只要行過 Flamingo Bloom 都會比佢門口大大個粉紅鶴水泡吸引左🤤成間店都滿怖粉紅鶴水泡、熱帶水果、植物,根本就整個少女心,只要去過一次都會好記得佢。食物以輕食為主,不過做主食都夠食,而飲品選擇就非常多😍除左果茶 仲有啲健康嘅選擇,無限時,同朋友抖抖暑傾下計都唔錯。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀✎ Naked Zero - Pink $43✎ 牛油果椰菜沙律 $59✎ 厚燒牛油果芝士多 $49⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#🍓NakedZeroPink本身好怕果茶果汁好甜既我尤其中意因為完全無 sugar added + 100% Nature仲係用無糖 Almond milk根本就係平時我中意既配搭嘛😂🤘🏻就咁飲唔覺唔覺 飲到底真心好鬼飽!趕時間真係可以當填肚🤣̷#🥗牛油果椰菜沙律低醣飲食中既我本身就好中意食椰菜花飯見到佢地有都好想試下點知當日已經賣完 就照點個牛油果沙律啦牛油果有少少太生唔夠香沙律如果有多d 健康dressing揀就好(e.g. 黑醋#🥑厚燒牛油果芝士多又係牛油果🤤我真係幾中意食呢個多士又即三文治似乎比一般多士大件外層烘到非常酥脆咬落啖啖牛油果糾纏住芝士 仲拉到絲🤤!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#🍓NakedZeroPink
本身好怕果茶果汁好甜既我尤其中意
仲係用無糖 Almond milk
根本就係平時我中意既配搭嘛😂🤘🏻
就咁飲唔覺唔覺 飲到底真心好鬼飽!
趕時間真係可以當填肚🤣

#🥑厚燒牛油果芝士多
又係牛油果🤤我真係幾中意食
呢個多士又即三文治似乎比一般多士大件
外層烘到非常酥脆
咬落啖啖牛油果糾纏住芝士 仲拉到絲🤤!!
好滿足 食半件已經好飽
性價比夠高呀!其他芝士多都好似好吸引
我要重點推介佢👍🏻👍🏻👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
ummm可能因為室內植物多,食野時都會見到少少蚊蟲🙈希望店家可以諗到計仔改善下啦~
2019-08-08 400 浏览
近期嘅天氣又焗又熱,行行下街都會忍唔住買番杯野飲,經過呢間一開鋪嘅時候大排長龍嘅flamingo bloom...見到完全唔洗排隊又有位坐就去試下喇店內裝修採用左大量熱帶植物同flamingo!以桃紅色為主,都幾啱充滿少女心嘅各位黎打咭影相📸但多人排隊嘅話就真係咪搞喇✨奶蓋茉莉綠茶 $33好老實整體黎講成杯野都冇乜特別~個茶底係清清地嘅茉莉味,奶蓋嘅奶味唔夠香濃好淡~同埋好稀⋯如果個奶蓋濃厚啲就會好飲好多😂😂

✨奶蓋茉莉綠茶 $33
2019-08-01 321 浏览
經過IFC又想買杯飲料,行過看到這家的門口好像很吸引,價格又不算貴,所以就買了一杯試一下!現在香港這麼熱,最好就是要一杯:蜜瓜茉莉奶綠!純碎是個人喜歡蜜瓜和茉莉,HAHAA蜜瓜茉莉奶綠 $39價格來講在IFC來說是正常價蜜瓜味都尚算濃郁,茉莉味則是淡淡的,綠茶味則只有最後有一點點而已我覺得要混合三種味道在一杯飲料中,他而經做得算不錯了,起碼嚐到分別的味道但是再加上奶味,就有點像陽光的蜜瓜奶紙包飲品整體來說,一般的飲料,沒有什麼特別。但是這個價錢我付一半就可以買到天仁茗茶,那為什麼還要買這杯像陽光蜜瓜奶的飲品?

蜜瓜茉莉奶綠 $39
價格來講在IFC來說是正常價
但是再加上奶味,就有點像陽光的蜜瓜奶紙包飲品

2019-08-01
2019-07-25 286 浏览
蜜桃茉莉綠茶 + 加蘆粒🍑• 視覺比味覺更吸引嘅嘢飲店;• 名乎其實用火烈鳥做主題,成間嘢都係粉色系熱帶雨林風;• 嘢飲配搭都幾有特色,主要以果茶為主。• 蜜桃味好突出,因為咁遮咗啲茉莉味,怕甜嘅最好叫小甜;• 蘆薈份量交足貨,同杯茶幾夾。• 打咭位1. 門口就有大大隻 flamingo 水泡,有兩張露天枱,可以坐底同佢影。• 打咭位2. 店入面天花都掛滿好多細細隻嘅,如果中意可以買番隻黎同杯嘢飲合照 📷• 打咭位3. 哩個角落位都好啱黎打下咭,成個色調都係粉色系,好啱女仔。💒 總括黎講睇落去會好開心,不過嘢飲方面水準就平平。
蜜桃茉莉綠茶 + 加蘆粒🍑

