幾抵食,只可惜店內坐低食的位置極少之外,而且就有點窄,坐得不會太舒服,就是忘記了影吓場內環境。柚子芝士,酸味加芝士比較開胃,不過餅底好硬,蛋糕都雪都硬哂,自選雪糟就選咗抺茶味都好正。至於芝麻芝士就不及柚子味清新,但呢個蛋糕就較軟身,雪糕詘咗花生味,都幾有口感。最後要注意的就係呢個下午茶只在星期一至五先有,同只得呢間分店先有。

Haagen-Dazs 出左新口味🌟~~仲有買一送一優惠☺️~~鍾意食Haagen-Dazs嘅朋友有福啦❤️~由3月6日至18日,係指定分店使用’八達通’付款👯‍♀️,就可以用$65優惠價購買四球自選雪糕🍦,2個人就試到4款唔同口味嘅雪糕啦🤤😍-四球雪糕🍦🍦🍦🍦($65)1. 抹茶Greentea🍵抹茶味超濃😍,好香❤️果然係最受歡迎嘅口味,每次都一定會食抹茶味🤤2. 香檸雪菓🍋Lemon Sorbet 檸檬味好香,而雪菓🍧口感幼滑純😍鍾意食檸檬口味嘅朋友要試😍3. (新口味)香脆榛子🌰Hazelnut Crunch因為有Hazelnut,口感唔錯食雪糕之如,仲有脆脆嘅榛子,超Like❤️4.(新口味)薰衣草藍莓Lavender &Blueberry😄薰衣草味道比較重😉,一入口就食到薰衣草味先,之後先食到淡淡嘅藍莓,通常都係聞慣薰衣草味,今次食薰衣草味雪糕覺得好點怪,不過鍾意薰衣草味嘅朋友可以試下🙆🏻‍♀️-1. 適用於香港Häagen-Dazs™專門店外賣自取(山頂廣場、淺水灣The Pulse專門店除外)2. 優惠期由2018年3月6至18日3. 必須以八達通全數支付款項方可享有優惠4. 優惠

Haagen-Dazs 出左新口味🌟~~
仲有買一送一優惠☺️~~
鍾意食Haagen-Dazs嘅朋友有福啦❤️~
四球雪糕🍦🍦🍦🍦($65)
1. 抹茶Greentea🍵
2. 香檸雪菓🍋Lemon Sorbet
檸檬味好香,而雪菓🍧口感幼滑純😍鍾意食檸檬口味嘅朋友要試😍
3. (新口味)香脆榛子🌰Hazelnut Crunch
2. 優惠期由2018年3月6至18日
3. 必須以八達通全數支付款項方可享有優惠
4. 優惠數量有限,送完即止。(每次每人限購買及享用優惠一次 )
🏃🏻‍♀️有興趣就快d去買雪糕食啦🏃🏻‍♂️