2017-08-09 1382 浏览
今日和外母和老婆往尖沙咀香格里拉café kool食自助餐, 自助餐美食好豐富, 冷盤先後龍蝦, 青口, 蜆、蝦和生蠔, 食落新鮮鮮甜十分美味, 熟食也很有特色, 有蒜蓉龍蝦, 龍蝦鮮甜配上蒜蓉食落惹味;還有即叫即整和牛漢堡, 牛扒和鵝肝, 和牛漢堡肉質鮮甜配上鮮蝦食落彈牙, 面包焊得香脆美味;牛扒好鮮甜, 鵝肝入口即熔;另外還有印度卡巴, 馬來喇沙、烤雞、蝦餃、焗鴨、鹵水豆腐, 印度卡巴香脆, 馬來喇沙足料辣度適中、烤雞和焗鴨好鮮嫩;蝦餃皮薄餡靚、鹵水豆腐入口即熔;刺身三文魚和帶子兩款好鮮甜;甜品有Haagen Dazs 雪糕, 有朱古力, 曲奇雲呢拿、雲呢拿、綠茶、意大利芝士和咖啡等十二款, 雪糕美味;甜品另外芝士撻味道香濃;焦糖燉蛋甜度適中、餐飲凍奶茶茶味香濃和水果蜜瓜味道清甜, 餐廳職員收碟和加水速度快, 食物美味, 水準甚高, 豐盛美味自助餐, 結賬用匯豐有七五折, 抵食。
蒜蓉龍蝦,烤雞和鹵水豆腐,
2017-08-09
信用卡優惠
2017-07-24 1512 浏览
Arrived at noon, many people have already seated and grabbed food from the buffet counter. Seats are arranged without choices. The buffet has variety of food, it has sushi bar, seafood which includes crab, shrimp, mussel, clams and boston lobster. Steaks are also very good. Salad bar has many choices as well and so os the dessert bar. Nice yummy cakes and ice cream.Lasa is also good while chinese food may be a bit common

