屯门越黎越多高质素既西餐😍 BYOB Coffee Roaster就系其中一间!! 蕃茄忌廉蟹肉寛条面 $88好大堆蟹籽呀!! 见到即刻心心眼😍 捞混左真系每一啖都食到蟹籽😋如图中所见,意粉比较乾身 (唔系我最锺意既劲creamy sauce) 蕃茄忌廉sauce既味道都好够,但蟹肉就相对地少左啲,同埋有啲殻!!睇番menu有写系用新鲜蟹肉烹调,有机会有蟹殻!!证明系新鲜!!德国黑麦啤慢煮咸猪手 $138食肉兽当然要嗌大大只既咸猪手😍只猪手真系好大只!! 见到系黑麦啤好似几特别,但食落好似无咩黑麦啤味,仲有些少过咸!!送酒系一流既,不过我地2个人又意粉又猪手又鸡翼,就觉得有啲滞,食剩一半要打包😂下次真系食得晒先至好嗌😜

蕃茄忌廉蟹肉寛条面 $88

德国黑麦啤慢煮咸猪手 $138

蕃茄忌廉蟹肉寛条面
2020-08-15
庆祝纪念
纪念日
蕃茄忌廉蟹肉寛条面
2020-09-07 155 浏览
之前下午都食过, 觉得呢间D意粉好好味, 有晚去搵屯门朋友食饭, 大家都想食意粉, 就决定推佢入坑. 今次系打电话落单外卖自取, 即叫即做大约20分锺就可以拎啦!烟鸭胸沙律 ($68)份量足够, 沙律酱汁酸酸甜甜, 开胃之选. 烟鸭胸配上清新的蕃茄片刚好去除了油腻的感觉.蕃茄忌廉蟹肉宽条面 ($88)又系超多蟹子洒系上面, 很喜欢宽条面的口感, 比一般圆意粉更有咬口, 挂汁能力亦比较强. 蕃茄同忌廉很平衡, 唔会有一边抢左味, 加入了蟹肉为这个宽条面加入了海水的咸香. 每一口都好赞~同朋友都非常推荐呢一款!北海道帆立贝明太子意粉 ($98)超多明太子既意粉底, 每一口都充满鲜味, 帆立贝肉厚肥美, 轻轻香煎一下刚刚好, 不会变左缩水帆立贝.几样菜都感受到餐厅的高质素厨艺, 每样的味道都是互相配合把食材的优点都煮出来了. 诚意推荐~ 唯一要提醒既系 午市通常都好多人排队, 要有心理准备.

烟鸭胸沙律 ($68)

蕃茄忌廉蟹肉宽条面 ($88)

北海道帆立贝明太子意粉 ($98)

2020-07-29
  • 蕃茄忌廉蟹肉宽条面
2020-09-07 151 浏览
一直都知道大西北地区有唔少美食,奈何真系太远,bookmark左好多餐厅都未的起心肝去试🙈 而呢间💛cafe只大猪手🐷好吸引又勾返起我条为食瘾,想唔远征去惩罚佢都唔得啦😈.Cafe入面格局虽然简单,胜在地方阔落坐得舒服☺️ 呢度采半自助形式不设加一股务费,餐牌系入口处度拎,落单行埋去收银处order就得👌🏻,店员会问返坐边张台,当食物同饮品制作好会送上,而餐具🍴/水杯/水摆放系收银处隔离最近cafe仲做紧优惠🈹,无论堂食定外卖意粉减10蚊,饮品就减5蚊,更加抵食💰.餐牌选择贵精不贵多,一页就列晒招牌菜👍🏻 + 6款意粉🍝 + 5款沙律🥗;反而咖啡☕️种类就有唔少,事关呢度有两位认证国际咖啡质量监定师,咖啡品质有保证👍🏻另外帮衬当日cafe仲摆左好大叠 #苹果日报 📰 系度俾客人自取,撑💛店同时可以睇好报,一举两得😆******************************✨蕃茄忌廉蟹肉宽条面🍝 ($88-$10)食意面最怕酱汁唔够乾争争,呢份宽条面既蕃茄酱汁🍅适中,酸酸地食落几开胃😋蟹肉食落唔腥带几分鲜味,份量其实都唔少,只系捞埋宽条面同酱汁之後就觉得唔太够🙈 而最正既系上面有大量蟹籽令

