呢間餐廳係工廠大廈入面,老實講,有少少難搵,尤其係個𨋢口位。😐😟不過,上到餐廳,係有驚喜既!!!!!!!😆😆😆 入面裝修幾靚,而且座位坐得幾舒服😌 食物方面,都有好多唔同食物嘅選擇!👍🏼而且都幾精緻,睇落去胃口都大D!!!!!!!!!! 我叫咗份廚師推介,肉脾勁juicy,鵝肝好香!!!!!!!! 仲有佢地配菜食得出係高質,有我既至愛asparagus !!!!!!!! 正! 雖然價錢吾係話好平,但係食到咁既質素,我個人認為係okay geh!!
2018-06-23 823 浏览
今日放假,同姊妹食brunch!這間餐廳是用鹿鹿作主題,設計及飾物圖畫也是鹿仔,幾特別!環境都算大及寬闊我們約了2:30pm, 不算人多服務員安排座位後,便提供餐牌及飲用水。午餐都有好幾個選擇我們叫了煙肉蛋芝士牛肉竹炭漢堡包配薯條及忌廉芥末雞胸闊通粉竹炭包好特別,烤焗了好香口,有竹炭的特別味道;漢堡材料好豐富,有厚厚牛肉味濃的漢堡、芝士、脆煙肉、雞蛋、2片番茄及沙律菜;薯條即炸,熱辣辣又脆口闊通粉真係好闊好有口感,但不會太硬(剛剛好)雞肉香口,配上3色脆椒,醬汁香滑餐配上餐湯(西蘭花忌廉蓉湯)好香滑;蒜香味濃又脆的蒜蓉包飲品都多選擇,玫瑰/桂花烏龍、不同咖啡及特飲
今日放假,同姊妹食brunch!

我們約了2:30pm, 不算人多
服務員安排座位後,便提供餐牌及飲用水。
午餐都有好幾個選擇

我們叫了煙肉蛋芝士牛肉竹炭漢堡包配薯條及忌廉芥末雞胸闊通粉
竹炭麵包及薯條

忌廉芥末雞胸闊通粉

餐配上餐湯(西蘭花忌廉蓉湯)好香滑;蒜香味濃又脆的蒜蓉包

飲品都多選擇,玫瑰/桂花烏龍、不同咖啡及特飲
2018-06-23
竹炭麵包及薯條
忌廉芥末雞胸闊通粉
  • 煙肉芝士蛋牛肉竹炭漢堡
上星期六晚同鬼妹仔老婆去openrice評分唔錯的這間工廈入面的意式餐廳,點了一個二人套餐,主菜有龍蝦,黑毛豬,鱸魚,龍蝦口感又乾又硬,咬落似咬緊乳膠,肉質還有點霉,黑毛豬都係又乾又硬,冇豬味又冇肉味,只係口感話我知呢舊係豬肉,重以為食緊份子料理,最慘係舊鱸魚,皮唔脆不特止,還要韌度十足,用刀都砌唔開,唯有只吃魚肉,嘩!又乾又柴,重要有腥嗅味,差到極點,甜品點了法式焦糖燉蛋及brownie,燉蛋食落好似食緊吉士漿咁,冇蛋味,還好,個brownie起碼達到正常水評。九百幾以西餐嚟講一D都唔算貴,但如果係食垃圾的話就真係非常貴了。真心希望之後有所改善。
2018-05-12
2018-05-08 445 浏览
個日同同事食farewell隻~精挑細選下揀左呢間😂一行十幾人都有張大台坐得喎😚👉🏿✨蟹肉意大利飯 Hkd 9x?/8x? 💸📌價錢記不清楚了,上到黎本身覺得份量都幾細,會唔飽,但係我低估左佢😂因爲加左芝士,食完個飽肚量係岩岩好!蟹肉都好多,食落完全唔會膩喔👍🏿另外有同事都嗌左個手撕雞漢堡,呢個都係非常推介的!係手撕雞辣左小小,份量超大呀😳飲野我就叫左朱古力香蕉,非常之甜😅完全飲唔晒😂

