2023-03-25 29 浏览
🌖龍蝦湯 跟餐口感creamy好滑,龍蝦味都幾濃郁同幾甜🌝醬爆魷魚 $78賣相雖然非常一般,但係味道好好食粉紛魷魚非常彈牙,醬汁調配到好出色,係會令人想不斷食嘅 snacks 岁 係一流嘅佐酒小食好🌝蒜香豬頸肉 $78咬落幾juicy,豬頸肉又夠爽口,同埋調味不錯,非常惹味🌝銀鱈魚帶子香草意粉 $258 包湯+飲品意粉帶蒜香,銀鱈魚煎得外脆內嫩,帶子都係大大粒好嫩滑,唯一要彈嘅係份量唔太夠🌝Lavender Earl Grey $68大推呢杯,薰衣草味好香好濃,加埋伯爵茶估唔到又幾夾🌖Mango Shiso $68飲落甜甜地,芒果味都有但唔太出

🌖龍蝦湯 跟餐
口感creamy好滑,
龍蝦味都幾濃郁同幾甜

🌝醬爆魷魚 $78
小食好

🌝蒜香豬頸肉 $78
咬落幾juicy,
豬頸肉又夠爽口,
同埋調味不錯,非常惹味

🌝銀鱈魚帶子香草意粉 $258 包湯+飲品
意粉帶蒜香,
銀鱈魚煎得外脆內嫩,
帶子都係大大粒好嫩滑,
唯一要彈嘅係份量唔太夠

🌝Lavender Earl Grey $68
大推呢杯,薰衣草味好香好濃,
加埋伯爵茶估唔到又幾夾

🌖Mango Shiso $68
飲落甜甜地,芒果味都有但唔太出

2023-03-24 17 浏览
🔺Soup of the Day - Lobster Soup❅ 一人份量的餐湯龍蝦味濃郁,質地濃稠入口順滑🔺Buffalo Wings$78❅ 單骨雞翼吃起來非常方便,非常適合我這類懶人❅ Buffalo Sauce甜辣之餘帶點酸味,不過略嫌酸味多了一些❅ 雞皮略炸之後就算沾滿醬汁還是微脆,裡面的雞肉肉質嫩滑🔺Pork Neck$78❅ 每一片豬頸肉都非常厚肉,厚度剛好吃起來非常滿足❅ 豬頸肉烤得剛好,肉汁滿滿,豬油味道一咬就在嘴裡爆發🔺Black Cod & Jumbo Scallop (Herb Pasta)$258❅ 銀鱈魚煎得帶點金黃色,魚肉微脆把魚油完美煎封在裡面❅ 銀鱈魚很肥美,魚皮帶點膠質,非常香❅ 2顆帶子很大顆,肉質紮實,很新鮮❅ 香草意粉份量不會太多,Cream的比例剛好不會太肥膩,意粉也彈牙不會過軟🍹Mango Shiso$68喝下去像芒果乳酸的感覺,很清新不會太甜🍹Lavendar Earl Grey$68非常特別,薰衣草和伯爵茶味都很突出而兩者都很搭,感覺像喝濃郁的花茶一樣,不過未必個個會喜歡

