2020-01-05 562 浏览
今日约咗朋友但还有2个小时,所以就在朋友推介下去咗深水埗西九龙中心6楼的360cafe 边吃边等😬店铺装修简洁,坐位亦很阔落,重点寜静,坐着吃个Tea 很舒适和这里不限时,是摄时间之选🙊因为价格实惠🙊🙊本来想吃甜点但又很想喝酥皮汤,所以最後决定吃炸鱼薯条,加$15配酥皮汤😍炸鱼啖啖肉🤤🤤不是一般的鱼柳🙊以$58元这价格👍🏻配埋个松露酱,简直绝配😚薯条热辣辣又很脆口👍🏻酥皮汤个酥皮很香奶油味,很邪恶🙈忌廉汤很浓郁料也很丰富👍🏻本来餐是配红豆冰,但实在太饱🙈改饮冻柠茶😅😅最後一提,可以加$18配以下小吃或甜品啊!不过,我要留待下一次才试lu😚😚

酥皮汤个酥皮很香奶油味,很邪恶🙈忌廉汤很浓郁料也很丰富👍🏻

本来餐是配红豆冰,但实在太饱🙈改饮冻柠茶😅😅

• 酥皮忌廉汤
2019-12-29 260 浏览
一个蕃茄汤螺丝粉加4件鸡(似麦乐鸡size)加两块窝夫,$74,价钱已经唔值,仲要咁难食!KFC既鸡好食过佢,块窝夫似面包,收$74唔该比少少诚意丫!唔怪得咁少人食,早知咁难食上去food court食算!
2019-12-29
2019-12-11 303 浏览
过开嚟做嘢,搭紧车嘅时候,仲一路喺度头痛紧唔知食乜嘢,去到就记起上次食过意粉好好食,做完嘢之後一定要再过嚟食下,其实之前我记得有好多分店,但系而家好似冇咗好多间咁,有啲奇怪,呢度嘅嘢食收费唔贵,种类多之余仲要好食,anyway一於再食,心水选择依然系柠檬鸡肉意粉,最锺意淡淡的柠檬味,同忌廉汁对比起减油腻,鸡肉炸完之後先至放意粉面头,比较香口,跟餐有酥皮蘑菇忌廉汤,酥皮焗得香脆,忌廉汤好香滑,唔会太重蘑菇味
2019-11-05 400 浏览
今日走去搵女朋友,佢又唔生性走咗,卖甩左我搞到我得返一个人,唔知点等佢好,原本谂住一齐去搵一搵个客,所以局住要等去,唔系我都唔知点卖,唯有坐低等啦,食个下午茶先一个餐入面有好多野夹饼点糖浆,唔会太杰都唔会太甜,沙律细细份,沙律汁唔会太多啱啱好,肉酱薯条两样嘢加埋好夹,芥末鸡柳炸到好脆,少少芥茉浆好香口,有杯啤酒简直一流,不过日光日白谂住冻柠茶先,下次再过嚟见呢个客,可以约埋一齐再食过,呢度其实几啱倾野

2019-09-13 563 浏览
我叫左个芝士鱼柳饭。可能系因为用个好热嘅镬仔上菜,导致饭比较乾,好彩茄汁够多,可以捞饭。块鱼柳都几大块,个皮食落微脆。个饭侧边仲有d瓜同蕃茄,鱼柳上面洒左d芝士,可以拉丝。再黎系酥皮汤,个鱼柳饭唔包酥皮汤,只包饮品,要另外加配。个酥皮汤系最先上枱,酥皮好脆,焗到金黄色,可以闻到奶油嘅香味。忌廉汤几浓,都算足料。个汤真系好热,要等一阵先饮到。最後,红豆冰唔算大杯,味道正常。不过佢俾嘅吸管太幼,有时d红豆会卡住条吸管。

• 酥皮忌廉汤
2019-09-11 335 浏览
闹市中宁静嘅餐厅下午餐时间~~锺意去人少嘅餐厅,会有比较宁静舒适嘅感觉。时间尚早,就更加想搵间舒服嘅餐厅慢慢坐,见到呢间铺嘅外观都唔错,就入咗去见有All day breakfast,就试吓啦点餐之後好快就有嘢食,服务员嘅态度都好好,餐点一黎到,系木盘,唔系平时一般嘅大碟,唔错唔错虽然睇落每一样嘢嘅份量唔多,但系加加埋埋就真系超级饱(其实我直头系饱到食唔晒)而食物嘅味道都唔错,杯热朱古力嘅卖相都好吸引,要加钱都系抵
闹市中宁静嘅餐厅

