2021-06-12 1364 浏览
屋企都可以悠闲地叹下午茶,套餐有齐食具,梦幻粉红色主题,卖相好少女。粉鸟伊人外卖下午茶(二人份量)迷你牛角包 牛油香,外层酥脆英式猪肉肠卷 香酥外层,内里猪肉肠咸香巴马火腿芝士串细细件,几咸香腰果味马卡龙 入口松化玫瑰朱古力 红色脆皮朱古力外层,内里幼滑朱古力mousse,一啖一粒英式松饼 口感湿润,直接食或配玫瑰酱食都不错。红豆芝士蛋糕 口感香浓,红豆香甜,不会太甜下次有时间要堂食,恨慢叹杯花茶,慢活一下都唔错

粉鸟伊人外卖下午茶(二人份量)

迷你牛角包 牛油香,外层酥脆

英式猪肉肠卷
香酥外层,内里猪肉肠咸香

巴马火腿芝士串细细件,几咸香

腰果味马卡龙 入口松化

玫瑰朱古力
红色脆皮朱古力外层,内里幼滑朱古力mousse,一啖一粒

英式松饼
口感湿润,直接食或配玫瑰酱食都不错。

红豆芝士蛋糕 口感香浓,红豆香甜,不会太甜

下次有时间要堂食,恨慢叹杯花茶,慢活一下都唔错

2020-12-30
2021-01-20 1197 浏览
见DK Cuppa Tea今期Tea set主题系粉鸟伊人🦩好pink pink✨少女心爆发😍有日点左爸爸收工去买外卖🥡话系心愿见到相好兴奋 不如买俾距食🤪借过女过桥🤣实情系我想食😌不过我话我想食可能要等到2046😅小情人话要即叫即有 生女就系甘架啦🤷🏻‍♀️「粉鸟伊人」外卖下午茶包括甜点:玫瑰朱古力 红豆芝士蛋糕 腰果味马卡龙 英式松饼 (配玫瑰酱) 咸点:迷你牛角包 英式猪肉肠卷 巴马火腿芝士串 以上系2人份量set各款食物2件 🌟Tea Set所有嘢食都好梦幻☺️有软心朱古力🌹本身朱古力已经好浪漫💕配埋玫瑰花造型真系未食就甘睇都sweet 甜入心啊❤️红豆芝士蛋糕🍰呢个我觉得几特别本身就咁睇以为系玫瑰花芝士蛋糕食落口先知原来系红豆味🙈芝士味较重夹左杂少少花香味不过我个人最锺意系粉红色嘅英国松饼一向都好锺意食scones 对於松饼都有啲要求 呢个tea set 既松饼好松软同又唔会太乾仲要系粉红色 视觉上已经好有冲击 再配埋玫瑰花酱 加左唔少分👍🏻👍🏻👍🏻而咸食方面~巴马火腿芝士串都好出色巴马火腿卷到玫瑰花样😻好靓 睇得又食得外卖下午茶除左有嘢食 系包埋flamingo 三层食物纸架同餐
见DK Cuppa Tea今期Tea set主题系
不过我话我想食可能要等到2046😅
小情人话要即叫即有 生女就系甘架啦🤷🏻‍♀️

「粉鸟伊人」外卖下午茶包括
甜点:玫瑰朱古力 红豆芝士蛋糕
腰果味马卡龙 英式松饼 (配玫瑰酱)

咸点:迷你牛角包 英式猪肉肠卷

仲要系粉红色 视觉上已经好有冲击
再配埋玫瑰花酱 加左唔少分👍🏻👍🏻👍🏻
而咸食方面~巴马火腿芝士串都好出色
巴马火腿卷到玫瑰花样😻好靓 睇得又食得

外卖下午茶除左有嘢食 系包埋flamingo 三层食物纸架同餐具🍴系屋企都可以好有仪式感❤️唔想麻烦要去餐厅攞外卖既话可以要求外送到付服务😊安在家中等就可以食到tea set 啦💋平淡日子找一点乐趣😌
2021-01-16 944 浏览
呢几日冻冰冰又想食下午茶,但出去食又要分2枱🙈😍贴心既柏宇爸爸就去买左DK Cuppa Tea 既「粉鸟伊人」外卖下午茶返黎食齐食❤️❤️连餐具、食物架都有附送,轻松在家High Tea。餐点包括咸点同甜点,2人餐,每款2件。仔仔最爱就系迷你牛角包,酥脆又重牛油味,另外仲有英式松饼,配埋玫瑰酱,松脆又香甜。而我就钟意食红豆芝士蛋糕,原来红豆同芝士可以好夹,好特别,另外柏宇爸爸就钟意食巴马火腿芝士串,咸咸香香😋
呢几日冻冰冰又想食下午茶,但出去食又要分2枱🙈

