2021-10-20 205 浏览
D2 place三樓真係好多餐廳~見呢度座位幾闊落~傾計傾耐啲都唔會有侷促感~食物選擇都好多~~有少少花多眼亂因為同朋友都唔想食太飽~一於點啲冇咁滯嘅蒜香海鹽局大蜆~呢味比較清淡~~蜆肉粒粒脹卜卜好新鮮因為唔係好多油一個人食一碟都冇罪惡感田園沙律🥗另加煙三文魚~沙律汁用左油醋,好開胃煙三文魚砌成花~份量好足黑松露什菌pizza, 個pizza底好脆口黑松露味好重~重配埋勁量嘅芝士同埋什菌好有消足感唔飲酒就點左杯凍檸茶走甜
D2 place三樓真係好多餐廳~
見呢度座位幾闊落~
傾計傾耐啲都唔會有侷促感~

食物選擇都好多~~有少少花多眼亂

因為同朋友都唔想食太飽~

一於點啲冇咁滯嘅

蒜香海鹽局大蜆~
呢味比較清淡~~
蜆肉粒粒脹卜卜好新鮮
因為唔係好多油
一個人食一碟都冇罪惡感

田園沙律🥗另加煙三文魚~
沙律汁用左油醋,好開胃
煙三文魚砌成花~份量好足

黑松露什菌pizza, 個pizza底好脆口
黑松露味好重~重配埋勁量嘅芝士同埋什菌
好有消足感

唔飲酒就點左杯凍檸茶走甜

2021-10-14 161 浏览
嗰日喺啲D2 place 行到攰攰地,就嚟到呢一間秘密嘅園林西式餐廳,俾佢嘅裝修吸引咗。環境舒適,位置寬敞。我哋嗌左三個餐,每個都有沙律或者餐湯,同埋個果茶。值得一提嘅係,跟餐沙律都會有伴上鴨胸,味道新鮮。班尼迪蛋配煙三文魚跟沙律份量適中,沙律係呢一份主食裏面算係佔一半,沙律都算係新鮮。不過佢有兩隻蛋,而且整到既流心蛋黃同埋調味啱啱好,算係合格。黑松露醬野菌意粉配忌廉汁份量偏小,不過黑松露味重,佢嘅忌廉汁唔會太多,配埋野菌,有高質西餐廳嘅質素。加拿大豬鞍架配芒果莎莎醬份量適中,不過豬鞍架肉質偏硬身同埋乾,未必一時即刻切得開。不過配上芒果莎莎醬,配搭新鮮同埋清新,都可以一試。另外,值得一提嘅係加$50可以加鵝肝。鵝肝香嫩滑潤,入口即溶,仲有淡淡的油脂香,但係感覺唔會好肥膩。性價比來講算係幾高可以一試。同埋加$25, 就可以食到焦糖凍燉蛋,微微嘅焦香配合嫩滑嘅燉蛋,是開胃嘅甜品!Conclusion: 價錢適中,位置舒適,係D2 Place食西餐嘅不錯之選!
環境舒適,位置寬敞。

我哋嗌左三個餐,每個都有沙律或者餐湯,同埋個果茶。
值得一提嘅係,跟餐沙律都會有伴上鴨胸,味道新鮮。

班尼迪蛋配煙三文魚跟沙律

黑松露醬野菌意粉配忌廉汁

加拿大豬鞍架配芒果莎莎醬

2021-10-14 147 浏览
今晚食的是西餐,是荔枝角的Food Garden 。因為行商場行到比較攰,所以今晚比較早食,坐下的時候不會太多人,但隔咗二三十分鐘就已差不多滿座了。餐廳佈置得好優雅。Menu 不會太複雜,所以很快就揀到喜愛食的菜式。牛肩肉8安士$288配菜有沙律菜,bb蘆筍細細條,還有蕃茄、紅蘿蔔等等,牛扒不是很大件,厚切,要了七成熟,燒得顏色帶深啡,頗有牛味及香口。夏威夷手工薄餅$128薄餅底很香脆,配上配料菠蘿、火腿、芝士、香葉碎……等,令口感豐富及多重味道,芝士的味道很香,配著火腿等,是一個很有特色又美味的薄餅!至於食西餐我覺得配上冰冰凍凍的可樂就最適合了!
今晚食的是西餐,是荔枝角的Food Garden 。

