2025-05-12 85 浏览
鬆軟輕盈梳乎厘夾上不同口味一咬爆餡的生乳,個人喜歡內餡唔會特別甜剛剛好而且質感幾厚,一人食一嚿都唔覺膩😆價錢介於$𝟐𝟔-$𝟑𝟐之間,好幾款口味揀咗:招牌北海道牛乳,香滑奶香揀佢實冇死👍🏻小朋友最愛士多啤梨,姨甥女要求食佢,生乳微微士多啤梨味加上幾片士多啤梨甜甜少少酸,佢自己食哂成嚿都得😂另外仲揀咗熱度不減嘅開心果有少許果仁碎,開心果味唔太明顯,整體都可以仲見佢有二倍抹茶味可惜售罄🥹,下次要試埋個新品港式奶茶🌚

價錢介於$𝟐𝟔-$𝟑𝟐之間,好幾款口味揀咗:
招牌北海道牛乳,香滑奶香揀佢實冇死👍🏻

小朋友最愛士多啤梨,姨甥女要求食佢,生乳微微士多啤梨味

加上幾片士多啤梨甜甜少少酸,佢自己食哂成嚿都得😂

另外仲揀咗熱度不減嘅開心果

有少許果仁碎,開心果味唔太明顯,整體都可以

仲見佢有二倍抹茶味可惜售罄🥹,下次要試埋個新品港式奶茶🌚
✨ **必試招牌** ✨ 1️⃣ **草莓舒芙蕾鬆餅** ▪️ 即點即製!空氣感十足的日式鬆餅 ▪️ 鋪滿新鮮草莓+自家製草莓醬 ▪️ 頂上北海道奶油如初雪般輕柔 2️⃣ **小開心(開心果口味)** 🌰 嚴選意大利開心果醬 💚 堅果香氣濃郁卻不膩口 ✨ 撒上開心果碎增添口感 3️⃣ **港式奶茶風味** ☕ 茶香濃而不澀 🥛 奶滑比例完美 🇭🇰 中西合璧創意甜品 **🍽 食用小貼士** • 鬆餅最佳賞味時間:上桌5分鐘內 • 草莓款建議搭配伯爵茶

✨ **必試招牌** ✨

**🍽 食用小貼士**
• 鬆餅最佳賞味時間:上桌5分鐘內
• 草莓款建議搭配伯爵茶
2025-05-12 62 浏览
海鹽oreo梳乎厘梳乎厘鬆軟綿密,入口輕盈。中間嘅cream同奥利奥碎融合,食落有oreo嘅香甜同朱古力嘅微苦,面頭嘅餅乾碎脆脆哋,食落無咁單調同膩雪覆草莓梳乎厘見到大大粒🍓🍓即刻揀咗佢,中間夾住嘅cream細膩順滑,加埋草莓,酸甜交織,令到食落整體口感更fresh,唔會過甜,啱曬鍾意水果風味嘅人~小開心梳乎厘開心果餡料搭配碎堅果,淨係望住都已經好開心。原本以為個餡會比較plain,但估唔到開心果味好濃,堅果碎豐富咗口感,增加咗香脆質感。加埋啱啱喺雪櫃攞出嚟,好似食緊雪糕咁,大推!!🤤🤤
海鹽oreo梳乎厘

