2024-08-22 97 浏览
老友約在太子食午餐,被這小咖啡店食物吸引,所以一試覺唔錯👍煙三文魚藜麥沙律👍沙律菜好新鮮,不過煙三文魚花感覺縮咗水咁款😀All Day Breakfast 👍份量大大份冷泡茶萍果汁
2024-05-07 379 浏览
位於太子通菜街一間以灰色同綠色為主嘅Coffee Shop,行入去會見到唔同品種嘅植物,氣氛充滿生氣🪴店舖裝修簡潔而清新,好岩坐底同朋友飲返杯咖啡☕️👍🏻我嗌左限定優惠套餐,All day breakfast 同埋意式海鮮龍蝦汁扁意粉🍝套餐仲包埋野飲添,另外加配左雞鎚🍗同埋黑松露薯條🍟,All day breakfast 嘅窩夫加埋蜜糖好脆好香👍🏻啲配料都好多,意粉入邊除左有青口、帶子,仲有蝦🦐,味道唔錯😋😋最吸引嘅係黑松露薯條,佢啲黑松露醬好濃同埋好多黑松露🤩🤩,而免費野飲就揀左果香味咖啡豆嘅美式咖啡☕️同埋冷泡茶,美式咖啡唔使落糖都勁好飲😍,有機會會再黎試其他野食❗️❗️❗️
2024-05-07
入到去坐低睇到menu先知原來呢間係主打暗黑系料理(以黑色食材為主)🖤🖤種類繁多,例如有墨魚汁意粉、竹炭窩夫同竹炭芝士牛肉漢堡,幾特別👍🏻🅵🅾🅾🅳蒜香雞胸肉墨汁意粉 $108雞胸肉同意粉經過蒜片炒香完之後十分惹味,味道偏辣🌶️而墨汁意粉軟硬度適中,食落同普通意粉味道差唔多(冇墨魚汁,唔使驚牙齒會染黑🙈😂)整體味道唔錯~明太子煙三文魚炒蛋牛角窩夫 $108賣相幾靚,味道正常發揮,炒蛋creamy嫩滑,煙三文魚都幾新鮮,但略嫌牛角窩夫唔夠熱同脆,口感一般( ・᷄ὢ・᷅ )餐廳有好多綠油油嘅植物同盆栽🍃俾人一種舒適悠然嘅感覺,適合同朋友chill吓~

🅵🅾🅾🅳

蒜香雞胸肉墨汁意粉 $108

明太子煙三文魚炒蛋牛角窩夫 $108

2024-03-20 310 浏览
✨香蕉Nutella榛子醬窩夫🧇✨購自:From Seed To Wish(太子)價錢:$90推薦度:7.5/10-窩夫外層食落微微酥脆感 入口鬆軟 蛋香味突出👍🏻忌廉口感偏濕潤 配上Nutella榛子醬🍫再灑上一層朱古力粉係香甜軟熟嘅香蕉上🍌整體味道偏甜 食完有少少膩🤏🏻不過3重口感 味道豐富 食完好滋味😋💚✨大蝦藜麥沙律🥗✨價錢:$88推薦度:7.5/10-沙律份量充足 足足有8隻大蝦🍤 口感鮮甜彈牙🦐 結合咗藜麥嘅堅果香 味道清新🍃 新鮮嘅沙律菜食落夠爽脆 整體食落充滿層次感✨仲好有飽腹感 係營養豐富嘅食物選擇👍🏻性價比高🆗👉🏻原本係跟胡麻醬 不過叫咗走醬👈🏻🤎✨泡沫冰黑咖啡☕️✨價錢:$42推薦度:8/10-咖啡飲落醇厚香濃 面層綿密嘅泡沫🫧入口夠順滑 仲好Creamy🤎 咖啡飲落微苦 同時帶有回甘 值得推薦👍🏻
✨香蕉Nutella榛子醬窩夫🧇✨
購自:From Seed To Wish(太子)
價錢:$90
香蕉Nutella榛子醬窩夫
大蝦藜麥沙律
泡沫冰黑咖啡
2024-03-03 304 浏览
上完堂之後已經2:15, 喺附近隨便揀了一間coffee shop,等了大約15分鐘,本來想揀限定全日早餐,但係賣晒,所以揀咗炒蛋蝦竹炭三文治,只是普通三文治,同龍蝦汁意粉,意粉味道不錯,咖啡揀了堅果味美式咖啡,芳香濃郁好好飲,唯獨是鄰枱人未齊,二人坐了四人枱,就連我等了15分鐘入座直至我食完埋單走人都未到齊,咖啡店位置方便,在假日不失為輕食好去處
2024-02-18 360 浏览
意式海鮮伴龍蝦汁扁意粉見menu寫住限時優惠仲有7份, 以為好出色,點知勁咸,咸到懷疑人生。聽到隔離枱叫同一碟都開口話乾,好彩話炒過碟比佢,又咸又乾既話,食完真係等洗腎我果碟青口都未開,可能我唔識野,要咁樣先keep 到佢原汁原味呱,完全唔知點解可以咁樣上菜比客人蒜片辣蝦意粉辣到食唔到,起碼有兩隻辣椒咁多,好似怕辣你唔死咁,係九龍灣分店食開係小小辣好野味。總括而言,呢間分店一係辣死一係咸死,都叫做有得比我簡點死法既。。。
意式海鮮伴龍蝦汁扁意粉

