餐厅: Espuma
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2019-09-09 9024 浏览
平时去中环Espuma都是吃Tea Set,今晚就去吃晚饭。日夜感觉截然不同,日间光猛悠闲,晚上就带点浪漫。看过menu後点了一个 「dinner set for 2 $588」- Appetizerd《牛油果烤鸡胸沙律》份量足,沙律新鲜,鸡胸肉不韧,还有脆身面包粒,整体丰富。《巴马风乾火腿配西班牙番茄酱多士》Pama ham够咸香,配脆多士,口感不错。Soup 《忌廉蘑菇汤》忌廉味重,质感浓稠。Mains《至尊海鲜西班牙炒饭》材料丰富,有虾、带子、青口、蚬和鱿鱼等,炒饭质感烟韧,说真的味道有点似西炒饭。《安格斯肉眼牛扒半焗薯配野菌汁 (另+$98)》卖相吸引,十分厚身,轻轻切开,粉嫩红润,刚好medium,肉汁丰富,还配焗薯和配菜。包《西班牙果酒 x2》《鲜杂果麻薯窝夫 +$68》这里的signature窝夫,做得外脆内软糯,因为里面还有麻薯,配上雪糕和吉士酱,口感味道层次丰富。

日夜感觉截然不同,日间光猛悠闲,晚上就带点浪漫。

Appetizerd
《牛油果烤鸡胸沙律》
份量足,沙律新鲜,鸡胸肉不韧,还有脆身面包粒,整体丰富。

《巴马风乾火腿配西班牙番茄酱多士》
Pama ham够咸香,配脆多士,口感不错。

Soup
《忌廉蘑菇汤》忌廉味重,质感浓稠。

Mains
《至尊海鲜西班牙炒饭》

《安格斯肉眼牛扒半焗薯配野菌汁 (另+$98)》

包《西班牙果酒 x2》

《鲜杂果麻薯窝夫 +$68》
2019-08-24
2019-09-02 5221 浏览
呢位姐姐同佢男朋友又黎我呢到食野啦每次转新MENU,都会见到佢地睇黎佢地真系我「ESPUMA」嘅忠粉呢.今次嘅MENU系以夏日为主题有PASTA,TAPAS,PIZZA,DESSERT等等每款都好有夏日FEEL架.🔸酥皮香辣橄榄蒜片意大利面 $128佢地真系识拣啦,呢个系卧虎藏龙款卖相系超级巨型酥皮汤造型,打卡一流薄皮一层层叠系一齐,入口酥酥脆脆有多层层次嘅口感,而且奶香味浓郁,大赞里面系炒意大利面用左蒜片,辣椒碎爆炒条条都沾满蒜香又带香辣真系好惹味架仲有吾少配料如虾仁,翠玉瓜片,辣肉肠口感丰富.🔸烧烤蜜糖鸡肉薄饼 $128PIZZA SIZE 吾算好大,足够两人份量批底极之薄脆,厚度同薯片差吾多批料都好丰富,有沙律菜,蕃茄仔鸡肉,菠萝等等重点系有大量嘅芝士,仲拉到丝架一拎上枱,吾洗几耐佢地就清哂成个PIZZA 啦.🔸蓝夏西洋 $58梦幻蓝嘅薄荷沙冰,睇到人心思思入口绵绵带冰冰凉凉嘅薄荷香非常解渴,仲有粒粒棉花糖,增加口感.🔸黄沙万里 $58其实系菠萝沙冰最特别嘅系中间嘅夹层有蓝莓同大燕粒饮落既有绵绵菠萝香,又有燕麦嘅香脆口感.🔸焦糖菠萝窝夫配海盐雪糕。半份 $98窝夫入口外脆内软,质