❅ 一人份量的餐湯龍蝦味濃郁,質地濃稠入口順滑

🔺Buffalo Wings

❅ 單骨雞翼吃起來非常方便,非常適合我這類懶人
❅ 雞皮略炸之後就算沾滿醬汁還是微脆,裡面的雞肉肉質嫩滑

🔺Pork Neck

❅ 每一片豬頸肉都非常厚肉,厚度剛好吃起來非常滿足
❅ 豬頸肉烤得剛好,肉汁滿滿,豬油味道一咬就在嘴裡爆發

❅ 銀鱈魚煎得帶點金黃色,魚肉微脆把魚油完美煎封在裡面
❅ 銀鱈魚很肥美,魚皮帶點膠質,非常香
❅ 2顆帶子很大顆,肉質紮實,很新鮮

🍹Mango Shiso

喝下去像芒果乳酸的感覺,很清新不會太甜

🍹Lavendar Earl Grey

//< Dark Leaf Cafe & Lounge >越來越多餐廳喺樓上鋪,小編今次去到旺角樓上嘅酒吧餐廳🍴環境昏暗仲播住音樂🎵幾有情調🥰 ————————————- 蒜香大蝦帶子 •明太子意粉 $238 -帶子同大蝦🦐各2舊,帶子煎得香口剛好,大蝦方便拆肉,質素還好😆 意粉充滿蒜香🧄味,非常creamy,仲有少少三文魚子同明太子既粒粒,好食🤤————————————- 餐湯 -上面係dinner set所以包左餐湯🥣當日係龍蝦🦞湯,creamy得黎味道幾天然同香濃,裡面仲有少少蝦肉添!————————————- 醬爆魷魚 $78 -呢個超級惹味🦑 帶點焦香仲要一d都唔韌🤤🤤好好食!送酒都肯定好夾~————————————- 豬頸肉 $78 -豬頸肉爽口,份量幾多!如果再煎得香口d會更正😋————————————- Mango Shiso $68 -呢杯mocktail酸酸甜甜,帶少少芒果乳酪味~ 少少檸檬🍋既酸味,幾fresh😙————————————- Yuzu Olong $68 -呢杯呢yuzu唔係柚子蜜個種,反之係柚子乾既味道,而且帶淡淡茶香🍵——————
< Dark Leaf Cafe & Lounge >

- 蒜香大蝦帶子 •明太子意粉 $238 -

- 餐湯 -

- 醬爆魷魚 $78 -

- 豬頸肉 $78 -
豬頸肉
豬頸肉

豬頸肉爽口,份量幾多!如果再煎得香口d會更正😋
- Mango Shiso $68 -

營業時間:16:00-03:00
mango  shiso  &  yuzu  olong
  • 豬頸肉
2023-03-20 131 浏览
餐廳位於好多正野嘅旺角726環境都型得黎又好chill店員有禮,食物質素仲唔錯好岩同朋友gathering飲兩杯🍸🍝蒜香大蝦帶子明太子意粉配忌廉龍蝦湯 $238整碟意粉調味好好 意粉夠al dente明太子汁食落非常creamy帶子肉質爽滑彈牙 無overcooked大蝦蒜味出之餘亦保留到蝦肉鮮味😋🥘龍蝦湯飲落有好鮮龍蝦味亦唔會過咸 但就無咩龍蝦肉🦑醬爆魷魚 $78秘製醬汁非常惹味💓 送酒一流但又唔會蓋過魷魚嘅鮮味魷魚亦絕對唔會過韌 食落好彈牙🍗原味雞翼 $68雞翼配燒香蒜片 肉質亦嫩滑雞皮亦燒到有少少焦香 值得一試🍹Mango Shiso $68飲落有淡淡芒果味,非常清新🍹Peach Camomile $68依款茶味較濃 桃味雖然唔算好出但飲落唔會過甜 幾舒服
餐廳位於好多正野嘅旺角726
環境都型得黎又好chill
店員有禮,食物質素仲唔錯
好岩同朋友gathering飲兩杯🍸

