环境:光猛舒适,枱与枱之间有一定嘅距离,无奈有啲6-8人枱,咁啱坐正隔离就会好应声。自助餐攞野食嘅位置都安排得唔错,唔会有一班人长期围住排队攞嘢食。*服务:门口reception态度一般般,入面嘅侍应服务唔错,勤力执碟执碗,有礼貌。值得一赞系因为附近枱太吵,我哋想换位,咁啱系12点开餐之前前,佢愿意安排其他位俾我哋。*海鲜:青口、小龙虾、面包蟹、波龙虾钳海鲜质素普通,食完一转冇兴趣再食第二转喇,我都见其他枱食完都冇再特别出去抢。*刺身:三文鱼、吞拿鱼、鲷鱼师傅切得相当厚身,三文鱼10分有8分,其余两个都系仅仅合格。*铁板烧:牛肉、猪扒、三文鱼师傅好努力咁烧,但永远都烧唔切牛肉,试过牛肉、三文鱼,牛肉用松肉粉腌过,三文鱼油香且味浓。*烧牛肉西冷、西式菜式、汤烧牛肉系意外收获,厚切都唔韧,咬落去系好香嘅牛肉味,比铁板烧牛扒更加好食!我食咗烧杂菜,饮过红萝卜汤,都系属於正常发挥。*印度菜三四种咖哩、tandoori chicken、两种naan、印度薄脆,冇乜人攞,试过一两种,唔建议。*中菜、烧味、面档普通正常发挥。冷盘、沙律、芝士普通正常发挥,芝士有blue cheese~夹面包食好正,单
海鲜:青口、小龙虾、面包蟹、波龙虾钳
刺身:三文鱼、吞拿鱼、鲷鱼
铁板烧:牛肉、猪扒、三文鱼
烧牛肉西冷、西式菜式、汤
印度菜
中菜、烧味、面档
普通正常发挥。

冷盘、沙律、芝士
普通正常发挥,芝士有blue cheese~夹面包食好正,单纯系个人口味。
日式串烧
正正常常,有唔同种类,鸡软骨、鸡翼、牛舌、秋葵等等,主要系食串烧酱汁。
甜品、水果
甜品整体属於中上水平,我食咗七八成甜品,唔会太甜,整体好食但唔会有特别惊艳嘅地方,有日式蕨饼食都算系惊喜。唯一要弹系炖蛋白炖到老晒,起泡。反而焦糖炖蛋非常出色,炖蛋滑、焦糖脆。
雪糕
有五六种雪糕杯可以任拣,有hagen dazs同维记榴连味,全部都系正常size,所以食完一杯就可以byebye,饱到飞起。
总结
如果系俾正价自助午餐$428,我就觉得唔抵食,但咁啱有酒店做优惠,买二送一,都可以考虑吓过下口瘾食一次咁大把。
2022-06-07
6天前 0 浏览
自助餐 💰$600 汇丰信用卡75折1️⃣冷盘:海鲜:龙虾、翡翠螺、青口、面包蟹、白虾、小龙虾🦞推荐指数:👍🏻👍🏻海鲜类新鲜 味道不会过咸 保留了食物原味 但鲜味欠奉 口感偏硬🫣由其翡翠螺 需要花时间咀嚼 不建议没有牙力的人食用😂泰式:酸辣凤爪、烧牛肉番茄青瓜沙律、芝麻酱豆腐沙律、青木爪大虾沙律🥗推荐指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻泰式头盘表现出色😋酸辣凤爪够酸亦够辣 凤爪口感爽脆👍🏻烧牛肉沙律的牛味浓 大虾沙律的虾亦脆口2️⃣热荤:烧牛肉配薯仔🥔、烤羊架🐑、烧牛肉🐂、烧乳鸽、寿喜烧牛肉+萝卜、芝士焗龙虾🦞、烧扇贝、烧三文鱼、蒸鱼、烧大虾、鲍鱼炆花胶冬菇鹅掌、南瓜天妇罗推荐指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最欣赏😍烧扇贝 鲜甜美味 粉丝索晒扇贝的汁 好味最惊喜🤩烤羊架 羊羶味不算不浓 肉味香浓 而且熟度刚刚好 不会太熟汤品:茶树菇鸡脚花胶炖瘦肉汤🍲推荐指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻足料炖汤 无味精 味道较清淡 养生之选 目测当天人手一盅🥰系必食之选3️⃣甜品即做车轮饼、芒果糯米糍、咖啡蛋白杏仁饼、开心果士多啤梨蛋卷、生朱古力、伯爵茶慕丝卷、沙翁、抹茶红豆蛋糕、葡挞、炖蛋白、Häagen-Dazs 雪糕、Movenpick雪糕、
自助餐 💰$600 汇丰信用卡75折
1️⃣冷盘:
海鲜:龙虾、翡翠螺、青口、面包蟹、白虾、小龙虾🦞
推荐指数:👍🏻👍🏻

