2023-04-02 378 浏览
k11 musea 相對親民餐廳,窗邊座位有海景,感覺開揚舒服。因為得兩個女仔,點左兩個主食:1. 泰式甜醬豬肋骨(配炸芋頭粟米粒)豬肋骨燒得有啲太硬2. 咖哩牛腩配印度煎餅roti咖哩甜甜地、唔辣、几好味,睇落去好似好少份量,但係碗裏面都有好多件牛腩,食極都有,Roti 仲係微暖整體嚟講,食物分量都大,兩個女仔唔係大食嘅話,都好足夠
因為得兩個女仔,點左兩個主食:
1. 泰式甜醬豬肋骨(配炸芋頭粟米粒)
豬肋骨燒得有啲太硬

2. 咖哩牛腩配印度煎餅roti
咖哩甜甜地、唔辣、几好味

整體嚟講,食物分量都大,兩個女仔唔係大食嘅話,都好足夠
2023-03-31
2023-03-06 760 浏览
有日中午想坐得舒服啲,食得chill啲,所以過嚟L11 Musea嘅Greyhound Cafe,店員招呼都周到,安排入座快手,座位好舒服,格同枱之間好距離好鬆洞,景觀又開揚我哋點咗炒金邊粉、咖哩海鮮、炒通菜、柚子沙律、磨菇湯同凍檸水金邊粉炒得幾香,唔怕太油,有好多料,花生碎、芽菜等等嘅配料都好足,咖喱甜甜地好開胃,海鮮又多,魷魚特好食,柚子沙律好清新開胃,炒通菜唔會太油,又夠味,磨菇湯好香好重磨菇味,食物份量多,配埋環境同服務,好唔錯

明明正常出席餐廳,服務員也確認了預約,但顯示取消預約,莫名其妙😂😂😂是Greyhound的老顧客了,食物也挺好吃的,K11 MUSEA景色也好,但這波取消預約太莫名其妙了,後來發現竟然不止我一位顧客這樣😂😂😂 是不是要給個解釋?如果是waiter不會操作openrice系统,是不是要培訓一下?否則非常影響customer experience🤦🏻‍♀️ 如果是openrice自己系統的問題,那就更需要改善了

我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.我準時入座,為什麼要話我取消預約. 我準時入座,為什麼要話我取消預約. 如題,麻煩跟進.
2023-01-22 946 浏览
年初一仲要有最低消費200一位。叫左四樣野,四樣野都有問題,真係唔知點解仲有人會來食?飯有生米,意粉既辣味似工業辣椒添加劑、海鮮全部冰鮮出來的雪櫃氣味,羊扒夾住血出鑊、薯仔一d都未熟就出來。同服務員講,一個戴眼鏡既態度仲好鬼差,大拿拿年初一距既語氣喪到好似屋企有喪事咁。飯都唔食即刻想走!一星都唔想俾真係好噁心的食物同人!已經錄低曬d證據,如果有因為距d未熟食物令到我屋企人有咩唔舒服肯定要距地負責,真係太過分!
2023-01-11 919 浏览
2023年1月10號下午五時十五分和朋友到店內吃飯,一開頭進店,著西裝的男士服務態度不錯,但開始到點餐的時候,有個身穿黑衫黑褲的男士一臉不想落單的樣子走過來落單,一開始我還對他好有禮貌。但到上菜的時候,該名男子手中拿著兩樣菜式,一樣放到上餐枱另一樣就手拿著等了幾秒,之後我沒有理會,因為他手上的食物不是我點的東西,幾秒過去後他就說:「喂可唔可以拎開個電話比啲位黎。」然後剛好有個著西裝的店員在我隔離,我便說不以家啲服務態度咁差既,兩男子沒有理會離開了,正當他們離開時,我接著說我黎比錢食飯嫁唔係冇比錢,點解服務態度可以咁差,況且菜式還不是我點的,為什麼我要受到這種對待?接著該名男子便說:「咁你咪走囉。」西裝男士向我道歉,但我接受不了這種態度,最後我和朋友走了。這間餐廳不會再去。
2023-01-04 951 浏览
約左朋友去K11 musea食泰國菜🇹🇭竟然安排左個海景梳化位比我地😍😍好開心餐廳好大 位置都好多 就算坐滿客人都唔算逼一坐低就有落地玻璃窗睇住個海景食飯真係心情都靚啲🥳Fruity Shaky Yoghurt (pink)評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢杯係朋友嘅 試飲幾啖 好fresh 而且唔會好甜 夏天飲一流 沙冰底 一定會好爽😂Innocent Voyage 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻勁fresh勁好飲 仲有粒菠蘿食佢係果汁底 我好鍾意呢杯飲品 完全可以解渴 仲要愈飲愈好飲泰式燒豬頸肉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肉嘅質地好嫩滑 一啲都唔’鞋‘個汁係有啲辣但配搭好夾 好開胃不過份量比較少 3人食唔夠分四季豆炒肉碎評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻本身我唔鍾意食四季豆 唔鍾意食落個啲E E聲但呢個味道真係超好食 個味係有啲甜甜咸咸咁食啲肉碎係完全唔想停好有泰式風味 我地配落菠蘿炒飯到食仲正🤤菠蘿雞肉炒飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻份量好多 材料亦都好多 唔係得幾舊飯粒軟硬適中 配搭埋其他材料食好夾不啲雞肉有小小’鞋‘ 似冰鮮雞柳但整體都ok 腰果係脆嘅去骨海南雞配黃咖喱煎餅評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻海南雞
約左朋友去K11 musea食泰國菜🇹🇭
竟然安排左個海景梳化位比我地😍😍好開心
餐廳好大 位置都好多 就算坐滿客人都唔算逼
一坐低就有落地玻璃窗睇住個海景食飯
真係心情都靚啲🥳