雪覆草莓梳乎厘

小開心梳乎厘
3K
2025-04-28 66 浏览
是日來到内地人氣舒芙蕾店FUFULAND的元朗分店,試試生乳舒芙蕾,即是鬆軟梳乎厘配上不同口味的生忌廉。元朗店在港鐵站C出口元點内,直走一條長廊就見到了。點了三款口味,其中一款是全新口味😋⭐薄荷朱古力碎藍綠色的生忌廉再放上朱古力碎,一看就很有薄荷的感覺,入口冰涼鮮爽,清新好味😋⭐港式奶茶屬於港人口味的港式奶茶,茶味奶味突出,真係好有奶茶感覺。⭐焦糖布蕾最後係焦糖布丁口味,個人覺得呢款是三樣口味中最甜,軟綿綿加上焦糖香,好正🤤想試埋另一款全新口味茉莉青提,可惜今日完售了。
元朗店在港鐵站C出口元點内,直走一條長廊就見到了。
點了三款口味,其中一款是全新口味😋
⭐薄荷朱古力碎
⭐港式奶茶
屬於港人口味的港式奶茶,茶味奶味突出,真係好有奶茶感覺。
⭐焦糖布蕾
想試埋另一款全新口味茉莉青提,可惜今日完售了。
2025-04-20
用餐优惠
試食活動
2025-04-24 52 浏览
今日放平日假,終於有機會行元朗呢個新嘅商場。fufuland呢間原味生乳疏乎厘專門店,其實不想去深圳嘅時候已經食過,都覺得幾好食。今日買咗三款口味。首先係「一個小開心」開心果味$36,入口好濃郁,開心果嘅香味好出,仲有啲脆脆嘅口感,唔會太甜,幾有驚喜。另外北海道牛乳味,牛乳味好香滑。海鹽奧利奧味,鹹甜配搭得啱啱好,食落去好鬆軟,真係唔錯。整體嚟講,3款疏乎厘都做得幾好,價錢都算合理,經過可以買吓! 間中仲會有優惠,仲抵
今日放平日假,終於有機會行元朗呢個新嘅商場。

另外北海道牛乳味,牛乳味好香滑。

• 原味
  • 開心果
2025-04-23 43 浏览
元點買嘢且順道買甜品,行經Fufuland 見到可愛嘅公仔擺設,櫥櫃有好多款梳乎厘,漲卜卜又吸引,每一口都有幸福感覺!雪覆樹莓 漲卜卜嘅梳乎厘,包裹creamy 嘅奶油,夾住一片片嘅草莓,聞到香噴噴。玫瑰花荔枝忌廉散發出玫瑰花嘅味道,香濃度十足,配搭清甜爽口嘅荔枝,味道非常夾。青提子帶有水果嘅梳乎厘,最後一個俾我買咗,這款梳乎厘已賣完;爽脆提子多汁,令人開胃口。📍fufuland 元朗朗樂路1號元點1樓B112號舖
元點買嘢且順道買甜品

行經Fufuland 見到可愛嘅公仔擺設,

櫥櫃有好多款梳乎厘,漲卜卜又吸引,

每一口都有幸福感覺!

雪覆樹莓

玫瑰花荔枝

青提子

📍fufuland

2025-04-18 31 浏览
甜品界出現股梳乎里熱,大受歡迎,fufuland開咗喺香港之後,有時經過都見到好多人排隊買。睇返資料香港有9間分店,全部都喺大型商場,非常方便買;今日經過Yoho Mix分店,小型餅店加甜品店格局梳乎厘口味有北海道牛乳、港式奶茶、抹茶柚子、雪覆晴王、cream brûlée、抹茶、薄荷朱古力、杏仁豆腐等做緊推廣,買兩件產品打卡有公仔送第一次食,員工好nice,有問必答,最後我揀咗3款梳乎厘漲卜卜,質地滑身,口感輕飄飄軟綿綿,食落清新,冇平時食幾啖就會膩嘅感覺,食完唔滯住滯住,可以一個人隊兩個🤣❤️雪覆士多啤梨忌廉有淡淡牛乳香,加埋酸甜士多啤梨,味道舒服💚小開心開心果幽香唔係濃烈而係淡淡咁滲出嚟,甜度OK

