2018-03-11 72 浏览
其实我一百个想食牛扒🥩,好啦,带左我去又话唔比食生野(包括见红既牛扒🙄),好啦,我免为其难拣食海鲜啦👀,为左宝宝,食鱼啦🍴食鱼啦🍴,鳕鱼滑到可以sir一声入左喉咙!妈!滑到咁,如果可以煎到每边都好似个面咁香脆就perfect, 海鲜好味在最简单既盐巴就把海鲜提升鲜味😌食左少少龙虾(因为一直都被禁食🤦🏼‍♀️)龙虾好弹牙😍,虽然食得半只既半只,我仲high到少少膏食😌,好鲜甜😍😍😍,扇贝好大只,一样好甜,当然只食圆形⭕️部位😌, 仲有好大堆热辣辣脆薯条,其实我得个海鲜食,又唔系成碟我食哂,我唔会饱架,好彩我好醒咁一早饮饱个餐汤-周打蚬汤,成个面包装住d浓汤慢慢饮,两只大蚬塞爆左个包,重点系饱痴见到热辣辣咁脆既包系唔会放过,最後我食左2/3个因为大肚所以见红的牛不能吃,我老公就好有技巧咁切左d熟既边边我食,旁人睇以为佢刻薄我呀阴公😂😂,不过静系边条我已经觉得好好食😱😱😱14oz 咁大大块食到佢饱,Medium rare肉质软软咁,唔会有根,肉味够浓🥩,切开粉嫩男人至爱😂😂😂, 喂📣,记得生完再带我黎食,我好想好想好想食牛🥩,我好怀念食生野既时光最後来一客焦糖cheese cake同猪古力蛋糕作
其实我一百个想食牛扒🥩,
好啦,
带左我去又话唔比食生野(包括见红既牛扒🙄),
好啦,我免为其难拣食海鲜啦👀,
为左宝宝,食鱼啦🍴食鱼啦🍴,
鳕鱼滑到可以sir一声入左喉咙!
食左少少龙虾(因为一直都被禁食🤦🏼‍♀️)
龙虾好弹牙😍,
虽然食得半只既半只,
我仲high到少少膏食😌,
好鲜甜😍😍😍,
扇贝好大只,一样好甜,
当然只食圆形⭕️部位😌,
仲有好大堆热辣辣脆薯条,
其实我得个海鲜食,
又唔系成碟我食哂,
我唔会饱架,
好彩我好醒咁一早饮饱个餐汤-周打蚬汤,
成个面包装住d浓汤慢慢饮,
两只大蚬塞爆左个包,
重点系饱痴见到热辣辣咁脆既包系唔会放过,
最後我食左2/3个

因为大肚所以见红的牛不能吃,
我老公就好有技巧咁切左d熟既边边我食,
旁人睇以为佢刻薄我呀阴公😂😂,
不过静系边条我已经觉得好好食😱😱😱
14oz 咁大大块食到佢饱,
Medium rare
肉质软软咁,
唔会有根,
肉味够浓🥩,
切开粉嫩男人至爱😂😂😂,

喂📣,记得生完再带我黎食,
我好想好想好想食牛🥩,
我好怀念食生野既时光

最後来一客焦糖cheese cake同猪古力蛋糕作完美总结,好满足
2018-03-09 50 浏览
一直都好想嚟呢度, 但系日日都夜收工。 今日见可以早啲走,17:10 即刻用eatigo book 18:00 食个早饭! 用呢个apps book位有折,18:00 仲系半价!!!一入到去侍应哥哥已经好殷勤咁招待我地( 备注:之後全程都系), 因此更加想知道, 佢嘅食物质素系咪一样咁好……🤔🤔🤔可能因为个心一直谂住喺半价好抵, 所以系咁解, 好似刚刚放监咁!先先嚟咗一篮包, 胡生一搣开, 发现咗系蒜蓉包, 就开始狂食, 搞到我相都影唔切, 我都只系食咗一块胡生嗌咗碗龙虾汤, 佢话如果系食自助餐佢一定会添! 我唔饮汤,就嗌咗个crab cake, 两样都好好味! 龙虾汤好浓郁, crab cake入面真系一丝丝蟹肉, 十分足料!之後我哋嗌嘅主菜份量应该吓亲侍应哥哥!😂😂😂 胡生嗌咗个rack of lamb, 我就要咗个14 oz USDA ribeye, 都觉得仲未够,再嗌多客龙虾! 羊架劲厚肉,烧得啱啱好, 切开啲肉系粉红色, 完全冇血水流出嚟, 啲肉仲要好软熟! 块肉眼扒都系, 软熟又juicy, 食到完全唔想倾计, 只系想享受食物! 连d配菜都唔马虎,cream corn 嚟到
一直都好想嚟呢度, 但系日日都夜收工。
用呢个apps book位有折,18:00 仲系半价!!!

