食過一次 好食又有誠意既餐廳真係買少見少首先好多野食揀 All day breakfast/Pasta/Burger/Risotto 甚至乎甜品都好多選擇揀樣樣都好想試!睇得出佢地係好有心做吾係開間餐廳 求其整幾樣好行既野食黎搵錢果啲最後揀左個蟹肉炒意粉(吾記得有冇蟹膏)朋友揀左XO醬炒蜆意粉職員仲好有耐性咁介紹維也納咖啡係咩黎我就揀左呢杯加左cream同肉桂粉既維也納咖啡朋友就揀普通凍latte原來仲有個凱撒沙律跟埋沙律好新鮮 好好味我同朋友都大讚雖然凱撒沙律吾係咩特別野但真係有啲餐廳可以整得好難食兩個意粉都好好食!蜆夠新鮮蟹肉都係 又夠重手夠多毫不吝嗇啲意粉炒得好好 味道都一流 睇得出煮得好有誠意兩杯咖啡都出乎意料地好飲個咖啡底好香好正佢杯凍latte係我地飲過最好飲既凍latte好香咖啡味出面好多餐廳凍latte都好冇誠意好hea我杯維也納咖啡都好有驚喜好好飲 只係嫌syrup可以落返少啲但成杯野真係好飲好後悔果日冇親口讚佢地以為日後仲有得幫襯😢點都好 都祝福佢地有好既方向、前路多謝你比到個咁好既回憶我地🙏🏻再開鋪記得通知我😝
食過一次
好食又有誠意既餐廳真係買少見少

首先好多野食揀
甚至乎甜品都好多選擇揀
樣樣都好想試!
睇得出佢地係好有心做
吾係開間餐廳
求其整幾樣好行既野食黎搵錢果啲

最後揀左個蟹肉炒意粉(吾記得有冇蟹膏)
朋友揀左XO醬炒蜆意粉

沙律好新鮮 好好味
我同朋友都大讚
雖然凱撒沙律吾係咩特別野
但真係有啲餐廳可以整得好難食

兩個意粉都好好食!
蜆夠新鮮

好好飲 只係嫌syrup可以落返少啲
但成杯野真係好飲

好後悔果日冇親口讚佢地
以為日後仲有得幫襯😢
點都好 都祝福佢地有好既方向、前路

多謝你比到個咁好既回憶我地🙏🏻
再開鋪記得通知我😝

• 維也納咖啡
  • latte
2022-08-26 148 浏览
放假去花墟買花, 行到攰就入去呢間cafe坐下, 環境都唔錯呢個all day breakfast非常豐富, 入面有黑松露炒蛋,炒雜菇,煙肉,腸仔,茄汁豆,沙律,煙三文魚,巴馬火腿同麵包食完一定飽另外嗌咗美國肉眼漢堡, 除咗牛肉漢堡扒仲有煙肉芝士,太陽蛋,青瓜,洋蔥,蕃茄漢堡扒幾juicy肉味幾耐 食落唔會dry味道酸酸甜甜, 有芒果嘅香味燉唔會死甜朱古力味道香濃帶有榛子味, 朱古力唔會好甜加上cream同埋金莎喺上面打卡一流

新英倫風格早餐

漢堡扒幾juicy肉味幾耐
食落唔會dry

芒果乳酪

味道酸酸甜甜, 有芒果嘅香味燉唔會死甜

金莎朱古力

特級美國肉眼牛肉漢堡
芒果乳酪
金莎朱古力
特級美國肉眼牛肉漢堡
2022-08-24 65 浏览
今日同事帶我嚟食lunch佢推薦呢度鯷魚醬蟹子意粉第一次嚟就一於試吓-上菜時賣相都不錯至於味道就一般,輕輕的鯷魚咸香,好普通而且蕃茄有股怪怪的酸味連同事都話冇佢上次咁好食-另外我哋再叫咗個甜品—香烤蘋果鬆餅餅底以蘋果粒為主中層係花生果仁雜粒同士多啤梨最頂係雲尼拿雪糕配玉桂醬食落少少冰火的感覺,玉桂同果仁粒非常香-因為叫咗甜品關係,餐飲我哋都係叫美式咖啡呢度咖啡唔會好濃同好苦,酸度都適中-整體環境不錯,坐得舒服食物一般冇特別,價錢偏貴甜品比較好食,咖啡不錯講味道同區有更好選擇呢度只適合朋友傾偈或者等人hea 吓
今日同事帶我嚟食lunch
佢推薦呢度鯷魚醬蟹子意粉
第一次嚟就一於試吓
上菜時賣相都不錯
至於味道就一般,輕輕的鯷魚咸香,好普通
而且蕃茄有股怪怪的酸味
連同事都話冇佢上次咁好食