2️⃣热荤:
最欣赏😍烧扇贝 鲜甜美味 粉丝索晒扇贝的汁 好味

汤品:茶树菇鸡脚花胶炖瘦肉汤🍲

3️⃣甜品
即做车轮饼、芒果糯米糍、咖啡蛋白杏仁饼、开心果士多啤梨蛋卷、生朱古力、伯爵茶慕丝卷、沙翁、抹茶红豆蛋糕、葡挞、炖蛋白、Häagen-Dazs 雪糕、Movenpick雪糕、软雪糕⋯⋯
最开心🥳沙翁 甚少地方见到的怀旧小食 烤得香脆 裹上沙糖 💯
最值得🥰车轮饼 斑兰加央口味 内陷甜而不腻 即使食到饱饱 亦能自己解决成个😂

4️⃣饮品
橙汁、汽水、啤酒任饮 向侍应落单 而且侍应会不停地续斟 保证不会口渴😂另包含一杯餐茶 热柠檬水🍋够养生 无特别之处😛
CP值最高的一间自助餐 虽然取食物区域狭窄 但食物种类繁多 有目不暇给的感觉 所有食物都非常吸引😍

总评

总评
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
见HSBC汇丰信用卡去Cafe East食buffet有75折,同埋做东南亚主题,嗱嗱临打电话去book位, 我都系预早一个月book位先可以食到呢一餐,真系估佢唔到咁旺场🥳因为我哋怕嘈,都要求服务员安排静小小嘅位置比我地,不过佢讲明静啲嘅位置系唔近攞嘢食嘅地方同埋会系餐厅外围,咁我地都okay嘅👍自助餐6:30~9:30,我地6点10分到达都已经排长龙😅我哋都好快入座,被安排坐法国餐厅旁嘅位置,服务员先放低橙汁,原来自助餐系包橙汁汽水啤酒任饮架🤩等到够钟我哋就自己开始去攞嘢食✌️四五年前左右我都嚟食过一次,记忆之中食物种类唔太多。但今次去出奇地好有惊喜😆热食选择有好多,例如天妇罗,咖喱,串烧,海参鲍鱼,蒸鱼,蒸虾,芝士焗龙虾等等…冷盘选择都好多同埋卖相都好精致💯…不过就无生蚝同长脚蟹;仲有高质中式炖汤👍。甜品种类都有好多,全部都系好精致细细件,亦都有即做嘅车轮饼(可以拣唔同嘅馅料)同埋我最锺意嘅槟城薄脆😍😍;雪糕系Movenpick同埋维记榴槤雪糕,另外佢仲有一部自助乳酪雪糕机🍦🍨不过就有少少扣分位,就系可能服务员人手不足,当晚帮忙执碟及斟水嘅次数都比较疏落😅总结:整体上食物质素好好,

总结:整体上食物质素好好,我嘅buffet list 又多一个啦😇,热盘嘅种类都比较多,同埋都好适合老人家食,另外自助餐价钱已包任饮汽水果汁同啤酒,餐茶会再另上,性价比都高呀🥰
冷盘
中式炖汤
雪柜区
  • 槟城薄饼
2022-07-25 1104 浏览
千禧新世界酒店🔥😂😂冇详细睇啲野食,晚餐一见到真系盆菜嘅时候都真系吓亲,因为我同朋友都唔系好锺意食盆菜,同埋配红酒呢个组合真系几kam🥲仲要我哋都系唔饮红酒🥴如无意外应该唔会再拣呢个menu嘅package🥸但系我去咗望左望佢个dinner buffet好多选择😍我下次一定会试💜早餐buffet选择比较少😢味道不过不失, 整体表现正正常常,不过包埋嘅就几抵嘅🥰🔥评分: 3/5
千禧新世界酒店🔥

