位於上環的一間小店,經常會有精油工作坊和不同主題的下午茶🫖,放假與朋友來放鬆心情也是個好選擇𓂅 𓈒𓏸-仙子樂園下午茶 $298/位𝕊𝕒𝕧𝕠𝕣𝕪 𓌉𓇋☽新豬肉牛角包𓃟小小的一個好可愛,中間也好像真的豬肉一樣!☽迷你法式三文治☽瑪德林蛋糕.𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥𝕚𝕖𓄯☽健康水果乳酪天使杯乳酪中有乾果、燕麥片及果仁等,面層的玫瑰花是可食用的☽法國CBD朱古力布朗尼☽英式鬆餅配玫瑰醬𑁍鬆餅脆脆的,喜歡玫瑰醬淡淡清香。.CBD有機菠蘿椰子茶花茶掛著棉花糖☁️融入茶中甜甜的有CBD在裡面,喝完真的有放鬆的感覺。

仙子樂園下午茶 $298/位
𝕊𝕒𝕧𝕠𝕣𝕪 𓌉𓇋
☽新豬肉牛角包𓃟
小小的一個好可愛,中間也好像真的豬肉一樣!
☽迷你法式三文治
☽瑪德林蛋糕
𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥𝕚𝕖𓄯
☽健康水果乳酪天使杯
乳酪中有乾果、燕麥片及果仁等,
面層的玫瑰花是可食用的
☽法國CBD朱古力布朗尼
☽英式鬆餅配玫瑰醬𑁍
鬆餅脆脆的,喜歡玫瑰醬淡淡清香。
花茶掛著棉花糖☁️融入茶中甜甜的
有CBD在裡面,喝完真的有放鬆的感覺。
2021-12-13 39 浏览
同朋友們去咗位於上環嘅DK Cuppa Tea聚會嘆個下午茶🥰café 食物以CBD為主題食物同飲品都加入咗CBD,會令人有放鬆神經的感覺,更能改善睡眠質素,唔講唔知,原來仲有消炎作用😯。café 經常會有精油工作坊和不同主題的下午茶,更有專櫃售賣精油等產品,服務都好多元化🥰。 🧚🏻‍♀️仙子樂園下午茶$298/位 🔸️迷你法式三文治(每人一粒)🔸️瑪德林蛋糕(每人兩粒)杏仁味好重🔸️新豬肉牛角包牛角包好酥脆,素豬肉迎合到素食者需要👍🏻🔸️健康水果乳酪天使杯乳酪中有乾果、燕麥片和果仁,用可食用玫瑰花作裝飾🔸️法國CBD朱古力布朗尼中間係流心狀態,口入好smooth好濃郁朱古力味😋🔸️英式鬆餅配玫瑰醬鬆餅好香牛油味好香脆,玫瑰牆淡淡清香🥰🔸️CBD有機菠蘿椰子茶花茶好清香,加入了CBD融入茶中,好有特色👍🏻