Fruity Shaky Yoghurt (pink)
呢杯係朋友嘅 試飲幾啖 好fresh 而且唔會好甜

糯米飯都好夠煙韌 唔會食落好硬
配埋椰汁同芒果食 食到停唔到
呢個價錢嚟講份量比較少 但味道好好 食質素

2022-12-29 605 浏览
我之前都食過呢一間餐廳唔同嘅地方,k-11 呢一間上菜超級慢,味道一般,d waiter/waitress 追一追上菜就喵嘴喵舌。一個字講哂 “差”。得環境好冇用,非常失望
2022-12-29
等候时间
25 分钟 (堂食)
用餐时段
2022-12-21 557 浏览
19:15入到去食飯 呢時間 諗住正常想食既野應該都會有 如果你咁諗錯啦 叫咩無咩 雖然係星期日 但唔算多人仲有好多吉位 叫左杯生啤 半個鐘未到諗叫員工幫手跟進一下 點知跟左 2次個生啤先到 野食唔算差 但服務會令你 唔想再去
19:15入到去食飯

點知跟左 2次個生啤先到

野食唔算差 但服務會令你 唔想再去

2022-12-18
2022-12-18 465 浏览
星期日來到K11睇戲,本身想去食沾麵但都係好多人排隊,唯有兜返上來Grayhound食個海景午餐。到個陣冇乜人,入面亦有吉位許多。但係唔知點解,D服務人員走來走去,一陣去下後廚,一陣冇喇喇去Set檯,一陣又唔見左。門口排緊walk-in 8-10張,一張都冇嗌過入去,就咁企左30幾分鐘。反而一啲“岩岩打過來”既客就可以直入,令我好有衝動即刻原地打電話Book添。入到來發覺真係好多吉檯Wor,係咪間餐廳刻意搞飢餓營銷,有位都唔比人入,覺得有人排隊好睇D?好彩海景真係靚,救返。都係唔使排隊既時候先來。

好彩海景真係靚,救返。都係唔使排隊既時候先來。

2022-12-01 711 浏览
📍Greyhound Café Galleria (Victoria Dockside K11 Musea)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea3樓327A及327C號舖🟠香港有好幾間Greyhound Café,而呢間有幾張窗口位嘅枱可望到尖沙咀靚海傍。尤其夜晚前來食飯,會更加好feel。不過略嫌枱同枱之間嘅距離太過近,有點壓迫感。🟠已幫襯過呢間餐好幾次了,食物味道不錯。🐖泰式豬肉炒河粉連一杯飲品(奶茶、咖啡、茶)($118-HKD),印象中在呢間餐廳試過呢碟炒河粉已有三次,每次都炒得味道剛剛好,唔太甜亦唔太咸,而且亦唔會感覺油膩,值得一試。🍄松露油炒雜菌($62-HKD),第一次叫呢個菜色,配有一個蒜頭🧄,將菇同蒜頭搽在麵包上食係夾嘅,但可惜呢個雜菌炒得有點咸,否則係一道不錯嘅菜色。🟠總括來說,餐廳食物係美味嘅,不過價錢略貴一點。