🍗原味雞翼 $68
雞翼配燒香蒜片 肉質亦嫩滑
雞皮亦燒到有少少焦香 值得一試

🍹Mango Shiso $68
飲落有淡淡芒果味,非常清新

🍹Peach Camomile $68
依款茶味較濃 桃味雖然唔算好出
但飲落唔會過甜 幾舒服
Mango Shiso

蒜香大蝦帶子明太子意粉
Mango Shiso
原味雞翼
有酒飲🥂有嘢食🍝嘅旺區高質情調Cafe & Bar🌹#sdm旺角 #sdmCafe #sdmBar #sdm西餐 💎 Daily Soup 🥣 龍蝦湯 值得一試✅(😋:7.6/10)👍🏻:我覺得幾好飲🦞係結身嘅龍蝦湯😙味道唔係好假嗰隻龍蝦味,所以幾香甜🥰👎🏿:冇。💎 醬爆魷魚 $78必食💯💯 (😋:8.1/10)👍🏻:賣相雖然非常一般,但係味道好好食🤣🤣魷魚非常彈牙🦑醬汁調配到好出色,係會令人想不斷食嘅snacks🤭係一流嘅佐酒小食🍻👎🏿:冇。💎 原味單骨雞翼 $68一般般👌🏻(😋:6.5/10)👍🏻:單骨雞翼永遠嘅好處真係勁方便食👎🏿:可能因為原味真係太普通?雞翼冇乜味💎 銀鱈魚帶子.香草意粉 (Set dinner $258包一個餐湯🥄一杯飲品🍹)必食💯💯 (😋:8.2/10)👍🏻:全晚最好食係呢個香草意粉🍝雖然香草味唔係超級濃,但係佢蒜香🧄加埋啲牛油同忌廉🧈炒得非常好味😍😍勁香!銀鱈魚同帶子都好香牛油味❤️好好食😙👎🏿:份量太少,男仔會唔夠食💎 香莓茉莉 JASMINE $98一般般👌🏻 (😋:6.5/10)👍🏻:Green Tea scented with aroma of
有酒飲🥂有嘢食🍝嘅旺區高質情調Cafe & Bar🌹

💎 Daily Soup 🥣 龍蝦湯
值得一試✅(😋:7.6/10)

💎 醬爆魷魚 $78
必食💯💯 (😋:8.1/10)

💎 原味單骨雞翼 $68
一般般👌🏻(😋:6.5/10)
👍🏻:單骨雞翼永遠嘅好處真係勁方便食
👎🏿:可能因為原味真係太普通?雞翼冇乜味

💎 銀鱈魚帶子.香草意粉
(Set dinner $258包一個餐湯🥄一杯飲品🍹)
必食💯💯 (😋:8.2/10)
👎🏿:份量太少,男仔會唔夠食

💎 香莓茉莉 JASMINE $98
一般般👌🏻 (😋:6.5/10)
👍🏻:Green Tea scented with aroma of Jasmine Blossoms infused in Gin一開始聞落去都幾香嘅🥰高杯粉紅色💕🍸好啱女仔打卡用📸
👎🏿:我個人唔太喜歡🤥覺得都有少少藥水味嘅感覺🫢(小妹發現好多粉紅色嘅Cocktail都係咁嘅味😂)

💎 威士忌燻茶 LAPSANG SOUCHONG $98
值得一試✅(😋:7.5/10)
👍🏻:Black Tea smoke dried over Pinewood Fire infused in Blended Whisky 賣相唔錯,有兩片檸檬🍋喺面好靚,個人覺得比較適合男仔飲🥃Whisky味比較重

環境:8/10
服務:7.8/10 (有加一)
價錢:人均約 $200-250
性價比:7/10

📍 Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)

帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店cafe #旺角好去處 #darkleaf #darkleafhk
原味單骨雞翼
Cocktail
威士忌燻茶 LAPSANG SOUCHONG
香莓茉莉 JASMINE
銀鱈魚帶子.香草意粉
威士忌燻茶 LAPSANG SOUCHONG
銀鱈魚帶子.香草意粉
平時去得打卡Cafe多,呢日想轉下Style同👦🏻放工去Chill下🤭咁啱俾我發現彌敦道樓上有間隱世型格酒吧Cafe✨環境好大,仲有落地玻璃望出去旺角彌敦道📸佢哋嘅座位全部都係梳化🛋️好舒服😌啱哂成班人一齊chill下🍻🌟蒜香大蝦帶子明太子意粉🍤 $158 (3.85/5)有兩大隻蝦🍤蝦殼燒到好香脆,肉質鮮甜彈牙😋帶子都好大粒好Juicy🤤意粉好creamy,軟硬適中,幾好食🤪🌟黑松露薯條🍟 $68 (3.78/5)薯條新鮮炸起,熱辣辣🤓而且外脆內軟,上面仲灑上松露粉😛就咁食已經好香,點埋松露醬一流🤩🌟原味雞翼 $68 (3/5)廚師會將雞翼斬件🤣變單骨雞翼🤣食落外皮脆脆地,而且雞翼都醃得好入味💖送酒一流🤪🌟Mango Shiso🥭🍸 $68 (4/5)我哋叫咗兩杯Mocktail😋呢杯芒果味嘅Mocktail好好飲!芒果味唔會好假,又唔會好甜,飲落酸酸地好開胃好Fresh!!✨🌟Yuzu Oolong🍸 $68 (3/5)柚子烏龍茶味嘅Mocktail好特別🤤飲落好清爽,柚子味都好出🍊總括嚟講,如果放工想同班朋友搵地方chill一chill,又唔想去酒吧咁多人咁嘈嘅話,呢間餐廳真係好唔

🌟蒜香大蝦帶子明太子意粉🍤 $158 (3.85/5)

🌟黑松露薯條🍟 $68 (3.78/5)

🌟原味雞翼 $68 (3/5)

🌟Mango Shiso🥭🍸 $68 (4/5)

🌟Yuzu Oolong🍸 $68 (3/5)

總括嚟講,如果放工想同班朋友搵地方chill一chill,又唔想去酒吧咁多人咁嘈嘅話,呢間餐廳真係好唔錯嘅選擇🙌🏻🤩

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)
2023-03-02 17 浏览
今日放工同女朋友去左旺角行左一陣街,一向知道旺角726號彌敦道有好多bar 同食肆,就一於今次試吓位於8/F 的Dark Leaf~佢個門面又幾金光閃閃喎我好肚餓,所以就叫左呢個dinner set個set 包一個是日例湯(今日係龍蝦湯),一個飲品同一個主食,而我就叫左個蒜香大蝦帶子.明太子意粉~個意粉賣相唔錯,個帶子同大蝦都好香,而且個梳打又幾好飲。因為女朋友本身唔係好肚餓,佢就叫左D小食同杯cocktail~ 我地見醬爆魷魚同Jasmine 杯野飲都係signature, 就叫黎一試佢個魷魚一上枱真係超香!真係正!另一個小食truffle fries 都ok,雖然杯Jasmine 好清香又甜甜地,充滿茶底味多過有gin 的感覺,我覺得杯野飲太細杯了!我試左一啖之後,男朋友好似飲左五啖已經飲完……放工食個便飯chill一下不錯,而且價位合理,又播住D upbeat 的歌👍🏻

佢個門面又幾金光閃閃喎

我好肚餓,所以就叫左呢個dinner set

佢個魷魚一上枱真係超香!真係正!

另一個小食truffle fries 都ok,

2023-02-22
庆祝纪念
纪念日
  • 蒜香大蝦帶子明太子意粉
2023-03-02 648 浏览
今晚想食得relax及有情調啲,所以上網搵左呢間有少少格調嘅酒吧餐廳🍴✨見佢環境好似幾好,食物又有唔少好評🤤所以即刻約我個好朋友出嚟傾下心事🤭我哋唔係話好肚餓,所以點左一個set dinner ,2個snacks同點左兩杯signature mocktail 🥰English Lamb Chops(Truffle Pasta)Truffle平時一定say no😅好彩餐廳員工推薦,否則都唔會試到😆 第一次覺得羊架好食🤤羊架食唔到羊臊味,調味夠出色,好香👍而且烹調到啱啱好,肉嫩又juice🤤🤤至於意粉沾滿黑松露,香濃惹味😋Soup of the Day湯非常濃郁,加上少少忌廉更加好飲😍Fried Squid 魷魚🦑新鮮彈牙,味道香甜,作為小食真係唔錯👍Pork Neck呢個豬頸肉都好出色👍燒到帶有少少焦香,而且切到厚薄適中,加上灑上炸蒜提香,食到停唔到口😋Lavender Earl Grey呢杯真係必推,超香薰衣草味👍加上伯爵茶,兩者估唔到咁夾👍Peach Camomile蜜桃配菊花都好好飲,果味香甜,加上一片乾檸檬片,成功吸引眼球😁 必試佢哋呢度嘅signature mocktail👍👍

