2019-10-01 74 浏览
下班跟妹子想说在附近找家餐厅食个晚饭,但尖沙咀有太多连锁店,我们想试小店,误打误撞找到这家泰菜。我们乘电梯到3楼要再走一层才到,还在想为什麽要这样麻烦,原来它有露天座位,还有金灿灿的四面佛,感觉立即像离开了香港,很有泰国的感觉。我们选了室内座位,侍应们的服务态度亦很好,很有礼貌,而且用具都十分好看,还特地拍了照。食物质素亦出乎意料的好吃,这个烧猪颈肉,是我至今吃过最好吃的一个,而且配上在别处找不到的酸辣酱汁,那肉质,那口味,真是好吃得难忘。炒河跟冬阴功汤也是好吃的,只是一开始就被猪颈肉给惊喜了。
2019-09-25 117 浏览
同朋友上完堂搵嘢食, 好耐无去亚士厘道, 发觉变左好多! 一早喺 OR 搵定有乜好食, 发现一间楼上泰国菜, 评价唔错决定一试! 薄饼 $48 ~ 最欣赏系切到好细一块, 方便进食又唔会整到一手油! 烧猪颈肉 $98 ~ 超赞! 份量颇多, 烧得好香又唔肥, 皮脆肉嫩, 十级赞, 必点! 绿咖喱鸡 $128 ~ 有点差! 鸡同咖喱好明显系分开煮! 鸡卷 $48 ~ 是晚特价! 炸得香脆, 馅料丰富, 沾酱食会更好! 蚬 $88 ~ 是晚特价! 好抵食, 份量好多, 无沙, 酱汁唔会太杰身, 洋葱同蚬都好甜! 龙眼冰 ~ 消费满一定金额就送, 不过要问先送! 如果唔系去洗手间路过见到张广告Banner 而多口问句….咁就…注: 店员服务好好, 非常超级好, 不过唔会主动推介Promotion items, 大家不防喺门口望下banner, 会有意外收获!

绿咖喱鸡 $128 ~ 有点差! 鸡同咖喱好明显系分开煮!

Banner 而多口问句….咁就…

banner, 会有意外收获!
2019-08-06 807 浏览
星期六收工同几个姊妹黎左食生日饭,之前是同事介绍呢间泰菜、出面有露天,秋天天气凉d可以坐下出面几舒服,食物我地叫左咖喱炒蟹+薄饼,点薄食好正,咖喱蟹都好正,其实可以叫个白饭送d汁、不过几个女仔叫左几样食物已经好饱另外叫左个小食拼盘有几样小食,样样有d,送酒一流又叫左个冬阴公汤都几好饮,仲有泰式生虾几个姊妹食左3,4个钟吹下水饮下野,环境宽阔舒适、下次会再来再试下其他食物先仲有最後姊妹叫左个泰式甜品拼盘再句号。甜品都非常出色

