2022-12-06 552 浏览
有日放工同男朋友去咗大圍食嘢,見到網上咁多人讚大圍呢間Toast🥪就決定去試吓,本身仲擔心晚市會好多人,可能因為我哋七點前已經到咗,所以門口等一陣第一張枱就係我哋,佢係一間文青風cafe,本身想打下卡,但未影到就已經到我哋😅😂因為兩個人食,所以需要坐一張四人枱,同兩個陌生人搭枱,所以傾密計就唔太方便🤫🤫🤫我哋倆個都叫咗盒子吐司🍞,一個平d,一個貴d首先講下double芝士豬柳盒子吐司$55,個外形幾吸引,配上番薯條加沙律菜,面頭加左塊芝士再淋上芝士汁,配上好似豬柳強果種豬柳(冇咁鹹),下面仲有啲蛋沙律,整體都好夾!另一個係期間限定-唐揚魷魚海鮮沙律盒子吐司🍞$98,唐揚魷魚炸粉恰到好處,加咗少少沙律醬喺上面,外型同樣都係好靚,不過由於只係得兩舊仔,少咗啲😢,魷魚下面有牛油果,一個好膽固醇加一個壞蛋固醇,咁樣會心理感覺平衡啲🤪另外,兩個多士盒落黑椒都比較重手,唔食得辣嘅朋友可能要走咗佢,兩個外型都好吸引,打卡一流📸同埋雖然細細個,但都好夠飽,價錢方面覺得有少少貴,性價比唔算太高,試過一次就算啦😌
我哋倆個都叫咗盒子吐司🍞,一個平d,一個貴d
Double芝士豬柳盒子吐司
期間限定-唐陽魷魚海鮮沙律盒子吐司🍞
2022-11-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
Double芝士豬柳盒子吐司
期間限定-唐陽魷魚海鮮沙律盒子吐司🍞
2021-05-05 3094 浏览
呢間cafe最多人打卡就係布丁盒子吐司💁🏻‍♀️但好可惜後尾暫停供應最近ig見到佢地搬遷,我先醒起之前舊舖食嗰餐仲未po🤣~~~🍮焦糖布丁盒子吐司($60) 6.7/10見到實物忍唔住話:好可愛⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎不過佢比我想像中細,不過呢個價錢差唔多啦😗中間嘅布丁幾滑,但係食落冇咩味🤔可能畀哋焦糖漿冚住而且嗰日嘅糖漿好似煮燶咗🥴所以有啲澀味不過整體而言,吐司外脆內軟的確幾特別🤣麵包同埋布丁冷熱交替,令口感更豐富🤪但係味道就一般啦😐.🍞三重芝士滑蛋吐司($35) 7.5/10其實呢度最出名係滑蛋盒子吐司🤣呢個味道比布丁果個好好多,果然係招牌😎啲餡多到湧出黎,三十幾蚊黎講好足料😋炒蛋夠滑,夾埋芝士食好滿足😚😚.🍱牛筋煮丼($55) 6.9/10望落好似好大盒,但其實份量唔多🤥牛筋幾入味同埋淋👍🏻不過整體味道一般,拎黎墊肚就ok😇~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌑🌑打卡黎講佢真係唔錯😗😗但睇味道真係得滑蛋吐司比較impressive😂呢個可能係我唯一encore嘅原因😂😂之前舊舖得兩張檯🌞我地咁啱坐係出面,而且又有一堆人排隊,食得好有壓力🌝🌝好似自己好似動物園入面啲動物咁🐒不過見到新舖好似大左唔少,應該坐得舒服

最近ig見到佢地搬遷,我先醒起之前舊舖食嗰餐仲未po🤣

~~~

🍮焦糖布丁盒子吐司($60) 6.7/10
見到實物忍唔住話:好可愛⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎
不過佢比我想像中細,不過呢個價錢差唔多啦😗

中間嘅布丁幾滑,但係食落冇咩味🤔可能畀哋焦糖漿冚住
而且嗰日嘅糖漿好似煮燶咗🥴所以有啲澀味
不過整體而言,吐司外脆內軟的確幾特別🤣
麵包同埋布丁冷熱交替,令口感更豐富🤪
但係味道就一般啦😐
焦糖布丁盒子吐司

🍞三重芝士滑蛋吐司($35) 7.5/10
其實呢度最出名係滑蛋盒子吐司🤣
呢個味道比布丁果個好好多,果然係招牌😎

