我們於26/7(六)約晚上七點🕖🌃到達,當時人流不多,前面有2組客人。只有一位店員,動作也不快,排隊等候時,後面已有3組客人🥲。客人要先付款,後去冰櫃前order什麼口味,再可以試2款味😂[次序有點本末倒置🤷🏻‍♀️,一般都是先試味再付款]我們先付款,叫了2球的 (double flavour $60),店員再收埋後面3組客人的錢。之後她行過嚟冰櫃問返我:「small double?」 我:「double」(只係1-2分鐘內的事,居然問番客人要什麼,感覺上班心不在然‼️)small double是另一個便宜的價錢🤦🏻❶開心果:味不算濃,但有淡淡的開心果味及少許杜拜開心果絲❷豆腐紅糖:反而豆腐味有驚喜,味清亦有少量紅糖顆粒感PS 當日垃圾桶🚮🗑️爆哂,客人要小心翼翼地扔掉垃圾🙈驚滿瀉
之後她行過嚟冰櫃問返我:「small double?」
small double是另一個便宜的價錢🤦🏻
❶開心果:味不算濃,但有淡淡的開心果味及少許杜拜開心果絲
❷豆腐紅糖:反而豆腐味有驚喜,味清亦有少量紅糖顆粒感
開心果 豆腐紅糖
2025-07-26
2025-07-14 176 浏览
呢間gelato愈嚟愈多分店 睇佢網上menu啲口味都幾特別仲成日會轉款個招牌唔太顯眼😂但地點方便 一上電梯就係真係超多人排長龍 立食區都企滿人好彩有得睇佢社交平台揀定味🤡如果唔係排到去睇到都揀唔切有個牌寫明要先比錢後試食🙇🏽‍♀️不過我見咁多人就冇試Triple scoop $70(Thai milk tea, tofu, crème brûlée)太多選擇真係好多味都想試最後揀2個classic味, Thai milk tea係月份限定🧋豆腐味好清新不過紅糖冇咩存在感Crème brûlée真係嗜甜人限定裏面混咗焦糖碎 呢一scoop都幾大球😛食完都幾甜滯奶茶比想像中重茶味微甜 適合中和返球crème brûlée😂Overal份量都ok算大 性價比中上見多人話服務態度差但我掛住揀雪糕冇留意佢咩面口 語氣普通啦😂唔expect佢要幾熱情 始終都好多人好忙
仲成日會轉款

Overal份量都ok算大 性價比中上

見多人話服務態度差

下午茶
2025-06-30 322 浏览
之前喺觀塘食過覺得好好食,開到嚟荔枝角近好多,星期日食完lunch 去買。雪糕都係好食,有好多特別味,但兩位店員一男一女服務態度極差。一開頭唔記得咗要買咗先試,去到問可唔可以試,個男店員細細聲講完全聽唔到佢講咩,再講多次想試咩味,女店員就極唔耐煩講話話「我地要買咗先試架。」,俾完錢之後都keep 住態度極差問我地要咩味好似好趕咁。(但我地見有其他客喺後面都有叫佢地揀先)雖然雪糕幾好食,但希望可以培訓下荔枝角店員工態度。
2025-06-29 131 浏览
星期六落大雨天氣又熱🤣☀️🔥💥知道觀塘出名嘅Gelato店喺瓊林街開咗分店就去試吓😊🤭去到買個semi-Double$45杯裝🍨🍦醒起有K Dollar未用,就問女店員可唔可以用,佢攞個QR code出嚟,因為得$36積分,就話$9差價用八達通俾,我俾個手機螢幕女店員睇俾左$36 ,佢語氣好差咁講:小姐你俾咗$36,我哋杯嘢$45個喎,唔啱數喎!我:我知道,我唔係唔俾,我咪話個$9我用八達通俾返,係可以㗎嘛?佢好唔願意咁講:咁你俾個螢幕我睇下俾咗幾多錢先知個差價係幾多?我: 咪$36 囉,我依家俾返差價$9 之後佢個樣超級唔願意咁係卡機按$9俾我嘟八達通。食開心果同龍眼味,開心果味好濃郁😋😋龍眼味唔係好甜好清新,夏天食好岩佢哋嘅雪糕係好食,但啲店員嘅服務態度有待改善,嗰刻嘅感覺好似個客要呃佢個$9咁🤣
星期六落大雨天氣又熱🤣☀️🔥💥
知道觀塘出名嘅Gelato店喺瓊林街開咗分店就去試吓😊🤭
去到買個semi-Double$45杯裝🍨🍦