另外叫左个小食拼盘有几样小食,样样有d,送酒一流

又叫左个冬阴公汤都几好饮,仲有泰式生虾

仲有最後姊妹叫左个泰式甜品拼盘再句号。
甜品都非常出色
泰式甜品拼盘
2019-07-20
泰式甜品拼盘
  • 泰式生虾
  • 小食拼盘
2019-08-04 398 浏览
想食泰国菜但又唔想再成日帮衬大商场入面啲连锁店,朋友搵到呢间都多‘好评’,一试无妨。佢系楼上舖但一啲唔迫夹,每张枱都好阔落,坐得舒服,唔限用餐时间即系唔会迫你快食。两个人就叫个小食,咖哩,再嚟个冬荫功汤。个汤好足料,唔会话得几只大虾之後就得汤水。好香浓唔系得个辣味。青咖哩猪都好好味,唔系肥猪肉,酱汁唔会太辣,配油酥饼一流。环境舒服,服务唔错,会再帮衬。
青咖哩猪都好好味,唔系肥猪肉,酱汁唔会太辣,配油酥饼一流。
环境舒服,服务唔错,会再帮衬。
2019-07-27 437 浏览
朋友推荐呢间曾是米芝连嘅泰国餐馆 🇹🇭 🍴有室内同户外位置 如果冬天的话坐户外都系一个唔错嘅😌😌选择 一行9人连小朋友们 安排坐左近户外门口的位置因为呢到大厦有二边入门 好多客喺户外入嚟 不断来来往往 令到我地好热 😖😖😖主动要留转枱 同事都好乐意帮忙🤙🏻叫左生虾 虾饼 猪肉生菜包 炸鸡翼 炸软壳蟹 炒椰菜苗配烧肉 菠萝炒饭炒金边粉 甜品拼盘 连每人一杯饮品食物份量合理 价钱比较中上 6大人2小朋友消费左大概$1900 员工好乐意服务 地方布置都令人好舒服 过左一个开心嘅晚餐✨
朋友推荐呢间曾是米芝连嘅泰国餐馆 🇹🇭 🍴
甜品拼盘
连每人一杯饮品
食物份量合理 价钱比较中上 6大人2小朋友
2019-07-09 391 浏览
名过其实的泰式餐厅 朋友生日我哋一大班去庆祝 叫了套餐 老实讲以人数来讲 食物分量太少 小食拼盘不过不失 不过欣赏佢嘅酱料选择多 金山勾翅不过不失 不过我几欣赏佢特制个汁 加埋落去个翅 酸酸地 个汤有比较浓郁👍🏻👍🏻👍🏻 生虾完全唔得 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️点解可以冇冰底 完全唔新鲜 芭堤雅鸳鸯鸡直情不值一提 同我去楼下超级市场买嘅冇分别 嗰个通菜睇色水就知炒到老哂🤕 最後埋单万二多啲 18人 完全贵得来唔好食
2019-07-09 280 浏览
朋友约吃生日饭 🤗🤗我们便去了这家泰国菜 叫了每人$500套餐 不包饮品 套餐包括生虾 没有冰底 😅😅生虾竟然系暖的 😱😱😱小食拼盘👍🏻 四款都好好味☺☺ 冬阴公咖喱炒蟹 咖喱汁味道OK 送薄饼很夹😋😋 可惜份量有点小 每人都没有一件🙄🙄 烧焗酿春鸡 个鸡还可以几滑😋😋 宫廷三味鱼 辣味酸味🤔 真心一般 😥😥😥甜品拼盘选择多👍🏻 总括来讲性价比有点低😕😕😕 每人大约$700 唔多低食😵😵😵1
  • 小食拼盘
  • 泰式烧猪颈肉
2019-06-01 642 浏览
今晚想食泰国菜,友人推介这间泰国餐厅。餐厅门口放有泰国像,很有去咗泰国的感觉。等友人到後便叫嘢食,二人简简单单叫咗泰国必食既食物1.生虾刺身:生虾新鲜,肉质结实鲜美,值得推介2.马拉盏炒椰菜苗:平时好少食椰菜苗,但泰式炒既菜苗特别野味3.泰式炒金边粉:泰国菜必食,金边粉唔会炒到一旧旧,酱汁酸酸甜甜再伴随既大虾鲜味十足,必食食得泰国菜当然要饮埋椰青啦!由於得两个女人,叫既嘢食唔多,仲有好多嘢想食,下次一定再黎!
等友人到後便叫嘢食,二人简简单单叫咗泰国必食既食物
1.生虾刺身:生虾新鲜,肉质结实鲜美,值得推介
食得泰国菜当然要饮埋椰青啦!

2019-05-10
  • 泰式生虾
2019-06-01 540 浏览
是日中午 有朋友嚟尖沙咀搵我食lunch 有足够嘅时间 所以决定搵一间坐得舒服啲 又冇时间限制嘅餐厅 於是拣咗呢间系亚士厘道嘅半自助餐泰式餐厅呢间餐厅嘅用餐方式系 先点一个主菜 跟住餐汤甜品同埋餐前小食都可以系出面好似自助餐咁样随便点餐前小食方面 今日有扎肉沙律 酸酸甜甜好开胃 但系佢啲沙律菜睇落去唔系好新鲜 所以我净系拣晒啲扎肉同埋青瓜另外小食仲有咖喱角同埋炸鱼付 咖喱角我无试到 因为好怕佢剩系得层皮 个炸鱼腐几好食 好似出面食泰式拼盘嗰啲鱼饼咁 其实佢仲有一个杂菜沙律 个人感觉觉得只系扎肉沙律走咗啲扎肉食方面朋友叫咗个海南鸡饭 个饭冇咩味同白饭差唔多 个鸡就一般 同普通白切鸡冇咩分别而我就叫咗个炒金边粉 最奇怪嘅感觉系入边有啲豆乾一齐炒 啲味道格格不入 啲金边粉劲林 应该煮左好耐 而且成碟粉嘅味道超甜 我觉得我再有机会你一定唔会再点距另外试咗佢个冬阴公汤 入面有菇同埋有鸡 味道都OK 酸酸辣辣 饮佐两碗糖水方面系绿豆沙 好清好清 一啲都唔甜 但其实几好饮 甜品方面有个鸳鸯糕 口感好似大菜糕咁 好爽 亦都唔算太甜总结 佢任食嘅小食呀同埋汤甜品糖水都俾佢嘅主菜好食 所以下次再嚟嘅话是

