2021-04-07 248 浏览
想在假日避开人潮?这里用餐是很好的选择。我和先生今天点了两份mini buffet, 食物选择挺多。在这里用餐并没有时间限制,可以边看书边看海旁风景,坐得舒舒服服。不错不错!
傍晚7点10分坐低,本来想坐入面,侍应坚持要我哋坐出面,算,照坐,但其实入面根本都未满,之後亦未坐满,於是我哋两大一细,闻住一阵阵有臭味的海风坐足个几钟。叫餐,等咗大半个钟,见唔对路,问侍应我哋叫嘅薄饼同猪鞍扒到未,侍话经理会跟进,等多十五分钟完全冇人跟进,怀疑根本漏单,所以个经理完全冇过嚟跟进,因为头先就系佢落单,喺我哋乜嘢都未嚟嘅时候,隔离几张枱同我哋差唔多时间或者迟过地嚟嘅人,已经食紧或者食完好喇,8:25终於食物到咗,个猪鞍扒薄过大家乐早餐,仲要完全唔好食,又硬又鞋,块薄饼连759嗰啲急冻货都好味过佢,完全唔明点解要1小时20分钟,去等呢两碟咁样质素的食物送过嚟,仲要400几蚊!呢间餐厅已经列为我人生一定唔会再帮衬嘅餐厅,你哋想玩自己嘅就去帮衬啦 ! 自己睇相 !

2021-02-26
2:35入座食lunch semi buffet,侍应落足咀头话过年不收附家费,猛叫即刻安排座位;话会补充沙律前菜但无;主菜分量少都算,伴碟薯菜薯仔得一片,甜椒丝3条,猪扒又柴又硬;煎鲈鱼柳无鱼味,就连最基本嘅pizza,饼底都要死实实到切唔开!作为一家意大利餐厅,连pizza都做唔好😡要自己攞餐具无服务就算了,等左半个钟叫咗3次都未写餐茶;咖啡似洗机水一样淡而无味😡🤬平均收我$150@,点可以唔劣评!
2021-02-15
2021-01-04 413 浏览
1. 餐厅容许两台客人在室内范围吸烟2. 投诉室内是非吸烟区及要求换位时,其中一女职员黑面3. Mastercard 做紧85折 promotion,但结帐时推说 HSBC Mastercard 独有,拒绝比其他Mastercard offer (已 fact check 系比所有Mastercard)
1. 餐厅容许两台客人在室内范围吸烟
2. 投诉室内是非吸烟区及要求换位时,其中一女职员黑面
2021-01-03
用餐优惠
信用卡优惠
2020-12-15 458 浏览
热情之下,行完山就去西湾河食饭。预订 Como 想试下意大利嘢。搭车去到西湾河巴士总站,点都算方便,间餐厅系角落位,要GoogleMaps帮手先搵到。餐厅有两间舖位大,落地大门口,对住海边,悠闲感觉。店主同埋其他服务员都系讲英文,有少少高级嘅感觉。weekend 都有 set menu,平均$160左右,西餐黎讲有咁好玩环境,算OK。order 咗三文鱼,西冷排,仲有 semi buffet。三文鱼煎到半熟,西冷就要求 medium well,厨房都可以做到要求,做得好Semi buffet 有汤,有螺丝粉,火腿,杂菜等等,都有5至6个选择,颇为丰富,而且好味。餐後仲有咖啡或者茶,prefer

semi buffet
semi buffet
三文鱼
西冷牛排
2020-12-12
三文鱼
西冷牛排
2020-11-08 474 浏览
Dinning with 2 girl friends , Saturday , evening , east Hong Kong , place at Sai Wan Ho, most wonderful gathering ! All food are very beautiful the table we have is just perfect ! Happy to meet shop owner ! It is relax and warm !
2020-06-22 1018 浏览
非常不建议来这餐厅食物质素:1 White Truffle Soup🥣: 不错,松露味香,但没有白松露!2 Carbonara : 非常不好吃!不单不creamy ,而且芝士捞成一团3 羊扒:有点燶,但至味道不错4 black cod: 十分麻麻地!没鱼味也没鱼油,好像蒸鱼那样5 薯蓉:不错,有薯仔粒粒在里面服务质素:不好环境:因为灯光昏暗所以留意不到乾不乾净,但真的很热!我不建议来这间吃,至少近海边的其他餐厅,都比这个好。如果是celebration 或 first time dating,就更加不要来! 会使host的那个或主动邀约的那个更为embarrassed
非常不建议来这餐厅