🟠已幫襯過呢間餐好幾次了,食物味道不錯。

🟠總括來說,餐廳食物係美味嘅,不過價錢略貴一點。
2022-11-13 733 浏览
今日叫左個下午茶餐$398包括薄切三文魚配泰式辣汁,招牌脆炸單骨雞翼,豬豬柳串燒,香辣野菌青瓜沙律,泰式沙爹雞柳串,脆炸泰式魚餅,牛油果大蝦沙律撻,脆炸粟米蟹肉餅配甜酸醬,脆炸芋頭餅,是日特選千層蛋糕,班蘭味,芒果糯米飯,藍莓芝士餅,什錦馬卡龍,味道可以,大部分食物有兩件,一杯凍檸,一杯凍莫卡,一杯橙汁,味道正常,冷氣大到不得了,職員好忙,人手不足
2022-11-07 772 浏览
Vivian約左靚女一齊食飯,有朋友推薦食呢間就試下啦~我地叫左泰式豬肉炒河粉,泰式燜豬手&芒果沙冰Mango Shake($58)首先黎左兩杯野飲先,Vivian覺得太甜,同埋佢打到好水,都唔似沙冰,唔啱飲泰式豬肉炒河粉($118)呢個炒河粉好好食,首先唔會太鹹,豬肉同河粉炒得好入味,真係似係泰國當地食到既炒河粉泰式燜豬手 ($268)個豬手燜得好淋,豬皮軟淋淋,豬肉好滑嫩,仲要有菜食,正,同埋份量夠大份,啱哂Vivian有少少肚餓既時候食😋埋單~Overall好唔好食?好食會唔會再幫襯?都會,呢度附近好似得呢間泰國野比較好食
Vivian約左靚女一齊食飯,有朋友推薦食呢間就試下啦~

我地叫左泰式豬肉炒河粉,泰式燜豬手&芒果沙冰

Mango Shake($58)

泰式豬肉炒河粉($118)

泰式燜豬手 ($268)

埋單~

Overall好唔好食?
好食

會唔會再幫襯?
都會,呢度附近好似得呢間泰國野比較好食
2022-10-08
2022-10-24 920 浏览
尖沙咀海景泰國菜餐廳Greyhound Café Galleria (Victoria Dockside K11 Musea)____________________________小編又來K11 Musea 試餐廳🥰今日黎到Greyhound Cafe試泰菜~~餐廳有全海景,可以邊欣賞海景邊享用美食~~今次叫了蕃茄芝士焗長通粉($138),同埋 香葉肉碎煎蛋飯($138)~蕃茄芝士焗長通粉:  焗長通粉即叫即整,蕃茄芝士香濃, 長通粉偏硬,味道不錯。香葉肉碎煎蛋飯:醬汁偏多,整個飯都吸滿肉碎汁,味道偏鹹~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
尖沙咀海景泰國菜餐廳

____________________________

香葉肉碎煎蛋飯:醬汁偏多,整個飯都吸滿肉碎汁,味道偏鹹~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2022-10-19 634 浏览
平價料理推薦,想要吃到一桌子的泰式料理不必到處揪人,小家庭也能吃泰式合菜~今年剛開幕的平價泰式料理餐廳,主打個人套餐外,另外也有提供單點泰式料理,價格親民,餐點多樣化,喜歡泰式料理的朋友快筆記~🍭 打拋豬 採用溫體豬絞肉,加入九層塔、番茄等下去爆炒,鹹香十足,辣度大概是小辣偏中辣,辣度是可以調整的,每次只要打拋豬配上泰國香米糖糖都能吃上好幾碗🍭 綠咖哩雞採用軟嫩多汁的雞腿肉,這道綠咖哩雞辣度大概是中辣等級,香辣中伴隨著椰奶的香氣,裡頭還添加了脆脆的豆子及玉米筍來增添口感,這道綠咖哩雞也超下飯🍭 蝦醬空心菜 翠綠的空心菜,搭配主廚特製的蝦醬,一上桌就聞到濃濃的蝦味撲鼻而來,空心菜爽脆多汁,吸附著濃郁蝦醬,單吃夠味也很下飯呢

🍭 打拋豬

🍭 綠咖哩雞