2019-04-23 496 浏览
有日同朋友喺旺角食饭,谂唔到去边度食嘢朋友就介绍咗佢依间餐厅食饭,餐厅唔算太多人而且啲位都坐得几舒服望住旺角嘅街景都几有feel嘢食嘅种类都几多,嗰日同朋友都有啲肚饿所以叫咗小食拼盘食下先小食拼盘嘅份量都几大份,有两只炸鸡、洋葱圈、薄饼同埋沙律,味道都唔错而且食落去沙律好开胃,鸡鎚嘅酱汁有少少辣,唔食得辣嘅朋友就要注意啦然後主菜方面我哋叫咗墨鱼汁海鲜意大利饭,依个意大利饭都几有惊喜海鲜嘅份量亦都几多,食落去墨鱼汁嘅味道好重而且好creamy我个人就几锺意。之後朋友仲叫咗一款芝士牛肉汉堡仲配埋薯条,份量亦都好大份,薯条好脆,我同朋友share食都差啲食唔晒,但系无论味道同埋份量亦都非常之满意最後叫埋杯嘢饮就真系好满足

最後叫埋杯嘢饮就真系好满足

the atmosphere was okay. we were seated at a bar table. the price seems moderate..however the food wasn't as good as I have expected. we ordered the set for two. the food came quite slow. but I guess is understandable as there just weren't enough staff to go around when its packed. first came the soup.. Basic corn n mushroom soup.. nothing to comment about... then waited for another 10 Mins or so for the appetizer. scallop toast. scallop toast, the toast was crunchy, but the scallop was not sear

scallop toast, the toast was crunchy, but the scallop was not seared properly, and still got that ice frozen aftertaste.. it tasted like they've boiled the scallop then just pan sear for 10 seconds.

seafood paella. it was rather soggy and not enough flavour... most of all...it's not even hot can barely say warm. but the portion was ok.

beef rib. the main course. well..the beef was very chewy. like very chewy. I got tired from chewing... and some meat are actually not from the rib... so...

dessert was probably the highlight.

overall, food was rather disappointing.. service was slow but understandable.. ( we had to ask for a refill of our water 20 times) probably won't go back again.
Honey Apply Tea

Scallop Toast

2019-04-11 184 浏览
约左同朋友聚一聚 book 左呢间吃吧既餐厅装修一般 但食物都几有惊喜点左个猪手 铁板配有西式香肠同薯蓉倒上酒後店员会点一点火烧一烧外皮 个个朋友立即影相打个卡店员好好主动帮我地切开唔洗自己切够晒方便猪手够香口 外皮脆扑扑 肉质够嫩滑 小小咸 但够咸香好食小食叫左芝士白酒煮海蚬 大大粒肉水牛芝土味浓 仲可以拉到丝份量几足 大约十几只 几低食而且个汁入面有好多洋葱做配料再叫左个意大利饭大大个香菇 系饭既上面几有菇香味再用三文鱼包着意大利饭饭粒食落去够creamy 放碟都加左分比利时啤酒kwak 苦味较出 饮下饮下又觉得几香醇配猪手一齐食都几合配餐厅食物有水准 感觉是用心制作
约左同朋友聚一聚

饮下饮下又觉得几香醇
配猪手一齐食都几合配

餐厅食物有水准 感觉是用心制作

2019-04-10 126 浏览
今次系第二次嚟食,因为上一次觉得佢几好食,然後环境有几工厂feel,坐得都几舒服。今次黎见到佢换咗个新餐单,可能未太掌握到,所以啲嘢食麻麻。嗌咗个北海道全蚬忌廉意粉,比较淡口,就算额外落咗芝士粉啲味都唔太出。仲嗌咗个海胆海鲜炒饭,依个同上面个意粉简直系一个对比,都几浓味下,而且好多三文鱼。小食拼盘有鸡鎚,鱿鱼圈,薯条同饼。鸡鎚几大份, 味道都普普。龙虾汤有细细粒虾仁系入边。唔错。嘢饮方面都优秀既,朱古力同紫薯红豆latte都好饮,好快饮完。