呢位姐姐同佢男朋友又黎我呢到食野啦

每次转新MENU,都会见到佢地
睇黎佢地真系我「ESPUMA」嘅忠粉呢

今次嘅MENU系以夏日为主题
有PASTA,TAPAS,PIZZA,DESSERT等等
每款都好有夏日FEEL架

🔸酥皮香辣橄榄蒜片意大利面 $128
佢地真系识拣啦,呢个系卧虎藏龙款

卖相系超级巨型酥皮汤造型,打卡一流
薄皮一层层叠系一齐,入口酥酥脆脆
有多层层次嘅口感,而且奶香味浓郁,大赞

里面系炒意大利面
用左蒜片,辣椒碎爆炒
条条都沾满蒜香又带香辣
真系好惹味架

仲有吾少配料如虾仁,翠玉瓜片,辣肉肠
口感丰富

🔸烧烤蜜糖鸡肉薄饼 $128
PIZZA SIZE 吾算好大,足够两人份量

批底极之薄脆,厚度同薯片差吾多
批料都好丰富,有沙律菜,蕃茄仔
鸡肉,菠萝等等
重点系有大量嘅芝士,仲拉到丝架

一拎上枱,吾洗几耐佢地就清哂成个PIZZA 啦

🔸蓝夏西洋 $58
梦幻蓝嘅薄荷沙冰,睇到人心思思
入口绵绵带冰冰凉凉嘅薄荷香
非常解渴,仲有粒粒棉花糖,增加口感

🔸黄沙万里 $58
其实系菠萝沙冰
最特别嘅系中间嘅夹层

有蓝莓同大燕粒
饮落既有绵绵菠萝香,又有燕麦嘅香脆口感

🔸焦糖菠萝窝夫配海盐雪糕。半份 $98
窝夫入口外脆内软,质感恰到好处
重点系唔会太厚实所以更松脆

底部仲有麻薯架!
菠萝放左糖霜再用火枪烧至焦香
食落系菠萝般嘅薄脆口感
而海盐味嘅梦幻蓝真系几靓
咸鲜味带点甘甜

P.S. 仲有靓靓花墙可以打卡架

2019-08-31
2019-08-31 4322 浏览
今日到中环开会,夜晚同事提议到威灵顿街的楼上西餐"Espuma",来到餐厅看到窗边有落地大玻璃可眺望半山夜景,感觉不错。看看餐牌有2人餐,十分方便不用多选择。西班牙式蒜香辣椒煎虾 $118朋友点了这道菜,带点微辣,虾入味弹牙。Set Menu $588 for 2Appetizerd整体配搭健康,多款沙律菜,酱汁酸甜加埋芝士和蒜油面包粒和鸡胸肉,口感丰富。巴马风乾火腿配西班牙番茄酱多士Pama ham够咸香,配脆多士,口感不错。Soup 忌廉蘑菇汤 - Creamy蘑菇蓉味浓。Mains份量大,份量足够四人分享,多款海鲜有大虾、青口、大蚬、带子等,还有辣肉肠,饭带海鲜鲜味,酱汁够味偏乾身。火喉一流,五成熟刚好,牛扒质素高,入口juicy肉味浓,中间粉嫩吸引,焗薯也十分不错。西班牙果酒 - 易入口,果味香。这里必点的窝夫,外脆内软糯,口感一流,再配上雪糕和吉士酱,口感味道层次丰富。

看看餐牌有2人餐,十分方便不用多选择。

西班牙式蒜香辣椒煎虾 $118
朋友点了这道菜,带点微辣,虾入味弹牙。

Set Menu $588 for 2

Appetizerd
牛油果烤鸡胸沙律

巴马风乾火腿配西班牙番茄酱多士

巴马风乾火腿配西班牙番茄酱多士
Pama ham够咸香,配脆多士,口感不错。

Soup
忌廉蘑菇汤

忌廉蘑菇汤 - Creamy蘑菇蓉味浓。

Mains
至尊海鲜西班牙炒饭

安格斯肉眼牛扒半焗薯配野菌汁 +$98

西班牙果酒

西班牙果酒 - 易入口,果味香。

鲜杂果麻薯窝夫 +$68

• 鲜杂果麻薯窝夫+$68
  • 安格斯肉眼牛扒半焗薯配野菌汁+$98
  • 西班牙式蒜香辣椒煎虾$118
2019-08-27 3393 浏览
朋友生日,一行六人,订了Espuma吃晚饭庆祝。地方不大,十零张桌子,不过不会太逼。17楼下望是中环夜景,望下去几舒服。有朋友未来,先点个黑松露酱薯条,加上饮品。黑松露酱薯条 - 大篮。这个不算特别出色,薯条炸得不够香脆,黑松露酱亦不是特别出色,不过因为黑松露酱配薯条真的超match,只要薯条新鲜炸起吃,很难不好吃。热水果茶 - 普通,就是多几款选择吧。有孕的我不能喝酒,否则我怎会在西餐厅喝水果茶?西兰花汤 - 我喝第一口感觉是西兰花,然後朋友说是西洋菜味,又的确似,问侍应真的是西兰花,很新奇!可惜中式味道的西式汤,不是太衬,不过不会难喝就是。炸蟹脚 - 裹面是吃到新鲜蟹肉的,够脆,又爽口,不会太粉,如果有甜酸酱好啦!西班牙海鲜饭 - 这个不错!应该是改良版吧,较适合香港人口味,不会过醎,有两款带子、鱿鱼、蚬、虾、青口,全部都新鲜,都算大份,起码4人吃才ok。猪肋骨 - 味道是ok的,可惜ribs太少,只有5条,比起平时的两条少。牛扒 - medium rare, 看样子不错的,不过切开时已切有筋,吃上来朋友都说一般。太生,我没吃。碟边菜反而不错,甜豆、黄椒都好味。牛油果鸡肉沙律 -