café 食物以CBD為主題

café 經常會有精油工作坊和不同主題的下午
茶,更有專櫃售賣精油等產品,服務都好多元化🥰。

🧚🏻‍♀️仙子樂園下午茶$298/位
🔸️迷你法式三文治(每人一粒)
🔸️瑪德林蛋糕(每人兩粒)
杏仁味好重
🔸️新豬肉牛角包
牛角包好酥脆,素豬肉迎合到素食者需要👍🏻
🔸️健康水果乳酪天使杯
乳酪中有乾果、燕麥片和果仁,用可食用玫瑰花作裝飾
🔸️法國CBD朱古力布朗尼
中間係流心狀態,口入好smooth好濃郁朱古力味😋
🔸️英式鬆餅配玫瑰醬
鬆餅好香牛油味好香脆,玫瑰牆淡淡清香🥰
🔸️CBD有機菠蘿椰子茶
花茶好清香,加入了CBD融入茶中,好有特色👍🏻
2021-12-10
今日專登同朋友黎到上環試下哩間餐廳既CBD下午茶🫖店舖設計走自然風,四周有啲綠色植物,一入店舖已經聞到令人舒緩既香薰味,旁邊有一排貨架放滿唔同類型既香薰、香薰機、香薰口罩貼等產品。店舖仲提供唔同既花環比客人打卡📸️✨仙子樂園 x CBD 下午茶 每位$298🔮餐前會有抽卡小遊戲,先抽一張magic card,之後香薰師會比我地係金、木、水、火、土五種精油中揀選自己鍾意既味道,滴落之前既magic card上面,而magic card係可以帶走既。下午茶最特別嘅地方就係喺食物同茶入面加入左CBD大麻二酚,可以幫助我地放鬆心情同改善睡眠質素💕🌸水果乳酪天使杯入面有朵威化餅整成既玫瑰花🌹原味乳酪味道醇厚,配上唔同既果仁、乾果同燕麥片,口感豐富,健康又好味。🌸蝴蝶飛舞杯杯入面有迷你法式三文治同瑪德琳蛋糕,三文治細細粒,都幾香脆,而貝殼狀既蛋糕充滿牛油香,造型靚靚既蝴蝶威化餅亦可以食用🦋🌸法國 CBD 朱古力蛋糕朱古力蛋糕濃郁,而且甜度適中,層面加上開心果碎,重點係仲加上CBD,非常特別。🌸新豬肉牛角包新豬肉係素食,其實食落去感覺同真豬肉分別唔大,但係又會健康啲,而牛角包亦夠酥脆。🌸英式鬆餅配玫瑰

✨仙子樂園 x CBD 下午茶 每位$298

🌸水果乳酪天使杯

🌸蝴蝶飛舞杯
杯入面有迷你法式三文治同瑪德琳蛋糕,

🌸法國 CBD 朱古力蛋糕

🌸新豬肉牛角包

🌸英式鬆餅配玫瑰醬
英式鬆餅唔係軟身個種,入口酥脆,而玫瑰醬充滿玫瑰清香。

🍵雲雨香茶(CBD 有機菠蘿椰子茶)
係椰子茶滴入CBD,茶上面再放上棉花糖雲,熱茶既蒸汽令棉花糖融化,落入茶中,所以叫雲雨香茶,茶味香醇,入口微甜。

整體黎講,餐廳無論係環境定食物都令人覺得好放鬆同舒適,真係幾適合繁忙既香港人,亦係一個非常特別既體驗。

用餐时段
下午茶
2021-12-13 34 浏览
同幾個朋友嚟食下午茶☕️享受悠閒午後時光☀️🧚‍♀️仙子樂園下午茶🫖$298/位近年好流行CBD嘅各種食物飲品,可以有助放鬆、舒緩可以減輕痛症等效果。呢個tea set引入左CBD大麻二酚元素+ 配合香薰治療入呢個下午茶💕相當特別!香薰師一開始先會同我哋玩一個magic卡遊戲,每張卡都有唔同嘅意思,點知我哋四個朋友不約而同抽中同一張卡,真係好Magic!然之後再配合金木水火土嘅幾款精油,滴响抽中嘅卡上面,可以一邊聞着香薰嘅香氣,一邊享受仙氣十足嘅下午茶食物~甜點:✨健康水果乳酪天使杯 2杯✨乳酪入邊加入各種乾果同埋燕麥片,輕怡健康~✨法國 CBD 朱古力蛋糕  2件✨朱古力蛋糕味道濃郁,口感濕潤,甜度剛剛好。✨英式鬆餅配玫瑰醬  2件✨鬆餅口感鬆脆,配搭玫瑰醬好香,花香味撲鼻🥰鹹點:✨新豬肉牛角包  2件✨✨蝴蝶飛舞杯 1杯✨迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕🍰迷你精緻,瑪德琳蛋糕一口一個,有濃郁嘅杏仁味!飲品:雲雨香茶
下午茶set配有CBD 有機菠蘿椰子茶一壺,椰子味濃郁~口味非常特別,沖多幾次味道依然好濃!
同幾個朋友嚟食下午茶☕️享受悠閒午後時光☀️

🧚‍♀️仙子樂園下午茶🫖$298/位

✨健康水果乳酪天使杯 2杯✨
乳酪入邊加入各種乾果同埋燕麥片,輕怡健康~

✨法國 CBD 朱古力蛋糕  2件✨
朱古力蛋糕味道濃郁,口感濕潤,甜度剛剛好。

✨英式鬆餅配玫瑰醬  2件✨
鬆餅口感鬆脆,配搭玫瑰醬好香,花香味撲鼻🥰

✨新豬肉牛角包  2件✨

✨蝴蝶飛舞杯 1杯✨

迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕🍰
迷你精緻,瑪德琳蛋糕一口一個,有濃郁嘅杏仁味!

