2023-02-23 490 浏览
住係朗屏附近但一直都冇去食只係知道有呢間💫今日就食咗一個卡邦尼意粉🍝完全係我鐘意食嘅味道!芝士味唔會好重同埋自己一個人食晒都唔會滯,真心是不錯的😁環境都好舒服同埋可以坐得好耐😜
2022-11-21 317 浏览
去咗間元朗pet friendly既餐廳~ 一行到店門就見到好靚既花花牆🌸 兔仔造型好可愛阿!🐰狗狗需要坐室外,呢度既姐姐都好pet friendly,見🐶🐶熱會拎風扇俾🐶用,仲過黎同🐶玩添阿😄煙三文魚蛋沙律牛角包味道唔錯,如果牛角包脆啲會更好🥐 肉眼扒竹炭漢堡包入面既扒好厚,抵食,只係有少少韌🍔香蕉抹茶鮮奶好有香蕉味,好飲👍🏻呢度既花花牆真係好岩食個tea,影靚相打卡卡😍!泊車:可以泊係門口🚗

呢度既花花牆真係好岩食個tea,影靚相打卡卡😍!

泊車:可以泊係門口🚗
肉眼扒竹炭漢堡包
香蕉抹茶鮮奶
  • 香蕉綠茶鮮奶
2022-09-03 233 浏览
餐廳以兔子為裝潢主題,無論是墻身的佈置、店內的擺設或是杯具,都可找到兔子的蹤影‼️🐇 小店也是一間動物友善餐廳,不防帶著家中的毛孩來逛逛吧‼️🐶▫️❥$𝟵𝟱 肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條🍔竹炭包夾著新鮮的沙律菜和很大一塊的肉眼扒‼️🥩 肉眼扒肉質柔嫩‼️👅 車打芝士、忌廉芝士製成的醬汁很滋味‼️😋▫️❥$𝟳𝟬 新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油闊條麵🍝清新的闊條麵很美味‼️👍🏻 很喜歡帶點辣的口感‼️👍🏻 雞肉很嫩嫩的‼️😉▫️❥$𝟳𝟱 煙三文魚牛油果沙律🥗沙律菜很新鮮‼️醬汁有凱撒汁、黑醋汁、芝麻醬、蜜糖芥末醬可選擇‼️😌▫️❥$𝟵𝟬 小食拼盤🍱分別有薯絲蝦、網紙春卷、薯角、香茅魚餅、芝士年糕、忌廉蟹肉薯餅‼️最喜歡微辣的魚餅和爆餡的芝士年糕‼️🤩▫️❥$𝟯𝟵 ᴅɪʀᴛʏ☕️❥$𝟮𝟵 香蕉抹茶鮮奶🍵抹茶中滲透出香蕉那甜甜的香味,第一次喝,挺喜歡的‼️🍌

❥$𝟵𝟱 肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條🍔

❥$𝟳𝟬 新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油闊條麵🍝

❥$𝟳𝟱 煙三文魚牛油果沙律🥗

❥$𝟵𝟬 小食拼盤🍱

❥$𝟯𝟵 ᴅɪʀᴛʏ☕️
❥$𝟮𝟵 香蕉抹茶鮮奶🍵
抹茶中滲透出香蕉那甜甜的香味,第一次喝,挺喜歡的‼️🍌
2022-09-01 169 浏览
通常喺元朗搵食都好少會去朗屏 其實朗屏都有唔少既餐廳🍴呢一日晚餐就去咗Cafe 52🐰呢度有得唔得室外同室內嘅座位🪑 餐廳既裝修都好少女💖粉粉的 係我鍾意既style🤭呢餐晚餐我地叫咗肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配牛角包及薯條🥐、新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油寬條麵🍝、煙三文魚牛油果沙律🥗、黑松露薯條🍟、玫瑰梳打🌹、荔枝梳打🍹、薄荷朱古力咖啡☕️整體黎講Cafe52嘅價格相對平🤩有樣特別之處就係呢度既包類、意粉、醬汁都有唔同既選擇✅唔似好多cafe都係固定嘅👐🏻環境都好舒服😌店長十分友善🥰而且都見到唔少人係一家大細黎用餐😋非常適合同朋友或者家庭聚餐👨‍👩‍👧‍👦

