2022-01-22 675 浏览
嗌左個香蒜蜆肉意粉,個menu寫左佢係辣,點知丁點辣味都冇,仲有陣膠味。啲意粉以為係條狀塑膠,難食到嘔,唔知佢係點煮,一啲蒜香味都冇。又唔咬口又有雪櫃味。啲蜆入面仲有沙,唔知係咪俾人食。74蚊(set menu)又貴又難食,食左幾啖就完全食唔落。我另一個朋友嗌左白汁意粉,成pat白汁pat上去,冇味道可言。賣相唔係幾好,又好濟…真係以後都唔會再食第二次
2021-12-26 387 浏览
一早去咗排商場對面嘅壽司,拎咗籌之後咁就搵個地方坐低,本來諗住飲杯嘢,但見到原來都仲有早餐,所以就叫咗一份炒蛋配鮮蘑菇跟牛角包熱美式咖啡 Americano ($45)可以配牛油或者果醬,質素係不過不失,反而個牛角包係幾出色,熱辣辣都做到酥脆嘅效果。炒蛋同蘑菇就正常發揮。咖啡就普普通通啦,價錢都算合理。同埋都想讚一讚佢哋嘅服務員其實幾好,提我差唔多時間就快完早餐叫我快啲點餐。做街坊生意來講佢絕對算合格。睇吓下次有冇機會再試吓佢哋其他小食

咖啡就普普通通啦,價錢都算合理。

2021-08-01 536 浏览
Euro gogo其實都食過好多次,不過第一次食佢個藍青口 —————————————————————  1. 香蒜蜆肉意粉(蒜香微辣)💸$65份量都幾多,蜆都有十幾隻,隻隻有肉冇沙 唔會得個殼,意粉有咬口,如果中意食蒜香嘅嘢食,一定會好中意呢個意粉。2. 鮮茄香草煮藍青口 💸$60佢係煮完再放入焗爐之後先上菜,好夠熱,個汁入面有好多蕃茄粒,加咗啲tabasco就仲好。3. 忌廉朱古力一個字: 正 —————————————————————  Euro gogo地址: 樂富聯合道198號樂富廣場1樓1121-1122號
Euro gogo
其實都食過好多次,不過第一次食佢個藍青口

—————————————————————
1. 香蒜蜆肉意粉(蒜香微辣)💸$65
香蒜蜆肉意粉(蒜香微辣)

2. 鮮茄香草煮藍青口 💸$60
鮮茄香草煮藍青口

3. 忌廉朱古力
一個字: 正
忌廉朱古力

—————————————————————
Euro gogo
地址: 樂富聯合道198號樂富廣場1樓1121-1122號
香蒜蜆肉意粉(蒜香微辣)
2021-01-06 874 浏览
Euro gogo的分店好多,周圍都有,但我一次都未幫襯過。今天在樂富,經過euro gogo,見到餐牌,都幾吸引喎,就試下啦。我叫波菜龍利柳闊條麵 + 沙律 + 熱奶茶 $70闊條麵好大碟,白汁都幾好味,不太鹹。好豐富的口感,也不算太腻。沙律也很清新,酸酸的汁,好開胃。但那杯奶茶,就不行了,完全沒有紅茶的香,好像飲苦茶一般。Honey就叫半份千島海鮮pizza $56新鮮焗起,很脆,都幾好味。配加大咖啡(+$2)咖啡好飲過奶茶。第一次幫襯europe gogo,都幾好喎!

我叫波菜龍利柳闊條麵 + 沙律 + 熱奶茶 $70
闊條麵好大碟,白汁都幾好味,不太鹹。
好豐富的口感,也不算太腻。
沙律也很清新,酸酸的汁,好開胃。
但那杯奶茶,就不行了,完全沒有紅茶的香,好像飲苦茶一般。

Honey就叫半份千島海鮮pizza $56
新鮮焗起,很脆,都幾好味。
配加大咖啡(+$2)
咖啡好飲過奶茶。

第一次幫襯europe gogo,都幾好喎!