😍贴心既柏宇爸爸就去买左DK Cuppa Tea

餐点包括咸点同甜点,2人餐,每款2件。

2021-01-12 3846 浏览
大家身边有几多个可以交心嘅自己?好感恩我身边有你陪伴着我渡过第12个年头💗为咗纪念呢个咁特别嘅日子!我哋都去做返啲有意义得黎又开心嘅嘢啦😍今次我哋嚟咗上环嘅DK Cuppa Tea食佢比全新推出「极雪祝福」下午茶🥰呢个set以北极熊同雪地为主题🐻‍❄️佢哋个摆设真系好精致🌟仲有埋北极熊同小木屋衬托精美嘅点心🥧咸点有惹味既莎乐美肠芝士串同开胃素菜挞!饼底松松脆脆朋友都好锺意❤️意大利香草田螺里面仲有浓厚牛油香嘅薯蓉!甜点有云呢拿 Cupcake💗上面嘅北极熊仔真系做得好得意😍我同朋友都觉得靓到唔舍得食😆香浓幼滑既雪花朱古力!同埋都系印有可爱北极熊嘅朱古力白熊马卡龙!仲有百果馅饼 🥧同英式松饼配玫瑰酱超级锺意佢哋个玫瑰酱!好香嘅玫瑰味但系又唔会好甜!仲有超级精致嘅白熊棉花糖🐻‍❄️最後只要出示指定野生动物保育有关慈善机构捐款既收据,就可以获赠北极熊公仔🧸可以食精致下午茶之余仲可以为保护环境出一分力🌍因为系我哋嘅12周年所以我哋食嘢都孖住上😍食食吓嘅时候我哋见到佢哋有个好靓嘅粉鸟伊人下午茶💗咁靓咁我哋梗系一次过食埋佢啦😍就连个三层架都非常精美💗成个套餐都系粉红色💗好梦幻,啱晒我哋一齐打卡😛咸点有层

咸点有层次分明嘅迷你牛角包🥐酥脆英式猪肉肠卷 ,咸香巴马火腿配香浓芝士串🧀甜点有红豆芝士蛋糕🍰呢个配搭真系好特别一啖咬落去多重口感😍腰果味马卡龙呢个配搭真系好特别!咬落有浓浓果仁香😛🌹玫瑰朱古力呢个真系靓到唔舍得食😆同埋有我哋最爱嘅玫瑰酱英式松饼💗
2021-01-10
庆祝纪念
纪念日
  • 英式松饼
呢个外卖下午茶~包埋🦩红鹤三层食物纸架同餐具同碟仔及纸巾!用品都准备好哂俾我地~返黎set好枱就可以食啦~在家都可以食到靓靓tea set 啦~玫瑰花朱古力造型好靓呀~系软心朱古力黎架喎~!腰果味马卡龙皮好松脆,甜甜地~!我锺意~英式松饼独立咁食已经好松软同湿润度都几好~未配上玫瑰酱,但松饼已经俾我地一口一口咁食哂啦~红豆芝士蛋糕芝士味比较出衆,仲有花香味。英式猪肉肠卷系传统既款式,酥皮既松化配合既软软既猪肉肠~一次食到两个层次既口感。迷你牛角饱同猪肉肠卷加松饼,我觉得如果暖暖地绝对会更加提升好味程度~我就锺意食 #巴马火腿芝士串~总结:外卖下午茶tea set精致,仲有齐配件,真系好方便,可以轻松在家下午茶!味道都几好~推介松饼~因为湿润度适中~食物方面咸点比较传统反而甜点创新,锺意食teaset既朋友可以黎试下喎。

玫瑰花朱古力
造型好靓呀~系软心朱古力黎架喎~!

腰果味马卡龙
皮好松脆,甜甜地~!我锺意~

英式松饼

红豆芝士蛋糕
芝士味比较出衆,仲有花香味。

英式猪肉肠卷

我就锺意食 #巴马火腿芝士串~

2021-01-04 137 浏览
喺屋企都可以自己叹个靓靓Tea set🤩呢个天鹅Tea set粉红色好靓,而且食物简单得来都相当丰富。打卡一流~~靓靓!~🟣咸点🟣~▫️牛角包🥐:返到屋企烘热佢,更加酥脆!▫️肠酥:中间有香肠,酥饼唔会太油。▫️Parma ham配芝士:咸咸地,芝士味够重▫️松饼:都系烘热佢,有牛油香;再配埋果酱及cream,不错~~🔵甜点🔵~▫️玫瑰形朱古力、马卡龙及玫瑰芝士蛋糕每样都细细件,唔会太饱,几好!

