2017-06-26 720 浏览
放工之後熱辣辣就緊係要窩起冷氣地方醫下肚啦黎到西九龍中心想搵個安安靜靜又舒服既地方食下野 行行下就見到呢間cafe就覺得係呢間喇~正值下午茶時間~就緊係食返個下午茶餐啦 餓餓地就叫左個個豚肉野菜石頭窩飯黎食喇嘆左起張櫈一陣無幾耐就有得食喇!黎到個飯噴晒煙 熱辣辣 好似唔係好岩呢啲天氣食🤣唔緊要~有冷氣丫嗎飯係珍珠米,粒粒分明,口感鬆香~加上淡淡的豚肉同野菜 份量唔大 但岩岩好,燒汁自加~加到岩你鹹味為止,味道不過不失個人就覺得多返啲菜就好啲啦😂奉送飲品一杯叫了一杯普通不過的檸檬茶,檸檬無苦味算係咁啦下午茶 又有舒服地方 味道唔差 算唔錯既選擇
放工之後熱辣辣就緊係要窩起冷氣地方醫下肚啦

嘆左起張櫈一陣無幾耐就有得食喇!
個人就覺得多返啲菜就好啲啦😂
奉送飲品一杯
叫了一杯普通不過的檸檬茶,檸檬無苦味算係咁啦
下午茶 又有舒服地方 味道唔差 算唔錯既選擇
豚肉野菜石頭飯
2017-06-26
豚肉野菜石頭飯
2017-06-21 462 浏览
西九龍FOOD COURT出名多選擇,行過圏都令人眼花瞭亂,每每要有特式/出位食物先可以特圍而出.今次就揀左呢間食西式,佢特別之處就係個酥皮海皇湯酥皮海皇湯酥皮係焗得夠鬆脆,值得一贊裏面既海皇湯認真麻麻,稀稀地,味道同出面既罐頭湯無太大既分別,海皇真係唔多覺有囉忌廉汁火腿意粉我係絕對唔會因為個意粉而尼呢度食,意粉唔好食,尤其係個汁,好乾,得好少既火腿絲,我懷疑個海皇湯同個忌廉汁係同一煲做出尼,不過一個稀身D當湯飲,另一個就做杰身D當汁整個套餐有湯,意粉,飲品共$60,午餐尼講唔算平,貴就貴在個酥皮
今次就揀左呢間食西式,佢特別之處就係個酥皮海皇湯

酥皮海皇湯
酥皮係焗得夠鬆脆,值得一贊
忌廉汁火腿意粉

2017-05-09
2017-06-15 463 浏览
餐廳上下員工friendly,幫我準備驚喜給壽星仔👍🏻👍🏻👍🏻食物好味:燒春雞、卡邦尼意粉、墨汁包,炸蝦飯、酥皮磨菇忌廉湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲有飲品
2017-06-14
  • 燒春雞
2017-05-10 776 浏览
今日工人生日,帶全家總動員去西九龍中心搵嘢食! 早一日已訂了枱,嚟到時侯覺得餐廳裝潢都幾有特色,即使餐桌椅每張都唔同,好有文青格調。先來一客酥皮麵包湯,拍得住大家樂的質素,呢句並非彈唔好食,我一向覺得大家樂的酥皮麵包湯係幾好飲,雖然有少少似金寶湯然後再加料,但係總之好飲就得,話之佢金寶定金佬!難得小朋友飲完再飲,讚不絕口話好好味! 而且只係食個main dish +$8就有設有兒童餐具,仲幾靚幾得意! 唔係宜家嗰D透明顏色膠碗然後來一個卡邦尼意粉,味道正常合格,特別讚係加上溫泉蛋mix埋意粉真係好夾一個夏威夷Pizza,味道跟Pizza乞一樣好! 另一個菠蘿豬扒蕃茄飯,豬扒好林,有菜有炒滑蛋,不過茄醬撈飯有少少蕃茄鯹最正係呢隻檸檬春雞伴薯條,春雞好滑冇雪味! 有些椒鹽吊出雞的味道。呢個係一個二套餐,包埋兩個湯同卡邦尼同兩杯飲品都係$259, 真係好抵!最後+$39可以配上這個比利時窩夫雪榚,窩夫熱騰騰加上冰凍雪糕,再淋上士多啤梨醬真係超好味! 整個晚餐每款賣相都美美的,味道雖不算超水準但係睇番價錢,絕對係OK之選!