下午餐时间~~
见有All day breakfast,就试吓啦
而食物嘅味道都唔错,杯热朱古力嘅卖相都好吸引,要加钱都系抵
2019-08-13 511 浏览
在深水埗shopping,无目的搵饭食,经过cafe 360 餐厅,见到餐牌又岩胃口,即管试试。店舖门外没有装潢布置,简简单单,坐位宽敞都舒服,食物方面,我们二人单点菜色,没有叫套餐。「酥皮野菌忌廉汤」酥皮很脆,加忌廉汤,对绝正👍👍「慢烤丹麦嫩猪仔脾」猪仔脾肉很松软酱汁也能浸入猪脾,粗薯条即炸👍👍「山强烧汁野菜豚肉粉」卖相吸引,用了洋葱烧汁炒意粉更野味,可惜偏咸食完有口乾的感觉,此外豚肉比较乾「芝士焗咖哩温泉蛋炸鸡铁锅饭」炸鸡肉好太乾,饭是用日式米比较烟靱,但也是偏咸

「酥皮野菌忌廉汤」酥皮很脆,加忌廉汤,对绝正👍👍

2019-08-13
2019-07-12 665 浏览
下午茶时黎黎到西九龙中心搵食,逛左一阵朋友话不如试下呢间cafe360啦,本身我未食过既,入到去位置好阔落,坐得好舒服,店员的服务态度都好好,即刻过黎比menu 我地同埋同我地落单。order 左个烤棉花糖,用个铁锅黎盛住d 棉花糖几特别,个就真系超超超级甜,order 呢个既时候大家要有心理准备😅雪糕窝夫摆设同样好有心机,但个窝夫就好似唔太够热,觉得麻麻地,生果嗰d 都ok 既。总结系适合同朋友过黎high 下tea 倾下计既好地方,坐很舒适,但冷气冻左d, 食物质素就一般!
烤棉花糖

烤棉花糖
2019-07-10 453 浏览
今天出开西九龙中心,又不知吃甚麽好,於是就看下openrice,见到呢间餐厅有酥皮汤吸引住想试!入去时,觉得环境几舒服,梳化位,坐得舒服!我们叫了个二人餐,有酥皮黑松露汤,龙柳意粉,一个pizza,二杯餐饮!酥皮汤我觉得太薄,不够厚,如果厚d,我觉得口感会好啲,个汤几好饮,汤味几浓和香!鱼柳意粉卖相一般,个样唔系好似鱼柳,食落後至感觉到系鱼柳😂😂pizza份量比想像中大,我们二人都吃不唒😂😂但几好吃,烧汁味不错,几多料!😍😍
2019-07-07
2019-06-14 485 浏览

我地都系叫咗一个意粉配个酥皮汤。

我地两个人,服务员都比我地坐四人台。坐得几舒服。

酥皮汤:酥皮好香牛油味,忌廉汤几浓郁香滑。

卡邦尼意粉:酱汁浓郁,意粉挂汁,几好食。

2019-06-01
2019-06-14 257 浏览
同朋友系西九龙中心行街想搵个地方坐低倾下计,行咗一圈,觉得呢间系商场唯一装修靓D又好坐嘅餐厅。我地都系叫咗一个意粉配个酥皮汤。我地两个人,服务员都比我地坐四人台。坐得几舒服。酥皮汤:酥皮好香牛油味,忌廉汤几浓郁香滑。卡邦尼意粉:酱汁浓郁,意粉挂汁,几好食。肉酱意粉:好耐无食过肉酱意粉,肉酱味道唔错,好香浓,酱汁几多,啖啖肉酱捞意粉,食得好满足。本来都好想试下佢D甜品,不过食得实在太饱啦,所以就无叫到,下次可以再食多次,试下D甜品。食完嘢坐咗好耐先走,价钱都几抵食啊。唔错!

我地都系叫咗一个意粉配个酥皮汤。

我地两个人,服务员都比我地坐四人台。坐得几舒服。

酥皮汤:酥皮好香牛油味,忌廉汤几浓郁香滑。

卡邦尼意粉:酱汁浓郁,意粉挂汁,几好食。

食完嘢坐咗好耐先走,价钱都几抵食啊。唔错!
2019-06-08
2019-06-02 449 浏览
今日途经深水埗,唔知食乜好,就试下依间朋友推荐过既 Cafe 360.坐落於一个平民商场 - 西九龙中心之中。叫左个二人餐菇菌忌廉汤,加钱可转酥皮汤味道够咸,与酥皮同食几相衬芝士牛油果三文鱼镬蕃茄饭要衬热食,牛油果同芝士同蕃茄饭好夹但系三文鱼一冻左就食到鱼腥味热食就不错大板烧pizza依个pizza 比想像中好味,日式酱汁很浓郁蟹柳一丝丝,配衬底下的菜丝,减少腻济感可惜,三文鱼也是有少许腥整体服务,价钱,同食物质素都系很满意,意料之外

