2021-04-02 36 浏览
好多时都会搵啲宠物友善餐厅,等啤啤🐶可以陪我地一齐食嘢。 呢间喺铜锣湾嘅餐厅,之前朋友都介绍过,於是我就预订定周末,带啤啤🐶一齐去试下。 餐厅有两层,宠物活动位置以上层为主,空间都几大,啤啤🐶仲可以四围走😆😆。 我就坐喺好舒服嘅梳化,同啤啤🐶玩,一齐品尝晚餐。 店主亦好好客友善,主动同我哋倾计又帮🐶影相📸️。 餐厅仲提供宠物垫,真系好细心💞。餐厅专设Pet Love Set ($680 for 2 persons+ 1 🐶),为主人及毛孩准备丰富,健康养生嘅晚餐。餐汤:浓鸡汤,非常香浓熬制嘅鸡汤,饮落好暖胃😌,果然系养生之选主人主菜:香煎柠檬鸡配西兰花鸡扒煎到金黄色,外脆肉嫩,保持肉汁,配上清香嘅柠檬🍋汁,好醒胃。 配菜有西兰花🥦及软滑满满牛油香嘅薯蓉。香煎西班牙🇪🇸猪梅肉配苹果酱西班牙猪梅肉肉嫩松软,肉味香浓,仲食到啖啖油香,配合苹果酱食,既可以减腻,亦增加味道嘅层次。主人饮品:咖啡或中国茶佢仲有甜品、其他饮品及酒类提供狗狗🐶主菜:玉米须薏仁鲷鱼扒我无同啤啤🐶争食😂,不过见佢迅速食哂,西兰花🥦都食哂,碗都舔埋🐶狗狗🐶饮品:狗狗咖啡由澳洲🇦🇺境内采购嘅优质浓缩培养脱脂牛奶🥛、乳酪、粟米粉

餐汤:
浓鸡汤,非常香浓熬制嘅鸡汤,饮落好暖胃😌,果然系养生之选

主人主菜:
香煎柠檬鸡配西兰花

香煎西班牙🇪🇸猪梅肉配苹果酱

主人饮品:
咖啡或中国茶
佢仲有甜品、其他饮品及酒类提供

狗狗🐶主菜:
玉米须薏仁鲷鱼扒

狗狗🐶饮品:
狗狗咖啡
由澳洲🇦🇺境内采购嘅优质浓缩培养脱脂牛奶🥛、乳酪、粟米粉、椰花糖及天然云尼拿造成。

• 香煎柠檬鸡配西兰花
  • 香煎西班牙🇪🇸猪梅肉配苹果酱
呀!!竟然比我发现呢间多功能Cafe「C h i l l a x」老板系我小时侯好喜欢既女神阿旦,因为佢热爱狗狗,所以呢到好受狗主欢迎。其实Cafe能够同狗狗共处,多d互动反而令成个气氛又warm又有爱。而何谓多功能呢?除左一系列主食、轻食外、专为狗狗特制既小食外,仲有专业按摩师预约帮你松一松;加上整栋分左两层,空间感大足,用作Event埸地供应都仲得!上黎紧仲有年宵、市集,真正Chillaxation既终极体验!👇📌Light · Meal -▪ Chillax · All Day Long - ▫ 平时一至五返工已经够攰,趁放假想差差电,呢个「Chillax·全日早餐」就岩哂打工一族啦。简简单单用上烤蕃茄、南瓜、大啡菇、鲜牛油果沙律、英式早餐肠赐你力量,最欣赏佢地个大啡菇完全唔乾身,水份充足,咬落质感软腍,几好食;南瓜切粒再焗过,配上早餐肠入口相当香脆,沙律清新怡人,唔错。📌P a s t a -▪ Lasagne · Bolognese · Beef -▫ 令人食指大动既「肉酱·千层面」用上牛肉做主题,里面既芝士相当足料,每一层都食到浓厚既酱汁;食落饱肚得黎又唔会太腻,推介之选。
呀!!竟然比我发现呢间多功能CafeC h i l l a x

