2016-05-09 4852 浏览
上個星期趁day off同sis去飲返杯~係一開始落order staff好似無瞓醒咁又落錯野又落漏…之後的staff都好好,好有禮貌!每人飲左2杯野加5樣野食…調酒不過不失,因為係happy hour,平均一個人都係二百幾蚊都算好抵!反而fish and chips真係好好食,熱辣辣又唔油!依間整體好滿意!會再黎!
上個星期趁day off同sis去飲返杯~
依間整體好滿意!會再黎!
  • Fish and chips
2016-04-12 2849 浏览
呢間野上網seach見到話有露天位 就上黎試下 環境好大 好靚 有人唱live band好好聽 氣氛超好 我簡左坐出面 出面望住好多樹 好relax 佢既感覺似係外國咁 我happy hours 時間去 超低 飲一杯雞尾酒先45蚊 我叫左杯唔知咩蘋果加vodka 超濃 好好飲 酒精好重 落足料 蘋果味較小 不過都好香好甜既水果味 d侍應都好好招呼 環境唔局促 值得一黎
2015-07-02 3393 浏览
佈置得似清吧既格局, 但場地比較嘈, 其實LIVE BAND真唔係我杯茶...COCKTAIL味道雖然一般, 但設計得好靚靚薯條連皮炸幾好吃, 但牛肉就比較一般, 食唔出有牛肉味意粉幾CREAMY, 亦都好大份, 但稔左少少NACHOS幾好食, 牛油果醬都好香濃好清新, 係唯比較似古巴菜既菜色呢~

COCKTAIL味道雖然一般, 但設計得好靚靚
薯條連皮炸幾好吃, 但牛肉就比較一般, 食唔出有牛肉味
意粉幾CREAMY, 亦都好大份, 但稔左少少
2015-02-09 3035 浏览
眾所週知...諾士佛階係飲食蒲吧既九龍天堂之一...星期五正好係呢度happy hour既開始...原本想幫襯既土耳其菜...未夠7點...枱幾乎full哂...只剩返d門口位置…結果我地轉戰古巴菜...古巴菜就未食過...我諗大概同土耳其菜差唔多掛...^^!!呢度係樓上舖黎...一層一舖...一踏進大門口...右邊係圓吧枱...左邊係小舞池...原來係有live band架...Wow...yeah...我地被編排係遠離舞台既露台位...雖看不見舞台...但懷舊老歌仍然清晰入耳...當然係呢d地方...全部都係英文歌黎...至於食物方面...點選左燒牛柳配糯米飯青檸辣椒汁...同menu show出黎個賣相好有分別呢...o,O牛柳有7,8成熟...無咩肉汁...質素只是一般...汁係有少少辣酸味味...但糯米飯就超乾身...伴菜亦無沙律油之類...唔知呢d係咪就係古巴風味?!?!野飲就比較特別...熱飲之餘帶有少少alcoh...一杯係Chocolate L' Orange...另一杯係Chessecake Latte...朱古力加橙…味道都唔會好怪…而咖啡就唔多覺有cheese
牛柳有7,8成熟...無咩肉汁...質素只是一般...
朱古力加橙…味道都唔會好怪…而咖啡就唔多覺有cheese味…但兩杯奶味都比較重…算係幾特別…
呢碟蕉葉燒烏頭比較正常...有成10吋長啦...
烏頭好好肉...唔多骨...但蕉葉香料等焗唔入味...
唯有沾d酸汁...都ok既...
原個南瓜紅咖哩海鮮…廚師居然可除走menu上果兩隻辣椒…又不失紅咖哩口味…實在啱哂我地既心意…而海鮮有魷魚,青口,蝦等等…
薄餅用黎沾紅咖哩食…並唔係想像中鬆脆果種印度餅…有點失望…
唔夠飲…繼續order...一杯係Blue Blossom...一杯係Boston Sex Party...前者係由gin,lychee liqueur,blue curacao, lemon juice溝成…後者係gin, peach, pineapple juice溝成…兩杯都好易入口…alcoh成份唔高…