English Lamb Chops
(Truffle Pasta)Truffle
至於意粉沾滿黑松露,香濃惹味😋

Soup of the Day
湯非常濃郁,加上少少忌廉更加好飲😍

Fried Squid
魷魚🦑新鮮彈牙,味道香甜,作為小食真係唔錯👍

Pork Neck

Lavender Earl Grey
呢杯真係必推,超香薰衣草味👍加上伯爵茶,兩者估唔到咁夾👍

Peach Camomile
必試佢哋呢度嘅signature mocktail👍👍👍

📌 Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)
2023-02-25
  • 英格蘭羊仔扒黑松露意粉
  • Lavender Earl Grey
  • Peach Camomile
2023-02-25 474 浏览
旺角樓上酒吧餐廳Dark Leaf Cafe & Lounge餐廳充滿情調環境空間闊落,座位舒服,好適合和朋友聚會或者男女朋友撐枱腳MenU 有DINNER SET ,有小食,有酒品飲品。我們最後叫左以下食物。1.Prawn and Jumbo Scallops (Mentaiko)($248)足料豐富,有兩大隻大蝦和帶子都好大隻。大蝦爽口鮮味,帶子煎得剛剛好,鮮甜。醬汁香濃,CREAMY,每一口的意粉都掛滿了醬汁,又不會太膩,好高質!2.Soup of the Day是日是龍蝦湯,香濃Creamy甜甜的。3.Raseberry Soda 餐內包一杯飲品,叫左杯FRUIT SODA RASEBERRY 味。清甜解渴,好飲4.Fried Squid($78)醬爆魷魚爽口彈牙,每條都沾滿了特調甜甜的醬汁,惹味,佐酒一流!5.Pork Neck($78)焦香軟嫩,醬汁甜甜的,不知不覺就食晒6.Mango Shiso($68)
餐廳充滿情調

環境空間闊落,座位舒服,好適合和朋友聚會或者男女朋友撐枱腳

MenU 有DINNER SET ,有小食,有酒品飲品。

我們最後叫左以下食物。

足料豐富,有兩大隻大蝦和帶子都好大隻。

大蝦爽口鮮味,帶子煎得剛剛好,鮮甜。

2.Soup of the Day

是日是龍蝦湯,香濃Creamy甜甜的。

3.Raseberry Soda

4.Fried Squid($78)

5.Pork Neck($78)
焦香軟嫩,醬汁甜甜的,不知不覺就食晒

6.Mango Shiso($68)

2023-02-23
2023-02-22 20 浏览
環境幾有情調, 雖然唔係好大, 但勝在夠闊落, 每張枱都有足夠空間👍🏻有時出去食飯, D位係迫到隔離枱都可以join埋咁滯😂, 但呢到就唔會有呢個情況🙂🔸蒜香大蝦帶子明太子意粉蒜香味夠突出, 意粉亦夠彈牙唔會太淋, 而大蝦同帶子都煎得剛剛好, 唔會overcooked🤪🔸醬爆魷魚魷魚整得好淋一D都唔硬, 再配埋個特製嘅醬汁, 呢個佐酒小食真係唔錯👍🏻🔸豬頸肉夠焦香, 但又唔會太乾, 食下食下唔覺意就食晒🙈🔸Fruit Soda因為第2日要開早會😭 唔敢飲酒 (有D後悔🥲) 所以叫左杯Fruit Soda, 味道都唔錯😁

