2024-03-23 356 浏览
今次同朋友食個超高質的dinner😆餐廳位於堅尼地城,室內空間極大,座位闊落,坐得好舒服,仲有好大個打卡千秋😍HARUKA APPLE CRAB SALAD $138呢款蘋果蟹肉沙律的擺盤極精緻😍青蘋果都幾香甜,蟹肉的份量都幾多,伴碟的西芹同乳酪都幾特別。HAMACHI CEVICHE $148呢款前菜勁有驚喜,泰式醃油甘魚,油甘魚勁正,好鮮味,墊底的牛油果好軟腍,配埋酸酸辣辣的sauce ,真係非常好食👍🏻SPARE RIBS $278豬肋骨燒得好軟腍好juicy😆燒烤醬都好正,又夠哂大份,認真唔錯。沙律菜同熱帶水果mix埋,甜甜哋又辣辣哋,好惹味🤩CRAB MEAT & AVOCADO RISOTTO $188魚子同蟹肉的份量都有好多,risotto質地唔太硬,牛油果煮得好creamy,一齊食時魚子的鹹味帶起咗成個risotto的味道,好食😋MANGO NAPOLEON S88拿破崙好酥脆,中間的cream唔太甜,反而突出咗拿破崙的牛油味。水果全部都好香甜,尤其係芒果,好甜好好食🥰ORANGE STRAWBERRY SUMMER DRINK $68味道酸酸甜甜,都幾特別。CUCUM

HARUKA APPLE CRAB SALAD $138

HAMACHI CEVICHE $148

SPARE RIBS $278

MANGO NAPOLEON S88

味道酸酸甜甜,都幾特別。

CUCUMBER MOJITO $58
飲落好fresh,好有青瓜味。

Chill and Grill (西環)
西環堅尼地城加多近街57號地舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
用餐时段
啱啱考完試,同朋友們食餐好嘅慶功已經第二次食,貪佢夠多位環境夠大Lunch set包餐湯/沙律,主菜八選一特別在有自助salad bar🥗火腿、非洲小米沙律 (couscous salad)同西蘭花唔錯另外有粟米粒、車厘茄、沙律菜、紅菜頭沙律、青瓜片、薯仔沙律等醬汁有芝麻醬、沙律醬同醋汁▶️ 烤紅鯛魚配薯仔、蜆、雜菜、蕃茄魚湯 Pan roasted red snapper with potato, clam, green vegetable, tomato fish broth ($148)賣相唔錯,烤紅鯛魚好厚肉魚皮焗得香脆,完全冇骨,味道新鮮🐟肉質紮實,不過唔算滑身,可能過熟咗少少🤏🏻然而湯底鮮甜,鍾意佢加入芫荽、香草、洋蔥粒、蕃茄令味道更豐富三隻蜆肉味道唔錯,好餸湯薯仔烘得啱啱好,保持口感,唔會爛蓉蓉🥔只係份量較少▶️ 燒法國黃油半雞 Roasted half con fed chicken ($148)大部份朋友都叫呢個,上枱好香雞髀雞翼下有薯仔同西蘭花作伴菜試咗少少雞肉🍗食到香草同鹽焗味道肉質未算滑嫩,但勝在多肉同新鮮▶️ 漁民蝦芝士通粉 Fishman shrimp macar
啱啱考完試,同朋友們食餐好嘅慶功
已經第二次食,貪佢夠多位環境夠大
Lunch set包餐湯/沙律,主菜八選一

特別在有自助salad bar🥗

醬汁有芝麻醬、沙律醬同醋汁
自助沙律吧

賣相唔錯,烤紅鯛魚好厚肉
魚皮焗得香脆,完全冇骨,味道新鮮🐟
肉質紮實,不過唔算滑身,可能過熟咗少少🤏🏻
烤紅鯛魚配薯仔、蜆、雜菜、蕃茄魚湯

三隻蜆肉味道唔錯,好餸湯
薯仔烘得啱啱好,保持口感,唔會爛蓉蓉🥔只係份量較少

大部份朋友都叫呢個,上枱好香
雞髀雞翼下有薯仔同西蘭花作伴菜
試咗少少雞肉🍗食到香草同鹽焗味道
肉質未算滑嫩,但勝在多肉同新鮮
燒法國黃油半雞

▶️ 漁民蝦芝士通粉 Fishman shrimp macaroni and cheese ($128)
呢個最好食!醬汁呈金黃色💛
有芝士拉絲🧀
面頭有好多麵包碎,焗到脆卜卜,令意粉質感唔單調
通粉質感ok,唔會過軟
醬汁佈滿每粒通粉,芝士得來唔會heavy
只係嫌佢少咗啲配料,好似冇咩蝦
漁民蝦芝士通粉