另外我哋再叫咗個甜品—香烤蘋果鬆餅
餅底以蘋果粒為主
中層係花生果仁雜粒同士多啤梨
最頂係雲尼拿雪糕配玉桂醬
食落少少冰火的感覺,玉桂同果仁粒非常香

因為叫咗甜品關係,餐飲我哋都係叫美式咖啡
呢度咖啡唔會好濃同好苦,酸度都適中

整體環境不錯,坐得舒服
食物一般冇特別,價錢偏貴
甜品比較好食,咖啡不錯
講味道同區有更好選擇
呢度只適合朋友傾偈或者等人hea 吓
2022-07-30 207 浏览
✅白葡萄酒慢煮蒜香大蜆意粉 🍝$148意粉賣相精緻,擺設有心機。白酒酒香味濃,另外有少少辣味吊起蜆嘅鮮味,唔食得辣嘅人都食到。蜆嘅份量好足,整體味道賣相又唔錯,推薦!🤩😋..✅香濃朱古力咖啡(熱) ☕️$44朱古力味幾香濃,甜甜地,配合埋餐廳入面舒服嘅環境,飲完一定have a good day~😚
✅白葡萄酒慢煮蒜香大蜆意粉 🍝$148
✅香濃朱古力咖啡(熱) ☕️$44
2022-07-26 214 浏览
晏晝同朋友去左附近嘅Coffee Talk食午餐平日晏晝有午市套餐, 有自選主食同沙律, 仲可以以優惠價加配飲品<手打鯷魚醬蒜香蟹肉意粉>大食妹嗌左手打鯷魚醬蒜香蟹肉意粉估唔到係炒意粉, 蒜香十足, 亦好有鑊氣<黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯>朋友就嗌左黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯意大利飯好fresh, 充滿南瓜鮮甜味, 入口滑而膩, 上面仲有兩隻香口嘅黃金蟹鉗添<凱撒沙律>附送嘅凱撒沙律份量唔多, 但生菜算新鮮<鮮奶咖啡>最後加多15蚊飲杯鮮奶咖啡提提神
晏晝同朋友去左附近嘅Coffee Talk食午餐
<手打鯷魚醬蒜香蟹肉意粉>
大食妹嗌左手打鯷魚醬蒜香蟹肉意粉
估唔到係炒意粉, 蒜香十足, 亦好有鑊氣
<黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯>
朋友就嗌左黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯
<凱撒沙律>
附送嘅凱撒沙律份量唔多, 但生菜算新鮮
<鮮奶咖啡>
最後加多15蚊飲杯鮮奶咖啡提提神
  • 手打鯷魚醬蒜香蟹肉意粉
  • 黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯
2022-07-03 231 浏览
見到有咁多好評,嚟到試咗完全貨不對辦。樓上Cafe質素,都要成一160蚊個意粉。最普通嘅肉醬意粉,竟然係蕃茄醬加肉碎,好似譚x啲肉醬咁。黑松露意大利飯,好似落左成頓忌廉落去咁,滯到飛起。杯咖啡先拿命,大家樂質素,竟然叫自己coffee talks🫣。 總之呢個價錢不如入moko食連鎖野無禁嬲。