啲餡多到湧出黎,三十幾蚊黎講好足料😋
炒蛋夠滑,夾埋芝士食好滿足😚😚
三重芝士滑蛋吐司

🍱牛筋煮丼($55) 6.9/10
望落好似好大盒,但其實份量唔多🤥
牛筋幾入味同埋淋👍🏻
不過整體味道一般,拎黎墊肚就ok😇
牛筋煮丼

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌑🌑
打卡黎講佢真係唔錯😗😗
但睇味道真係得滑蛋吐司比較impressive😂
呢個可能係我唯一encore嘅原因😂😂

之前舊舖得兩張檯🌞
我地咁啱坐係出面,而且又有一堆人排隊,食得好有壓力🌝🌝
好似自己好似動物園入面啲動物咁🐒
不過見到新舖好似大左唔少,應該坐得舒服啲😝
三重芝士滑蛋吐司
星期日早上理應吃一個好吃的早餐才是good morning啊!來到大圍,我選擇吃我在韓國都沒吃過的盒子吐司Double 芝士豬柳滑蛋盒子吐司 $38 (熱)芙香蘋果 $10(原價$15,combo set減$5)單憑賣相就覺得好好吃!相機先吃在這裡是必然的!多士煎成美美的金黃色,外脆內軟,充滿牛油香,很好吃!有點不夠喉炒蛋做得香和嫩滑,但愛吃蛋的我略嫌蛋味不夠濃而豬柳就是正常味道配上蜜糖芥末醬汁(不吃的話請在下單時註明),做得清新香口,不會讓人覺得很油膩雖然寫上「Double 芝士」但芝士味其實不足,只吃得出淡淡的芝士香,說好的Double呢?留意一點吐司的份量偏小,要是作為午餐應該不太足夠有需要加 $10 就可以加大1.5倍份量啊!加購飲品的話大部份也是減$5這次來的時候天氣很冷,熱飲無疑是不二之選芙香蘋果茶充滿蘋果香,吃完吐司飲下這個會令整體感覺很好!店鋪提供的堂食空間實在不大,店外也有少量座位好天氣的話(加上不寒冷的天氣下)坐室外也是不錯的選擇店家亦會不時推出限定食品,亦可以選購飯類及其他小吃與朋友開心share這天來的偏偏遇上寒流襲港,而且我是一早來到等店家開門做生意啊!所以可
來到大圍,我選擇吃我在韓國都沒吃過的盒子吐司

Double 芝士豬柳滑蛋盒子吐司 $38
單憑賣相就覺得好好吃!相機先吃在這裡是必然的!
炒蛋做得香和嫩滑,但愛吃蛋的我略嫌蛋味不夠濃
而豬柳就是正常味道
留意一點吐司的份量偏小,要是作為午餐應該不太足夠
有需要加 $10 就可以加大1.5倍份量啊!
加購飲品的話大部份也是減$5
這次來的時候天氣很冷,熱飲無疑是不二之選
芙香蘋果茶充滿蘋果香,吃完吐司飲下這個會令整體感覺很好!

店鋪提供的堂食空間實在不大,店外也有少量座位
好天氣的話(加上不寒冷的天氣下)坐室外也是不錯的選擇
這天來的偏偏遇上寒流襲港,而且我是一早來到等店家開門做生意啊!所以可以找到一個舒適又溫暖的室內座位
能夠安坐室內吃著這個美味的盒子吐司喝著芙香蘋果茶作為一天的開始絕對是一件開心事
2021-01-10
2021-03-29 1117 浏览
起初聽麵包布甸以為係一兜野原來唔係🤩係方包中間有布丁叫咗焙茶味味道係好好😋但熱辣辣既方包完全溶化左個布甸好彩影到兩張相一影完,成個嘢塌陷左😂🤣同埋食嘅時候布丁已經不再是布丁🍮上面粒栗子似係天津甘栗d friend有幾粒淋左桃哈多同棉花糖打卡係ok ge...會唔會再食,就未必啦仲要$78 ,真係貴左少少
起初聽麵包布甸以為係一兜野
原來唔係🤩係方包中間有布丁

叫咗焙茶味
味道係好好😋但熱辣辣既方包
完全溶化左個布甸

好彩影到兩張相
一影完,成個嘢塌陷左😂🤣
同埋食嘅時候
布丁已經不再是布丁🍮

上面粒栗子似係天津甘栗d friend
有幾粒淋左桃哈多同棉花糖

打卡係ok ge...會唔會再食,就未必啦

仲要$78 ,真係貴左少少

焙茶麵包布丁

2021-03-28 1135 浏览