• 視覺比味覺更吸引嘅嘢飲店;
• 名乎其實用火烈鳥做主題,成間嘢都係粉色系熱帶雨林風;
• 嘢飲配搭都幾有特色,主要以果茶為主。

蜜桃茉莉綠茶+蘆薈

• 蜜桃味好突出,因為咁遮咗啲茉莉味,怕甜嘅最好叫小甜;
• 蘆薈份量交足貨,同杯茶幾夾。

💒 總括黎講睇落去會好開心,不過嘢飲方面水準就平平。
2019-07-20 256 浏览
茶飲店以紅鶴為主題, 主推茶飲和輕食, 牆壁好靚, 打卡一流!個人推介芒果茉莉綠茶~ 有鮮甜的芒果味之餘🥭, 還散發着綠茶甘香🍵, 茶味輕。如果喜歡重茶味的, 可以試一試烏龍茶系列。紅柚油切烏龍是一個唔錯的選擇。微酸的紅柚配上烏龍茶, 茶味好濃。牛油果椰菜沙律🥗 - 椰菜沙律上面有牛油果🥑, 牛油果上灑上黑椒粒, 旁邊有青檸, 幾令人開胃的。椰菜絲分量多, 是輕食的好選擇, 夠健康!溫泉蛋菠菜多士 - 新推出的, 這個是假日才會有的喔~ 菠菜好creamy, 有蒜蓉香; 烘過的多士有外脆內軟熟的質感。流心蛋配上多士 , 很好的配搭。

2019-07-20
用餐时段
  • 芒果茉莉綠茶
2019-07-10 208 浏览
中午食lunch經過⋯見到唔多人掛排隊woFlamingo Bloom一開張的時間已經試過,第二次黎仍然會好想打卡叫了水果茶,真係好足料的水果,茶味都好夠濃,推介呀!
中午食lunch經過⋯見到唔多人掛
排隊wo
叫了水果茶,真係好足料的水果,茶味都好夠濃,推介呀!
2019-07-07 151 浏览
天氣咁熱就好想飲杯凍野解下暑,路經呢個少女味十足既餐廳,見無乜人排隊就買返杯水果茶。有好多唔同種類既茶,黑茶、烏龍茶等等。。。最後揀左水果黑茶加珍珠水果茶茶味偏濃,唔係好飲到水果味,可能無添加人工果味吧,珍珠都煙un, 整體不過不失。

最後揀左水果黑茶加珍珠

2019-07-05 109 浏览
天時炎熱最好就係飲返杯水果茶,呢間餐廳當初新開張係好多人,而家過左成年,唔駛點排隊已經買到。 餐廳主力都係水果加唔同既茶,我揀左水果胎菊黑茶加珍珠,水果份量都唔少,茶味偏濃,唔係太飲到水果味。不過杯既包裝係好少女朋友飲熱飲個杯既print係幾靚

不過杯既包裝係好少女
朋友飲熱飲個杯既print係幾靚
2019-07-03 124 浏览
They made the Tuna Sandwich immediately after you place your order.I had a quick lunch because I had a busy morning at work.My first time to this freshly made Tuna Cheese Sandwich. I like it.

Tuna Cheese Sandwich
2019-07-02
等候时间
7 分钟 (堂食)
Tuna Cheese Sandwich
2019-06-03 352 浏览
呢間鋪一開張時大排長龍,近日第一次光顧,並無預期中甘好飲,但嘢飲既外觀的確抵鑽,顏色靚,影相一流叫左凍四川蝶蘭,比較淡,無咩特別,只可以講配上flamingo擺設,的確好有少女味道
外卖自取
2019-05-17 480 浏览
今次同朋友去左中環嘅Flamingo Bloom🌷我揀左牛油果椰菜沙律(HK$59),最上面係牛油果,下面就係椰菜沙律,包含兩種顏色的細碎椰菜,再加左椰子糖嘅沙律汁。份量有好多,同埋椰菜要不停咬到,食到暴後有少少牙較軟😂-另外朋友就揀左雞肉丸蔬菜素飯(HK$59),岩哂想減肥嘅中環翻工族。上面淋上由蕃茄和香草煮成嘅醬汁,酸甜開胃,再加上大大粒的黑椒雞肉丸。 👍🏿-椰菜花飯係外國好流行!外國人會用它來代替白飯,因為椰菜花嘅卡路里低,可以混合白米、糙米飯做成菜飯,據香港綜合腫瘤中心資料發現,適度進食椰菜花、芥菜及羽衣甘藍等十字花科蔬菜,有助降低串肝癌的風險。😇-評分▶️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)-
評分▶️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)
牛油果椰菜沙律
雞肉丸蔬菜素飯
2019-05-10 318 浏览
查實,飲野我都要求好高,對於咩老x堂都唔感興趣的我,通常,我反而好容易因爲一間鋪的外觀而吸引到我去買,今次又係一個例子。係中環ifc,行出行入,都一定會見到呢個門面好大隻紅鶴係到做招牌,仲要周邊貼左好多椰林樹影係牆身,好吸引喜歡熱帶風情的我。係中上環行左成日的我,就係到買杯凍野飲止渴。我買左抹茶珍珠奶綠,半糖少冰。收費差唔多40元,但係個杯又幾大杯,性價比都仲可以接受。等左不太久,我就拎左成品。Well,貌相唔錯,但係就好甜,同緑茶味都夠的。但係feel到有好多糖,同平時飲的珍珠奶茶無乜分別。這家店,都係一試就算了。這個價錢可以飲其他更好的。
這家店,都係一試就算了。這個價錢可以飲其他更好的。

