2023-03-14 635 浏览
係附近行街太肚餓搵d平嘢食快速醫肚知道逸東酒店有foodcourt所以即刻去搵嘢食都有食過呢間餐廳,平時都好穩陣今次試吓食烏冬,但比我想飲中冇咁好食唔知係咪因為food court快餐關係,同餐廳好唔同個湯底有d苦,吉列豬扒都幾乾身個人盛快認為唔好擺係湯入面應該會好啲
係附近行街太肚餓搵d平嘢食快速醫肚
知道逸東酒店有foodcourt所以即刻去搵嘢食

都有食過呢間餐廳,平時都好穩陣
今次試吓食烏冬,但比我想飲中冇咁好食
唔知係咪因為food court快餐關係,同餐廳好唔同
個湯底有d苦,吉列豬扒都幾乾身
個人盛快認為唔好擺係湯入面應該會好啲

2023-02-06 331 浏览
CoCo Ichibanya (Eaton)Shop 7, LG/F, Eaton Food Hall , Eaton HK, 380 Nathan Road, JordanThere are so many choices in the Food Hall below Eaton Hotel, and the design makes people feel fresh.Authentic Japanese restaurant, very famous in Japan.The creamy chicken curry rice is delicious, and it has the taste of Japanese fried rice, which is quite good. The curry is not very spicy, with a special sweet flavour makes it more attractive! I like egg the most. It’s really delicious and smooth.
CoCo Ichibanya (Eaton)

2023-01-07 244 浏览
#肥婷中伏|📍CoCo壹番屋(逸東酒店)箍緊牙驚食完咖喱個箍會變熒光黃色,所以忍咗口無食咖喱好耐,尋日路過逸東酒店food court諗住自己都就嚟換箍就臨時起意食下咖喱🫡一食又中伏🏳️☞吉列豬扒奄列咖哩飯☜|💰$62呢度嘅咖哩有四個辣度,分別係唔辣、小辣、中辣、挑戰辣(+$2)🧏🏻‍♀️落單嘅時候諗住食唔辣,甜咖喱最穩陣,但店員話唔辣≠甜咖喱嚟😳一上到嚟見碟咖喱飯靚靚仔仔即刻心心眼😍影完相即刻滿懷期望咁食一啖🫡嗯…佢就係好普通嘅甜咖喱😑而且佢淨係得純咖喱汁無紅蘿蔔粒喺入面,仲衰過啲十幾蚊包裝咖喱🥲同埋佢無一款咖喱飯係有齊哂菜+蛋+肉🫡蛋奄列方面就只係打卡用,雖然滑但無蛋香😌白飯正常發揮唔會太濕🫡吉列豬排真係不得了🚬肉質食落軟淋淋…比我身上嘅脂肪仲淋😑我咬咗一啖就呆咗😑為咗以示公正要講一講如果淨食吉列炸皮有🤏🏻嘅脆,但真係淨係得少少脆😑
#肥婷中伏|📍CoCo壹番屋(逸東酒店)

☞吉列豬扒奄列咖哩飯☜|💰$62

2022-10-18 255 浏览
唔辣之選〔CoCo壹番屋〕今日朋友約我食Lunch話要傾心事,所以想靜靜地去左逸東樓下既Food Court,而且Food Court又座得舒服,話說上回食過隔離烏冬店,所以今日試下CoCo壹番屋,不過呢間CoCo壹番屋無平時其他CoCo壹番屋咁多野食揀,我同友人叫咗,漢堡庵列咖哩飯同照燒雞扒咖哩飯,咖啡同樣有得揀辣度,岩哂我唔中意食辣既人,漢堡幾好食,雞扒都算淋唔鞋口,而且咖哩汁真係好好送送飯!平平地真係唔錯選擇!
唔辣之選〔CoCo壹番屋〕