飲品:
雲雨香茶
之前成日都喺ig 見到佢地啲tea set個賣相都好鬼靚,今次睇中CBD主題即刻同朋友去試吓,扮吓仙子先🧚🏻‍♀️✨💕食野之前會有香薰師同我地玩香油占卜,大家先抽一張magic card ,香薰師就會因應所抽到既Magic card而配合相應嘅香薰,倒落magic card上面,可以帶返屋企,令到心靈放鬆吓~🧚🏻‍♀️✨都幾開心~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🫖雲雨香茶香薰師之後就介紹有機菠蘿椰子茶,好似香薰咁滴幾滴落壼茶裡面,係可以幫助睡眠,放鬆心情,飲完覺得成個人好relax✨✨呢個茶竟然有舊雲☁️係上面啦~真係好夢幻,其實係棉花糖做成,用茶嘅熱氣溫令到舊雲溶化,杯茶甜甜地都幾好味✨✨🫖scone英式鬆餅酥脆加埋佢哋嘅玫瑰醬仲好味🥰每啖都有玫瑰清香味架~~🫖水果乳酪天使杯原味乳酪加上雜錦果仁同乾果,撈埋一齊食好好味,同埋有朵漸變嘅花花勁靚好夢幻,啱哂打卡💕✨✨🫖蝴蝶飛舞杯瑪德琳牛油曲奇味好香不錯😍🫖法國 CBD 朱古力Bownie朱古力Bownie甜度適中,表面鋪滿咗開心果碎,口感不錯👍🏻✨💕女仔實會鐘意🫖豬肉牛角包新豬肉唔係真豬肉,係素食,健康啲無咁油膩,牛角包好好香都幾好味😋✨🧡🤍呢間店入面有好多香

🫖雲雨香茶

🫖scone

🫖水果乳酪天使杯

🫖蝴蝶飛舞杯
瑪德琳牛油曲奇味好香不錯😍

🫖法國 CBD 朱古力Bownie

🫖豬肉牛角包新

🧡🤍呢間店入面有好多香薰精油售賣,亦有香薰口罩貼, 有興趣可向店鋪查詢🔍

DK Cuppa Tea 天使主題xCBD Tea Set~
$298/位
最近成日見到IG好多人介紹仙子樂園🧚🏻‍♀️從來都冇試過港女T嘅我都嚟湊下熱鬧👼🏻食野之前香薰治療師同我地玩知小游戲~抽張卡 🧚🏻‍♀️解說張卡意思,在盒子拎香薰睇吓我哋鍾意邊隻味道,滴左落卡度俾我哋帶返屋企🧚🏻‍♀️💖🧚🏻‍♀️鹹點 新豬肉牛角包👼🏻牛角包鬆脆夾埋新豬肉🧚🏻‍♀️蝴蝶飛舞杯瑪德琳蛋糕蛋糕牛油味好香,法式三文治係一粒小脆粒入面🧚🏻‍♀️甜點 健康水果乳酪天使杯靚靚嘅天使翼造型嘅玻璃杯裝上,原味乳酪配上健康穀物片同乾果,健康又好食🧚🏻‍♀️法國 CBD 朱古力蛋糕蛋糕內有CBD精油,味道香濃,朱古力香氣滿滿🧚🏻‍♀️英式鬆餅(配玫瑰醬)鬆餅超級酥脆◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝😋味道:7.5/10🍽環境:7.5/19🎖推薦:8/10💰抵食:8:10🍄總括:💖💖💖💖🤍◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝
最近成日見到IG好多人介紹仙子樂園🧚🏻‍♀️
從來都冇試過港女T嘅我都嚟湊下熱鬧👼🏻