老板系我小时侯好喜欢既女神阿旦,因为佢热爱狗狗

所以呢到好受狗主欢迎。其实Cafe能够同狗狗

共处,多d互动反而令成个气氛又warm又有爱。

而何谓多功能呢?除左一系列主食、轻食外、

专为狗狗特制既小食外,仲有专业按摩师预约帮你松一松;

加上整栋分左两层,空间感大足,用作Event埸地

供应都仲得!上黎紧仲有年宵、市集,

真正Chillaxation既终极体验!👇

📌Light · Meal -
Chillax · All Day Long -
Chillax · All Day Long

就岩哂打工一族啦。简简单单用上烤蕃茄南瓜大啡菇、鲜牛油果沙律、
Chillax · All Day Long

咬落质感软腍,几好食;南瓜切粒再焗过,
Chillax · All Day Long

配上早餐肠入口相当香脆,沙律清新怡人,唔错。

📌P a s t a -
Lasagne · Bolognese · Beef -
Lasagne · Bolognese · Beef

▫ 令人食指大动既「肉酱·千层面」用上牛肉做主题,
Lasagne · Bolognese · Beef

里面既芝士相当足料,每一层都食到浓厚既酱汁;
Lasagne · Bolognese · Beef

食落饱肚得黎又唔会太腻,推介之选。

📌A p p e t i z e r -
French · Fries -
French · Fries

▫ 金黄诱惑既「法式·炸薯条」新鲜滚热辣,即叫即炸;
French · Fries

表面炸到少少焦香,食落相当惹味,又唔会太咸,岩岩好。

📌Roasted · Coffee -
Iced · Mocha -

▫ 一个人原来都可以尽兴,一杯「冻朱古力·咖啡
治癒我整个晏就,入口咖啡香到不得了,
Iced · Mocha

撞上浓度极高既朱古力,悠哉游哉!
2021-01-17
2020-12-18 1683 浏览
早前上网睇到这家餐厅可以食嘢之余,又可以做 massage,计划好跟老公陪完阿仔打针後,一齐去 relax 吓,预祝我们的结婚周年纪念。可是,一波波的疫情,无得做 massage,唯有趁着 6 点禁堂食之前照去,净食个有情调的一餐。来到餐厅,一排排的梳化加上柔和的灯光和音乐,已经觉得好 relax 好有情调。炸甜薯条觉得这个薯条好特别,因为外面炸得好香脆,而里面系甜甜地的蕃薯,双重口感和味道。经典卡邦尼意粉意粉带弹牙,而意粉汁是带点 creamy,味道浓浓的寜舍香滑。香煎嫩鱼柳配香柠牛油汁鱼柳煎得金黄,非常吸睛。切一件放入口,肉质相当嫩滑,带阵阵的牛油香,味道很搭配。焙茶芝士蛋糕蛋糕的密度很高,所以焙茶香味浓浓的。沾上侧边的云呢那 cream 一齐食,增添多一份滑滑的口感。见到老公食得咁开心,我同自己讲:希望下次同佢再来的时候,可以试埋 massage 啦~

炸甜薯条

经典卡邦尼意粉

香煎嫩鱼柳配香柠牛油汁
鱼柳煎得金黄,非常吸睛。
切一件放入口,肉质相当嫩滑,带阵阵的牛油香,味道很搭配。

焙茶芝士蛋糕
蛋糕的密度很高,所以焙茶香味浓浓的。

2020-12-15
庆祝纪念
纪念日
2021-04-02 0 浏览
平日大家工作繁忙,今日跟很久不见的朋友来铜锣湾Chillax 放松一下!@chillax.CWB 有两层!楼下是可以带埋宠物来齐齐食野!楼上好舒服...好宁静!又够阔大...有间独立按摩房!享受完美食享受按摩,枱上有个钟仔,有需要一按职员就会来...好细心😍😍我地拣左两杯cocktail!分别系招牌饮品CHILLAX$108及COMSPOLITAN$88,而小食就叫左,Mussels in White Wine Sauce $128,Sweet Potato Frise$68和Ham Cheese Bagel $68!享受完美食之後再享受埋15分钟既Massage,坐系按摩专用既梳化,师父手势好好...按完头,颈膊头之後松晒...爽呀!