2017-07-01
2017-07-16 48178 浏览
因為有折同埋有人請我食BB生日lunch暴肥😘安排左入座即刻出去睇有乜食,好大地方好多嘢食,淨係熱食都有個中式西式東南亞沙律冷盤海鮮有螺有青口有蝦有蟹都有幾款,有長腳蟹,但係冇生蠔🙈中式嘢食都幾好味尤其是海鮮羹湯同粥,仲有啲燒牛肉好好味。日式又有刺身同壽司冷麵、沙律都有好多款菜同配料同dressing任你整。仲有parmaham同埋芝士蜜瓜麵包餅乾魚子醬🤤最開心係甜品區~蛋糕切餅甜品有成大半衣櫃咁大勁多款仲要靚得黎高質😍😍😍仲有Häagen-Dazs雪糕食,雪糕都有十幾款同埋仲有乳酪軟雪糕唧😍小朋友應該個個都有糖果盒免費任夾糖果,BB生日仲有特別蛋糕送添🎂嗰啲侍應哥哥姐姐好熱情,幫手影合照,BB扭計唔望鏡頭,父母都話放棄冇所謂啦影咗就得,但係佢哋真係堅持到影到晒先至收手👍🏻😂啲服務態度真係非常好!
因為有折同埋有人請我食BB生日lunch暴肥😘安排左入座即刻出去睇有乜食,好大地方好多嘢食,淨係熱食都有個中式西式東南亞沙律冷盤海鮮有螺有青口有蝦有蟹都有幾款,有長腳蟹,但係冇生蠔🙈中式嘢食都幾好味尤其是海鮮羹湯同粥,仲有啲燒牛肉好好味。日式又有刺身壽司冷麵、沙律都有好多款菜同配料同dressing任你整。仲有parmaham同埋芝士蜜瓜麵包餅乾魚子醬🤤最開心係甜品區~蛋糕切餅甜品有成大半衣櫃咁大勁多款仲要靚得黎高質😍😍😍仲有Häagen-Dazs雪糕食,雪糕都有十幾款同埋仲有乳酪軟雪糕唧😍小朋友應該個個都有糖果盒免費任夾糖果,BB生日仲有特別蛋糕送添🎂嗰啲侍應哥哥姐姐好熱情,幫手影合照,BB扭計唔望鏡頭,父母都話放棄冇所謂啦影咗就得,但係佢哋真係堅持到影到晒先至收手👍🏻😂啲服務態度真係非常好!
海鮮
2017-06-28
甜品
雪糕
2017-06-28 2299 浏览
為與爸媽慶祝父母親節,特別訂了香格里拉buffet俾父母食豪D⋯⋯發現食物款式算多,中西式及東南亞食物等,生蠔長腳蟹龍蝦也有供應,尤其是甜品種類甚多,雪糕大約有8種以上味道選擇,還有3款乳酩雪糕。整體上所有食物味道一般且沒有驚喜,然而臨走時發現待應會將非常多的甜品倒掉在大膠箱內,極之浪費且不環保,希望餐廳可有效控制食物的質素、供應量及貯存方法,不至於每天倒去這麼多的食物,簡直心寒!我不會再光顧這樣的餐廳。
2017-06-20
父亲节
2017-06-25 1899 浏览
星期四同個老友食自助餐,未試過呢間,勁多野食😋😋,海鮮成日追加唔驚比人攞都無哂👍🏻龍蝦又大隻又爽,服務超細心👏👏👏價錢超合理,下次一定再黎☺️☺️
2017-06-23
2017-06-25 1435 浏览
Visited this place on my Birthday and the experience was out of the world. We wanted to eat Indian food and apart from the food which was absolutely delicious and the best we have eaten till date, the Indian chef at the counter made our experience wonderful through his personal touch and care and recommendations. Thank you for making my special day truly wonderful!
2017-04-15
現金券
  • Lunch Buffet
2017-06-15 1459 浏览
TST的Cafe Kool, 早年曾是我的頭三位自助餐之選。愛吃海鮮的你,如果覺得自助晚餐價格太貴的話,自助午餐便是必選之處。因為連午餐亦可以吃到海譫生蠔長腳蟹,連熟食都可以用新鮮味美來介紹的自助午餐實在一隻手便可數晒。於是早前媽媽節便帶著愛吃海產的皇太后到上址回味一下。唔知係咪要求過高,記憶錯亂還是我太晚到達,定位時確認有的海產竟沒有出現。本想全晚吃海譫和長腳蟹吃到飽的結果腳印亦看不到。其他海產生蠔,龍蝦,凍蝦魚生之類質數只是一般.....。吃了兩轉便跳過吃其他,但由冷盤、熟食的燒味,咖哩牛排至甜品。 竟然沒有一個菜式有嘩一聲的感覺。大至偏咸。對皇太后來說,還是高興的,但呢個價格的食物質素卻並不對等。
2017-05-15
信用卡優惠
  • 海鮮
2017-05-25 1824 浏览
專登今日唔食早餐留肚食lunch buffet 餐廳位於酒店m樓 今次第一次嚟 lunch buffet 款式算唔錯 有冷盤區 熟食區 麵檔 燒味檔 點心區 刺身區 沙律區 甜品區 等等冷盤區有長腳蟹 龍蝦鉗 螺 蜆 海蝦 青口涼拌區 推介豆腐皮蛋 皮蛋帶點糖心 加上豆腐嘅清香軟滑 帶點酸辣皮蛋香 好令人回味沙律區 現已製成嘅沙律 醬汁調配味道清新 有香芒沙律 海鮮沙律 豬肉沙律 等等 旁邊亦有自選沙律菜和多款醬汁急不及待要開餐了 龍蝦鉗好多肉 海水味重肉質彈牙 蜆冇沙 但唔太肥呢個燒三文魚腩簡直一流我總共食咗三件外皮燒得很香脆肉質嫩滑齒頰留香甜品款式很多 造型漂亮還有自助雪糕區雪糕 味道多 可是質地太軟 未拎到埋位已經溶咗一半即叫即整pancake 可自選配料 熱辣辣外脆內軟

冷盤區有長腳蟹 龍蝦鉗 螺 蜆 海蝦 青口

甜品款式很多 造型漂亮

還有自助雪糕區

雪糕 味道多 可是質地太軟 未拎到埋位已經溶咗一半

即叫即整pancake 可自選配料 熱辣辣外脆內軟

2017-05-14 1712 浏览
爸媽喜歡食自助餐, 今次已是第四次了。 媽媽不愛太多人,所以很早便入座了。可能因為不是季節生蠔比較細少, 但仍然算爽脆鮮甜。有部分龍蝦有龍蝦子, 肉質結實鮮美。 龍蝦仍算鮮,但龍蝦鉗就略為淡味。巴馬火腿是我的至愛,加上蜜瓜令我覺更美好味。青口味道一般,蟹鉗亦味道太淡,但爸爸教愛吃多於愛美味。印尼串燒及沙律吃到飽飽當然要到甜品部百香果餅我一個吃了三個沒有了心太軟只剩下芝士撻去取甜品的時候,見到其他檯面有蟹腳, 但在外面亦看不到, 放是走到壽司部詢問,有沒有沒有蟹。 以往不需要詢問便有的,但今次要詢問先可以領取。 取回來吃,但味道不鮮甜極淡,有少少怪的感覺。羊扒以往陳列出來的,但今次亦都需要詢問有沒有羊扒或羊架才可以領取。焦糖燉蛋是必食的甜品。吃了四次今次是最差的一次,我不敢說我會不會再來,但如果我再來的話,希望同今次不一樣。
可能因為不是季節生蠔比較細少, 但仍然算爽脆鮮甜。

