𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚❥ 龍蝦湯(+酥皮) HK$78 (+18)一向很愛喝龍蝦湯還是忍不住點了一份🤭,湯底濃郁,散發出陣陣龍蝦香氣🤤,而且有了酥皮的加入,更加滿足😍❥ 北海道帶子海鮮意大利飯 HK$188真的有各式各樣的海鮮,有帶子、蝦、蜆、青口、魷魚、蟹籽等,另外還有洋蔥粒和三色椒增添風味和口感💕飯粒軟硬度適中有口感,調味恰到好處,份量剛好所以creamy也不覺得膩,友人一直稱讚說好吃👍🏻❥ 爆漿Tiramisu HK$88聽說這是餐廳限量供應的,前陣子掃社交平台發現這《爆漿》系列很受歡迎🤩,一直很想試🥲沒想到這家也有,而且是我愛的提拉米蘇,肯定是必點的了🤣🤭像爆布一樣的鮮奶油蓋過了整個蛋糕,吃起來內裡的蛋糕綿密鬆軟,帶有很濃郁的酒香🥰可以看可以吃😋我倆都很滿意🫶🏻❥ 粉紅Pinky Pinky HK$48葡萄柚的味道很突出,甜度剛好,沙冰的呈現令整杯一直保持冰爽🧊❥ 熱帶果園 HK$58熱情果的酸更帶出了菠蘿的甜,一酸一甜得到了平衡點,而且以梳打水呈現,更加的清爽解膩😆....
𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚

❥ 龍蝦湯(+酥皮) HK$78 (+18)

❥ 北海道帶子海鮮意大利飯 HK$188

❥ 爆漿Tiramisu HK$88

❥ 粉紅Pinky Pinky HK$48

❥ 熱帶果園 HK$58

用餐时段
  • 北海道帶子海鮮意大利飯
  • 爆漿Tiramisu
2024-01-15 58 浏览
咖啡香和抹茶的絕妙舞台!各位老饕朋友,今次我去咗一間Cafe,寫束嘅感受同大家分享。一入門,個裝潢真係得意到喊,天花板高高,空間感仲要fit晒,絕對係個chill嘅好地方。嚟到對岸嘅味蕾旅行,係時候講下我點解咁著迷喇!🍽🦐先講下芒果大蝦沙律嘅話,好難得見到芒果切得咁靚,色澤搶眼,大蝦又彈牙得嚟唔腥,搭上嗰刁剔嘅香橙沙律醬,簡直太match,度嘅感覺,正!🍕再嚟講下個香蒜黑松露野菌德國腸薄餅,嗱,薄餅底脆得嚟又唔硬,每啖咬落去都夠晒口感;黑松露嗅已經香到爆燈,德國腸嘅鹹香味,真係一流,食咗仲想食,抵死食!🍝秘製嘅虎蝦天使麵,虎蝦肉質爽滑,入口即溶,仲有我嘅最愛——天使麵,絲絲入扣,輕柔得嚟帶啲彈性,咬嚟咬去,充滿幸福感。🍵最後,嗰杯抹茶鮮奶。淡淡抹茶味道滲透咗個鮮奶泡沫,唔會太甜逆,每飲一啖,都為呢個午後增添咗靜好片刻。咁多款美食樂園集於一身嘅Cafe,口感同味道嘅層次感係我食過最正嘅之一。過癮!等下次再去食埋其他嘢,應該會更加震撼!🤤👍🌟