2022-08-28 129 浏览
搵到間勁抵食嘅元朗cafe,環境舒服,都幾大間,墻上有好多假花做裝飾,仲有戶外嘅座位,好啱打卡。嘢食抵食又大份,味道都好唔錯,如果屋企樓下有間咁嘅cafe就好啦😆煙三文魚牛油果沙律,$75沙律賣相唔錯,除咗煙三文魚,仲有牛油果、青瓜、各類新鮮蔬菜,慣咗一定要食啲菜先再食其他嘢嘅我,幾乎一個人食晒成個沙律🤣香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條,$75好鍾意呢個漢堡,份量好足之餘,賣相都好好,塊雞扒大到,好似食緊扒咁,加入芝士,好好味,最正係個竹炭包,好有咬口,如果有得單買呢隻包返屋企做早餐就正啦☺️韓汁海鮮意粉配煙三文魚,$75配料有八爪魚、蜆、煙三文魚、蟹柳,配上少少辣嘅韓汁,好惹味。意粉揀咗闊意粉,有咬口又掛汁,非常唔錯😌豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥末忌廉汁通粉,$80勁足料,豚肉腩片多到,仲要塊塊都勁大塊,肥瘦適中,好好味。醬汁係忌廉汁,配通粉一流,啖啖都充滿醬汁,連平時麻麻地通粉嘅我都食到停唔到口,不過食完真係好飽🤣小食拼盤,$90非常豐富嘅小食拼盤,推薦人多一定要試,當中嘅網紙春卷、薯絲蝦非常好味,外層炸得勁脆,仲有芝士年糕都好正呀,芝士勁流心。蜜糖燒雞翼,$55好耐冇食燒雞翼啦,一口

煙三文魚牛油果沙律,$75

香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條,$75

韓汁海鮮意粉配煙三文魚,$75

豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥末忌廉汁通粉,$80

小食拼盤,$90

蜜糖燒雞翼,$55

好耐冇食燒雞翼啦,一口氣食咗2隻,好開心,蜜糖同雞翼永遠都係絕配。

綠茶鮮奶,$29

勁濃嘅綠茶味,鮮奶都係,濃郁嘅程度真係好有驚喜,鍾意抹茶嘅人一定要試。

薄荷朱古力咖啡,$39

朋友佢最愛薄荷朱古力,呢度竟然有咁配搭嘅咖啡,杯嘢真係好濃,佢好開心😃。

2022-08-27 58 浏览
嚟到位於元朗 以兔子做主題嘅Cafe 52🐰舖頭嘅位置其實比較近朗屏西鐵站 由朗屏站行落去大概5分鐘路程就到 都幾方便 望一望餐牌 最令我驚喜嘅係價錢 大部份嘅食物售價都好相宜 而食完之後 絕對覺得物超所值 因為食物嘅質素都相當唔錯叫咗兩個小食黑松露薯條 份量多 薯條香脆 除咗黑松露醬 亦都準備咗一兜茄汁 可以兩種口味。香辣蜜糖燒鷄翼 皮脆肉嫩 蜜糖味比辣味多。午餐我要香煎龍脷柳煎蛋飯配蕃茄沙沙醬 魚肉幾嫩 配蕃茄沙沙醬 再加煎蛋撈埋飯食 好夾。朋友要咗個豚肉腩片新鮮什菌配日式芥末忌廉汁長通粉 豚肉腩片配燒汁 口感唔錯 佢話最正係芥末忌廉汁好好味。