连d配菜都唔马虎,cream corn 嚟到仲系热到有泡泡,明显刚刚焗起, 薯条又好香脆! 真系冇得弹!

下次一定会再嚟!
  • Lobster Bisque
  • 蒜蓉包
  • 蟹饼
2018-03-08 434 浏览
今晚收工去咗大坑Bovini撑枱脚,地点十分方便易搵,在天后站B出口出见到电车路,然後过对面马路,Market place转入去那条街(铜锣湾道),再继续向前行(皇仁书院旧生会对面)。门外挂上「是日晚餐」的餐牌👇店内的环境,够宽敞可以安静下来享受美食。我们今晚order咗(Deluxe 3 course dinner set for two)$1199,分别有前菜,餐汤,主菜和配菜。落完餐之後,职员为我们送上4片蒜蓉餐包,我食咗面包既边位,外皮脆卜卜。蟹饼Classic Crabcake这碟蟹饼是前菜之一,食到啖啖蟹肉,因为用煎的煮法,味道比较香口,建议点酱食。鹅肝多士 Pan Sear Foie Gras这碟鹅肝亦是前菜来的,厨师把鹅肝两面微微煎过,食起嚟外面香脆,里面甘香(最紧要够热)。龙虾汤 Lobster Bisque听职员讲,这个龙虾汤是以龙虾壳肴制的。(但只有汤,没有龙虾肉的喔)。若果个汤可以落多返上少忌廉,令到个汤creamy d咁就更好喇。餐汤亦可以选择蘑菇汤 Forest Mushroom Soup。洋葱圈 Onion Ring (配菜)我略嫌这个洋葱圈太油,下次我会

门外挂上「是日晚餐」的餐牌👇

店内的环境,够宽敞可以安静下来享受美食。

蟹饼Classic Crabcake

鹅肝多士 Pan Sear Foie Gras

龙虾汤 Lobster Bisque

洋葱圈 Onion Ring (配菜)
我略嫌这个洋葱圈太油,下次我会试下Salted Mushroom 蘑菇或者French Fries 🍟。

主菜就是这碟海鲜包喇!
Seafood Cara Fata(有龙虾,蚬,扇贝和鲜鱿)
这份海鲜的汁是以蒜蓉,牛油煮的。

还配上一碗溶好的牛油用嚟点海鲜!

龙虾肉好新鲜和爽口,配埋牛油汁超正!

煮带子和蚬少不免会有点「沙」,好彩我今次食唔到。
2018-03-05
2018-03-03 53 浏览
一个人走到大坑食咩好?朋友介绍一间西餐厅,我见今日早放工就一个人去试下。服务好好,我一个心入到黎都可以坐梳化,而且好体贴咁介绍餐牌。先来一杯红酒和面包。面包涂上厚厚蒜蓉,好香好惹味,好快食哂一盘面包。海鲜周打忌廉汤。卖相好吸引,香脆面包吸哂汤汁好好味忌廉幼滑唔腻,入面仲有两只大蚬。叫左海鲜餐。鳕鱼超滑超鲜甜,带子大大只无过多调味,食出最新鲜味道。龙虾爽口弹牙,好鲜呀最後我叫左Cheesecake,入口香滑芝士味浓,食哂一件都唔觉腻。
先来一杯红酒和面包。
面包涂上厚厚蒜蓉,好香好惹味,好快食哂一盘面包。
海鲜周打忌廉汤。
卖相好吸引,香脆面包吸哂汤汁好好味
忌廉幼滑唔腻,入面仲有两只大蚬。
叫左海鲜餐。