有朋友未来,先点个黑松露酱薯条,加上饮品。

牛油果鸡肉沙律 - 普通。牛油果没吃得到,鸡肉不会太鞋,就是沙律少酱,紫衣金篮有少少苦味。

4人餐加一个薯条,包4杯饮品,加两杯饮品,恒生卡套餐九折,埋单$1560,性价比ok的。环境服务都不错,食物都ok,去得过。
2019-08-26
庆祝纪念
用餐优惠
信用卡优惠
2020-01-12 92 浏览
星期六放假难得有空~与友人到中环去食个LUNCH由於出发得比较晏,很多地方的LUNCH时间已过~找到ESPUMA~~ LUNCH时段至4:30pm我们叫了一个HIGH TEA SET + 一个意粉 +水果茶~HIGH TEA SET~~ $258加一包饮品,特饮 (水果茶需另加$15)中间的焙茶火锅味道香浓~不会太甜英式松饼~~包括在HIGH TEA SET中配上栗子蓉及蜜糖~~味道不错!黑松露杂菌意粉~$128黑松露味较淡,但意粉口感不错!中规中举~~~水果茶~TEA SET + $15味道香甜~~解腻一流!!餐厅整体感觉不错,适合约会及聊天~~食物味道不过不失~~
星期六放假难得有空~与友人到中环去食个LUNCH

由於出发得比较晏,很多地方的LUNCH时间已过~
找到ESPUMA~~ LUNCH时段至4:30pm

HIGH TEA SET~~ $258加一
包饮品,特饮 (水果茶需另加$15)
中间的焙茶火锅味道香浓~不会太甜

英式松饼~~
包括在HIGH TEA SET中
配上栗子蓉及蜜糖~~味道不错!

黑松露杂菌意粉~$128
黑松露味较淡,但意粉口感不错!
中规中举~~~

水果茶~
TEA SET + $15
味道香甜~~解腻一流!!

餐厅整体感觉不错,适合约会及聊天~~
食物味道不过不失~~
2020-01-11
今日介绍同事去我同家姐最爱嘅餐厅lunch呢度简直可以话系我嘅饭堂呀~「Lunch soup:Pumpkin Soup」「Scallop Ceviche $128」用芒果同蕃茄粒做底下嘅sauce带子两边轻轻煎过,令入面保持湿润配埋个sauce一齐食,清新又开胃「Pan-fried Salmon Steak $158」个人来讲不论生定熟三文鱼都好锺意食叫得做salmon steak佢又真系做到扒咁大块喎~而且生熟程度恰到好处本身旧三文鱼都好靓,鱼油锁晒系入面啖啖肉~正呀!「Peach Pomelo Jasmine Tea +$13.5」每次来到必饮嘅水果茶热比冻更好饮呀,记住食埋啲生果粒!总括而言,已经系老顾客,第n次光顾了水准一如以往嘅好,下次再见~
今日介绍同事去我同家姐最爱嘅餐厅lunch
呢度简直可以话系我嘅饭堂呀~

「Lunch soup:Pumpkin Soup」

「Scallop Ceviche $128」
用芒果同蕃茄粒做底下嘅sauce
带子两边轻轻煎过,令入面保持湿润
配埋个sauce一齐食,清新又开胃

「Pan-fried Salmon Steak $158」
个人来讲不论生定熟三文鱼都好锺意食
叫得做salmon steak佢又真系做到扒咁大块喎~
而且生熟程度恰到好处
本身旧三文鱼都好靓,鱼油锁晒系入面
啖啖肉~正呀!

每次来到必饮嘅水果茶
热比冻更好饮呀,记住食埋啲生果粒!

