2017-06-26 712 浏览
放工之後热辣辣就紧系要窝起冷气地方医下肚啦黎到西九龙中心想搵个安安静静又舒服既地方食下野 行行下就见到呢间cafe就觉得系呢间喇~正值下午茶时间~就紧系食返个下午茶餐啦 饿饿地就叫左个个豚肉野菜石头窝饭黎食喇叹左起张櫈一阵无几耐就有得食喇!黎到个饭喷晒烟 热辣辣 好似唔系好岩呢啲天气食🤣唔紧要~有冷气丫吗饭系珍珠米,粒粒分明,口感松香~加上淡淡的豚肉同野菜 份量唔大 但岩岩好,烧汁自加~加到岩你咸味为止,味道不过不失个人就觉得多返啲菜就好啲啦😂奉送饮品一杯叫了一杯普通不过的柠檬茶,柠檬无苦味算系咁啦下午茶 又有舒服地方 味道唔差 算唔错既选择
放工之後热辣辣就紧系要窝起冷气地方医下肚啦

叹左起张櫈一阵无几耐就有得食喇!
个人就觉得多返啲菜就好啲啦😂
奉送饮品一杯
叫了一杯普通不过的柠檬茶,柠檬无苦味算系咁啦
下午茶 又有舒服地方 味道唔差 算唔错既选择
豚肉野菜石头饭
2017-06-26
豚肉野菜石头饭
2017-06-21 462 浏览
西九龙FOOD COURT出名多选择,行过圏都令人眼花了乱,每每要有特式/出位食物先可以特围而出.今次就拣左呢间食西式,佢特别之处就系个酥皮海皇汤酥皮海皇汤酥皮系焗得够松脆,值得一赞里面既海皇汤认真麻麻,稀稀地,味道同出面既罐头汤无太大既分别,海皇真系唔多觉有罗忌廉汁火腿意粉我系绝对唔会因为个意粉而尼呢度食,意粉唔好食,尤其系个汁,好乾,得好少既火腿丝,我怀疑个海皇汤同个忌廉汁系同一煲做出尼,不过一个稀身D当汤饮,另一个就做杰身D当汁整个套餐有汤,意粉,饮品共$60,午餐尼讲唔算平,贵就贵在个酥皮
今次就拣左呢间食西式,佢特别之处就系个酥皮海皇汤

酥皮海皇汤
酥皮系焗得够松脆,值得一赞
忌廉汁火腿意粉

2017-05-09
2017-06-15 462 浏览
餐厅上下员工friendly,帮我准备惊喜给寿星仔👍🏻👍🏻👍🏻食物好味:烧春鸡、卡邦尼意粉、墨汁包,炸虾饭、酥皮磨菇忌廉汤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲有饮品
2017-06-14
  • 烧春鸡
2017-05-10 774 浏览
今日工人生日,带全家总动员去西九龙中心搵嘢食! 早一日已订了枱,嚟到时侯觉得餐厅装潢都几有特色,即使餐桌椅每张都唔同,好有文青格调。先来一客酥皮面包汤,拍得住大家乐的质素,呢句并非弹唔好食,我一向觉得大家乐的酥皮面包汤系几好饮,虽然有少少似金宝汤然後再加料,但系总之好饮就得,话之佢金宝定金佬!难得小朋友饮完再饮,赞不绝口话好好味! 而且只系食个main dish +$8就有设有儿童餐具,仲几靓几得意! 唔系宜家嗰D透明颜色胶碗然後来一个卡邦尼意粉,味道正常合格,特别赞系加上温泉蛋mix埋意粉真系好夹一个夏威夷Pizza,味道跟Pizza乞一样好! 另一个菠萝猪扒蕃茄饭,猪扒好林,有菜有炒滑蛋,不过茄酱捞饭有少少蕃茄鯹最正系呢只柠檬春鸡伴薯条,春鸡好滑冇雪味! 有些椒盐吊出鸡的味道。呢个系一个二套餐,包埋两个汤同卡邦尼同两杯饮品都系$259, 真系好抵!最後+$39可以配上这个比利时窝夫雪榚,窝夫热腾腾加上冰冻雪糕,再淋上士多啤梨酱真系超好味! 整个晚餐每款卖相都美美的,味道虽不算超水准但系睇番价钱,绝对系OK之选!