👉🏿✨蟹肉意大利飯 Hkd 9x?/8x? 💸

2018-05-01 448 浏览
去觀塘食個晏 其實真係好似打仗咁觀塘地方細細 商業大廈特別多所以搵嘢食都要爭分奪秒而我哋今日就去咗呢一間係工廈入面嘅餐廳到食個晏位置唔難搵 而且入到去亦唔會覺坐得好迫岩哂一班人嚟食😎首先佢哋嘅lunch set係有一個包同一碗湯呢個包外脆內軟 作為餐包佢係絕對好味呢個菠菜湯初初覺得好似飲緊綠茶咁但係好健康唔會好鹹好濃味啱曬我呢啲唔鍾意咁重口味嘅人😛佢哋個set 係會有一個健康餐好似係七色蔬菜配烤菇大家都見到有兩個大烤菇加一個飯其實唔好睇佢哋好似好少食食下都好飽㗎而我就揀咗佢香辣雞絲漢堡包我最鍾意食佢哋個漢堡包 包係外脆內軟勁香 唔似一般漢堡包面有芝麻嗰啲包 而且佢哋個辣雞絲真係好夠味再有啲芝士同蕃茄絕對好味
去觀塘食個晏 其實真係好似打仗咁

面有芝麻嗰啲包
而且佢哋個辣雞絲真係好夠味
再有啲芝士同蕃茄絕對好味
2018-04-30 149 浏览
同朋友慶祝生日, 事先問左餐廳姐姐可以幫手在甜品上寫字😁主菜我地叫左牛同三文魚扒, 我唔食生所以麻煩職員幫我個魚扒整熟d, 佢地都無嫌麻煩, 態度好好有耐性, 好食, 如果魚扒上芝士多d 會更好! 前菜要左蟹餅同黑松露雲吞, 味道不錯, 但蟹餅太細粒唔夠喉😛 不過服務超好, 全程好主動斟水收碟, 好好笑容; 更令人驚喜係甜品上除左寫Happy Birthday, 仲畫左2 隻得意貓貓公仔同埋加左支小蠟燭, 我朋友好開心! 好感謝咁用心的廚房師傅! 😊😊
同朋友慶祝生日, 事先問左餐廳姐姐可以幫手在甜品上寫字😁
  • 焗金文畢芝士三文魚扒
2018-04-30 165 浏览
歡送同事,開開心心食個豐富西餐,十幾人都拍到枱俾我哋!Nice選擇都幾多,沙律,burger, 意大利飯,燒雞都有。我就試咗巨大嘅香辣燴雞肉絲芝士蛋漢堡配薯條(HKD92再加一)!包底幾鬆軟,好好味;用蕃茄做餡嘅辣醬好惹味,雞肉都算滑,加埋一隻雞,其實好大個包!薯條都好好味,外脆內蓉,唔點茄汁都夠味。前菜蒜蓉包就硬咗少少,菠菜忌廉湯又神奇地有啲抹茶咪。不過主菜嘅美味已經補返數,間唔中一次都可以。美咪指數:8/10抵食指數:7/10
選擇都幾多,沙律,burger, 意大利飯,燒雞都有。