和朋友去大圍車公廟拜神前,去了這間餐廳吃午餐,去到的時候也幾多人,前面有兩組客人在等,因為店面只有兩張枱,所以等侯需時。我們等了差不多半個小時就入座了。滑蛋鰻魚飯。這個飯好像不是經常有,而是限定日子才推出的,所以要碰運氣啦。鰻魚很大塊多汁,加上厚厚的滑蛋和白飯非常好味😋。當如果你想非常地道日式的話就不能滿足到你的味蕾了。黑松露滑蛋吐司。這個吐司一送上枱的時候已經很香黑松露味撲鼻而來,吐司外面很香脆,內裡很鬆軟,配上熱辣辣的滑蛋和黑松露非常惹味。值得一試。焦糖布丁盒子吐司。原本想叫培茶味布丁的,但可惜只剩下焦糖布丁。這個焦糖布丁有點太甜了,配上烘過的吐司的確很好吃,但有點兒膩了。喜歡甜品的人應該會很愛吃。

2021-03-11 1116 浏览
✮ 三點三,下午茶推介✮ 必食焦糖布丁麵包😋- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 最近人氣急升的焦糖布丁麵包,位於大圍的小店,麵包經過烘焗,表層脆卜卜,配搭中間的焦糖布甸,互相配合得剛剛好oh my god 除了這款布丁麵包外,還有抹茶味,各位可以嚐嚐那一個味道比較好可能小妹週末去,所以超級多人,而店內只得兩張枱供堂食,所以只好同朋友外賣到公園同伯伯爭位坐🙊如果想堂食的話,建議平日或者早一點去排隊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且焦糖布丁麵包每日限量供應,貪吃的大家記得要多注意一下消費:$60CP值:✮ ✮ ✮ 交通:✮ ✮ ✮ 環境:✮ 食物:✮ ✮ ✮ ✮ ✮
✮ 三點三,下午茶推介✮
必食焦糖布丁麵包😋
最近人氣急升的焦糖布丁麵包,
位於大圍的小店,
麵包經過烘焗,
表層脆卜卜,
配搭中間的焦糖布甸,
互相配合得剛剛好oh my god

除了這款布丁麵包外,還有抹茶味,
各位可以嚐嚐那一個味道比較好

可能小妹週末去,
所以超級多人,
而店內只得兩張枱供堂食,
所以只好同朋友外賣到公園同伯伯爭位坐🙊

如果想堂食的話,
建議平日或者早一點去排隊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
而且焦糖布丁麵包每日限量供應,
貪吃的大家記得要多注意一下

消費:$60
CP值:✮ ✮ ✮
交通:✮ ✮ ✮
環境:✮
食物:✮ ✮ ✮ ✮ ✮
2021-03-08 530 浏览
疫情關係好耐冇出去食早餐,今日踩單車所以廢事煮。好耐冇黎食啦,一心想黎食佢既限定軟殼蟹,點知佢話冇啦😭唔緊要,仲有其它想食既,呢兩款都好正冇得輸阿👍食早餐真係一流❤️
牛油果蛋沙律三文治

黑松露滑蛋三文治

蘑菇芝士釀雞翼

2021-03-07 475 浏览
E for Egg🍴.呢間cafe大家應該都唔陌生,因為有香港好少見嘅布甸多士(●’◡’●)ノ今次一於同大家分享吓我嘅食後感♥︎.抹茶布丁盒子$60食物外型超級討好♥︎碟上仲有啲士多啤梨呀cream呀綠茶百力支做裝飾ʕ•ᴥ•布丁幾滑,有蛋香,抹荼甜度適中,不過我自己覺得個布甸質可以再實少少。多士反而好好食,好脆,配埋面上面嘅抹茶醬口感幾豐富。.煙三文魚滑蛋盒子吐司$60比起布甸多士我覺得呢款更加好食!上面有好多三文魚,蛋炒得好滑,多士一樣係外脆內軟,仲要有用牛油煎過。另外最值得加分嘅係有蜜糖芥末,味道昇華咗。整體而言呢個有驚喜!.總結而言:呢間嘅布丁吐司同我嘅期望有少少落差(味道呢講)同埋食得多會有啲滯。但都算幾有新意!咸食味道反而都相當唔錯(●’◡’●)ノ不過今日search多次資料時睇到店家IG話三月開始好似冇得賣布丁多士,要留意下!另外就係店舖得好少位,仲要食物係即叫即整,所以要預時間呀!
