2020-06-08 421 浏览
呢间餐厅劲邪恶,除左引毛孩主人饮咖啡,食甜品外,仲准备一系列的精致动物餐牌。几十蚊可以俾埋毛孩食,食惯靓野之後,你话日後佢地仲边肯食超市狗粮猫粮丫,哼~🐕🦮🐕‍🦺🐈 .我哋就去食咗下午茶,一个食咗佢嘅热香饼餐,令一个就食咗佢嘅宾利迪蛋。热香饼配上果酱、糖浆一齐食,好松软。新鲜煎嘅热香饼,亦都好热辣辣。宾利迪蛋系高难度之作,里面嘅蛋依然充满蛋汁,外层系好香嘅烟肉,切开嘅时候,蛋汁都一齐流晒落碟度,好香好正。.It is never easy to find a pet-friendly cafe in HONG KONG🇭🇰. Here comes a good option for you and your fur babies! While you can enjoy the good time with your friends, your pets can also meet new friends there. The cafe also offers mouth-watering menu for cats and dogs. They must love it!·Locat

Located near the down town area of Tai Po, it is very accessible.
2020-05-11
2020-05-24 588 浏览
知道大埔新开了一间可以带狗狗去的餐厅,而且仲有宠物menu,当然要带狗狗一齐去试试。餐厅以黑格调为主,墙上挂有猫狗的画作,十分特别!我们lunch时段来到是吃西餐的,这里晚上是吃串烧的。而宠物menu也有几款不同的选择!宾尼迪蛋,这里的egg benedict跟平时出面食到的不同,平时面包的部分转了做薯饼,十分特别!蛋是流心蛋黄,薯饼口感特别,有少少脆边!Buzz Delux Breakfast,这个超级丰富的all day breakfast,份量超多,包括有烤牛骨髓、鸡扒、炒蛋、烟肉、猪肉肠、猪柳汉堡扒、芝士薯饼、烟三文鱼芝士大啡菇、茄汁豆和多士。牛骨髓部份滑滑的,口感特别。鸡扒都几大块,肉质嫩滑!炒蛋顺滑,猪肉肠是台湾肠那款,是脆皮的。芝士薯饼有点似可乐饼,内里是芝士薯蓉,十分惹味!大啡菇夹有烟三文鱼在芝士和菇的中间,第一次这样吃,很特别呢!而多士整了青蛙的样子,十分可爱!整份份量真的很多,食到好饱呢!有机百花茶、菠萝汁,百花茶会用蜡烛热住,花茶用上菊花、百合、玫瑰、薄荷,越饮菊花味越出,饮落有种好减压的感觉!而菠萝汁都几大杯,而且酸酸甜甜,十分开胃!宠物餐单-日式芥辣炸虾,这款
餐厅以黑格调为主,墙上挂有猫狗的画作,十分特别!
宠物餐单-日式芥辣炸虾,这款炸虾绝对冇落芥辣的,这个炸虾用上虾、鸡肉、鲷鱼、南瓜制成,外型好似人食既吉列虾,但实质并不是!狗狗都比较喜欢吃这款!
宠物餐单-时蔬牛肉奶冻,用上牛肉、三色椒、无乳糖牛奶和西兰花,外型都好靓哟!

下次夜晚再带狗狗黎试!
2020-05-21
Buzz Grill Bar & Cafe #大埔❗️新开动物友善餐厅 有哥基店长坐镇❗️——————————————————特登入嚟大埔就系为咗呢间动物友善餐厅🐶内里有只哥基坐阵,亦有唔少人带埋自己只宠物嚟一齐食嘢,成间餐厅洋溢动物带来嘅快乐🥰最欣赏佢哋仲有宠物餐牌,动物食嘅食品都整得几靓,睇到我都想试🤣!当日下昼嚟到,有啲Cafe食品供应,包括all day breakfast、egg Benedict、意粉,夜晚嚟嘅话就仲有串烧添。当然唔少得宠物食品啦,宠物都可以叹番餐‼️不过餐厅环境唔算太大,大约有五六张枱,唔系露天,灯光有少少昏暗,唔算有太多位置比动物跑跑跳跳。Deluxe Breakfast🥙$126All Day Breakfast有两个版本,分别系普通版同埋Deluxe版本,deluxe特别在於有罕见嘅烤牛骨髓,另外仲多咗鸡扒同埋烤大啡菇🤩当然唔少得炒蛋、烟肉、猪肉肠、猪柳汉堡扒、芝士薯饼、茄汁豆、多士。味道不过不失,有少少油腻,但胜在有好多特色食材👍🏻👍🏻👍🏻仲要超大份,两个女仔分都够。味道: 4.1/5性价比: 4.2/5Egg Benedict宾尼迪蛋🍳$68就连egg
Buzz Grill Bar & Cafe #大埔
❗️新开动物友善餐厅 有哥基店长坐镇❗️
——————————————————

