2024-03-22 257 浏览
ℂ𝕒𝕟’𝕥 𝕤𝕥𝕠𝕡 𝕕𝕣𝕠𝕠𝕝𝕚𝕟𝕘 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕟𝕖𝕤𝕤🕊️10多年前 fro yo 紅遍全香港🫣,當時仲係學生既我都成日放學去食,多款味道多款 toppings🫴🏽,仲有d店鋪可以自己擠雪糕自己落配料,好味又好玩☄️。知道佐敦開左間 fro yo 小店,即刻約細佬一齊去緬懷一下童年甜甜回憶🙈。我地揀左兩杯,一款係店鋪推介之一既 combo 朱古力3.0👀,包括香蕉🍌、繽紛樂💫、Oreo🍪、配 Bailey’s 朱古力醬🍩。朱古力同香蕉呢個組合無得輸架啦🧜🏼‍♂️,整體竟然唔算甜,係唔同配料襯托下口感好好♨️。另一款係自選配搭,包括酥皮筒🥐、麻糬🍡、期間限定無花果🌺,配抹茶牛乳醬🍵。🧘🏽‍♂️配料都幾高質,酥皮筒脆身、麻糬煙韌、無花果夠甜,而抹茶醬相對比較淡🎾。Frozen yogurt 個 base 好 raw,味道酸酸甜甜🍼,感覺係唔加醬料淨食一杯會好健康好開心😂;texture 方面,比雪糕更挺身更滑🍦。🍫COCO 3.0: Banana, Kinder Bruno, Oreo, Bailey’s Chocolate | $56🎍Meringue Cone, Fig,

🎍Meringue Cone, Fig, Mochi, Matcha Milk Spread | $58

店鋪雖小,大概只可以企3個客人💁🏽‍♂️,不過門外有號碼燈,購買後可以在門外等💡。店內佈置簡單得黎,色調柔和溫暖🪄,有個迷你架 for 打卡😎。

用餐时段
其他
2024-06-02 2 浏览
❤️今日帶大家嚟,我已經book mark咗好耐嘅乳酪雪糕舖頭! 大家知唔知道乳酪雪糕同普通雪糕有咩分別呢?其實乳酪雪糕係由較為健康嘅乳酪製成,就算係咁食都唔會有負擔㗎!啱晒我哋呢班久坐不運動嘅港女,夏天又有健康冇負擔嘅甜品食l u!呢度嘅乳酪雪糕,除咗有自由配搭之外,仲有店員精心配搭好嘅口味可以選擇!例如有抹茶🍵,咖啡☕️,朱古力🍫,冧酒提子🍇等等!啱晒選擇困難症!另外呢度仲可以另加配料大部份都係$5咋!。抹茶園 $56作為茶味愛好者梗係要試吓佢哋嘅抹茶口味,呢一杯以乳酪雪糕為基底,加上美味嘅自家抹茶奶醬,仲有Q Q彈彈嘅抹茶麻糬,藍莓等等。我哋呢班大胃王仲特登加咗蓮花焦糖餅乾,同埋脆卜卜嘅咖啡蛋白糖,真係超級好食!抹茶味道非常濃郁,而且佢唔會非常甜,夏天清清爽爽黎一杯真係好開心!。自由配搭自由配搭分幾個層次,最平有$48包一個配料同埋一個醬汁!如果唔夠食,仲可以揀第二個Level,$56包三款Topping一個醬汁!我哋呢班大胃王梗係揀最高配!揀咗$58有酥皮筒包兩款配料同一個醬汁!呢度嘅酥皮好出名㗎,外型好似雪糕筒,但係佢係用酥皮製成非常酥脆,我真係好鍾意呢個口感啊!配料我試咗佢哋推
❤️

。抹茶園 $56

。自由配搭
自由配搭分幾個層次,最平有$48包一個配料同埋一個醬汁!如果唔夠食,仲可以揀第二個Level,$56包三款Topping一個醬汁!我哋呢班大胃王梗係揀最高配!揀咗$58有酥皮筒包兩款配料同一個醬汁!呢度嘅酥皮好出名㗎,外型好似雪糕筒,但係佢係用酥皮製成非常酥脆,我真係好鍾意呢個口感啊!配料我試咗佢哋推介嘅Brownie同埋特色太妃糖,仲額外加咗杏仁脆片同咖啡蛋白糖添。醬汁有輕微酒味嘅朱古力Bailey ❤️,呢度嘅乳酪雪糕,無論點樣配搭都好好食,全部都非常推薦呀❤️❤️