🔥评分: 3/5

2022-07-25 1115 浏览
一个月前订星期五晚buffet, 成功候补, 坐在最近餐厅的走廊位, 也方便, 灯光气氛不及餐厅内个人认为最佳广东话食评Youtuber Alfred Chan 说是 2021 最好食 buffet, 计埋价钱, 十分同意冻龙虾 (多膏,嫌未够水润) , 冻蟹翡翠螺正常, 泰式酸辣汁加分不少, 串烧牛柳 (淋滑味浓), 牛舌, 铁板鹅肝(酒店网页说星期五六日供应, 这三天贵数十元, 质素一般, 过火), 铁板和牛, 虾爽淋, 人参鸡汤清香, 茶树菇汤惹味, 槟城甜薄饼最好别取预先整好, 有些淋, 但花生酱牛油甜度很夹, 班兰雪芳蛋糕全晚最爱, 像新加坡 Bengawan Solo, 香且软全港最佳 buffet 个人首选是金钟 JW Marriot, 计及价钱 (通涨下盛惠$9XX) 及太难订, 这里很抵食二人行, 预早登记Epicure 会员, 折实约$630, 三人约$570一把年纪食buffet 不易回本, 但计及坊间稍企理都要$400+, 而这儿所有食物做 a la carte 都对得住$400+,  还是推荐

2022-07-22
2022-06-14 3245 浏览
千禧新世界酒店房价包埋食自助早餐😛❤️食到好饱代替埋lunch~ 聚贤荟楼层客房~於聚贤荟享受全天候供应之美点及傍晚鸡尾酒就未有时间试啦😣食物种类丰富饮品多选择(可以另叫/出去拎) 冻橙汁好饮~ 😁热牛奶都好饮整体而言饮品质素唔错~另外出去拎嘢食嘅时候亦都见到有其他冻嘅水果橙汁亦都有益力多👍🏻😆 由头到尾炒蛋都劲多人排队🤣但真系劲好食,不过小心拎碟嗰阵时会有啲热,只可惜我食嗰阵时已经饱咗唔系几食得落❤️😛 乾蒜四季豆好味,食过返寻味鱼柳okay 蜜瓜好味😋火龙果冇咩特别芝士冻三文鱼丶薯饼还可以中西式包点松饼窝夫🥞一般.唔够香口挞亦都麻麻地点心烧卖味道令人失望😞当日仲见到有yogurt~ 结论:某啲食物ok. 房价包埋可以一试,如果特登嚟食嘅话就不必啦
千禧新世界酒店房价包埋食自助早餐😛❤️
食到好饱代替埋lunch~
聚贤荟楼层客房~
於聚贤荟享受全天候供应之美点及傍晚鸡尾酒就未有时间试啦😣
食物种类丰富
饮品多选择(可以另叫/出去拎)
冻橙汁好饮~ 😁
乾蒜四季豆好味,食过返寻味
鱼柳okay
蜜瓜好味😋
火龙果冇咩特别
芝士冻三文鱼丶薯饼还可以
中西式包点松饼窝夫🥞一般.唔够香口
挞亦都麻麻地
点心烧卖味道令人失望😞
当日仲见到有yogurt~
2022-05-23
早餐
  • 炒蛋
  • 四季豆
2022-06-14 3432 浏览
现在晚餐买二送一,啱晒一家三口去喇虽然冇长脚蟹脚和生蚝,但其他食物的质素都很好,汽水啤酒任叫,性价比很高。甜品出色,有鲍鱼,羊架很好吃,乳猪我就觉得麻麻地,不吃也不算损失甜品真的很精致
2022-06-12 2384 浏览
我最锺意来到这里食自助餐,因为他周不时都会有推出优惠例如买二送一之类的。虽然有优惠,但这间餐厅也不会将货就价,反而会提供不同主题,不同地方的食物。我食自助餐的习惯是第一轮一定会食海鲜,这里的海鲜十分鲜味,虽然是冷盘,但也不会雪得很硬。
2022-05-06 4290 浏览
买左个staycation package,$1400包住同lunch buffet、tea set同早餐buffet~lunch buffet我觉得有D失望,质素一般般😐反而早餐buffet又几唔错喎😂去到餐厅系八点半度,一坐低已经有staff问想饮乜餐茶~不过buffet出面有得自己斟果汁,所以我净饮果汁冇叫餐茶😆每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~当中有比较少见嘅黑莓jam😳出去行左一圈,食物种类唔算多,但样样有D咁~中式点心试左个牛肉烧卖,正正常常~粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~试左皮蛋瘦肉粥,好食过琴日lunch个海鲜粥😂至少今次个粥有味先😂琴日个海鲜粥食落冇海鲜味,同白粥加几粒海鲜冇分别🤷‍♀️西式不外乎烟肉肠仔、薯饼、茄汁豆呢D,都有嘅~仲有烧火腿😱冇谂过早餐会有烧火腿食😳egg station度,见有网友反映过D蛋煮得好熟🤦‍♀️但我今次试左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢个问题😚奄列好足料,好好食😍煎蛋同炒蛋都唔错,几有蛋味😋不过佢D沙律、coldcut、生果个part摆得好随意,完全冇想夹嘅意欲🤦‍♀️同埋芝士款式唔多……呢度都有cornflakes、麦皮,睇落都几多款~隔离有鲜奶、
lunch buffet我觉得有D失望,质素一般般😐
反而早餐buffet又几唔错喎😂