餐廳佈置得好優雅。

Menu 不會太複雜,所以很快就揀到喜愛食的菜式。

牛肩肉8安士$288

夏威夷手工薄餅$128

至於食西餐我覺得配上冰冰凍凍的可樂就最適合了!
2021-10-06 195 浏览
~ 香蒜蜆肉意粉 ~ $158蜆肉味鮮,意粉口感軟硬度恰到好處, 上湯汁都充滿著蜆肉鲜甜味,高班高質之作,可能太好食,但感覺份量只夠胃小的女生~ 香草檸檬法國黃油子春雞 ~ $268~雞肉口感鮮嫩 , 醃料非常好味 ,再配用糖烤焗過的露筍 ,蕃茄, 有機蘿蔔仔, 味道出奇的配合,再把烤過嘅檸檬汁混放在沙律菜,烤雞中,味道微酸,非常開胃~ 香蕉班戟配朱古力雪糕 ~ $58~ 香蕉班戟配雲呢拿雪糕 ~ $58餐後甜點, 班戟內裏有一隻香蕉的份量 ,忌廉不是很多 ,剛剛好的份量,就算食埋雪糕,也沒有邪惡感 食後感所有食物都是用心之作,味道出奇地好,侍應服務勤快又貼心, 讚

~ 香蒜蜆肉意粉 ~ $158

~ 香草檸檬法國黃油子春雞 ~ $268~

~ 香蕉班戟配朱古力雪糕 ~ $58

~ 香蕉班戟配雲呢拿雪糕 ~ $58

食後感

2021-10-05 129 浏览
今日嚟到D2 Place行街,就揀咗呢間睇落氣氛好好嘅餐廳~入到餐廳就梗係睇咗環境先,燈光充足,又唔會太暗,而且仲有花花牆,好有feel。酥炸魷魚圈 $88一口流心芝士 $68雖然好熱氣,但見倒炸野真係忍唔住叫番兩份🤣兩份小食份量都唔少,炸出黎又唔會好油膩,唔會食兩舊就想收手,側邊有啲沙律菜,可以令成件事fresh啲~先講魷魚圈,唔會同個外皮分離,炸得好香口,炸粉又唔會厚,口感一流🤤流心芝士球聽到都覺得邪惡,建議大家攤凍少少先,如果唔係就會好似我咁比啲芝士辣親個嘴🥲個個波都有足料既芝士,咁滿足嘅小食啱晒同朋友分享🥺牛肉漢堡 $168牛肉漢堡睇落唔算好大個,但咬落去就知道好足料~蕃茄同蔬菜都好新鮮,可以中和一下牛肉漢堡嘅油膩感,漢堡扒叫咗五成熟,煮嘅程度剛好,肉汁鮮嫩多汁。呢份漢堡冇特別多嘅醬汁,但加上有調味嘅煙肉就令味道會豐富啲,唔會偏淡。美中不足既係漢堡中間嘅芝士唔夠「熔」,睇落有啲失色🥺伴碟既薯條係粗薯,炸得唔算好脆,但口感好實在,個人都幾鐘意🥰白桃乳酸 $48薄荷朱古力 $42白桃乳酸偏甜,螞蟻人會鐘意!而薄荷朱古力甜度適中,朱古力味濃郁。一杯有汽一杯薄荷,岩哂夏天飲~周末晚餐時