巴馬火腿是我的至愛,加上蜜瓜令我覺更美好味。

青口味道一般,蟹鉗亦味道太淡,但爸爸教愛吃多於愛美味。

印尼串燒及沙律

吃到飽飽當然要到甜品

百香果餅我一個吃了三個

沒有了心太軟只剩下芝士撻

焦糖燉蛋是必食的甜品

2017-04-30
2017-04-27 2058 浏览
其實,我都好耐冇食buffet, 因為我覺得已經唔係間間buffet都好,要搵到好食嘅buffet真係好難,even 係呢間出名嘅香格里拉酒店,我都覺得一般般。 今次嘅主題係蟹,有長腳蟹,有唔同地區嘅炒蟹,um......我覺得就唔係幾特別,又唔算太好食。主要我食左生蠔,因為我勁鍾意食生蠔,不過其實我覺得呢間生蠔唔算太飽滿,但味道其實ok喎,又唔會太腥。仲有飲左老火湯,呢個真心好飲,真心推介。又有食到類似串燒嘅嘢,可以即叫即燒,呢個都真係好食。仲有就係有隱藏式嘅鵝肝,你地記得要問佢地呀!因為佢冇擺出嚟。其中我覺得係幾好嘅佢嘅熱檸蜜係分開上,very nice整體,我覺得食一次都ok既