🔸蒜香大蝦帶子明太子意粉

🔸醬爆魷魚

🔸豬頸肉
夠焦香, 但又唔會太乾, 食下食下唔覺意就食晒🙈

🔸Fruit Soda
2023-02-20 93 浏览
雖然知道情人節要賺錢 成間餐廳淨係做死一個套餐,都算,好食就得。一嚟到碗餐湯竟然係凍嘅 完全feel到係微波爐叮嗰種感覺😵。塊牛扒側邊成條筋,意粉都係正正常常。因為本身自己係為咗啲cocktail而黎,但估唔到竟然只可以叫餐入邊個兩杯好難飲嘅cocktail😵‍💫😵‍💫。一杯係咳藥水味一杯完全冇朱古力味。個甜品同cocktail都係一早整定放囇係bar枱,見啲食客食完就即刻問 即刻上,感覺好想我地快啲走咁。真係寧願間餐廳set最低消費就算啦,建議下次唔好節日嚟食🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

環境暗暗地幾有情調,裝修行型格路線同埋寬敞,部分位仲係梳化位🛋️tim,難得既係又唔會嘈,靜靜地幾適合chill下hea下,同fd黎飲杯野傾下計~ 食物既質素都唔錯,係性價比幾高既選擇~(5 😍 係滿分,🤩係半分) Mago Shiso 🥭 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢杯mocktail 幾有驚喜,以往覺得紫蘇葉🟣🌱會比較大味,如果同其他野配埋有機會蓋過左其他材料既味道,估唔到今次配合得幾好,飲到濃郁香甜既芒果味🥭之餘,而紫蘇葉🟣🌱既份量恰到好處,令到杯飲品🍹更加清新,甜度都啱啱好,兩樣野都match~荔枝煎茶 🍵 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)第一次聽cocktail有個咁別緻既名,聽落似普通野飲,飲落味道幾特別~ 呢杯cocktail係由有日本 ryokucha 味既 vodka調製而成既,ryokucha 係綠茶🍵既意思,ryokucha 同 matcha係唔同既,matcha係由綠茶茶葉製作而成既細緻粉末,而ryokucha 係日本普遍飲既煎茶,都係綠茶🍵既一種,味道輕盈清新,所以令到杯cocktail都refreshing啲~ 另外仲有幾芬芳怡人既荔枝味⚪️,幾好

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

荔枝煎茶 🍵 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
第一次聽cocktail有個咁別緻既名,聽落似普通野飲,飲落味道幾特別~ 呢杯cocktail係由有日本 ryokucha 味既 vodka調製而成既,ryokucha 係綠茶🍵既意思,ryokucha 同 matcha係唔同既,matcha係由綠茶茶葉製作而成既細緻粉末,而ryokucha 係日本普遍飲既煎茶,都係綠茶🍵既一種,味道輕盈清新,所以令到杯cocktail都refreshing啲~ 另外仲有幾芬芳怡人既荔枝味⚪️,幾好飲,而且易入口,唔識飲酒既人都啱試下~
比目魚帶子 · 香草意粉

比目魚帶子 · 香草意粉 🐟⚪️🌿🍝 - $218 (好味指數:😍😍😍😍)
比目魚🐟燒到🔥表皮香脆,魚肉柔軟嫩滑,加上本身魚脂比較多,所以燒完🔥之後就更加突出到魚油香味,食落更加香口,如果可以再鹹啲就更加可以突出到魚🐟既鮮味~ 而帶子⚪️幾厚肉,煎得啱啱好,表皮金黃色,鮮甜彈牙,處於半生熟既狀態,唔會過熟而搞到韌~ 意粉🍝軟腍帶啲煙韌,全部都幾掛汁,啲汁唔會因為放耐左水汪汪,質感creamy,配埋香草🌿可以提升香味同埋蒜茸🧄令到個意粉🍝更加惹味~
龍蝦湯