酥炸魷魚圈 $88

一口流心芝士 $68

牛肉漢堡 $168

白桃乳酸 $48
薄荷朱古力 $42

周末晚餐時段都幾多人,早少少去會有一個更安靜嘅環境~有樣嘢我幾欣賞係佢哋嘅隔板係透明嘅,環境睇落會舒服啲,有啲餐廳一塊塊白色既隔板睇落好唔美觀🤭想有舒適環境又食到餐唔錯嘅飯可以去試吓~
2021-09-30 125 浏览
去D2 Place買嘢,就去埋「Food Garden ETC」食晚餐先走🍽.田園沙律🥗有蜜桃、蕃茄仔🍅沙律菜🥬青瓜🥒沙律汁味道酸甜又特別😋.一口流心芝士🧀芝士軟滑濃郁😗附上一個小沙律😬沙律淋上紅莓汁❤️有助解膩.水牛城雞翼(REG)🐔酸甜帶辣🌶好開胃🤤雞翼香脆😆旁邊有甘筍、西芹可以點千島醬食🥕.龍蝦海鮮手工薄餅🍕每件PIzza都有粒粒龍蝦🦞帶子、魚肉🐟橄欖🫒味道主要係蕃茄醬同芝士🥫批底薄脆,非常邪惡😈.Tiramisu(2客)🥄酒味突出🍾唔會太甜,質感順滑👍🏻.蜜桃果味茶棒🍑只要將茶棒放入熱水攪勻🍵茶粉就會平均地流出水中😜清香蜜桃味
Tiramisu(2客)🥄酒味突出🍾唔會太甜,質感順滑👍🏻
  • 水牛城雞翼
  • 田園沙律
2021-09-25 114 浏览
Food Garden ETC (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖Lunch Set 配田園沙律或餐湯,配冰茶(其他飲品需加錢)金目鱸魚配田園蔬菜 ($128)魚柳大大塊~魚肉細滑~魚味雖然比較淡但冇雪藏味!魚皮比較濕唔夠脆身~值得讚賞底層配菜幾多~醬汁亦幾惹味🙈美國牛肉漢堡配芝士.煙肉.薯條 ($118)大大個漢堡包🍔包皮加上牛油輕煎過~即使配上生菜、番茄呢類會容易出水令包變濕嘅配料,都仍然脆身!無所影響!漢堡扒厚切,可惜可能烹調時間過長所以比較嚡🙈煙肉亦煎得比較乾~反而粗身薯條炸至金黃色,仲幾香口!
Food Garden ETC (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖

金目鱸魚配田園蔬菜 ($128)
魚柳大大塊~魚肉細滑~
魚味雖然比較淡但冇雪藏味!
魚皮比較濕唔夠脆身~
值得讚賞底層配菜幾多~醬汁亦幾惹味🙈

美國牛肉漢堡配芝士.煙肉.薯條 ($118)
大大個漢堡包🍔包皮加上牛油輕煎過~

2021-09-21 113 浏览
走田園風的咖啡店,提供多國菜,其中以西班牙脆乳豬為招牌菜外脆內嫩今日訂左位食呢間西餐,2個人試左3款菜,都唔錯幾好食小食先上脆辣粟米片配牛油果沙沙 有番茄粒碎,牛油果醬脆脆既口感配番茄清新,係唔錯既餐前小食 春雞半隻配薯蓉 焗蔬菜 加燒汁半隻法國春雞先醃再焗,肉質仍然好嫩滑,香草醃料既味道滲透全隻雞本身已經好夠味道,唔洗加汁食都非常味美手工野菌芝士PIZZA 呢款係素食黎既,朋友食素,選擇呢個上碟時比佢咁爆量既芝士驚嚇到,佢一個女仔食左2件已經飽了,最後打包回家PIZZA脆底加上巨量芝士,脆香之餘芝士味濃厚,野菌份量非常多,焗完味道更加濃郁飲品係西柚茶,夠清新解渴Shop 303 3/F, D2 Place1, 9 Cheung Yee Street消費$400
今日訂左位食呢間西餐,2個人試左3款菜,都唔錯幾好食
小食先上脆辣粟米片配牛油果沙沙 有番茄粒碎,牛油果醬
脆脆既口感配番茄清新,係唔錯既餐前小食
春雞半隻配薯蓉 焗蔬菜 加燒汁
本身已經好夠味道,唔洗加汁食都非常味美
手工野菌芝士PIZZA 呢款係素食黎既,朋友食素,選擇呢個
飲品係西柚茶,夠清新解渴

消費$400
2021-09-19 202 浏览
在荔枝角搵嘢食,有個地方是活化工廈叫D2 place,在荔枝角港鐵站D2出口。「商場」內部很工廈,每間餐廳地方也很大,樓底高。D2 的3樓有間幾好的西餐廳,可以推介。頭盤,一口流心芝士,$68,即叫即炸,熱食最好。牛肉漢堡配芝士、煙肉、薯條,$168。芝士煙肉牛肉漢堡,正常發揮。起初,點了兩個意粉。卡邦尼意粉($138)和香蒜蜆肉意粉($158),意粉份量充足,卡邦尼很有蛋味,也有質感。香蒜蜆肉意粉,蜆在底,份量也可,意粉有點油。後來追加了一份肉醬意粉($138),份量很多,飽飽;蕃茄汁不太甜和不酸。總評味道:一分錢,一分貨;環境:空間感大,舒服;服務:上菜速度算快;衛生:好。