Deluxe Breakfast🥙$126
味道: 4.1/5
性价比: 4.2/5

Egg Benedict宾尼迪蛋🍳$68
就连egg Benedict都富有特色🤩除咗最signature嘅荷兰酱poached egg,居然仲有齐烟三文鱼、巴马火腿、烟肉👍🏻👍🏻👍🏻最特别一定系底下用上薯饼,将薯仔设成一条条再点上粉浆微炸,超级香口😋不过始终用上大量浓味嘅食材,整体味道咸咗啲。
味道: 4.2/5
性价比: 4.5/5

整体来讲,好推荐比有宠物嘅朋友✨佢哋嘅宠物Menu真系好吸引,大家都带埋自己只宠物嚟,所以可以互相倾偈玩吓,真系几正👍🏻就算冇宠物行过都可以嚟品嚐下佢哋独特嘅全日早餐同埋egg benedict😍真系冇喺其他地方见过,而且仲可以睇到其他宠物添👍🏻。
——————————————————
Buzz Grill Bar & Cafe (大埔)
🚩大埔东昌街6-16号东昌阁地下D号舖
Egg  Benedict
Egg  Benedict
2020-06-28 0 浏览
突然间瞓到黄朝百晏,心血来潮好想食一个pancake作为我嘅起身lunch,经过装修很型格的Buzz,就买返几个外卖先。有六个Lunch 拣,见咁耐都冇食热香饼,就叫咗一份自家制热香饼返屋企慢慢同家人share,还有香蒜鸡柳烩意粉,两个加埋$100有找。热香饼有三大块,还有士多啤梨粒点缀,有一些果酱调味料,点少少一齐食甜甜地好味道,而且热香饼好软熟。另外香蒜鸡柳烩意粉入面嘅配料好足料,而且香蒜味道好浓郁,所以意粉很入味。

终於夹到时间来这间有宠物餐单的cafe! 一进去巳经看到一堆小朋友,超可爱!餐厅装潢很有fu,非常适合拍照!狗狗食物方面,那个芥茉炸虾跟布丁都非常出色!香喷喷!连我也想要吃!店员说那个芥茉其实是西兰花蓉。我最喜欢的是芝麻芝士蛋糕!因为是软软的那种芝士蛋糕! egg benedict 也很出色!最底那层是类似薯饼的感觉,很香很有口感!另外我们点了buzz delux break, 𥚃面有很多款食物,而肉类比较多!几个朋友一起分享一流!
Flat  white
Buzz  delux  break
黑芝麻芝士蛋糕
Flat  white
Buzz  delux  break
黑芝麻芝士蛋糕
2020-06-15 62 浏览
✮ A super pet friendly cafe at taipo !If you have a dog , cat or pets who want to bring them chill out of the street, Buzz Grill Bar & Cafe will be a good choice. The store manager Lai Fu will warmly welcome you! I surprised that there is a pet menu here, suitable for family and friends, and pets can also enjoy pet meals together, they got Omelette , chicken fondent , fried shrimp and gain-free rice ball all for pets ! the atmosphere in the store is also very good, and the seats are comfortable

If you have a dog , cat or pets who want to bring them chill out of the street, Buzz Grill Bar & Cafe will be a good choice. The store manager Lai Fu will warmly welcome you! I surprised that there is a pet menu here, suitable for family and friends, and pets can also enjoy pet meals together, they got Omelette , chicken fondent , fried shrimp and gain-free rice ball all for pets ! the atmosphere in the store is also very good, and the seats are comfortable , you will definitely love this cafe .

若你有狗狗猫猫宠物想带他们出街chill chill 的话,Buzz Grill Bar & Cafe 将会是不错的选择,店长来福会热情欢迎你!很欣赏这里有宠物餐单,适合亲朋好友小聚,竉物也可一同享用宠物餐,有自家制宠物烘蛋,蓝莓亲子布丁,日式芥辣炸虾,宠物无谷物饭团还有手打芝士鹿波波可选择,看得出是用心制作的餐单,店内环境气氛也很好,座位舒适。

‣ 芝士焗肉酱意粉 Spaghetti Bolognese $68
芝士极厚,肉酱份量多,下午茶时间来份量刚刚好。

‣ All Day Breakfast $76
炒蛋,脆烤烟肉,蜜糖猪肉肠,最欣赏是厚切汉堡扒,肉汁多又香口,焗茄汁豆,炸芝士薯蓉也很出色。

〒大埔东昌街6-16号东昌阁地下D号舖
Opening Hour : Tue - Sun 12:00~00:00
2020-06-13 136 浏览
好悠闲,开放式门口,似西贡/外国outdoor餐厅feel。 店长系只好可爱好精灵嘅哥基囡😻😻仲劲乖,有野食系枱,系唔会爬上去,而且任摸唔嬲🥰🥰 Well trained 👍🏻👍🏻 店员好Nice好热情❤️宾尼迪蛋卖相好加分,火炙芝士半熟蛋+烟肉+烟燻三文鱼+炸薯格,层次感很好🤤🤤 有机百花茶💐- 好香,仲会一直加热,养生人士最爱。 菠萝汁- 消暑必备,微酸,好开胃。芝士焗肉酱意粉-好入味,最欣赏系芝士燶边,卖相得意,打卡一流。