設有兒童餐具,仲幾靚幾得意! 唔係宜家嗰D透明顏色膠碗

一個夏威夷Pizza,味道跟Pizza乞一樣好!

题外话/补充资料: 服務態度超好! 仲要個個都係青年人,非常難得!
2017-05-05
  • 比利時窩夫雪榚
2017-05-06 583 浏览
以前黎西九龍都會覺得冇咩好食既野,呢日去開黃金買野,順便行下深水埗,就發現左有呢間西餐,見到門口餐牌價錢唔貴,而且食物望落幾吸引,梗係要試一試啦。同男友叫左個二人餐焗酥皮忌廉湯,熱辣辣上台,估唔到又幾有驚喜,味道唔錯,平時唔多鍾意飲餐湯既我都飲晒一碗焗肉醬意粉,見個樣普普通通,點知又有驚喜,味道唔錯,食到新鮮蕃茄味同肉醬味鰻魚蛋包飯,呢個都幾特別,味道ok,不過就覺得味道鹹左dd,但份量都好足飲品係另外加錢,呢杯係紫薯牛奶,味道就一般情迷可可,呢杯ok,朱古力唔算太甜店員服務態度都好好,餐廳坐得舒服,價錢合理,不過只收現金八達通,下次有機會會再黎
飲品係另外加錢,呢杯係紫薯牛奶,味道就一般
情迷可可,呢杯ok,朱古力唔算太甜
2017-04-04 921 浏览
今日和老公,老爺行完山,便來西九龍中心吃晚餐,發現6樓多了一間裝修很精緻的新cafe,便試吃了。我們叫了2個意粉,一個飯的套餐,其中一個卡邦那意粉配酥皮湯,老爺點的,他都說滿好吃的。而我叫的鱈魚意粉賣相尤其精緻,可惜魚鹹了點,意粉味道則很不錯。老公就說他點的番茄雜扒飯很好吃,番茄味濃厚,很有味道。望著精美的裝修,充滿浪漫氣息的環境進食,真是一大享受,員工的服務也很好,而套餐也沒加一,算不錯。整體來說,還是很不錯,很值得大家嚐試。

2017-03-20 700 浏览
其實之前都食過幾次, 覺得食物唔錯, 又坐得舒服, 服務仲好好!今次一行6大3小黎食晚飯, 叫左沙律, 燒雞, 咖哩飯, 意粉, 大路野都整得唔錯, 夠熱夠大份!重點仲有個芝士炸雞麵包, 一上枱真係哇出聲, 勁大份, 見到都覺得飽既感覺個麵包太難切開, 但係都好好食!呢到既WAFFLE水準唔錯, 夠香脆, 影相呃LIKE一流!題外話: 本身小朋友想叫有個綿花糖既野飲, 以為綠茶牛奶同紫薯牛奶都會有綿花糖, 點知紫薯牛奶原來係無既!! 初初同STAFF講番, 佢地都肯換比我地, ((已經好好因為係我地攪錯丫嘛XD), 點知最後佢地請埋本身果杯我地飲

個麵包太難切開, 但係都好好食!
2017-03-06 672 浏览
同波友打完波走去西九食TEA 諗起這裡既酥皮湯入去太多客 我地三人被店員安排我地搭一張六人枱好迫下 同埋四圍D聲浪很嘈 感覺麻麻點上酥皮蘑菇湯套餐酥皮較薄但做到鬆化(食到一枱碎濕濕)及滿有牛油香湯底時而稀時而稠 今日水準OK 都有蘑菇粒主角焗肉醬意好熱辣辣 味道香濃又佈滿肉醬粒 汁底剛好不太膩反而熱啡普普通通 一般貨仔
同波友打完波走去西九食TEA 諗起這裡既酥皮湯