Cafe入面格局虽然简单,胜在地方阔落坐得舒服☺️

✨蕃茄忌廉蟹肉宽条面🍝 ($88-$10)
而最正既系上面有大量蟹籽令口感更加丰富,就算无减10蚊呢份宽条面都绝对系高CP值👍🏻

✨北海道帆立贝明太子意粉🍝($98-$10)
用上北海道刺身帆立贝,外表微煎至金黄,入面处於半熟状态仍然保留刺身口感,味道鲜甜😍

明太子份量亦不少,捞埋意粉之後每条面条都能够沾上十分惹味,味道亦刚好唔会过咸

但系对比上一份宽条面,呢份意粉会乾身左d,如果多返d忌廉汁食落creamy d会更好😋
✨德国黑麦啤慢煮咸猪手🐷 ($138)
Menu上写明制作需时40分钟,入到cafe第一件事就系落单点佢🙉 而当日食完两份意面後呢份猪手就真系不迟不早40分钟送上💁🏻‍♀️
见到只咸猪手上桌时真系忍唔住「哇」左一声,因为佢既size真系几大只下!😳

呢度既咸猪手并非烤到酥脆个种💥,反而似韩式猪手咁外皮烟韧,个人比较锺情呢种,感觉食左好丰富既骨胶原落肚🤰🏻🤣
由於用左黑麦啤🍺慢煮,外皮闻落带有淡淡麦香而肉质唔鞋😋 亦因为咸猪手本身已经够味,芥末酱反而偏咸会盖过咸猪手既味道就无点酱食

另外伴碟蔬菜有烤西兰花🥦、翠玉瓜同车厘茄
✨Dirty Coffee☕️ ($38-$5)
Dirty唔系周围都有得饮,而呢杯Dirty既分层做得唔错,黎到唔会变左做一杯iced latte,饮第一啖仲令我觉得有惊喜😳
虽然唔知cafe选用边个牌子既牛奶🥛,但牛奶既口感浓厚做到忌廉般creamy;espresso shot 饮得到厚实感而烘焙味唔会过分突出,豆味亦有别於平时饮得到既,会令人想一饮再饮🤩
因为边食边饮,杯咖啡放耐左亦无变酸/苦,反而更加浓味;唔饮惯咖啡既人可能未必钟意,个人就觉得佢既余韵好正😍