2022-07-03
2022-06-13 268 浏览
一早book咗同另外3個朋友食飯,準時到唔洗等位,個menu都齊晒小食主食甜品,質素唔錯,幾杯飲品都幾好飲,冇人催埋單,但價錢都比較貴,cp值不算好高,埋單唔飽都要人均$2xx。
用餐时段
2022-06-13 814 浏览
週末去了花墟行街買花,行街前食了個靚Brunch!這間位於花墟和旺角東港鐵站附近的café,他們的食物和飲品都好正好吸引!我們揀了近窗的bar枱,那就可以看著窗外景色食brunch!新英倫風格早餐,這個all day breakfast非常豐富,包括有黑松露炒蛋、炒雜菇、煙肉、腸仔、茄汁豆、沙律、煙三文魚、巴馬火腿和麵包!炒蛋嫩滑,沙律拌有酸汁,連巴馬火腿一齊食特別美味,整份早餐非常飽肚!特級美國肉眼牛肉漢堡,漢堡包的賣相非常正,除了有牛肉漢堡扒,仲有煙肉、芝士、太陽蛋、青瓜、洋蔥、蕃茄等,漢堡扒juicy,牛肉味都幾濃,加上有洋蔥、蕃茄等,食落唔會好dry,幾惹味!另外仲附有薯條,外脆內軟,點上茄汁更加美味!芒果乳酪,味道酸酸味味,有芒果的香味,但係又不會是死甜,很透心涼!金莎朱古力,朱古力味道香濃,帶有榛子味,味道很香,朱古力不會好甜,加上cream和金莎作裝飾,賣相很美!
2022-06-05
用餐时段
鄰近旺角火車站的高質Coffee Shop - Coffee Talks同朋友去開旺角行街﹐行到攰左唸住搵間高質寧靜既Coffee Shop坐下食下野﹐就決定揀左一間係OPENRICE大獲好評既Coffee Shop - Coffee Talks試下。呢間Coffee Shop 係洗衣街,旺中帶靜。大部分客人都係訂座先黎既。對住門邊有bar 抬,岩曬想一個人靜靜既客人坐,可以望住出邊既街景嘆番杯咖啡係人生一大樂事 ! 餐廳裝修以復古簡約為主﹐坐位唔會好迫﹐食客入到去會好放鬆的 ! 簡單講下我地叫左既野食野飲啦 : 黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯﹐蟹鉗外脆內軟﹐配合南瓜汁甜甜酸酸咁食口感唔錯﹐一隻蟹鉗都有女仔既拳頭大﹐無偷工減料架 ! 芝士四重奏比薩﹐咬落口感鬆脆但又保持到厚度﹐芝士超香濃但又唔算好漏﹐外面同比薩邊既芝士焗到較脆但內面仲係好香軟 ! 特級美國肉眼牛肉漢堡﹐份量好大﹐五成熟岩岩好﹐除左漢堡﹐仲有薯條同沙律醬﹐漢堡入面既牛肉層好厚﹐配上生菜番茄﹐完全唔會有油膩感﹐薯條都係熱既﹐勁香脆 !BBQ雞扒漢堡配炸薯條﹐超大塊超厚身雞扒真係好少見 ! 佢仲厚過我手掌 ! 咬落去肉汁出哂黎﹐呢個

簡單講下我地叫左既野食野飲啦 :
BBQ雞扒漢堡配炸薯條﹐超大塊超厚身雞扒真係好少見 ! 佢仲厚過我手掌 ! 咬落去肉汁出哂黎﹐呢個岩哂唔食得牛既朋友 !

楓糖鮮奶咖啡﹐有著迷人既味道﹐似玉桂咁﹐舌頭嚐到甜味﹐但重點在於縈繞係鼻腔既香氣﹐令人十分難忘 !
玫瑰草莓梳打﹐入口清新﹐帶有陣陣玫瑰幽香﹐令人十分醒神 !
牛油果奶昔﹐牛油果被譽為營養價值最高既水果﹐佢係店員推介最有營業價值既一杯飲品﹐口感CREAMY但易入口既 !

提一提大家去之前記得訂位﹐餐廳大約只有20個位同埋餐廳係收加一服務費架~

Coffee Talks
地址 : 旺角洗衣街167號
電話 : 3705 3128
營業時間 : 星期一至日 11:00-22:00
2022-05-22
2022-05-14 377 浏览
假日想同朋友仔傾下少女心事,當然要揾間cafe坐下,原來旺角都有不錯的cafe呢。牛肝菌忌廉汁什菌意大利飯 $138一上枱已聞到香噴噴,忌廉汁夠濃郁又有少許奶香,意大利飯軟硬適中,三人分享食完都唔覺漏。炸薯條配黑松露醬 $68粗薯條脹卜卜,份量夠多唔洗爭食,松露醬唔夠喉未能添加,但店員都好好為我們添加茄汁。黑糖鮮果伯爵窩夫 $92擺盤色彩繽紛,有香桃、火龍果、香橙、士多啤梨及菠蘿,4件窩夫外皮微脆,可沾埋雪糕一齊食,仲有黑糖醬隨自己口味添加。格雷伯爵茶 $48茶類及水果茶可免費refill,傾計傾到口乾都唔怕。
牛肝菌忌廉汁什菌意大利飯

牛肝菌忌廉汁什菌意大利飯 $138

炸薯條配黑松露醬 $68
黑糖鮮果伯爵窩夫

黑糖鮮果伯爵窩夫 $92
格雷伯爵茶

格雷伯爵茶 $48
茶類及水果茶可免費refill,傾計傾到口乾都唔怕。
2021-11-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
黑糖鮮果伯爵窩夫
格雷伯爵茶
2022-03-18 585 浏览
今早去花墟買花路經洗衣街,發現有間cafe 環境超舒服👍~Pizza 係脆脆薄批上面有fresh 牛油果+三文魚,💕好細心切開一件件,每件都分配好餡料,我呢d強迫症就至like😘~Egg Benedict 🐣 叫咗蟹肉Tartar, 蟹肉鲜味+酸酸哋嘅汁,仲有生果沙律,一嘢切爆隻蛋溝埋一齊食 爽呀~Chocolate 心太軟 當然係有冰火效果啦~ Rose Strawberry Soda 🍓🌹 原來草莓同玫瑰係好friend 嘅😘
今早去花墟買花路經洗衣街,發現有間cafe 環境超舒服👍

