2018-03-31 318 浏览
同事话呢到既酥皮汤好好饮 今日中午就带左我黎试啦 地方几舒服 唔会太迫 我地叫左两个酥皮汤 一个石窝牛肉饭 一个肉酱意粉 酥皮汤热辣辣 酥饼好buttery 好好味 个汤系忌廉汤黎既 石窝饭上枱仲听到吱吱声出晒烟咁 侍应都叫我地要小心唔好掂到窝边 捞饭既时候见到有饭焦啦 正啊 唔想太brunt记得要久唔久捞一捞饭啊 唔系只有同一层饭受热就会太brunt嫁啦 不过我觉得口味有啲淡 就问佢拎左枝烧汁 自己加料 正 同事叫既肉酱意粉就发挥正常 肉酱酸酸甜甜好开胃 意粉煮到al dente 如果可以加啲芝士系面再broil咁就加分啦 午餐黎讲好满足啦 食饱就充满力量返去做野噜
2018-03-22 201 浏览
今日lunch同同事黎到西九龙食呢间cafe 360, 好似几抵食,朋友重点推介呢个番茄汤通粉配吉烈猪扒番茄汤够浓味,差唔多饮哂d汤咁制,另外吉烈猪扒亦炸得刚刚好,唔似平价猪个set仲配埋红豆冰同甜品,只系$65,都几抵

个set仲配埋红豆冰同甜品,只系$65,都几抵
2018-02-11 628 浏览
下午茶唔知食乜好,就来得cafe 360 叹下平时lunch time排队排好耐,下午茶时间唔驶排下午茶价钱系深水埗区都叫贵,40蚊up,但叫做坐得舒服,服务又好我点左个焗鸡肉通粉,份量不多。等左五分钟,就已经上餐,热辣辣好正,鸡肉焗完都好滑,唔好鞋十十,吱埋啲柠檬汁系上面,异常地夹,如果通粉份量多返少少就好喇另外,包左一杯餐饮,我叫左杯洋金菊,好fresh见到隔离枱叫左waffle ,个卖相超正,下次一定试
下午茶唔知食乜好,就来得cafe 360 叹下
平时lunch time排队排好耐,下午茶时间唔驶排

我点左个焗鸡肉通粉,份量不多。

另外,包左一杯餐饮,我叫左杯洋金菊,好fresh

见到隔离枱叫左waffle ,个卖相超正,下次一定试
2018-01-11 758 浏览
之前试过两个人去食,叫咗个鳗鱼饭,都几好食,所以今次都系两个人呢就仍然继续去返呢间cafe,点知比我想像中冇咁好个烤鸡就咁食系无味既...烤鸡配番茄酱都系第一次...配菜翠肉瓜反而比想像中好,大大旧又多汁,不过就稍微多左少少牛油..佢另外仲有一个细嘅沙律同埋竹炭包,个沙律啲蔬菜都唔新鲜嘅,而且个足坛包真系好似炭咁硬,你可以话系脆口嘅,但食落冇乜味,净系烤硬左咁样罗所以我哋一人试咗少少就已经冇食。个木鱼吉列炸虾蕃茄蛋饭就好彩有木鱼调一调味,同埋果汁都有啲特别系唔错嘅,如果就咁番茄蛋饭就真系冇乜特别,另外,个饭质地又唔系多汁但系又唔系炒饭一粒粒,有啲奇怪。🤨反而比较好味嘅,我同朋友都系一致赞成个蘑菇汤,唔会太杰都唔会太稀,而且仲有好重嘅蘑菇味最後个菠萝鲜果茶剩系得茶味,完全冇其他鲜果同菠萝嘅味道,非常普通服务都唔错,个服务员见到我哋无刀都会自动自觉拎把刀俾我哋,叫佢攞纸巾攞碗都会都快嘅。总括来讲,今次食嘅嘢比上一次差好远,搞到影响埋我下次都唔系好想再嚟。