2021-03-17 73 浏览
与闺蜜一齐休假💃,去诚品打书後到Chillax 享受下午茶,这里的安静写意,对於活在繁忙都市中的我们,恍如一股清流🌿。餐厅分两层,楼下系「友善宠物餐厅」,可以见到很多可爱的宠物,楼上走闲适写意风格,而且有独立按摩房间,让人想闭上眼睛,去享受那份难得的宁静。闺蜜锺情於她的Margarita $98🍸,我选了口感较甜美由椰奶、柠檬汁幻化而成的Yeah Mocktail$78🍹。还点了一些伴酒的小食:▫️Mussels in White Wine Sauce #白酒煮青口$128▫️Sweet Potato Fries #炸番薯条$68▫️Ham and Cheese Bagel #芝士火腿贝包$58小食即点即做,质素亦很好,尤其是那白酒煮青口,内有洋葱、蒜头、番茜及青口与白酒的完美配合; 炸番薯条脆卜卜,伴酒一流。我哋一边倾,一边享受美食,令人很放松。随後,我哋就入独立按摩房间,享受令人舒缓的时刻💆‍♀️,这里店员很亲切,服务亦细心,令我俩过了一个很舒服的下午🌿。

▫️Sweet Potato Fries #炸番薯条$68

2021-03-17 62 浏览
平时又要凑澄澄又要教波, 身心都觉得好疲累,适当时候要识得放松下, 所以约咗闺蜜一齐去轻松下!!呢间餐厅分咗上下两层,下面系可以带埋猫猫狗狗一齐食野,我地两个系坐上层, 环境好宽敞好舒服🥰而当我地想order食物时候,可以直接按枱上个钟,非常贴心!重点系仲有间独立房有按摩服务!由於我地各自食咗lunch, 我地点咗小食送红白酒,全部小食送到嚟都系热辣辣,最爱系单骨鸡翼十分惹味, 蒜蓉虾好入味都正呀,仲有薯条,边叹红白酒,边girl talk,劲chill!最後,系我最期待既15分钟massage ,入独立房,安排我住系梳化,由膊头到颈之後就按头,我同朋友都好满意师父手势,力度啱啱好,按完即刻爽哂!

单骨鸡翼
红酒 merlot
单骨鸡翼
红酒 merlot
2021-03-16 54 浏览
Chillax位於铜锣湾,总共分为✌🏻层👉🏻下层同一般cafe冇差别,都系提供蛋糕、饮料等轻食菜单👉🏻而上层却别有洞天,除左有装修及气氛柔和既餐厅提供主食外,仲另设房间可供预约专人帮你做massage添💆🏻‍♀️今次多多就同朋友试左:❤️Cold Cut & Cheese 🧀 有3款不同既ham配芝士,另有配菜酸瓜及橄榄做配搭,岩哂锺意饮红、白酒既人配搭喔💜Mojito 🍸清新cocktail之选,带有青柠、薄荷既香味,适合想小酌一杯既人士呢🧡Straw Crush入面有整碎左既士多啤梨及红莓,味道酸酸甜甜,十分清新,饮完即时透心凉喔😆💛焙茶芝士蛋糕带有浓茶味既芝士蛋糕,质感厚实,味道独特💚Apple Crumble 配以焦糖酱既苹果挞,内有爽口苹果作为内馅,味道甜而不腻Chillax属於闹市中一间令人放松心情既餐厅,你都快啲同三五知己黎chill下拉☺️☺️#hkgirl #hkgirls #hkstyle #hklife #chillax #chill #massage #drink #cafe #restaurant
Chillax位於铜锣湾,总共分为✌🏻层
👉🏻下层同一般cafe冇差别,都系提供蛋糕、饮料等轻食菜单