美咪指數:8/10
抵食指數:7/10
香辣燴雞肉絲芝士蛋漢堡配薯條
2018-04-30
等候时间
10 分钟 (堂食)
香辣燴雞肉絲芝士蛋漢堡配薯條
2018-04-20 131 浏览
上了一天training身心俱疲想吃過晚飯後快快回家休息於是選了附近的Deer Kitchen粟米甘筍忌廉湯不是罐頭湯開粉杰到一舊舊的那種很少喝到用鮮粟米煮湯了餐包也看得出很用心是自家製的香草包Starter係美式焗蟹餠以為得一粒細細粒入面會有蔬菜個種依個真係有驚喜一絲絲蟹肉好足料焗金文畢芝士釀海鮮三文魚扒出現焗到半生熟的三文魚扒好厚身不過芝士味冇我想像中濃味如果焗脆一點就更好了火焰西班牙杜洛克黑毛豬肋骨(限時供應)所以好想食上枱前職員在你面前淋酒點火好大火呀燒了大約1分鐘肋骨即時變得脆口我地5分鐘內就將佢消滅左咖啡奶凍這個沒太大特別其實可以加$20 upgrade cream burlee 但因為太飽放棄了荔枝西柚水果茶上面佈滿蘋果有少許玫瑰味不過太甜了
上了一天training

不過太甜了
2018-04-13
用餐时段
2018-04-19 131 浏览
餐廳無論環境及食物質素都很高水準,沙律用的紅酒醋夠香夠味,野菌湯熱度足夠,海鮮盤處理夠乾身,只是稍為鹹了些但可以接受,最喜愛的是慢煮牛柳,肉質鮮嫩。好欣賞廚師無論選材及烹調都落足心機,絕對會再光顧。
  • 慢煮牛柳
2018-04-11 208 浏览
見好多好評,之前都試過幾間觀塘工業區西餐都唔錯,有點期望去試。食老婆生日飯。去到見到有龍蝦餐又有龍蝦又可以有扒鋸就即刻決定落單。個餐包3個courae。前菜揀左帶子同鵝肝多士。鵝肝多士都算香口合格,但係帶子同三文魚子食落就有腥味,用料唔靚。我雖然對腥味係比較敏感但係其他地方食過煎帶子都唔會有依種感覺。湯係龍蝦湯,但係好咸,除左咸味講唔出其他感覺。主菜叫左羊架同牛扒,每款都跟半邊龍蝦。個牛扒係最失望嘅地方,話說係A3和牛但係成塊都勁多筋搞到成個感覺都係好un。龍蝦肉質唔太新鮮。整體食物唔夠熱。最後想講係餐茶,叫檸茶檸水都係已經加糖水。仲要凍飲加3蚊。可能我期望係一間西餐廳,但係見到嘅係變左茶餐廳格局,但係埋單係8百幾兩個人。可取之處係環境算舒適,唔太逼都唔會太嘈雜。服務員都態度好好。

湯係龍蝦湯,但係好咸,除左咸味講唔出其他感覺。

2018-04-10
2018-04-10 175 浏览
如果想同閨蜜揾個地方食嘢聚舊下,呢間都唔錯。環境幾靚,唔會話好迫好侷促,好舒服有啲cafe feel,適合同朋友傾計。啲食物味道質量幾好,有set dinner,有散叫pizza, pasta, risotto etc. 試咗佢個三文魚pizza! 好多芝士,配住菠蘿好好味~ 然後佢個 黑松露 risotto 整得幾好,味道唔錯,濕度軟硬度都啱啱好,對於好鍾意risotto嘅我嚟講係滿意之選。佢個意大利雲吞ravioli都幾出色,不過如果男仔食應該會嫌份量未必夠。整體算唔錯,食物環境都幾好,不過價錢對學生嚟講有啲貴。
2018-04-08 166 浏览
這晚男朋友帶我到這間小鹿餐廳,一進去的裝飾很不錯啊!坐底後看看餐牌。男朋友已二話不說挑選了龍蝦套餐!質感軟的麵包配上橄欖醋是很開胃。前菜三選二,選了三文魚籽配北海道帶子,帶子很厚啊,而且煎得剛剛好,不會太乾,配上新鮮的三文魚籽簡直一流!還選了意式生牛肉薄片,生牛肉薄片配上芝士片一起吃的味道很特別,令生牛肉的口感和味道不再單調!餐湯會是龍蝦湯,非常濃郁的!主菜一是扒波士頓龍蝦拼香煎盲鰽魚配檸檬牛油。龍蝦有半隻,另一半在另一個主菜上,龍蝦很大隻,啖啖彈牙肉很爽!盲鰽魚很滑,而且份量很大塊,重點是沒骨,適合所有人食用,用牛油煎是很香,不過略少少咸,但仍然是可接受的!另一個就是扒波士頓拼西班牙杜洛克黑毛豬鞍,份量亦是絕然不惹少的,黑毛豬鞍很厚肉啊,而且有點類似蘋果粒的一起食會增添清新感。要讚一讚的是紫薯蓉好好食,絕對是原味,所以不是過份甜,我很喜歡!甜品是櫻桃加酒的啫喱,吃得飽飽再來一個清甜的甜品絕對會令整餐更加美好!
這晚男朋友帶我到這間小鹿餐廳,一進去的裝飾很不錯啊!