2022-10-17
  • 咖哩
2022-05-09 476 浏览
味道😋😋😋環境😋😋😋服務😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋話說今日唔知點解好想食咖喱,所以決定周圍行下睇邊下邊到有得食啦!行到去逸東發現有間coco(事先聲明,我係好唔鍾意日式咖喱,又唔辣又要甜),所以揀左黎食,頂下個口癮!叫左個吉豬奄烈咖喱飯加汽水,埋單$72,都幾貴!上枱睇碟野都幾靚,d咖哩多到好似變左湯飯咁,點個其實隻碟其實好薄下🤣隻蛋整得係幾滑,但吉豬就d口就鞋口左d,不過算炸得唔錯,d咖喱唔係好覺甜,但都係唔辣,所以個咖哩其實唔係好夠味道!所以都係唔岩我口味。整體黎講,$72就真心貴左,唔值依個價,所以我都應該唔會返轉頭
味道😋😋😋
環境😋😋😋
服務😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋

叫左個吉豬奄烈咖喱飯加汽水,埋單$72,都幾貴!

2021-12-19 367 浏览
到逸東staycation, 第2天check out後再次到food court搵食。Food court環境好靚,時間關係,無咩人。早2日路經荃灣coco時已比咖喱香味吸引,看menu又想食蛋包咖喱又想食咖喱烏冬,好難決定。小朋友先選擇,大人2樣都要!哈哈!同老公一人選一樣,完美解決。先說老公的。吉列豬排奄列咖喱飯 $60吉列豬排好香好脆,中間豬扒重有小小肉汁。好味。不過老公覺得豬扒調味淡左d。咖喱汁+飯+蛋3者加埋好味,蛋加埋落咖喱汁同飯,令咖喱飯多一個層次,比只單咖喱汁+飯好,幸好有選奄列。我選了-咖喱牛肉烏冬($62)因為老公已有吉列豬排了。有些失望,或者是因為牛肉是肥牛,成個湯都好油,不過因為成碗油,食到最後都係好熱(保溫)湯咖喱比想像中淡,或者我係重口味的人?反正我只覺得好油和湯無咩咖喱味。賣相方便,建議可以小放些湯,其實牛肉數量不算小,只是湯太多,第一睇看上去好像什麼都沒有。反正只有油的湯也不會有人飲。套餐可以加$10(1選), $16(2選), $24(3選) 來加選飲品/薯條/小沙律。 飲品/沙律還可以理解,但加薯條是用來點咖喱嗎?都是澱粉?
Food court環境好靚,時間關係,無咩人。

小朋友先選擇,大人2樣都要!哈哈!

同老公一人選一樣,完美解決。

先說老公的。
吉列豬排奄列咖喱飯 $60
吉列豬排奄列咖喱飯

我選了-咖喱牛肉烏冬($62)
牛肉片咖喱烏冬

因為老公已有吉列豬排了。

套餐

飲品/沙律還可以理解,但加薯條是用來點咖喱嗎?都是澱粉?
2021-12-19
2021-12-08 203 浏览
🌹7 December 2021而家出開佐敦最中意就係去逸東酒店既foodhall搵食今次左揀右揀後最後決定食呢間咖哩專門店🤤呢間咖哩專門店去日本旅行會見倒香港都會見倒但一直都未試過因為成日都看得咖哩好似有啲普通所以今次都係抱住一個試下新野既心去食用叫餐時我同友人都覺得店員態度麻麻因為問佢野 都好似唔想答你咁😫隔住口罩都feel倒佢既不滿咁🥲感覺已有些少不良好😫最後我地叫左兩個飯同加兩樣野1)雜菜咖哩飯 $44賣相麻麻咖哩汁多過飯不過味道係幾好薯仔同蘿蔔都煮到林 超易入口 好match個咖哩汁但唯一覺得可改善既係希望係同一個碟 但飯同汁完全分開因為食到最後 d飯完全同汁mix埋一過好似變左咖哩湯撈飯咁會覺得過咸 過漏友人淨低既飯都無食咖哩汁湯飯變相令食客浪費食飯所以建議飯還飯一格 汁還汁一格等食客自己選擇可以落幾多汁落飯會好好多🥺2)吉列豬扒蛋包飯 $60+$16(薯條+汽水)呢個首先賣相已好吸引先講個豬扒蛋包飯豬扒炸得岩岩好 唔會過濃 不過豬扒既肉質本身就麻麻 肉偏蛋方面 蛋好滑 食落有少少奶香味而且份量都夠大份唯獨是都係頭先上面mention果個問題有少少似咖哩湯撈飯不過平心而論呢
🌹7 December 2021

