套餐$388有齊炸雞,薄餅!可以兩種都試齊,個薄餅熱辣辣芝士好多可以拉絲,邊位有薯蓉口感一流,外脆內軟好好食,甜辣炸雞係我至愛,個皮外脆加埋啲甜辣醬吾會覺得啲雞肉乾,平時吾食雞胸嘅我都掃埋啲雞胸位!
甜辣炸雞
蜜蜂BBQ芝加哥薄餅
2024-04-04
甜辣炸雞
蜜蜂BBQ芝加哥薄餅
  • 甜辣烤雞
2024-03-02 240 浏览
如果想食韓國嘢,呢啲一間都可以話係唔錯嘅選擇,地理位置方便,餐廳面積都比較大。而且食物嘅種類多,價錢正常,而且每樣食物唔份量都比較大,非常適合很多朋友一齊share。點咗炸雞,味道唔錯。魚餅湯非常之多魚餅,真心推介,沙律大大碟,而且飲品都有得食特色,蛋餅勁大份。韓國連鎖餐廳,質素都唔錯

沙律
2024-03-02
沙律
2024-03-01 196 浏览
成日睇韓劇睇得多都好想食炸雞 搵咗呢間韓式炸雞連鎖店😍😍佢有超多口味嘅炸雞 其中仲有我最鍾意食嘅蛋卷🤩🤩👉🏻無骨甜辣烤雞💓💓💓💓💓($195)呢款無骨甜辣烤雞真係啱晒我呢啲懶人唔鍾意食到骨 而且佢烤到表皮超Juicy 甜甜辣辣啲雞又滑又嫩 仲要做到外脆內軟 連啲雞肉都勁入味 真係令人一試難忘 成為我最鍾意嘅炸雞店🤩兩個人share夠晒飽👍🏻 少吃多滋味👉🏻韓式蛋卷💓💓💓💓💓 ($148)呢款蛋卷超足料 蛋捲裏面捲着紅蘿蔔青瓜少少芝士片加埋午餐肉用紫菜捲着 口感層次豐富 而且配上我最愛嘅蕃茄汁同埋甜甜地嘅芥末醬😋完全唔鬧漏 不過價錢略有少貴 間唔中出糧豪食一次都可以接受😝Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)地址旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
👉🏻無骨甜辣烤雞💓💓💓💓💓($195)

👉🏻韓式蛋卷💓💓💓💓💓 ($148)

Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
地址旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
  • 韓式雞蛋卷
UFO芝士火鍋(無骨)($288)呢一間啲炸雞真係特別好食,超級鮮嫩,大大嚿肉,完全唔係食炸粉!!🤤今次就揀咗三重芝士炸雞和蜜糖香滑烤雞。個人認為蜜糖香滑烤雞係必選,蜜糖配上UFO芝士超級夾。三重芝士炸雞就反而冇乜特別,甜甜地不過都好juice.👍🏻韓式海鮮湯($158)海鮮湯絕大部份嘅味道係來自於青口,一份大概有10隻青口、3隻蝦,另外仲有啲魷魚、娃娃菜、洋蔥。食炸雞配返個熱辣辣嘅湯解膩👍🏻香桃洛神花茶($55)洛神花茶味唔重,主要係香桃糖漿嘅味道👅~整體嚟講,間餐廳嘅位置都算闊落,而且地點方便就喺旺角,如果想食炸雞嘅話不妨來訪呢間^_^
UFO芝士火鍋(無骨)($288)

韓式海鮮湯($158)

香桃洛神花茶($55)
洛神花茶味唔重,主要係香桃糖漿嘅味道👅~

• 韓式海鮮湯
2023-12-30 494 浏览
係一間好出名嘅韓國連鎖店以連鎖店嚟講佢真係水準好高我平均一個月食一次😂😂♡༘ 無骨甜辣烤雞♡༘一大盤大約有10幾件兩個人嚟食嘅話真係好大份甜醬酸酸甜甜好開胃亦都唔會俾佢嘅辣味搶咗每一件雞都會烤到脆卜卜但個肉質亦都keep到好嫩滑做到外脆內軟嘅口感絕對未試過喺香港食到咁有質素嘅烤雞👍🏻👍🏻♡༘ 蜜糖 BBQ 芝加哥薄餅 ♡༘呢個絕對印象好深刻可以令到我對pizza改觀首先Pizza嗰邊好似餅乾咁樣脆卜卜而嗰邊側邊會有個好似焦糖燉蛋咁樣個餡中間會有芝士薯仔同埋烤肉整體配搭好新奇但係又出奇地好襯好好食強烈推薦大家食👍🏻👍🏻
係一間好出名嘅韓國連鎖店