2018-03-03 40 浏览
今晚同女朋友食饭,难得佢放假我地夜晚就见见面。佢钟意环境好啲既餐厅,上网见到好多朋友介绍大坑一间西餐厅我就订位试下。女朋友一定会好钟意坐低就有餐包。超赞蒜香味极重极浓,面包非常香脆,必食!再点两杯酒同女朋友浪漫浪漫海鲜周打汤。用面包上枱好有心思!面包香脆好好味,忌廉汤唔会好浓好腻,清清忌廉香味。炒蘑菇。女朋友好欣赏肉眼排。肉质软腍粉嫩,伴焗薯。牛味极浓郁好惹味,旁边有牛仔脆饼好可爱。女朋友食海鲜,味道清甜鲜味浓郁突出,无过多调味就食出海鲜鲜味。甜品是必点!朱古力蛋糕女朋友好欣赏,幼滑浓郁朱古力味好重!唔甜唔腻
女朋友一定会好钟意

坐低就有餐包。超赞
蒜香味极重极浓,面包非常香脆,必食!
再点两杯酒同女朋友浪漫浪漫

海鲜周打汤。
炒蘑菇。
女朋友好欣赏

肉眼排。
肉质软腍粉嫩,伴焗薯。
牛味极浓郁好惹味,旁边有牛仔脆饼好可爱。
2018-02-25 422 浏览
虽然平日行为说话有时较像男生,但心里其实也是挺浪漫主义的。有时侯餐厅的食物质素不一定很好,但环境舒适雅致,让人放松心情,便足以弥补食物的不足。当然,要是两者都能兼得,价值又是不菲。幸运地,在朋友的推介下,今晚遇到了 两者都出色的西餐厅,让我渡过了满足的晚上。餐厅面积不大,大概只能容纳二十位客人左右,却亦来得清静。餐厅一边是开放式的酒吧,另一边是座位;以黑色作主调的装潢格局,带来昏暗的气氛;而餐桌上一丝烛光,能增添一份浪漫美意。主菜选择不多,海鲜或牛肉,大概就是选择自己较为喜欢的肉质而已,但也正好不用为此而苦恼太久。先有蒜蓉包上桌。大大个蒜蓉包已切开一片片方便客人吃用,蒜蓉牛油香相当浓郁,面包质感亦软熟非常!是我暂时吃过最好吃的蒜蓉包!再来每人一客周打蚬忌廉汤。蚬肉份量不少,鲜甜美味;忌廉汤质感亦幼滑,与面包配着吃很相当美味。但面包不易吃太多,因为要留着肚子吃主菜呢!主菜可选择不同的配菜,最後我们选上了洋葱圈和薯条。洋葱圈是分开上的,炸得相当香口脆身,洋葱味十足,沾上沙律酱,滋味无穷!12oz牛柳配鹅肝($598)是绝对推介! 食物以鐡板盛载,香气洋溢,令人食指大动! 份量比想像中多,鹅

蒜蓉包

周打蚬忌廉汤

再来每人一客周打蚬忌廉汤蚬肉份量不少,鲜甜美味忌廉汤质感亦幼滑,与面包配着吃很相当美味。但面包不易吃太多,因为要留着肚子吃主菜呢!
洋葱圈

12oz牛柳配鹅肝

12oz牛柳配鹅肝($598)是绝对推介! 食物以鐡板盛载,香气洋溢,令人食指大动! 份量比想像中多,鹅肝放於牛柳之上,真的相当吸睛! 鹅肝外层煎得香口微脆,内里保持软腍。五成熟的牛柳做得称职,切问後是偏红嫰的颜色,油脂丰富,肉味香浓,质感软腍!爸爸真是吃得"肉"罢不能呢!薯条亦炸得香脆诱人,薯条控必点!