2024-05-31 0 浏览
好吃的乳酪雪糕,两个贪吃姐妹,会来买雪糕看到店家的用心选材料,吃的很放心👍味道也超好吃的,对于喜欢吃雪糕又怕长肉肉的小可爱来说,当然选择乳酪雪糕啦,坐在店外面,看着行人走来走去,手里拿着杯雪糕,喜欢停下来看着天空的这份感觉🥰
好吃的乳酪雪糕,两个贪吃姐妹,会来买雪糕
看到店家的用心选材料,吃的很放心👍
抹茶乳酪雪糕
抹茶乳酪雪糕
食飽必定要食個飯後甜品,被美美的門面吸引咗入去!小店係用低脂希臘乳酪+北海道3.6牛乳製作,即刻無咁guilty!而且環境乾淨企理,內外都有打卡位~除咗指定款式亦可以自選配搭!Yogurt味道唔會太甜或太酸,口感軟滑~Yogurt塔整得好工整好靚!揀咗Tiramisu同自選酥皮筒:揀咗抹茶牛乳Topping、抹茶麻薯、抹茶奶凍再加杏仁脆脆,成品亦好靚好打卡!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8.5/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 9/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個分享可以俾個”心心”支持一下( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

Yogurt塔整得好工整好靚!揀咗Tiramisu同

味道: 8.5/10
服務: 8/10
環境: 8/10
打卡: 9/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$57 (其他)
  • 杏仁脆脆
  • 抹茶奶凍
  • 抹茶麻糬
  • Tiramisu
曾經乳酪雪糕店在香港開得成行成市,想當年中學時期放學後經常會買一杯品嘗,「Tutti Frutti」、「Crumbs」、「llaollao.」等耳熟能詳的品牌大都已經結業,碩果僅存的「Yo Mama」分店亦已經日朘月削。近年乳酪雪糕風潮終於捲土重來,當中最引人注目的定必要數位於尖沙咀及佐敦交界的本地小店「Drool」,除了「抹茶園」、「朱古力3.0」、「提拉米蘇」等七款精選乳酪雪糕之外,亦有三十款配料及醬汁自由配搭。Regular Cup ($56) 包括三款配料及一款醬汁,朋友以健康為主題挑選了藍莓、穀物脆片、草莓凍乾及蜂蜜,再額外加配麻糬及杏仁脆片($5/款),乳酪雪糕主要用北海道3.6牛乳及希臘低脂乳酪製作而成,口感綿密細滑並富奶香,酸度較輕而甜度適中,與我最愛的乳酪雪糕店「Smile」可謂不分軒輊。Meringue Cone ($58) 放上原個酥皮筒,從網上得知原來出自灣仔老字號「快樂餅店」,而懷舊奶油筒正正是其招牌之作,棄掉原有的奶油餡料,配上乳酪雪糕感覺煥然一新,酥皮筒鬆脆分明但不如牛角包般酥鬆細碎,質感介乎於酥皮與唐餅餅皮之間,另外亦包括兩款配料及一款醬汁,除了杏仁脆片
Regular Cup
Meringue Cone
Meringue Cone ($58) 放上原個酥皮筒,從網上得知原來出自灣仔老字號「快樂餅店」,而懷舊奶油筒正正是其招牌之作,棄掉原有的奶油餡料,配上乳酪雪糕感覺煥然一新,酥皮筒鬆脆分明但不如牛角包般酥鬆細碎,質感介乎於酥皮與唐餅餅皮之間,另外亦包括兩款配料及一款醬汁,除了杏仁脆片、繽紛樂及芒果醬之外再額外加配抹茶麻糬和芒果($5/款),值得一提的是芒果香甜多汁,而抹茶麻糬煙韌軟糯並帶甘香。
Regular Cup
Meringue Cone
2024-05-27 0 浏览
'夜晚同朋友食完飯就行左陣,經過呢間yogurt,見咁多人排隊都想試下有幾好食~*首先係超級多配料可以揀,我地已經邊排邊諗 就黎到都仲未諗到(遲早有一日選擇困難可能會害左我哈哈)最後我揀左最安全既麻薯芒果同蜜糖,俾完錢好快就有 唔好俾門口D人嚇親~可能當日都真係幾熱,杯Yogurt好快開始溶 但都係趕唔上我啪入口既節奏😂打基本牌點都唔會錯架啦~另外麻薯好煙韌 經開會再食。📍Drool尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
'

