因为工作关系,暂驻南昌,过去一星期的午饭,跟同事都到深水埗西九龙中心享用,奈何深水埗食肆虽五花八门,却参差不齐。经历头四天的「中伏」,终於,在星期五,找到一间十分满意的——位於西九的「Cafe 360」。整顿午饭,最特别的一定是伴随lunch set的法国皇冠酥皮汤(现在回想,才觉名字几特别,酥皮裹住整碗磨菇忌廉汤,因而冠上皇冠之名)。我就把「皇冠」戮穿,连汤一起享用。见同事的食法尽不同,点食先最正宗?还望不吝赐教。汤旁是英国有式草本茶,本人就不太习惯这种茶味(有些刺鼻)。正餐是麻酱鸡肉意粉,香味四溢,十分滋味。但似乎大家都忽略了正餐,焦点放於酥皮汤,尽说饮过酥皮汤後都半饱和不枉此行了。

汤旁是英国有式草本茶,本人就不太习惯这种茶味(有些刺鼻)。

• 酥皮忌廉汤
2018-11-06 348 浏览
再来一个唔想煮饭的晚上,一个人系西九龙中心搵食。经过6楼Cafe 360,呢间餐厅已经唔系第一次黎,呢度既职员比我感觉系非常好,每次经过,职员都会行出门口介绍当日既优惠晚餐,入座後会即时递上MENU,服务贴心。今晚自己一个,就叫咗职员介绍既酥皮汤晚市套餐,套餐包括酥皮汤、肉酱意粉、餐饮。呢度既酥皮汤水准一向唔错。入面系忌廉蘑菇汤,汤唔算太浓,有蘑菇味及隐约有点奶味。肉酱意粉,味道没有太大惊喜,肉酱份量非常充足。呢度最值得赞既系职员既服务态度,非常友善亲切,无论想落单、埋单、都好快会有职员跟进,食完既碟好快会有职员收走,以连锁店黎讲,呢个服务真系好值得比个赞!
再来一个唔想煮饭的晚上,一个人系西九龙中心搵食。

呢度既酥皮汤水准一向唔错。
酥皮汤

入面系忌廉蘑菇汤,汤唔算太浓,有蘑菇味及隐约有点奶味。
酥皮汤

肉酱意粉,味道没有太大惊喜,肉酱份量非常充足。
肉酱意粉

呢度最值得赞既系职员既服务态度,非常友善亲切,
以连锁店黎讲,呢个服务真系好值得比个赞!
2018-11-06
肉酱意粉
2018-11-01 204 浏览
呢间餐厅位於西九龙中心6楼,有日夜晚经过见个menu整得几靓,个环境又吾错,就入去试下。餐厅环境: 灯光同格局都令食客坐得舒适,但扣分位系有一两只蚊滋仔,吾知咁岩系果张桌定成间餐厅既问题。食物: 个人觉得menu既相片同介绍比实物更加吸引。我点左焗菠萝双色芝空猪排焗番茄饭同360芝士薄饼。焗猪扒饭会跟免费野饮,可以简冻果茶、咖啡式者热茶,我就加左杯热茶。360芝士薄饼就可以半价加野饮,朋友就加左喜马拉雅山粉红岩盐咖啡。1. 焗菠萝双色芝空猪排焗番茄饭个焗饭一上到就令我谂起大快活既焗猪扒饭,比起大快活既焗猪扒饭,呢个焗饭d饭无加蛋炒,芝士都吾觉食到,猪排吾算好肥,但食落无咩味,可以一赞既地方系几多翠肉瓜同菠萝。2. 360芝士薄饼pizza个饼底够热同松软,但叫得360度芝士,我expect会多d芝士,但睇落同食落都真系吾觉多芝士,但就几多碎蛋,同pizza整体个味道吾系咁夹。总结: 间餐厅性价比唔高,呢个价钱可以系其他餐厅享受更好味既野食。深水埗咁多选择,应该无咩原因会再食呢间。

焗菠萝双色芝空猪排焗番茄饭

1. 焗菠萝双色芝空猪排焗番茄饭
360芝士薄饼
2. 360芝士薄饼

喜马拉雅山粉红岩盐咖啡
2018-10-31
2018-10-10 337 浏览
西九龙中心野食选择好多,但总系俾人既印象麻麻地,想搵间坐得舒服,野食好食既餐厅都好难。最近朋友介绍我去CAFÉ 360,lunchtime有套餐,$60几蚊包野饮,价钱唔算贵,野饮仲可以简草本茶/红豆冰。-今次食左炸鸡粒+自家制waffle+甜蕃茄汤螺丝粉套餐。Waffle 即叫即制,黎到既时候仲有微热,脆卜卜咁。我特别钟意个甜蕃茄汤,味道好浓,可以一边食螺丝粉一边饮埋D汤。-朋友就叫左pan pan饭,黎到既时候热辣辣仲好香添,等我下次都试下!