整體食物ok,賣相調味到位,用料新鮮,雖然未至於有驚喜

睇得出製作用心,見廚房不斷預備緊新鮮蔬菜,另一面喺度製作合桃曲奇

環境真係好好,應該係西環最大最舒服嘅西餐廳🩷仲要用粉紅色藍色牆,好打卡-able

侍應有禮貌,服務周到,會自動斟水
性價比還可以,計埋加一平均$160/lunch set (如果配返杯茶或咖啡會更好)
係一個幾適合一大班人嚟超下嘅地方嚟嘅
自助沙律吧
烤紅鯛魚配薯仔、蜆、雜菜、蕃茄魚湯
漁民蝦芝士通粉
2023-11-19 1955 浏览
$1xx有lunch set 都幾抵食可以揀salad bar 但淨係可以攞一次燒法國黃油半雞 $148 🐣 依隻黃油雞 真係不得了上次4個人share 1份 完全唔夠喉🥹今次5個人嗌咗2份雞皮燒到脆卜卜食落啖啖肉 肉質嫩滑又juicy 仲好有雞油嘅香味底下嘅薯仔都好出色🥔薯皮焗得好香脆 食落好有薯味意式海鮮意大利麵 $138 有蝦有蜆有魷魚 估唔到$138有咁多海鮮醬汁酸酸甜甜 加埋彈牙嘅意粉 唔錯唔錯鐵板虎蝦配墨西哥薄餅 $148太多我唔食嘅配料 所以no comment🫣美國頂級西冷牛扒 $188 依個最一般般 有啲乾同柴黑松露薯條 $48 薯條又香又脆又熱 再加埋黑松露醬 perfect池意大利芝士甜品 $58法式焦糖燉蛋 $58仲有85折 嗌埋小食同甜品 每人$200唔使唯一唔鍾意就係 以西餐嚟講 服務差咗啲有種被呼喝嘅感覺
$1xx有lunch set 都幾抵食

唯一唔鍾意就係 以西餐嚟講 服務差咗啲
有種被呼喝嘅感覺

2023-11-09
2023-11-04 1624 浏览
今日去到西營盤,最尾嘅位置堅尼地城附近品嚐一間除咗可以打卡影相,仲有好多特色嘅西餐廳!呢間餐廳用咗好多共生嘅原理,例如溫室中水耕菜!所有嘅食材除咗非常新鮮之外,亦都係冇咁多化學色素或者人造嘅配方唔好嘅物質!再加上有好多唔同嘅沙律配搭,啱晒鍾意食沙律嘅你!今次主要食咗兩個主菜:第一一定係要食佢哋嘅沙律!牛油果鮮蝦乳酪水耕菜沙律!呢個作為頭道菜除咗開胃之外!營養亦非常豐富!首先用咗牛油果同乳酪又豐富嘅營養之外鮮蝦亦都可以令到成個水耕菜沙律更加營養!加上又帶鮮甜;水耕菜配上乳酪,除咗開胃亦非常健康!第二道菜:必食黃金蟹黃意粉!顧名思義成個意粉都充滿着黃金色嘅蟹黃!每一啖都係蟹黃嘅味道!除咗係蟹黃控嘅你啱食之外!佢個所有嘅醬汁意粉亦都非常軟身!口感食落去冇壓力之餘仲好彈牙!特飲方面,今次叫咗熱情果Mojito莫希托!酸酸甜甜在配上梳打!再加上充滿薄荷葉清爽飲落去,除咗身津解渴,仲非常好飲!最後甜品方面,今次食比較邪惡啲嘅!意大利咖啡雪糕,拼朱古力忌廉甜薄餅:喜出望外嘅係平時都唔算太喜好食咖啡味嘅甜品!但係呢個真係值得一讚!香濃得來唔會好甜,再加上忌廉配上唔同特製嘅小餅!好食又唔會好膩!甜薄餅食
今日去到西營盤,最尾嘅位置堅尼地城附近
品嚐一間除咗可以打卡影相,仲有好多特色嘅西餐廳!