2024-01-02 107 浏览
今日同老公一齊去食$488個 鹿鹿鳥籠西式三層盛宴+鹿鹿鳥籠西式三層盛宴,見好多評論話係人氣店,但上到去基本上好多吉位,我地都坐到鳥籠位。等左大概20分鐘,都算幾耐⋯.點知個餐黎到其實好少野食,三層既烏籠已經裝哂main +tea set,兩人份黎講係完全唔會夠食,除非你本身好細食,亦都吾值$488(未連服務費),感覺有啲失望。食物既味道其實唔錯,但係,個牛肉真係唔掂,我地叫7成,但係黎到係完全咬唔開,我地咬唔爛所以吐哂出黎🫤值得稱讚既係店員係有禮貌的,廁所亦都乾淨,店內無咩人所以都幾清靜,如果吾計性價比,可以用黎打卡🫢
鳥籠盛宴
2023-12-30
2023-12-04 194 浏览
觀塘有好多隱世餐廳,今日黎到呢間以小鹿為主題既西餐廳,餐廳裝飾以綠色做主色調,彷如置身在草原中。鳥籠卡座位係打卡亮點之一,好開心被安排到坐鳥籠卡座位吖。適逢餐廳做緊8週年優惠,見呢個優雅雙人鳥籠盛宴見食物都幾岩食,鳥籠又甘靚,即刻點黎打下卡啦。前菜:鹿鹿沙律:沙律甜甜地配上惹味肉腸,胃口即時大開;巴馬火腿蜜瓜:蜜瓜鮮甜配上帶咸香既火腿,味道很夾。龍蝦濃湯:湯既溫度剛好,湯味濃郁,鮮味十足。小食:脆脆雞翼:雞翼同魷魚都炸到脆卜卜,口感鬆脆;黑松露野菌酥盒:外皮酥脆可口,餡料既黑松露味好突出,好食。主食:澳洲草飼牛板腱扒:牛板腱扒上枱巳切好方便食用,牛腱扒脂肪比例較小,牛肉味濃得黎帶點嚼勁。西班牙黑毛豬肉眼:口感嫩滑多汁,仲有紫薯伴碟,同黑毛豬肉眼口感得夾。甜品:迷你芝士蛋糕口感軟綿,芝士味;馬卡龍有士多啤梨味同焦糖味,甜度剛剛好,兩種味道都好好食。飲品:三色世界:加左三種水果既飲品,有味道甜甜地,鮮果味好出。熱帶果園:入面有百香果同菠蘿,味道清新帶酸甜,好fresh。🔎Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)📍觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

前菜:

龍蝦濃湯:湯既溫度剛好,湯味濃郁,鮮味十足。

小食:

主食:

甜品

飲品:
三色世界:加左三種水果既飲品,有味道甜甜地,鮮果味好出。

🔎Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)
📍觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
2023-11-30 98 浏览
經過觀塘有間好食西餐同朋友係度食過tea 環境唔錯而且食物都ok朋友話夜晚都有tea食,我即管試下原來係有個tea set既deco裝住晚餐淨係個setting 滿足左貪心既我地因為總係想食main又想食甜品鳥籠盛宴有沙律,巴馬火腿蜜瓜海台魷魚,雞翼幾鐘意叫幾款前菜,夠哂開胃不過店員推介飲左個龍蝦濃湯先會開胃好多明太子蟹肉沙律盒,好鬆脆然後重磅推介,澳洲草飼牛板腱扒完全等於平時main既份量肉味勁濃好林 西班牙黑毛豬肉眼豬扒都係厚切,但一啲唔奀仲好軟身,超滿足甜品有芝士蛋糕同馬卡龍特飲可以揀mocktail 超級滿足
經過觀塘有間好食西餐