店长系只好可爱好精灵嘅哥基囡😻😻

店员好Nice好热情❤️

有机百花茶

有机百花茶💐-
好香,仲会一直加热,养生人士最爱。

菠萝汁-
消暑必备,微酸,好开胃。

芝士焗肉酱意粉-

芝士焗肉酱意粉

好入味,最欣赏系芝士燶边,卖相得意,打卡一流。

有机百花茶
2020-06-13 59 浏览
平时行过成日都见到哩间宠物餐厅,每次见到咁多小狗仔,好似好开心咁,今次同朋友仔终於决定入去试下。一入去狗狗店长,来福,已经热情奔放,冲黎同你打招呼,好开心☺️☺️☺️夜晚系以串烧同饮酒为主 , 气氛几relaxing 每样串烧都可以拣辣味or 原味,岩晒我哩d 食唔到辣ge 朋友仔! 香烤鸡翼 脆卜卜外层,入面鸡肉嫩滑香烤鸡腿肉香口惹味加拿大湿式熟成牛西冷 哩个西冷有少少overcook. 盐烧牛舌粒 唔会un, 唔错。烧猪颈肉 都系好香脆芝士蒜蓉大啡菇 满满芝士同蒜蓉, 一个字。 正👍🏻可惜果晚揸左车,唔饮得酒。如果唔系同三五知己食下串烧,饮下酒就仲爽。

夜晚系以串烧同饮酒为主 , 气氛几relaxing

香烤鸡翼
脆卜卜外层,入面鸡肉嫩滑

香烤鸡腿肉
香口惹味

加拿大湿式熟成牛西冷
哩个西冷有少少overcook.

盐烧牛舌粒
唔会un, 唔错。

烧猪颈肉
都系好香脆

芝士蒜蓉大啡菇
满满芝士同蒜蓉, 一个字。 正👍🏻

2020-06-10 66 浏览
🐶Pet Cafe📎 Buzz Grill Bar & Café大埔新开宠物餐厅🤩店长歌基来福坐镇 下次我都带我歌基Momo黎!😍😍最重要系室内😆就很适合夏天炎热天气餐厅好贴心 提供宠物菜单 例如鷄肉蛋糕今次我地夜晚黎餐厅会主打串烧 😇日头系Brunch串烧份量较小 🤪质素正常 其中蒜蓉生蚝(半打)$88 蒜蓉好足 惹味鲍鱼虾子捞面系乾拌面加鲍鱼蚝油汁 有点失望😖😣面条太淋无弹性配菜有6只罐头鲍鱼仔 -𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————Buzz Grill Bar & Cafe 6-16号东昌阁地下D号舖————————————————
🐶Pet Cafe
鲍鱼虾子捞面系乾拌面加鲍鱼蚝油汁 有点失望😖😣
面条太淋无弹性配菜有6只罐头鲍鱼仔
𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————

Buzz Grill Bar & Cafe
6-16号东昌阁地下D号舖

————————————————
2020-06-09 64 浏览
平时经过见到位於大埔墟的Buzz Grill Bar & cafe,门面好开阳,另外都见到佢哋有宠物餐牌,今天就决定买几个Lunch 外卖套餐返屋企慢慢品嚐。一口气点了两个Lunch Set,自选奄列套餐仲有五款配料选择,我就点了蕃茄和烟肉,奄列有我手板咁大块,而且入面有点半生熟流心,食落去好Creamy。另外全日早餐都有两款选择,想食得饱肚丰盛啲就必选Buzz Deluxe Breakfast,有好香口嘅多士配以牛油、香滑的炒蛋、香脆可口薯饼、煎得好香的烟肉、汉堡扒及肠仔等等,食得好饱肚!喺社会肺炎疫情期间都可以在家享受丰盛的西餐,同样地都系食得滋味!