所以我哋一人试咗少少就已经冇食。

烤鸡
木鱼吉列炸虾蕃茄蛋饭
蘑菇汤
菠萝鲜果茶
2018-01-11
蘑菇汤
2017-12-08 960 浏览
约左朋友收工去深水埗行黄金电脑商场,咁收左工肚饿就要医肚先啦!我地先去西九龙中心搵嘢食,放工想舒舒服服咁坐底吹水食嘢,见到呢间好似气氛唔错就入去坐。待应都好快带我地入座和送上餐牌和水,因为我地系3个人,最後点左个2人套餐艮和1份个人套餐一齐食。首先讲下2人套餐叫慢烤系列二人餐,有两客汤,主餐叫左慢烤丹麦嫩猪仔脾和夏威夷芝士pizza,2杯野饮。白汤送上黎饮落都唔错,主食猪仔脾、蟹子青瓜沙律、竹炭包卖相几靓,包食落口唔硬,配白汤饮都好正,猪仔脾烤得啱啱好,真系好嫩,食落口又唔油腻,仲有啲汁,一个字正,值得一试至於夏威夷芝士pizza,芝士味好浓郁, Pizza够香口,虽然卖相睇落去好似都几黑,但食落口味道同口感都十分之好仲有一个一个人套餐系点左日式芝麻酱吉列虾蛋包铁锅蕃茄饭,炸虾好香脆,料都十足,卖相亦都十分吸引,如果一个人黎食我可能会点返呢个,但同时亦都想尝试下其他嘢食,真系觉得自己有啲矛盾至於佢三杯嘢饮,睇图就好靓,但实质上上嚟都系用普通胶杯装住,饮落唔算特别,所以唔会特别介绍

,料都十足,卖相亦都十分吸引

2017-11-03 933 浏览
原来深水埗有一间Cafe 360 , 见佢都有午餐食,谂住一个人,上次在黄大仙吃也不错,见冇乜人就入去食啦。今次叫咗个珍宝吉列猪扒配番茄汤蚬壳粉,饮热柠茶。仲有个窝夫甜品送,$64 。不过今次嘅味道就冇上次咁好,啲蕃茄汤好淡,蚬壳粉好林,而且啲蕃茄汤种冻冻地添。个吉列猪扒,净系睇样都觉得好乾,食落去当然好鞋啦,整体感觉麻麻地。最好味嘅反而系甜品,有¼块窝夫,可能即做,热辣辣好好味。应该要来食下午茶,或者会有惊喜。

最好味嘅反而系甜品,有¼块窝夫,可能即做,热辣辣好好味。

应该要来食下午茶,或者会有惊喜。

2017-10-16 936 浏览
西九龙中心晚上真的很多人,必须早到!朋友6点前就到了⋯⋯一坐下就发现就新Menu (可能不是"新"的,是我们太久没光顾⋯⋯lol)那就试一试吧!点了一个烧春鸡二人餐 (原谅我没记下名字,反正只有两款:烧春鸡($248) or 烧猪脾 ($268))包括:1. 烧春鸡是一般的鸡,那个酱挺特别的,看上去是茄汁,但细看是有蕃茄蓉的,质感是比较厚身的蕃茄汤当晚是用刀叉,但我已经向店内经理反映需要手套,烧春鸡一定是手撕最爽丫丫啦~2. 烧蔬菜有洋葱、蒜头(一整个!)、薯仔、翠玉瓜、蕃茄仔、小甘荀,真心丰富!很好吃,不知道怎样形容,反正我吃了很大部份!哈哈!3. 蟹子杂菜沙律 & 竹炭包杂菜沙律够Fresh,而我不喜竹炭包。 (因为那质感会比较乾/硬)4. 菠萝猪扒饭菠萝仍然好吃,但猪扒有点硬;饭是蕃茄炒饭,是好吃的!5. 忌廉汤 x 2一人说太重味,不好一人说很浓郁,大爱可见⋯⋯见人见智吧!6. 水果茶 x 2一人说茶好喝,但果肉很酸一人说茶一般,但果肉好吃看吧!⋯⋯都说了见人见智呢~另外点了肉酱意粉 + 酥皮忌廉汤按我个人口味,是有一点过咸。汤超级热!也是因为有了这个酥皮,我对於面包是竹炭包也
西九龙中心晚上真的很多人,必须早到!朋友6点前就到了⋯⋯
那就试一试吧!

包括:
1. 烧春鸡

2. 烧蔬菜
很好吃,不知道怎样形容,反正我吃了很大部份!哈哈!