总括而言,
已经系老顾客,第n次光顾了
水准一如以往嘅好,下次再见~
2019-08-19
2019-11-25 196 浏览
The food was great! Two people for a main and a tapas was 400hkd, so not cheap, but portion sizes are quite reasonable. Service is great too! The view from the window seats is good as you can look out over St Paul’s Cathedral. Would recommend for a relaxed meal!
2019-11-25
  • Nachos
2019-11-23 320 浏览
要在中环找一间较为经济实惠,又坐得舒服既餐厅并不容易。想起从前多在Espuma用午膳,却未试过晚餐。点了四人晚餐,菜式很多,份量很足够,每人$400也不用啊!头盘有牛油果鸡胸沙律,慢煮八爪鱼,後者配上蕃茄粒清新鲜味,还有大大只的炸蟹钳,超好肉!主菜有猪肋条,西班牙海鲜炒饭和煎盲鰽鱼。三个主菜当中我最喜欢鱼,鱼皮煎得香脆,猪肋条个人嫌不够淋,西班牙炒饭就不过不失吧!炒得不够乾身。最後加钱要了流心芝士麻薯松饼, 好松软,但多啲麻薯更好呢!
2019-10-06 411 浏览
【中环CP高西餐厅】今日有嘢要出去中环做,所以大约四点出到去,咁岩遇着下午茶睇一睇餐牌下午茶都几抵食😍以下两个为下午茶餐包饮品!🍝卡邦尼意粉 💰$48hkdCarbonara 汁够浓挂面条😋$48份量不会太少,够女生吃。真系好抵食😍良心🍟🐠Fish and chips 💰$98 hkd 下午茶来说会贵少少,但系食落又会觉得呢个价系正常😂 炸鱼和薯条够热够酥脆(唔知有冇落啤酒系面糊中),因为好惊啲炸浆会系硬过石头咁样,鱼不会乾还保持湿润感👍🏻薯条够粗,配上黑松露沙律酱😋正! (散叫) 🍕巴马风乾火腿蘑菇薄饼💰$148hkd本身好惊食唔晒,但系知道呢个系薄脆饼底就ok 😂呢款纸咁薄嘅底我通常会卷住嚟食,好似Burrito。薄饼烤得非常脆,Parma ham亦算多👍🏻good 今天过着休闲的下午😁 P.S 须加10% service charge 📍Espuma (中环)中环威灵顿街2-8号威灵顿广场M88 17楼
【中环CP高西餐厅】
今日有嘢要出去中环做,所以大约四点出到去,咁岩遇着下午茶
睇一睇餐牌下午茶都几抵食😍
以下两个为下午茶餐包饮品!
🍝卡邦尼意粉 💰$48hkd
Carbonara 汁够浓挂面条😋
$48份量不会太少,够女生吃。
真系好抵食😍良心
🍟🐠Fish and chips 💰$98 hkd
薯条够粗,配上黑松露沙律酱😋正!
(散叫) 🍕巴马风乾火腿蘑菇薄饼💰$148hkd
薄饼烤得非常脆,Parma ham亦算多👍🏻good
今天过着休闲的下午😁