今次主要食咗兩個主菜:

第二道菜:必食黃金蟹黃意粉!

特飲方面,今次叫咗熱情果Mojito莫希托!

最後甜品方面,今次食比較邪惡啲嘅!
意大利咖啡雪糕,拼朱古力忌廉甜薄餅:喜出望外嘅係平時都唔算太喜好食咖啡味嘅甜品!但係呢個真係值得一讚!香濃得來唔會好甜,再加上忌廉配上唔同特製嘅小餅!好食又唔會好膩!甜薄餅食落去口感更加誘人!

Chill and grill
西環加多近街57號地舖
  • 燒法國黃油全雞
5天前 0 浏览
泰式芒果雞肉沙拉。這個沙拉真是令人耳目一新的美味!多汁的芒果片搭配嫩滑的雞肉和酸爽的醬汁,讓我的味蕾跳舞了起來。它的甜度和酸度剛剛好,口感平衡。牛頰肉疙瘩。疙瘩非常軟綿,牛頰肉則是入口即化。這道菜呈現得非常漂亮,搭配豐富風味的醬汁,完美地襯托了疙瘩和牛頰肉的口感。每一口都是一個香氣四溢的美味爆炸。草莓荔枝茶。甜美的草莓和清新的荔枝茶結合在一起,為我的味蕾帶來了愉悅的享受。這杯飲品的甜度剛剛好,不會過於甜膩。每一口都能感受到口中味道的舞動。這是在炎炎夏日中消暑的絕佳選擇。

最近係網上見到好多人去堅尼地城打卡,所以放假都約咗朋友去影相,估唔到喺附近搵到一間好好食嘅餐廳:Chill and Grill餐廳環境高尚舒適,非常chill~入面仲有設置打卡位💕我同朋友影到唔捨得走前菜點了 Honey Figs & Pear Feta Salad 蜂蜜無花果香梨羊芝士沙律沙律新鮮鮮甜,而且只用了醋簡單調味,而不是油膩的沙律醬,非常開胃另外點了小吃:Garlic Prawn & Scallop Pot 蒜蓉炒海蝦帶子鍋這個真的超推薦!!好吃到不得~麵包烘得超脆,再沾上鍋汁,吃到停不了💕海蝦鮮味重,而帶子煎得剛好,有少塊脆,非常香口❤️主菜點了Beef Cheek Gnocchi 意式牛面肉薯仔丸子,丸子很彈牙有口感,而牛肉軟身易咬,而肉汁鎖在肉裏,很juicy ~最後點了AUSTRALIAN LAMB SIRLOIN 澳洲上等羊西冷扒,真的很不錯!外層鬆脆,咬落去口感嫩滑,加上配菜,味道層次更豐富甜品是提拉米蘇芭菲,吃下去整體感覺很鬆軟,而上面加了sorbet,甜而不膩!合在一起吃,口感滿分💯
沙律新鮮鮮甜,而且只用了醋簡單調味,
而不是油膩的沙律醬,非常開胃

2024-04-09
2024-04-11 0 浏览
今日放假 約朋友出街玩一齊去食好嘢~今次發現到西環有一間環境好大嘅餐廳😻😻仲有好多打卡位Garlic Prawn & Scallop以新鮮的大蒜蝦和扇貝為主角,蝦和扇貝的口感都非常鮮嫩,並且與大蒜的香氣完美融合。這道菜的調味恰到好處,嚐起來十分美味。Honey Figs Salad蜜汁無花果沙拉:這道沙拉擁有豐富的口感和層次感。甜蜜的無花果與清爽的生菜搭配得恰到好處,增添了菜餚的多樣性。蜜汁醬汁提供了微妙的甜味,使整道菜更加美味可口。AUS Lamb Sirloin澳洲羊肉西冷扒,肉質鮮嫩多汁。它經過烹飪處理得宜,外層烤至金黃酥脆,內部保持了嫩滑的口感。搭配的配菜使整道菜更加豐富Beef Cheek Gnocchi這道菜結合了牛頰肉的軟嫩口感和意大利馬鈴薯麵糰的綿密口感。牛頰肉經過悶燒,肉質柔軟,搭配馬鈴薯麵糰的口感豐富而有趣。
今日放假 約朋友出街玩
一齊去食好嘢~
今次發現到西環有一間環境好大嘅餐廳😻😻仲有好多打卡位