3. 蟹子杂菜沙律 & 竹炭包

4. 菠萝猪扒饭
菠萝仍然好吃,但猪扒有点硬;饭是蕃茄炒饭,是好吃的!

5. 忌廉汤 x 2
一人说太重味,不好
一人说很浓郁,大爱
可见⋯⋯见人见智吧!

6. 水果茶 x 2
一人说茶好喝,但果肉很酸
一人说茶一般,但果肉好吃
看吧!⋯⋯都说了见人见智呢~

另外点了肉酱意粉 + 酥皮忌廉汤
按我个人口味,是有一点过咸。汤超级热!
也是因为有了这个酥皮,我对於面包是竹炭包也没什麽怨念~
说实话,汤先上,喝完已经半饱了,
但我喜欢肉酱意粉,所以还是吃了不少,味道适中,不会太酸。
2017-10-14
2017-10-03 790 浏览
入到去环境好舒服我哋三个人叫左三样野分享,不过都晒要打包其实我真系觉得呢个all day breakfast 傻下午茶时段系唔值$8x ,可能仲要系深水埗既感觉😅不过个pizza 松软,令人有惊喜!个意粉同个汤都咸左啲三个人下午茶食左$244。嗯🤔我会拣落寿司连锁店食寿司
入到去环境好舒服
我哋三个人叫左三样野分享,不过都晒要打包
不过个pizza 松软,令人有惊喜!
个意粉同个汤都咸左啲
三个人下午茶食左$244。嗯🤔我会拣落寿司连锁店食寿司
2017-09-29 598 浏览
话说同班friend gathering,咁就去左深水埗搵间可以坐耐D,而唔会赶人走嘅餐厅。最後我地选择左食cafe 360。咁晚餐有D二人套餐,不过我地一行四人都系选择散叫。我地分别叫左炸虾杂扒番茄饭、鳕鱼柳意粉、珍宝炸鱼柳汉堡包同埋菠萝芝士猪扒番茄饭。咁呢d餐可以加$8多个肉酱薯条同埋酥皮汤。而饮品方面,系包左杯鲜果茶。肉酱薯条D肉酱都好多,好食。酥皮汤个酥皮好正,但入面D汤就麻麻。杯鲜果茶系唔冻,有D失望。菠萝芝士猪扒番茄饭有好多芝士。但食炸虾杂扒番茄饭会觉得抵D。炸虾杂扒番茄饭又多餸又好食。珍宝炸鱼柳汉堡包块鱼好大块。

肉酱薯条D肉酱都好多,好食。

酥皮汤个酥皮好正,但入面D汤就麻麻。

杯鲜果茶系唔冻,有D失望。

炸虾杂扒番茄饭又多餸又好食。

珍宝炸鱼柳汉堡包块鱼好大块。
2017-09-25 458 浏览
难得去西九龙中心开餐,所以搵左间环境唔错既café食下,餐厅都几有气氛韩feel得黎又做到开放式café既感觉。菜单上有2人套餐但我地怕食唔哂所以叫左2个dinner set,所谓的dinner set 都系一个主菜同一杯饮品,另外可以加佢地既甜品:马卡龙,窝夫,cake等等。我叫左个意粉,个名唔记得左~~但个味道好特别,有点泰式,可能有柠檬同香草,所以感觉上有Thai Feel~ 朋友就叫左个石头锅炸鸡饭,石头锅唔热,D鸡又有点冻,整体上呢个饭就有点失望,因为当晚人唔算多,会期望D食物是热的。由於朋友好锺意酥皮汤,所以另外加钱要左酥皮,都要赞下个酥皮即叫即整,十分热,要好小心咁食。个磨菇汤配合酥皮都好一流,记得keep 住个水准~
难得去西九龙中心开餐