一直以為這間紅鶴主題餐廳只有賣果汁飲品,原來入面也有提供一些輕食。之前去中環工作,路經 Flamingo Bloom 見到新推出了椰菜花飯,於是立即約肉肉子去吃。因為店內主要賣茶飲和果汁等健康消暑飲品,所以用了來自熱帶地方的紅鶴作主題,粉紅色既搶眼也有度假感覺。 牛油果鮮奶綠 HK$39牛油果控當然要來一杯新推出的牛油果飲品,平常喝牛油果通常都只加牛奶或杏仁奶,喝起來就非常濃稠,而且會很飽肚。這杯就特別加了茉莉綠茶,喝起來比較清爽也比較容易啜飲,這個配搭也很消暑呢。 原個西瓜汁特別使用迷你黃色西瓜,除了果肉也加了茉莉綠茶和檸檬汁,而且原個送上配以紅鶴紙飲管非常可愛。店內的熱帶植物牆和紅鶴杯托都很適合拍打卡照呢! 厚燒牛油果 HK$49即叫即烘的牛油果芝士多士,熱辣辣的時候還可以牽絲呢!除了這款以外,店內還有好幾款芝士多士和簡單芝士通粉等,芝士控可以存檔。最近才推出上市的椰菜花飯系列,切合中環 OL 喜歡健康輕食的需要。 牛油果椰菜沙律 HK$59 (溫泉蛋+$5) /  素麻婆豆腐椰菜花飯 HK$59 / 素宮保雞丁椰菜花飯 HK$59最上面有牛油果的是椰菜沙律,下面是兩種顏色的細碎

牛油果鮮奶綠 HK$39

原個西瓜汁

店內的熱帶植物牆和紅鶴杯托都很適合拍打卡照呢!

厚燒牛油果 HK$49

牛油果椰菜沙律 HK$59 (溫泉蛋+$5) /

最上面有牛油果的是椰菜沙律,下面是兩種顏色的細碎椰菜,混了加了椰子糖的沙律汁。另外加5蚊就可以有一隻溫泉蛋,夏天吃這個開胃又清爽。

下面兩碗椰菜花飯都是素食,素麻婆豆腐是常設菜式,另一款素宮保雞丁是間中會提供的特別版。椰菜花飯用芥花籽油、蒜和胡椒炒過,這兩個配菜味道都不錯,帶點辣和泰式風情,吃起來非常醒神,有汁撈飯的確幾好味。這幾個沙律都屬於常溫的餐點,特別適合夏天沒胃口吃熱野的日子,而且吃完不會頂住個胃,追求健康的人士可以試試看。

不過,如果你在進行嚴格生酮飲食的話,就要小心餐點入面有隱形糖,吃太多會破酮啊。
2019-04-09
2019-03-27 404 浏览
Flamingo bloom 係一間以紅鶴為主題的飲品店!網絡上紅了已經一段日子!絕對係一個打卡熱點!入邊環境裝修好靚,有一大幅紅鶴加植物的圖案!非常適合打卡!另外他的飲品加上紅鶴的水泡!絕對係很吸引下午時間不是很多人,不用排隊!輕輕鬆鬆就可以買到飲品了!我點了奶蓋玫瑰烏龍!味道不錯!喜歡奶蓋溝烏龍的味道!非常之夾!店舖的環境真係好舒服!如果有時間真係想坐多一陣!可惜我今次主要係黎買外賣!所以冇時間坐低打卡!

下午時間不是很多人,不用排隊!輕輕鬆鬆就可以買到飲品了!

2019-03-13 377 浏览
茶飲店開到一街都係 呢間Flamingo bloom係中環都開左兩間Lunch time食完飯決定試一杯藍莓烏龍茶因為想減肥 我揀左無糖 但係實驗證明 無糖等如唔好味😂藍莓配茶有啲怪飲緊既時候食到啲藍莓渣 竟然一啲藍莓味都無架我會prefer杯野有原粒藍莓多啲囉 同埋最好藍莓味再重啲價錢方面真係好貴 40蚊我其實自己沖茶包加藍莓好過不過因為位置係中環貴價地段 同埋餐廳做好多promotion相信杯野個價錢有一半都係幫手交租人工宣傳費喇
茶飲店開到一街都係
相信杯野個價錢有一半都係幫手交租人工宣傳費喇
藍莓烏龍茶
2018-10-03
外卖自取
$40 (其他)