友人淨低既飯都無食
咖哩汁湯飯變相令食客浪費食飯
所以建議飯還飯一格 汁還汁一格
等食客自己選擇可以落幾多汁落飯會好好多🥺

2)吉列豬扒蛋包飯 $60+$16(薯條+汽水)

呢個首先賣相已好吸引

呢間野對我黎講
試過一次就算了
唔會再encore
因為覺得其他咖哩店既賣相同價錢更出色
如 銀咖哩...
2021-12-07
等候时间
13 分钟 (堂食)
2021-11-20 215 浏览
今次係第一次黎到逸東酒店下面既Food Hall 估唔到依到有咁多食店,而且依到既設計比到人一種與別不同既感覺!而且入面有好多選擇,所以都唔知簡邊間好,最後簡左COCO咖喱屋COCO咖喱屋係日本地道餐廳,係日本都非常出名,係香港開左分店之後都未試過,難得今次可以試下。忌廉雞肉奄列咖哩飯| $ 60忌廉雞肉奄列咖哩飯幾好味,有日本食奄列飯既味道,相當唔錯。炸雞塊|$24炸雞塊係跟餐叫嘅,但當都好好味,我會加味粉去食,咁個味道會更加好食。餐廳個環境幾特別,日本連鎖店有質素保證。 評分味道⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐服務⭐⭐⭐衛生⭐⭐⭐抵食⭐⭐⭐
!

忌廉雞肉奄列咖哩飯

忌廉雞肉奄列咖哩飯| $ 60
忌廉雞肉奄列咖哩飯幾好味,有日本食奄列飯既味道,相當唔錯。
炸雞塊

炸雞塊|$24
餐廳個環境幾特別,日本連鎖店有質素保證。

味道⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐
服務⭐⭐⭐
衛生⭐⭐⭐
抵食⭐⭐⭐
2021-11-17
2021-03-31 648 浏览
逸東酒店地下的food court原來都頗多選擇,最後選擇了好久好久沒吃過的Coco壹番咖喱屋。吉列豬扒保持水準,色澤金黃,外脆內嫩,份量也不少。咖喱味道同印象中的差不多,不過雖然已經選了辣味咖喱,但還是沒感覺到辣,可能日式咖喱還是會偏甜的原因吧。奄列剛剛好,某些位置還帶些未全熟的蛋漿,反正我很愛。飯底是白飯,如果是炒飯底相信會更美味。價錢60大元一份,也算相宜,作為一個簡便午餐偶爾回味一下,也還不錯。
吉列豬扒保持水準,色澤金黃,外脆內嫩,份量也不少。
奄列剛剛好,某些位置還帶些未全熟的蛋漿,反正我很愛。
飯底是白飯,如果是炒飯底相信會更美味。
2019-11-13 1083 浏览
星期六晚上來到位於佐敦逸東酒店food court裡的分店,建議要早點來找位置,這個food court位置方便很受歡迎。在香港見過Coco的蹤影很多年,今次還是第一次食。雖說日本咖哩不辣,但這裡的咖哩可選不辣或者辣,給嗜辣的客人多一個選擇。吉列豬扒奄列咖哩飯($60),我點了咖哩小辣。先試口咖哩,出奇地比想像中辣。本以為日式咖哩辣得有限,雖點小辣吃上去辣度卻如中辣,不太食得辣的要小心了,或許點不辣的咖哩比較好。除辣味外,也有些日本咖哩的香味,咖哩的份量也很大方,足夠食完整碟有餘。吉列豬扒一塊切開八小件,令客人感覺好像多一點。豬扒外皮炸粉厚,作為日式做法是瞭解的,豬扒肉質就硬了點,沒有甚麼豬味,普通。值得一讚的是奄列,夠香滑,配著本身沾有咖哩的飯,還有加點咖哩汁倒是不錯。第一次食Coco,咖哩還不錯,不過整碟咖哩沒有蔬菜,食完有點膩。如果跟家人朋友來食,food court裡也有其他餐廳可試,也可加配蔬菜平衡一下。