坐落於一个平民商场 - 西九龙中心之中。

叫左个二人餐

菇菌忌廉汤,加钱可转酥皮
汤味道够咸,与酥皮同食几相衬

芝士牛油果三文鱼镬蕃茄饭
要衬热食,牛油果同芝士同蕃茄饭好夹
但系三文鱼一冻左就食到鱼腥味
热食就不错

大板烧pizza

依个pizza 比想像中好味,日式酱汁很浓郁
蟹柳一丝丝,配衬底下的菜丝,减少腻济感
可惜,三文鱼也是有少许腥

整体服务,价钱,同食物质素
都系很满意,意料之外
阔别写食评一段时间,随着妹妹过了一岁关口,出街用餐次数多了,间中就可以写下快闪食评!近几篇的食评都以快闪做主题,原因无他因为带着孩子子就是要快,不想影响到别人,做个有良心外出用餐的父母。这天假期刚好就选了去西九龙走走,行了一会决定先食个下午茶再玩,选了质素不错不用等位的Cafe 360,带着bb车刚好安排我们在门口位置地方够大,同样不需要收车也没阻到人。这分店有明显花过心思装修的墙身,打咭我觉得都ok~ 好快下决定就点了两份下午茶。老公指名一定要转配酥皮汤,每次到访都order,香酥重牛油香,忌廉汤底也算是比较有份量质感。为配合孩子都能吃到「部分食物」,我点了有水果的厚多士,乍看相片觉得普通size,上枱後才惊觉口感非常好,够厚身配合浓厚的蛋酱,爱甜的人居然一整个不能吃掉,份量十足,是名副其实的厚多士 。老公点了保守派的南瓜蘑菇意粉,味道也有惊喜觉得不错,意粉仍能保留少许弹性,套装可选配红荳冰也正合我意。然後不少得几乎去任何店子都会点的炸薯条,热呼呼上枱没有翻炸的味道,粗身有咬口(虽然我喜欢吃幼)跟餐加钱都十分划算。最後不少得我以最爱红荳冰作结(味道一般,偏淡味偏水, 红荳没怎咬口)性

酥皮忌廉汤

和风梳乎厘厚多士配蓝莓香蕉

追加炸薯条

最後不少得我以最爱红荳冰作结(味道一般,偏淡味偏水, 红荳没怎咬口)性价比来说不错,非常饱肚,是会再encore 的选择❤️
红荳冰/热咖啡

2019-05-01
和风梳乎厘厚多士配蓝莓香蕉
今日落咁大雨就近近哋去食Cafe 360, 咁啱仲未过下午茶时间, 就入去食个Tea Set 啦~我嗌左个烤鸡水耕菜沙律$68, 加$15升级特饮热抹茶牛奶。男朋友嗌左日本直送鹿儿岛芝士汉堡包配香脆薯条$85, 跟餐饮冻十胜红荳冰。沙律set虽然系Tea Set, 但都算几大份, 够饱肚。个烤鸡香草味几重又唔会乾身, 调味刚刚好。沙律菜种类都算多, 酱汁有两款可以拣, Menu写住日本洋葱沙律汁,但我食到一种个味似日式胡麻酱, 或一款就似Honey Mustard, 两个酱都有唔同风味。Toppings仲有啲烟肉脆脆同芝士碎😋👍🏻抹茶牛奶有好浓郁嘅抹茶味, 唔会太甜, 少少涩😋芝士汉堡包个卖相都好吸引, 男朋友话个汉堡扒值得一赞,唔会太乾或者太油, 煎得刚刚好👍🏻👍🏻个薯条好新鲜, 炸得刚刚好,唔会太稔又唔会觉得油腻。😋👍🏻👍🏻提外话:佢个menu设计得几顺眼, 但建议校对返啲菜式名, 我个沙律英文译名竟然系芝士汉堡包😂

抹茶牛奶有好浓郁嘅抹茶味, 唔会太甜, 少少涩😋

2019-05-03 405 浏览
今日系西九龙中心食晏,塭到呢间装修几休闲嘅餐厅,而且重俾佢放系门口嘅广告牌吸引到,因为有我最钟意饮既酥皮汤。午餐选择都几多,叫咗焗酥皮野菌忌廉汤配黑松露汁野菌鱼柳意粉。酥皮汤 : 见到实物後深深明白到理想同现实往往系两回事黎,不过总算都闻到阵阵牛油嘅香味,不过整烂酥皮後吓咗一跳,啲汤好似比人饮左半碗咁 ; 而味道只系金宝牌忌廉汤,一啲惊喜都无。😔 😔 而且卫生真系欠佳,个汤碗底应该上手用黎放完蛋糕无洗就攞黎用。🙄 🙄黑松露汁野菌鱼柳意粉 : 无香味,个汁又无味,好似食紧斋意粉咁,鱼柳亦无特别,失望加失败。👎🏻 👎🏻埋单盛惠 $75,其实呢个价钱真系唔太值。

酥皮汤  (意粉屋)
酥皮汤  (意粉屋)

埋单盛惠 $75,其实呢个价钱真系唔太值。