同朋友係度食過tea

環境唔錯而且食物都ok

朋友話夜晚都有tea食,我即管試下

原來係有個tea set既deco裝住晚餐

淨係個setting 滿足左貪心既我地

因為總係想食main又想食甜品

鳥籠盛宴有沙律,巴馬火腿蜜瓜

海台魷魚,雞翼

幾鐘意叫幾款前菜,夠哂開胃

不過店員推介飲左個龍蝦濃湯先

會開胃好多

明太子蟹肉沙律盒,好鬆脆

然後重磅推介,澳洲草飼牛板腱扒

完全等於平時main既份量

肉味勁濃好林

西班牙黑毛豬肉眼

豬扒都係厚切,但一啲唔奀

仲好軟身,超滿足

甜品有芝士蛋糕同馬卡龍

特飲可以揀mocktail

超級滿足
2023-11-27 63 浏览
餐廳環境寬敞 有鹿仔相關的裝飾 仲有芒草同花 環境好舒服~.下午茶係層架式就見得多 但今次係晚餐set用三層鳥籠設計 好打卡😆 而且一個set入邊有齊不同既菜式 由前菜到甜品🫶🏻.鹿鹿鳥籠盛宴 $498.|鹿鹿沙律 & 巴馬火腿蜜瓜沙律除左有新鮮沙律菜之外 仲有莎樂美腸 有誠意😆 另外巴馬火腿蜜瓜都係我地好鍾意既前菜! 鹹香火腿同鮮甜蜜瓜好夾😋.|龍蝦濃湯入面有大大舊既龍蝦肉 好足料🦞 味道非常濃郁同有鮮味~.|海苔魷魚 & 脆脆雞翼炸嘢食都做得好出色 炸皮薄脆 入面炸得岩岩好👍🏻 尤其是係雞翼 非常Juicy😋.|明太子蟹肉酥盒係岩岩出爐嘅酥盒 入面啲餡滿瀉咁濟😛.|澳洲草飼牛板腱扒牛扒都幾厚 食落好有口感同埋有濃郁嘅牛味🐮.|西班牙黑毛豬肉眼豬肉肉質嫩滑 煮得岩岩好 唔會韌👍🏻.|迷你芝士蛋糕/馬卡龍最後梗係唔少得要食返個甜品 一口size 岩岩好!.| 三色世界 & 藍色美人魚套餐包兩杯指定特色飲品 兩杯都係酸酸甜甜~ 藍色美人魚係有藍柑橘 菠蘿同檸檬🤭 仲係有氣既 顏色好靚~三色世界主要係蘋果同橘類 分左三層漸變色 記得攪勻先飲呀
餐廳環境寬敞 有鹿仔相關的裝飾 仲有芒草同花 環境好舒服~
鹿鹿鳥籠盛宴 $498
|鹿鹿沙律 & 巴馬火腿蜜瓜
|龍蝦濃湯
入面有大大舊既龍蝦肉 好足料🦞 味道非常濃郁同有鮮味~
|海苔魷魚 & 脆脆雞翼
|明太子蟹肉酥盒
係岩岩出爐嘅酥盒 入面啲餡滿瀉咁濟😛
|澳洲草飼牛板腱扒
牛扒都幾厚 食落好有口感同埋有濃郁嘅牛味🐮
|西班牙黑毛豬肉眼
豬肉肉質嫩滑 煮得岩岩好 唔會韌👍🏻
|迷你芝士蛋糕/馬卡龍
最後梗係唔少得要食返個甜品 一口size 岩岩好!
| 三色世界 & 藍色美人魚
套餐包兩杯指定特色飲品 兩杯都係酸酸甜甜~
藍色美人魚係有藍柑橘 菠蘿同檸檬🤭 仲係有氣既 顏色好靚~
三色世界主要係蘋果同橘類 分左三層漸變色 記得攪勻先飲呀
2023-11-27 75 浏览
📍Deer Kitchen🇭🇰 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室唔講真係唔知The Wave係有餐廳仲要全層咁大 裝修仲好精緻用左鹿鹿做主題嘅西餐廳加埋佢平時有做嘅下午餐Set 超適合打卡不過今次我自己一個人中午去到 就淨係食左佢嘅Set Lunch😋 芝脆烤菇白松露野菌煙斗粉配餐湯、餐包及凍蘋果茶 $118個餐湯超特別係西洋菜忌廉湯!! 佢唔算好creamy個種清清地 重西洋菜味 配蒜蓉包 不錯!個煙斗份味道都好唔錯個大啡菇有芝士碎片係上面 然後真係烤到脆邊的!個汁都好好食 好濃稠 勁多菇粒!!初頭以為佢份量好少 但原來佢碟都幾深🤣
📍Deer Kitchen

😋 芝脆烤菇白松露野菌煙斗粉
配餐湯、餐包及凍蘋果茶 $118

個餐湯超特別
係西洋菜忌廉湯!! 佢唔算好creamy個種
清清地 重西洋菜味 配蒜蓉包 不錯!