👉🏻而上层却别有洞天,
除左有装修及气氛柔和既餐厅提供主食外,
仲另设房间可供预约专人帮你做massage添💆🏻‍♀️

今次多多就同朋友试左:
❤️Cold Cut & Cheese 🧀

💜Mojito 🍸

🧡Straw Crush

💛焙茶芝士蛋糕
带有浓茶味既芝士蛋糕,质感厚实,味道独特

💚Apple Crumble
配以焦糖酱既苹果挞,内有爽口苹果作为内馅,味道甜而不腻

2021-03-16
Work life balance有时真系要锡下自己😛我搵到一个闺密点👯‍♀️呢到有得按摩💆🏻‍♀️仲有得食嘢🍴同happy hour🍸 一条龙服务 装修仲好trendy仲有得打卡📸📸一次过满足晒我呢个港姨几个愿望 按摩有埋房够晒private由按摩到食嘢都末倾完八婆嘢😝铜锣湾又多一个chill点🤩按完再饮返杯cocktail 🍸🥂呢啲先系生活呀 生活过後 又要返屋企服侍二大老板🥲😛Cold cut&cheese garlic shrimp 🍤 Df gobo with Aji 唔只环境间距做到足 以为食物唔系主打 点知都咁高质素 下次讲好左同老公要再早小小嘢食埋lunch 再按多次!💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️呢到星期二至星期五仲可以带埋宠物一齐chill 逢星期日仲有狗狗🐶event一齐玩

Cold cut
&cheese garlic shrimp 🍤
Df gobo with Aji

2021-02-22 150 浏览
听讲有间Cafe除咗有得食仲会提供Massage添架喎所以就即刻Book咗同只猪食个下午茶去Relax一下啦喺铜锣湾嘅地舖 发现原来系有两层架成个环境好有Feel 有柔和嘅音乐同灯光枱面上 仲提供咗餐厅自制嘅黑色型格口罩夹添有个钟仔 方便有需要嘅时候可以叫人 认真贴心喔可惜疫情嘅关系 要禁六点後堂食又停晒Service希望迟啲疫情好翻啲 再同佢过嚟二刷Chill翻日先得Classic Carbonara ($108)经典卡邦尼意粉 ($108)面上有芝士碎条同火腿粒 卖相已经好吸引而意粉口感好弹牙 个汁仲够晒Creamy添Bagel with Smoke Salmon ($68)烟三文鱼 配贝果 ($68)烟三文鱼好新鲜 今次贝果初体验食落有啲硬 但只猪话好香好好食本身话食唔到 之後居然清晒成碟哈哈 今次大肥猪增肥计划大成功Snacks Platter ($148)脆炸小食盘 ($148)脆炸牛蒡 烟烟韧韧好有咬口炸薯角 新鲜出炉真系好香脆池鱼 好香脆且细细条无骨嘅配上和风芥末酱 食落好开胃Fruit Juice (Iced) - Orange Juice ($38)橙汁 ($38)本
听讲有间Cafe除咗有得食

