疫情下,来到屯门吃午餐,想搵一间比较宽躺的食店,咖啡控又想喝咖啡所以就选了Cafe。这间Cafe空间够宽敞,坐得比较舒服自在,这间Cafe是采用半自助式服务的,首先要到收银处下单,之後店员就会把食物拿到你的位置。下单後,食物很快就准备好,咖啡是手调的,因此要等候一下。点了2款招牌菜,蕃茄忌廉蟹肉宽条面,一大堆的蟹籽非常抢眼,令整碟宽条面的颜色非常colorful 爽口的蟹籽加蟹肉非常不错。餐牌更温提客人宽条面是先鲜蟹肉,因此有机会有蟹壳,要小心啊鸡胸凯撒沙律,满满的鸡胸铺满了整碟沙律,鸡胸肉质结实,只是黑椒略嫌重手了一点。

凯撒鸡胸沙律
Cappuccino
2020-03-28
凯撒鸡胸沙律
Cappuccino
2020-03-19 206 浏览
近期为着新冠肺炎,担心不已。我也听从专家说尽量外卖不堂食,但偶尔也想在少人点的平日放松一下。由观看稍早的食评相片,找一家店员及厨师也会戴口罩,枱与枱之间宽一点来让自己享受一下,放低一下疫情的紧张,所以选择了BYOB。但不幸运地我在不幸运的时间,坐在不幸运的位置进食中,遇上一名拟似店主刚巧不戴口罩把他特制的饮品一边说一边行经过我的枱送予邻枱的熟客,还有第二次边行边说再一次经过我的枱。我明白这是不幸运,因为碰巧工作人员也将近吃午餐,也需要休息一下。一定会有人说"你这麽害怕无人迫你堂食",只可说明你的明,不明的永远不明。在这个共渡难关的时期,从这小事看到这餐厅的做法与我期望的不同,顔色只是惠顾的入场券~
2020-03-15 129 浏览
免加一收费,自助点餐拎餐具猪手够大件,好适合share食,否则一个人食有点腻招牌菜 - 焗黑麦啤慢煮咸猪手 虽然皮焗得唔够均匀,某啲地方唔够脆,但都几好食有诚意 - 墨鱼汁海鲜意粉海鲜有调味有煎香,墨汁意粉亦有椒蒜葱炒香价钱合理,份量足,食物有水准环境宽敞舒适,等位亦有櫈可以坐
免加一收费,自助点餐拎餐具

猪手够大件
,好适合share食,否则一个人食有点腻

招牌菜 - 焗黑麦啤慢煮咸猪手
焗黑麦啤慢煮咸猪手

虽然皮焗得唔够均匀,某啲地方唔够脆,但都几好食

有诚意 - 墨鱼汁海鲜意粉
海鲜有调味有煎香,墨汁意粉亦有椒蒜葱炒香
墨汁海鲜意粉

价钱合理,份量足,食物有水准

环境宽敞舒适,等位亦有櫈可以坐
墨汁海鲜意粉
2020-03-14 88 浏览
最近先知道红桥个边原来有几间cafe 特登嚟试一试。整间舖嘅装修都以灰黑为主 说不上清新 但都几舒适。佢系自助形式嘅餐厅,一入门口会有块牌示意顾客自己攞餐牌同埋搵位,再去counter俾钱,就可以等职员送餐。一开始上咗咖啡先,caramel latte同hazelnut latte味道都几淡,比较推荐热饮,好饮啲之余而且仲有个天鹅拉花。黑松露意粉但黑松露味偏淡,不过$68嚟讲算系咁。蕃茄忌廉蟹肉寛条面,系menu上面有写因爲新鲜蟹肉人手拆,可能会有壳碎,结果真系食到一小旧,食野唔小心嘅人或者系小朋友就要留意下喇。意份上面嘅蟹子都俾得好足,值得一赞。北海道帆立贝明太子意粉 $98,其实都几足料,两粒大带子,明太子酱都多,所有意份份量其实都足够。下次有机会都会再试嘅。
最近先知道红桥个边原来有几间cafe 特登嚟试一试。
整间舖嘅装修都以灰黑为主 说不上清新 但都几舒适。