打基本牌點都唔會錯架啦~另外麻薯好煙韌 經開會再食。

📍Drool
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
2024-05-23 11 浏览
- 尖沙咀|Frozen Yogurt Drool -▪️自選🍦叫咗一杯自選froyo,首先base要咗酥皮筒,可以配一款醬汁同兩款配料,亦都可以額外再加更多配料。醬汁揀咗熱情果醬(清新),配料就揀咗啖啖肉芒果🥭、咖啡蛋白霜糖☕️、脆卜卜焦糖脆脆、萬人迷布朗尼🍫。Froyo用上北海道3.6牛乳🥛同低脂希臘乳酪,入口軟滑,奶香同乳酪嘅酸味好平衡,唔會太甜。熱情果醬同芒果酸酸哋,非常fresh,咖啡蛋白霜糖同脆卜卜焦糖脆脆都好脆口,增加口感,而布朗尼朱古力味道香濃▪️抹茶園🍵呢度亦都有啲預先set好嘅配搭,揀咗杯抹茶園,包括抹茶牛乳醬、大大粒藍莓🫐、蝴蝶酥,同埋抹茶麻糬,另外仲加咗停唔到口杏仁脆片同抹茶奶凍。抹茶牛乳醬充滿茶香,仲帶有少少回甘,配埋軟糯嘅抹茶麻糬喙滑溜嘅抹茶奶凍,成個配搭好夾。藍莓酸酸甜甜,增加咗水果嘅清香,而蝴蝶酥同杏仁脆片都好酥脆,口感層次好豐富Frozen Yogurt Drool📍尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
- 尖沙咀|Frozen Yogurt Drool -

▪️自選🍦
自選

▪️抹茶園🍵
抺茶園

Frozen Yogurt Drool
📍尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
2024-05-22 13 浏览
Yogurt|Frozen Yogurt Drool |尖沙咀最近社交平台成日見到推薦 所以都嚟咗試因為選擇困難 直接叫咗兩個set好哂嘅!🤣—————————————🫶🏼 黃金寶 $56(芒果、蜂蜜、麻糬、杏仁脆片)蜂蜜配Yogurt真係好match唔會太甜 反而做到中和嘅感覺底部仲有大量嘅芒果酸酸甜甜 食落更開胃!麻糬有咬口加埋杏仁脆片 整體好食得嚟 口感又豐富之後會再返嚟encore!🫶🏻 提拉米蘇 $50(咖啡蛋白霜糖、咖啡手指餅)相對黃金寶 呢杯份量冇咁多不過tiramisu嘅味道都好濃 尤其係蛋白霜! ————————————📍尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖————————————Overall 💗💗💗💗 💗
最近社交平台成日見到推薦 所以都嚟咗試
因為選擇困難
直接叫咗兩個set好哂嘅!🤣

—————————————
🫶🏼 黃金寶 $56
(芒果、蜂蜜、麻糬、杏仁脆片)
蜂蜜配Yogurt真係好match
唔會太甜 反而做到中和嘅感覺
底部仲有大量嘅芒果
酸酸甜甜 食落更開胃!
麻糬有咬口加埋杏仁脆片
整體好食得嚟 口感又豐富
之後會再返嚟encore!

🫶🏻 提拉米蘇 $50
(咖啡蛋白霜糖、咖啡手指餅)
相對黃金寶 呢杯份量冇咁多
不過tiramisu嘅味道都好濃
尤其係蛋白霜!

