2025-07-23 0 浏览
去灣仔途中發現庫迪開來香港啦😍15 蚊飲到料超足嘅咖啡,真係感動到喊🥰🌴 班蘭芒果椰香庫可冰唔鐘意飲太濃嘅咖啡,點咗杯無咖啡因嘅班蘭芒果椰香庫可冰底部係芒果醬仲有果肉顆粒添!上面鋪嘅班蘭椰奶超清爽~冰沙打得好細,夏天飲呢杯真係好治癒😋☕ 雲頂慕斯班蘭厚乳咖啡呢杯顏值絕咗!頂部嘅慕斯軟 fufu 輕輕抿一啖就化開,仲帶住淡淡班蘭香~厚乳底絲滑得嚟咖啡味又唔會太濃💕
去灣仔途中發現庫迪開來香港啦😍
15 蚊飲到料超足嘅咖啡,真係感動到喊🥰

🌴 班蘭芒果椰香庫可冰
唔鐘意飲太濃嘅咖啡,點咗杯無咖啡因嘅班蘭芒果椰香庫可冰
底部係芒果醬仲有果肉顆粒添!上面鋪嘅班蘭椰奶超清爽~
冰沙打得好細,夏天飲呢杯真係好治癒😋

☕ 雲頂慕斯班蘭厚乳咖啡
呢杯顏值絕咗!
厚乳底絲滑得嚟咖啡味又唔會太濃💕
🍊味道:橙香撞茉莉,清新不甜膩香橙的酸甜感撲面而來,搭配淡雅茉莉茶底,果香與茶香交織得恰到好處——橙肉的鮮活酸甜中和了茉莉的。整體清爽解膩,尤其適合香港悶熱天氣,一口驅散“班味”!🧊沙冰口感:綿密透心涼,果粒加分‼️庫可冰系列以細膩冰沙出名,這款質地如雪花般綿軟,入口即化不嗆喉。驚喜在於咬到細碎的香橙果粒,Q彈爆汁,疊加冰沙的沁涼感,層次瞬間拉滿💰性價比:20港幣暢飲,打工人的續命神器!香港門店定價親民,常規飲品29港幣/杯。對比同城動輒40+的精品咖啡,這款真果肉+金獎咖啡豆(庫迪專用IIAC鉑金獎豆)的配置,堪稱“平價天花板”。
🍊味道:橙香撞茉莉,清新不甜膩

🧊沙冰口感:綿密透心涼,果粒加分‼️

💰性價比:20港幣暢飲,打工人的續命神器!

外卖自取
最近試咗Cotti Coffee新出嘅三杯飲品,分別係紅豆鮮奶茶、草莓厚乳咖啡同草莓牛乳。三杯都各有特色,飲落感覺幾唔同。紅豆鮮奶茶飲落茶味同奶味都幾平衡,唔會太甜,紅豆份量都唔少,食落有啲似甜品咁,啱晒鍾意紅豆嘅人。草莓厚乳咖啡分層好靚,飲落有草莓嘅酸甜同咖啡香,奶蓋都幾厚身,整體口感幾豐富,唔會搶味。草莓牛乳就比較清新,草莓味自然,牛奶滑順,甜度適中,飲完唔會覺得膩,啱晒唔飲咖啡嘅朋友。三杯都幾有驚喜,各有特色,鍾意飲甜品飲品或者草莓味嘅可以一試。

2025-04-24 110 浏览
趁著過來香港打卡復活節活動 🐣順道買杯我最愛的庫迪咖啡✨還上新了太妃榛果系列🩷🩷太妃榛果鮮奶咖啡香甜可口的焦糖咖啡味道 跟甘苦的咖啡融合 有種意猶未盡的感覺特別適合這個下雨春季 讓人感覺心情都好起來 🩷太妃榛果燕麥奶咖啡 用上燕麥奶調配的咖啡 ☕️特別適合乳糖不耐的人群飲用 燕麥奶咖啡可選鉑金精品或金獎深烘對咖啡有要求的人可以自行選配獨一無二的口味 庫迪就在很方便的📍灣仔區域過來打卡拍照📷之余 順道喝杯精品咖啡吧 🩷
趁著過來香港打卡復活節活動 🐣

對咖啡有要求的人可以自行選配獨一無二的口味

庫迪就在很方便的📍灣仔區域
過來打卡拍照📷之余
順道喝杯精品咖啡吧 🩷

🐷📌 #豬西食香港島 #豬西食灣仔.
庫迪咖啡今期新出太妃系列真係好正!一次過試晒三款,款款都有驚喜~.☕️太妃榛果鮮奶咖啡
第一啖就俾濃郁嘅太妃糖香攻陷!榛果同太妃糖都幾夾,鮮奶令口感更滑,甜度啱啱好唔會膩.🌾太妃榛果燕麥奶咖啡
燕麥奶版啱晒乳糖不耐嘅朋友!榛果香依然突出,燕麥嘅穀物香同太妃糖超夾,口感更輕盈健康,素食者必試!.🍵太妃大紅袍鴛鴦
港式鴛鴦創新版!大紅袍茶香醇厚,同太妃糖出奇地夾,咖啡嘅苦甜平衡得啱啱好,茶啡控實鍾意!
🐷📌 #豬西食香港島 #豬西食灣仔
☕️太妃榛果鮮奶咖啡
🌾太妃榛果燕麥奶咖啡
🍵太妃大紅袍鴛鴦
外卖自取
今日我去咗灣仔嘅庫迪咖啡,試咗佢哋新出嘅芒果系列飲品,真係好正!🥭☕️1️⃣ 芒芒生椰奶咖啡 Mango Coco Latte咖啡同椰奶嘅香味好夾,再加埋芒果嘅果香,飲落好滿足!☕️🥥2️⃣ 芒芒楊枝甘露 Mango Pomelo Delight經典楊枝甘露升級版!有好多西柚粒同芒果肉,酸甜清爽,夏天飲啱晒!🍹🍊3️⃣ 芒芒生椰奶庫可冰 Mango Coco Frappé冰涼嘅庫可冰加埋芒果同椰奶,口感好滑,甜度啱啱好,解暑一流!🥤❄️

1️⃣ 芒芒生椰奶咖啡 Mango Coco Latte
咖啡同椰奶嘅香味好夾,再加埋芒果嘅果香,飲落好滿足!☕️🥥

2025-02-04 344 浏览
Blingbling美食推介✨ ☕ Cotti Coffee✨ 過江龍咖啡店~ 💠💠💠💠💠💠💠💠 lunchtime出去行下,順便買杯野飲~ 行過見第一個order只係$15,所以就試試啦~ 不過記得要手機落單啊,如果無電子支付可以到店付款~ 💠 鮮奶抹茶 (原價$29 --> now $15‼)抹茶味道略嫌唔夠濃,不是日本小山園既味道😂 不過呢,$15唔好expect太多~ 當係奶綠咁過下口隱就好~ 奶味濃既~ 平平地無所謂啦~ 餐廳環境:💎💎💎💎/5 服務質素:🌸🌸🌸🌸/5 食物味道:😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰/5 Cotti Coffee📍灣仔駱克道146-148號裕安大廈地下 #blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling咖啡店 #blingblingcoffee #cotticoffee #cotticoffeehk
Blingbling美食推介✨

☕ Cotti Coffee
✨ 過江龍咖啡店~

💠💠💠💠💠💠💠💠

💠 鮮奶抹茶 (原價$29 --> now $15‼)

餐廳環境:💎💎💎💎/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸/5