食飽飽後…可以慢慢飲下野聽下歌…期間仲聽到幾次唱生日歌添…相信呢度係可以特別點播…氣氛唔錯…不失為一個幾好既gathering地方…

题外话/补充资料: Happy hour 時段…野飲平價…只要8點前order...野飲可以晏d先送上…
2014-05-31 4264 浏览
朋友與我都係愛酒之人,定期就會相約見面把酒談天。 Club Havana 都要算係我們的第二個家興朋友喜到尖沙咀 happy hour, 主要因為我與她均是九龍人,而且尖沙咀的 happy hour 時間較長直至 9 點,而且這裡是可以在9 點前落單,9 點後再上也無問題。yeah!當晚與朋友每人分別叫了3 杯 cocktails, 我鐘情mint 的飲品,所以 mojito 是我到每間 bar的必然之選,但我地係 havana 的常客,我選擇了 apple martini, mint & melon cocktail & berry cocktail。至於是 peach super fan 的朋友就主力選一些比較 fruit & sweet 的 cocktail。最欣賞這兒cocktail的濃度,即使是半價5的 happy hour, cocktail的濃度不減。令人喝得十分過癮!!!這兒食物的選擇比一般的 bar 多。這是由於樓下的泰國餐廳是其姐妹餐廳,所以除了一段 bar 的西式食物,這兒都有不少的泰國小菜選擇~~~ 另外,這裡有 live band 表演,雖然唱的都是舊歌

另外,這裡有 live band 表演,雖然唱的都是舊歌,但氣氛也不錯呀

這是一個spend your friday night with ur friends 的好地方
2014-04-12 4583 浏览
本小姐生日將近,本周飯局亦漸多,好高興無情人得黎都仲有人關心自己。朋友唔多,但知己總有幾個,成日最鐘意坐低摸摸杯底,所以襯復活假既開始,我地相聚一堂談談心,說說笑!朋友有king parrot既coupon,所以選了呢度,見到個部局都將古典,黎呢到既客較有人生閱歷,呢度live band唱既歌我呢個妹妹仔一首都唔識,坐o係門既位置,音樂唔算吵耳,話就話算室內,但間中仍有幾陣煙味。Coupon送既,一見到,笑左,個蜜瓜超大塊,我地要自己cut開細件d,不過蜜瓜超甜,火腿油香味不強。Fish and Chips好滾熱辣,魚柳得好少件,應該得6細條到不過魚柳無雪味,而且好滑,食落唔似M記個隻魚柳,似係栗米斑塊個款魚,無咁肉質,較粉個隻。Nachos芝士多,綠色個款牛油果醬超好味!!!!!!!Let the celebration begins.....GREAT start in here Club Havana
本小姐生日將近,本周飯局亦漸多,
好高興無情人得黎都仲有人關心自己。
朋友唔多,但知己總有幾個,
成日最鐘意坐低摸摸杯底,
所以襯復活假既開始,
我地相聚一堂談談心,說說笑!

朋友有king parrot既coupon,
所以選了呢度,見到個部局都將古典,
黎呢到既客較有人生閱歷,
呢度live band唱既歌我呢個妹妹仔一首都唔識,
坐o係門既位置,音樂唔算吵耳,
話就話算室內,但間中仍有幾陣煙味。
Coupon送既,
一見到,笑左,
個蜜瓜超大塊,我地要自己cut開細件d,
不過蜜瓜超甜,火腿油香味不強。
Fish and Chips
好滾熱辣,魚柳得好少件,應該得6細條到
不過魚柳無雪味,而且好滑,
Nachos芝士多,綠色個款牛油果醬超好味!!!!!!!

2014-04-11
2013-11-16 3553 浏览
琴日同fd去,8點幾到,好彩唔駛等位,但要坐露台位,開頭都無麥野。之後成晚都吸住D二手煙即刻叫waiter幫我地轉位,佢地話去睇下,點知......都估到架啦,咁多人點會俾你轉。好在呢個季節D風吹埋黎都幾舒服,煙都好快吹散,(同埋都幾岩傾計ge)加上見到甘多好評,點都要試下想食的小食。fish and chips 不負所望,洋蔥圈都唔錯。點左杯Gold Zone mocktail,其實係苦橙汁,朋友點左杯cocktail,唔記得咩名,不過係藥水味。
之後成晚都吸住D二手煙

即刻叫waiter幫我地轉位,
加上見到甘多好評,點都要試下想食的小食。

fish and chips 不負所望,洋蔥圈都唔錯。
點左杯Gold Zone mocktail,其實係苦橙汁,
朋友點左杯cocktail,唔記得咩名,不過係藥水味。