)及滿有牛油香
湯底時而稀時而稠 今日水準OK 都有蘑菇粒
主角焗肉醬意好熱辣辣 味道香濃又佈滿肉醬粒 汁底剛好不太膩

反而熱啡普普通通 一般貨仔
题外话/补充资料: 這個價錢可以享用到不錯既酥皮湯, 算是滿足
2017-02-05
  • 酥皮湯
2017-03-01 580 浏览
又陪老婆周圍搵食!今次係又食甜品!呢個鐵煱烤棉花糖雖然成$68 貴左點!不過賣好吸引!就決定叫呢個兩個人SHARE!黎到相機食先!現點現做!熱辣辣!兩個人食有點濟!差點食不完!適合多點人SHARE來吃,不過係正GE~大滿足
又陪老婆周圍搵食!今次係又食甜品
黎到相機食先!現點現做!熱辣辣!
大滿足
2017-02-21 584 浏览
1大1細叫左二人餐但真係食到一半已經飽到嘔,我諗2個大人都食唔晒酥皮磨菇忌廉湯-酥皮即焗送到時仲脹卜卜,湯太稀雖然滑但得忌廉味冇磨菇嘅吉列豚芝士鍋蛋包飯-吉列豬扒夠脆淋左汁都影響唔到仲保留到肉汁,蛋包飯勁求其放塊煎老左嘅炒蛋係面遮住啲茄汁飯就叫蛋包,個忌廉汁好濃杰同湯剛剛相反巴馬臣芝士卡邦尼意粉-卡邦尼汁教得好香芝士味又滑但要襯熱食一凍左就痴嘴好難食,意粉軟硬度剛好芒果比利時窩夫-窩夫做得唔脆又無蛋香,芒果醬酸酸地唔太甜配個似班戟多過窩夫賣相靚另人更失望甜品唔精就做返簡簡單單雪糕新地算啦,好過不倫不類
酥皮磨菇忌廉湯
吉列豚芝士鍋蛋包飯
巴馬臣芝士卡邦尼意粉
芒果比利時窩夫

甜品唔精就做返簡簡單單雪糕新地算啦,好過不倫不類
2016-11-30
2017-02-19 375 浏览
2月19日,晚餐,一行3人,位置於商場內,方便,可打電話訂位,唔駛等,店內環境舒適,干淨,係ok ge。我地叫左個春雞意粉2人餐,2百5十幾蚊,再加個薄餅餐,每碟份量都夠食,係薄餅細個D,8吋薄批,但佢就超多巴馬ham,我就覺得ok喎,因為冇甘'漏'呀ma; 而意粉係超水準,我個肥仔獨食晒成個,因為佢話個白汁好好食,可能混左溫泉旦ge旦汁掛,佢話好香; 亞囡就食燒春雞,佢就話雞唔鞋,勁香寧蒙味,著條夠熱又脆,沙律就普通,其他唔錯; 仲有餐湯,我覺得忌廉味好夠,好香,都滑口,重點係夠熱ma……最後,埋單都係$357,都算抵食。值得一讚,員工態度非常好,係繁忙時間,客多,人手少情況下,仍細心講解套餐內容,我地又加單,又要水,冇黑面,專業
2017-02-19
  • 酥皮忌廉湯
呢間野越黎越差 第一次黎都OK一開始我地講緊隔離餐廳 個manager kogo仲話人地難食我地2:30到 waiter畀左一張lunch menu 一張tea menu我地咁我地就叫tea menu既tea set 指住個menu黎落單亦成功落到單之後黎既野係lunch menu既餐我地咪話自己係叫tea set 個waiter話依家未有tea 你係咪囉左隔離台個menu好笑wor係你個員工俾我既之後就好侮氣咁話 最多幫你轉翻咯我仲要再搞過曬d野tim好啦 d餐黎啦 先講個咖喱飯 d咖哩係超級超級鹹 d飯心係硬既 我要求換過 之後都一樣咁硬🙄但係都無謂再換過🙄個湯鹹到呢好似飲鹽水咁⋯⋯個cabonara超lum⋯⋯意粉就唔煮al dente🙄個螺絲粉就還可以⋯⋯野飲係大家樂水準 正常隔離兩張枱d野都係要換過曬😃
呢間野越黎越差 第一次黎都OK
我仲要再搞過曬d野tim