2020-06-08 56 浏览
呢度系一间宠物餐厅,有好好嘅环境,再加埋有宠物餐牌。夜晚嚟食嘅时候,我特别锺意食佢嘅串烧,但由於疫情关系,所以我都知有外卖佢嘅串烧,喺屋企度用焗炉嚟食,其实都几好食。冬菇烧得香脆,而且口感非常好,菇味重,几好食。墨鱼丸好弹牙,配埋酱料一齐食,就更加惹味同埋有鲜味。鸡肾外面比较脆,连埋酱汁一齐食,都几好食。鸡软骨外层用烧汁烧过,内里烧得比较香,咬落去嘅时候口感都好好。再配埋啤酒一齐食,串烧嘅享受就更加提高另外一个层次。即使外卖,仍然无损口感。

冬菇烧得香脆,而且口感非常好,菇味重,几好食。

墨鱼丸好弹牙,配埋酱料一齐食,就更加惹味同埋有鲜味。

鸡肾外面比较脆,连埋酱汁一齐食,都几好食。

2020-05-15
2020-06-08 45 浏览
今日去咗大埔同女朋友行山 喺新冠肺炎疫情影响之下行咗好耐好耐又热又攰又肚饿 就周围搵装修靓靓 价钱大众化 食物质素又好嘅餐厅 喺openrice 搵得好辛苦 终於搵到呢间Buzz烧烤餐厅 呢间餐厅装修简约感觉好chill 而且价钱ok就入去试下首先叫咗一个本地新鲜鸡冠 平时真系冇乜点食过 着落非常之爽口弹牙 肉质都算鲜味 系一个好好嘅尝试跟住就叫咗一个烧鹅肝 烧完之後所有肝嘅油脂都迫晒出嚟 唔错唔错跟住又叫咗一个鸡肉同埋鸡尾 鸡肉烧起上嚟 同出面食到嘅差唔多 鸡尾算系一个小惊喜 因为佢好爽口弹牙 口感几好跟住又叫咗一个 烧鸡皮 呢个鸡皮烧到冇乜油腻感 几清新 又好香脆 值得一赞跟住到牛骨髓 平时真系无乜食过 佢系以一大条 牛筒骨上 入面一条大骨髓 食落有少少牛油嘅香味 但系又冇乜牛肉嘅味道 几得意

2020-06-06 50 浏览
近排大埔开咗好多新餐厅,今日我就同屋企人去咗食串烧。呢间餐厅好特别你系可以带宠物去一齐食饭,佢仲有宠物餐牌,唔怕饿亲你嘅宝贝啦。佢食物都有几个款式,海鲜、肉、菜样样皆有。我哋叫咗唔同款嘅串烧,个鹅肝一定要赞,食落去真系有入口即溶嘅感觉,肥美好食!佢个和牛都同埋牛舌都好淋同埋淡淡肉,正!个翠玉瓜清甜爽脆,个鸡髀菇都好爽口。我叫咗个烧猪仔髀,系佢推荐既菜式,平时好少食猪髀,食落去d肉超级嫩滑,我以为自己食紧鸡髀!
近排大埔开咗好多新餐厅,今日我就同屋企人去咗食串烧。

佢个和牛都同埋牛舌都好淋同埋淡淡肉,正!

个翠玉瓜清甜爽脆,个鸡髀菇都好爽口。

2020-06-03 69 浏览
今日夜晚返大埔度食饭,家人介绍原来呢一度有一间同宠物一齐食嘢嘅餐厅,由於我个人都几锺意宠物,虽然就未有能力养一只,但食餐饭又可以同猫猫狗狗一齐玩都几开心胡椒粉系一只恐龙仔, 都算系动物主题呢间餐厅食串烧为主,价钱唔算贵,特别食物质素都唔错,性价比算合理,譬如好似呢个牛丸,唔系街边买到嘅普通牛丸,而系西式好似瑞典猪肉丸咁嘅做法 呢个猪颈肉除咗有甜味之外仲有淡淡的柠檬味, 味道清香新鲜烧羊架就更加正,肉质鲜嫩够林,有小小嘅羊羶呢个蒜蓉烧茄子都做得非常好,茄子新鲜多汁,上面铺满蒜蓉同埋有少少辣椒,调味啱啱好呢个芝士蒜蓉大啡菇亦都做得好好, 铺上一大层芝士好香,芝士下面系烧汁同埋蒜蓉酱, 焗住啲水份, 食落好juicy串烧鸡翼非常大只,而且冇烧乾,反而好多肉汁最後仲有呢个慕丝芝士蛋糕, 食落就知系店舖自己亲手做,入边有几层,无论系蛋糕定系慕丝都好滑希望将来有养宠物嘅时候可以带埋自己嘅宠物嚟到再食过,如果你喜欢猫猫狗狗嘅话就更加啱嚟呢度食一餐晚饭,最特别嘅系佢哋仲有宠物餐牌,见到隔离枱啲狗又喺度玩好开心, 心情都觉得舒畅

胡椒粉系一只恐龙仔, 都算系动物主题

呢个猪颈肉除咗有甜味之外仲有淡淡的柠檬味, 味道清香新鲜