食物质素:

3 羊扒:有点燶,但至味道不错
5 薯蓉:不错,有薯仔粒粒在里面

服务质素:不好

环境:因为灯光昏暗所以留意不到乾不乾净,但真的很热!

白松露汤
Carbonara
Carbonara
Black  cod
Black  cod
Side  dishes,  mashed  potoato
2020-06-21
庆祝纪念
父亲节
白松露汤
2020-05-29 670 浏览
呢间餐厅喺西湾河soho east🌙对着海景,吹住风食嘢真系好叹😼环境咁好,食嘢嘅心情都自然好d🤪-🌽Nachos (full pork)🐷-不嬲都超锺意nachos🥰尤其系餐厅🍴个款,加埋芝士同各类酱嘅nachos🙈粟米片系烤过再上嘅所以暖笠笠,nachos之间仲有焗过嘅芝士连系住🧀😛芝士半溶状态,真系好正😍腌过嘅猪肉好香口,点埋面头嘅绵密嘅牛油果酱🥑 sour cream😚同酸酸甜甜嘅番茄salsa🍅食,甜酸咸辣嘅味道都混埋一齐食,真系好清新好开胃🤪🤪-评分:8.4/10 价钱:$108-🌶Roasted Half Peri-peri Chicken🐔-呢个系dinner set,包主菜,汤/沙律🥗同埋饮品😆呢个烧春鸡系配杂菜同埋一碟酱上嘅🌿periperi即系用红辣椒🌶蒜头🧄油、盐、醋制成嘅酱😛辣辣地中带有淡淡嘅酸酸甜甜味,所以怕辣嘅都食到🐣同鸡一齐食几夹😋烤鸡卖相好靓,鸡嘅表皮烤得香脆,鸡肉都几软熟,但我觉得可以再湿嫩少少🤏🏻因为呢个价会要求好啲expect多啲🤣未达到心目中嘅好味境界🤓-评分:7.4/10 价钱:$198-🦐Mixed Seafood Risotto🥘-Set
🌽Nachos (full pork)🐷
评分:8.4/10
价钱:$108
评分:7.4/10
价钱:$198
🦐Mixed Seafood Risotto🥘
Set dinner包主菜,汤/沙律🥗同埋饮品☕️呢个意大利饭系用番茄罗勒酱制成🍅有蚌、青口、虾🦐同鱿鱼🦑等海鲜🤓海鲜都几多几丰富,但个人对海鲜兴趣唔大😂risotto面头有少少芝士片🤏🏻但除咗嗰度之外,真系成个risotto几乎无咩芝士味🧀无拉丝嘅感觉都算,但完全唔cheesy,偏向湿身冧身嘅软饭🥺可能系因为我嗌嘅系番茄酱底,下次都系试返重口味嘅芝士/松露risotto,但如果锺意海鲜🦞又麻麻芝士嘅,应该会几ok呢个嘅🤓
评分:6.8/10
价钱:$208
📍Como Italian Restaurant and Bar 西湾河📍
2020-05-07 665 浏览
Just went to try Italian restaurant with the name of wonderful lake in Italy. Good welcome from the staff. Nice environment and view.We took 2 set lunch and one a la carta. Set lunch including sent buffet but finally is one spero at serve from the kitchen. Need to explain better in offer.Sea food Ling: taste ok nothing special. Maybe improve the side dish.Chicken: surprise to find good chicken in set lunch! It was good improve presentation and side dish. It’s not good to use same side dish for a
Chicken: surprise to find good chicken in set lunch! It was good improve presentation and side dish. It’s not good to use same side dish for all menu.
Pizza: higher price for lower quality of pizza. Must be improved this is far to be Italian good pizza.
Nice coffe. Serve with cake.
Improve will come again.
Pizza
Sea  food
Chicken
2020-05-07
Chicken
2020-04-01 749 浏览
📍Sai Wan Ho📍...Soho East由街头到街尾都有好多选择, 今日同个朋友带左只狗仔出黎散步, 沿路一直都好多狗仔, 而且都系海皮隔离, 呢个area而且近太古都好方便行过去大继10分钟😮👌🏻como系系街尾, 都食过两次了 :)...📍海鲜拼盘💰HKD 178.00📌味道:8/10 分食材新鲜, 一盘已经有6款海鲜, 虾, 鱼柳, 蚬, 章鱼同带子. 天气开始热, 食海鲜唔会咁滞会个人感觉好舒服🥰👌🏻我都其实唔中意食好大份量既食物😂😂🙏🏻记住落柠檬汁会鲜味好多🙂我习惯会落埋pepper, 成碟会变到好鲜味😉...📍 煎鹅肝💰HKD 148.00📌味道:6.5/10 分呢个今次居然有小小失色😣, 因为比起上次两个月去食唔够新鲜, 有小小梅😭👉🏻👈🏻但味道一样个酱调得同鹅肝好夹🤭👌🏻可能今次黎货差小小🤭🤐...📍 原条八爪鱼💰Within HKD 130.00 ( 忘了)📌味道:8/10 分太幸福了...淡淡肉之余又唔会肥, 海鲜卡路里唔高, 大淡肉既煎八爪鱼加沙律菜真系好夹, 又或者可能我个人偏好食八爪鱼🤪❤️..📍环境: 7.7/10📍Outdoor area is av
📍Sai Wan Ho📍
📍海鲜拼盘
💰HKD 178.00
📌味道:8/10 分
📍 煎鹅肝
💰HKD 148.00
📌味道:6.5/10 分
📍 原条八爪鱼
💰Within HKD 130.00 ( 忘了)
📌味道:8/10 分
📍环境: 7.7/10
📍Outdoor area is available** ( for
smokers)
📍可带宠物黎餐厅🐶
📍要加1😉
2020-03-22 482 浏览
今天天朗气清,又是大好星期,一定要出去晒晒,晒走啲病毒细菌!搭地铁去到西湾河下车,行去位於鲤景湾苏豪东的Como。Como位於太康街 55号第 26号地舖,它位於转角位,所以比较偏静,减了一些群聚的危险。坐下来我叫了一个店里的signature dish海鲜蚬肉意粉,意粉本来是辣的,由於我太强调减辣,最後觉得意粉一点也不辣。蚬肉有十多只,亦很新鲜,扁意粉(Linguine)本身就比较弹牙,酱汁味道相当不错,有点咸鲜味道,又令到意粉不会乾身。食完主菜,我们还叫了朱古力批和柠檬批。主菜不错之时,甜品就令我们大失所望!朱古力批的饼底好像雪了很久,完全不新鲜。柠檬批又太酸和有点糊。对比之下,Starbucks的柠檬批就好吃多了。