個煙斗份味道都好唔錯
個大啡菇有芝士碎片係上面 然後真係烤到脆邊的!
個汁都好好食 好濃稠 勁多菇粒!!
初頭以為佢份量好少 但原來佢碟都幾深🤣

2023-11-26
2023-11-24 67 浏览
係the Wave嘅6樓 一上到去就係間餐廳裝修得幾靚 有d打卡位咁見佢夜晚有個好似Tea set嘅套餐叫鹿鹿鳥籠盛宴 ($498)好豐富😃有齊前菜、主食、甜品同飲品龍蝦濃湯🥫味道幾濃郁 入邊都有龍蝦肉食落有少少黑椒 吊起少少味如果有塊包伴住食就正啦🤤鹿鹿沙律🥗有辣肉腸、沙律菜同車厘茄個辣肉腸都幾辣 好少喺沙律會見到😯但係令到個沙律味道更加豐富個沙律醬係醋 酸酸地幾開胃😌巴馬火腿蜜瓜🍈比平時食嘅Parma ham冇咁鹹個蜜瓜好甜 一鹹一甜好夾👍🏼脆脆雞翼🍗隔咗一陣先食都仲係好脆😋雖然都只係平時食嘅煎雞翼但係佢做到鎖住啲肉汁👌🏼海苔魷魚🦑幾香脆 好香海苔味 魷魚都幾大條明太子蟹肉酥盒🥧好酥脆 入邊有一絲絲蟹肉明太子個味唔會好搶 但鹹鹹地幾夾個酥皮亦都唔會太油 好好食👍🏼澳洲草字牛板腱扒🥩睇佢好似好生咁 但係食落又唔係😆仲好有牛味 配埋個黑椒汁好香下面仲墊住一啲紫薯蓉個紫薯蓉好甜 估唔到可以咁樣配搭😯海魚柳配芒果莎莎🐟個魚嘅肉質好紮實 但又唔會好鞋煎落唔會好油 都係配紫薯係底同牛扒一樣都好夾💯亦包兩杯特飲藍色美人魚🍹賣相好靚 飲落去有水果味嘅雪碧咁同埋有啲檸檬嘅清新嘅香味甜甜地 但係又唔會
係the Wave嘅6樓 一上到去就係間餐廳
裝修得幾靚 有d打卡位咁
見佢夜晚有個好似Tea set嘅套餐
叫鹿鹿鳥籠盛宴 ($498)
好豐富😃有齊前菜、主食、甜品同飲品