我: 咪$36 囉,我依家俾返差價$9
之後佢個樣超級唔願意咁係卡機按$9俾我嘟八達通。

食開心果同龍眼味,開心果味好濃郁😋😋
龍眼味唔係好甜好清新,夏天食好岩
2025-06-22 220 浏览
之前試咗幾次觀塘店,今次特別去荔枝角分店試吓。最有心係每個月會轉Menu,原本想試芒果糯米飯,但係試食完覺得都係揀返傳統款式。Double $60🍨紅糖豆腐: 豆味100%,好似豆漿咁濃,但係唔知點解呢個個紅糖少左,對比vechi個公和豆腐更濃🍨西西里開心果:-試愛上,濃堅果味,仲有好多開心果粒粒,香脆,增加口感層次📍Ganto Gelato @荔枝角瓊林街 Exit C行7mins地理位置比觀塘方便,又小人啲,最正個商場仲有靚靚打卡位~ 得閒可以再去試新口味!

Double $60

📍Ganto Gelato @荔枝角
瓊林街 Exit C行7mins
2025-06-22
  • 紅糖豆腐
  • 西西里開心果
2025-05-22 589 浏览
Went to the new branch of this gelato shop in Lai Chi Kok with my colleagues. .I ordered a Small Gelato and selected White Moonlight Needle Tea flavour. It smelled fragrant with a subtle sweetness of white tea. It was mellow and had a strong aftertaste. .The shop offered tea-flavoured ice cream in February, and their other flavours looked attractive too (that's why I visited their Kwun Tong store soon afterward). .The shop has a simplistic design, making it look spacious and cozy. They only have

Small Gelato: White Moonlight Needle Tea

The shop has a simplistic design, making it look spacious and cozy. They only have standing area but no seats.
2025-02-19
其他
  • White Moonlight Needle Tea
2025-05-18 563 浏览
唔使好似觀塘咁排,輕輕鬆鬆入去買到嚟試今次試咗豆腐紅糖+Hazelnut味味道好似冇咩特別,食落以呢個價錢,其他地方冇咁好味豆腐味似真係食緊豆腐Hazelnut nuts 味夠濃記得先食豆腐,之後Hazelnut,否則豆腐味完全被掩蓋下次再試其他味
唔使好似觀塘咁排,輕輕鬆鬆入去買到嚟試
今次試咗豆腐紅糖+Hazelnut味
味道好似冇咩特別,食落以呢個價錢,其他地方冇咁好味
豆腐味似真係食緊豆腐
Hazelnut nuts 味夠濃
記得先食豆腐,之後Hazelnut,否則豆腐味完全被掩蓋
下次再試其他味
豆腐+Hazelnut
2025-05-18
豆腐+Hazelnut
2025-05-07 537 浏览
假期經開荔枝角就黎呢間雪糕舖新開既分店 假日下晝冇人龍 一入到舖頭就可以直接買知道舖頭每個月都會有限定口味 相信今個月係酒味因為今次見倒有幾款酒味但之前冇見過的🤣揀左whiskey 朱古力一入口有whiskey 味再加濃厚既朱古力味 好正🥹🥹都試食左杜拜朱古力味 不過因為我唔係特別鍾意食杜拜朱古力 所以冇揀到
假期經開荔枝角就黎呢間雪糕舖新開既分店
假日下晝冇人龍 一入到舖頭就可以直接買

知道舖頭每個月都會有限定口味
相信今個月係酒味因為今次見倒有幾款酒味但之前冇見過的🤣
揀左whiskey 朱古力
一入口有whiskey 味再加濃厚既朱古力味
好正🥹🥹