去到餐厅系八点半度,一坐低已经有staff问想饮乜餐茶~

每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~
当中有比较少见嘅黑莓jam😳
出去行左一圈,食物种类唔算多,但样样有D咁~

中式点心试左个牛肉烧卖,正正常常~
粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~
试左皮蛋瘦肉粥,好食过琴日lunch个海鲜粥😂
至少今次个粥有味先😂
琴日个海鲜粥食落冇海鲜味,同白粥加几粒海鲜冇分别🤷‍♀️
西式不外乎烟肉肠仔、薯饼、茄汁豆呢D,都有嘅~
仲有烧火腿😱
冇谂过早餐会有烧火腿食😳
但我今次试左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢个问题😚
奄列好足料,好好食😍
煎蛋同炒蛋都唔错,几有蛋味😋
同埋芝士款式唔多……
呢度都有cornflakes、麦皮,睇落都几多款~
隔离有鲜奶、乳酪同果汁😏
仲有益力多😂
不过果汁就得🍊橙汁、🍎苹果汁、🍍菠萝汁同🍅番茄汁~
反而奇怪点解会冇西柚汁😢
另外佢个pastries又几有惊喜👍
见佢呢part都几多野,而且好多都写住自家制,所以试多少少~

🥐牛角包一般般😐
鸡尾包,早几日朋友来statcation时话闻落好香,应该几好食;
但我食落又觉得一般般,椰丝馅唔多🤷‍♀️
反而个苹果金宝丹麦酥几有惊喜👍
好酥脆,同埋个馅好好食😋
最後总结系,佢呢个早餐buffet大致上质素唔错😚
我想食嘅野都有😊
不过可能有D part要执得整齐少少?!
服务上,无论系厨师waiter,D staff都好有礼貌,收碟又收得好快👍
2022-05-06
早餐
2022-05-02 3631 浏览
呢间酒店嘅自助餐 负评较少,而且会员有75折,所以过嚟试下。平日中午已经几乎满座,不过餐厅楼底高, 不会太过嘈杂。而且位置不会过於密集,所以都坐得舒服。餐厅值得欣赏嘅地方有以下:侍应服务殷勤,而且会主动过黎帮你斟橙汁。海鲜粥有原粒带子,有惊喜。点心有3款选择,质素高。即烧的串烧几特别,但一些比较贵价的食材,如虾和多春鱼,食完一转已经冇再出。大部分甜品都值得得试,尤其法式炖蛋、维记的榴槤雪糕杯和即场整的pancake。比较失望的地方则是酒店的肉类质素普通,如牛仔骨,烤猪扒,牛柳粒等都没有什麽肉味。海鲜冷盘的选择少,而面包蟹也没有什麽膏。总括来说这里比较适合有个甜品胃的你,如果主食,质素只能说是正常,没有特别大惊喜。
呢间酒店嘅自助餐 负评较少,
而且会员有75折,

所以过嚟试下。
平日中午已经几乎满座,
不过餐厅楼底高, 不会太过嘈杂。
而且位置不会过於密集,
所以都坐得舒服。
餐厅值得欣赏嘅地方有以下:
侍应服务殷勤,
而且会主动过黎帮你斟橙汁。
海鲜粥有原粒带子,有惊喜。
点心有3款选择,质素高。