龙虾汤有细细粒虾仁系入边。唔错。

2019-04-09 55 浏览
收工二人世界👫今次黎到旺角搵食。因为想休闲轻松下,就搵左间cafe。我地黎到因为无位,被安排左系吧枱度坐,但意外地个景都几开扬,睇埋弥敦道个街景。後尾有位比我地都唔调喇咁健康人生,餐餐食草系基本。我地点左个三文鱼沙律,啲沙律菜都几新鲜,三文鱼好正,仲有我最爱既沙律醋。不过如果啲醋可以少啲啲就好喇但都好味既然後我地叫左个北京填鸭pizza。都好少地方有呢款。佢份量唔算好大,不过两个人share都开始饱,男朋友好锺意佢既填鸭,最後我饱到训左系度佢都要食埋最後个粒填鸭佢🤣再然後又叫左个安格斯牛肉汉堡。成个包好大个,我地一人一半都觉得好大份,佢用左芥末酱,食落感觉偏向美式,个牛排都好厚切,juicy我觉得食汉堡,薯条先系灵魂啊最後点左个洋甘菊花茶share,好大壼,可以饮好多杯,顺便解下啲大鱼大肉後既油腻
收工二人世界👫

但都好味既

我觉得食汉堡,薯条先系灵魂啊

2019-04-08 32 浏览
餐厅外有电视机 ,可供等候时观看。这里最吸引我的是环境设计,简单得来有格调。餐厅里有一个大屏幕播放歌曲,令到气氛很好。主要是播欧美流行曲我去当晚是平日的晚上也挺多人。食物方面我叫了烟三文鱼蛋白炒饭 ,饭是炒得粒粒分明 ,但烟三文鱼只有一些碎碎的 ,本以为会有一整片烟三文鱼 所以有点儿失望。饮品方面点了杯Oreo朱古力 ,Oreo份量也可以再多一点就更好了!整体而言尚算一般 ,而且餐牌内好像没有意大利饭 有些少失望。
餐厅外有电视机 ,可供等候时观看。
这里最吸引我的是环境设计,简单得来有格调。
餐厅里有一个大屏幕播放歌曲,令到气氛很好。
主要是播欧美流行曲
我去当晚是平日的晚上也挺多人。

2019-04-08 34 浏览
誉发开左咁耐都未去过搵食🙆🏻🙆🏻试吓5楼呢间eat me Bar and restaurant😎😎见到个set dinner 几多野食几齐就叫左个set b 🙆🏻🙆🏻加多分小食拼盘🙆🏻🙆🏻是日餐汤系忌廉汤 用呢个价钱配返咁上下质素既餐汤👍🏻,都有配料系入面👍🏻👍🏻👍🏻之後先上忌廉扁意粉😋😋呢度有些少费解点解唔系上咗沙律前菜先😂如果如果以西餐来讲,意粉叫中规中矩,因为汁太多,接近变咗汤意粉,好彩有风乾火腿搭救👏🏻👏🏻👏🏻之後终於都到前菜三文鱼沙律,三文鱼方面唔吝啬🙆🏻🙆🏻🙆🏻去到小食拼盘 😋😋100松啲价钱 ,份量真系多 😋😋鸡脾几juicy ♥️♥️薯条有shake过味粉之後但都系咁脆 😯😯呢个几推介👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻去到另一个主食至尊薄饼芝士酱多到喊出嚟😂😂😂几抵食 👍🏻👍🏻配料几够,呢到拎返分😍😍饮品方面叫咗杯榛子酱朱古力同埋美式咖啡,水准一般,因为都好难失手😂😂甜品系焦糖炖蛋,而我同行友人叫左士多啤梨雪糕 以为都系雀巢之类,但竟然揼本用mõvenpick,呢个有啲惊喜😍😍😍总括嚟讲呢餐饭,400松啲价钱真系唔失礼而且份量唔会太少👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻系食得过既🙆🏻🙆🏻
誉发开左咁耐都未去过搵食🙆🏻🙆🏻