2025-05-03 432 浏览
今日係第一次幫襯,可能我哋12點零就到,所以唔使點排隊,不過到下晝1:00鐘之後,就多人到排隊排到轉晒彎嚕,建議想幫襯嘅早啲去到,唔使排咁耐隊呢間雪糕,要俾咗錢買雪糕之後先可以試味,我哋揀咗以下四個味道:1. 紅糖豆腐- 有好香濃百分百嘅紅糖豆腐味道,正👍2. 西西里開心果- 開心果味道好濃郁,絕對推介大家嗌,而且佢撈埋紅糖豆腐一齊食,亦都係非常好食,大推👍3. 藍莓- 同樣有好香濃嘅藍莓味道,好味道👍4. 士多啤梨- 鍾意食士多啤梨嘅更加唔可以錯過,士多啤梨味道非常濃郁👍總結:絕對推介大家去幫襯,而且味道夠晒特別(只係略嫌雪糕姐姐服務態度麻麻哋,副面口好似唔係好想做咁)

1. 紅糖豆腐
- 有好香濃百分百嘅紅糖豆腐味道,正👍

2. 西西里開心果

3. 藍莓
- 同樣有好香濃嘅藍莓味道,好味道👍

4. 士多啤梨
- 鍾意食士多啤梨嘅更加唔可以錯過,士多啤梨味道非常濃郁👍

總結:絕對推介大家去幫襯,而且味道夠晒特別
(只係略嫌雪糕姐姐服務態度麻麻哋,副面口好似唔係好想做咁)
紅糖豆腐,加西西里開心果
2025-05-03
紅糖豆腐,加西西里開心果
  • 紅糖豆腐
  • 西西里開心果
  • 藍莓
  • 士多啤梨
2025-04-27 341 浏览
意式雪糕幼滑中帶輕微嘅黏稠感,每個月會有唔同既主題,四月份係做緊朱古力祭,都幾欣賞店家既心思🍫▪️ Small (1 Flavor)💲30▪️ Small Double (1-2 Flavors)💲43▪️ Double (1-2 Flavors)💲58▪️ Triple (2-3 Flavors)💲68限定 - 朱古力祭 ▫️ 杜拜朱古力:最近大熱既口味,有啲可惜既係𢳂左個邊位,唔太食到開心果味同脆條,感覺同普通朱古力無異🥺▫️ 薄荷朱古力2號:試左覺得有啲牙膏味唔鍾意🤏🏻限定 - 茶▫️ 🌟抹茶1號濃度10%:半年前食既,回甘度十足,全晚眼光光等天光,唔敢想像當日售罄既更高濃度會係點🤣恆常▫️ 🌟西西里開心果:混入左啲開心果碎粒,香而不膩▫️ 🌟皮埃蒙特榛子:堅果味好突出🌰🔎 整體評分(8/10)

▪️ Small (1 Flavor)💲30
▪️ Double (1-2 Flavors)💲58
▪️ Triple (2-3 Flavors)💲68

限定 - 朱古力祭
▫️ 薄荷朱古力2號:試左覺得有啲牙膏味唔鍾意🤏🏻

限定 - 茶

恆常
▫️ 🌟西西里開心果:混入左啲開心果碎粒,香而不膩
▫️ 🌟皮埃蒙特榛子:堅果味好突出🌰

🔎 整體評分(8/10)
2025-03-03 839 浏览
GANTO GELATO Ganto Gelato係荔枝角開左分店 位於寂靜既街角 出面仲有條長樓梯可以坐係度食好chill好好feel!二月限定係中式茶 每樣都好吸引 今次試左梔子花烏龍同武夷山蘭香水仙 梔子花烏龍有清新既烏龍茶香 有濃郁既茶味但又唔會太苦澀 好好食!!
GANTO GELATO