即烧的串烧几特别,

但一些比较贵价的食材,
如虾和多春鱼,食完一转已经冇再出。
大部分甜品都值得得试,

尤其法式炖蛋、维记的榴槤雪糕杯
和即场整的pancake。

比较失望的地方则是
酒店的肉类质素普通,
如牛仔骨,烤猪扒,牛柳粒等

都没有什麽肉味。
海鲜冷盘的选择少,

而面包蟹也没有什麽膏。

总括来说这里比较适合有个甜品胃的你,

如果主食,质素只能说是正常,
没有特别大惊喜。
2022-04-26 2654 浏览
睡觉睡到自然醒,早餐吃到没人影。这是住酒店的好处。这里环境舒适,窗外绿叶一片,视野开阔。食物选择不算多,但贵精不贵多。服务到家,吃完的杯碟很快收拾,最喜欢这里的杂果麦包,烤得脆香,涂上牛油,美味非常👍。
2022-04-16 2943 浏览
🏨再次入住904平方尺的海景套房,在房内享用西式海陆滋味盆菜👏🏼(二人份量),包括1. 西班牙黑毛猪扒🐖2. 澳洲虎虾🦐3. 法国春鸡🍗4. 澳洲牛柳🥩5. 澳洲羊扒6. 烤焗新薯🥔、甘笋🥕、粟米🌽、车厘茄、芦笋⋯整体而言,所有肉的质量都不错,全部是新鲜的,个人喜欢虎虾,肉质爽弹又有烧烤香味、牛柳软嫩,外皮微脆、羊扒处理得好,不太羶,沾上红酒烧汁更惹味⋯边吃边看着令人身心舒畅的海景,乐事也😁
1. 西班牙黑毛猪扒🐖
2. 澳洲虎虾🦐
3. 法国春鸡🍗
4. 澳洲牛柳🥩
5. 澳洲羊扒
6. 烤焗新薯🥔、甘笋🥕、粟米🌽、车厘茄、芦笋⋯

边吃边看着令人身心舒畅的海景,乐事也😁
外卖送餐
久违了的自助餐,今次黎到位於尖沙咀千禧新世界酒店🏨Staycation package 包双人用自助早餐🥣、自助午餐、房内下午茶🫖同一晚住宿,都系人均1000 蚊,十分抵玩😍。Cafe East 环境阔落,座位相隔算几开,枱与台之间有一定距离,食得安心。沙律🥗:新鲜杂菜生菜、蕃茄仔、粒粒饱满粟米🌽粒,仲有超健康羽衣甘蓝🥬、仲有红菜头同藜麦、已调好味既蟹肉吞拿鱼蝴蝶粉,整体好高质。刺身:三文鱼🍣、希灵鱼、吞拿鱼、非常优质新鲜,至少有四款刺身,仲可以有酸姜配搭,不错👍🏽。中式粉面有车仔面、唔够饱可即场享用自选配料车仔面,仲有山竹牛肉、炖汤,老人家都啱食。海鲜类:非常弹牙海虾、比较细粒嘅清甜青口、仲有好少见到既小龙虾🦞只只都鲜甜爆膏😍面包蟹略嫌细只,但钳位都实肉,是但食几款都好回本😆印度🇮🇳区:牛油🧈鸡肉配蒜蓉烤包,媲美坊间正宗印度咖喱🍛,香辣惹味,重点系要试下姜味浓印度奶茶☕️好特别。熟食区:厨师即场处理铁板烧,和牛牛扒、三文鱼🍣羊架,热辣辣高质,仲有炸猪扒天妇罗🍤连烤羊髀都有,唔可以错过嘅系职场切肉眼牛扒,肉味香浓,齿颊牛香!最惊喜竟然提供汽水🥤,橙汁任饮。方面绿茶🍵芝士奶冻、窝夫🧇、芒果