這是一間位於朗屏8號隔離的cafe!招牌是花花牆及淺粉色兔子主題牆,估佢唔到嘅係呢度提供5個飯餐做精選午餐,價錢相宜同茶餐廳差唔多,但又keep到一貫嘅質素,擺盤令人驚喜,所以呢度Lunch time 都幾full ga!而且午餐仲做到8點(但就不包飲品)!午餐: 藍莓燒汁配香燒鴨胸煎蛋飯($60)個汁真係有藍梅味!🥹鴨胸意粉平時就見得多,鴨胸飯少見d,估唔到又煎得幾香,擺盤加哂分,茶記價錢,西餐擺法。跟餐仲配送冷熱檸水檸茶或橘子茉莉茶,凍咖啡就+$20。散點:肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條($95)因為我唔鍾意食飯嘅😂就散叫左個burger,賣相都好靚,肉眼扒薄切,港式味道,好大個!半份都好飽,仲有好多脆的粗薯條!凍杏仁朱古力咖啡($39)幾大杯,好熱嘅時候飲杯凍啡真係好爽。
這是一間位於朗屏8號隔離的cafe!
招牌是花花牆及淺粉色兔子主題牆,
估佢唔到嘅係呢度提供5個飯餐做精選午餐,
價錢相宜同茶餐廳差唔多,
但又keep到一貫嘅質素,擺盤令人驚喜,
所以呢度Lunch time 都幾full ga!
而且午餐仲做到8點(但就不包飲品)!

午餐: 藍莓燒汁配香燒鴨胸煎蛋飯($60)

個汁真係有藍梅味!🥹
鴨胸意粉平時就見得多,鴨胸飯少見d,
估唔到又煎得幾香,

擺盤加哂分,茶記價錢,西餐擺法。
跟餐仲配送冷熱檸水檸茶或橘子茉莉茶,
凍咖啡就+$20。

散點:肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條($95)

因為我唔鍾意食飯嘅😂
就散叫左個burger,賣相都好靚,

肉眼扒薄切,港式味道,

好大個!半份都好飽,仲有好多脆的粗薯條!

凍杏仁朱古力咖啡($39)
幾大杯,好熱嘅時候飲杯凍啡真係好爽。
2022-08-25 41 浏览
今日同個女去補習,見有D時間就去食少少野啦,叫做有個me time 時間啦😝見裝修都好靚,就試下啦叫左個泰式豬頸肉魚餅配白咖喱汁,睇個賣相好靚,好精緻,好似好好味😋但係食落去完全係2回事,D白咖哩完全冇味,豬頸肉都冇乜味同埋好好韌,另外個魚餅有少少辣,冇咗泰式嘅風味,成碟飯嘅靈魂是這個白咖喱汁度,居然冇味😧所以基本上呢一餐係唔合格