頭盤,一口流心芝士,$68,即叫即炸,熱食最好。

總評
味道:一分錢,一分貨;
環境:空間感大,舒服;
服務:上菜速度算快;
衛生:好。
2021-09-17 3745 浏览
weekend去D2 Place行下市集~行到咁上下當然要搵野醫下肚啦~係咁多選擇之下~最後揀左食西餐~😋😋lunch set跟餐包~餐湯同埋飲品~湯同飲品雖然係set包埋既~但絕對唔hea架~好有驚喜▶️菠菜忌廉湯好明顯飲到蔬菜既味道~好味之餘感覺又健康d▶️鮮果冰茶哩杯果茶~同人講要加錢既都有人信呀~🤩賣相已經夠哂靚~飲落仲要唔差添~有一大片西柚係杯內~唔會太甜~又唔會加得太多水而冇哂味咁~正呀!!▶️招牌美國牛肩配田園蔬菜($148)牛肩我地要左7成熟~切落都似~唔會煮得過熟~牛味都幾濃~肉質軟腍又唔會煮到好乾柴~唔需要醬汁~加少少鹽一齊食已經好好味~😋▶️加拿大豬鞍架配芒果莎莎醬($138)厚厚的豬鞍~食落有陣煙燻過既香氣~🤤🤤肉質食落都算嫩滑同juicy~唔錯~唔錯~配合埋酸酸甜甜既芒果莎莎醬~令人更加開胃~見到可以加半隻龍蝦忍唔住加左份($80)龍蝦略嫌蒜蓉味重左少少~併碟既瓜菜同埋薯仔都有烹調過架~好味道~▶️松露醬什菌芝士手工薄餅($128)本身唸住2個人~叫2個set lunch就夠~不過~望一望格離枱~見到佢地食地個pizza好吸引所以咪忍唔住叫返個黎食囉~😚😚好彩冇令我失望
weekend去D2 Place行下市集~
行到咁上下當然要搵野醫下肚啦~
係咁多選擇之下~最後揀左食西餐~😋😋
lunch set跟餐包~餐湯同埋飲品~
湯同飲品雖然係set包埋既~
但絕對唔hea架~好有驚喜
▶️菠菜忌廉湯

好明顯飲到蔬菜既味道~
好味之餘感覺又健康d
▶️鮮果冰茶

哩杯果茶~同人講要加錢既都有人信呀~🤩
賣相已經夠哂靚~飲落仲要唔差添~
有一大片西柚係杯內~
唔會太甜~又唔會加得太多水而冇哂味咁~正呀!!
▶️招牌美國牛肩配田園蔬菜($148)

牛肩我地要左7成熟~切落都似~唔會煮得過熟~
牛味都幾濃~肉質軟腍又唔會煮到好乾柴~
唔需要醬汁~加少少鹽一齊食已經好好味~😋
▶️加拿大豬鞍架配芒果莎莎醬($138)

厚厚的豬鞍~食落有陣煙燻過既香氣~🤤🤤
肉質食落都算嫩滑同juicy~唔錯~唔錯~
配合埋酸酸甜甜既芒果莎莎醬~令人更加開胃~
見到可以加半隻龍蝦忍唔住加左份($80)
龍蝦略嫌蒜蓉味重左少少~
併碟既瓜菜同埋薯仔都有烹調過架~好味道~
▶️松露醬什菌芝士手工薄餅($128)

本身唸住2個人~叫2個set lunch就夠~
好彩冇令我失望~
pizza一上枱已經聞到陣陣既松露香味~🥰🥰
pizza面什菌同埋芝士份量超多~
餅底亦做到外脆內軟既效果~👍👍👍👍
食飽飽又食得咁滿足~可以出去繼續shopping啦~