🧚🏻‍♀️鹹點
新豬肉牛角包👼🏻牛角包鬆脆夾埋新豬肉
🧚🏻‍♀️蝴蝶飛舞杯
瑪德琳蛋糕
蛋糕牛油味好香,法式三文治係一粒小脆
粒入面

🧚🏻‍♀️甜點
健康水果乳酪天使杯

🧚🏻‍♀️法國 CBD 朱古力蛋糕
蛋糕內有CBD精油,味道香濃,朱古力香氣滿滿

🧚🏻‍♀️英式鬆餅(配玫瑰醬)
鬆餅超級酥脆

😋味道:7.5/10
🍽環境:7.5/19
🎖推薦:8/10
💰抵食:8:10
🍄總括:💖💖💖💖🤍
2021-12-12 41 浏览
位於上環新街市街< 𝓓𝓚 𝓒𝓾𝓹𝓹𝓪 𝓣𝓮𝓪 >, 一間香薰主題咖啡店, 最近推出仙子樂園CBD下午茶, 彷彿置身於夢幻美景般。ᴬⁿᵍᵉˡ ᴾᵃʳᵃᵈⁱˢᵉ ᶜᴮᴰ ᴬᶠᵗᵉʳⁿᵒᵒⁿ ᵀᵉᵃ $²⁹⁸ˢᵃᵛᵒᵘʳʸ:ᴼᵐⁿⁱ ᴾᵒʳᵏ ᶜʳᵒⁱˢˢᵃⁿᵗ新豬肉牛角包, 質感鬆脆。ᴮᵘᵗᵗᵉʳᶠˡʸ ᶜᵘᵖ迷你法式三文治, 外層脆身; 貝殼造型的瑪德琳蛋糕, 相當可愛。ˢʷᵉᵉᵗ:ᴴᵉᵃˡᵗʰʸ ᶠʳᵘⁱᵗ ʸᵒᵍᵘʳᵗ ᴬⁿᵍᵉˡ ᶜᵘᵖ健康水果乳酪天使杯, 配料豐富, 包括乾莓、燕麥片、南瓜籽及果仁。ᶜᴮᴰ ᶠʳᵉⁿᶜʰ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ ᶜᵃᵏᵉ法國CBD朱古力蛋糕, 其加入CBD精油, 帶有濃郁朱古力味道。ᴱⁿᵍˡⁱˢʰ ᴹᵘᶠᶠⁱⁿ英式鬆餅配上玫瑰醬, 散發啖啖花香氣味。ᴰʳᵉᵃᵐʸ ᵀᵉᵃ:ᶜᴮᴰ ᴴᵒˡⁱᵈᵃʸ ᴰʳᵉᵃᵐCBD有機菠蘿椰子茶, 以棉花糖為雲朵, 創意無限。DK Cuppa Tea📍上環新街市街19號地舖

ˢᵃᵛᵒᵘʳʸ:
ᴼᵐⁿⁱ ᴾᵒʳᵏ ᶜʳᵒⁱˢˢᵃⁿᵗ
新豬肉牛角包, 質感鬆脆。

ᴮᵘᵗᵗᵉʳᶠˡʸ ᶜᵘᵖ

ˢʷᵉᵉᵗ:

ᶜᴮᴰ ᶠʳᵉⁿᶜʰ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ ᶜᵃᵏᵉ

ᴱⁿᵍˡⁱˢʰ ᴹᵘᶠᶠⁱⁿ
英式鬆餅配上玫瑰醬, 散發啖啖花香氣味。

ᴰʳᵉᵃᵐʸ ᵀᵉᵃ:
ᶜᴮᴰ ᴴᵒˡⁱᵈᵃʸ ᴰʳᵉᵃᵐ
CBD有機菠蘿椰子茶, 以棉花糖為雲朵, 創意無限。

DK Cuppa Tea
📍上環新街市街19號地舖
2021-12-05
平日生活咁忙碌適當時候梗係要「Me Time」一吓去平衡緊張又繁忙嘅生活今日專程嚟嚟到上環【DK Cuppa Tea Cafe】歎番個靚靚又夢幻🌈嘅Afternoon Tea ☕️餐廳裝潢夢幻又高雅感覺猶如走進仙境一樣步入餐廳已經聞到陣陣香薰味道令人感覺放鬆 有助舒緩神經🧚🏻‍♀️夢幻《仙子樂園》Tea Set擺盤設計精緻華麗極具心思完全為你帶嚟另類視覺享受當中以極具醫療價值嘅CBD元素作主打✔️有助放鬆身心,保護神經✔️改善及舒緩皮膚敏感、泛紅、發炎等症狀✔️ 具抗氧化作用:加強皮膚表層保護屏障,改善皮膚自我修復力💢鹹點包括❣️新豬肉牛角包🥐以新豬肉入饌 當然食得更為健康有「營」❣️蝴蝶飛舞杯:迷你法式三文治外層鬆脆🥪+擁有貝殼🐚可愛造型嘅瑪德琳蛋糕令人愛不釋手💢甜點有:❣️健康水果乳酪天使‍杯🧚🏻‍♀️新鮮乳酪配上豐富乾果、健康穀物片,賣相精緻,口感豐富❣️法國CBD朱古力蛋糕蛋糕質感鬆軟,滿載香濃朱古力味道🍫,甜度啱啱好,食落唔會有膩嘅感覺。當中嘅CBD成份,更有助舒緩神經,食完幸福感滿滿💕❣️英式鬆餅(配玫瑰醬🌹)鬆餅做得比較硬身,口感豐富,有嚼勁配以玫瑰醬一同進食 味道酸酸甜甜非常醒胃😋💢有機花茶
平日生活咁忙碌

🧚🏻‍♀️夢幻《仙子樂園》Tea Set

擺盤設計精緻華麗極具心思

完全為你帶嚟另類視覺享受

當中以極具醫療價值嘅CBD元素作主打

✔️有助放鬆身心,保護神經

✔️改善及舒緩皮膚敏感、泛紅、發炎等症狀

💢鹹點包括

❣️新豬肉牛角包🥐

以新豬肉入饌 當然食得更為健康有「營」

❣️蝴蝶飛舞杯

:迷你法式三文治外層鬆脆🥪+

擁有貝殼🐚可愛造型嘅瑪德琳蛋糕

令人愛不釋手

💢甜點有:

❣️健康水果乳酪天使‍杯🧚🏻‍♀️

新鮮乳酪配上豐富乾果、健康穀物片,賣相精緻,口感豐富

❣️法國CBD朱古力蛋糕

❣️英式鬆餅(配玫瑰醬🌹)

鬆餅做得比較硬身,口感豐富,有嚼勁

配以玫瑰醬一同進食 味道酸酸甜甜非常醒胃😋

📍上環新街市街19號地舖

DK Cuppa Tea Sheung Wan
2021-12-06
  • 《仙子樂園》Tea Set
ଘ(੭ˊᵕˋ)੭* ੈ✩仙子樂園Afternoon tea🧚‍♀️周末最開心就係同姊妹去食tea😙Cafe位於上環,門口有對天使翼~~店內有好多🌸絲花頭飾、手捧花比客人影相成個tea set好夢幻唯美☺️ 休息下.♡. .♡. .♡.🌷 仙子樂園下午茶 🫖 $298/位❣️鹹點~新豬肉牛角包🥐蝴蝶🦋飛舞杯(迷你法式三文治🥪瑪德林蛋糕🍰)最近都多餐廳有素食😙這裡的牛角包係配新豬肉~三文治鹹鹹甜甜幾好食!但太細件啦😂好想食多d.♡.❣️甜點~健康水果🍓乳酪天使杯法國CBD朱古力🍫布朗尼英式鬆餅配玫瑰🌹醬Yogurt杯係透明翼子杯,乳酪中有乾草莓🍓燕麥片、果仁等,上面仲有個可食用玫瑰花🌹~~勁靚😍又好味又清新!鬆餅配玫瑰醬幾特別😋我幾鍾意淡淡花香~ .♡.❣️雲雨香茶🫖CBD有機菠蘿🍍椰子🥥茶花茶上有棉花糖☁️ 茶既熱力每棉花糖慢慢溶,好似落雨🌨咁好創新好夢幻~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~

周末最開心就係同姊妹去食tea😙
Cafe位於上環,門口有對天使翼~~
店內有好多🌸絲花頭飾、手捧花比客人影相
成個tea set好夢幻唯美☺️ 休息下

.♡. .♡. .♡.