個螺絲粉就還可以⋯⋯野飲係大家樂水準 正常

隔離兩張枱d野都係要換過曬😃

2017-02-15 301 浏览
較早4日前.已經訂左位同男朋友食哩間餐廳.因為每次去西9龍經過哩間都覺得好令.味道應該吾錯.所以就襯情人節試下.價錢又吾算好貴.幾好啊🙌🏻情人節正日去食.預左多人既!!我地加上塞車遲到.book左8點但最後8點15先到.但都即刻安排下一張俾我👍🏻之前book位講左想座卡位.但店員有講過盡量安排.因為多人就未必安排到卡位.但店員態度都好好.諗盡方法幫我地轉!!🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉正題黎啦.我地叫左7號.14號餐7號餐係半隻燒春雞.沙律.薯條.蛋同窩夫再有湯.飲品同一粒好似雪米糍既甜品14號餐係卡邦尼意粉加穌皮焗野菌湯加飲品🙆🏼咖啡同抹茶紅豆奶係特飲二杯都要加錢.加左40蚊好似甜品叫左士多啤梨窩夫一黎到個賣相已經值回票價.令到不得了.而且窩夫好香好脆.加埋士多啤梨汁同士多啤梨已經好好食再加上有多球雪糕.飽到嘔我都一定要食👍🏻整體好滿意.員店態度好.食品質量好.配得起這個價錢而且環境.座位都好舒適因為食得好開心.所以點都要留一個好食評被哩間舖頭.我第一次寫咋.不是打手.放心😚
較早4日前.已經訂左位同男朋友食哩間餐廳.
因為每次去西9龍經過哩間都覺得好令.
味道應該吾錯.所以就襯情人節試下.
價錢又吾算好貴.幾好啊🙌🏻

情人節正日去食.預左多人既!!
我地加上塞車遲到.book左8點
但最後8點15先到.
但都即刻安排下一張俾我👍🏻
之前book位講左想座卡位.
但店員有講過盡量安排.
因為多人就未必安排到卡位.
但店員態度都好好.諗盡方法幫我地轉!!
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

14號餐係卡邦尼意粉加穌皮焗野菌湯加飲品

🙆🏼咖啡同抹茶紅豆奶係特飲
二杯都要加錢.加左40蚊好似

甜品叫左士多啤梨窩夫
一黎到個賣相已經值回票價.
令到不得了.而且窩夫好香好脆.
加埋士多啤梨汁同士多啤梨已經好好食
再加上有多球雪糕.飽到嘔我都一定要食👍🏻

整體好滿意.員店態度好.
食品質量好.配得起這個價錢
而且環境.座位都好舒適

2017-02-14
情人节
7號.14號餐
  • 士多啤梨窩夫
2017-02-08 468 浏览
估唔到深水埗西九龍都有出色的連鎖小店,黎深水埗都會煩惱食咩,無錯!深水埗係多地道小食,但都坐得逼同快食快走咁。行到攰攰地想搵間坐得舒服d同價錢相宜餐廳食晚飯,咁就咁啱見到。坐得幾舒服,又唔會嘈,d 侍應又唔會好似想逼住你走咁,可以慢慢坐下傾下計。服務態度唔錯,幾親切。食物質素唔錯,價錢合理,性價比高!
食物質素唔錯,價錢合理,性價比高!
士多啤梨窩夫
肉醬意粉
酥皮忌廉湯
2個套餐
2017-02-05 300 浏览
現在香港很難會搵到一間餐廳,食物質素不錯,價錢比一般餐廳便宜,最重要服務態度優的地方👍,晚餐建議菜式可選芝士麵包配炸雞薯條、留意麵包size較大,另外士多啤梨窩夫也不錯,可試試😋
  • 芝士麵包