————————————

📍尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗 💗
2024-05-20 12 浏览
天氣熱辣辣🔥除咗飲冰凍嘅飲品外最好就係食返杯凍冰冰嘅雪糕🍦經過呢間雪糕店又點可以錯過呢🤩有多款配料選擇可以迎合唔同嘅人我同朋友都係懶得諗🤣就揀咗已經set好晒嘅呢兩款有齊晒我哋兩個鍾意嘅配料同口味🙂✨Matcha Garden $56🍵抹茶園面頭放咗個脆脆蝴蝶酥內裡有抹茶麻糬同新鮮嘅藍莓🫐再加上抹茶牛乳醬味道同口感層次豐富✨Chocolate 3.0 $56🍫朱古力 3.0呢杯都好吸引呀😍有Oreo 餅,繽紛樂同香甜香蕉🍌食落唔會過甜加上yogurt 酸甜美味🤤滿足又邪惡
天氣熱辣辣🔥

味道同口感層次豐富

✨Chocolate 3.0 $56
🍫朱古力 3.0
呢杯都好吸引呀😍
有Oreo 餅,繽紛樂同香甜香蕉🍌
食落唔會過甜
加上yogurt 酸甜美味🤤
滿足又邪惡

2024-05-19 8 浏览
唔想諗就可以揀鋪頭預設咗嘅SET,好特別嘅有梅酒同冧酒主題🍸🥃🥰自己揀嘅話配料都有好多!🤩見到有生果、自家製焦糖脆脆、布朗尼、LOTUS曲奇、繽紛樂… 醬汁特別嘅就有BAILEY’S朱古力醬🍾同抹茶牛乳醬🍵✨餐牌寫明係用北海道特選3.6牛乳同低脂希臘乳酪做原料,食多少少都唔怕唔健康啦o(≧∀≦)o🍽️黃金寶 $56 🥭🍯芒果 X 杏仁脆片 X 麻糬 X 天然蜂蜜麻糬好煙韌! 我比100分!!😍😍😍

🍽️黃金寶 $56 🥭🍯
芒果 X 杏仁脆片 X 麻糬 X 天然蜂蜜
麻糬好煙韌! 我比100分!!😍😍😍
黃金寶
等候时间
10 分钟 (堂食)
黃金寶
2024-05-16 13 浏览
Ooo高人氣乳酪Yogurt店ooO🍦抹茶園 $56抹茶醬味道不太甜 抹茶麻糬質感Q彈蝴蝶酥配希臘乳酪 配料豐富 🌟乳酪以北海道3.6牛奶加希臘乳酪 乳酪唔會太酸💕💕入口感覺好輕盈 喜歡抹茶的朋友要試了🍦自選冰凍乳酪360ml—酥皮脆 $58(2款配料+1款醬汁)🌟配料選了Brownies 布朗尼 朱古力味超級郁手指牛油曲奇 牛油味濃厚 酥皮筒🥐 脆脆的配上Bailey朱古力醬吃完呢杯可以晚飯都不用吃了😜
Ooo高人氣乳酪Yogurt店ooO

酥皮筒🥐 脆脆的
配上Bailey朱古力醬
吃完呢杯可以晚飯都不用吃了😜

2024-05-15 9 浏览
💠 自選冰凍乳酪🧊酥皮筒FROYO (蜂蜜醬🍯)我揀左配新鮮芒果🥭、香蕉🍌仲有自家出品抹茶奶凍🍵同埋蝴蝶酥so nice 👍🏻🤣乳酪有好多層,配料好豐富👍🏻乳酪口感柔軟滑順,淡淡酸甜味道👅🤤配襯埋蜂蜜醬同埋水果更添加出清新味道🤗抹茶奶凍都好特別,仲有香濃嘅抹茶味,好味💠 自選冰凍乳酪🧊酥皮筒 FROYO (🩵清新熱情果醬❤️)老公揀左新鮮藍莓🫐自家出品布朗尼🍫蘆薈粒粒爽,仲有估你唔到有嘅繽紛樂打卡真係一流👍🏻賣相同味道都好吸引,乳酪配熱情果醬,真係好開胃👍🏻😋配料全部都好新鮮而且份量都唔少🤩同埋乳酪一齊食唔會太甜膩,而且酥皮筒仲好香脆,好回味😍🎀😊餐廳採用低脂希臘乳酪🧀同埋北海道3.6牛乳製成🥛所以入口特別軟滑同埋香濃✌🏻健康又好味😋會再幫襯!
💠 自選冰凍乳酪🧊