2020-03-14
2020-03-22 284 浏览
今日下午茶去了一间意大利餐厅,很不错,或者因为近海傍,感觉这环境也很舒服。点了大虾蟹肉沙律、蟹肉意大利饭及四季芝士薄饼。卖相及味道也很好,特别喜欢四季芝士薄饼,饼顶上盖满特浓芝士,而且饼底够薄,很好味😋!
2020-03-21
  • 四季芝士薄饼
一行6人有长者有小朋友,想食西餐,又不想太多人,又想去鲤景湾,结果便选了这间意大利餐厅。鲤景湾餐厅一般都可打开行出路边,有点欧洲感觉,环境阔落,有露天座位,空气流通,很适合这个季节。可能因为现时疫情关系,不满座。价钱以这个地点和食物质素算好,味道好好食,尤其白松露忌廉汤一定要试,好好味😊😊汇丰信用卡有九折😊😊白松露野菌忌廉汤$78 👍👍😊😊极推介💖🎈个碗好大,所以觉得汤好似好少,闻到已经好香,饮落味道实在太好,一定要试柠檬榄油腌杂海鲜$178大虾龙虾汁烩意大利饭 Risotto with king prawns in lobster sauce $198鲜芦笋野菌松露忌廉汁烩意大利饭Risotto with asparagus and mushrooms in Truffle cream sauce $148芝士牛碎焗千层面 Lasagna Bolognese $148 四季芝士薄饼 $138他们的Four cheese pizza好浓味,用靓芝士,芝士爱好者应该会喜欢😍😍全晚来说,甜品便弱了一点,最主要是等了都好一阵子,以为是焗热才上菜,结果是一个室温一个直程是冻冻地,有少许失望。柠