设有儿童餐具,仲几靓几得意! 唔系宜家嗰D透明颜色胶碗

一个夏威夷Pizza,味道跟Pizza乞一样好!

题外话/补充资料: 服务态度超好! 仲要个个都系青年人,非常难得!
2017-05-05
  • 比利时窝夫雪榚
2017-05-06 576 浏览
以前黎西九龙都会觉得冇咩好食既野,呢日去开黄金买野,顺便行下深水埗,就发现左有呢间西餐,见到门口餐牌价钱唔贵,而且食物望落几吸引,梗系要试一试啦。同男友叫左个二人餐焗酥皮忌廉汤,热辣辣上台,估唔到又几有惊喜,味道唔错,平时唔多锺意饮餐汤既我都饮晒一碗焗肉酱意粉,见个样普普通通,点知又有惊喜,味道唔错,食到新鲜蕃茄味同肉酱味鳗鱼蛋包饭,呢个都几特别,味道ok,不过就觉得味道咸左dd,但份量都好足饮品系另外加钱,呢杯系紫薯牛奶,味道就一般情迷可可,呢杯ok,朱古力唔算太甜店员服务态度都好好,餐厅坐得舒服,价钱合理,不过只收现金八达通,下次有机会会再黎
饮品系另外加钱,呢杯系紫薯牛奶,味道就一般
情迷可可,呢杯ok,朱古力唔算太甜
2017-04-04 916 浏览
今日和老公,老爷行完山,便来西九龙中心吃晚餐,发现6楼多了一间装修很精致的新cafe,便试吃了。我们叫了2个意粉,一个饭的套餐,其中一个卡邦那意粉配酥皮汤,老爷点的,他都说满好吃的。而我叫的鳕鱼意粉卖相尤其精致,可惜鱼咸了点,意粉味道则很不错。老公就说他点的番茄杂扒饭很好吃,番茄味浓厚,很有味道。望着精美的装修,充满浪漫气息的环境进食,真是一大享受,员工的服务也很好,而套餐也没加一,算不错。整体来说,还是很不错,很值得大家嚐试。

2017-03-20 700 浏览
其实之前都食过几次, 觉得食物唔错, 又坐得舒服, 服务仲好好!今次一行6大3小黎食晚饭, 叫左沙律, 烧鸡, 咖哩饭, 意粉, 大路野都整得唔错, 够热够大份!重点仲有个芝士炸鸡面包, 一上枱真系哇出声, 劲大份, 见到都觉得饱既感觉个面包太难切开, 但系都好好食!呢到既WAFFLE水准唔错, 够香脆, 影相呃LIKE一流!题外话: 本身小朋友想叫有个绵花糖既野饮, 以为绿茶牛奶同紫薯牛奶都会有绵花糖, 点知紫薯牛奶原来系无既!! 初初同STAFF讲番, 佢地都肯换比我地, ((已经好好因为系我地搅错丫嘛XD), 点知最後佢地请埋本身果杯我地饮

个面包太难切开, 但系都好好食!
2017-03-06 671 浏览
同波友打完波走去西九食TEA 谂起这里既酥皮汤入去太多客 我地三人被店员安排我地搭一张六人枱好迫下 同埋四围D声浪很嘈 感觉麻麻点上酥皮蘑菇汤套餐酥皮较薄但做到松化(食到一枱碎湿湿)及满有牛油香汤底时而稀时而稠 今日水准OK 都有蘑菇粒主角焗肉酱意好热辣辣 味道香浓又布满肉酱粒 汁底刚好不太腻反而热啡普普通通 一般货仔
同波友打完波走去西九食TEA 谂起这里既酥皮汤