2017-09-01
意粉,个名唔记得左
酥皮汤
2017-09-23 303 浏览
个个商场都系食连锁店(其实西九顶楼美食广场有好多好食小店,我食过韩国人开既炸鸡店好好味,又无骨,次次男友都话人多又嘈唔食),今日想去西九附近剪发,跳完舞个袋好大,唔想同人迫,谂紧去边间,见到cafe360 下午茶唔错,有窝夫我锺意呀!叫左个烟三文鱼芥末沙律配磨菇汤,仲有野饮,都系62蚊免加一其实食完2块窝夫都饱饱地,都几香蛋味,外脆内软,沙律菜好新鲜,个芥末又唔会太浓食唔到菜味,磨菇汤都Ok甜左少少
叫左个烟三文鱼芥末沙律配磨菇汤,仲有野饮,都系62蚊免加一
2017-09-23
2017-09-14 310 浏览
同朋友相聚相约在这里,呢度都算坐得舒服,价钱唔算太贵,又可以畅谈我们2人叫左2个餐,一个系卡邦尼意粉配酥皮蘑菇汤饮热奶茶,一个系肉酱意粉配酥皮蘑菇汤饮即磨咖啡。酥皮汤系必食之选,酥皮焗得香脆配埋个蘑菇汤,真是一绝。 个人欢好系肉酱意粉,呢度多汁唔会乾净净,朋友就食卡邦尼意粉,目测朋友都食得好滋味,应该都唔错。最紧要系佢唔赶客,食饱饱坐下吹下水都无问题。 I like it👍👍 2人lunch埋单都系六十蚊,无加一,又可以坐咁耐,正!

2017-09-14
2017-09-11 256 浏览
系商场中算系吾错既选择因为以前工作系尼个商场入面,有时自己一个想坐得舒舒服服既时间,或者想同同事食饭倾下计,尼都系吾差嫁,员工真心nice 同friendly环境系好,但讲到食物就普普通通,之後都系觉得有点儿贵呀,我每次去食都会叫佢既卡帮尼意粉加酥皮汤,其实都无咩特别呀,但个酥皮汤个皮好松化除左叫尼个之外,我会叫佢个咖喱吉列猪扒,佢个汁甜甜地,一d都吾辣,但如果你食得辣,可以问佢令支辣油,就可以满足你既欲望喇价钱真心觉得有d贵,伹间吾中系到揾到点宁静,也不错👌👌👌
系商场中算系吾错既选择

价钱真心觉得有d贵,伹间吾中系到揾到点宁静,也不错👌👌👌
  • 卡邦尼意粉
2017-08-11 643 浏览
呢个商场开左好多大大小小o既食店,竞争相当大呢~睇完opernice,发觉呢间西餐食评都唔错,环境又唔会好迫~同友人黎岩晒~呢份餐配酥皮汤都系$52~都几好味,个酥皮焗得岩岩好,食物够热~环境也相当不错~个意粉芝味尚浓味~几饱肚,,,变肥妹o既一餐就是这样炼成的
呢个商场开左好多大大小小o既食店,竞争相当大呢~

同友人黎岩晒~呢份餐配酥皮汤都系$52~
都几好味,个酥皮焗得岩岩好,
食物够热~
环境也相当不错~
个意粉芝味尚浓味~

几饱肚,,,变肥妹o既一餐就是这样炼成的
2017-07-31 612 浏览
今日下晏去左西九龙中心食下午茶,呢个商场都有好多食肆,酒楼、上海野、西餐、韩烧等等。因为呢间既餐牌上食物相好吸引,价钱又唔贵,就入去一试。叫左一个下午茶餐 - 卡邦尼意粉 配 酥皮忌廉磨菇汤睇相好似唔错....首先个汤既酥皮好脆,但好薄身,个汤好稀味道冇忌廉味。个意粉既忌廉汁有几块磨菇同火腿丝,味道好淡,最大问题系佢唔系用个汁去煮意粉,只系倒上面,d意粉系滚水滚熟,捞左汁之後都系淡而冇味🙈另外叫左个岩浆芝士肉酱薯条,听个名、睇相都系好似好好食....现实系完全相反!薯条本身都唔系脆身,芝士酱唔知佢用咩芝士、冇芝士香味、又冇拉丝咁既效果。冻左之後出晒油又一patpat咁....😣 价钱系$58😳呢个朱古力香蕉窝夫又系得个样,味道一般个窝夫唔脆,中间个雪糕冇味... $64可以更好😠

因为呢间既餐牌上食物相好吸引,价钱又唔贵,就入去一试。

叫左一个下午茶餐 - 卡邦尼意粉 配 酥皮忌廉磨菇汤

呢个朱古力香蕉窝夫又系得个样,味道一般
个窝夫唔脆,中间个雪糕冇味... $64可以更好😠