2021-08-28
  • 松露醬雜菌芝士手工薄餅
  • 鮮果冰茶
  • 美國牛肩肉
  • 加拿大豬鞍架
2021-09-17 290 浏览
夜晚唔想排隊等位食飯,過去荔枝角D2 Plaza 不失為一個好選擇。可能受疫情關係,加上係工廠區,而且都唔係特別便宜。係晚市,餐廳人流真係唔多,得2-4張枱。 由8:00開始才慢慢多人,但又未至於坐滿。 唔似星期六或日午市咁排晒隊。環境都唔差,幾清雅嘅,仲有埋一支酒精搓手係枱面俾客人,幾貼心見個個都影一影打卡⋯ 少不勉跟下風,熱鬧下。疫情期間,係唔應該落手嘅,但就係想試一試佢係有咪拉絲效果Pizza 幾好食。呢款菠蘿Pizza,真係無得衰,最最最穩陣。水牛城雞翼掛曬啲汁,仲要辣辣地咁。幾美味味。但係⋯ 果兩條乾曬水嘅夢卜⋯ 可唔可以拎走佢啊?有啲似係上一枱食剩Wor⋯ 又或者係廚師們食剩先俾我嫁⋯ 竟然係唔新鮮,只係做個樣⋯ 我寧願你一開始就唔好俾我😀😀😀 呢個位真係令人好失望啊😮‍💨卡邦尼意粉,都幾多芝士係上面嫁⋯ 但係⋯ 卡邦尼上面唔係有個温泉蛋的嗎?可能我認錯了了甜品就⋯ 建議你去番附近的糖水店,同一個價錢,誠意就十足⋯ 選擇多,又有賣相先。