喺屋企都可以自己叹个靓靓Tea set🤩

~🟣咸点🟣~
▫️牛角包🥐:返到屋企烘热佢,更加酥脆!

~🔵甜点🔵~
▫️玫瑰形朱古力、马卡龙及玫瑰芝士蛋糕
每样都细细件,唔会太饱,几好!
最近成日留喺屋企,已经好耐冇去high tea啦~DK Cuppa Tea 最近推出咗以Flamingo火烈鸟为主题嘅粉鸟伊人外卖下午茶,就算系屋企都可以享受到high tea下午茶时光,为在家嘅日子增添乐趣😌-食物嘅款式非常丰富,有咸点和甜点~ 甜点有红豆芝士蛋糕、腰果味马卡龙、玫瑰朱古力同英式松饼 (配玫瑰酱),而咸点就有英式猪肉肠卷、迷你牛角包同埋巴马火腿芝士串,实有一款啱你口味呀😌-食物味道方面,甜点我最欣赏就系英式松饼配玫瑰酱,浓郁嘅牛油味🧈配上香甜嘅玫瑰酱🌹味道好夹😋 而咸点我就最锺意巴马火腿芝士串,芝士够晒大块足料,咸香味十足🧀 份量对两个人刚刚好,真系超满足嘅下午茶时光☕️-除咗食物以外,套餐仲会附送一个红鹤三层食物纸架,好简单就可以自制三层high tea架,在家都可以有满满的仪式感🎀 另外仲包括一套餐具,里面有两只纸碟、叉、匙羹同埋两只胶手套,非常贴心💕
早前睇到可以上网就预订左「粉鸟伊人」外卖下午茶,只因同小朋友都好喜欢粉色系列,店舖位於上环新街市街。 外卖返到屋企可以慢慢砌,砌完影下相就慢慢叹下 小朋友睇见都好开心呀好似我地都钟意粉红色都可以试下DK Cuppa Tea「粉鸟伊人」外卖下午茶*连精美红鹤三层食物纸架一个*甜点腰果味马卡龙,美美粉红色香脆饼皮,内里馅料带有浓浓果仁香气。玫瑰造型既朱古力微酸红莓味道加上甜甜既朱古力. 甜点玫瑰朱古力 2件红豆芝士蛋糕 2件腰果味马卡龙 2件英式松饼 (配玫瑰酱) 2件  咸点迷你牛角包 2件英式猪肉肠卷 2件巴马火腿芝士串 2件粉色英式松饼,口感蓬松湿润,奶香四溢咸点迷你牛角包香浓牛油味层次分明英式猪肉肠卷巴马火腿芝士串,咸香不腻味道很夹

外卖返到屋企可以慢慢砌,砌完影下相就慢慢叹下

小朋友睇见都好开心呀

英式松饼 (配玫瑰酱) 2件

迷你牛角包 2件
英式猪肉肠卷 2件
巴马火腿芝士串 2件

粉色英式松饼,口感蓬松湿润,奶香四溢

迷你牛角包香浓牛油味层次分明
英式猪肉肠卷

巴马火腿芝士串,咸香不腻味道很夹
2020-12-23
2020-12-31 132 浏览
,🖇 ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ香港香薰品牌ᴅᴋ ᴀʀᴏᴍᴀᴛʜᴇʀᴀᴘʏ 的茶室推出「粉鸟伊人」随身行下午茶疫情下帮衬小店 随身行下午茶抗疫都可以食 下午茶 连精美红鹤三层食物纸架一个 腰果味马卡龙 第一次食 味道特别 粉红色外层香脆 馅料是顺滑腰果蓉 「粉鸟伊人」外卖下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈ 甜点:₁. 红豆芝士蛋糕 ₂件₂. 腰果味马卡龙 ₂件₃. 玫瑰朱古力 ₂件₄. 英式松饼 ﹙配玫瑰酱﹚ ₂件咸点:₁. 迷你牛角包 ₂件₂. 英式猪肉肠卷 ₂件₃. 巴马火腿芝士串 ₂件记得须₃日前预订✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿「粉鸟伊人」外卖下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞
,🖇 ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ

「粉鸟伊人」外卖下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈

「粉鸟伊人」外卖下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀

☞ ☞ ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ/ ᴅᴋ ᴀʀᴏᴍᴀᴛʜᴇʀᴀᴘʏ

上环新街市街₁₉号地下

今年圣诞, 新年节日,都要乖乖系屋企度过,不如叫个靓靓Tea Set,一家人系屋企high tea开心下....🥰💫DK Cuppa Tea💫粉鸟伊人随身行下午茶2人份 *$348 / 4人份 *$568可爱粉红色红鹤造型high tea层架放满美味甜咸小点, 好有节日气氛色,香,味俱全💜甜点红豆芝士蛋糕 2件腰果味马卡龙 2件玫瑰朱古力 2件英式松饼 (配玫瑰酱) 2件💜咸点迷你牛角包 2件英式猪肉肠卷 2件巴马火腿芝士串 2件我同囡囡款款都好喜欢 🤩甜点推介腰果味马卡龙,美美粉红色香脆饼皮,内里馅料带有浓浓果仁香气。浪漫玫瑰造型的朱古力,带微酸红莓内饀,朱古力味够香浓。英式松饼点上玫瑰酱,满口玫瑰香气,好满足。咸点推介猪肉肠卷和巴马火腿芝士串,微醺咸香美味,恰到好处,大人或小朋友都好喜欢 !!

💫DK Cuppa Tea
💫粉鸟伊人随身行下午茶
2人份 *$348 / 4人份 *$568

可爱粉红色红鹤造型high tea层架
放满美味甜咸小点, 好有节日气氛
色,香,味俱全

迷你牛角包 2件
英式猪肉肠卷 2件
巴马火腿芝士串 2件

我同囡囡款款都好喜欢 🤩

咸点推介猪肉肠卷和巴马火腿芝士串,
微醺咸香美味,恰到好处,大人或小朋友都好喜欢 !!

外卖自取
唔知大家知唔知道海港城後面有一条小街, 里面开咗一间专做tea set嘅餐厅-DK Cuppa Tea见近排餐厅做紧粉鸟伊人随身行下午茶外卖, 就嗌左个二人份量嘅下午茶, 同妈子开心share<粉鸟伊人随身行下午茶>粉鸟伊人随身行下午茶嘢食方面主要分咸品同甜品咸品有迷你牛角包、英式猪肉肠卷同巴马火腿芝士串而甜品就有红豆芝士蛋糕、腰果味马卡龙、玫瑰朱古力同英式松饼(配玫瑰酱)除左野食之外, 宜家仲送圣诞派对套装俾你边食边玩听讲买四人份量仲会送茶杯套装添迷你牛角包非常酥脆好味英式猪肉肠卷食落啖啖肉巴马火腿芝士串微咸可爱红豆芝士蛋糕味道清新, 甜而不腻腰果味马卡龙入口即溶, 口味少有玫瑰朱古力外表精致高雅英式松饼就口感实在, 带有微微玫瑰香气

<粉鸟伊人随身行下午茶>
粉鸟伊人随身行下午茶嘢食方面主要分咸品同甜品
咸品有迷你牛角包、英式猪肉肠卷同巴马火腿芝士串

除左野食之外, 宜家仲送圣诞派对套装
俾你边食边玩
听讲买四人份量仲会送茶杯套装添
迷你牛角包非常酥脆好味
英式猪肉肠卷食落啖啖肉
巴马火腿芝士串微咸可爱
红豆芝士蛋糕味道清新, 甜而不腻
腰果味马卡龙入口即溶, 口味少有
玫瑰朱古力外表精致高雅
英式松饼就口感实在, 带有微微玫瑰香气
  • 粉鸟伊人随身行下午茶
2020-12-27 116 浏览
【将梦幻打包带回家—DK Cuppa Tea】 最近因为疫情的关系一颗蠢蠢欲动挂念下午茶已久的心一直无处安放🥺,经朋友介绍知道了这间十分贴心的店铺竟然可以提供下午茶外卖的服务,让人喜出望外,不仅可以和男朋友或好闺蜜一起手工搭建下午茶的拼盘增进感情,营造浪漫的氛围、又可以品尝美味的甜点,真的是好特别的体验呢~咸甜点:巴马火腿芝士串英式猪肉肠卷迷你牛角包甜点:红豆芝士蛋糕腰果味马卡龙玫瑰型朱古力英式松饼配玫瑰红豆芝士蛋糕非常赞,味道不会太甜腻,甜度适中,红豆和芝士的搭配非常清新,口感细腻,让人有惊喜的感觉。腰果味道的马卡龙也非常棒,我个人是马卡龙的爱好者,酥酥的外壳配上里面的夹心带给人满满的幸福感💕整个餐厅的环境也是甜美风,搭配得当相得益彰的花朵充盈着整个空间,令人仿佛置身於花海中心旷神怡。
【将梦幻打包带回家—DK Cuppa Tea】