题外话/补充资料: 成個場都係中年人士,臨走前聽到band show,比較old school, 唔係話唔好,而係真係唔岩後生D的人去,所以各位要慎重。
2013-11-15
2013-09-14 3461 浏览
今天一行四人去試完禮服 我心情好好喔 所以決定去大吃一頓好吃的大餐XD我們去了我和老公最近愛去的西餐廳 就在諾士佛台那兒 景樂集團的CLUB HAVANA 因為買了第二年的MEMBER CARD要善用呀《卡邦尼意粉》是我吃過最好吃的 雖然沒什麼配料 只有火腿和蘑菇配上卡邦尼醬 但卡邦尼醬真的調得太好了 濃濃的香香的 包著每一條長通粉 真的是太好吃了XD《德國香腸架》是最可愛的擺盆小吃 香噴噴的香腸 外皮脆脆的 裡面的肉是爽脆彈牙 好喜歡喔!! 這個也是我們必點的喔~~《炸魚薯條》是老公的最愛和必點名單 因為炸魚是熱騰騰但是裡面是嫩嫩滑滑的魚肉 沒什麼調味料 但係魚肉的魚肉香好香喔 而且薯條是我們最愛的粗粗胖胖的薯條款式喔另外, 這裡還可以點樓下香辣屋的餐牌美食 除了因為是同一個集團 還因為蠻好送餐的啦《鮮蝦柚子沙律》比上次來好吃多了 沒那麼酸 這次的魚露下得剛剛好 柚子肉很清甜爽口 鮮蝦和腰果肉配起來一起吃 酸甜的味道很開胃喔《辣炒豬肉河粉》這次記得下單時說明小辣 味道就剛剛好了 上次真的太辣啦 哈哈 河粉配上各種蔬菜和豬肉炒香 味道很提味呢!!《泰式炸蝦餅》炸得酥酥脆脆的 蝦肉超彈牙
今天一行四人去試完禮服 我心情好好喔
《卡邦尼意粉》是我吃過最好吃的 雖然沒什麼配料
只有火腿和蘑菇配上卡邦尼醬 但卡邦尼醬真的調得太好了
濃濃的香香的 包著每一條長通粉 真的是太好吃了XD
《德國香腸架》是最可愛的擺盆小吃 香噴噴的香腸
外皮脆脆的 裡面的肉是爽脆彈牙 好喜歡喔!!
這個也是我們必點的喔~~
《炸魚薯條》是老公的最愛和必點名單
因為炸魚是熱騰騰但是裡面是嫩嫩滑滑的魚肉
沒什麼調味料 但係魚肉的魚肉香好香喔
而且薯條是我們最愛的粗粗胖胖的薯條款式喔
另外, 這裡還可以點樓下香辣屋的餐牌美食
除了因為是同一個集團 還因為蠻好送餐的啦
《鮮蝦柚子沙律》比上次來好吃多了 沒那麼酸
這次的魚露下得剛剛好 柚子肉很清甜爽口
鮮蝦和腰果肉配起來一起吃 酸甜的味道很開胃喔
《辣炒豬肉河粉》這次記得下單時說明小辣
味道就剛剛好了 上次真的太辣啦 哈哈
河粉配上各種蔬菜和豬肉炒香 味道很提味呢!!
《泰式炸蝦餅》炸得酥酥脆脆的 蝦肉超彈牙的
蝦肉味道又很香 真的是我的最愛呀XD
我們還點了四杯夏日特飲《Hottest Samba》是一杯配合火龍果打成果汁的COCKTAIL
濃濃的火龍果香 清淡的甜味 配上小量的酒 算蠻配!

《Lovey Chocolate》是一杯香蕉巧克力味的COCKTAIL
就是香蕉巧克力奶帶一點酒精味 感覺有一點怪
《Summer Delight》是一杯多種新鮮生果打出來的鮮果沙冰
冰涼的感覺令夏日都掉走了 還有濃濃的荔枝味 好正喔!!
《Moon Rose》是一杯帶有濃濃水果香的鮮果沙冰
蘋果和桃的香氣最濃 可是整杯味道算是淡淡清清的
用餐优惠
其他
2013-06-03 2524 浏览
Friday night, 同男友去左Club Havana Happy HourMon-Thur: 4:30-8:30Fri-Sun: 4:30-8:00好多人訂左枱, 一入門口已問我地坐到幾點, 我地話8PM, 之後就安排我地坐吧枱, 但係因為想傾計傾得舒服d, 所以問佢地有冇枱, 之後都安排左我地坐露台燈光昏暗, 附上燭光, 氣氛幾好, 唔會太迫, 幾好坐, 但冷氣只開左一陣, 因此一開始坐時仲有少少熱一開始先比左份nuts 我地, 免費的 =]我地一人點左一杯cocktail.Blue Blossom 同Boston Sex PartyBoston Sex Party 好fruity同peachy, 酒味都重d, 好飲d而Blue Blossom其實係荔枝, 但同望落一樣, 有啲潄口水味要左份fish n chips, 好好好好食! ~$70比想像中大份, 啱啱炸起, 好脆, chips 唔係wedge但好粗身, 好有咬口, 夠薯香Fish 都幾多舊, 而且係真係有魚味, 好嫩滑, 唔係冰鮮魚柳咁簡單 []美中不足ge係大約七點鐘, 傾傾下計突然有waiter 催我地, 提我地
Mon-Thur: 4:30-8:30
Fri-Sun: 4:30-8:00

一開始先比左份nuts 我地, 免費的 =]
我地一人點左一杯cocktail.
要左份fish n chips, 好好好好食! ~$70
Fish 都幾多舊, 而且係真係有魚味, 好嫩滑, 唔係冰鮮魚柳咁簡單 [[GOOD!!!]]