見裝修都好靚,就試下啦

但係食落去完全係2回事,D白咖哩完全冇味,
2022-08-23
2022-08-24 670 浏览
Bookmark咗呢間兔仔主題嘅cafe好耐㗎啦🐰 終於可以嚟到朝聖 餐廳有唔少兔仔嘅元素 包括logo 牆身 同掛飾都係兔仔 仲要有個兔仔擺設嘅corner 所有餐具都係兔仔 真係勁cute☺️ (完全符合Bowtie🐰🎀心意)餐廳除咗主打cafe類嘅食品 都有lunch set食嘅 所以無論係想食飽 定係食得輕量啲 chill一吓 都啱嚟㗎🥰煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條呢碟有竹炭漢堡同牛角包揀 我就揀咗鬆脆嘅牛角包🥐 一大片煙三文魚夾咗喺牛角包中間 仲有青瓜 番茄 沙律菜 同蛋沙律 成個感覺好清新 薯條係粗薯 所以都好有口感🥔Cafe 52 豪華全日早餐呢個All Day Breakfast真係好豐富 有法蘭克福腸 煙三文魚 Parma ham 芝士焗大啡菇 黑松露炒蛋 牛角包 薯餅 沙律菜 車厘茄🍅 黑松露嘅香味一上檯就聞到 因為真係勁多黑松露🫢 最令我驚喜嘅係芝士焗大啡菇 大啡菇咬落好多汁 又好香濃嘅菇味 略嫌薯餅有少少太鬆散 不過整體嚟講幾高質🥳香蕉泡沫朱古力香蕉味幾突出 如果鍾意飲甜野嘅朋友會好適合🍫 頂頭仲有一大pat cream 雖然有啲邪惡但係都非常吸引綠茶鮮奶綠茶同鮮
煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條
煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條
Cafe 52 豪華全日早餐
Cafe 52 豪華全日早餐
香蕉泡沫朱古力
香蕉泡沫朱古力
綠茶鮮奶
綠茶同鮮奶平衡得幾好 飲到綠茶嘅茶味同鮮奶嘅香滑🍵 個人就比較鍾意呢杯啦
綠茶鮮奶
呢間餐廳都有唔少打卡位㗎🐰 加上仲有出面戶外嘅位置 更加chill 好啱嚟hea吓🥂
下午茶
📍「Cafe 52」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌以前去學跳舞嘅時侯成日經過呢間cafe,但一直都未有機會試,今次終於有機會嚟試吓😎📷 餐廳位於朗屏站附近,係虹方樓下,位置都幾方便😛裝修風格走可愛風,仲有好多🐰🐰裝飾,整體佈置都幾舒服,座位闊落,而且仲係per-friendly cafe,好適同朋友/情人/主子一齊chill 下飲杯咖啡😙👯‍♀️👫🐱🐶🍴新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味欖欖油寬條麵💰HK$70✨推薦指數:7/10雞肉嘅份量幾多,醃得幾入味,而且用雞柳嚟整啖啖肉,唔會太乾太鞋😋寬條麵食落好彈牙,香辣味好岀,唔會去到好辣要不停飲水咁😇又有咸咸哋嘅蕃茄乾調下味😙橄欖油落得比較重手,食落好香但係油膩咗少少🤏🏻🍴煙三文魚牛油果沙律💰HK$75✨推薦指數:7/10呢份最岩健康人士😎煙三文魚卷成靚靚既玫瑰花🌹好有心思🥰三文魚都幾厚身,食落有口感☺️沙律菜份量都唔少,仲有清甜嘅青瓜、小蕃茄、羽衣甘藍做配搭,種類唔會太單一☺️雖然沙律菜有少少🤏🏻苦,不過黑醋汁酸酸甜甜嘅味道可以遮蓋咗,而且呢度既黑醋係分上,可以自己中意落幾多都得👍🏼🤗🍴芋治抹茶紅豆麻糬貝果🥯+飲品💰HK$70✨推薦指數:7/
📍「Cafe 52」- 元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味欖欖油寬條麵
💰HK$70

🍴煙三文魚牛油果沙律
💰HK$75
呢份最岩健康人士😎

🍴芋治抹茶紅豆麻糬貝果🥯+飲品
💰HK$70
估唔到呢度有Bagel食🤩作為🥯控嘅👧🏻梗係要試吓‼️
包身係美美嘅抹茶綠💚切開包身入面有滿滿嘅紅豆麻糬餡❤️🤍😍
咬落包身嘅抹茶味比較淡,包身上下個層皮偏韌,中間個層就比較軟熟,要多啲牙力先得🤣
紅豆餡幾香甜,唔會太甜😋麻糬非常煙韌,加埋紅豆餡一齊食好夾😙

🍴特濃朱古力咖啡(熱)
💰HK$0(跟🥯餐)
✨推薦指數:7.5/10
呢杯嘅拉花好靚☕️飲落朱古力味好香,但又唔會遮蓋咗咖啡嘅香味,整體唔會太甜太苦,比例岩岩好☺️👦🏻