可能因为现时疫情关系,不满座。

汇丰信用卡有九折😊😊

大虾龙虾汁烩意大利饭

鲜芦笋野菌松露忌廉汁烩意大利饭

芝士牛碎焗千层面

四季芝士薄饼 $138

四季芝士薄饼 9”

柠檬挞Lemon tart $58

柠檬挞

苹果挞Apple tart $58

苹果挞

总体来说,都是好满意的,会再去,亦推介。

食完还可行海皮散步消化🙂🙂
2020-03-14
白松露忌廉汤
柠檬榄油腌杂海鲜
大虾龙虾汁烩意大利饭
鲜芦笋野菌松露忌廉汁烩意大利饭
芝士牛碎焗千层面
四季芝士薄饼 9”
  • 白松露汤
  • 四季芝士薄饼
2019-12-08 1128 浏览
久没到鲤景湾用餐了,今日专登同朋友到来,谈天说地过一个宁静下午茶,COMO 是一间意大利餐厅酒吧,餐厅同酒吧是分隔开的各有特色。这里提供了半自助型式,餐汤、沙律及甜品任饮任食。🍴餐汤系西兰花蓉汤,没有加入忌廉同面粉,只有西兰花入口清鲜感觉健康,这个要添饮。👍🍴沙律菜加了点油醋带来开胃作用,螺丝粉沙律软硬适中有嚼口。👭我们点了二客主菜🍴慢煮鸭髀 Slow Cooked Duck Leg $158鸭髀比较乾身,一定要与汁同食会比较好,我比较喜欢配菜。🍴炉鱼 Barramundi $148炉鱼肉嫩皮煎得香口,层次丰富,忌廉汁略嫌牛油味太浓有点腻口。主菜过後就是餐饮,一人一杯热腾腾☕️咖啡,在暖洋洋的阳光🌞底下,过了一个无拘无束宁静悠闲的下午。

这里提供了半自助型式,餐汤、沙律及甜品任饮任食。

🍴沙律菜加了点油醋带来开胃作用,螺丝粉沙律软硬适中有嚼口。

👭我们点了二客主菜
鸭髀比较乾身,一定要与汁同食会比较好,我比较喜欢配菜。

🍴炉鱼 Barramundi $148

2019-12-07
2019-09-09 1660 浏览
今晚同老公去撑脚枱,系Soho East架Como系门外有种未试过架心情入去,因为附近大部分餐厅都比我地试哂。当然都叫做过得去啦!系门口左睇右睇,见价钱撑枱脚都可以接受时就走入去eat, 咦,竟然一试有惊喜喎!餐厅职员都有礼貌既,想食平淡清静烛光晚餐系唔错架环境都唔错既,系冷气冻左d!四样食物都系五百几,签有关信用卡系有折!同埋,系够哂饱肚,当然佢有set dinner,但我就麻麻地,反而散叫会好味d!第一次写,有d程序调转,有怪莫怪
今晚同老公去撑脚枱,系Soho East架Como

环境都唔错既,系冷气冻左d!

四样食物都系五百几,签有关信用卡系有折!

第一次写,有d程序调转,有怪莫怪
2019-09-09
用餐优惠