吉列豬扒奄列咖哩飯

等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-09-18 589 浏览
同朋友去試一試Eaton 嘅Food Hall,選擇都幾多,因為想食吉列豬扒就試一試說間野啦。$60係food hall裏面都算平,不過講真味道就比較一般,佢啲汁辣辣地但係冇乜特別同埋冇乜配菜。除咗吉列豬扒之外,平是日本咖喱有嘅配菜譬如薯仔啊或者蘿蔔都冇。講真都有啲失望㗎。吉列豬扒都唔係好鬆脆不過最初都冇乜點樣expect啲咩㗎啦。不過我最初以為蛋包飯會隻蛋包住晒所有飯而唔係隻蛋鋪上去白飯上邊。所以整體來講雖然係Eaton hotel 裏面算係平但係我諗我都唔會再食因為比較一般。

吉列豬扒蛋包飯
2019-08-16 378 浏览
咖哩真係有好多唔同口味,呀媽本身鐘意整類似印度果邊咖哩,但其實我鐘意口味甜小小,所以日式咖哩其實啱我口味D呢間咖哩唔錯,可以揀辣度,而我最鐘意佢個蛋真係整得好好食,好滑!豬排炸得好好,係汁如果"杰"小小會好D朋友食秋葵,本身以為咁配搭好似有D奇怪,但試過又無咩問題,又健康整體唔錯!

豬排炸得好好,係汁如果"杰"小小會好D

整體唔錯!
2019-08-12
2019-05-18 496 浏览
返工冇選擇喺canteen食 就叫咗網上外賣平台大家考慮咗好耐 就決定食日本咖哩 我食嘅係吉列豬扒奄列咖哩飯 吉列豬扒唔使講 交到功課 豬扒醃到好冧 好鬆軟 出面嘅脆皮 亦都炸到好脆 啲蛋好多 不過略嫌油份多咗啲 但係都幾滑 可以食到有奶溝埋一齊炒 咖哩唔使講絕對係招牌菜 甜甜地 再配埋啲蘿蔔 其實心裏面覺得好肥 但係都忍唔住食曬成個飯 因為真係好開胃 唔記得幫硯肉蕃茄奄列咖哩飯影相 蜆肉略嫌少咗啲 但好在好香咖哩味 番茄味 蕃茄亦都好足 total嗌咗四盒飯 要加埋運費 先至係228蚊 而家嚟講 已經係好超值 會再試忌廉雞翼奄列咖哩飯 因為見到同事食得好香 下次試下堂食
返工冇選擇喺canteen食
total嗌咗四盒飯 要加埋運費 先至係228蚊
而家嚟講 已經係好超值
會再試忌廉雞翼奄列咖哩飯 因為見到同事食得好香
下次試下堂食
同老公食晏,去Eaton Food Hall揾嘢食。我太肚餓嘅關係諗都唔想諗就去CoCo,揀咗芝士漢堡咖哩飯。味道:✮✮✮✮CoCo 咖哩基本上無擔心會有失準,今次都係。賣相係一般咗啲,但切開漢堡見到芝士慢慢流出嚟,感覺好療癒。環境:✮✮✮✮✮Eaton 酒店裝修完之後真係好唔同,感覺年輕咗。座位都好夠,等咗一陣都有為坐。服務:✮✮✮✮Food Court 都無需要咩服務啦。衛生:✮✮✮✮✮酒店衛生無問題啦。抵食:✮✮✮✮✮其實我咩咖哩都鐘意食,CoCo 嘅咖哩飯或麵選擇多 $58 我覺得CP值夠高 。

味道:✮✮✮✮
環境:✮✮✮✮✮
服務:✮✮✮✮
Food Court 都無需要咩服務啦。
衛生:✮✮✮✮✮
酒店衛生無問題啦。
抵食:✮✮✮✮✮
2019-02-21
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-03-01 227 浏览
已經唔係第一次去位於油麻地既Eaton food hall今次去感覺依然清新價錢上絕對親民加上日本風既環境好容易同朋友放開懷抱咁傾計今次去係主要食咖喱雖然呢間係連鎖店但係要一讚佢地的北海道薯餅入口好鬆脆又唔油膩我心諗 下次可以去到之後四周圍揀鍾意嘅食重點係坐幾耐都得 而且環境舒適
已經唔係第一次去位於油麻地既Eaton food hall
今次去感覺依然清新