枱面上 仲提供咗餐厅自制嘅黑色型格口罩夹添
有个钟仔 方便有需要嘅时候可以叫人 认真贴心喔
可惜疫情嘅关系 要禁六点後堂食又停晒Service
希望迟啲疫情好翻啲 再同佢过嚟二刷Chill翻日先得
Classic Carbonara ($108)
经典卡邦尼意粉 ($108)
面上有芝士碎条同火腿粒 卖相已经好吸引
而意粉口感好弹牙 个汁仲够晒Creamy添
Bagel with Smoke Salmon ($68)
烟三文鱼 配贝果 ($68)
烟三文鱼好新鲜 今次贝果初体验
食落有啲硬 但只猪话好香好好食
本身话食唔到 之後居然清晒成碟
哈哈 今次大肥猪增肥计划大成功
Snacks Platter ($148)
脆炸小食盘 ($148)
脆炸牛蒡 烟烟韧韧好有咬口
炸薯角 新鲜出炉真系好香脆
池鱼 好香脆且细细条无骨嘅
配上和风芥末酱 食落好开胃
橙汁 ($38)
本身以为鲜榨 不过个樽几特别 够晒卫生
Hojicha Cheesecake ($48)
焙茶芝士蛋糕 ($48)
浓浓嘅焙茶味 忌廉好细滑 食落甜而不腻
Hunky & Chunky Apple Pie ($48)
焦糖苹果批 ($48)
清新嘅苹果酸香味 饼皮整得啱啱好 强烈推荐
2021-01-30
用餐优惠
试食活动
见呢间好多人讲,预早book定位,但去到冇咩人。 佢留左个bean bag seat俾我地,坐都几舒服,但起身有少少困难,同埋如果着裙就要小心坐。 张枱好细,高度又唔啱,呢个位比较适合斋饮野,门口同入面其他位都系正常位,嗰d位食野就舒服d. 同埋book位时个姐姐话每月9,19,29号会俾狗狗上1楼坐,撞啱呢d时候去就应该会坐得最舒服。-香辣虾扁意粉:唔算好辣,虾都爽口,有少少配菜,新鲜整起热辣辣-烤焗蛋菠菜配牛角包:个蛋煮得啱啱好,菠菜几嫰,仲有d沙律菜,最好食系牛角包,够热又脆,女仔食呢个做lunch都够-hot blueberry rooibos tea: 茶包冲既,都够浓,微酸-果汁:正正常常服务:staff好nice, 对狗狗好好,仲请佢食野,仲有dog menu, 都好多选择卫生:入座冇要求探热,餐具都系外卖即弃既,有提供湿纸巾泊车:利园三期应该系最近,星期日2-3pm左右要等位,只系等左十几分钟,算快,$16/半小时

-果汁:正正常常

卫生:入座冇要求探热,餐具都系外卖即弃既,有提供湿纸巾

烤焗蛋菠菜配牛角包

香辣虾扁意粉

2021-01-31
烤焗蛋菠菜配牛角包
香辣虾扁意粉
  • 辣虾意粉
2021-01-14 502 浏览
疫情下受限聚令及6pm後无堂食嘅影响,最近喺呢度搞左个简单嘅wedding party。呢度环境宽敞舒适,所有staff都好nice同pro,嘢食同饮品都好有水准。事前经过沟通,帮我准备左我想播嘅background music同decoration, 所以大家都影左好多靓相留念。听闻cafe黎紧会有酒牌,希望疫情後再黎试下massage同饮下cocktail。
2021-01-13 490 浏览
今日嘅朋友来到铜锣湾新开的餐厅Chillax吃午饭,环境非常舒适✨,Cafe 楼高两层,门外黑色的装修相当有气派!🤩上层空间宽敞,一边还设 massage 区💆🏻‍♀️,有专人提供头、颈、手部按摩服务 。我们二人叫了香辣大虾扁意粉🦐、慢煮香草鸭胸意粉🦆、焙茶芝士蛋糕、薄荷朱古力☕️和洋甘菊茶。香辣大虾扁意粉🦐带子同大虾都好弹牙,很有口感,微辣,但很入味!慢煮香草鸭胸意粉🦆鸭胸厚身,充满香草味,很新鲜!焙茶芝士蛋糕😋充满香浓的配茶味道,沾上cream就多一份口感!薄荷朱古力☕️香浓朱古力味,加了忌廉,好好味呀!无论环境、服务态度、食物质素都感到非常满意。下次我一定会再次光临,再体验按摩的服务!❤️

香辣大虾扁意粉🦐
带子同大虾都好弹牙,很有口感,微辣,但很入味!