美中不足ge係大約七點鐘, 傾傾下計突然有waiter 催我地, 提我地要七點前比番張枱佢!!!
同佢講左本身話八點走佢先安排我地坐嗰度, 之後佢都冇講乜
由於食炸野ge關係, 都係要杯啤酒暢快啲, 我地再order half pint Hoegaarden, 好正, 透心涼
七點幾開始有band 表演, 菲籍keyboard唱SHE好好聽!!

臨走仲有小插曲, 就佢比左隔籬枱張單我地, 嘩!!! 人地開左支紅酒ga…..
不過個經理都幾好態度, 我地都明白係忙中有錯
臨走去一去washroom,都幾乾淨呀

整體嚟講呢度幾好呀, happy hour 幾抵, $3X bottle有bottled beer, $4X 有cocktail, service 唔錯, snack 好食, band 好正. 一定會有下次!
2013-05-31
  • Fish n Chips
2012-07-13 2053 浏览
琴晚同fd再去踩場 真係有d鍾意左嚟哩度飲野傾計一坐低就叫左杯Hoegaargen 約$54~真係好味到震~~~夠冰凍又唔太苦~超香Melon Freeze $42在場都好多人order哩款cocktail飲~真係好好味~ 但略嫌細杯左dd另外仲叫左個香茅豬扒+海鮮天使麵因露台有人食煙~故坐返室內~但問題亦同上次一樣------->太嘈=.=如果真係要傾計~唔suggest坐近live band佢地真係non-stop咁唱~完全好難傾到計不過我真係好欣賞哩度ge cocktail整得唔錯~服務都好好
琴晚同fd再去踩場
真係有d鍾意左嚟哩度飲野傾計

夠冰凍又唔太苦~超香
Melon Freeze $42
在場都好多人order哩款cocktail飲~
真係好好味~ 但略嫌細杯左dd

另外仲叫左個香茅豬扒+海鮮天使麵

因露台有人食煙~故坐返室內~
但問題亦同上次一樣------->太嘈=.=
如果真係要傾計~唔suggest坐近live band
佢地真係non-stop咁唱~完全好難傾到計

不過我真係好欣賞哩度ge cocktail整得唔錯~
服務都好好
2012-07-12
$200 (其他)
2012-07-08 1631 浏览
上網搵左搵~發現哩間bar評價都唔差...於是同fd決定一試!!由於係happy hour時間~所以無乜人~去到walk-in就有位*星期日至四Happy Hour : 4:30pm-9:00pm 星期五六Happy Hour : 4:30pm-8:00pm小食拼盤 $160 (有雞翼,串燒,兩款腸,炸蝦,咖哩角) 每樣兩件整體ok~但略嫌串燒好un 完全咬唔開1st Round: 右前-Apple Martini / 左後-Lychee Martini兩款base wine都係Gin酒~酒味幾重~2nd Round: 右前-Wastington Apple / 左後- 唔記得左係咩=.=''我同友人都覺得哩個round d cocktail好好飲味道比較重果味wine base係whisky3th Round: 前-Peachy Yellow / 後-Boston Sex Party(左base wine係tequila , 而後者係Gin酒)當日total叫左6款cocktails+小食拼盤+一客洋蔥雞翼埋單total $524 (真係覺得好抵~)下次一定帶埋bf去傾計談心值得一讚