海鲜拼盘

海鲜拼盘($568) 有半只龙虾,带子和煎鳕鱼,份量相对少了一点,但刚好适合我这个胃口较细的人,如胃口大的人未必够饱的。然而味道绝不失色,龙虾肉质爽弹,带子鲜甜,两者都烧得香口,鱼肉嫰滑,味道偏淡,海鲜控的我对味道表示满意。唯一要弹的是性价比不算高啊!

芝士蛋糕

甜品当然是不能缺少的环节!有两款蛋糕选择,分别是芝士或朱古力蛋糕,我们便每人点上一款试试。连蛋糕都相当足料,比一段饭後甜品的份量多!芝士蛋糕口感幼滑细腻;朱古力蛋糕香浓实在,是偏甜了一点,两款都相当好吃!

如最後有咖啡或茶,将会是更完美的结束。这晚,我与爸爸有相当难忘又美好的晚餐。幸福,就是如此。
蒜蓉包
洋葱圈
芝士蛋糕
一排无去大坑食饭, 早前便去了Bovini Steakhouse & Bar食饭. 见到新推出的铁板餐餐牌,当中包括汤, 主菜和甜品, 主菜六选一, 配菜四选一, 甜品二选一, 价钱由$498- $698. 我便决定试下. 店员先奉上餐包. 这是法国包, 好脆身, 非常好味. 接着系汤 - New England Clam Chowder. 卖相相当精致, 以包装着汤. 汤面上放了一只大蚬. 只蚬够鲜甜. 对於我来讲, 汤最基本要够热, 汤的稀杰度非常啱我口味. 最後, 也要食部份包, 非常脆身, 加上牛油就更正. 主菜出场. 锺意食海鲜的我, 选了Mixed Seafood Pan Grill (Lobster, Fish, Scallop). 以铁板上枱. 扇贝好大只, 平日甚少食到. 肉质几爽身, 唔会太乾身. 龙虾用义几易起出来, 肉质够弹牙, 仲要啖啖肉. 最後就系鱼. 鱼肉够雪白. 配菜选了Salted Mushroom. 食了几款肉, 蘑菇可以中和一下. 最後就系甜品, Strawberry Cheesecake Sundae. 芝

店员先奉上餐包.

这是法国包, 好脆身, 非常好味.

New England Clam Chowder

卖相相当精致, 以包装着汤.

汤面上放了一只大蚬.

只蚬够鲜甜.

对於我来讲, 汤最基本要够热, 汤的稀杰度非常啱我口味.

最後, 也要食部份包, 非常脆身, 加上牛油就更正.

主菜出场.

以铁板上枱.

扇贝好大只, 平日甚少食到.

肉质几爽身, 唔会太乾身.

龙虾用义几易起出来, 肉质够弹牙, 仲要啖啖肉.

最後就系鱼.

鱼肉够雪白.

配菜选了Salted Mushroom.

食了几款肉, 蘑菇可以中和一下.

芝士蛋糕的质感几幼滑, 入口有几浓的芝士味, 但又不会令人感觉太肥腻.

这一餐相当丰富.
2018-02-17 67 浏览
本身经apps online booking 左六点,但因为男朋友生日是年初二,令我好担心餐厅是否真的营业,所以都打电话去double confirm, 职员好肯定话年初二会正常营业,我大为放心亦好期待当天晚餐。但到了年初二的下午三点,有职员致电不能开门做生意,因为厨师请了假。我好嬲,一,因为我没有後备餐厅二,我好质疑一间餐厅只因为一个厨师请假而不能够做生意?!这你们应该要想办法吧!三,因为今天是男朋友的生日,满心欢喜带佢食餐好,但因为餐厅这麽不负责任,令到生日饭很扫兴!我希望呢间餐厅要认真考虑经营手法,而不是那麽不负责任!

我好嬲,一,因为我没有後备餐厅

我希望呢间餐厅要认真考虑经营手法,而不是那麽不负责任!