龍蝦湯 🦞🥣 (好味指數:😍😍😍🤩)
當叫dinner set,個餐湯🥣就係龍蝦湯🦞🥣,好少可呢種湯唔洗加錢💰👍 個湯🥣味道鮮甜,有幾濃郁既龍蝦味🦞,有啲食緊龍蝦🦞既感覺😍~ 口感creamy,唔會太稀又唔會杰到一舊舊咁
原味雞翼

原味雞翼 🐥 - $68 (好味指數:😍😍😍🤩)
廚師👨‍🍳貼心咁將雞翼 🐥 分成單骨🦴,方便客人食~ 雞翼🐥 上枱既時候仍然係熱熱地既,食落香脆,幾惹味香口,啖啖肉咁,皮唔會過厚,唔會有雪味❄️,有幾香既雞味🐥
黑松露薯條

黑松露薯條 ⚫️🍟 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
薯條🍟份量幾多,全部都係厚切既,炸到金黃香脆,入面口感綿密,有幾香既薯仔味🥔~ 上面有啲黑松露調味粉⚫️,另外仲有啲黑松露沙律醬⚫️tim,有double 黑松露⚫️滋味,又有啲酸酸地,同時可以解一解炸野既油膩,感覺會特別啲都唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
比目魚帶子 · 香草意粉
黑松露薯條
2023-02-19 36 浏览
📍MONG KOK - HONG KONG 📍一講起酒吧餐廳比人嘅感覺都係野食唔方好食得去邊🤣又點知比我搵到間又有野飲重要野好食嘅酒吧餐廳喎😍#醬爆魷魚見佢有哂手指公就揀呢個啦,又真係好正🤪味道甜甜地重好香口,魷魚重一d都唔韌🤤同朋友一條接一條咁搶住黎食🥹#水牛城雞翼佢單骨雞翼咁上,所以每一面都有汁🤤🤤佢寫到話辣,我唔太食得辣嘅都重叫接受到👌🏻水牛城汁重酸酸地,搞到勁開胃,正!#DINNERSET#龍蝦湯今日嘅daily soup 竟然係龍蝦湯😍 🦞一入口勁香濃嘅龍蝦膏,再加忌廉真係不得了,重要跟餐就有咁抵食🤪#蒜香帶子明太子意粉一黎就見到有2粒勁大帶子,重要識煎到半生熟黎keep住佢入面好嫩滑🥹大蝦開左邊,煎到個殼都好香口,肉質都爽口🦐 意粉汁撈左明太子好creamy,重有三文魚子真係無得頂,中意食海鮮嘅一定要試🥹上到酒吧餐廳,又點少得#classiccocktail今次叫左#Blue kamikazee淨係聽名都igable🤣 入少少甜,後尾vodka 味會出d🤪 都易入口🥃重叫左酒版#Tramisu🤣 係頭先嘅相反🍸入口酒味香濃,後尾轉左baileys味,層次都幾明顯嫁今次真係
📍MONG KOK - HONG KONG 📍

#醬爆魷魚
見佢有哂手指公就揀呢個啦,又真係好正🤪
味道甜甜地重好香口,魷魚重一d都唔韌🤤
同朋友一條接一條咁搶住黎食🥹

#水牛城雞翼
佢單骨雞翼咁上,所以每一面都有汁🤤🤤
佢寫到話辣,我唔太食得辣嘅都重叫接受到👌🏻
水牛城汁重酸酸地,搞到勁開胃,正!