🍴香蕉綠茶鮮奶(熱)
💰+HK$29
✨推薦指數:7.5/10
呢杯拉花都好靚🍵🤩飲落綠茶味非常出,奶味好濃😋本身唔覺有香蕉味,但飲飲下香蕉味就慢慢滲出嚟好特別🤣值得一試🥰
2022-08-20 41 浏览
今日約咗朋友嚟呢一間cafe以為係有兔仔玩嘅cafe 其實係冇嘅餐廳內枱與枱有足夠空間食物種類多 店外還有幾張枱 可選戶外位置叫咗意粉,burger和牛扒飯,大家都清晒碟,証明啱口味。需改善地方:坐下叫了食物和飲品,飲品先上,但食物就等了很久,還要追單,最後等咗半小時。 另結賬方面仍然比較舊式,冇一張整體食物收據,未能對數,點員用計算機計完講總數,付款方法也只收現金,今時今日科技咁發達,係咁新興嘅店舖,真係覺得差一點~
今日約咗朋友嚟呢一間cafe
以為係有兔仔玩嘅cafe
其實係冇嘅
餐廳內枱與枱有足夠空間
食物種類多 店外還有幾張枱 可選戶外位置
叫咗意粉,burger和牛扒飯,大家都清晒碟,
証明啱口味。

2022-08-19 36 浏览
最近見到有人推薦呢間兔仔主題Cafe,見環境都幾靚咁,野食望落都OK,就捉左男朋友陪我去食😆餐廳係寵物友善餐廳,見好多狗主都會帶埋狗狗黎,跟手坐哂響門口位,好似個小聚會咁都幾開心,我仲走左去摸下狗狗🥺野食仲要大份又平!>肉眼扒配車打芝士&忌廉芝士竹炭漢堡包:咁大個先$95,好足料,肉眼扒煎到7成熟,肉質粉嫩又多汁,不過因為好大塊,食果陣要上一層下一層咁分2啖食😂如果可以切成細細塊咁就更好!車打芝士+忌廉芝士同竹炭包都幾夾,食落鹹香又好味😋>煙三文魚牛油果沙律:間唔時都想食多D菜,沙律菜+青瓜新鮮又清甜。煙三文魚擺成靚靚玫瑰花,用左偏大塊既三文魚砌既,牛油果係粒粒狀,如果可以片成玫瑰花就更正。淋些少青檸汁+橄欖油,簡簡單單調味已經OK!>芝士肉醬焗薯:個焗薯仲大過我個拳頭,上面個熱溶芝士好吸引,薯仔吸左牛油味好香口,入口香滑軟嫩, 又有少少Creamy。>香辣蜜糖燒雞翼:平時食開蜜糖雞翼,估唔到甜+辣又幾過癮,雞翼都幾大隻,肉質滑溜,唔會好乾,我自己都隊左3隻😵>花茶:近排愛上左飲花茶,因為D茶壺茶杯真係好靚😍呢款花茶有陣陣清香味,比較清新溫和。&
最近見到有人推薦呢間兔仔主題Cafe,
見環境都幾靚咁,野食望落都OK,
就捉左男朋友陪我去食😆

餐廳係寵物友善餐廳,
見好多狗主都會帶埋狗狗黎,
跟手坐哂響門口位,
好似個小聚會咁都幾開心,
我仲走左去摸下狗狗🥺
野食仲要大份又平!

>肉眼扒配車打芝士&忌廉芝士竹炭漢堡包:
咁大個先$95,好足料,
肉眼扒煎到7成熟,肉質粉嫩又多汁,
不過因為好大塊,食果陣要上一層下一層咁分2啖食😂
如果可以切成細細塊咁就更好!
車打芝士+忌廉芝士同竹炭包都幾夾,
食落鹹香又好味😋

>煙三文魚牛油果沙律:
間唔時都想食多D菜,
沙律菜+青瓜新鮮又清甜。
煙三文魚擺成靚靚玫瑰花,
用左偏大塊既三文魚砌既,
牛油果係粒粒狀,
如果可以片成玫瑰花就更正。
淋些少青檸汁+橄欖油,
簡簡單單調味已經OK!