整體ok~但略嫌串燒好un
完全咬唔開
兩款base wine都係Gin酒~酒味幾重~
我同友人都覺得哩個round d cocktail好好飲

味道比較重果味
wine base係whisky

埋單total $524 (真係覺得好抵~)
下次一定帶埋bf去傾計談心

值得一讚: d service超好~不斷幫我地換碟~又好禮貌
建議改善:現場有live band表演~水準的確唔差~唱得幾好~但由於佢地non-stop咁唱...
好影響同fd傾計~我覺得可以唱下停下囉~不停咁唱真係好騷擾
2012-07-07
$215 (其他)
2012-02-17 1300 浏览
之前男朋友系呢度book左位, 食情人節晚餐, 系半自助既果晚去到, 差唔多8:30, 俾左個近露台既邊邊位我地, 可以睇人地唱, 但攞野食就麻煩左dd野食refill得都算快, 都算幾好食職員主動行埋黎問使唔使上餐湯, 我地飲既系海鮮湯, 味道絕對比起椰xx果d好十分多只不過, 後尾佢地轉左另一湯, 我地都想試下, 叫佢上, 應左我地之後就不了了之 (半自助餐, 餐湯都系任食架wo~) 食食下, 差d唔記得仲有主菜未食 食埋主菜之後, 甜品已剩返無幾多, 問職員, 話應該唔會refill了 我仲有好多未食過... 不過, 後尾都refill左幾樣. 我最中意系有香蕉既蛋糕, 香蕉雪到冰冰地, 好味! 成晚最唔滿意就系服務la~ 叫左野飲, 勁耐都未黎. 終於黎la~ 又無上糖水wo~食野期間, d空碟又收得慢. 有時想搵人落order, 勁耐都唔見有人行過黎雖然系話唔阻客人浪漫, 但都應該時不時周圍行下架!中間呢... 仲有人系度求婚wo~ 超級浪漫呀!!!
之前男朋友系呢度book左位, 食情人節晚餐, 系半自助既
環境唔錯, 台面既公仔可以拎走
頭盤: 燒豬頸肉, 三文魚等
d野食refill得都算快, 都算幾好食

食食下, 差d唔記得仲有主菜未食
主菜: 牛仔肩
主菜: 海鮮大蝦
泰式椰汁糕太粉

我仲有好多未食過...

雖然系話唔阻客人浪漫, 但都應該時不時周圍行下架!

中間呢... 仲有人系度求婚wo~ 超級浪漫呀!!!

2012-02-14
庆祝纪念
情人节
環境唔錯, 台面既公仔可以拎走
頭盤: 燒豬頸肉, 三文魚等
主菜: 海鮮大蝦
2011-11-07 905 浏览
上次同C小姐來過覺得環境不錯,今次一早預定的梳化位置同E先生來談心。Apple Martini加入蘋果的馬天尼,香甜易入口。Hoegarrarden Draught冰凍易入口,麥味香而不苦。Lamb Spare Ribs with Yogu羊肉香軟惹味,醮上乳酪醬,讚。BBQ Ox Tongue燒得香口,肉質鮮嫩,好吃。Melon Freeze蜜瓜酒香甜,好味。Fruity-Fruity無酒精的,果味重,感覺有點像Fruit Punch,讚。
Apple Martini
加入蘋果的馬天尼,香甜易入口。
Hoegarrarden Draught
冰凍易入口,麥味香而不苦。
Lamb Spare Ribs with Yogu
羊肉香軟惹味,醮上乳酪醬,讚。
BBQ Ox Tongue
燒得香口,肉質鮮嫩,好吃。
Melon Freeze
蜜瓜酒香甜,好味。
Fruity-Fruity
無酒精的,果味重,感覺有點像Fruit Punch,讚。
$150 (其他)
2011-10-11 715 浏览
近來工作比較忙, 放工都係要relax 吓, 和友人放工後來個happy hour, 諾士佛臺算係尖沙咀不二之算. 今晚來到 Club HavanaHappy hour 時間飲品才不過三十多元一杯 , 真係好抵飲, 加上又可以點King Parrot 旗下餐廳的小食. 一杯紅酒 - 易入口 Furite punch - 友人因抱病要食藥, 所以唔可以飲酒, 但都破介飲杯凍野 pama ham - 用上哈蜜不俗 田螺 - 比較啖, 一般但總括而言, Club Havana 是一個 Happy hour 好去處 !
一杯紅酒 - 易入口

pama ham - 用上哈蜜不俗
田螺 - 比較啖, 一般

2011-09-26
2011-05-27 348 浏览
因為買咗 King Parrot 嘅 Membership card, 所以每間店渡有一碟免費食物嘅嘢送.未來過之前唔知道, 原來這間 Club Havana 係唯一一間, 在 Knutsford 的 King Parrot's 店,是可一次過叫晒在附近旗下店的食物.  中式, 俄羅斯, 西式, 西班牙, 蠔, 越南 "hambanglang" 都有齊.最神奇的是這邊的 Parma Ham, 竟然比同一集團的  El CID 好食得多.House Wine 不是貴, 來 Happy Hour 或傾計, 食支雪咖都好.
所以每間店渡有一碟免費食物嘅嘢送.