)及满有牛油香
汤底时而稀时而稠 今日水准OK 都有蘑菇粒
主角焗肉酱意好热辣辣 味道香浓又布满肉酱粒 汁底刚好不太腻

反而热啡普普通通 一般货仔
题外话/补充资料: 这个价钱可以享用到不错既酥皮汤, 算是满足
2017-02-05
  • 酥皮汤
2017-03-01 579 浏览
又陪老婆周围搵食!今次系又食甜品!呢个铁煱烤棉花糖虽然成$68 贵左点!不过卖好吸引!就决定叫呢个两个人SHARE!黎到相机食先!现点现做!热辣辣!两个人食有点济!差点食不完!适合多点人SHARE来吃,不过系正GE~大满足
又陪老婆周围搵食!今次系又食甜品
黎到相机食先!现点现做!热辣辣!
大满足
2017-02-21 584 浏览
1大1细叫左二人餐但真系食到一半已经饱到呕,我谂2个大人都食唔晒酥皮磨菇忌廉汤-酥皮即焗送到时仲胀卜卜,汤太稀虽然滑但得忌廉味冇磨菇嘅吉列豚芝士锅蛋包饭-吉列猪扒够脆淋左汁都影响唔到仲保留到肉汁,蛋包饭劲求其放块煎老左嘅炒蛋系面遮住啲茄汁饭就叫蛋包,个忌廉汁好浓杰同汤刚刚相反巴马臣芝士卡邦尼意粉-卡邦尼汁教得好香芝士味又滑但要衬热食一冻左就痴嘴好难食,意粉软硬度刚好芒果比利时窝夫-窝夫做得唔脆又无蛋香,芒果酱酸酸地唔太甜配个似班戟多过窝夫卖相靓另人更失望甜品唔精就做返简简单单雪糕新地算啦,好过不伦不类
酥皮磨菇忌廉汤
吉列豚芝士锅蛋包饭
巴马臣芝士卡邦尼意粉
芒果比利时窝夫

甜品唔精就做返简简单单雪糕新地算啦,好过不伦不类
2016-11-30
2017-02-19 375 浏览
2月19日,晚餐,一行3人,位置於商场内,方便,可打电话订位,唔驶等,店内环境舒适,干净,系ok ge。我地叫左个春鸡意粉2人餐,2百5十几蚊,再加个薄饼餐,每碟份量都够食,系薄饼细个D,8寸薄批,但佢就超多巴马ham,我就觉得ok喎,因为冇甘'漏'呀ma; 而意粉系超水准,我个肥仔独食晒成个,因为佢话个白汁好好食,可能混左温泉旦ge旦汁挂,佢话好香; 亚囡就食烧春鸡,佢就话鸡唔鞋,劲香宁蒙味,着条够热又脆,沙律就普通,其他唔错; 仲有餐汤,我觉得忌廉味好够,好香,都滑口,重点系够热ma……最後,埋单都系$357,都算抵食。值得一赞,员工态度非常好,系繁忙时间,客多,人手少情况下,仍细心讲解套餐内容,我地又加单,又要水,冇黑面,专业
2017-02-19
  • 酥皮忌廉汤
呢间野越黎越差 第一次黎都OK一开始我地讲紧隔离餐厅 个manager kogo仲话人地难食我地2:30到 waiter畀左一张lunch menu 一张tea menu我地咁我地就叫tea menu既tea set 指住个menu黎落单亦成功落到单之後黎既野系lunch menu既餐我地咪话自己系叫tea set 个waiter话依家未有tea 你系咪罗左隔离台个menu好笑wor系你个员工俾我既之後就好侮气咁话 最多帮你转翻咯我仲要再搞过晒d野tim好啦 d餐黎啦 先讲个咖喱饭 d咖哩系超级超级咸 d饭心系硬既 我要求换过 之後都一样咁硬🙄但系都无谓再换过🙄个汤咸到呢好似饮盐水咁⋯⋯个cabonara超lum⋯⋯意粉就唔煮al dente🙄个螺丝粉就还可以⋯⋯野饮系大家乐水准 正常隔离两张枱d野都系要换过晒😃
呢间野越黎越差 第一次黎都OK
我仲要再搞过晒d野tim