>芝士肉醬焗薯:
個焗薯仲大過我個拳頭,
上面個熱溶芝士好吸引,
薯仔吸左牛油味好香口,
入口香滑軟嫩, 又有少少Creamy。

>香辣蜜糖燒雞翼:平時食開蜜糖雞翼,
估唔到甜+辣又幾過癮,
雞翼都幾大隻,肉質滑溜,
唔會好乾,我自己都隊左3隻😵

>花茶:近排愛上左飲花茶,
因為D茶壺茶杯真係好靚😍
呢款花茶有陣陣清香味,比較清新溫和。

>榛子鮮奶咖啡:玫瑰花拉花,見到靚拉花成日既心情都好好,
咖啡奶味幾重,甜甜地,唔錯!
2022-08-18 28 浏览
嚟到呢到必食必食肉眼扒竹炭漢堡包🍔份量十足 超級厚身😍夾住大大塊嫩滑多汁嘅肉眼扒🥩最正一定係加左both車打芝士同忌廉芝士🧀超惹味✨配埋脆卜卜嘅薯條 夠晒豐富🍟
2022-08-17 38 浏览
Ooo兔仔主題🐰寵物友善餐廳ooO最近去元朗探朋友,想搵間cafe 傾計打卡📸上網見到呢間兔仔主題Cafe🐰就決定去試吓!餐廳在朗屏站出口5分鐘內到算近。Cafe 有室外位置可以供客人及其愛犬🦮一起用餐👍🏻絕對係寵物友善餐廳!員工跟客人既狗狗🐶都很熟仲會一齊玩,絕對是愛心餐廳!餐廳裡面以🐰為主題,門口有一個位置是放滿了兔子的裝飾,英倫風既餐碟餐杯,供客人打卡!坐位上的牆壁也有花花佈置色彩不錯😍OooooO肉眼扒配車打芝士 、忌廉芝士配牛角包及薯條 $95個人係牛角包控😋一上枱已經心心眼😍,大大塊肉眼扒夾係牛角包🥐入面,牛角包勁香而且好鬆脆😍包內仲冇半溶芝士、生菜、蕃茄非常足料,牛扒都好juicy👍🏻再配埋薯條🍟好滿足! OooooO煙三文魚牛油果沙律 $75賣相超靚📸一定要相機食先!好有心思既擺盤,立體既沙律菜上放左牛油果🥑車厘茄,再有2朵煙三文魚花,美!唔只美觀食物仲CP值好高👍🏻份量十足而且味道都很好😋OooooO豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥茉忌廉汁寬條麵 $80日式芥茉忌廉味幾好喎,開胃啲,可可以再重啲芥茉味都仲得👍🏻豚肉肉質真係爽口喎,讚!OooooO榛子朱古力咖啡 $39焦糖綠
Ooo兔仔主題🐰寵物友善餐廳ooO

肉眼扒配車打芝士 、忌廉芝士配牛角包及薯條 $95

煙三文魚牛油果沙律 $75

豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥茉忌廉汁寬條麵 $80

榛子朱古力咖啡 $39
焦糖綠茶鲜奶 $29
飲品都幾多選擇,榛子朱古力味好濃厚,焦糖綠茶鮮奶綠茶🍵味較濃,兩款我地都鐘意,下次我會試榛子泡沫朱古力🍫😋
2022-08-15 64 浏览
🦐 海蝦,什海鮮配明太子意大利飯(辣)意大利飯軟硬適中,雖然餐牌上話個飯係辣,但係食落辣味唔係好出🙈 食唔到辣的朋友應該都食到,而明太子味都係正常,同平時食到的明太子飯味道相約,驚喜就冇,整體不過不失😇🪹 大啡菇配夏日什菜意大利飯大啡菇都幾大粒,而且軟林林嘅感覺都幾舒服😌 意大利反軟硬度適中😍 總括黎講算唔錯😊🔅跟餐配送冷熱檸檬水或茶/玫瑰香橙特飲 (冷)試左玫瑰香橙特飲, 只可以講係芬達加上玫瑰花瓣🌹 唔想飲汽水的朋友可以飲返檸茶🙊
🦐 海蝦,什海鮮配明太子意大利飯(辣)

🪹 大啡菇配夏日什菜意大利飯

🔅跟餐配送冷熱檸檬水或茶/玫瑰香橙特飲 (冷)