龍蝦濃湯🥫
味道幾濃郁 入邊都有龍蝦肉
食落有少少黑椒 吊起少少味
如果有塊包伴住食就正啦🤤

鹿鹿沙律🥗
有辣肉腸、沙律菜同車厘茄
個辣肉腸都幾辣 好少喺沙律會見到😯

甜甜地 但係又唔會好甜👍🏼

熱帶果園🍹
好重熱情果味
而且個味道唔會好假嗰啲水果味😎
又唔係好甜 幾好飲~

甜品有迷你芝士蛋糕同埋馬卡龍🍰
不過而家細細件份量啱啱好😙

整體食物質素真係唔錯
又可以打下卡 員工服務都好好
成個用餐環境都好舒服 推介😎
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐 $498餐廳裝修清新,有幾個打卡位,最特別喺用金鳥籠上菜!我地點嘅二人套餐有沙律、前菜、主菜、甜品同特色飲品,絕對喺超值之選👍🏻。🥢鹿鹿沙律 🆗新鮮嘅沙律菜配上惹味的煙燻腸,開胃醒神👍🏻。🥢巴馬火腿蜜瓜 🆙巴馬火腿與蜜瓜是一對經典的搭配。巴馬火腿有濃郁嘅煙燻香氣,口感豐富,富有嚼勁。火腿嘅鹹味平衡咗蜜瓜嘅甜味,蜜瓜味道清新,為整體味道帶嚟層次感😋。🥢龍蝦濃湯 🆙龍蝦湯真材實料,味道鮮甜而且非常濃郁惹味😋。🥢海苔魷魚 🆗外脆內軟嘅海苔魷魚,一試難忘,魷魚鮮甜而且有鮮味👍🏻。🥢脆脆雞翼 🆙雞翼炸得香脆可口,雞肉肉質軟淋👍🏻。🥢黑松露野菌酥盒 🆙酥脆嘅盒子配埋黑松露同野菌,香氣撲鼻,味道好夾😋。🥢西班牙黑毛豬肉眼 🆙西班牙黑毛豬肉眼有濃郁嘅肉香,融合咗肉嘅鮮美同油脂嘅滋味,肉質嫩滑,食落甜甜地,口感豐富仲好有嚼勁😋。🥢海魚柳配芒果莎莎 🆙海魚柳配上新鮮嘅芒果莎莎,口感清新,味道一流😋。🥢迷你芝士蛋糕,馬卡龍 🆗兩款甜品唔會太膩太甜,做飯後甜品一流👍🏻。🥢藍色美人魚,熱帶果園特飲 🆙兩杯飲品各有特色,藍色美人魚有清爽涼快感覺,熱帶果園

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🍝鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐 $498

🥢鹿鹿沙律 🆗
新鮮嘅沙律菜配上惹味的煙燻腸,開胃醒神👍🏻。

🥢巴馬火腿蜜瓜 🆙

🥢龍蝦濃湯 🆙
龍蝦湯真材實料,味道鮮甜而且非常濃郁惹味😋。

🥢海苔魷魚 🆗
外脆內軟嘅海苔魷魚,一試難忘,魷魚鮮甜而且有鮮味👍🏻。

🥢脆脆雞翼 🆙
雞翼炸得香脆可口,雞肉肉質軟淋👍🏻。

🥢黑松露野菌酥盒 🆙
酥脆嘅盒子配埋黑松露同野菌,香氣撲鼻,味道好夾😋。

🥢西班牙黑毛豬肉眼 🆙

🥢海魚柳配芒果莎莎 🆙
海魚柳配上新鮮嘅芒果莎莎,口感清新,味道一流😋。

🥢迷你芝士蛋糕,馬卡龍 🆗
兩款甜品唔會太膩太甜,做飯後甜品一流👍🏻。

🥢藍色美人魚,熱帶果園特飲 🆙
兩杯飲品各有特色,藍色美人魚有清爽涼快感覺,熱帶果園更加有消暑解渴,心曠神怡之功效🤩。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

#bakdiu 多國菜 #bakdiu 西式 #bakdiu觀塘
又去左 Deer Kitchen 食飯啦~ 事源派帖之旅繼續進行中,成功約到好耐冇見嘅朋友,咁當然要約一間舒服啲嘅餐廳好好傾吓偈啦 😆 上次去 Deer Kitchen 食飯覺得氣氛好好,而且又坐得好舒服,而家仲要俾我發現佢有一個好似 Afternoon Tea Set 嘅 Dinner Set,當然要打卡 Girls‘ Talk 一次過進行啦 😍鹿鹿鳥籠盛宴金色嘅鳥籠入邊有頭盤、湯、小食、主菜同埋甜品,套餐入邊仲要包咗兩杯嘢飲,可以揀特飲或者咖啡同茶,望住個set 入邊放滿左唔同嘅美食,賣相勁吸引,完全係食指大動 🤤頭盤:鹿鹿沙律、巴馬火腿蜜瓜、龍蝦濃湯沙律入邊有兩片辣肉腸,香口惹味得黎,又唔會太單調;龍蝦濃湯夠香濃,仲要有粒粒龍蝦喺入邊 😍 配埋個唔太鹹嘅巴馬火腿,成功令我哋打開胃口 😋小食:海苔魷魚、脆脆雞翼、明太子蟹肉酥盒個雞翼好正 🤤 就算我哋打咗一輪卡有少少凍,依然仲可以keep到脆脆地 👍🏻 魷魚都炸得好香口,又夠彈牙;至於明太子蟹肉酥盒就更加係MVP,明太子嘅鹹香提升左蟹肉嘅鮮味,加上少少沙律醬同埋帶牛油香嘅酥皮,幾樣配料都夾得好好 😆主菜:澳洲草飼牛板腱扒、海魚柳拼芒

