2017-08-13
去老蘭蒲之前,一大伙兒去食個DINNER 頂下肚先. 此處環境舒適,播著輕快的音樂,燈光微暗,環境好熱鬧,非常適合大伙兒gathering傾計。 牛油果蝦沙律配油醋汁, 有軟淋的牛油果、鮮甜熟透的芒果肉、火箭菜、spinach、什生菜等,個汁好鮮味,食落好juicy,麻醬再帶有少少酸醋味,蝦彈牙,菜爽口新鮮。香煎珍寶帶子配西班牙辣肉腸及黑毛豬火腿, 帶子焦香爽彈,帶黑椒香味,好想食多粒,下面的肉腸燒到好脆硬,好惹味,配搭埋軟綿綿帶鹹香的黑毛豬,口感好豐富呀。烤蝦配芒果菠蘿沙沙及多士, 多士脆,上面的蕃茄同香草醬令到多士無咁熱氣。 烤牛肋骨配炸薯條配蜂蜜芥末籽醬 , 牛肋骨啖啖肉,甜甜地好入味,味道真係一百分局, 最重要係全熟亦唔覺得韌,不需點汁亦覺美味, 最岩我呢個牛魔王啦!至於ice Mocha, 咖啡上面個圖案好靚, 香氣濃郁的咖啡,蘊藏了苦與甜、甘醇, 口感香滑的多重口感, 一飲條氣順晒。