其实佢仲有一个杂菜沙律 个人感觉觉得只系扎肉沙律走咗啲扎肉

糖水方面系绿豆沙 好清好清 一啲都唔甜 但其实几好饮

甜品方面有个鸳鸯糕 口感好似大菜糕咁 好爽 亦都唔算太甜

总结 佢任食嘅小食呀同埋汤甜品糖水都俾佢嘅主菜好食 所以下次再嚟嘅话是但点碗鱼蛋粉就OK啦 听人讲小食有试过系虾饼 希望我下次嚟撞到
2019-05-27 467 浏览
之前同同事都嚟过呢度几次食午饭,除咗有好多款午餐拣,外边都仲有一个沙律同小食吧,可以任食前菜,甜品,餐汤同埋小食... 以大概一百蚊一个午餐嚟计,其实呢个价钱系非常之抵,因为想食多啲小食,所以就叫咗一个海南鸡河粉,不过河粉嘅味道一般 河粉偏粗唔够滑,而且鸡肉有啲霉唔实,相反佢嘅小食就好食好多啦, 咖哩角同埋肉丸都非常香口,沙律里边嘅扎肉同埋肠仔 亦都好好食,配埋沙律菜,香辣得黎觉得好清新!
2019-05-17
2019-03-30 1099 浏览
曾系米芝莲推介餐厅, 个总厨曾经为泰皇服务过呀.除左食物好,正宗地道之外,重点系服务, 独有位瘦黑实男waiter超级好,好过五星级酒店Service。🏅第一宗好:见有人未黎,d餸放左好耐,主动话帮我地整热。🏅第二宗好:想叫1杯奶茶但想分开两杯当试饮下,佢俾左1杯无冰奶茶,俾左两只空杯连冰都分开🏅第三宗好:朋友有咗,想将生菜包嘅生菜用热水渌一渌。佢除咗好热心帮助,仲问埋佢个热水壶使唔使加添啲热水。太细心~😍🏅第四宗好: 唔觉意倒泻野整湿地佢好积极咁拖,见你整湿咗条裤仲要比风筒你吹.太好服务了吧🤩好有家既感觉~😭😭感动🏅第五宗好:生日要切蛋糕同影相毫不托手踭唔厌烦,其实我觉得我哋已经好烦~(一入黎刚好朋友坐响门口附近,想静静收埋蛋糕,同佢做咗个手势叫佢收埋,佢好醒目地帮我闪攞咗入厨房,无被发现, 👍🏼😌so smart guy)因为佢我更会番黎帮趁~~~$100-200/head🎖🥇🎖🥇🎖🥇🎖🥇🎖

曾系米芝莲推介餐厅, 个总厨曾经为泰皇服务过呀.

🏅第一宗好:见有人未黎,d餸放左好耐,主动话帮我地整热。

因为佢我更会番黎帮趁~~~$100-200/head
🎖🥇🎖🥇🎖🥇🎖🥇🎖
2019-03-29 710 浏览
生虾🦐$178 (8-10只)泰式料理好多时离不开海鲜头盘就叫左盘生虾开开个胃先😚虾够新鲜😋酱汁都几浓几辣😉加埋生蒜同苦瓜响底🙂味道比较重,不过好有特色炸软壳蟹🦀$118 (3件)每件有半只蟹😋炸得好香,食落松脆加埋甜酸酱食特别惹味🤤泰式海南鲜鸡🐔$158 (半只)鸡肉相当嫩滑直接食已经好好味🥳再配上碟上酱汁🙈味道带点酸辣食落完全系另一种风味湿炒海鲜河粉🍲$138海鲜份量都几多😋有鱼、鱿鱼、鲜虾同青口😚份量十足味道相当出色香芒椰汁糯米饭🥭$98椰汁够香浓🥳糯米饭亦够晒烟韧😚芒果唔系当造,肖微失色,但理解既🙈泰国椰青🍹$58椰子沙冰🥥$48椰青非常清甜🥳椰子沙冰饮落比较清新,唔会太甜😎
生虾🦐$178 (8-10只)
泰式料理好多时离不开海鲜[悠闲]
头盘就叫左盘生虾开开个胃先😚
虾够新鲜😋
酱汁都几浓几辣😉
加埋生蒜同苦瓜响底🙂
味道比较重,不过好有特色[得意]