強烈推薦大家食👍🏻👍🏻
蜜糖BBQ芝加哥pizza
蜜糖BBQ芝加哥pizza
2023-12-30 336 浏览
比佢個拉絲芝士吸引,仲有個pizza 賣相都唔差,所以約埋幾個朋友試試,食物質素真係幾好,價錢都十分之合理但有一樣野令我有小小唔滿意;我用OpenRice 訂枱,頁面上無註明有限時,下晏餐廳打電話比我確認時都無講,只係同我講要準時到,但到左之後先同我哋講90分鐘用餐時間,講真如果我知道有限時我會搵過第二間,因為真係唔鍾意比人限時限刻,所以都有少少影響到我哋既用餐心情,應該都唔會有下次,除非佢唔再限時啦!
2023-12-07 538 浏览
最近我嘗試了三道非常受歡迎的韓國美食:韓式雞蛋卷、蜜糖烤雞和韓式披薩。這三道菜都具有獨特的韓國風味,同時令我印象深刻。首先要提到的是韓式雞蛋卷。這道簡單的小吃在外形上類似於香港的鬆蛋卷,但是味道上完全不同。雞蛋被捲成長條狀,內夾著蔬菜如胡蘿蔔絲和生菜,外包著薄饅頭皮一路捲到底。最特別的是內夾著一層醬料,不是香港常見的玉米粒醬,而是一種口感像番茄醬但更香濃鮮味的醬料,給人一種微辛及濃郁的口感。其次,蜜糖烤雞也讓我印象深刻。烤雞外表金黃酥脆,但内骨子里卻夾雜着蜜糖的甜味。將雞肉烤至外皮酥脆香氣四溢,同時利用烤爐里的高溫使骨子里的蜜糖完全滲入雞肉之中,食用時既能品嚐到脆 crispy 之外,也能將甜味深深感受到。綜合酥脆脆和甜中的焦香, this is definitely worth a try.最後,韓式披薩也很吸引我。不同於一般的義大利式酸辣醬基披薩,韓國的披薩多以韓式醬料作醬,比如去骨豬肉醬或 Kimchi 醬,口感異國風情十足。同時他們在披薩上也少用牛肉多用海鮮如加蝦或章魚片,味道異象十足。無論哪一種,都讓人一試難忘。總括來說,這三道菜都體現出獨特的韓國風味。特別是雞蛋卷和蜜糖烤雞

總括來說,這三道菜都體現出獨特的韓國風味。特別是雞蛋卷和蜜糖烤雞,簡單中饕足,味道誘人。令人想一嘗再嘗。下次再到韓國,我一定會多加試食更多當地小食,親身感受韓國廚藝的美妙。
  • 蜜糖咖哩烤雞
  • 韓式雞蛋卷
2023-11-16 542 浏览
係9/11 諗住同朋友(5人)去依間餐廳內面聚餐,大概夜晚大概7:30, 我地攞咗C飛。 等咗差唔多45分鐘, 期間員工不停叫A(1-2人)同B(3-4人)飛。咁我地好聲好氣咁問個員工大概仲要等幾耐,但個員工答我地話唔知呀咁! 我明白好少人手,個場冇可能滿到場(見到好多空位)。 但係我嘅諗法係入1張A同B 飛都等於我地5個人 點解唔可以比我地入去先?遲過我地攞飛都入曬去啦!咁我同員工反映 但佢個反應極差,話我:「你咁寸嘅」「你嬲嘅可以唔等落去」。 佢之後有叫經理過嚟,經理同我講話人手唔夠呀!佢地要時間搵人執位比你地5個人。但係係45分鐘內面 真係執唔到1張可以坐5位嘅枱? 最後我地都冇食到!! 總結一下,第一員工態度差 第二按排唔妥當 第三人手不足!

總結一下,第一員工態度差 第二按排唔妥當
第三人手不足!