鹿鹿鳥籠盛宴

頭盤:鹿鹿沙律、巴馬火腿蜜瓜、龍蝦濃湯

小食:海苔魷魚、脆脆雞翼、明太子蟹肉酥盒

主菜:澳洲草飼牛板腱扒、海魚柳拼芒果莎莎
唔好睇個牛扒個樣好似好生咁,其實佢整得剛剛好,一咬就開,唔會靭又唔會成口血腥味,牛味夠濃,連我呢位細食嘅朋友都食唔停 😂 海魚柳就屬於比較實嘅口感,配埋芒果莎莎食,味道都幾得意 🫶🏻

甜品:馬卡龍、迷你芝士蛋糕
個馬卡龍唔會太甜,分別有朱古力味同焦糖味,入口有少少杏仁香,個人覺得幾唔錯;迷你芝士蛋糕就好夠奶味,口感偏滑,唔會太甜,而且細細件又唔會太漏 👍🏻

飲品:綠島奇遇(特飲)、熱檸茶
今日有少少凍,我就揀咗熱檸茶 🙈 朋友今次就叫咗綠島奇遇呢杯特飲,係由青檸、柑桔同埋檸檬汁整嘅,味道偏酸,但就幾refreshing,食完一個咁豐富嘅 dinner set再飲番杯酸酸地嘅飲品都幾舒服 😆

今日又係附近做野,又要係觀塘搵餐晏仔食下,見到呢間幾特別,以小鹿🫎做主題,就上去望下。餐廳佈置簡約得黎又有主題,唔同位置都放有小鹿裝飾,打卡都唔錯,坐位舒適,位置寬躺,仲有鳥籠坐位,影相好岩。Set lunch都可以配沙律或餐湯、一般咖啡奶茶等,亦可以半價加配特飲。今日煙肉薯仔湯口感幼滑,亦有淡淡煙肉咸香,唔經唔覺都飲哂成碗。沙律菜就好新鮮,清新爽脆。🐥黑松露燒春雞·黑松露燒汁🐥$138隻雞超大隻,絕對對得住呢個價錢,上枱已經切成2等份,好方便。雞表皮香脆,一刀切落去肉汁已經標出黎,由於雞肉嫩滑,所以好容易切得開,黑松露味濃郁,亦有啖啖黑椒香,兩者配搭好夾。🐟香煎時令魚柳·芝士焗帆立貝·香檳忌廉汁🐟$138魚柳好厚身,足足有2大塊,魚煎得岩岩好,皮夠香脆,但魚肉仍保持鮮嫩彈牙,絕不馬虎,香檳忌廉汁好香滑。呢2個set lunch都配有紫薯蓉豆豆同蕃茄。比較特別係紫薯蓉,食落好細滑軟糯,天然甜味岩岩好,好食之餘又健康。🍹藍色美人魚🍹(套餐加配$29)Blue curaçao Pineapple Juice Lemon Juice and Sprite飲品靚到唔捨得飲,酸酸甜甜,好精緻。評