2018-02-16 462 浏览
朋友说庆生,当然要吃得好一点,而其中一位友人是食肉兽来,点名要吃扒,负责安排的朋友不敢怠慢,找了几遍,卒之找来位处大坑,风评不俗的「Bovini Steakhouse & Bar」,以高质扒房而言,价位相对便宜,这晚一行3人,就来锯扒尽兴。虽然说是位处大坑,但属於较近天后得一方,於铜锣湾道近街口位,从所以,由天后站走过来十分便利。餐厅属小店格局,装潢简约而富情调,感觉很有气氛。由於我们来得早,客人不多,但离开时场面热闹。店长推介了新出的套餐经典美式铁板烧,当然有兴趣试试看。套餐包餐汤、铁板烧及甜点,定价为$498-$698。因为扒类有14安士份量,我们就点了两款,再加些散点菜式。餐前来一点香蒜法包,法包烘得脆口,而蒜味香浓。散点了一道沙律「Classic Caesar Salad」($92),以大型剔透的玻璃碗盛载,卖相很别致,而且,更将烟肉分开放,方便怕肥的客人。食材沾匀酱汁,清爽新鲜,巴马臣芝士都是用即刨货色,有诚意。套餐只提供「New England Clam Chowder」一款餐汤,可以说是不用烦选择。对周打蚬汤绝不陌生,但这里的就有高级的演绎。以农夫包作为盛器,包身十分脆口
,这晚一行3人,就来锯扒尽兴。
。由於我们来得早,客人不多,但离开时场面热闹。
餐前来一点香蒜法包,法包烘得脆口,而蒜味香浓。
香蒜法包
Classic Caesar Salad
套餐只提供「New England Clam Chowder」一款餐汤,可以说是不用烦选择。对周打蚬汤绝不陌生,但这里的就有高级的演绎。以农夫包作为盛器,包身十分脆口,也怪不了我们抱整知面包吃掉!而惊喜位是两只巨型花甲,既厚肉,又鲜甜,平常所见的雪藏蚬肉粒不能相比
,再者,忌廉汤很绵滑,内里还有迷你带子粒喔。
New England Clam Chowder
由於我们只点了两客套餐,所以,就额外散点一客「Wild Mushroom Soup」($98),一送来已嗅到浓浓菌香,入口果然不得了,涌出澎湃菌味
,质感顺滑而带点杰身,皆因汤内仍有很多幼小杂菌粒。
Wild Mushroom Soup
主菜选了一道混合海鲜「Mixed Seafood Pan Grill」($568),包括龙虾、黑鳕鱼及带子,龙虾烧得爽口,肉质很有弹牙感,黑鳕鱼十分嫩滑,而且,充满油香,带子一看就知是新鲜货色,弹牙是预期得到的状态
Mixed Seafood Pan Grill
另一道主菜则选了「14 oz USDA Ribeye」($498),14安士果然不同凡响,十分巨型,而且烧得焦香诱人。选五乘熟,切开一看弄得恰到好处,肉色保持粉嫩而没有半滴血水,细嚼口感软熟,肉味浓郁
,是一件很有质素的肉眼。
14 oz USDA Ribeye
每一道主菜都包一款Side Dish,其一是选了炒蘑菇,炒得很香;而另一款选了焗薯,焗薯已放在肉眼旁同上,加了酸忌廉及烟肉碎,十分好吃。
炒蘑菇
焗薯
看餐牌时,甜品是美式新地,以配合套餐为美式铁板,有点可惜是转了朱古力蛋糕及美式芝士饼。不过,两款甜点亦出色好吃,前者朱古力十分突出,质感软滑,後者芝士味香浓,面层还有点似焦糖似的,薄薄脆脆
美式芝士饼
综观用料,是高质素货色,师傅手势也不俗。服务非常贴心,外间天气甚寒,主动帮我们换上热水
,又知道我们是共享主菜,而吃过沙律,就即时换上新碟,大家也吃得非常称心满足
Classic Caesar Salad
Wild Mushroom Soup
美式芝士饼
2018-02-13 262 浏览
餐厅环境 地方唔大但感到舒服 服务也不错 店员成日倒水 冇叫野饮都唔怕Classic American pan grill❤️Price range from $498 - 698.为庆祝呀姊我生日所以友人带左我去一间我觉得几贵下既浪漫情调西餐厅食饭😮.讲到明价钱贵当然个menu系英文黎架啦😂好彩我一早查定字典免得失礼 餐厅既店员十分nice 会同你讲解食乜好咁 咁我就简左鹅肝加牛柳set $598既 😁.首先会上面包先 个面包真系超级好食 面包皮香脆好有口感 涂上牛油既面包又系另一个味觉既层次 每人两块都唔会嫌多😁.之後就好快上个汤 佢叫new England clam chowder 平时饮开既周打蚬汤边有蚬肉 但哩款就唔同😍我真系见到蚬架!大大只够鲜甜 其中特别之处在於用个面包装住d汤 个面包索晒d汁好好味 但细食既我要留肚 唯有忍痛停口😕Filet mignon with pan sear foie gras.中文即系牛柳配鹅肝 因为我唔太喜欢食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 个set 望落几精致 有块牛牛型既物体插左系度 大大块鹅肝踏住块牛柳 仲有少量沙律作为配菜 感觉都冇咁