蒜片辣蝦意粉

2024-01-24 305 浏览
FSTW All-Day Breakfast 🧇🍳🍄🌭🥗 ($83)窩夫表面上有啲糖漿淋上去 甜甜地 但窩夫都keep到好脆 唔會好腍😬炒蛋未算太滑 有少少太熟 蘑菇好濃味 味道足夠 腸仔不過不失🫡沙律醬份量適中 唔會多到好似倒啲醬入口咁🤤而且沙律隔水好好 唔會有啲水係個碟度影響其他嘢食💦軟殼蟹蒜香扁意粉 🦀🧄🍝 ($108)軟殼蟹都唔會好細隻 而且調味好入味🦀今次就用咗扁意粉 因為係呢款意粉比較乾身 所以都唔會太諗 會有少少硬🪨但係意粉唔夠蒜味 如果多啲會香口啲🤏🏻🧄配菜有蕃茄仔 洋蔥 同埋蘆筍 口感幾fresh🫁Americano ☕️ 精選冷泡茶🍵套餐會附送Americano☕️ 精選冷泡茶🍵 或者蘋果汁🍎Amerciano可以揀果味 或者堅果味 🙋🏻‍♂️就揀咗堅果味比起平時嘅堅果味 比較澀🫣
沙律醬份量適中 唔會多到好似倒啲醬入口咁🤤
而且沙律隔水好好 唔會有啲水係個碟度影響其他嘢食💦

軟殼蟹蒜香扁意粉 🦀🧄🍝 ($108)
軟殼蟹都唔會好細隻 而且調味好入味🦀
但係意粉唔夠蒜味 如果多啲會香口啲🤏🏻🧄
配菜有蕃茄仔 洋蔥 同埋蘆筍 口感幾fresh🫁

Americano ☕️ 精選冷泡茶🍵
比起平時嘅堅果味 比較澀🫣
2024-01-03 308 浏览
一個陰陰天的早上,走著走著,想食小小野加杯coffee start up the day!行行下 見到呢間覺得有清新的感覺。便去睇睇個menu,價錢方面ok又岩食。而且無乜人 應該唔會有人趕你走。叫左個煙肉蛋竹炭多士😂😂都唔錯 叫左flat white飲 不錯 不錯🫶🏻

行行下 見到呢間覺得有清新的感覺。
便去睇睇個menu,價錢方面ok又岩食。
而且無乜人 應該唔會有人趕你走。

叫左個煙肉蛋竹炭多士😂😂
都唔錯

叫左flat white飲 不錯 不錯🫶🏻
2023-12-10 316 浏览
📍早起的我不可或缺的 就係一杯咖啡🙋🏻‍♀️! 做完嘢之後係旺角近花墟💐位置 記得附近有間金屬簡約風嘅咖啡廳 可以俾我充下電👻🌀 惹味香蒜雞肉意粉 配美式咖啡使用粗身扁意粉 口感較硬較煙韌 加入爽脆洋蔥 蘆筍 蕃茄仔🍅等蔬菜 配搭黑椒雞肉粒🤗 由於乾炒 而且全部食材都好健康 食落一點也不油膩🟢 可加配其他奶啡 美式亦有得選擇花香味或堅果味 雖然咖啡香氣十足但入口仍偏酸 餐廳用金屬材質餐枱 配上粉綠白色水泥牆 很喜歡呢種帶點粗糙嘅隨意感 ~
📍