~Chocolate 心太軟 當然係有冰火效果啦

2022-01-23 584 浏览
旺角東落車行5分鐘就搵到呢間coffee👍🏻環境好舒服,職員都好友善,餐牌款式又多。我叫左玻璃焦糖泡沫咖啡($48),咖啡表面系燒左,脆脆地甜甜地,口感好特別味道又好飲。因為本人好怕糖漿太甜果種味。而食物方面,我叫左期間限定既經典意式肉醬千層麵,($148)。份量十足,佢有四層千麵,表面啲芝士流心狀態,怕肥既我都覺得唔會浪費Quota,因為佢好香濃肉醬同芝士味,但係冇油膩口感🤤🤤如果肉醬多啲,皮再薄返小小就完美啦😆值得推介~~我今日星期日去都唔多人,可能我太晏啦~~3點先黎,不過坐得耐同舒服的❤️❤️❤️一個人放空食下野係好選擇
旺角東落車行5分鐘就搵到呢間coffee👍🏻
環境好舒服,職員都好友善,餐牌款式又多。
2022-01-23
2022-01-16 509 浏览
1月16日又係我Tony哥同老闆一齊出去搵嘢食嘅時候,今日老闆話想食西式、旺角區 因為想順便買年花⋯於是我又打開open rice apps look look,見到呢間個名幾有趣:叫做coffee talk…..於是又揸車去試吓呢間食店⋯⋯首先面積大概有300至400尺,所有枱full晒 只剩bar table, fine……we are ok!於是坐底叫了一杯牛奶咖啡,一杯玫瑰咖啡,一個魚柳漢堡set,蟹肉意粉,隔一陣先來2杯coffee,唔地又係唔夠熱 只係暖!我老闆叫個侍應來問下⋯⋯對方say sorry 及換了另一杯比我老闆,今次堅hot!我果杯就可以接受(熱度)之後再嚟個魚柳漢堡set,魚柳有2塊 仲有芝士,16條薯條,整體來講係唔錯!最後個蟹肉意粉⋯⋯⋯⋯比較乾身 味道係唔錯嘅 不過我本身like wet wet地嘅意粉,老闆就like 乾身嘅意粉⋯⋯anyway 佢哋整體有禮貌,食物絕對合格以上水平,我TONY哥下次會同老闆再來食其他人
2022-01-16
2022-01-02 536 浏览
餐廳的名字很有趣,叫Coffee Talks,中文叫「咖啡講」。餐牌有三張A4紙,食物和飲品選擇很豐富,排得密密麻麻。在飲品那頁,我看見維也納咖啡旁邊標註著「咖啡控必試」。維也納咖啡(Einspänner)就是濃縮咖啡之上加上一層厚厚的鮮奶油,以前維也納咖啡很受奧地利的馬車夫歡迎,因為奶油層防止咖啡除了保溫之外也能防止咖啡灑出。這款飲品的外文名字「Ein」就是一,「spänner」是韁繩,意思是一手拿韁繩,一手拿咖啡。咖啡店的維也納咖啡表面撒上肉桂粉,然後奶油是凍的。第一口差點被底層的黑咖啡燙傷舌頭。除了咖啡之外,我還要了一份意式咖啡芝士蛋糕。蛋糕和奶油填滿一個玻璃杯,然後撒上朱古力粉;連玻璃杯的表面都沾上朱古力粉,所以進食時有點狼狽。不過這款甜品味道不錯,蛋糕夠鬆軟,而且奶油好重咖啡味。Einspänner 維也納咖啡 $44Cocktail Tiramisu 意式咖啡芝士蛋糕 $68

維也納咖啡

Cocktail Tiramisu

Einspänner 維也納咖啡 $44
維也納咖啡
Cocktail Tiramisu
2021-12-20 388 浏览
係OpenRice 見到望落舒服就決定呢間好近地鐵站 但又唔會好旺嘅地方😍冇咩人行過坐係入面都舒服d💛坐位唔錯好休閑😀食物好快到😲我食千層麵 份量好大 但有d乾🥲🥲食都不停飲野野飲撘左杯柑桔檸檬🤔好似係但杯野太甜 最後叫佢俾水先解到口渴😩坐低如果已經俾會好少少之後加錢叫左個蛋糕2個人分味道唔錯🤤不過又係甜得濟😭食半個要飲返2杯水整體唔錯 味道差啲同甜嘅太甜 所以如果冇咁甜所有野都會好fd😂😂😂
係OpenRice 見到望落舒服就決定呢間
好近地鐵站 但又唔會好旺嘅地方😍