E for Egg🍴
抹茶布丁盒子$60
煙三文魚滑蛋盒子吐司$60
初一咁啱要去大圍附近拜年,想食少少野打底🤣見到之前都幫襯過嘅 @eforegghk 竟然有開門!雖然上一次食其實有少少失望,覺得好普通🤭不過外貌協會嘅我,都係忍唔住要試吓期間限定嘅打卡一流嘅焦糖雞蛋布丁吐司先~.was roaming around tai wai before going to a family’s place 😆 suddenly saw @eforegghk opened 🍳 even though i was disappointed before but i saw they had a creme burlee toast so had to give it a try! expect a bit of a wait for these toasts 😛 overall, pretty good but i wouldnt say its super worth it for the $70 price tag.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6/10 (超少量位置,有啲逼)服務 𝐬

💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 6.8/10
🌟

《焦糖雞蛋布丁》$70🌟7.5/10🌟
餐牌上係寫$60,但店員話佢哋有價格調整,唔知係年初一嘅調整定係以後都會變成$70喇~
等左大概20分鐘,所以期望都幾高㗎!
吐司厚身,食落口感外香脆內鬆軟,有少少似西多士,蛋香味重!雞蛋布丁超級香滑,真係做到震騰騰嘅效果(゚∀゚)布丁凍,吐司熱,口感層次非常豐富!再配上自家製焦糖醬,甜度適中。
不過個人就覺得性價比唔算話太高🥺
𝐄 𝐟𝐨𝐫 𝐄𝐠𝐠 玉子先生 @eforegghk
📍#BELLYwongs_taiwai #BELLYwongs_shatin
#BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_breads #BELLYwongs_sweets
焦糖雞蛋布丁
女小編認為佢係全港最好食嘅盒子吐司😋😋兩份吐司都烘得非常之香脆😚一咬落去所有醬汁好澎湃咁流出嚟🤤🤤🤤醬汁有少少似芥末醬或者平時嘅沙律醬🤩芝士味都非常之濃郁🧀🧀芝士控必食‼️炒蛋炒得好滑🥰煙三文魚滑蛋吐司其實同三重芝士滑蛋吐司食落冇咩分別🤭只不過係加咗煙三文魚🤔不過兩份都做得好出色 😍😍😍忌廉芝士磨菇釀雞翼煎得非常之香🤩🤩調味啱啱好😋😋😋不過女小編就覺得忌廉芝士蘑菇嘅份量可以再多啲🧐咁就更加好食啦🤗整體來講食物水準好高😝服務都唔錯😚小編極力推介大家去一試‼️‼️ 😋 好味:9.00/10🤑 價錢:8.02/10🤗 服務:8.53/10😚 衞生:7.38/10🤩 整體:8.98/10

😋 好味:9.00/10
招牌三重芝士滑蛋
忌廉芝士磨菇釀雞翼
  • 招牌三重芝士滑蛋盒子吐司
2021-02-07 424 浏览
大圍有間專食吐司既小店好多人都知啦,咁佢地新出既口味大家又有冇試呢😆🍽煙三文魚炒蛋盒子(4/5)💰60本來想食甜版既布丁盒子,點知我去到已經賣曬😭所以大家真係要早啲去啊盒子比想像中細個啲,都有成大塊煙三文魚擺成花花樣都幾靚😍😍滑蛋上加咗啲黃芥末醬,醬料只有淡淡既芥末味,冇辛辣既感覺,反正令成個toast好食咗🤩煙三文魚都唔腥而且夠大塊好夠喉😆而面包,姐係個吐司好厚😝牛油味好濃,外脆內軟😍相信就咁賣個吐司都會有唔少粉絲黎買😂期間限定仲有甜食既焦糖、抹茶、焙茶布丁盒子,但大家可能晏就三點前黎試比較保險啲喇🤔個日我接近四點到已經賣曬甜食😭😭😭