个螺丝粉就还可以⋯⋯野饮系大家乐水准 正常

隔离两张枱d野都系要换过晒😃

2017-02-15 301 浏览
较早4日前.已经订左位同男朋友食哩间餐厅.因为每次去西9龙经过哩间都觉得好令.味道应该吾错.所以就衬情人节试下.价钱又吾算好贵.几好啊🙌🏻情人节正日去食.预左多人既!!我地加上塞车迟到.book左8点但最後8点15先到.但都即刻安排下一张俾我👍🏻之前book位讲左想座卡位.但店员有讲过尽量安排.因为多人就未必安排到卡位.但店员态度都好好.谂尽方法帮我地转!!🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉正题黎啦.我地叫左7号.14号餐7号餐系半只烧春鸡.沙律.薯条.蛋同窝夫再有汤.饮品同一粒好似雪米糍既甜品14号餐系卡邦尼意粉加稣皮焗野菌汤加饮品🙆🏼咖啡同抹茶红豆奶系特饮二杯都要加钱.加左40蚊好似甜品叫左士多啤梨窝夫一黎到个卖相已经值回票价.令到不得了.而且窝夫好香好脆.加埋士多啤梨汁同士多啤梨已经好好食再加上有多球雪糕.饱到呕我都一定要食👍🏻整体好满意.员店态度好.食品质量好.配得起这个价钱而且环境.座位都好舒适因为食得好开心.所以点都要留一个好食评被哩间舖头.我第一次写咋.不是打手.放心😚
较早4日前.已经订左位同男朋友食哩间餐厅.
因为每次去西9龙经过哩间都觉得好令.
味道应该吾错.所以就衬情人节试下.
价钱又吾算好贵.几好啊🙌🏻

情人节正日去食.预左多人既!!
我地加上塞车迟到.book左8点
但最後8点15先到.
但都即刻安排下一张俾我👍🏻
之前book位讲左想座卡位.
但店员有讲过尽量安排.
因为多人就未必安排到卡位.
但店员态度都好好.谂尽方法帮我地转!!
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

14号餐系卡邦尼意粉加稣皮焗野菌汤加饮品

🙆🏼咖啡同抹茶红豆奶系特饮
二杯都要加钱.加左40蚊好似

甜品叫左士多啤梨窝夫
一黎到个卖相已经值回票价.
令到不得了.而且窝夫好香好脆.
加埋士多啤梨汁同士多啤梨已经好好食
再加上有多球雪糕.饱到呕我都一定要食👍🏻

整体好满意.员店态度好.
食品质量好.配得起这个价钱
而且环境.座位都好舒适

2017-02-14
情人节
7号.14号餐
  • 士多啤梨窝夫
2017-02-08 441 浏览
估唔到深水埗西九龙都有出色的连锁小店,黎深水埗都会烦恼食咩,无错!深水埗系多地道小食,但都坐得逼同快食快走咁。行到攰攰地想搵间坐得舒服d同价钱相宜餐厅食晚饭,咁就咁啱见到。坐得几舒服,又唔会嘈,d 侍应又唔会好似想逼住你走咁,可以慢慢坐下倾下计。服务态度唔错,几亲切。食物质素唔错,价钱合理,性价比高!
食物质素唔错,价钱合理,性价比高!
士多啤梨窝夫
肉酱意粉
酥皮忌廉汤
2个套餐
2017-02-05 300 浏览
现在香港很难会搵到一间餐厅,食物质素不错,价钱比一般餐厅便宜,最重要服务态度优的地方👍,晚餐建议菜式可选芝士面包配炸鸡薯条、留意面包size较大,另外士多啤梨窝夫也不错,可试试😋
  • 芝士面包