🌷 仙子樂園下午茶 🫖 $298/位

❣️鹹點~
新豬肉牛角包🥐
蝴蝶🦋飛舞杯(迷你法式三文治🥪瑪德林蛋糕🍰)

.♡.

.♡.

❣️雲雨香茶🫖
CBD有機菠蘿🍍椰子🥥茶
2021-12-08 37 浏览
周末最適合搵埋姐妹去食tea 打卡,呢間嘅tea set出哂名用黎打卡📸️📸️ 好耐以前食過一次都覺得唔錯,見佢最近出左個仙子樂園Tea Set ,一於黎食一食😁— — — — — — — — — — — — — — — — — — —呢間餐廳嘅賣點除左tea set 靚,重有令人可以令人忘憂嘅香薰,一入到店內香氣馥郁,令人感覺舒適,心情都放鬆d 。店舖裝潢以木色為主,配上少量綠蔓藤、粉白色系絲花,門口玻璃門重有一對天使翅膀,彷如置身仙境。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —而今日嘅主角【仙子樂園】Tea Set,真係好靚,圍繞住仙子主題嘅擺盤,有天使、有羽毛,睇落好豐富,正係影相都影好耐。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【仙子樂園】$298/1位 (至少2位)鹹點:新豬肉牛角包🥐迷你法式三文治瑪德琳蛋糕牛角包🥐夠酥化,適量牛油香味,內有生菜包住新豬肉,食落唔覺油膩。法式三文治味道幾濃,酸酸鹹鹹,幾開胃,我幾中意食呢個,如果可以大件d 就好喇!— — — — — — — — — — — — — — — — —

【仙子樂園】$298/1位 (至少2位)

新豬肉牛角包🥐
迷你法式三文治
瑪德琳蛋糕

健康水果乳酪杯
法國CBD朱古力蛋糕
英式鬆餅(配玫瑰醬)

最欣賞乳酪杯,內有乾果、殼物脆脆、粟米片、燕麥……都幾豐富。第一次食加入CBD 嘅朱古力雪糕,唔算好甜,偏向似黑朱古力嘅味。鬆餅唔會過乾,外層都有少少脆,都唔錯。

雲雨香茶:
CBD有機菠蘿椰子茶

呢個茶除咗加入左CBD元素,上面重會吊住個棉花糖,打卡靚之餘,亦為熱茶添上一點甜,另一番風味。

2021-12-07 21 浏览
餐廳佈置以粉嫩顏色為主調, 十分夢幻, 加上漂亮的花兒及植物點綴, 令人眼前一亮, 門口更是姊妹們打卡熱點。仙子樂園下午茶 每人$298(二人起)店員殷勤地講解餐廳引入CBD元素目的和益處, 及香薰的療效, 令我加深了解之後, 開始我的夢幻仙子下午茶了。鹹點:▪新豬肉牛角包▪蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕)新豬肉牛角包, 牛角包酥脆,充滿牛油香氣, 跟配的新豬肉, 口感和真豬肉十分相似。 迷你法式三文治, 酥脆可口。 瑪德琳蛋糕,甜度適中, 精緻鬆軟。甜點:▪水果乳酪天使杯▪國CBD朱古力蛋糕 ▪英式鬆餅配玫瑰醬水果乳酪天使杯, 酸酸甜甜 ,加上豐富的穀物, 飽肚 肚和健康。 法國CBD朱古力蛋糕, 香甜滑溜, 令人甜絲絲。英式鬆餅配玫瑰醬, 鬆脆可口, 玫瑰醬口感清新,帶有淡淡玫瑰清幽的花香, 滋味 窩心。 雲雨香茶CBD香茶配上粉粉藍色的棉花糖, 賣相好精緻, 入口帶出淡淡茶香, 十分享受。今日在悠揚旋轉音樂盒下,享受一個寫意的仙子下午茶, 頓時心情開朗起來, 最後還買了一些香薰產品, 作為手信回家。