✨Mocha Baileys☕️ ($42-$5)
呢款咖啡同样系出面比较少见,cafe有热/冻($45)可供选择,因为想Baileys味香d就order左杯热既,无谂过既系呢度杯mocha会拉花,仲要系难度比较高既飞马图案😳
Mocha上既奶泡打得非常绵密细滑,完全见唔到有气孔既瑕疵;失望既系Baileys味道比较弱唔太饮得出,好在朱古力酱味道唔会过甜,拉上补下
由於呢杯mocha Baileys同我想要既味道有出入,难免会对佢扣分,如果当佢系一杯latte,本人绝对会觉得佢系无得输💯
👧🏻人均消费:$190
😋味道指数:4/5
💰抵食指数:3.5/5
🪑环境指数:3.5/5
💁🏻‍♀️服务指数:3/5
👍🏻再访指数:4/5
📍 BYOB Coffee Roaster
地址:屯门青桃径5号文翔大厦地下2A号舖
⏰营业时间:12:00–21:00 (Mon–Sun)
2020-08-23 274 浏览
因为疫情既关系,堂食只限两人一枱。想找个有足够枱与枱距离既食肆食个lunch同饮杯咖啡,呢度系唔错既选择。但想坐耐d 既倾下计既朋友,呢度就唔系咁啱啦,因为佢有限时,由净饮/食件cake到食正餐都有不同时限,45mins到个几钟不等。呢度主打意粉,即炒系有水准。系街外等位时亦会闻到强烈既香气。🥶咖啡也不错,足够为我一天上到电。牛油果沙律清新好味,牛油果花砌得好靓👍🏻有时晚餐夜左去食就会卖哂🤪
因为疫情既关系,堂食只限两人一枱。
咖啡也不错,足够为我一天上到电。
Ice  Latte
黑松露杂菌意大利面
2020-08-23
Ice  Latte
黑松露杂菌意大利面
2020-08-16 231 浏览
喺全日禁制令之下最後一日食晚餐由於男朋友未食过依一间印象中第一次食嘅时候觉得啲食物非常之难食但系唔知系咪由於厨师转左人食物品质唔同咗觉得异常地好食唯一唔好嘅就系坐喺餐厅近门口位置同埋有风口吹住啲食物令到啲食物激快速凉左
喺全日禁制令之下最後一日食晚餐
由於男朋友未食过依一间
印象中第一次食嘅时候觉得啲食物非常之难食
但系唔知系咪由於厨师转左人食物品质唔同咗
觉得异常地好食
2020-07-14
喺屯门揾到间💛既平价西餐~~住屯门既我同朋友都食过依间好多次下🤤基本每次去同朋友都会叫佢个黑松露同虾意粉 朋友比较中意佢个黑松露意粉而我就中意佢个宽条面多啲💛大虾宽条面~~宽条面就咁用橄榄油煮香啲蒜黎煮 食落去好香蒜味 中意香蒜乾炒意粉既人一定会中意💛虾应该油过 咬落去有小小脆口🤤而个人好口意宽条面既质感 所以每次去都会叫~~黑松露意粉~~朋友好中意佢地既黑松露意粉 所以基本上每次黎我地都系叫依两样野😂😂个意粉既黑松露好多下 吾会好似有啲餐厅俾得好小黑松露 而且佢个汁吾会太多搞到食到最後会好腻 同朋友叫左冻抺茶latte同冻朱古力 抺茶latte同出面饮既大致上一样~~而朱古力冇饮就吾太清楚😂

黑松露杂菌意粉/鲜虾扁意粉

大虾宽条面~~

黑松露意粉~~

黑松露杂菌意粉/鲜虾扁意粉
  • 大虾宽条面
  • 黑松露杂菌意粉
2020-06-23 507 浏览
个日去到已经有人龙排紧队 等咗大概15分钟左右就入得啦 入到去系自己出去嗌野食 本身谂住戒咖啡 点知见到枱枱都嗌咗 忍唔住要饮返杯🤪👉🏻卡邦尼意粉 $68👉🏻北海道帆立贝明太子意粉 $98其实两碟分量都好多 两款我都食咗 个人比较喜欢明太子意粉 海量嘅明太子 再配埋大大粒帆立贝 味道比卡邦尼更丰富👉🏻Mocha Baileys $45Baileys味好重 我个人中意斋啡 但对住酒 忍唔住 胜cold brew一筹👉🏻Cold Brew $50见到个樽仔 好有睇西片 d鬼佬饮酒嘅feel😆好特别 唔知有无得拎走 但我就无拎😂😂

