2025-06-10
我喺香港仔嘅CHICKEN FACTORY食咗一餐。呢間餐廳位於香港仔中心嘅地下,環境乾淨整潔,裝修簡約現代。我叫咗一份柚子蜂蜜烤雞套餐,價錢係$59.0。等咗大約10分鐘,食物就上枱咗。首先,我要讚下佢哋嘅服務態度,員工友善而且有效率。講返食物本身,柚子蜂蜜烤雞真係幾好食。雞肉外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿咗滿足感。柚子蜂蜜嘅味道清新香甜,同雞肉嘅鹹香味完美融合,令人回味無窮。除咗主菜之外,套餐仲包括一份烤雑菜同一份焗薯。烤雑菜新鮮爽口,焗薯則軟糯香甜,兩者都為整個餐點增添咗豐富嘅口感層次。最後,我仲飲咗一杯樽裝御翠鳥龍冷泡茶。呢款茶飲清涼解渴,帶有淡淡嘅花香同果香,非常適合搭配油膩嘅食物飲用。總括嚟講,CHICKEN FACTORY係一間值得推介嘅餐廳。無論係食物質素定係服務水平,都表現得相當出色。如果你鍾意食烤雞類嘅菜式,咁你一定唔可以錯過呢度嘅美食體驗。