黑松露意粉但黑松露味偏淡,不过$68嚟讲算系咁。

蕃茄忌廉蟹肉寛条面
黑松露杂菌意粉
Caramel  Latte
Hazelnut  latte
蕃茄忌廉蟹肉寛条面
Caramel  Latte
2020-03-10 139 浏览
北海道帆立贝明太子意粉帆立贝煎到外脆内软味道略带牛油香味不错,明太子馅料多食落意粉味道正常,可惜意粉都系偏乾身,没有挂汁,非常失望。墨鱼汁海鲜意粉 海鲜份量够多,一啲都唔孤寒,有鱼、虾、青口和鱿鱼。意粉食落偏乾身,味道偏淡,无咗墨鱼汁嘅味,有啲失望。焗黑麦啤慢煮咸猪手 虽然要等35分钟先有,但真系值得,猪手食落好juicy ,猪手外皮食落微微啤酒香,愈食愈上瘾。另上既芥末酱偏咸,如果配猪手食既话就会抢走黑啤既味道。推介必食✨✨✨

推介必食✨✨✨
2020-03-10
2020-02-28 298 浏览
我发现红桥嗰到都几多好嘢食 呢间系最尽头嘅餐厅都几大间 落地玻璃好有木质休闲嘅感觉𓂃𓈒𓏸Menu选择唔多 主要系食意粉 价钱方面系中间唔贵 所有意粉都由一位厨师即叫即煮 仲要好快就到 全部都热辣辣仲好足料 呢个价出面真系好难揾我要大推【蕃茄忌廉蟹肉宽条面】蟹肉多不止仲有蟹籽 宽条面唔会过淋 有咬口 蕃茄酸酸甜甜好开胃 净系略嫌忌廉唔够多 会俾蕃茄味盖过【北海道帆立贝明太子意粉】系我嘅no.2 首先两粒带子都好新鲜 两面微微煎过 中间仲保挂住滑滑嘅感觉 明太子酱汁好香浓 意粉够挂汁 食完会好饱其余意粉朋友表示都好高质 开心揾到高质小店 快去帮衬啦॰˳ཻ̊♡
2020-02-20 217 浏览
My review is divided into two parts: Food and Services FoodTaste:   I ordered the Tomato Crab Tagliatelle only. I taste just fine. Although its name stated that it contains ''crab'', I sadly could not taste any bit of its favor. Quantity: not enough to make me feel full. Attractiveness: Just fine. Price: Quite expensive (>$80) ServicesTable service: Few table services. Customers have to line up to take the order and pay, just like in fast food chains. The difference is that later the food wi
Food
Attractiveness: Just fine.
Price: Quite expensive (>$80)
Services
Table service: Few table services. Customers have to line up to take the order and pay, just like in fast food chains. The difference is that later the food will be delivered to your table. You need to take the cutlery yourself.
Attitude: Also 0 communication and exchange can't complain.
Lighting, atmosphere, and environment: The noise is too loud from the kitchen.
2020-02-19
2020-02-14 153 浏览
成个礼拜有多无出过门 见到呢轮屯门呢间意粉 有人推介 好似几正 有人又起屯门收工 好期待 寻日就去一试 不过质素无想像中咁好 今日就嚟返个呢轮最新鲜既分享叫左个蕃茄忌廉蟹肉宽条面 忌廉落得够 食落几creamy 意粉都煮得几好 几弹牙 有啲咬口 有好足料既蟹肉同蟹子 不过调味方面唔知系咪落多左 我觉得太酸同过咸绿奶男就觉得酸得唔错但都系觉得过咸见好多人都反映呢间意粉好食 我谂今次应该纯粹系调咪味方面失手挂 如果个汁都可以调到酸甜岩岩好 就好食既