咸甜点:
巴马火腿芝士串
迷你牛角包

甜点:
玫瑰型朱古力
英式松饼配玫瑰

2020-12-25 100 浏览
今年圣诞🎄虽然宅在家,轻轻松松tea一tea都唔错丫😚左拣右拣,Order 左 #DK Cuppa Tea 既tea set贪佢连埋flamingo 纸架,跟埋说明书喺屋企慢慢砌~喺屋企都可以享受靓靓high tea🥰.「粉鸟伊人」随身行下午茶 ($348/2人) 甜点🍮玫瑰🌹朱古力 - 香浓玫瑰味红豆芝士蛋糕 - 芝士够smooth腰果味马卡龙 - 唔会好甜,岩晒我英式松饼配玫瑰酱 - 靓靓粉红色外脆内软..............................咸点迷你牛角包 🥐 - 满满牛油香味,酥皮松化英式猪肉肠卷 - 大件啲仲好☺️巴马火腿芝士串 - 配上靓靓竹签,芝士香浓
今年圣诞🎄虽然宅在家,
轻轻松松tea一tea都唔错丫😚
「粉鸟伊人」随身行下午茶 ($348/2人)
甜点🍮
玫瑰🌹朱古力 - 香浓玫瑰味
红豆芝士蛋糕 - 芝士够smooth
腰果味马卡龙 - 唔会好甜,岩晒我
英式松饼配玫瑰酱 - 靓靓粉红色外脆内软
咸点
迷你牛角包 🥐 - 满满牛油香味,酥皮松化
英式猪肉肠卷 - 大件啲仲好☺️
巴马火腿芝士串 - 配上靓靓竹签,芝士香浓
而家系屋企都可以来个浪漫chill之high tea啦💓 @dkcuppatea 出左全新既「粉鸟伊人 」外卖下午茶,以红粉绯绯的红鹤造型三层架为卖点,更特别设计了一系列的粉红点心❤️紧系要拎返屋企食!睇返呢个set既餐单有..🥐咸点:迷你牛角包英式猪肉肠卷巴马火腿芝士串..🍰甜点:红豆芝士蛋糕腰果味马卡龙玫瑰造型的朱古力英式松饼配玫瑰酱..我惯左要食哂咸先,最後食甜😂 先讲下咸点,牛角包好香脆,简单又好食😋猪肉肠卷标准,巴马火腿芝士串,相信芝士迷会锺意食!因为有劲浓郁既芝士味🧀..甜点方面,全部都好好食,红豆芝士蛋糕比较少有,好清甜😋马卡龙同朱古力都好好,而松饼有惊喜!配上既玫瑰酱系精华!完全提升左松饼既味道😍充满花香同玫瑰甜🌹一向麻麻地松饼既我都锺意食😆..冲返杯热咖啡☕️完美💯好chill! 又安全又放松💓 @dkcuppatea 很贴心提供左很精美的三层架外,仲有靓靓餐具,同埋圣诞装饰道具,增添假期气氛🎄好细心呢☺️ 而店铺亦都好靓啊❣️挂满花卉,装修好靓,呢度原来仲有精油售卖,好特别💝 不论堂食定外卖,都感受到店主的心思呢💕.
🥐咸点:
迷你牛角包
英式猪肉肠卷
巴马火腿芝士串.
🍰甜点:
玫瑰造型的朱古力
英式松饼配玫瑰酱.
2020-12-20
  • 粉鸟依人下午茶
疫情关系,呢排都少左出去食野呢间DK cuppa tea又推出左外带嘅下午茶,用粉红色嘅Flamingo做主题,十分之少女心❣️-除咗有甜品外,佢仲会比埋一set三层嘅flamingo造型架,自己砌埋个架,都几好玩。小食方面,总共有七款14件🍡包括甜点4件同咸点3件🙌🏻个粉红色嘅scone真系好特别又吸睛,配搭玫瑰酱好香🌹英式猪肉肠卷好酥脆👍🏻❤️对於疫情下唔想出街嘅大家都系唔错嘅选择哦🙈
疫情关系,呢排都少左出去食野
小食方面,总共有七款14件🍡包括甜点4件同咸点3件🙌🏻
个粉红色嘅scone真系好特别又吸睛,配搭玫瑰酱好香🌹
英式猪肉肠卷好酥脆👍🏻❤️
对於疫情下唔想出街嘅大家都系唔错嘅选择哦🙈