❣️每次想吃炸雞的時候,就會來食這間的烤雞,感覺上比較健康😆❣️果味醬油蒜香烤雞:好味道👅裡面juicy,皮不油!❣️蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷:雞蛋好鬆軟,加上醬汁和芝士的香濃,和蟹籽的口感,好味!建議趁熱食,不要放太久!❣️魚糕湯:屬於正常發揮!如果怕吃炸雞會太乾,又想比較清淡,可以選擇這款!但如果吃比較重口味的話,選擇其他湯品會比較適合!❣️炸雞份量較大,所以不建議一次叫太多食物,可以不夠再加點!

❣️果味醬油蒜香烤雞:好味道👅裡面juicy,皮不油!

第一次差到覺得要開帳號黎評論呢間冇得訂位,等位等左45分鐘都未入,期間一直入2位或4位的,連遲過我哋黎嘅都入左,之後我哋就問點解,員工同我哋講吾夠位入同吾夠人做野,但係我哋睇有好幾張大枱無人用,餐廳仲有好多位,之後就解釋話佢哋啲枱都係2位同4位嘅,所以吾比我哋入。員工仲話嬲就吾好食,態度極差。仲要講到啲枱最多就4個,我哋5個人就係我哋錯咁。真係去到吾好去,嘥時間。
第一次差到覺得要開帳號黎評論

家人们!!!超长拉丝的芝士!!!芝士脑袋们快点看过来,真的绝了,这就是芝士的力量吧,看着真的太有食欲了!!👉🏻UFO芝士火锅这一锅份量杠杠的2-4人吃都可以,6种口味选择2种,我们是甜辣烤🐓和三重芝士烤🐓,两种口味各8块,是无骨的,吃的很爽!!!中间是超能拉丝的马苏里拉芝士🧀️奶香浓郁👉🏻炸酱炒年糕居然有我爱的炸酱面➕年糕的组合!!我真的太开心了哈哈哈哈,年糕软糯还配有q弹的鱼糕和半熟蛋,很丰富!👉🏻韩式鸡蛋卷推荐!!!颜值好高,看着就很好吃😋煎鸡蛋裹着青瓜、腌红萝卜、午餐肉、海苔和芝士,好吃不腻👉🏻香桃韩式米9⃣️🍶度数不高,是桃子味的很适合女孩子喝

👉🏻UFO芝士火锅
中间是超能拉丝的马苏里拉芝士🧀️奶香浓郁

👉🏻炸酱炒年糕

👉🏻韩式鸡蛋卷

👉🏻香桃韩式米9⃣️🍶

度数不高,是桃子味的很适合女孩子喝
超級正宗的🇰🇷炸雞🍗,徬佛置身於🇰🇷,連侍應都好多是🇰🇷人,Goobne Chicken 的🍗,試一試就能牽絆你心弦,回味無窮!上網搜查過,發現這家主打非油炸,選用非油炸的方式以烤箱製作的低熱量烤雞,使用獨特的秘方使烤雞外皮比油炸更脆,肉質更嫩滑,所以愛美食也注重健康的我可以完全放心的享用!😋三重芝士火鍋烤雞,有5款口味可以選擇,我們選了蜜糖雞(不會很甜)➕3重芝士口味(灑滿🧀️粉),鍋中另外搭配份量超足的芝士,熱融後可以形成金黃的芝士拉絲瀑布,香味濃郁,再搭配上烤雞,口感濃郁滑嫩,味道適中,味蕾瞬間被填滿,每一口都是超級滿足的!😌✌️我還很喜歡這家的香桃韓式米酒(酒精度低),果味韓式米酒入口像奶昔一樣細滑,散髮陣陣米酒香和鮮果酸甜味。人參雞湯,雞腹中釀入多種食材,有糯米、人蔘、紅棗等。燉煮後糯米吸收了雞湯和人蔘的精華,還帶有紅棗和栗子蓉的清甜,香而軟糯,喝完感覺精力十足、神清氣爽!除了多款不同口味的韓國烤雞(配酸蘿蔔解膩),還有多種韓國美食,譬如備受喜愛的韓式雞蛋捲,炒年糕等等,到港旅遊的小夥伴們不妨一試!🤤