不过调味方面唔知系咪落多左 我觉得太酸同过咸
绿奶男就觉得酸得唔错但都系觉得过咸
见好多人都反映呢间意粉好食

2020-02-13
2020-02-10 145 浏览
餐厅在屋企附近,但系经常经过都没有机会试下。适逢有机会经过无乜人,当然要入去试吓。环境系自助形式,先自行搵位,再去出去落单,最後就耐心等店员送餐。Cafe环境略暗,几有情调。🍴慢煮德国咸猪手猪手劲大只,多面,表面到一层蜜糖,猪皮烟靭到胶质,系满满嘅骨胶原。肉质偏咸,但好软,唔会痴牙。太大只嘅关系,有少少唔熟。🍴蕃茄蟹肉宽条面蟹籽超多,脆卜卜。蟹肉量都唔孤寒。蕃茄微酸,几开胃。餐厅几注重衞生,落单的counter有酒精洁手液俾客人消毒,值得一赞。
Cafe环境略暗,几有情调。

🍴慢煮德国咸猪手

🍴蕃茄蟹肉宽条面
蟹籽超多,脆卜卜。蟹肉量都唔孤寒。蕃茄微酸,几开胃。

2020-01-31
  • 蕃茄忌廉蟹肉宽条面
2020-02-08 157 浏览
黑松露杂菌意大利粉🍝【支持黄店】这样餐厅很特别呀,餐牌很少款式,一页纸而已,全是吃意粉的。(*¯︶¯*) 点了这款黑松露杂菌意粉,黑松露味都很香浓,不错。而意粉相对是硬身点的,不过不失~ 餐厅有时会有特别餐牌,这次是Buffalo Wings(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 酱汁都调得不错,香辣的,鸡翼肉质软软的,整体不错喔。
黑松露杂菌意大利粉🍝

2020-02-01 213 浏览
由於今日无人系屋企, 所以要自己出去觅食。🤦🏻‍♀️ 住系屯门区已经好多年, 都算见证住红桥呢个小社区既变化。早几年好中意黎呢度食糖水, 但近几年餐厅既变化太大, 今日一路行过黎, 好多餐厅都好新, 不禁有D唏嘘。行左几间餐厅, 系门口睇左menu都觉得唔太吸引, 所以就一直行到去比较入既地方, 直至BYOB Coffee Roaster呢间店。餐厅空间好大, 内笼装修行工业风, 以黑色同灰色做主调, 家私就系实木枱櫈。墙身既颜色系灰色, 营造到好似石屎墙咁。不过因为大门口位置既墙身基本上都系大玻璃, 所以好透光, 唔会令人感到好焗促。呢间餐厅系采取「先付款, 後送餐」既方法, 员工系唔会行去客人既位帮手落单, 客人系需要自行去收银处落order同俾钱先。(系收银处望到D贴纸, 就发现我无拣错餐厅!) 老实讲, 餐厅既菜式选择唔多, 只有1款招牌菜(猪手), 6款意粉同5款沙律, 而价钱以屯门区黎计算系中上, 大概$60-$100左右。我叫左墨鱼汁海鲜意粉同埋一杯柠檬汁冷泡四季春茶。墨鱼汁海鲜意粉 ($88)等左大概10分钟左右, 店员就上菜了。成条意粉都好吸引, 因为系意粉既顶部放左好

墨鱼汁海鲜意粉 ($88)
墨鱼汁海鲜意粉

等左大概10分钟左右, 店员就上菜了。成条意粉都好吸引, 因为系意粉既顶部放左好多海鲜, 包括鱿鱼🦑, 青口, 鱼块🐟仲有虾🦐。呢D海鲜食材系预先煎好, 令佢既香味逼哂出黎, 之後先再放上浓浓既墨汁意粉上面,

海鲜既份量都几多, 而且质量都唔错, 算系对得住个价钱。意粉方面, 面身有咬口, 而墨汁可以完整地覆盖哂D面, 好挂汁。整体黎讲系唔错!