仲有飲左老火湯,呢個真心好飲,真心推介。
又有食到類似串燒嘅嘢,可以即叫即燒,呢個都真係好食。

其中我覺得係幾好嘅佢嘅熱檸蜜係分開上,very nice

整體,我覺得食一次都ok既

2017-04-23 2193 浏览
由於蟹痴嘅我蟹癮大發、叫咗表姐搵間有蟹食嘅餐廳比我地三表姊妹一齊去擦蟹、表姐終於搵咗香格里拉嘅自助餐,主題係環球美食加推蟹食品。由於訂咗位所以唔使等,環境舒服,但比較嘈, 頭論梗係食我最愛嘅蟹啦,先去攞冷盤有龍蝦、白蜆、有幾種蟹包括長腳鞋、藍蟹、麵包蟹、有啲甩皮甩骨見唔到個殼所以唔知係咩蟹、不過超級失望只食到鹹味完全冇鮮味。龍蝦好多膏但係好鞋都係冇鮮味。生蠔好細隻亦都好瘦唔掂!仲有龍蝦鉗、反而最鮮甜幾好味!冷盤食咗一輪就放棄左。再去攻其他熱食、有鐵板即燒既鵝肝、牛扒。有即煮意粉、即煮冬陰公、湯粉、炒金邊粉、印度咖喱、卡巴、有燒味、燉湯、其中鵝肝幾好食、金邊粉、冬陰公唔掂!再嚟試吓甜品,反而有驚喜!款式十分多、馬卡龍、芝士卡、脆皮窩夫、奶凍、芝士餅、好多好多款,樣樣都好出色。最後埋單白金咭有七五折,每人大約$500 ,如果計食海鮮我唔會再選擇佢,但$500只食甜品我又覺得唔值囉!
仲有龍蝦鉗、反而最鮮甜幾好味!
2017-03-23
  • 甜品
  • 甜品區
  • 鵝肝多士
2017-04-19 3445 浏览
上年親友請我到這酒店吃自助晚餐,已被它的海鮮陣深深吸引,時常想再來吃。今次終於有幸重臨。第一樣去食,當然係海鮮龍蝦充滿羔,肉質雖然一般,但我喜歡龍蝦羔的味道。這晚供應法國蠔,較為瘦小,但充滿了海水味,肉質鮮嫰。長腳蟹好多肉,味道鮮甜。還有藍青口和蜆,都好鮮甜。海鮮太好味,吃了兩轉。刺身款式只得三款,太少了。刺身都新鮮,我不喜歡魚生部嘅安排:客人自己攞碟,然後你向師傅說要什麼,他切好魚生後,就咁將一大份魚生凌空遞向你拿住的碟上,客人與師傅之間係有一些距離,要客人伸長隻手,食物全無賣相,感覺不好,而且給我一個人的份量很多,每樣有四大件,吃完已覺飽肚,導致之後食唔到好多野。上圖是自己回座位後執過的。當晚睇唔清楚魚生櫃內有什麼刺身。串燒雞肉味道和肉質一般,但個醬好好味。米紙卷味道普通,可以不試。西冷扒燒得好好,肉質嫩滑冇痴牙。肚子只剩下很少空間,要吃甜品了。即製班戟非常好味,要了香蕉果仁加杧果汁,自己加上水果。班戟夠蛋味又不太甜。甜品款式多,幸好和朋友分來食,否則食唔到咁多款。這個月酒店自助餐主題係抹茶,所以有很多抹茶甜品,但味道都是一般。這次我主要是來吃海鮮,所以都能滿足而回的。酒店有好多食
第一樣去食,當然係海鮮
龍蝦充滿羔,肉質雖然一般,但我喜歡龍蝦羔的味道。
這晚供應法國蠔,較為瘦小,但充滿了海水味,肉質鮮嫰。
長腳蟹好多肉,味道鮮甜。還有藍青口和蜆,都好鮮甜。
海鮮太好味,吃了兩轉。
當晚睇唔清楚魚生櫃內有什麼刺身
串燒雞肉味道和肉質一般,但個醬好好味。
米紙卷味道普通,可以不試。
西冷扒燒得好好,肉質嫩滑冇痴牙。
肚子只剩下很少空間,要吃甜品了。
這次我主要是來吃海鮮,所以都能滿足而回的。
酒店有好多食物提供的,但不夠海鮮吸引,所以吃的種類不多。
朋友喝了中湯,只覺得普通,冇特色,魚蛋湯麵有很重梘水味。
服務員由訂枱至結帳都很有禮貌,但可能人手不足,很多時沒有及時幫我們收碟,那杯歡迎飲品--橙汁,更在半個多小時後才送上。
2017-04-18
2017-04-17 2566 浏览
復活節假期尼左香格里拉食lunch buffet,今次係第三次尼啦~ 用openrice優惠券有7折,埋單三百幾蚊位,都唔算係太貴! 假期有好多人食,食物選擇都係算多,都有d綠茶口味的食物,綠茶炸魚柳同綠茶朱古力蛋糕幾好食~ 熱食款的黑松露蒸蛋好好味! 今次見到有炒銀針粉,食落覺得好有獲氣,好食! 甜品款都有d復活節蛋糕,但我就覺得甜得濟! 有乳酪雪糕,健康d都ok好食,h字頭雪糕款都係咁多!尖沙咀區尼講我覺得香格里拉buffet真係好食d!
2017-04-15
  • 綠茶炸魚柳
2017-04-11 3644 浏览
好耐都冇來香格里拉食自助餐啦,所以今次真係好期待!一嚟到見到好多嘢食真係令人食指大動,不過其實佢嘅食物又唔算太多但每樣都好新鮮。不過我覺得係魚生嗰度嘅侍應就唔係幾好啦,我哋要問佢先可以攞嘅但佢地唔知係咪唔識點切,所以啲魚生好似一大堆野咁掟落我地個碟 每塊又有少少連住好核突咁不過呢度嘅海鮮就真係值回票價啦,你可以睇吓啲龍蝦鉗好大隻,用手推一推好容易就可以食到。蟹腳都係一件件嘅所以唔使自己點剪嘅,用筷子就可以輕輕推出嚟㗎啦。半邊開嘅龍蝦亦都好新鮮,好滿意!所以我覺得最回本係海鮮當日亦都有生蠔供應,我聽到隔離枱話覺得好新鮮好好味,不過我自己就冇食但大家都可以試一試。甜品睇落有好多,但其實好多都係太飽肚嘅cup cake ,我就唔想多食啦。不過佢哋嘅焦糖燉蛋真係做得好出色,我食咗兩件都仲想再食,裏面嘅蛋做得好香滑又唔會過甜真係好有水準。另外呢度有好多款Haagen-Dazs嘅雪糕,我就最鍾意食曲奇味,配埋佢哋自己嘅脆筒真係好好味啊。最後想食啲蔬菜同水果,專登影低咗因為覺得好翠綠好新鮮,同埋豆角可以配唔同款嘅鹽,有玫瑰味有薰衣草味等,我覺得好新奇,大家都不妨試吓啦!
好耐都冇來香格里拉食自助餐啦,所以今次真係好期待!
  • 海鮮
  • 龍蝦
2017-03-28 3813 浏览
好耐冇食過酒店自助餐,今日朋友生日就一齊去食。尤其我哋都鍾意食海鮮,咁呢間打正旗號食海鮮嘅酒店就最啱我哋啦!一去到見到好多生蠔、龍蝦、唔同嘅海鮮刺身等等.......見到各款顏色好有光澤,極度新鮮,我哋返埋位逐樣逐樣試,結論係大家都非常滿意海鮮嘅質素,一係非常之夠份量又大隻,二係好清甜。而熟食方面亦都有好多選擇,當然我哋主力食海鮮已經食到八成飽。最後,就食咗少量嘅熟食,留返個位食咗個chocolate cake做甜品,開心滿足的一晚!