🐥黑松露燒春雞·黑松露燒汁🐥$138

🐟香煎時令魚柳·芝士焗帆立貝·香檳忌廉汁🐟$138

🍹藍色美人魚🍹(套餐加配$29)
飲品靚到唔捨得飲,酸酸甜甜,好精緻。

評語
環境設計夠精緻,充滿特色,打卡一流
食物賣相吸引,大件又抵食

🐵推介:🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌Deer Kitchen
地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓01室
2023-11-21 63 浏览
想不到觀塘the wave 有間隱世西餐,餐廳環境寬敞,有多張卡位,和特色鳥籠枱.餐廳推出一個鹿鹿鳥籠盛宴,$498/2人,一共有9款,還包了兩款特飲mocktail. 好抵食!🥰💠鹿鹿沙律 有乾火腿,帶有少少咸香,與沙律菜一齊食,開胃🤤💠巴馬火腿蜜瓜絕對是經典的搭配🥰巴馬火腿咸香,口感韌而有嚼勁,蜜瓜甜美多汁口感清爽.提供解膩的效果👍🏻👍🏻💠龍蝦濃湯龍蝦濃湯豐富,有一定的咸味,同時也帶有一些海鮮的鮮味,滑潤細膩.💠海苔魷魚味道鮮香、咸鮮,魷魚肉質韌勁十足,具有一定的嚼勁,一層脆脆的口感.💠脆脆雞翼外皮炸至金黄酥脆,肉質香嫩.💠明太子蟹肉酥盒酥皮的脆脆口感,蟹魚味豐富😀💠澳洲草飼牛板腱扒5成熟,肉質望落好靚,牛肉質地鮮嫩,味道濃郁.淋上燒汁味道更美味.💠西班牙黑毛猪肉眼:濃郁、醇香,肉質細膩而富有油脂,有出色的口感和香味☺️☺️💠迷你芝士蛋糕香濃奶酪味,一小口剛好,不會膩.💠馬卡龍有兩款口味,香甜鬆脆.💠藍色美人魚賣相好靚,味道像斯啫喱糖,好好飲☺️☺️💠熱帶果園清香有少少酸甜味,解渴又清爽.

💠鹿鹿沙律
有乾火腿,帶有少少咸香,與沙律菜一齊食,開胃🤤

💠巴馬火腿蜜瓜

💠龍蝦濃湯

💠海苔魷魚

💠脆脆雞翼
外皮炸至金黄酥脆,肉質香嫩.

💠明太子蟹肉酥盒
酥皮的脆脆口感,蟹魚味豐富😀

💠澳洲草飼牛板腱扒

💠西班牙黑毛猪肉眼:
濃郁、醇香,肉質細膩而富有油脂,有出色的口感和香味☺️☺️

💠迷你芝士蛋糕
香濃奶酪味,一小口剛好,不會膩.

💠馬卡龍
有兩款口味,香甜鬆脆.

💠藍色美人魚
賣相好靚,味道像斯啫喱糖,好好飲☺️☺️

💠熱帶果園
清香有少少酸甜味,解渴又清爽.
2023-11-14 75 浏览
觀塘美食多籮籮,收工又跟好友到了#興業街 #The Wave 6/F~ #Deer Kitchen 開餐☺️, 餐廳環境闊落舒適,好啱慢慢食飯傾下計🤓。點左個鹿鹿鳥籠盛宴,用了大鳥籠裝了所有食物,美觀大方。餐湯-龍蝦🦞濃湯,熱度剛好,湯味香濃,濃厚綿密很creamy😊。鹿鹿🦌沙律,雖然細細份,但沙律🥗菜新鮮爽脆,有2片肉腸咸香配合亦不錯。🍈巴馬火腿蜜瓜,蜜瓜鮮甜爽口,配上咸香的火腿很夾。🥠松露野菌酥盒,有微香的黑松露味,size 剛好一啖一口,香酥味正,越咬越滋味。脆脆雞翼配海苔魷魚,2款都炸得香脆可口,調味恰當不會過咸。澳洲草飼牛板腱扒同西班牙黑毛豬肉眼,很貼心的已切好晒,令人食得方便,份量夠晒2人享用。2款都煮得軟淋很易咬開,肉有彈性且有咀嚼感,底部還有健康紫薯蓉。2者都各有特色,個人認為質素很好👍。甜品的馬卡龍同芝士餅,不會過甜飯後食很適合。飲品點了綠島奇遇同酸莓樂園,夠特式又好飲。晚市食滿$100, 可以$10加生蠔,非常抵但我哋都好飽了,唯有等下次啦!