慢煮香草鸭胸意粉🦆
鸭胸厚身,充满香草味,很新鲜!

焙茶芝士蛋糕😋
充满香浓的配茶味道,沾上cream就多一份口感!

薄荷朱古力☕️
香浓朱古力味,加了忌廉,好好味呀!

2021-01-06 576 浏览
之前同朋友仔一齐去食下嘢按摩下🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️好耐好耐无好享受咁relax嘅环境首先有姐姐帮我哋按摩, 姐姐好够力, 成个膊头都松晒❤️❤️之後就准备好嘢食畀我哋, 好窝心 我因为之前食咗嘢就净系点咗一个cheesecake同埋紫薯特饮, 按完摩食一个cheesecake简直系加晒分, 真系特别香特别好味朋友仔就叫咗个all day breakfast, 摆设已经好精致,朋友大赞牛油果同埋牛角包超正💕💕Chillax仲要系宠物friendly, 希望限聚快啲搞掂, 可以同老公一齐去叹番下❤️

今日经过铜锣湾,见到呢间cafe好特别,有得按摩,间唔中嚟放松下都几正!不过因为疫情关系,而家按摩暂时唔开放💆不过难得嚟到就食番个lunch先😍LunchSet Menu $168有soup / main course / drink 🍲田园椰菜恭忌廉汤好香浓嘅忌廉汤,好滑好浓🐥香草鸡肉配薯蓉鸡肉煎得好嫩滑,两大块好足料薯蓉系我中意嘅口感,仲食到有薯仔粒健康之选,重薯仔味多於忌廉,好好味!☕️Drink - Flat white个杯set好靓好复古!!味道偏向苦味重嘅咖啡香饮落好滑,好香浓嘅咖啡另外仲试左一个主食💗🍤香辣大虾扁意大利粉带子同大虾都好弹牙,好入味食落辣辣地,好惹味!唔食得辣嘅都可以试下,唔算真系好辣扁意粉有咬口,系我中意嘅口感!

LunchSet Menu $168
有soup / main course / drink
🍲田园椰菜恭忌廉汤
好香浓嘅忌廉汤,好滑好浓

🐥香草鸡肉配薯蓉
鸡肉煎得好嫩滑,两大块好足料
薯蓉系我中意嘅口感,仲食到有薯仔粒
健康之选,重薯仔味多於忌廉,好好味!

☕️Drink - Flat white
个杯set好靓好复古!!
味道偏向苦味重嘅咖啡香
饮落好滑,好香浓嘅咖啡

另外仲试左一个主食💗
🍤香辣大虾扁意大利粉
带子同大虾都好弹牙,好入味
食落辣辣地,好惹味!
唔食得辣嘅都可以试下,唔算真系好辣
扁意粉有咬口,系我中意嘅口感!
2020-12-31 180 浏览
好久没有享受 Metime ,好友见我凑仔凑得辛苦,就提议带我去 Chillax relax 一下。这间餐厅除了可以吃饭外,更有按摩服务,但因为最近疫情比较严重,所以按摩这个环节暂时未能服务,我们会计划下一次再去。另外,餐厅更可以带同宠物一同享受啊!🐶🐱餐厅环境很舒服,配以很轻松爵士音乐,装饰很有格调,以灰色及绿色为主调,一共有两层,地下是餐厅Cafe,一楼也可以食饭同时提供按摩服务,更可以预约做包场服务。我们点了套餐,有汤、主菜及咖啡,当日餐汤是很香滑的椰菜花忌廉汤,好友点了牛肉千层面,以往吃的千层面总是黏在一起,但是这个真是一层一层的千层面,浓浓的味道包着肉碎,很有口感;而我自己点了香草鸡肉配薯蓉 ,鸡肉嫩滑,轻烤过的鸡肉,更是惹味可口,另外也点了炸甜薯条小食,薯条炸得好香脆,内𥚃甜甜很有口感。