Garlic Prawn & Scallop

Honey Figs Salad

AUS Lamb Sirloin

Beef Cheek Gnocchi

2024-04-03 56 浏览
很喜歡餐廳的氛圍真的如其名一樣 給人一種很放鬆很Chill的感覺空間感也很夠 先來開胃前菜日本青蘋果配蟹肉沙律蘋果酸甜多汁一層蟹肉一層蘋果既配搭好新鮮秘製炭燒古巴豬肉好食到停唔到口連平時唔鍾意食豬肉嘅我都喜歡豬肉超淋又入味 美國頂級斧頭扒賣相非常吸引鮮嫩多汁 呈粉紅色的內裏肉質與脂肪比例適中燒八爪魚肉質爽口彈牙 有嚼勁好適合佐酒同食黃金蟹黃意粉每啖都品嚐到濃郁的蟹黃精華意粉火喉控制得剛剛好甜品芒果拿破崙芒果香甜 酥皮又薄又脆提拉米蘇 口感細膩順滑

很喜歡餐廳的氛圍

芒果香甜 酥皮又薄又脆
提拉米蘇
口感細膩順滑

2024-04-02 40 浏览
去完西環海旁打卡兼飲咖啡傾到日落,見時間尚早,決定去附近探索下,搵間精緻餐廳一齊食Early Dinner,無意中就發現左Chill and Grill,空間超大!🍹泰式醃油甘魚 傳統應該用檸汁醃海鮮,依度改配泰式風味既醬汁,提升油甘魚片既鮮甜味,底下仲舖左牛油果,兩者加埋既油份好豐郁🍹日本青森王林蘋果蟹肉沙律用酸度較低既王林蘋果,切片相隔fill左蟹肉以沙律醬同乳酪mix,味道好有層次,又好清新🍹燒排骨配自家燒烤汁排骨一啲都乾硬,入口即化又juicy,切開有六大條,好重份量,而且燒烤汁校得岩岩好,唔會過甜🍹蟹肉牛油果意大利飯蟹肉加埋魚子既鮮甜味配搭味道清淡既牛油果蓉,去煮意大利飯,鹹度適中;米粒則不軟爛帶嚼勁🍹芒果酥皮拿破崙吉士見到好多雲呢拿籽,味道香濃幼滑,仲一啲都唔過甜!面層鋪滿芒果肉,酥皮一口咬落好鬆脆又香牛油味,層次好分明,係好出色既甜品!餐廳環境超大夠舒服,開party都應該好正;門口仲有枱難得可以俾寵物一齊同主人用餐。食物質素又中上,搵地方同朋友傾計食飯,係一個唔錯既選擇👍🏻

🍹泰式醃油甘魚

• 燒排骨配自家燒烤汁
  • 泰式醃油甘魚
  • 日本青森王林蘋果蟹肉沙律
2024-03-30 31 浏览
平時好鍾意食西餐今日黎到呢間位於堅尼地城既Chill and Grill 聽聞佢地係自家種植水耕菜 覺得幾特別 一於試下佢先😌🔸Haruka Apple Crab Salad用左日本新鮮蘋果片夾住蟹肉一層層咁 好吸晴 蘋果片同蟹肉相互融合,成道菜口感好豐富 又夠開胃👍🏻🔸Hamachi Ceviche醃油甘魚好鮮美醬汁酸甜酸甜 配埋下層既牛油果片成道菜好清新😌🔸Spare Ribs切開一共有6大條 豬排骨烤制過後 外層酥脆入面肉質鮮嫩加埋個燒烤汁好惹味😍🔸Crab meat & avocado risotto 加入牛油果熬煮既蟹肉燉飯滿滿蟹肉加埋三文魚籽質地唔太硬 口感綿密好Creamy 味道豐富👍🏻🔸Mango Napoleon拿破崙好酥脆 口感層次豐富 Custard Cream夠滑又唔會太甜太膩兩個女仔都可以輕鬆食得晒🤩
平時好鍾意食西餐