炸软壳蟹🦀$118 (3件)
每件有半只蟹😋
炸得好香,食落松脆[害羞]
加埋甜酸酱食[吐舌]
特别惹味🤤

泰式海南鲜鸡🐔$158 (半只)
鸡肉相当嫩滑[色]
直接食已经好好味🥳
再配上碟上酱汁🙈
味道带点酸辣[吐舌]
食落完全系另一种风味[强]

湿炒海鲜河粉🍲$138
海鲜份量都几多😋
有鱼、鱿鱼、鲜虾同青口😚
份量十足[吐舌]
味道相当出色[强]

香芒椰汁糯米饭🥭$98
椰汁够香浓🥳
糯米饭亦够晒烟韧😚
芒果唔系当造,肖微失色,但理解既🙈

泰国椰青🍹$58
椰子沙冰🥥$48
椰青非常清甜🥳
椰子沙冰饮落比较清新,唔会太甜😎

2019-03-23 407 浏览
🔺泰式咖哩炒蟹好食到难以置信。本身只蟹已经系超大一只(唔知咩品种),劲多蟹膏,连蟹脚都系充满蟹膏yumyum!!咖哩好浓,加左蛋、好多香料一齐煮,唔会太辣,加埋薄饼一齐点个咖哩汁,好高质👍🏻。好有爱地跟手套同蟹钳剪,不过本身个蟹殻有比佢打碎少少,所以好入味又易啲开殻。.🔺泰式小食拼盘种类都几多,服务员好用心讲解唔同食物,个人觉得猪颈肉烧得最好味。.🔺甜品拼盘其实呢餐食左好多野,个拼盘我地最中意食椰汁西米糕,入面有西米同粟米,个胃既位置唔系好多,第一时间食左佢先🤤。另外芒果糯米饭都好好味,不过实在太饱,食唔晒呜。.餐厅比我既感觉好正宗,同埋服务超好,不停帮我地换新碟同加水,食得好舒服既一间👍🏻.

🔺泰式咖哩炒蟹
🔺泰式小食拼盘
🔺甜品拼盘
另外芒果糯米饭都好好味,不过实在太饱,食唔晒呜。
2019-03-10 596 浏览
服务员虽然唔系D後生仔女但呢个方面先系精髓服务员都好有经验令我系整个用餐过程都好舒适我地叫左白酒 好主动咁一饮完就帮我地汁 另外都帮我地换左2-3 次碟野食方面:推荐东荫公汤,虾好大只,酸味适中。咖哩,我无食,男朋友话几好味生虾,小小贵,但好新鲜,好大只小食拼盆,好好味好多种类,几得意有d未试过,不过有小小贵 好似2百几甜品,好好味亦好多种类,不过南瓜加鸡蛋我食唔惯,但姑妈话好味。金边粉,好味,酸酸地,好开胃,忍唔住食左一碗,男朋友食左半碟。最後,我姑妈生日,蛋糕佢地用左个好靓既碟装左,感觉是很有心的一间餐厅。有机会会再去!
服务员虽然唔系D後生仔女
但呢个方面先系精髓
服务员都好有经验令我系整个用餐过程都好舒适

野食方面:

推荐东荫公汤,虾好大只,酸味适中。
咖哩,我无食,男朋友话几好味
生虾,小小贵,但好新鲜,好大只
有机会会再去!
2019-03-08 277 浏览
The lunch we had was a semi buffet. All the buffet dishes were not fresh and tasted so badly. The main dishes include shark fin in mushroom soup. Could not imagine that the mushrooms were off and rotten, tasting sour, and the shark fin wasn’t even fully cooked and it was as hard as rock and jammed together like some badly cooked noodles. The restaurant was extremely dirty too. Will never go again.