2024-05-08
『新menu頗有泰式影子,創新得來幾好味』時隔一個月再訪GOODDAY menu已經轉左!配搭上多左檸檬芒果等等的元素,一秒切換泰國菜🤣再訪質素依然唔錯,幾鍾意個辣意大利飯,好開胃🤍————————————————————■ 日本櫻花蝦·海鮮檸檬蝦醬芝士意大利飯 (HKD 168)入面有扇貝、蝦、蜆、魷魚仔,小辣🌶️飯係偏硬好有咬口嘅質地,檸檬醬令成道菜好清新■ 炙燒慢煮美國封門柳香蔥牛丼·日本溫泉蛋蓋飯 (HKD 148)定食配燒甘薯,漬物,沙律,話梅漬番茄仔封門柳柔軟肉味又濃郁,一啖食落好滿足👅私心希望可以有乳酪醬食落會更輕盈~■ 米紙TACO (HKD 78)薄脆的米紙配檸檬蟹肉他他同煙三文魚青瓜醬,兩款醬都太好味唔夠食🙈■ 芒果斑蘭椰汁糯米窩夫配雪糕 (HKD 118)窩夫入面竟然有糯米飯,煙韌度再提升左!斑蘭椰汁幾香,不過我自己就更愛上次的tiramisu 窩夫■ Matcha Latte■ 爆谷燕麥奶昔✨燕麥味重,本身冇落糖甜度都適中,好飲~
————————————————————
定食配燒甘薯,漬物,沙律,話梅漬番茄仔
■ 米紙TACO (HKD 78)
■ 芒果斑蘭椰汁糯米窩夫配雪糕 (HKD 118)
■ Matcha Latte
■ 爆谷燕麥奶昔✨
燕麥味重,本身冇落糖甜度都適中,好飲~