中环威灵顿街2-8号威灵顿广场M88 17楼
2019-10-02
2019-09-29 415 浏览
同好朋友庆生晚饭,点了二人餐,重点想试西班牙海鲜饭,点知好失望,海鲜唔鲜甜,青口仲缩水到得壳无肉既,另一个主菜猪肋骨无肉味又乾身都不值一试,最好食竟然系头盘同甜品窝夫。除左食物质素,另有三个地方要改善:1.冷气唔够凉,我怕冻都食到出汗😂2.座位安排:我去个日有公司搞gathering, 无间开散客同公司客,比班公司客嘈到倾唔到计 3. 唔够人手:点餐,加水,埋单都要客人等,虽然唔系贵价餐厅都唔使好似街坊酒楼咁要客人举到手软先有人招呼架,好赶客
2019-09-29 343 浏览
朋友系都要约我,佢又拣埋餐厅,唔好意思推,太忙都唯有邀约啦!我觉得呢个女仔系唔识悭钱,即使佢赚唔多,佢果然拣左呢个人均消费过二百!差不多七点,唔多人坐,叫左一个沙律,一个意粉,一份窝夫。沙律几高质,平时沙律菜冇咩味,一味靠好浓嘅黑醋或者好肥嘅沙律酱,呢个我唔记得佢落咩,总之好食又唔漏!意粉一向冇咩要求,唔评价!至於窝夫,其实我每次都唔会主动食,通常都系陪朋友食~今次都唔例外!餐牌上影出上碟好靓,但职员话原来要叫八件先可以有呢个靓靓玻璃瓶,如果四件我估就咁放碟。八件可以拣两只味雪糕~上面系绵花糖,食完先食到入面!呢个有点le hea,因为瓶口仲有残余绵花糖,伸手夹窝夫一定掂到成手痴笠笠!呢个ok la,主要食卖相,隔黎枱小朋友见到咁靓都嚷着要叫一个!
窝芙雪糕(一份8件)
窝芙雪糕(一份8件)
2019-09-22 406 浏览
Espuma 的食物款式多,我们看了一会set lunch及a la carte餐牌,决定点一个午市套餐--Toronto Pizza,其余单点。Pizza够薄够松脆之余,吃完也不觉热气,最难得的是放凉了也好吃,薄饼皮不会变韧!紧接着pizza上桌的是头盘Nachos。一般的Nachos都偏硬,而这里的Nachos是比较薄的类型,较松脆。上面白色的酱酸酸的,不知道是芝士还是酸忌廉。配料还有酸瓜、牛油果酱、蕃茄酱,很丰富,可见餐厅并不马虎。另外还点了1饭1「面」,先说「面」。西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面,这道菜的名字实在有够复杂的,吃下去心情也复杂。黑毛猪柳外层虽然稍乾微韧,内里 肉质软腍微嫩 ,非常难得。珍珠面圆滚滚的,口感如意粉;只可惜珍珠面的酱汁是甜的,完全不合我胃口!这里虽是主打西班牙菜的西餐厅,却居然卖起芝士牛肉泡菜饭这种韩式菜来。这泡菜饭小辣,饭团中间的芝士流浆效果不错。最後我们点了半份的Devil Black。窝夫外皮微脆,尚算松软,不过并没有我所追求带烟韧的质感。Brownie感觉普通,因此整份甜品最好味的是雪糕。跟套餐的甜品是芝士蛋糕。虽然我们只点了一份套餐,但侍应多
,薄饼皮不会变韧

Toronto Pizza
另外还点了1饭1「面」,先说「面」。

西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面,这道菜的名字实在有够复杂的
,非常难得
西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面
。这泡菜饭小辣,饭团中间的芝士流浆效果不错。
芝士牛肉泡菜饭
Devil Black
跟套餐的甜品是芝士蛋糕。虽然我们只点了一份套餐,但侍应多送了2份给我们
。这芝士蛋糕属轻盈的类别,不会腻,不错。早知侍应会多送2份,便不叫Devil Black了

以上食物对三人来说实在过多,因此最後把半份猪柳珍珠面打包了。
衬住比较得闲的日子同两位同事过来附近食tea顺便庆祝生日一上openrice揾就见呢间排好前咁就决定试下!上到去地方都几阔落 我地窗边都好光猛开场可能平日下午关系所以无咩人我地三个人叫左一个tea set加一个海鲜西班牙饭Tea set 卖相好靓 好有渡假感觉野食都唔错 特别个春卷几好食西班牙海鲜饭仲出色上枱时热辣辣又大碟!味道都好正不过青口就不太新鲜 扣左少少分但整体几好!如果想同班朋友静静地影下相倾下计呢间系唔错选择
衬住比较得闲的日子

呢间系唔错选择
海鲜西班牙饭
  • 至尊海鲜西班牙炒饭
  • Afternoon tea set
印象中中环楼上食肆都系以西餐同酒吧居多,谂起下午茶都唔知去边度好,今日朋友介绍咗一个新地方,好有惊喜。一入去已经见到个好靓嘅花墙,仲细心到排好高櫈,好适合朋友/情侣打卡。餐厅系落地玻璃设计,系17楼睇到唔少特色建筑,但见唔到人多车多嘅马路,可以远离烦嚣专心享受美食了!2个女仔最岩食tea set,因为唔洗选择困难,每人加多$15就可以试到招牌果茶(左),我就叫左冻荔枝茉莉。果茶唔太甜,但好清香,仲见到好多粒粒果肉,顔色鲜艶,最重要系够新鲜,饮得安心。一黎到,店员系拎住个木箱行过黎,我地觉得奇怪,一打开果下真系「哗」一声然後笑唔停,盒入面真系有个迷你喇叭播放住轻轻嘅海浪声,真系好惊喜,咸点甜品放埋一齐完全无违和感,好夏日。由咸点开始食,迷你牛肉芝士汉堡,牛肉里面有少量洋葱碎,咬落都几有肉汁,分量细细,啱晒之後留肚食更加多甜品。之後继续试牛油果,鲜虾多士卷,牛油果同虾以外哋好夹,吓系比较爽脆嫩滑嘅质感而牛油果就系软滑嘅,两样嘢夹埋再加上外皮好爽脆嘅多士包围住,非常配合。仲有粉红色底、外表好靓嘅巴马风乾火腿蜜瓜红菜头挞,带有咸香味嘅亁火腿配上设成球体嘅蜜瓜,女仔想有仪态咁食就最岩,哈哈樱桃