👉🏻卡邦尼意粉 $68

纪念日
卡邦尼意粉
北海道帆立贝明太子意粉
2020-06-06 704 浏览
作为屯门人,BYOB已经去过好几次,之前一直都好满意,无论系咖啡、食物定环境,实在系区内数一数二既cafe。都知道一向好受欢迎,星期六下昼4点钟去都要等位,唔紧要,点知去买咖啡个刻,佢先话只限坐30分钟⋯⋯ 讲真,去得叹咖啡,有几何会咁快走?明白你受欢迎,人流多,但希望只少坐1个钟头会好啲,30分钟真系咖啡嚟到饮完就即刻要走,真系好失望。希望可以改善一下,否则又要重新搵过区内嘅好cafe😟见到有好多负面评论都系讲服务态度,其实态度唔算好差,只少都好有礼貌,按规矩做咁罗⋯⋯
2020-06-06
2020-06-03 722 浏览
人生第一次写食评,比咗BYOB😅时间:1915(1930入座)人数:2人食物:2意粉,2饮品,1小食首先今次系第二次到BYOB食野,上次因为时间尚早,所以不用等位。但等位时间大约15分钟左右,尚算可以。装修风格:餐厅装潢为简约工业风、简单、整洁。食物:款式唔多,主食只有7款意粉,5款沙律餐具、水、落餐都系自助式客人需要到柜面叫餐,然後取餐具完成後,职员会将餐送到枱上。————————分隔线—————————今次点了两个意粉,一个小食主食一个「蕃茄忌廉蟹肉宽条面」$88,意粉软硬程度适中,唔会太软,有咬口,忌廉味道唔算太浓。蟹籽份量都算多..。优:意粉份量多,蟹籽份量多。劣:忌廉味唔算太浓郁,可能被蕃茄味遮盖。一个「海鲜墨鱼汁意粉」$88,同样地软硬程度适中,有咬口。配料上,青口入味质地唔错,未煮到烂而入味。鱼柳及鱿鱼有种煎出黎既香味,鱼柳唔会一夹就散。肉质结实。相比之下,单单墨鱼汁意粉可能会容易食到「好漏」但海洋配搭下。又唔太觉。优:意粉份量多,海鲜味道香口;但份量还好。劣:N/A小食一份「芝士黑松露薯角」$45,薯角香口优:薯角香口,份量多,唔会整到好硬,好乾。劣:味道上略嫌唔够。因
人生第一次写食评,比咗BYOB😅

时间:1915(1930入座)
人数:2人
食物:2意粉,2饮品,1小食

装修风格:
餐厅装潢为简约工业风、简单、整洁。

食物:
款式唔多,主食只有7款意粉,5款沙律

餐具、水、落餐都系自助式
客人需要到柜面叫餐,然後取餐具
完成後,职员会将餐送到枱上。

————————分隔线—————————

今次点了两个意粉,一个小食

主食
蕃茄忌廉蟹肉宽条面

优:意粉份量多,蟹籽份量多。
劣:忌廉味唔算太浓郁,可能被蕃茄味遮盖。

海鲜墨鱼汁意粉

优:意粉份量多,海鲜味道香口;但份量还好。
劣:N/A

小食
芝士黑松露薯角

一份「芝士黑松露薯角」$45,薯角香口

优:薯角香口,份量多,唔会整到好硬,好乾。
劣:味道上略嫌唔够。因为只有面一层有芝士及黑松露酱。内里只沾到少少。

整体来讲
-上菜速度快,点餐到上最後一道菜。大约25分钟
-份量多,一人一意粉会饱肚
-但主菜款式唔算多,小食饮品也是。

2020-06-02
蕃茄忌廉蟹肉宽条面
海鲜墨鱼汁意粉
芝士黑松露薯角
  • 墨鱼汁海鲜意粉
2020-05-31 356 浏览
之前黎到都净系饮野,今次系第一次帮衬晚餐,要企系门口等位,要齐人先可以入,但都有8-10个人系外面等,所以大家最好预返d时间。餐牌选择唔多,几款沙律小食,十个主食左右,仲有craft beer。我叫左烟鸭胸沙律,味道唔错酸酸甜甜,烟鸭胸煎得够香,配上蕃茄一起不会有肥腻感觉。黑松露芝士薯角,正常,份量十足大虾忌廉宽条面,我几中意d虾系剥左壳既,够大只同新鲜,味道方面都几好,忌廉浓郁所以食物方面整体不错,系屯门算是比较好又有主食提供的咖啡店。

黑松露芝士薯角,正常,份量十足

2020-05-28 329 浏览
平时经过一直好想试,但每次经过都好多人,难得今日lunch放晏咗,就决定去试吓🤣入到去环境好宽敞,枱与枱之间隔得好远,坐得好舒服。叫咗个黑松露杂菌意粉,松露汁香得嚟,意粉嘅硬度啱啱好,菇嘅份量都好多🤩好可惜嘅系我坐嘅位置冷气好唔够,坐唔得耐就顶唔顺走咗🥺