仙子樂園下午茶
每人$298(二人起)

▪新豬肉牛角包
▪蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕)

▪水果乳酪天使杯
▪國CBD朱古力蛋糕
▪英式鬆餅配玫瑰醬

雲雨香茶CBD

2021-12-07 23 浏览
星期日行完街,攰攰哋餓餓哋,一於黎呢度嘆個下午茶先。餐廳以原木打造,配搭乾花,令人感覺溫暖又夢幻。上菜前店主同我地玩magic card,然後俾我地揀精油,再滴係卡片上,聞落令人舒緩放鬆。仲有蝴蝶卡片,可以寫低自己嘅心願掛係佢哋店度。仙子樂園下午茶 $298/位結合CBD、新豬肉等健康嘅產品。擺盤配埋水晶球、音樂盒,天使嘅翅膀,感覺唯美又療癒。雲雨香茶店主比咗兩款CBD我地揀,再滴入有機菠蘿、椰子茶,醇厚濃香。上面架住雲朵棉花糖,利用茶嘅蒸氣慢慢融化,形成雲雨效果,非常治癒。鹹點新豬肉牛角包金黃鬆脆,牛油味香濃,有埋新豬肉,好食又健康。蝴蝶飛舞杯包括迷你法式三文治同瑪德琳蛋糕。三文治薄脆可口,配搭鹹香雞肉,好滋味。瑪德琳蛋糕充滿住濃郁嘅杏仁奶香。甜點健康水果乳酪天使杯:玻璃天使杯裝住各種雜果、果仁及穀物脆脆等,加上酸香乳酪,非常清新健康。法國CBD朱古力蛋糕:濃郁嘅朱古力香味,口感香甜美味。英式鬆餅(配玫瑰醬):外脆內軟嘅鬆餅加埋玫瑰花醬,帶出獨特嘅香甜味,整體更加豐富、有層次。我地係呢度度過咗一個寧靜寫意嘅下午,同時體驗咗aromatherapy、CBD同tea結合嘅package,

仙子樂園下午茶 $298/位

雲雨香茶

鹹點
新豬肉牛角包金黃鬆脆,牛油味香濃,有埋新豬肉,好食又健康。

甜點

法國CBD朱古力蛋糕:濃郁嘅朱古力香味,口感香甜美味。

我地係呢度度過咗一個寧靜寫意嘅下午,同時體驗咗aromatherapy、CBD同tea結合嘅package,值得同朋友、家人一齊黎享受一下~
2021-12-06 25 浏览
琴日朋友帶我嚟試CBD下午茶,CBD聽得多但係就真係未試過😳🍴食物🍴CBD仙子樂園下午茶$298/1位(2位起+10%服務費)✨鹹點✨新豬肉牛角包蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治,馬德琳蛋糕)✨甜點✨水果乳酪天使杯法國CBD朱古力蛋糕英式鬆餅(配玫瑰醬)✨雲雨香茶✨CBD有機菠蘿椰子茶除咗食物味道唔錯,另外獨特嘅體驗也很好💕枱面放上了magic咭,香薰治療師會根據你抽嘅牌來講解卡嘅說法~有些像塔羅牌的感覺😳而且也會根據你喜歡的香薰味道的滴落牌上❗️然後也有介紹兩隻花藥(兩款不同的效果)揀選一款滴進茶裏整個體驗好特別🥳而且餐具也很夢幻🧚🏻‍♀️場內亦有放上花球/花圈給客人影相,亦有售香薰油/口罩/按摩服務👍🏻最後可以寫上你的願望在蝴蝶牌上,可以幫你掛起係鋪內;如果大家想試一個特別嘅體驗下午茶🫖呢度都係一個唔錯嘅選擇✨

🍴食物🍴
CBD仙子樂園下午茶$298/1位(2位起+10%服務費)

✨鹹點✨
新豬肉牛角包
蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治,馬德琳蛋糕)

✨甜點✨
水果乳酪天使杯
法國CBD朱古力蛋糕
英式鬆餅(配玫瑰醬)