2023-09-24 426 浏览
疫情前好鐘意去韓國SHOPPING,因為以前的韓流真係好厲害,個個都追韓劇,今天就係同一個以前一齊飛韓國的好朋友相聚,即係揾間韓國主打的店,呢間就係食烤雞嘅Goobne Chicken,同好姐妹盡數心中情蜜糖蒜香烤雞驚肥又要食嘅炸雞,知道呢間可以唔洗用油都可以食到炸雞,食得好安心,蜜糖汁甜而不腻,口感好又不粘牙,蒜香味濃好夾,烤雞嫩滑多汁,非常香噴噴,皮脆口感,正芝加哥薄餅薄餅新鮮出爐,外脆內香,有多款材料配搭,再用咗幾隻唔同嘅芝士,口感豐富,性價比都幾高總結:呢二款同我係韓國食的味道係差不多,有種身在韓國的感覺

蜜糖蒜香烤雞

芝加哥薄餅

總結:呢二款同我係韓國食的味道係差不多,有種身在韓國的感覺

2023-09-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-09-13 423 浏览
由細食到大嘅韓國炸雞店近年嘅韓劇社內相親都有賣廣告佢嘅水準算係唔錯因為喺香港食炸雞店經常中伏一係炸皮唔好食一係啲肉冇味但係佢就冇呢個問題肉汁嫩滑 因為佢哋用烤焗技術唔同一般嘅炸雞炸法所以脂肪更少 實現健康地食炸雞佢嘅炸雞可以雙拼建議可以一半揀醬汁款, 一半揀乾身款試下唔同嘅烹調風味同埋佢有pizza食建議可以試下, 一份可以四個人分都灼灼有餘係厚身嘅pizza, 而且配料好豐富同平時食嗰啲西式又薄又乾身嘅好唔同
由細食到大嘅韓國炸雞

唔同一般嘅炸雞炸法
所以脂肪更少
實現健康地食炸雞

佢嘅炸雞可以雙拼
建議可以一半揀醬汁款, 一半揀乾身款
試下唔同嘅烹調風味

同埋佢有pizza食
建議可以試下, 一份可以四個人分都灼灼有餘
係厚身嘅pizza, 而且配料好豐富
同平時食嗰啲西式又薄又乾身嘅好唔同
【油尖旺區】【Goobne Chicken】想食韓式炸雞,搵埋同事真正哥、震華哥、細豬哥一齊去旺角呢間連鎖餐廳試一試佢,多啲人去可以試到多啲嘢嘛。首先試佢哋招牌菜之一,$128 嘅「烤雞午市套餐」,有魚片湯、凱撒沙律、薯角、粟米做配菜,好食嘅。當然唔少得主角半隻烤雞,我哋揀咗「蜜糖蒜香烤雞」,味道好香好濃,正呀,個餐仲有杯飲品,幾抵。跟住上 $208 嘅「蜜糖 BBQ 芝加哥薄餅」,似酥餅嘅皮包住烤豬肉、芝士池,加埋蜜糖,甜甜哋鹹鹹哋,非常有驚喜。跟住試 $228 嘅「黃金蒜香脆烤雞」,包咗蒜泥、米粉同糙米粉咁烤出嚟,有少少大蒜甜香同辣味,點埋啲醬都幾好食。之後 $188 嘅「牛排沙律」,牛扒生熟程度啱,沙律就用新鮮蔬菜、兩款芝士同意大利油醋汁整,唔錯。午餐試埋 $88 嘅「嫩豆腐鍋」,喺肉湯裡面加入嫩豆腐、碎豬肉、大蔥,煮滾就加隻雞蛋,食落幾惹味。最後試 $98 嘅「辣炒豬肉蓋飯」,用薄切豬肉、洋蔥、捲心菜、大蔥蘿蔔加韓式特製醬汁炒好放喺製後放喺飯上面。嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55

嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55 嘅「濟州柑橘香茅茶」,都幾好飲。等嘢食時,經理仲整兩枝韓國水畀我哋飲,好好呀,實有下次。。。

(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心15樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #GoobneChicken #韓式炸雞 #蜜糖蒜香烤雞 #蜜糖BBQ芝加哥薄餅 #黃金蒜香脆烤雞 #牛排沙律 #嫩豆腐鍋 #辣炒豬肉蓋飯 #Asahi #芒果沙冰 #濟州柑橘香茅茶 #1am1134 #1ambackup

2023-09-06
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