是日餐汤系忌廉汤

之後先上忌廉扁意粉😋😋
呢度有些少费解点解唔系上咗沙律前菜先😂

之後终於都到前菜三文鱼沙律,三文鱼方面唔吝啬🙆🏻🙆🏻🙆🏻

去到另一个主食至尊薄饼

甜品系焦糖炖蛋,而我同行友人叫左士多啤梨雪糕

2019-04-03
用餐优惠
试食活动
2019-04-07 31 浏览
今日放假紧系约几个老友出嚟食饭啦,去开旺角一於去返旺角搵食,嚟到呢个位於誉发广场嘅Eat Me Bar & Restaurant,装修几有情调,睇下有咩食先。首先叫个二人餐,有两个餐汤+两份沙律,我地要左温泉蛋烟肉野菌卡邦尼意大利面+芝士野菌沙巴翁忌廉意大利饭。两款主食都好香忌廉味,口感烟烟unun咁好正!另外仲叫左个pizza温泉蛋大男人薄饼唔够饱继续叫左两个小食水牛城鸡翼,又辣又香脆好惹味!温泉蛋双重芝士大啡菇,果然又大又多芝士

两款主食都好香忌廉味,口感烟烟unun咁好正!

另外仲叫左个pizza

温泉蛋大男人薄饼

唔够饱继续叫左两个小食

水牛城鸡翼,又辣又香脆好惹味!

温泉蛋双重芝士大啡菇,果然又大又多芝士

2019-04-07 35 浏览
中午约左同事来食eat me café,环境不错,坐位间有足够空间感,仲有大大投影电视,中午来呢度休闲食个lunch真系不错。转角位仲有面街位,颇有情调。灯光柔和,令人好有放松的感觉。中午套餐好抵食,配餐包餐汤,是日餐汤系蕃茄忌廉汤,质素不错。左边杯系玫瑰荔枝梳打,右边杯系萍果醋,样有d似,梳打就爽口d,萍果醋就消滞.朋友点左份炸鱼配意粉,鱼柳大块抵食,意粉质素也都不错。我就比较喜欢呢份蟹柳忌廉扁意粉。酱汁好creamy,意粉软硬度适中,配上大大旧蟹柳,正!

转角位仲有面街位,颇有情调。

灯光柔和,令人好有放松的感觉。

朋友点左份炸鱼配意粉,鱼柳大块抵食,意粉质素也都不错。

2019-04-07 33 浏览
今日收工喺旺角买完野,谂紧去边度食嘢,朋友突然话去誉发广场五楼既「 Eat Me Bar & Restaurant 」,佢话哩间餐厅好评如潮,不如去试试。我哋当晚冇订位,大约八点到,好彩都有座位俾我哋,唔洗等👍。餐厅座位围绕住落地玻璃窗,可欣赏到旺角繁华街景,室内装潢走韩式路线,光线比较暗淡, 同时播着外国音乐 video, 好 relax。店内有卖手工啤酒,跟三五知己来吹吹水真系好合适。由於有限时90分钟和每位最低消费$120。所以都系快快揭下餐牌睇吓有咩食先! 最後我哋决定点两客ㄧ人晚餐。晚餐包括有是日餐汤、主食、餐饮。是日餐汤系南瓜忌廉汤,南瓜配上洋葱和烟肉ㄧ起淆煮, 甜美可口,不过比较稠。另外ㄧ客汤便加$15转为龙虾汤,有粒粒龙虾肉,味道浓郁,不会过咸。饮完餐汤,两客主食都徐徐上台了!主食贻贝墨鱼墨鱼汁烩饭,墨鱼和蚬肉煮得刚好没有过火,配上鲜味墨鱼汁烩饭,都几好食。另一主食是慢煮肉眼扒伴农夫菜,由於是慢煮,肉味浓肉质不会硬,配上碟旁新鲜的车厘茄、甘荀、 露荀、 紫薯和香草薯蓉,真是绝配!!餐饮㸃了Eat Me 精选特调咖啡,咖啡味香醇,容易入口。另ㄧ杯是蓝碟苹果果茶,杯内有ㄧ粒
我哋当晚冇订位,大约八点到,好彩都有座位俾我哋,唔洗等👍。

忌廉南瓜汤

龙虾汤

饮完餐汤,两客主食都徐徐上台了!