見個個都影一影打卡⋯ 少不勉跟下風,熱鬧下。

疫情期間,係唔應該落手嘅,但就係想試一試佢係有咪拉絲效果

夏威夷手工薄餅

水牛城雞翼掛曬啲汁,仲要辣辣地咁。幾美味味。

竟然係唔新鮮,只係做個樣⋯
我寧願你一開始就唔好俾我😀😀😀

呢個位真係令人好失望啊😮‍💨
水牛城雞翼

卡邦尼意粉,都幾多芝士係上面嫁⋯
但係⋯ 卡邦尼上面唔係有個温泉蛋的嗎?可能我認錯了了

卡邦尼意粉

焦糖燉蛋
Banana  Pancake  Chocolate  Ice  Cream
2021-09-01
夏威夷手工薄餅
2021-09-15 87 浏览
走田園風的咖啡店提供多國菜以西班牙脆乳豬為招牌菜D2 Place一期揾到一間西餐菜式既 Food garden ETC菜式 龍蝦意粉 西班牙火腿拼盤 松露薯條 鵝肝環境同氣氛都幾有個性!仲要係服務態度一流!呢度食材都係非常新鮮 松露薯條超大份 即炸即上,灑滿松露鹽脆又香口非常惹味鵝肝係KING SIZE級,當牛扒食都得配以黑醋汁加沙律番茄鵝肝 入口即溶,相常嫩滑,口感甘香軟滑 配以酸香既黑醋汁完全無油膩感仲非常美味!前菜火腿拼盤有辣肉腸片 火腿片配酸瓜 咸香醇而帶油脂甘香 辣肉腸辣而帶脆感仲有餐湯麵包 忌廉粟米濃湯好香滑飲到粒粒粟米蓉 香草麵包烘熱先上抹上牛油食味道香又脆龍蝦意粉 用龍蝦汁拌炒味道香濃每條麵條彈牙又掛到醬汁入口濃鮮味美平均消費$500評8/10Food Garden ETC 荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖
走田園風的咖啡店提供多國菜以西班牙脆乳豬為招牌菜
菜式 龍蝦意粉 西班牙火腿拼盤 松露薯條 鵝肝
環境同氣氛都幾有個性!仲要係服務態度一流!
平均消費$500
評8/10
Food Garden ETC
荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖
2021-09-08 185 浏览
好友約我逛文青市集,逛完有點餓,行經見餐廳環境和座位頗舒適。我們點左二個午市套餐、pizza和甜品。招牌美國牛肩配田園蔬菜$148+餐湯、餐包和鮮果冰茶,牛肩扒頗大塊,肉質腍滑、肉味濃,以這價錢真不錯👍👍伴碟有菇類、翠玉瓜等⋯配餐湯是椰菜花湯,夠creamy 。餐包鬆軟可口。真不錯。配鮮果冰茶:有西柚片,味道不錯。美國牛肉漢堡配芝士、煙肉、薯條$118+沙律和鮮果冰茶。沙律:有青瓜片、沙律菜、磨菇等⋯很新鮮夠醒胃。漢堡包都幾大個,夾芝士和烘得脆脆的煙肉,厚厚的牛肉漢堡扒肉質好軟腍、多肉汁,配生菜片、蕃茄片、洋蔥,包質鬆軟可口,薯條香脆美味。夏威夷手工薄餅 $128,薄餅是薄脆肶,有菠蘿、芝士、煙肉,足料勁多饀,超正👍👍焦糖燉蛋$25燉蛋口感滑溜,味香濃郁加熱烘烘脆的焦糖,真心滿意。總結:食物美味,價錢合理,值得回頭。
我們點左二個午市套餐、pizza和甜品
招牌美國牛肩配田園蔬菜$148+餐湯、餐包和鮮果冰茶,
配餐湯是椰菜花湯,夠creamy 。
餐包鬆軟可口。真不錯。
配鮮果冰茶:有西柚片,味道不錯。
美國牛肉漢堡配芝士、煙肉、薯條$118+沙律和鮮果冰茶。
沙律:有青瓜片、沙律菜、磨菇等⋯很新鮮夠醒胃。
夏威夷手工薄餅 $128,
薄餅是薄脆肶,有菠蘿、芝士、煙肉,足料勁多饀,超正👍👍
焦糖燉蛋$25
燉蛋口感滑溜,味香濃郁加熱烘烘脆的焦糖,真心滿意。
總結:食物美味,價錢合理,值得回頭。
  • 美國牛肩肉
  • 美國牛肉漢堡配芝士、煙肉、薯條
  • 鮮果冰茶
  • 夏威夷手工薄餅
  • 焦糖燉蛋
1K
2021-09-08 161 浏览
行d2 place 發現一間花園主題的西餐廳,價錢又非常合理,就和朋友去了吃。餐廳內都頗多人,好彩位子都多,所以walk in都有位。和朋友先點了個松露醬薯條,薯條好香脆,還有幾香口的松露醬,好適合做餐前小食。龍蝦海鮮手工薄餅好香,還有拉絲芝士配沙律醬,鋪滿面的是新鮮龍蝦肉、半熟帶子、煎香了的魚肉,非常足料!最喜歡煎香了的魚肉,肉質嫩滑,同個脆餅底同醬料好match😋松露醬野菌忌廉汁意粉好香黑松露味,啖啖creamy忌廉汁意粉,夾雜好多菇,好豐富。而他們的蘋果醋soda是加了新鮮蘋果的,甜甜的好refreshing!當日還有些人在餐廳內慶祝生日,好熱鬧呢!下次再經過d2必來!

餐廳內都頗多人,好彩位子都多,所以walk in都有位。

松露醬野菌忌廉汁意粉

蘋果醋

松露醬野菌忌廉汁意粉
蘋果醋
2021-09-07 107 浏览
身為一個潮人,就緊係要周圍去啲時下流行嘅地方啦,今日我嚟到D2 Place行街,行到餓餓地,搵吓有咩好食先!有間叫Food Garden 都幾熱鬧,一於試吓啦!好,坐低睇吓有咩好食先!水牛城雞翼,炸得酥脆嘅外皮配埋酸酸甜甜,又帶點辣嘅醬汁,食落有點刺激,幾開胃。芝士焗椰菜花,焗到芝士燶燶地,食落好香芝士味,食落有啲膩,食一個就好滿足。冬蔭公海鮮意粉,微辣,意粉沾上冬蔭公醬汁,大蝦彈牙,值得一提嘅係佢嘅茄子,燒得幾好,食得出燒烤味,但又唔會乾,幾juicy。夏威夷薄餅,烤焗得剛剛好,餅皮脆口,食落喀喀聲,芝士扯到絲,正!心太軟配雲呢拿雪糕,朱古力味濃,唔會太甜太膩,作為飯後甜品一流。

好,坐低睇吓有咩好食先!