Custard Cream夠滑
又唔會太甜太膩
兩個女仔都可以輕鬆食得晒🤩

2024-03-23 46 浏览
之前經過堅尼地城見到chill and grill已經比佢又大又靚既裝修吸引住入面仲有個大玻璃櫃放住啲水耕菜成間餐廳好有格調座位好闊落 Happy Friday 決定同朋友食好啲泰式醃油甘魚HAMACHI CEVICHE $148有六大塊油甘魚 口感同刺身差不多調味好泰式風味 甜酸辣既原素都有齊好特顯到油甘魚既鮮甜味同埋牛油果一齊食增加嫩滑口感HARUKA APPLE CRAB SALAD S138日本青森王林蘋果蟹肉沙律蘋果好清甜爽脆 配埋啖啖肉沙律帶出蟹肉鮮甜味 大滿足呀SPARE RIBS $278新鮮熱辣 好香噴呀豬肋骨好大份 肉量多醬汁香甜中帶微酸同少少辣D肉好淋 一切就開好入味好好食CRAB MEAT & AVOCADO RISOTTO $188蟹肉牛油果意大利飯望落去好清新既牛油果綠色食落口感好creamy 面頭有好多三文魚子同蟹肉食到蟹肉同三文魚子既咸香risotto 口感啱啱好MANGO NAPOLEON $88好鬆脆 吉士好好香滑 芒果香甜 果然係皇牌推薦青瓜莫希特 $58可以選甜度好清新但唔會有草青味清甜同感覺好清新朋友叫左 鮮橙士多啤梨夏日特飲$68粉粉嫩嫩好少

入面仲有個大玻璃櫃放住啲水耕菜

清甜同感覺好清新

朋友叫左 鮮橙士多啤梨夏日特飲$68
粉粉嫩嫩好少女心既顏色
唔會好甜 酸酸甜甜清清地都ok

Chill and Grill (西環)
西環堅尼地城加多近街57號地舖
2024-03-21 36 浏览
Worked in Kennedy Town for few months and my colleagues just bring me here for dinner after OT! AppetiserHaruka apple and crab salad The Haruka apple was crisp and sweet with fresh and sweet crab meat. Hamachi ceviche in Thai sauce The Thai sauce got balance of sour, sweet, and spicy flavors. Prefect match with Hamachi, it cut through the richness of the fish but keep freshness. Meat & MainCrab and avocado risotto The sauce and the risotto were creamy. The crab was fresh and sweet, and there wer

Appetiser

Haruka apple and crab salad

Hamachi ceviche in Thai sauce

Meat & Main

Crab and avocado risotto
The sauce and the risotto were creamy. The crab was fresh and sweet, and there were salmon roe that popped in my mouth.

Spare ribs with homemade BBQ sauce
The ribs were slow-cooked and then baked with a sweet and spicy BBQ sauce. It was mouthwatering.

Freshly made mango Napoleon
flaky puff pastry and smooth custard.
Nice dessert after a big meal

Picked two non alcohol drinks, both of them are sugar optional

Upper West
Cucumber Mojito
I picked two drinks which got sugar option
not too sweet but refreshing

They had a lot of drinks to choose from, including alcohol.

2024-03-20 43 浏览
今次約三五知己開發新地區,到堅尼地城的一條食街覓食,這裏的餐廳各有特色,我們選了又chill 又grill 的一家這裏地方寬敞,樓底夠高,三五知己聚會傾談的好地方,到處也放滿了植物花園的裝飾,賞心悅目❣️Pork collar skewer $158這個口味很泰式,有很濃厚的香茅及香料的味道,燒得外脆內軟,配泰式甜酸醬,惹味非常❣️Apple Crab Salad $138一片片的黃林蘋果,上面加上蟹肉沙律,這個配搭也很清新❣️Grilled octopus$168我也很欣賞這個醬汁,甜酸辣味都有,而且有一些甜椒作點綴,開胃前菜❣️Crab York spaghetti$178整個意粉充滿了濃厚的蟹膏醬,如果醬汁滑溜些更可口,整體份量也合適的,因為始終蟹膏不適宜吃太多❣️Prime Tomahawk$1088巨型斧頭扒比真的斧頭還要大塊,真的是斧頭吃到飽🤭 很適合偕同食肉獸或大夥人分享,配菜還有新鮮蔬菜及脆焗薯角❣️ Mango Napoleon$88甜品也有驚喜,芒果滿滿,配上一層一層的酥皮,再加上香滑的忌廉,雖然平時的我不太愛吃多忌廉,但這個忌廉真的很香滑,軟忌廉加脆酥皮很夾❣️Tiramisu