贻贝墨鱼墨鱼汁烩饭

慢煮肉眼扒伴农夫菜

餐饮㸃了Eat Me 精选特调咖啡,咖啡味香醇,容易入口。

Eat Me 精选特调咖啡

另ㄧ杯是蓝碟苹果果茶,杯内有ㄧ粒粒甜甜的苹果肉,配上紫蓝色的蝶豆花汁液,又香又甜,又有视觉享受,正😍
碟豆苹果果茶

下次来我ㄧ定会试吓手工啤酒!
2019-03-29
忌廉南瓜汤
贻贝墨鱼墨鱼汁烩饭
慢煮肉眼扒伴农夫菜
Eat Me 精选特调咖啡
碟豆苹果果茶
2019-04-06 42 浏览
朋友2个人行到攰攰地,就系油麻地到揾左间西餐厅黎试 结果喜出望处首先讲下个环境先,系对着个落地玻璃,餐厅种会播放啲轻快既音乐,有啲位既布置好靓 好适合打卡 而且侍应们都好後生 好nice之後就叫左个2 人Set B套餐食,都系$348,有汤 沙律 pizza 意粉 甜品 再加嘢饮 首先,我地叫左一个菠菜汤,好creamy但又fresh; 龙虾汤,味道好浓郁,有虾肉,好弹牙之後就上咗个,挪威烟三文鱼红醋沙律,好锺意红醋mix嘅沙律,酸酸地甜甜地,好开胃,配埋三文鱼,唔会觉得好dry黎左2杯野饮,一杯系杂莓梳打($42),另一杯系洛神红莓荔枝梳打($39) - 甜度适中之後,一年熟成风乾腿卡邦忌廉扁意粉。风乾腿好入味,啲酱既味道好纯厚。至尊手工pizza,个饼底好脆,有菠萝,唔会觉得油最後种上左个甜品😍😍 系法式焦糖炖蛋,个cream同炖蛋好夹,表面个焦糖啱啱好。

龙虾汤  菠菜汤

挪威烟三文鱼红醋沙律

- 甜度适中

一年熟成风乾腿卡邦忌廉扁意粉

龙虾汤  菠菜汤
挪威烟三文鱼红醋沙律
一年熟成风乾腿卡邦忌廉扁意粉
2019-04-05 62 浏览
誉发广场依家愈开愈多食肆,今晚同朋友就试左呢间Eat Me Bar & Restaurant…晚市时间都几多人等位,不过等左一阵就有位啦…晚市既1人餐都系$128起,有餐汤、主菜同1杯饮品($22以上需补差价)是日餐汤:粟米洋葱烟肉忌廉汤,材料十足而且好creamy😍焗虎虾龙虾汁螺丝粉:虎虾都几大只,螺丝粉沾上半溶既芝士同浓郁既龙虾汁一齐食,味道啱啱好,唔会太咸…贻贝墨鱼墨汁烩饭:贻贝即系青口,除左有青口同墨鱼仔,仲有蚬,饭面既蕃茄酱同墨鱼汁比例做得唔错,饭粒唔会太湿或太硬…👍酥炸鱿鱼圈伴辣椒汁($88):份量都几多,两个人分,每人都有成6~7件,好饱肚…