Classic American pan grill❤️
Price range from $498 - 698

中文即系牛柳配鹅肝 因为我唔太喜欢食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 个set 望落几精致 有块牛牛型既物体插左系度 大大块鹅肝踏住块牛柳 仲有少量沙律作为配菜 感觉都冇咁肉😁
味道真系唔错架 鹅肝做到入口即溶既口感 而牛柳都有肉汁流出黎 但系我个人觉得牛柳肉感觉冇我想像中咁嫩口 如果哩个做得好少少成碟野都好perfect

哩个系小食 有几类菇捞埋一齐整 既健康又有心思

Cheesecake
餐後甜品☺️食完个餐包 饮完个忌廉汤 再食完个主菜 饱到上心口既时候其实仲有个甜品 咁既情况之下其实食龙肉都唔会特别有惊喜😂
之但系呢 个cheesecake系真心觉得好食 面有焦糖 加分加分 质地唔算好soft 硬硬地咁 香浓芝士味 虽然好食不过太饱真系食唔晒 有少少伤心😕希望下次又有人带我去食啦
庆祝纪念
  • 餐前面包
2018-02-12 54 浏览
想食扒、想烛光晚餐但又唔想咁贵,就算唔怕贵,但又怕份量少到食唔饱?前几日去左大坑食Bovini真系out of expectation😝 $1200两人我觉得fair环境舒适,食物好高质,服务态度仲好好如果情人节仲未捻到食咩,可以考虑呢间😉今次叫左2个最新推出的Classic American Pan Grill$498-$698 per course 🐮由头到尾无一样野可以挑剔😳而且服务态度好到😆食得好开心💕餐包望落系平平无奇的蒜蓉包🍞但一入口就感动到想喊😭脆得黎又好松软!同平时硬到死的蒜蓉包相比,呢道真系超哂班!😍至於餐汤,唔系平日白碟饮两啖就无嗰啲第一次试到咁正的New England Clam Chowder其实即系周打蚬汤🍲非常足料😍 劲新鲜的蚬肉,仲有好多薯仔同洋葱☺️ 呢个汤真系好用心煮💕 调味刚刚好呀😋 经理仲会主动帮忙落pepper😉第一个Main dish 系12 oz fillet Mignon with Pan Sear Foie Gras $598(配side dish Jacket Potato)由於fillet mignon卖哂所以转左ribeye呢个系用铁
想食扒、想烛光晚餐但又唔想咁贵,
就算唔怕贵,但又怕份量少到食唔饱?
前几日去左大坑食Bovini

环境舒适,食物好高质,服务态度仲好好

如果情人节仲未捻到食咩,可以考虑呢间😉

$498-$698 per course 🐮
由头到尾无一样野可以挑剔😳
而且服务态度好到😆食得好开心💕

餐包望落系平平无奇的蒜蓉包🍞
但一入口就感动到想喊😭
脆得黎又好松软!
同平时硬到死的蒜蓉包相比,
呢道真系超哂班!😍

至於餐汤,唔系平日白碟饮两啖就无嗰啲
其实即系周打蚬汤🍲
非常足料😍 劲新鲜的蚬肉,
仲有好多薯仔同洋葱☺️
呢个汤真系好用心煮💕
调味刚刚好呀😋 经理仲会主动帮忙落pepper😉