仲有粉红色底、外表好靓嘅巴马风乾火腿蜜瓜红菜头挞,带有咸香味嘅亁火腿配上设成球体嘅蜜瓜,女仔想有仪态咁食就最岩,哈哈樱桃小嘴丫嘛
挞底唔系平日食牛油蛋挞嗰种口感,反而我觉得似窝夫雪糕筒多d,系脆身嘅。

海鲜嘅代表就有惹味酿蟹盖,作为小食我觉得都唔错,食落去见到有白色嘅蟹肉,但系我觉得最特别嘅系菠菜忌廉伴烤鸡柳,菠菜同忌廉虽然有啲淡,记得点多d汁食,但系口感好滑,而鸡柳切成好细嘅一件,令到咸点都变得有精品精致嘅感觉。

就系左边白色呢杯,真系估唔到,唔系甜品

甜品方面,惊喜指数无咁高,但系胜在够清新同埋多款式。兰香子鲜杂果布甸好软滑,柚子吉士达系相对出色嘅一个,上面嘅柚子好香又清甜,今次挞底就似食甜品嗰种牛油底嘞,车厘子帽子蛋糕外表好出众,蛋糕入面有少少蓝莓酱,外面就系牛油蛋糕,松软又够蛋香。

香橙果冻外表虽然比较平实,但系我最锺意佢。因为产味好香浓,甚至有少少橙本身独有嘅涩,而唔系出面一般餐厅所做嘅咁甜,好有夏日嘅感觉。

最後嘅红莓慕斯甜筒,造型真系一流,甜筒入面仲有少少朱古力,慕丝有莓嘅香但就唔太甜。

初初我地担心唔够饱,因为无食lunch就过左黎,专登叫多咗一个小食,就系黑松露芝士薯条,嚟到先知份量好多,包括酱汁以下嘅部分,成个篮都系薯条,够粗亦都好够脆,口感非常之好。黑松露酱非常之浓厚,薯条上面本身有一啲乾咗嘅芝士丝,两者配搭之下味道好香浓,唯一遗憾嘅系我哋食唔晒,下次叫多啲朋友一齐嚟先。

有时间建议慢慢坐,欣赏下窗外嘅风景,好宁静好舒服。

2019-09-14
  • 招牌水果茶
  • 贵妃荔枝茉莉茶
  • 黑松露酱芝士薯条
2019-09-11 313 浏览
重回espuma的怀抱😂😂对上一次食espuma已经系年几前,眼见espuma餐厅有夜景睇下,就再同女友试试🍸。🍴菜式上无点得太多,贵精不贵多好过😼🍴黑松露芝士薯条🍟🍴新鲜炸起爽脆基本,系薯条上有芝士丝,加上黑松露酱好美味,战然黑松露味唔系好够,但是够creamy,感觉上食落无咁热气。薯条粗幼度适中,最重要系真系好大碟上。🍴西班牙辣肉肠配西西里鱿鱼茄汁长通粉🇪🇸🍴个名真系够长😂卖相睇落唔大,但其实都几多,配料亦唔系几旧仔hea下你就算。个人觉得个汁调得好好,酸度够之余辣味系有,但唔辣,连我好唔食得辣既人黎讲都carry到。🍴招牌杂果冰沙🍸🍴十分十分之大杯,两人叫一杯都足够,甜度十足,加上小许切细既橙,苹果等既水果,值回票价。🍴主角到😬 安格斯肉眼牛扒🥩🍴唔知道又系跟薯条😅,另有一个焗甜薯,配菜。甜薯本来好食,但加上偏咸既cream感觉怪怪,倒不如唔好落cream。配菜正常。牛扒叫左5成熟,牛味好重,咬到,调味恰当,收货啦😋
🍴
菜式上无点得太多,贵精不贵多好过😼

黑松露芝士薯条🍟

西班牙辣肉肠配西西里鱿鱼茄汁长通粉🇪🇸