是日餐汤:粟米洋葱烟肉忌廉汤,材料十足而且好creamy😍

2019-04-02 112 浏览
之前听朋友黎食过,话味道唔错,又岩打卡。黎到发现原来转咗menu 😭最早黎到嘅,蓝乳酪冰沙。上面系挤有甜忌廉,所以饮第一啖会觉得有啲怪,但当搞混之後,甜忌廉同乳酪又几夹。几smooth。但蓝色其实就系色素。叫set,加咗个龙虾汤$15虽然入面冇龙虾,但都有啲小虾肉食下嘅,味道唔错。Set餐嘅北海道海鲜意粉可能系因为着重突出奶味😂 冇咗咸味,所以记得问职员拎芝士粉,好食好多如果系贪心想试多几款野嘅可以叫呢个,个人觉得鸡腿🍗最好食,肉好juicy。其他就正常水平。甜品要注意系素食🤣 所以味道同想像有啲出入
之前听朋友黎食过,话味道唔错,又岩打卡。
黎到发现原来转咗menu 😭
最早黎到嘅,蓝乳酪冰沙。

叫set,加咗个龙虾汤$15
虽然入面冇龙虾,但都有啲小虾肉食下嘅,味道唔错。

Set餐嘅北海道海鲜意粉
甜品要注意系素食🤣 所以味道同想像有啲出入
2019-04-01 114 浏览
呢间餐厅好有特色,已经黎过几次了每次黎都转唔同菜单。今次我地就叫左个意粉感觉好淡好似冇落调味料,应该好健康唔油腻不过大家中意有味啲可以加芝士粉海鲜饭就有啲咸,感觉个面同个饭如果可以中和一下就好了。不过个饭咸得黎系好食嘅,配埋海苔丝,好香最好食嘅就系鸡鎚,推介大家可以单点鸡鎚食,系最好味同埋最入味嘅 而且肉质系柔软嘅我地跟餐叫多个汤,入面仲冇虾仔,个汤好浓好好味呢个甜品应该好适合好中意食甜食嘅人,因为佢有层焦糖喺面,而且个炖蛋都好甜好甜呢个窝夫就算唔占雪糕食,佢本身都好够甜味,而且好脆,感觉似系炸过的。而个雪糕好大球好抵食真系有好多红豆,建议大家唔好搅匀,如果唔系就会被红豆味盖过左紫薯拿铁嘅味了呢杯好浓朱古力味,而且饮落有啖啖嘅脆脆,真系好好饮
呢间餐厅好有特色,已经黎过几次了每次黎都转唔同菜单。

今次我地就叫左
北海道全蚬忌廉意大利面

个意粉感觉好淡好似冇落调味料,应该好健康唔油腻
不过大家中意有味啲可以加芝士粉

伊势海胆海鲜炒饭

小食拼盘

而且肉质系柔软嘅

龙虾汤

我地跟餐叫多个汤,入面仲冇虾仔,个汤好浓好好味

比利是生日窝夫配蛋糕

紫薯好豆拿铁

oreo脆脆特浓朱古力

呢杯好浓朱古力味,而且饮落有啖啖嘅脆脆,真系好好饮
伊势海胆海鲜炒饭
小食拼盘
紫薯好豆拿铁
oreo脆脆特浓朱古力
2019-04-01 49 浏览
好姊妹转左工话要请食饭, 为左方便就脚又去旺角搵食啦!呢间EAT ME BAR好长期都爆满, 当日BOOK左枱都等左一阵先有位XD2人餐好似好抵食, 都系$298, 有前菜有野饮谂住一定够食架啦, 不过大家都未食过威灵顿牛柳, 所以好豪气试埋佢!😂😂个SET包左汤/沙律/野饮同埋2个MAIN COURSE, 仲有MOVENPICK送🍦~汤系忌廉汤, 正正常常😂而个沙律清清地都几好食~👍🏾MAIN COURSE我地拣左大虾意粉, 都几大碟, 个汁唔算好咸, 亦好有虾味~威灵顿牛柳等左20分钟左右就有, 卖相都唔错! 牛柳真系好淋好厚切~牛柳应该5成熟左右, 肉味好浓相当唔错🤩🤩最後仲有2杯movenpick雪糕, 真系大满足呀!!😍😍
好姊妹转左工话要请食饭, 为左方便就脚又去旺角搵食啦!

汤系忌廉汤, 正正常常😂而个沙律清清地都几好食~👍🏾

最後仲有2杯movenpick雪糕, 真系大满足呀!!😍😍