2018-10-10
2018-10-08 294 浏览
西九龙中心可能因为商场位置同保养问题成日比人好喧哗、好残残旧旧既感觉如果唔想逼food court想坐得舒舒服服又可以同三五知己倾到偈咁呢间Cafe 360就啱晒喇~呢间餐厅既menu有日式既pan pan饭有waffle+罗宋通粉Set仲有意粉+酥皮汤Set一个lunch menu都有十几款比你拣我多数黎都食肉酱意粉+酥皮汤今次试下pan pan 饭上既时候个pan仲热辣辣加埋上面既木鱼丝真系好香架而且份量都几大同行友人都食唔晒
西九龙中心可能因为商场位置同保养问题
成日比人好喧哗、好残残旧旧既感觉

如果唔想逼food court
想坐得舒舒服服
又可以同三五知己倾到偈
咁呢间Cafe 360就啱晒喇~

呢间餐厅既menu有日式既pan pan饭

真系好香架
而且份量都几大
同行友人都食唔晒

2018-09-27 273 浏览
早排放工去左哩间食全日早餐,卖相ok,面包好松软,蛋都好滑,其他就麻麻地,d菇系最唔好食!食完都唔太饱食多份芒果窝芙,窝芙脆身,配上糖浆食甜入心,芒果雪糕好够甜,食完满足晒!

2018-09-07 424 浏览
3个人,细食有2位,所以叫左个2人餐,棉花糖紫薯牛奶,建议食左大半棉花糖之後,就将净落黎既同紫薯牛奶一齐饮,本身紫薯牛奶味很浓,唔太甜,但我中意有少少甜,所以唔中意甜既,又点会叫有棉花糖既饮品丫员工推荐叫猪仔脾,咁就猪仔脾啦!好㝝好好食,啲汁系BBQ Sauce ~ 另外再有额外比BBQ Sauce~ 啲肉好够汁,唔会乾身,竹灰包一黎到系暖既,如果有牛油就好啦!就咁食就dry左少少,不过包既口感好柔软既!呢个系温泉蛋卡邦~ 无乜特别,不过足料。呢个系名就。。。蜜糖芝士多士!?咁上下啦!好脆,但我唔觉得系甜品😂😂Anyway~ 系好食既!
3个人,细食有2位,所以叫左个2人餐,
呢个系温泉蛋卡邦~ 无乜特别,不过足料。
2018-08-22 382 浏览
平时返工食lunch都系去茶餐厅,因为贪唔使谂,上菜够快。起香港咁急促既地方,茶餐厅都可以话系冇选择既选择。今天因有特别活动,午饭时间延长,就试下其他野食,经同事介绍,去了这间cafe 360。这间餐厅主要吃西式菜,价钱唔算贵,普遍60-70蚊。我就拣左 pan pan饭,这个panpan 饭 包埋饮品,饮品可以选择红豆冰,唔使加钱首先要赞既系,上菜速度好快,唔使5分钟d野食就黎。另外,野食都够热,我这个panpan饭其实可以话系蛋包饭,蛋香都够,搭配一些鸡肉,岩岩好。红豆冰,这间声称用十胜红豆的,食落都好味好甜,配上好香既椰奶。很好。

这间餐厅主要吃西式菜,价钱唔算贵,普遍60-70蚊。

首先要赞既系,上菜速度好快,唔使5分钟d野食就黎。

2018-08-16 345 浏览
今日同同事嚟到西九呢边食午餐,同事话想食呢间,就入咗嚟啦。午餐餐牌都几多选择,但系我一见到有酥皮汤食,就决定咗要叫酥皮汤套餐。个酥皮汤微热,以呢个价钱有呢个水准都算合理,饮完个酥皮汤已经饱咗一半,食埋个意粉,真系超饱。我哋12点钟嚟到,d餐都出得好快,加上着咗制服有得减$10 ,几抵,下次会再嚟食!
今日同同事嚟到西九呢边食午餐,同事话想食呢间,就入咗嚟啦。