最惊喜竟然提供汽水🥤,橙汁任饮。

方面绿茶🍵芝士奶冻、窝夫🧇、芒果布甸、鲜果挞、黑森林卷等,样样甜品都好有心思,仲有哈根达斯雪糕🍦,必食维记榴连味雪糕🍦,啖啖榴连香,不得了。

总结:
非常抵食自助午餐 性价比极高
唯海鲜款式可再多点 地方不大
整体贵精不贵多

#尖沙咀#千禧新世界酒店🏨#西餐厅#自助午餐#窝夫🧇#奶冻#性价比高
新年喺千禧新世界酒店同家人staycation,刚好package包自助午餐及早餐,知道佢哋嘅自助餐好评如潮,今次特登嚟试吓。由於防疫关系,每枱食客旁边都有透明胶板挡住,而且将自助餐厅对面餐厅的位置也开放比食客坐,用餐环境非常优雅宽敞。自助午餐非常丰富,今次以韩式食品做主题,种类繁多,有多款刺身如吞拿鱼、三文鱼、迷你刺身丼,海鲜有面包蟹蟹盖、小龙虾、青口,但系蟹盖要特登问餐厅师傅攞先有。鲍鱼鸡汤真材实料,真系食到鲍鱼㗎!好多食客排晒长龙,争住食即烧韩式和牛及羊架,仲有多款风乾火腿、芝士及烟三文鱼,其中餐厅整嘅各款法式面包最出色,佢哋嘅面包师傅好有水准👍🏻👍🏻👍🏻餐厅有专门做印度菜嘅师傅,自助餐区嘅印度咖喱同薄饼都唔错,最有特色嘅系印度奶茶,又甜又辣又香又滑有玉桂香,一试难忘,好特别😋😋😋餐厅嘅甜品有质素,有好多选择,抹茶慕丝表面有一层奶盖,轻飘飘的,又唔会太甜,其他餐厅都未见过呢款甜品,还有抹茶芝士蛋糕、几款Häagen-Dazs雪糕、乳酪雪糕机,及榴槤雪糕等,水果亦都非常新鲜,餐饮如可乐、果汁等也是任点任叫的,热嘅餐茶就只有一杯。这个午餐自助餐原价都系每人$300几,整个自助餐环境、

刺身海鲜

海鲜及巴马火腿种类多

面包蟹盖要特登问师傅攞

鲍鱼鸡汤真材实料,真系食到鲍鱼㗎!

鲍鱼鸡汤

自助午餐种类多,面包好好味

印度奶茶有特色

餐厅嘅甜品有质素,有好多选择,抹茶慕丝表面有一层奶盖,轻飘飘的,又唔会太甜,其他餐厅都未见过呢款甜品,还有抹茶芝士蛋糕、几款Häagen-Dazs雪糕、乳酪雪糕机,及榴槤雪糕等,水果亦都非常新鲜,餐饮如可乐、果汁等也是任点任叫的,热嘅餐茶就只有一杯。这个午餐自助餐原价都系每人$300几,整个自助餐环境、食物质素、种类都系上乘,系高CP值嘅自助餐,好想下次再去食😋

甜品种类多

甜品种类丰富

水果新鲜

但第二日食佢嘅自助早餐,明显失色,种类比起其他酒店嘅自助早餐少好多,有日式煎鱼,但系就冇米饭,印度食物也没有了,连早餐常见嘅朱古力类蛋糕也没有,真的有点失望,虽然如此,但面包仍然非常好吃,可惜早餐时间由早上7点到10点,好早完结,要早啲起身食。

自助早餐面包好食

水果新鲜
自助早餐面包好食
  • 印度奶茶
2022-02-03 2967 浏览
之前食过一次自助晚餐,今次朋友庆生,再食,今次食星期日午餐。早一个月前book,12月份冇任何优惠,自助午餐好似要成400-500,几多钱已经唔记得。可能冇优惠,当日唔满座。待应安排我哋坐系餐厅入口左边嘅位置,枱同枱之间距离都够,人唔多,所以都清静,没有要排队拎食物,或者食物清盘情况。食物种数好多,中式,试咗大虾带子抄菜心,上汤蒜头菜苗,蒸鱼,食材新鲜,有酒楼水准,仲有叉烧,海南鸡同烧鸭。西式都好多款,有炸虾,白汁意粉,牛肋骨,切牛扒,串烧等等,冷盘有沙律bar,cold cut, 火腿芝士,刺身有三款唔吸引,冻海鲜有龙虾仔,龙虾蚶,面包蟹,青口,都几失望,龙虾蚶冇味,仲有出水嘅。甜品雪糕好多款式,我冇食,看来唔错。当然晚市更多甜品选择啦。整体来讲,如果有返之前嘅二送一就会再帮衬。⋯⋯