柠檬汁冷泡四季春茶 ($28)
柠檬汁冷泡四季春茶

最近冷泡茶既热潮冒起, 好似话相比一较茶较少刺激性, 所以健康D。呢杯茶既味道清香, 加上有少少柠檬🍋同薄荷🌱既味道, 好fresh。
柠檬汁冷泡四季春茶
2020-01-30 146 浏览
同男朋友夜晚到左餐厅食晚餐。食物有少少惊喜👍🏻蕃茄忌廉蟹肉宽条面,北海道帆立贝明太子意粉,烟三文鱼沙律。沙律比想像中足料👍🏻好多烟三文鱼🥰个人好钟意蕃茄忌廉蟹肉宽条面😋环境不错,更为客人提供酒精消毒液👍🏻
烟三文鱼沙律
2020-01-29
庆祝纪念
烟三文鱼沙律
  • 烟三文鱼沙津
2020-01-06 256 浏览
本身想去第二间餐厅但full晒朋友话记得景峰有间餐厅佢都想试就即管去试下七点几去到等咗两三个字本身都冇乜野排排下叫我入餐厅入面等入咗去企咗一阵又有个女staff叫我出去队尾排解释咗我哋系排队头同埋系另一位staff叫入黎先黑口黑面叫我行埋一边 仲去同同事confirm之後又过黎问肯唔肯搭枱转身谂住问朋友点知个staff嫌慢喺度倒数321去咁多间餐厅都未试过咁冇礼貌坐低食嘢已经觉得感觉唔好餐厅系自助形式餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落单落单既时候再次凸显佢地服务态度有几麻麻又系嗰个女staff 见佢落完前一个客喺度执单谂住佢执完先帮我落我就企咗喺度点知佢施施完执完一轮行来行去都唔落单後尾第二个同事行过黎 佢先肯拧返过黎同我落单终於order咗个黑松露杂菌意粉同黑麦啤咸猪手猪手系要等35分钟 好彩个意粉上得快闻落好香黑松露味但食落冇乜不过不失咁唔系太特别食完意粉等多阵只猪手就到啦都几大只两个人食唔晒食落有淡淡地既啤酒味几特别系皮有少少太硬好难切总括黎讲呢个价钱食呢两样系ok既不过服务质素真系不敢恭维未必会再帮衬🙅🏻‍♀️
本身想去第二间餐厅但full晒
转身谂住问朋友点知个staff嫌慢喺度倒数321
去咁多间餐厅都未试过咁冇礼貌
坐低食嘢已经觉得感觉唔好

餐厅系自助形式
餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落单
落单既时候再次凸显佢地服务态度有几麻麻

不过服务质素真系不敢恭维
未必会再帮衬🙅🏻‍♀️
慢煮德国咸猪手
2019-12-28 257 浏览
必需惩罚系列!!仲要一人先几十蚊 咁既西餐边到搵!!!呢排都唔少人去惩罚 早d排队啦!🌰#田中食屯门-👍🏻8.5/10🦀蕃茄忌廉蟹肉寛条面 ($88)1️⃣你都见到超多蟹籽!超足料,啖啖都有蟹肉,成个意粉超鲜甜!2️⃣个汁冇得顶,唔会太酸盖过蟹味,但又有足够茄味!仲要又系超多蕃茄肉。-🌑黑松露杂菌意粉 ($68)1️⃣超级浓郁黑松露味,唔系得摆几粒摆顶,系每一条都有!而且个汁极creamy,好香!2️⃣呢个d菇真系多到冇得顶,比例接近一比一!几种菇菌加埋一齐,口感极丰富。3️⃣仲要真系好抵食呀!!lunch $68咋!!👍🏻8.5/10
必需惩罚系列!!
仲要一人先几十蚊 咁既西餐边到搵!!!
呢排都唔少人去惩罚 早d排队啦!
🌰#田中食屯门
👍🏻8.5/10
🦀蕃茄忌廉蟹肉寛条面 ($88)
🌑黑松露杂菌意粉 ($68)
3️⃣仲要真系好抵食呀!!lunch $68咋!!
👍🏻8.5/10
2019-12-28 150 浏览
景峰这个小区充满很多特色食肆,这间BYOB 用了工业风的装修,主打咖啡及意大利粉。咖啡系一间cafe的灵魂,小弟叫了一杯Latte,喝得出不是平常的咖啡豆,味道很有层次。大虾意粉的大虾刚刚好,意大利也是平稳的水准
大虾意粉的大虾刚刚好,意大利也是平稳的水准