2018-08-01 429 浏览
位处西九龙中心,即是我家最近的商场,因此已光顾过此餐厅无数次。第一次写食评,当然选一间我喜欢的餐厅😉今天点了下午茶餐:(抱歉!忘了菜单上的名字)鸡肉多士,蕃茄汤螺丝粉,红豆冰红豆冰一般,优点是不会太甜蕃茄汤螺丝粉味道略浓,有点辣重点是鸡肉多士十分美味😋多士略厚,很「饱肚」,鸡肉份量十足,感觉像是在吃pizza, 但比pizza更好吃。吃後回味无穷。同行友人点了这里很有特色的棉花糖紫薯牛奶,我试饮了一下,喜欢紫薯的朋友应该会很喜欢,棉花糖更是小朋友最爱。餐厅装修环境不错👍值得推介的一间餐厅
今天点了下午茶餐:
(抱歉!忘了菜单上的名字)
鸡肉多士,蕃茄汤螺丝粉,红豆冰
红豆冰一般,优点是不会太甜
蕃茄汤螺丝粉味道略浓,有点辣
重点是鸡肉多士十分美味😋
餐厅装修环境不错👍
值得推介的一间餐厅

2018-08-01
2018-07-05 629 浏览
收工去食野,去到西九间间都好多人咁,郁下就要等几十个行过见到呢间Cafe360唔洗等位,Menu睇落又几吸引,就入左去坐低啦!叫左两个意粉,配左碗酥皮汤个酥皮汤好脆,同埋都好厚下,几好食,但个汤我个人就觉得有少少偏咸~可能因为又系磨菇汤啦之後两碟意粉上齐,海鲜戈碟呢,睇落唔错,但朋友就话食落冇咩味咁。我戈碟就肉酱意粉,唔错既,个人觉得几好味几开胃,但未到话好有惊喜。除左呢啲之外,餐厅仲有薄饼呀、甜品呀、焗饭呀等等,选择范围广,睇menu啲甜品几吸引,有机会再试真啲!环境不错,几适合情侣、朋友聚会,服务亦算良好。
收工去食野,
去到西九间间都好多人咁,
郁下就要等几十个

行过见到呢间Cafe360唔洗等位,
Menu睇落又几吸引,就入左去坐低啦!

叫左两个意粉,配左碗酥皮汤
个酥皮汤好脆,同埋都好厚下,几好食,
但个汤我个人就觉得有少少偏咸~
可能因为又系磨菇汤啦

之後两碟意粉上齐,
海鲜戈碟呢,睇落唔错,
但朋友就话食落冇咩味咁。
我戈碟就肉酱意粉,
唔错既,个人觉得几好味几开胃,
但未到话好有惊喜。

环境不错,几适合情侣、朋友聚会,服务亦算良好。
2018-04-07 1341 浏览
成日都会去深水埗寻宝,多数都会去西九龙中心搵食,但想搵间乾净整洁,坐得舒服,而服务态度好嘅餐厅真系好难,之前食开同层另一间西餐,服务态度愈黎愈差,唯有转第2间。今日同朋友一齐,行过Cafe 360,近门口的侍应生见我地喺门口睇餐牌,即时出黎热情介绍,由於佢太热情,就一入去试试。侍应生重点推介吉列猪扒配茄汤贝壳粉,猪扒系即叫即炸,食落唔会霉dum dum,仲热辣辣脆卜卜,而茄汤贝壳粉简直超出预期,汤底酸酸甜甜,贝壳粉软硬度适中,十分开胃。朋友食温泉蛋豚肉石窝饭,朋友话够晒热,而用豚肉十分多,重点系无用味精,因为朋友系超级敏感底,一食味精面会即肿,十分唔错。但身为一间Cafe,咖啡就比较失色,我叫即磨咖啡少奶,咖啡比较稀同淡,叫少奶先啱啱好,如果正常奶应该会变奶水,朋友叫左港式奶茶,反而唔错,下次可以试下。服务方便,侍应生都十分有礼,点餐时问问题、要水、要牙签通通无问题,而且叫亲佢地都会保持微笑过黎问要咩,值得一赞。座位都算阔落,地下、枱同枱上嘅餐具唔会痴笠笠,抵赞。最後讲下价钱,我个吉列猪扒配茄汤贝壳粉餐,有甜品,有餐饮,都只系$65,原来我个餐仲可以免费升级转菠萝特饮或红豆冰。而朋友嘅