點左個鹿鹿鳥籠盛宴,用了大鳥籠裝了所有食物,美觀大方。

🍈巴馬火腿蜜瓜,蜜瓜鮮甜爽口,配上咸香的火腿很夾。

脆脆雞翼配海苔魷魚,2款都炸得香脆可口,調味恰當不會過咸。

甜品的馬卡龍同芝士餅,不會過甜飯後食很適合。

飲品點了綠島奇遇同酸莓樂園,夠特式又好飲。

2023-11-09
用餐时段
2023-11-11 69 浏览
📍Deer Kitchen//觀塘//▫蒜蓉飽▫雜菜湯▫沙律▫煙三文魚蘆荀意大利飯▫紐西蘭草飼肉眼扒配香濃燒汁▫意大利雙重朱古力————————————▫蒜蓉飽蒜蓉味啱啱好 而且個飽都幾脆身 唔錯評價:8/10▫雜菜湯雜菜湯都幾多料 有啲似羅宋湯 都唔錯評價:8/10▫沙律正常嘅沙律 不過有唔少沙律醬 想健康啲可以提早問下店員有冇得走醬評價:7/10▫煙三文魚蘆荀意大利飯 $128幾鍾意個飯好熱 但面頭嘅煙三文魚係保持凍嘅 因為自己唔太鍾意食暖嘅煙三文魚(๑´ㅂ`๑) 所以唔錯 意大利飯嘅質感係偏硬 個醬汁係重忌廉 幾creamy 評價:8.25/10▫紐西蘭草飼肉眼扒配香濃燒汁 $168塊排肉味濃 而且調味加左落去都唔會蓋過原本嘅肉味 唔錯 (▰˘◡˘▰) 不過肉嘅質感可以再好啲 可能本身叫左半成熟 但黎到好似變左well done 所以都會影響肉質 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 除左塊排仲有一個球紫薯做配菜都幾特別!評價:8.5/10▫意大利雙重朱古力(跟餐+$24)賣相幾特別 係比平時嘅朱古力濃一啲 再加左cream 評價:7.5/10▪️食物質素唔錯 餐廳裝修都幾特別 以鹿做主題 不過如果
📍Deer Kitchen//觀塘//

▫煙三文魚蘆荀意大利飯 $128
評價:8.25/10

▫紐西蘭草飼肉眼扒配香濃燒汁 $168
評價:8.5/10

▫意大利雙重朱古力(跟餐+$24)
賣相幾特別 係比平時嘅朱古力濃一啲 再加左cream
評價:7.5/10

▪️食物質素唔錯 餐廳裝修都幾特別 以鹿做主題 不過如果店員可以更照顧客人嘅需要就會成個體驗再好啲 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 同本身想叫+$10 嘅生蠔 但原來晚市先有 但餐牌無寫清楚 (*゚ー゚)
————————————
地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
等侯時間:0分鐘(週末 13:00)
味道:8/10
價錢:8/10
環境:7.5
推薦:7/10
2023-11-07 73 浏览
放工第一時間就係醫肚😂今次同同事簡咗一間小清新感覺嘅西餐廳,餐廳環境幾舒服,門口放左兩隻小鹿,枱與枱之間空間感亦好夠 ,啱曬一班朋友聚餐。我地坐咗十分鐘心大心細樣樣都想食,就索性簡咗set for 2 $438,兩份沙律/湯+一份主菜+一份飯/意粉+2杯飲品,好抵食!★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★🔸德國豬手扒-德國腸-炸薯角豬手係已經拆骨上,餐廳超級細心👍🏻食落方便好多,豬手皮脆而肉質啱啱好,點埋蜜糖芥末醬,味道勁夾!德國腸外層都係脆皮,肉味亦好濃,仲有埋酥脆香口嘅薯角,真係好滿足😋🔸虎蝦-小龍蝦-龍蝦汁扁意粉意粉軟硬適中,醬汁香濃唔會過鹹,仲掛到汁添😊虎蝦有4隻,開左邊所以好方便食,咬落爽口彈牙!🔸餐湯餐湯係甘荀湯,口感好滑,味道香甜

🔸德國豬手扒-德國腸-炸薯角

🔸虎蝦-小龍蝦-龍蝦汁扁意粉

🔸餐湯
餐湯係甘荀湯,口感好滑,味道香甜