💠 自選冰凍乳酪🧊

1K
2024-05-14 13 浏览
天時暑熱有咩好過食番一杯乳酪雪糕,而講到乳酪雪糕,當然食希臘乳酪雪糕「Frozen Yogurt Drool」。他們用上了低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳,而且更有超過20款配料和醬汁選擇,除了水果類(芒果、藍莓、香蕉)外,還有焦糖脆脆、咖啡蛋白霜糖、杏仁脆片、焦糖杏仁太妃糖,真的非常吸引。抹茶園+啖啖肉芒果抹茶園中已有齊抹茶麻糬、藍莓、蝴蝶酥、抹茶牛乳醬,今次還加上了啖啖肉芒果,乳酪口感滑順濃厚,再有抹茶牛乳醬帶來濃郁的抹茶味,煙靭麻糬和甜脆蝴蝶酥,味道更層次,而食到底層更有啖啖芒果果肉,帶來一絲絲甜蜜,感覺幸福美滿。滿足杯配3款配料+1款醬汁另一款剛選了滿足杯,可滿足你所想,自行選取愛好的配料及醬汁,大大杯乳酪真係見到都開心,焦糖杏仁太妃糖甜而不膩,咖啡蛋白霜糖香濃微苦咖啡香,停唔到口杏仁脆片酥脆微甜,最後還有BAILEY’S 朱古力醬帶來香甜的口感,抹茶奶凍在底層軟彈煙韌,讓人稱心滿意。

他們用上了低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳,而且更有超過

抹茶園+啖啖肉芒果

滿足杯配3款配料+1款醬汁
抹茶奶凍在底層軟彈煙韌,讓人稱心滿意。

外卖自取
喺尖沙咀食飽飯,又想食甜品,見到咁多人喺門口,決定試一下呢間🤭首先佢有好多種配搭,諗唔到食咩嘅人就可以揀嗰幾種配搭好嘅,而我就揀咗自選。Size我揀咗中杯滿足杯,佢可以自選三種配料同埋一種醬汁☺️我配搭係抹茶牛乳醬,咖啡蛋白霜糖,抹茶奶凍同焦糖脆脆😀首先講咗佢嗰隻乳酪先,係用咗北海道3.6牛奶同埋希臘乳酪,以我所知希臘乳酪同平時食嘅乳酪係有啲唔同,質地會比較濃同滑,佢加咗3.6牛奶,所以更加冇嗰種酸嘅感覺,啱晒我呢種唔鍾意食太酸乳酪,又想食雪糕又怕肥嘅人😂表面嘅咖啡蛋糖霜,有好濃郁嘅咖啡口味,而焦糖脆脆就比較大塊偏甜,但係兩者加埋乳酪食就啱啱好👍🏻抹茶奶凍就放喺底,但係食落就冇前邊兩者咁出色。但係整體亦都係非常之唔錯。☺️ 抹茶醬汁亦都唔會太甜。另外如果你問店員有咩隱藏口味,佢都會特別同你講,menu係唔會有😁當日我就聽到係梅酒醬汁,有機會要試吓😄

2024-05-08 29 浏览
.“最近聽講人流唔多嘅柯士甸道都開咗一間人氣乳酪雪糕店,次次經過都大排長龍,今次終於有時間試吓。酥皮筒+熱情果醬(超酸)+脆卜卜焦糖脆脆+啖啖肉芒果食過好多甜品店嘅酥皮筒都係唔脆,依間竟然係好酥脆,超級有驚喜。我就最鍾意超酸嘅熱情果醬,同埋足料嘅芒果肉,食完一杯都仲想食。滿足杯+紅莓醬+大大粒藍莓+手指指牛油曲奇滿足杯其實就係regular size。今次同樣選擇咗酸甜嘅紅莓醬,同埋有我最鍾意嘅藍莓。手指牛油曲奇都夠香脆,同埋重牛油味。Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
酥皮筒+熱情果醬(超酸)+脆卜卜焦糖脆脆+啖啖肉芒果
滿足杯+紅莓醬+大大粒藍莓+手指指牛油曲奇
Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