坐底後看看餐牌。

男朋友已二話不說挑選了龍蝦套餐!

質感軟的麵包配上橄欖醋是很開胃。

餐湯會是龍蝦湯,非常濃郁的!

主菜一是扒波士頓龍蝦拼香煎盲鰽魚配檸檬牛油。

2018-04-07 122 浏览
朋友生日想食西餐,宜家啲工廠大廈開左好多西餐廳,呢間嘅評價又幾好,就試下啦我哋叫左兩個Dinner Set..前菜就揀咗美式焗蟹餅&黑松露意大利雲吞,蟹餅幾香口,可惜份量太少....黑松露意大利雲吞,黑松露&芝士味道好濃,好香,雲吞皮又夠薄,上面仲有脆脆嘅麵條海鮮拼盤有龍蝦,北海道帶子,海蜆,盲鰽魚柳....龍蝦肉質好爽口彈牙,又好多膏帶子&蜆都好大粒,又好鮮味.魚柳嘅皮脆脆哋,內裏又好嫩滑焗金文畢芝士釀海鮮三文魚扒,三文魚扒超級厚,內裏喺半生熟,真喺十分鮮嫩,又多汁三文魚扒上面仲有一層厚厚嘅芝士,真係好好味呀加$20甜品轉咗法式燉蛋,燉蛋好嫩滑,上面薄薄嘅焦糖好香,又脆

我哋叫左兩個Dinner Set..
美式焗蟹餅

海鮮拼盤
海鮮拼盤有龍蝦,北海道帶子,海蜆,盲鰽魚柳....
龍蝦肉質好爽口彈牙,又好多膏
帶子&蜆都好大粒,又好鮮味.魚柳嘅皮脆脆哋,內裏又好嫩滑

三文魚扒上面仲有一層厚厚嘅芝士
,真係好好味呀

法式燉蛋
2018-04-04
海鮮拼盤
2018-04-04 149 浏览
#double_樓上cafe #double_觀塘.【Cafe中伏系列】.望到啲相係咪覺得啲食物好吸引呢 千祈吾好俾視覺效果欺騙 呢間嘢好伏🤬 🍋👧🏻今日考完試之後同戰友去左觀塘嘅呢間cafe 見上網有人介紹 主要以鹿仔作主題 諗住OK啦 點知👇🏻👇🏻👇🏻---------套餐包括✅餐湯✅蒜蓉包.🥣南瓜忌廉湯南瓜🎃味道可以 欠缺南瓜味 很少南瓜蓉 若要稱上叫作南瓜湯 恐怕有點勉強⭐️評分:5/10.🥖蒜蓉牛油法包脆 很細塊 但有香味⭐️評分:6.5/10.🍝蒜片辣椒海蜆天使麵 (套餐價$92 凍飲+$3)成個面好油 天使麵乾身 💩分量好少 蜆得六隻 有沙☠️聞落去有蒜香💀但係食落去無味 加左三色椒 欺騙視覺 再請我食也不來了 👋🏻✋🏻⭐️評分:1/10 (分數是給賣相的).🍹凍柚子蜜 冰不算多 甜度適中😗⭐️評分:6/10.🐟香煎比目魚配黑醋汁(套餐價$118)黑醋汁酸酸的 令人開胃 魚有兩大塊 很香 味道和口感都可以 分量足夠 配上薯菜 薯菜是紫薯的薯🍠 勝在不會很甜 不過整體上比較油😖⭐️評分:6/10.🥀玫瑰烏龍茶 玫瑰玫瑰在哪裏? 玫瑰你是迷路了嗎? 失蹤?普通茶一種 少許玫瑰味 飲到底有
#double_樓上cafe #double_觀塘