2021-01-06
2020-12-27 362 浏览
話說聖誕節正日因為疫情就同屋企人打算系屋企叫外賣食。最後睇中左euro go go一個聖誕4人餐。本身預計送餐時間半個鐘至45分鐘,點知最後等左成個鐘之後佢先打黎同我講訂單出左問題,叫我講清楚比佢聽我地要邊2個意粉。同埋話無曬西蘭花,叫我地轉其他,咁我地最後就轉左煙肉芝士薯仔。點知過多半個鐘佢竟然突然取消訂單。大佬,一餐飯等左成個半鐘竟然無端端取消連解釋道歉都無一句,搞到聖誕節心情都無曬!呢間野服務質素咁差以後都唔會再幫襯!
外卖送餐
2020-10-01 481 浏览
因最近的疫情關係,餐廳只限制20人數,我排了20分鐘的隊才能進去坐下。排隊的過程中,觀察店內嚴重人手不足,只有兩位員工在前線工作,包括外賣,買單,沖飲料,上餐等,能夠看見他們是沒有停止工作的。看見每位客人包括叫外賣,在外面等候的人們想找員工時,他們都等5分鐘才過來回答問題,令到站在門口的客人都想進去,有不敢進去問問題的想法,比較安排的不好,所以服務方面不是做得相當好。 進去後座位想當寬敞,叫了一個法式薯蓉焗田螺加$8番茄湯通粉和蘑菇番茄意粉(細)加$8番茄湯通粉。上餐時間正常,等了大概5-10分鐘就到,份量想當大,番茄湯通粉看著都快滿到漏出來,意粉和田螺也想當大份,味道正常,沒有到很難吃,也沒有到很好吃,吃過油塘,郎豪坊和這間三間分店的euro gogo ,這間份量最大,最抵吃。
法式焗田螺
蘑菇番茄意粉
番茄湯意粉
2020-09-30
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
法式焗田螺
蘑菇番茄意粉
番茄湯意粉
2020-05-10 483 浏览
Eurogogo 我間唔中都會去食,不嬲食開煙肉磨菇薯蓉。食左咁多年,每次無論係咪堂食,都係用錫紙兜上碟,同埋d邊位既薯蓉會燶燶地。今次我再叫既時候,用既係瓦碟,薯蓉個size 大左而且個薯蓉底有口感左,中間有少少粒粒分明既薯仔,我好鍾意
而且個薯蓉底有口感左,中間有少少粒粒分明既薯仔,我好鍾意
2020-04-26 348 浏览
一個難忘的晚餐,在樂富閒遊,竟然第一次認識Euro gogo. 入門己給那職員吸引住,積極有效率的接待及推介,誠意的工作態度,非常好好👍食物美味,價錢超廉宜,員工團隊精神可嘉,百分之百投入,深深看到管理階層落咗好多功夫,走時看看職員的名牌,Yoyo Yau, 加油💪
2020-04-26
2020-02-27 338 浏览
今日去樂富分店食lunch。人不多,基本保持到6個街磚,所以食得安心。主菜個意粉合格,好食嘅,性價比之下值五星(人家做得好就五星)。可惜失分晌啲周邊上面。扣分一:沙律同主菜一齊到,但就被放在旁邊扣分二:凍咖啡無飲管、攪拌棒,糖膠沉杯底扣分三:意粉只跟餐叉,無跟餐匙,點食?[一]係基本知識。[二、三]慳過龍。要客人自己要求至有。減少客人同員工接觸次數可減低傳染機會。客人亦感覺好啲。另外,樓面人數少,一個頂幾個,我明白。但客人self service都係想幫忙,唔使一句「我幫你拎!坐低!」命令客人坐低掛?!當時餐廳得13個客人左右,約一半有嘢食緊,又無人排緊隊下單。唔會係太忙一時「控制唔住」掛。
扣分一:沙律同主菜一齊到,但就被放在旁邊
扣分二:凍咖啡無飲管、攪拌棒,糖膠沉杯底
扣分三:意粉只跟餐叉,無跟餐匙,點食?
[一]係基本知識。

2020-02-27
  • 蒜蓉包
2019-09-16 438 浏览
平時見這裡多數要等位,今天早了吃午餐,趁著未有人排隊,入去吃個豐富午餐吧!他們的效率也算高,收銀職員幫我下單後,隨即便化身為侍應(可能欠缺人手吧),為我遞上湯和沙律菜。價值$9的蘑菇忌廉湯,有小量蘑菇,但喝下去口感也算滑,蘑菇味也濃郁,這個價錢來說算不錯了。今天叫了蒜香蜆肉意粉餐,蜆是連殻上的,算是鮮甜,可是有小量沙,意粉口感算是「煙韌」,但有小量意粉太乾太硬,拌勻的橄欖油及香草令意粉更香,味道清淡,重闊來說算是不錯。