#DINNERSET
#龍蝦湯

#蒜香帶子明太子意粉

上到酒吧餐廳,又點少得#classiccocktail
今次叫左
#Blue kamikazee
重叫左酒版#Tramisu🤣 係頭先嘅相反🍸
入口酒味香濃,後尾轉左baileys味,層次都幾明顯嫁

今次真係比佢打破左我嘅偏見,就算唔飲野黎食野我都覺得正🤪終於唔洗再去尖沙咀同人逼喇🥹
2023-02-17 20 浏览
放工約朋友仔係旺角飲杯傾吓計,就去咗呢間Cafe & Lounge ✨ 環境都幾闊落,播住輕鬆愉快嘅音樂~令人情都變好咗🥰Dinner Set💫DAILY SOUP鮮甜龍蝦湯💫 蒜香大蝦帶子 •明太子意粉大蝦上面佈滿三文魚籽,好鮮✨ 帶子煎香兩邊,火喉剛好,仲保留到帶子嘅嫩滑💕明太子醬+蒜香嘅意粉,唔會覺得膩✨份量配酒剛好~ 食材都幾新鮮,大蝦好厚肉彈牙,好滿足😋佐酒小食💫醬爆魷魚特製嘅醬汁充滿喊香~魷魚鬚煙靭彈牙,好友趙口,配酒一流💕💫台灣香腸每片都煎到好香脆,肥肉部份唔多,啖啖肉好惹味💕Lavender Earl Grey呢款係薰衣草伯爵茶~係呢度嘅SIGNATURE MOCKTAIL✨酸酸甜甜好清爽💞Lychee MojitoClassic Cocktail ~ 見到有青檸和薄荷葉,入口似荔枝梳打~再有微微酒香💕適合新手😋🥰

Dinner Set
💫DAILY SOUP鮮甜龍蝦湯

💫 蒜香大蝦帶子 •明太子意粉

佐酒小食
💫醬爆魷魚
特製嘅醬汁充滿喊香~魷魚鬚煙靭彈牙,好友趙口,配酒一流💕
💫台灣香腸
每片都煎到好香脆,肥肉部份唔多,啖啖肉好惹味💕

Lavender Earl Grey

Lychee Mojito
2023-02-13 23 浏览
🍽 Dark Leaf Cafe & Lounge📍地址: 旺角彌敦道726號8樓比較隱蔽的高級咖啡店,有兩個外國人服務,要用英語對話。環境幽雅亮麗,近可看酒保同廚房,遠可看窗外美麗景觀。而且空間寬敞,可以容納數十人,更有兩組供十幾個人一同享用的大梳化組合。 👉🏻 蒜香大蝦帶子 •明太子意粉Prawns & Jumbo Scallops • Mentaiko Pasta$238兩粒比拇指還大的帶子十分有彃性也很香甜,而超香的蒜香大蝦也十分容易肉殼分離,一咬下去肉汁四射,大大粒明太子加意粉也沒有失去鮮味,十分美味。👉🏻龍蝦湯 Daily Soup 跟餐+$0濃郁可口的龍蝦湯,每一口都彷彿在龍蝦身體中暢泳一樣。👉🏻 醬爆魷魚Grilled Squid $78👉🏻 黑松露薯條Truffle French Fries $68比平日常見的薯條幼一些,同時也不會有鹽,比較健康。薯條少少連皮,香脆可口,配上超濃郁黑松露醬,超好食。👉🏻Mojito passion fruit $88由冧酒、薄荷、熱情果和青檸調合而成的百香果Mojito。薄荷與冰塊帶來極致冰涼,熱情果和青檸的酸甜滋味,讓我暑氣全消。👉
🍽 Dark Leaf Cafe & Lounge

📍地址: 旺角彌敦道726號8樓

👉🏻龍蝦湯 Daily Soup 跟餐+$0
濃郁可口的龍蝦湯,每一口都彷彿在龍蝦身體中暢泳一樣。

👉🏻 醬爆魷魚Grilled Squid $78

👉🏻Mojito passion fruit $88

👉🏻Lychee Glee Tea $58
中式茶壺盛裝的荔枝吉利茶,幽香同時也很熱。

好味指數: 3.9/5
性價比: 3/5