Pork collar skewer

❣️Pork collar skewer $158
Apple Crab Salad

❣️Apple Crab Salad $138
一片片的黃林蘋果,上面加上蟹肉沙律,這個配搭也很清新
Grilled octopus

❣️Prime Tomahawk$1088
Mango Napoleon

❣️ Mango Napoleon$88

❣️Tiramisu $88
手指餅及芝士比例剛好,咖啡味也出

2024-03-12
Pork collar skewer
Apple Crab Salad
Grilled octopus
Crab York spaghetti
Prime Tomahawk
Mango Napoleon
2024-03-18 40 浏览
今天與好友相約在西環晚膳,他們選了一家西餐廳作為我們今晚聚會的好地方!西環是我充滿著學生時代回憶的地方,20年前西環沒有地鐵,由於地理位置問題,堅尼地城基本上也沒有很多優質西餐廳。現時餐廳林立,而今天我們去了這家 Chill & Grill,正正在西環邨隔離!他們家的裝潢論外觀及內觀都讓我超級嘩啦嘩然!門外有餐枱,喜歡室外亦多有選擇,而室內更華麗,空間感超大超強!從來在香港很難找到這麼空曠及感覺舒適的餐廳!室內餐廳前也有幾張特色梳化,而且檯面也有很多糖果,應該是為了安撫小朋友而設的區域,極具心思!同時,餐廳廚房開揚露出,這能對食客提起太大信心,因為無論衛生及廚師手法都一一給你看見,沒有一絲隱瞞!前菜點了,Pork Collar Skewer 秘製古巴炭燒豬肉串,我們給他的名字騙了,以為是一般豬肉串細細條,原來是超大的!但意想不到非常嫩,炭燒味濃烈,但不會燒得乾,吃起來但有肉汁,口感也很佳!另一款前菜是 Grilled Octopus 燒八爪魚鬚,八爪魚鬚十分大隻,份量也很多,由於比一般魷魚鬚粗大,所以吃起來的口感也很不錯,配上青椒及蘿蔔中和口感,一款不錯的前菜!Apple Crab S

Apple Crab Salad 蘋果蟹肉沙律,剛好用來中和兩道前菜,蘋果為日本蘋果,fresh得來又清甜,中間好幾層夾上蟹肉,清新來也帶有少許海鮮鹹香味,非常配搭,而且外觀也很有特色!

Crab Yolk Spaghetti 黃金蟹黃意粉,蟹肉醬也很清新,配上意粉味道很夾,出奇地不會很膩,意粉軟硬度適中,入口有口感!
Prime Tomahawk 美國斧頭扒,這個是我們今晚的主菜,我們這班都是食肉獸,看見他們有斧頭扒點了為主食,斧頭扒熟到剛好,帶出廚師經驗及廚藝,斧頭扒肉汁鮮嫩,不會太乾,配上烤薯烤翠玉瓜,為我們晚餐畫上完美的句號。

最後還點上兩道甜品 Mango Napolean 芒果酥皮拿破崙 和 Tiramisu 來畫上完整的感嘆號!這兩道甜品正正合我們的需要,我們不喜歡太甜,而他們家的甜品都是輕甜式,拿破崙非常香脆,tiramisu 濃香,為整晚晚餐套上 happy ending
2024-03-12
用餐时段
2024-03-15 51 浏览
呢日同朋友去左堅尼地城西式餐廳,感覺樓底好高同埋空間好大。環境好舒服,仲有bar位。Beef Tartare,惹味既牛肉配上各種香料,帶微辣味道,加上脆餅底,令人回味。Ribeye (US)五成熟,牛扒肉質肥美,帶有豐富既肉汁,火候適中!每一啖都好濃郁。Yabbie Macaroni好特別呀!鮮嫩多汁既龍蝦肉同埋爽口通心粉,口感十足。Tuna Salad,吞拿魚搭配新鮮蔬菜製成沙律,係令人開胃既菜式。Chocolate Lava Cake,外層酥脆,切開後流出濃郁既巧克力Berries Punch由多款莓果製成,清爽又香甜。Orange Strawberry Summer drink,口感酸甜,夠哂清涼,而且好靚呀個顏色。最正係食完仲可以去海旁行下睇下夜景。
呢日同朋友去左堅尼地城西式餐廳,感覺樓底好高同埋空間好大。

環境好舒服,仲有bar位。

Berries Punch由多款莓果製成,清爽又香甜。

最正係食完仲可以去海旁行下睇下夜景。