✨雲雨香茶✨

然後也有介紹兩隻花藥(兩款不同的效果)揀選一款滴進茶裏

2021-12-06 23 浏览
一直都好想試CBD,成日聽話CBD可以令人放鬆,今次終於有人陪我去啦!去到店員會同我地講解同玩小遊戲,朋友話似塔羅牌,而且話我好準🤣咁岩又真係要放鬆,呢排又成日行山。因大麻素系統同睡眠質素,控制壓力,劇痛炎症管理都好大關連,所以CBD進入咗身體之後會同ECS起咗互相作用,令身體平衡運作。CBD本身係天然野,又可以達到平和安心神經紓緩效果。鹹點有新豬肉牛角包同蝴蝶飛舞杯(蔬果撻同瑪德琳蛋糕)甜點係健康水果乳酪天使杯,法國CBD朱古力蛋糕同英式鬆餅(配玫瑰醬)飲品本來係CBD有機菠蘿椰子茶,當天賣曬就轉左CBD玫瑰綠茶,有兩款cbd比我地簡,我地簡左比較女生既,可以變靚靚架🤗未到已經所有食物都好香,到左係勁開心勁吸引。而且味道所有都好食,連朱古力蛋糕都唔會好甜。我最鍾意食乳酪杯。聽到朱古力蛋糕隔離播音樂盒嘅音樂聽到好開心好舒服,真係好chill呀。

鹹點有新豬肉牛角包同蝴蝶飛舞杯(蔬果撻同瑪德琳蛋糕)

💖見呢間店嘅tea set好多人都黎打卡,我今日都決定去嘆下🥰!上菜前會先抽magic card,店主會解釋卡片。我抽中薰衣草💐,代表需要冷靜處事、謹言慎行。然後店主會比金木水火土5⃣️種精油⚗️我地揀,再滴係💧卡片上,我揀咗溫和清香嘅木🪵,食嘢前令心情完全放鬆😌。仲有蝴蝶🦋卡片,可以寫低自己嘅目標,掛係佢哋店度。1⃣️仙子樂園下午茶🫖 $298/位💖結合CBD、新豬肉🌱等新潮健康嘅產品,係一個好特別嘅體驗,好味😋又IGable📸。擺盤仲配搭水晶球🔮音樂盒🎵、羽毛🪶、乾花🌹等,好精緻。食物包括👇🏻:🔸雲雨香茶🌧:店主會比2⃣️款CBD我地揀,再滴4⃣️滴入有機菠蘿🍍椰子🥥茶度,味道甜果香帶蜂蜜🍯味。會上埋雲朵☁️棉花糖,茶上升🔝嘅熱氣會令佢慢慢融化,形成落雨🌧️效果,又靚又再添一份香甜。◽️鹹點🧂🔸新豬肉牛角包🥐:包香酥薄脆,食落輕盈,新豬肉雖然係素肉但同真豬肉冇乜分別!🔸蝴蝶飛舞杯🦋:包括迷你法式🇫🇷三文治🥪同瑪德琳蛋糕🐚。三文治烤得香脆,內餡鹹香。瑪德琳蛋糕食落帶濃郁杏仁🌰香。◽️甜點🍮🔸健康水果乳酪天使杯👼:靚靚玻璃天使杯🕊裝住各種乾果🍓、瓜子、穀物脆脆等,配上酸香滑乳酪,感覺健康。🔸法國CBD朱古力蛋糕

1⃣️仙子樂園下午茶🫖 $298/位

◽️鹹點🧂

◽️甜點🍮

🔸法國CBD朱古力蛋糕🍰:面頭嘅醬帶CBD,口感好似brownie咁香軟,朱古力🍫味香甜濃郁。

🔸英式鬆餅(配玫瑰醬)🥞:帶提子乾🍇,外皮脆,口感豐富。搭配濃香玫瑰🌹醬食令果香花香混合,味道更特別。

💖結合aromatherapy、CBD同tea🫖嘅體驗,好值得黎試下,放鬆一下😌之餘仲可以打卡!餐廳🍴環境好少女心💕,門口仲有天使翅膀👼可以打卡,同朋友👬一齊黎享受好好👍。

💖店鋪仲有賣香薰、口罩😷等各種產品,種類好多,有興趣嘅朋友可以黎睇吓。