座位都算阔落,地下、枱同枱上嘅餐具唔会痴笠笠,抵赞。

。而朋友嘅温泉蛋豚肉石窝饭连野饮$56。重点,公众假期食Lunch都唔收加一,一个字:抵!
吉列猪扒配蕃茄汤贝壳粉
温泉蛋豚肉石窝饭
2018-04-01
$60.5 (午餐)
吉列猪扒配蕃茄汤贝壳粉
温泉蛋豚肉石窝饭
2018-04-07 701 浏览
西九龙中心 的多家餐厅我都试过了 , 唯独是这家 Cafe 360 , 所以当天的晚餐我决定帮衬这一家 , 看看水准如何 ~Menu ~我点了 巴马臣芝士肉酱意大利粉 附送 法式皇冠酥皮汤 $ 68 因为某种原因的关系 , 当晚我不想喝酥皮汤 , 於是我改了饮忌廉蘑菇汤 , 其质感尚且算是浓稠细滑 , 但味道却十分普通 ~巴马臣芝士肉酱意大利粉 : 肉酱和意粉的份量都大 , 肉酱的味道是7分甜3分酸 , 算是偏甜了一点吧 , 巴马臣芝士就是放得比较少 , 意大利粉也是偏腍了一点 , 味道真是很一般 ~虽然食物的味道普普通通 , 但因为单身的服务殷勤 , 价钱也便宜的关系 , 所以仍然值得给一个 " 笑脸 - 好评 " 的 ~本篇完 ~
Menu ~

本篇完 ~
2018-04-04 512 浏览
脆炸鸡肉“野菌”热石锅酱油饭野菌,千辛万苦先撩到两条,对质之後,店员单独呈上一小盘野菌补返数……菠萝鲜果茶???同张poster对比之下走晒样厨房煮道菜可以咁无诚意,都算喇,仲要唔好食平庸已经系我对360最高评价
脆炸鸡肉“野菌”热石锅酱油饭

菠萝鲜果茶???同张poster对比之下走晒样

厨房煮道菜可以咁无诚意,都算喇,仲要唔好食

平庸已经系我对360最高评价
脆炸鸡肉野菌热石锅酱油饭
菠萝鲜果茶
2018-04-02 502 浏览
行经西九龙中心,想找一个静静的地方用餐,故找了间cafe用餐。餐厅食物选择颇多,费是谂黎谂去,所以点了个烤鸡二人套餐($248)。其先上了饮品及餐汤。饮品方面,我选了热英式有机草本茶,饮品用茶包冲切,及使用外卖杯,饮不完可以拿走。而餐汤则是野菌忌廉汤,味道方面略嫌普通。之後到主菜,香草烤鸡配烤蔬菜、竹炭包、沙律。竹炭包,卖相挺特别的,不过好硬,少一点牙力都咬不到。而香草烤鸡,略嫌腌得不够入味,鸡肉欠缺香草味,不过肉质嫩滑。而烤蔬菜则烤得不错。主盘方面,我们则选了夏威夷芝士薄饼,不爱吃Pizza的,可以选肉酱意粉/卡邦尼意粉/铁锅番茄饭/炸鸡石锅酱油饭。Pizza足料,外围脆口,不错。不过,吃完整只烤鸡,再吃Pizza,则有点多。二人套餐的份量很多,两个人吃不完,女生的话,建议三人分享。
其先上了饮品及餐汤。

而餐汤则是野菌忌廉汤,味道方面略嫌普通。

之後到主菜,香草烤鸡配烤蔬菜、竹炭包、沙律。
竹炭包,卖相挺特别的,不过好硬,少一点牙力都咬不到。

二人套餐的份量很多,两个人吃不完,女生的话,建议三人分享。
题外话/补充资料: 待应服务态度很好。
2018-03-02