2019-08-30 348 浏览
我成日都覺得euro gogo係貴價版既薩莉亞,食物種類差唔多,但會足料啲,貴返啲!今次揀左4樣野,一個小食,一碟粉面,半份pizza,同一個甜品~~小食叫左蜜糖雞翼,有5隻,雖然有甜甜蜜糖,但食落啲雞肉係鹹,味道有啲奇怪⋯雞翼肉質比較實~菠菜汁龍脷柳闊條面,睇落唔錯,芝士幾creamy,闊條面軟硬適中,幾有彈性~半份夏威夷薄餅,有火腿同菠蘿,餅底有啲硬,有啲乾爭爭⋯焦糖忌廉燉蛋,呢個睇相吸引黎點既,可惜,味道同我心目中既cream brûlée 係好大分別,焦糖燒到硬晒,啲燉蛋好漿糊feel,唔知點解可以係咁既質感⋯⋯

蜜糖雞翼

菠菜汁龍脷柳闊條面

半份夏威夷薄餅

半份夏威夷薄餅,有火腿同菠蘿,餅底有啲硬,有啲乾爭爭⋯
焦糖忌廉燉蛋
菠菜汁龍脷柳闊條面
2019-08-19 482 浏览
下午茶時間,感覺並不太餓,於是來到這連鎖的咖啡店。走進店內,看看還有座位,才再去點選食物,這店是先付款。要了一份班戟下午茶,多要一碗通粉,以及一杯大份量的奶茶。付款後,先坐下來,不久店員也送上餐具、紙巾及調味用糖。等了不久,最先送上的是通粉。鮮茄湯通粉,鮮紅色的底,有著碎碎的蕃茄,湯中也混有香草。湯底鮮茄味香,帶點點酸,感覺清新而又醒神開胃,香草帶點綴作用,令香味及味道也變得層次感豐富,通粉不軟不硬,配合湯的味道剛好。蜜桃班戟,看來份量十足的班戟,旁邊放著兩塊蜜桃,加上小小的忌廉作襯托。蜜桃味道很香很濃很甜,整個班戟內都是滿滿蜜桃,並不是只有數塊充數的感覺,份量十足,每一口都有混著忌廉與蜜桃香滑美味,很有滿足感。藍色為主的紙杯,有著一定厚度,奶茶茶香,口感順滑,茶味濃而香,味道卻不是港式,帶點英式的濃厚味,非常地吸引,難得連鎖店會有著這個味道。雖不算是很有特色,卻有著不錯的質素,優閒的休息一會,也算不錯。
下午茶時間,感覺並不太餓,於是來到這連鎖的咖啡店。

付款後,先坐下來,不久店員也送上餐具、紙巾及調味用糖。

等了不久,最先送上的是通粉。

鮮茄湯通粉

奶茶

2019-08-18
2019-08-18 194 浏览
第一次幫襯,叫了個麵包布甸下午茶,等了接近廿分鐘,得來一份燶的布甸......整個底都係黑色的,但叫佢再上又唔知等到幾時......其實味道還可以,係洗綩個個辛苦。
2019-08-14 166 浏览
i was curious to try this restaurant as the menu seemed interesting. i order an afternoon teaset. the food was just average. had a banana pie which tasted like the ready made frozen ones that were reheated in the oven. We ordered two coffees and had to pay an additional $8 each for upgrade to mocha and cappuccino. it was the worst coffee i ever tasted. it was beyond disgusting. instead of milk fatty cream was used. the coffee itself tasted like it was expired ...not going to visit this again ever.
2019-07-01 265 浏览
20190701 今日放假出去行街,經過樂富廣場見到有Eurogogo ,見到下午茶餐牌好吸引坐低叫個B餐(蒜蓉包+熱飲),$36 蒜蓉包熱辣辣,牛油味濃郁,蒜蓉一粒粒,好滋味熱檸茶 茶味好重30幾蚊 自己買完野食 有人送餐抵食
20190701

坐低叫個B餐(蒜蓉包+熱飲),$36

蒜蓉包

蒜蓉包熱辣辣,牛油味濃郁,蒜蓉一粒粒,好滋味

熱檸茶 茶味好重

30幾蚊 自己買完野食 有人送餐