做緊推廣,買兩件產品打卡有公仔送

第一次食,員工好nice,有問必答,最後我揀咗3款

❤️雪覆士多啤梨
忌廉有淡淡牛乳香,加埋酸甜士多啤梨,味道舒服

💚小開心
開心果幽香唔係濃烈而係淡淡咁滲出嚟,甜度OK
2025-04-17 32 浏览
早前約咗個小妹妹食飯,途經 #Fufuland 就被小fufu 日式舒芙蕾勾走咗視線!🤤 味道選擇不少, 今次仲撞正有新出嘅✨焦糖布蕾味✨,即刻買嚟開心share~🍮 焦糖布蕾舒芙蕾最鍾意試新出品, 表面脆脆焦糖層 x 冰涼Custard餡,一啖咬落去有種食緊法式甜品嘅幸福感!新口味真心驚喜~💚「小開心」開心果味香濃得嚟唔會膩,大量堅果碎增添口感, 綠色嘅療癒感仲好啱打卡!食完真係成個人都「小開心」咗😆🍓雪覆士多啤梨味顏色真心無得輸, 冰感奶油配酸甜果肉,夏日氣息瞬間爆棚~設計很貼心, 食得很方便乾淨! 現在買2件*仲可以換取小 fufu 公仔呀, 超可愛! 派對禮盒價錢仲好超值!

🍮 焦糖布蕾舒芙蕾
💚「小開心」
🍓雪覆士多啤梨味
顏色真心無得輸, 冰感奶油配酸甜果肉,夏日氣息瞬間爆棚~

設計很貼心, 食得很方便乾淨!
下午茶
2025-04-14 50 浏览
不用過關就可以食到心愛既Fufuland❤️❤️去大餐廳食起碼$100起跳..亦都有試過香港某試小店..不想提了。Fufuland目前係性價比世一。目前有不少優惠🥰🥰真係忍不住多吃幾個❤️❤️全部包裝都非常精美。自己食定係送俾人都一流。不定期會出一啲新嘅口味(最近出咗一隻焦糖布丁)超級好食。每一隻口味都唔會令人失望。特別推介開心果口味。相比起其他店舖開心果口味產品,實在非常出色。濃郁又口感。絕對要試一試。
不用過關就可以食到心愛既Fufuland❤️❤️
去大餐廳食起碼$100起跳..
亦都有試過香港某試小店..不想提了。
Fufuland目前係性價比世一。
目前有不少優惠🥰🥰
真係忍不住多吃幾個❤️❤️
每一隻口味都唔會令人失望。
2025-04-05 101 浏览
人氣fufuland 生乳疏乎厘好出名深圳排晒長龍 一路未有機會試今次唔使去深圳元朗都有呢間疏乎厘 疏乎厘賣相脹卜卜具空氣感夾着一大球生乳內餡生乳內餡有多款夾心口味我揀咗:北海道牛乳、小開心、港式奶茶北海道牛乳口味具濃郁奶香和口感順滑🤍🤍🤍小開心食到粒粒開心果果仁 💚💚💚港式奶茶有濃郁茶香和淡奶順滑🧡🧡🧡✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨fufuland (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B112號舖

人氣fufuland 生乳疏乎厘好出名
深圳排晒長龍 一路未有機會試
今次唔使去深圳
元朗都有呢間疏乎厘

疏乎厘賣相脹卜卜具空氣感
夾着一大球生乳內餡
生乳內餡有多款夾心口味
我揀咗:北海道牛乳、小開心、港式奶茶

北海道牛乳口味具濃郁奶香和口感順滑🤍🤍🤍

小開心食到粒粒開心果果仁 💚💚💚

港式奶茶有濃郁茶香和淡奶順滑🧡🧡🧡
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
fufuland (元朗)
外卖自取
.Yoho mix已經開張左半年 有唔少美食 我住附近所以成日都會去搵食🤣呢間fufuland食過好多次 最喜歡就係買返屋企做甜品/宵夜軟綿綿既soufflé pancake 皮 入面包住唔同既餡料原味牛乳夠plain 好食 牛乳香濃 唔會太甜/膩一啖咬落去好滿足!依家大熱開心果 當然要食返件 軟滑既cream 好濃郁開心果 仲有開心果碎開心果控必點!12月至4月係士多啤梨季 當然要食埋士多啤梨soufflé !!! 切片士多啤梨加係cream上面 加上一份清新 酸酸甜甜咁 唔止賣相討好 食落都正👍🏻行開附近不妨可以一試🤤

原味牛乳夠plain 好食 牛乳香濃 唔會太甜/膩
一啖咬落去好滿足!