2025-02-10 1175 浏览
太開心喇,唔洗排隊就食到中國茶主題,味道好清新不過最驚喜都係鹹蛋黃,真係好香配返個無咁濃味嘅豆腐,中和下無咁膩不過豆香味都好出色tiramisu 同開心果一定無錯嘅選擇
太開心喇,唔洗排隊就食到
中國茶主題,味道好清新
不過最驚喜都係鹹蛋黃,真係好香
配返個無咁濃味嘅豆腐,中和下無咁膩
不過豆香味都好出色
tiramisu 同開心果一定無錯嘅選擇
原本喺觀塘嘅Ganto Gelato係荔枝角開左分店啦😆之前係觀塘食過一次已經好難忘🥰難得路過梗係要黎試下啦😎今次黎到好開心唔駛排隊☺️我試咗佢哋新推出嘅中國茶系列🤭然後就揀左最經典既開心果同福州茉莉花茶口味嘅gelato🍦開心果嘅gelato顏色清新💚帶住淡淡嘅綠色✨ 每一口都感受到濃郁嘅開心果香味😝質地滑順🤤真係好享受🥰 開心果嘅香味同輕微嘅鹹味好有層次😍加埋啲開心果碎粒😗令人一口接一口😋根本停唔到手✋🏻而福州茉莉花茶口味就更加特別🌸 雪糕散發住清新嘅花香😄茶味醇厚但唔會太重😋簡直係完美平衡!每一口都好似飲緊一杯精緻嘅茉莉花茶☺️唔會話好澀😊最岩就係鍾意唔太甜既香港人啦😋總括來講😉行過路過😗切勿錯過🤣

總括來講😉行過路過😗切勿錯過🤣
2025-01-30 1207 浏览
📍荔枝角 Ganto新店位於新地標—瓊林街83號1/F,1月中先開張,買完雪糕可以順便喺梯級式園林廣場打卡🌳📸𓇠 Small Double $43 𓇠一月主題係「賀年」 🧨試味揀咗2款新年限定口味—鹹蛋黃桃酥&桂花酒釀丸子🍡前者帶鹹蛋味同沙沙口感,後者清新。(PS 大米味好受歡迎🍚下次都想試)豆腐紅糖:上次想食但賣曬嘅人氣口味,係豆腐花版雪糕,覺得豆味可以再出啲👀桂花酒釀丸子:入口係清新桂花香🌼但唔太覺有酒味,入面有煙韌麻糬🍡PS 先比錢,後試味,有堂食企位同杯裝雪糕買🍧▪️類別:#yinkifoodie_dessert🔺味道:4/5🔹服務:4/5🔸環境:4/5
📍荔枝角 Ganto

𓇠 Small Double $43 𓇠

一月主題係「賀年」 🧨

豆腐紅糖、桂花酒釀丸子

PS 先比錢,後試味,有堂食企位同杯裝雪糕買🍧

▪️類別:#yinkifoodie_dessert
🔺味道:4/5
🔹服務:4/5
🔸環境:4/5
豆腐紅糖、桂花酒釀丸子
  • 桂花酒釀丸子
  • 豆腐紅糖
超人氣雪糕店喺荔枝角開左新分店,我地8pm到唔洗排每個月都會轉口味,而一月就有農曆新年特別口味,包括冰糖葫蘆、普洱涼粉、砂糖桔等,可惜最想試抹茶味都無左😭希望可以長期都有🥺// 僅接受現金付款小份 1個口味 small | one-scoop ($30)❛ 提拉米蘇 tiramisu好香滑,咖啡味濃郁,食每啖都有D浸軟嘅手指餅令雪糕更有層次,甜度恰好❛ 冰糖葫蘆 sugar-coated haws sorbet酸味突出幾清爽,同時間食到甜甜嘅冰糖味—ʜᴋᴅ $30-60 𝗉𝗉 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? maybe (due to the location)𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 8.5/10—📍 GANTO GELATO茘枝角瓊林街83號1樓104號鋪
超人氣雪糕店喺荔枝角開左新分店,我地8pm到唔洗排

// 僅接受現金付款

❛ 提拉米蘇 tiramisu

酸味突出幾清爽,同時間食到甜甜嘅冰糖味

ʜᴋᴅ $30-60 𝗉𝗉
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no