🌀 惹味香蒜雞肉意粉 配美式咖啡

2023-09-26 377 浏览
當日大概2.到,見佢做緊all day breakfast 優惠就決定嗌呢個佢嚟到係幾大份,食曬成個真係好飽窩夫都幾香,夠鬆軟,不過我鍾意食岀面脆啲嘅款,佢就未做到其他配料都正常冇話特別啲菇俾啲蛋遮住咗,幾好食
佢嚟到係幾大份,食曬成個真係好飽
窩夫都幾香,夠鬆軟,不過我鍾意食岀面脆啲嘅款,佢就未做到
其他配料都正常冇話特別
啲菇俾啲蛋遮住咗,幾好食
All  day  breakfast
2023-08-13 314 浏览
呢次去左太子花墟果間既cafe,同朋友點左個蒜片辣蝦意粉,松露醬薯條同Tirumisu。個蒜片意粉用左冰鮮蝦,蝦味差左少少。而個薯條都炸得幾香口,松露醬都不過不失。而個Tirumisu 酒味好濃唔錯,再叫左杯蘋果花茶,可任添飲,都幾唔錯既。要盛讚既係間cafe 個環境,清新森林feel,坐係cafe 裡面係好舒服既。不過舖頭就唔算好大,位子唔算好多,午市時有時都幾多人,大家有興趣去嘅話,就要早啲去拎位啦。

2023-07-30 281 浏览
We have chosen the salmon salad, the crab pasta and the fried chicken. The salmon salad portion is tasty but way too small for such listed price, crab pasta is having too much cream and feel not very smooth to eat. The worst part is the fried chicken with truffle mayo. The chicken meat texture visually has been frozen for too long with thick batter outside, when we slice the chicken in half, the texture of the white colour chicken meat is no longer there, it is just a mess of mushy broken wet protein inside. We felt that use of fresher ingredients is expected. Even though the saving point of the restaurant is the beautiful plating of the food, but it would be better we believe the better quality of the ingredients should be used.

2023-07-30
2023-06-16 375 浏览
今日去左間好好既Cafe😍急不及待分享俾大家😆Cafe空間唔算太,但好舒服,入面擺放左唔小盆栽,邊享受食物,聽住cafe播既音樂,令人有放鬆既感覺☺️而食物方面,無論咖啡定係主食或者甜品,整體做得10分好,特別要讚下店員,完全係由佢一手包辦,一腳踢都唔亂,加上態度好好,值得一讚👍🏻咁啱去嘅時間係下午三點幾,Cafe仲有下午茶既menu,十分抵食👏🏻特別推薦太家食竹炭Waffle 🥰Waffle口感煙煙韌韌,加埋Cream同生果雪糕一齊食,正👍🏻📍FSTW. Coffee太子通菜街210號地下
今日去左間好好既Cafe😍急不及待分享俾大家😆

📍FSTW. Coffee
太子通菜街210號地下

2023-06-07 252 浏览
話說早兩日小編💁🏻‍♀️經過附近,見到呢間咖啡店☕️咁早開,當然要入去試吓。佢點餐都係用QR code,而且咖啡可以揀nutty或者fruity. 不過最讚嘅,小編覺得係嗰個waffle🧇,新鮮整難以抗拒。佢個全日早餐同包括🥗🥓🥚,咁先營養均衡。最緊要係今早有全日早餐食加咖啡😆😆😆😆全單$149。

不過最讚嘅,小編覺得係嗰個waffle🧇,新鮮整難以抗拒。

全單$149。
2023-06-03 233 浏览
朋友帶狗狗出去洗澡,中間有3小時空餘時間,我們就一起去吃個下午茶路過這間餐廳看到餐牌都是黑色的料理,覺得挺特別就進去吃餐廳很細小,就只有幾張桌子,我們進去的時侯裡面都已經爆滿,桌子之間也很擠逼,門口還有人在排隊這家咖啡店以暗黑風料理為主,就是黑色的食材烹調出間黑色的食物,例如墨魚汁,竹炭粉竹炭粉奶昔, cappuccino芝士龍蝦沙律牛角窩夫,薯條all day breakfast竹炭窩夫,不會太甜又好吃但吃完當天的便便都變成黑色了門口有張小小的桌子,不介意被看著進食也可以坐的

路過這間餐廳看到餐牌都是黑色的料理,覺得挺特別就進去吃

竹炭粉奶昔, cappuccino

芝士龍蝦沙律牛角窩夫,薯條

all day breakfast

竹炭窩夫,不會太甜又好吃
但吃完當天的便便都變成黑色了

門口有張小小的桌子,不介意被看著進食也可以坐的
2022-11-12
用餐时段