開心果控必點!

行開附近不妨可以一試🤤
2025-03-28
其他
2025-03-31 75 浏览
估唔到內地既 fufuland 今次殺到黎香港 ! 之前特登番內地試已經一試難忘 , 今次係 yoho mix 都可以食到實在令人大感驚喜 ! 仲要唔洗排隊 , 店鋪門面已經超打卡 able . 有好多舒芙蕾公仔超得意 , 口味超多 , 樣樣都想試 . 最後揀住左三種口味先 , 唯有下次再試其他北海道牛乳小開心雪覆樹莓💝舒芙蕾口感軟綿綿 ! 空氣口感極具層次 , 中間餡料 creamy 又唔會太甜 , 個人黎講最中意開心果口感 , 甜而不膩 , 開心果味香濃 , 仲有開心果碎 !

北海道牛乳

小開心

雪覆樹莓

💝

2025-03-29 145 浏览
今日同班朋友入去元朗搵食,竟然俾我哋發現咗間內地人氣過江龍「fufuland」! 杏仁豆腐舒芙蕾一上來就聞到陣陣杏仁香,撲鼻而來好正!個梳乎厘鬆軟到好似食緊雲朵咁,入口即化,杏仁豆腐味,甜度啱啱好,完全唔膩😝小開心舒芙蕾單聽個名已經夠可愛啦!原來係梳乎厘+開心果,食落去層次感好豐富。如果想好味d,可以自己加一D蜜糖醬,想甜啲淡啲都得😍薄荷巧克力舒芙蕾呢個真係意想不到嘅驚喜!薄荷味清新自然,完全唔似牙膏,微苦中帶高級感❤️💡 食TIPS1️⃣ 新鮮出爐真係值得!2️⃣ 一份好大件,建議2人share,食得更爽下次絕對再encore,去元朗嘅朋友記得唔好miss喇!

杏仁豆腐舒芙蕾

小開心舒芙蕾

薄荷巧克力舒芙蕾

💡 食TIPS
1️⃣ 新鮮出爐真係值得!
2️⃣ 一份好大件,建議2人share,食得更爽

下次絕對再encore,去元朗嘅朋友記得唔好miss喇!

2025-03-28
2025-01-13 394 浏览
📍fufuland (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B112號舖內地人氣店舒芙蕾 pancake「Fufuland」進軍元朗,食左個開心果味,口感軟綿綿,表面有開心果碎,開心果味都好濃厚,念住買番去俾家人食,佢得一張紙巾包住,要加錢先有紙袋😂💚小開心$36#元朗#元朗美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#情侶好去處#閨蜜好去處#pancake #開心果#dessert#sweets #yoho#eating_and_working_in_h_元朗
📍fufuland (元朗)

💚小開心$36

#開心果#dessert
#sweets #yoho
#eating_and_working_in_h_元朗
2024-12-06 510 浏览
上次經過就咁試咗北海道牛乳雪糕,覺得好好味,牛奶味重,口感絲滑,亦都冇咁快溶,所以今次試下舒芙蕾 。今次揀咗期間限定嘅雪覆樹莓味舒芙蕾,兩塊pancake都鬆軟嘅,質感有啲啲實,cream都ok接受到,唔會話好濟果啲,樹莓甜甜地,不過整體嚟講就唔算好出色 ,可能平時食開嘅疏乎厘唔係咁嘅質感 。始終深圳嘅價係平香港一半,性價比自然冇咁高,不過都接受到 。

下午茶