入到去环境好宽敞,枱与枱之间隔得好远,坐得好舒服
。叫咗个黑松露杂菌意粉,松露汁香得嚟,意粉嘅硬度啱啱好
,菇嘅份量都好多🤩

好可惜嘅系我坐嘅位置冷气好唔够,坐唔得耐就顶唔顺走咗🥺
2020-05-26 320 浏览
食物选择不多,味道是可以,不过跟老人家/小朋友来的话就不太合适,因为面质比较硬;午餐价钱不便宜,而且没有set;由於是自助形式,需要自己到柜面order 和取餐具,这些都没有问题;但因为有长者及小朋友同行,他们只提供叉,问柜面取一把刀来切食物,他们竟然不给予,说我只order 意粉,不需要刀;打算快快食完快快离开之际,下起大雨来,到用膳差不多完时,还下着雨,由於外面没有人在等位,本来想坐多一会儿,之前不给予我餐刀的那位,疑似是是老板的人走过来下「逐客令」;服务态度非常差,不会再来

服务态度非常差,不会再来
2020-05-23 431 浏览
又到Weekend,今日想食猪手,因上星期六想食但食唔到😅;记得之前去过屯门一间小店「BYOB Coffee Roaster」,见过有人食猪手,好似唔错,就一於入屯门食Lunch估计这间餐厅食lunch时间会多人,所以今日早一点出发,未够12:30 PM 已经去到餐厅这间餐厅需先到柜面购票;我哋叫左1️⃣ 德国黑麦啤慢煮咸猪手 $1382️⃣ 牛油果华道夫沙律 $68慢煮咸猪手制作需时40分钟,我哋先食牛油果华道夫沙律,牛油果砌得好靓,食材都新鲜;第一次食慢煮咸猪手,味道都算OK,但没有太大惊喜价格💰:$206 (免收加一服务费)味道😋:OK

这间餐厅需先到柜面购票;我哋叫左
1️⃣ 德国黑麦啤慢煮咸猪手 $138
2️⃣ 牛油果华道夫沙律 $68

价格💰:$206 (免收加一服务费)

味道😋:OK
2020-05-23
2020-05-21 264 浏览
是日喺返屯门区搵食一行四人寻找黄店去到等左一阵 齐人探热後就可以入座啦轻轻食 倾下计店内装修简单舒服 环境几宽敞呀先付款下单 慢慢坐开放式厨房 一入到去就闻到香味喇Dirty - 热咖啡好香 加上冰冻鲜奶 又香又滑推介!松露意粉🍝 好香 好creamy 份量足够!招牌沙律 - 甜甜嘅酱汁 加上配料爽爽嘅口感 好fresh既感觉!个人好喜欢呢个沙律!三文鱼沙律 - 比较下较普通 但味道OK!屯门区嘅可以一战!经济之选,齐人先可以入座呀,医护有折扣
是日喺返屯门区搵食

开放式厨房 一入到去就闻到香味喇

Dirty - 热咖啡好香 加上冰冻鲜奶 又香又滑
推介!
Dirty

松露意粉🍝 好香 好creamy 份量足够!

个人好喜欢呢个沙律!

三文鱼沙律 - 比较下较普通 但味道OK!

屯门区嘅可以一战!
经济之选,齐人先可以入座呀,医护有折扣

Dirty
2020-05-17 238 浏览
周六晚餐厅外有约十人分3台排队,不设派筹,等了20分钟左右。今次点了明太子意粉,三文鱼沙律,和银月绿茶。意粉份量细,男人食会唔够,不过明太子推满了意粉面,意粉都好入味。我本来就打算之後去别店食甜品,所以就无所谓了。银月绿茶是一种花茶,淡淡清香,配精致茶具,好高雅。但不知是否餐厅设计问题,人不多却嘈到像茶楼一样,想宁静享茶就好难,不过和朋友谈话就肯定别台听不见。

• 北海道帆立贝明太子意粉