⭐️評分:5/10
🥖蒜蓉牛油法包

脆 很細塊 但有香味
⭐️評分:6.5/10

🍝蒜片辣椒海蜆天使麵 (套餐價$92 凍飲+$3)
⭐️評分:1/10 (分數是給賣相的)
🍹凍柚子蜜

冰不算多 甜度適中😗
⭐️評分:6/10
🐟香煎比目魚配黑醋汁(套餐價$118)

⭐️評分:6/10
🥀玫瑰烏龍茶
玫瑰玫瑰在哪裏? 玫瑰你是迷路了嗎? 失蹤?
普通茶一種 少許玫瑰味 飲到底有點澀🥀
⭐️評分:5/10
---------

⭐️⭐️⭐️結帳的時候無故有八五折 也許是餐廳知道自己質素太低 所以才打的折扣吧☠️☠️☠️
香港好食嘅cafe到底在哪裡? 你們有好介紹嗎?可以在下面留言告訴我 不想再中伏了😩
🍽味道:3/10
🏝環境:7/10

🛋服務:6/10
(因為侍應趕着要我們落單埋單 明明都無客喺度)
💲價錢:3/10 這樣的質素有點貴
💥翻兜指數:0/10
2018-04-01 4732 浏览
响觀塘區,真係不同主題的餐廳都有,不過以動物為主題的確係未試過,所以便去一探究竟。其實餐廳唔係有隻真鹿,而係四周有多款不同有關鹿的畫像和擺設。另外,座位間的空間感足夠,所以坐得都好舒服。職員開始招待我們,先了解我們有什麼不食,才向我們推介食品。先來個餐包,非常暖笠笠和鬆軟。再配埋個是日餐湯,而呢日就係 甘荀忌廉湯,口感滑得來忌廉味又很香。黑松露意大利雲吞黑松露香味從內到外滲出,配搭鋪面的脆條,增加不少咬口。紐西蘭慢煮牛柳拼香煎砵酒鵝肝鵝肝外邊微焦,入口即溶。而慢煮牛柳的肉質裡裡外外都鬆軟香嫩,食到有些微的黑椒吊味,裡面又唔會太生滲血水。黑松露野菌意大利飯Creamy 得來個汁唔太杰,徐了本身的菇落咗唔少,加埋黑松露更加提升菌類的香味。餐茶 & 甜品桂花烏龍茶︰隻杯的設計應該係為用右手的人而設的,因為用左手拎係有點唔就手,而味道係透出淡淡的花香。木糠布甸︰食落係唔凍的,真係啱哂我呢 d 要戒食凍嘢的人,木槺唔太粗粒得來配埋奶味的布甸,真係好滿足。

另外,座位間的空間感足夠,所以坐得都好舒服。

職員開始招待我們,先了解我們有什麼不食,才向我們推介食品。

先來個餐包,非常暖笠笠和鬆軟。

黑松露意大利雲吞
黑松露香味從內到外滲出,配搭鋪面的脆條,增加不少咬口。

紐西蘭慢煮牛柳拼香煎砵酒鵝肝
鵝肝外邊微焦,入口即溶。

黑松露野菌意大利飯

餐茶 & 甜品

2018-03-26
$240.9 (晚餐)