🍽煙三文魚炒蛋盒子(4/5)💰60

盒子比想像中細個啲,都有成大塊煙三文魚擺成花花樣都幾靚😍😍
煙三文魚都唔腥而且夠大塊好夠喉😆

而面包,姐係個吐司好厚😝牛油味好濃,外脆內軟😍
相信就咁賣個吐司都會有唔少粉絲黎買😂

個日我接近四點到已經賣曬甜食😭😭😭
题外话/补充资料: 其實60蚊我覺得偏貴咗少少😂除非想食布丁盒子,否則佢其他咸食吐司大約都係30-40蚊,會抵食啲🤔
2020-12-23
等候时间
5 分钟 (堂食)
特登黎大圍食呢間邪惡吐司盒子☺️仲有期間限定布甸吐司🥳店舖好細得一張細吧枱一張室外枱🙈但好快就有位😙🧀招牌三重芝士滑蛋盒子吐司🍳🍞 $35熱辣辣 好多滑蛋😍芝士份量岩岩好 鹹香味好重! 配埋蜜糖芥辣醬 酸酸甜甜好夾😋(朋友唔中意芥辣醬佢覺得走醬會好食d🤣)吐司外脆內軟 牛油味好重😚望落細細份但幾漏😆🍂焙茶布甸盒子吐司🍮🍞 $60當日得焙茶同焦糖味(另外仲有抹茶味) 布甸滑lutlut好流質 食落有d lei hea😫有微微炭焙香 但茶味偏淡🤭(朋友非茶控覺得ok~)吐司軟熟 但如果佢係脆身/有蜜糖就更好😶較普通驚喜度唔高~

L
招牌三重芝士滑蛋盒子吐司

🧀招牌三重芝士滑蛋盒子吐司🍳🍞 $35

焙茶布甸盒子吐司
🍂焙茶布甸盒子吐司🍮🍞 $60
招牌三重芝士滑蛋盒子吐司
2021-02-05 318 浏览
之前見到朋友食吐司布丁個樣好吸引問完係邊度食之後特登山長水遠嚟幫襯呢度距離大圍火車站大約5分鐘距離所以其實要來嘅話都算方便不過舖頭嘅空間比較細室內室外最多只可以坐四個人所以如果要堂食嘅話等候嘅時間應該比較耐再加上疫情嘅關係相信唔少人都唔願意會坐喺室外度食嘢但係外賣嘅話食物質素又會下降所以建議大家外賣嘅話都係買番啲普通吐司焦糖布丁盒子吐司 $60之前其實想食焙茶或者抹茶味可惜嚟到得返焦糖布丁睇嚟每日嘅味道都會唔同或者數量有限布丁嘅大細比我想像中有啲少因為其實唔係兩邊都見到個布丁而係一塊好厚嘅吐司🍞中間壓咗一個洞出嚟再整布丁落去不過布丁的確幾有蛋香味而焦糖嘅味道主要就係外層林想去嘅糖漿不過$60來講我覺得有少少貴因為始終吐司嘅份量比較細無論排隊定係製作等候嘅時間亦較長而我10分鐘都唔使就食晒不過鍾意甜品嘅試一次都無妨
之前見到朋友食吐司布丁個樣好吸引

而我10分鐘都唔使就食晒

不過鍾意甜品嘅試一次都無妨

• 焦糖布丁盒子吐司
2021-01-24 449 浏览
食物質素正常但係餐廳嘅體驗極差1416叫外賣自取門口寫10-20分鐘製作時間但過咗20分鐘之後嘅number都出咗單催咗一次,hea應我「下張到你」明明見到後面啲單都係叫飯+同款盒子再入去問一次先至承認漏單最後後多2張單都出埋我先拎到個餐🙄前前後後搞咗30、40分鐘同店門寫嘅10-20分鐘差一個double最不滿係詢問咗一次係到hea我🤷🏻‍♀️希望可以用心對待客人需求唔好亂覆得唔得呀無問題我都唔想騷擾你啦
食物質素正常
但係餐廳嘅體驗極差
1416叫外賣自取
門口寫10-20分鐘製作時間
但過咗20分鐘
之後嘅number都出咗單
催咗一次,hea應我「下張到你」
明明見到後面啲單都係叫飯+同款盒子

三文魚滑蛋盒子
外卖自取
三文魚滑蛋盒子
2021-01-16 462 浏览
最近好多人介紹一間係大圍嘅cafe eforegghk ,前排岀左個啱曬嘅打卡嘅布丁吐司🍞焦糖布丁吐司 ($60)佢係一個厚吐司中間有個布丁,前面有個小雪人,好有聖誕氣氛🎄,啱曬打卡📷,吐司面頭脆脆地,咬落鬆軟,淋左蜂蜜食好夾,中間布丁夠滑,不過就唔係好夠蛋香🥺店舖得兩張枱,所以要預左等位,或者避免熱門時間去啦🤔

焦糖布丁吐司 ($60)

店舖得兩張枱,所以要預左等位,或者避免熱門時間去啦🤔
焦糖布丁吐司