(配side dish Jacket Potato)
由於fillet mignon卖哂所以转左ribeye
呢个系用铁板上碟😳 所以keep到温度😘
牛扒劲劲劲巨型😂 男仔一定中意!
呢道的牛扒有阵碳烧的香味,肉质非常嫩滑,
我们选的是medium rare,完全没有过熟的情况❤️ 重点‼️‼️ 这个餐仲有我最爱的鹅肝( ´▽` )ノ
吃到这里其实我已饱到覆天覆地😜
已经感到很很很满足了😆

第二个maindish叫左 14os USDA Ribeye $498
今次系配union rings😝好香脆
ribeye一样大块到爆🤣 好嫩好好味呢

最後仲有甜品😘😭❤️
系店家自家制的American chocolate sundae🍰
完全唔系平时细细件又无特别嗰种罗!
系我独爱的好浓好浓mousse cake

甜品都咁有诚意,
真系一间令我好想encore 的西餐!

附上menu比大家参考
2018-02-08
  • 蒜蓉包
  • New England Clam Chowder
  • 12 oz fillet Mignon with Pan Sear Foie Gras
  • American chocolate sundae
2018-02-04 80 浏览
如果我想食一块铁板铺满胡椒既港式牛排我就会去XX茶餐厅啦!一够几水就可以落楼。快牛柳本来叫7成熟,但因为块铁板继续煮住就变咗10成熟。鹅肝一定要有鹅肝配既酱先得加,佢又冇。岘汤嚿岘都几大但又系放系A餐白汤里面呢。我柠檬蛋糕有清新的感觉。以为老公既士多啤梨芝士蛋糕听起来好特别但原来系一够甜到留几芝士蛋糕再旁边加一块士多啤梨就系所为既士多啤梨芝士蛋糕。然后支酒饮落明明系入货白玲文出边饮三白玲文,佢就收4 5 白文。老公觉得饮杯咖啡先系完整既西餐。佢居然咖啡又未融既咖啡粉同我地讲咖啡机坏咗要自己搅。两人卖单1700文。好后悔贪得意式新嘢,早知就正正经经去米芝莲recommend间Town食块排冇咁啦!招呼x生前x生后都冇用啦!
啦!招呼x生前x生后都冇用啦!
2018-01-27 57 浏览
今天男友接我收工,他说要带我到大坑约Bovini 吃牛扒,这一间Bovini在大坑都颇为有名气的牛扒屋,男友订了7时,果然是一间很有气氛的扒房!今次我们2位不约而同地都点了波士顿龙虾牛扒铁板餐!首先待应送来一篮子的面包,面包很松很软也十分香!龙虾汤很浓很香配这些面包,果然很好的一个组合!主角龙虾牛扒伴着铁扒热辣辣地盛着来,放到面前己经感受到香味,待应把芥茉放到我们的碟孑里,龙虾份量很大只而且很新鲜,啖啖肉及啖啖膏,牛扒很厚,而是6成熟,刚刚好把肉汁锁住,而且很嫰,我觉得很入味,口感一流,而且放在铁扒上面,是保持着牛扒的热度,在寒冷的冬天里吃着窝心约牛排,真的很窝心!草莓芝士蛋糕是自家制的,果然很香很软,我和男友说情人节不作他选,再吃另一款鹅肝牛扒铁扒餐吧!

今次我们2位不约而同地都点了波士顿龙虾牛扒铁板餐!

首先待应送来一篮子的面包,面包很松很软也十分香!

龙虾汤很浓很香配这些面包,果然很好的一个组合!

2018-01-25
2018-01-27 56 浏览
We have gone there multiple times but wanted to try their new menu which included a soup, entrée, and dessert.  Too start with their Clam Chowder served in a Bread Bowl was to die for.   Never have I polished off bread bowl clam chowder without leaving a spec of bread crumb or chowder left on the plate.  It was a perfect combination.  Then came out the entrée which for me was the surf n turf which came out with a succulent Boston lobster and a tender and tasty steak.  I forgot which steak cut it

Then came out the entrée which for me was the surf n turf which came out with a succulent Boston lobster and a tender and tasty steak.  I forgot which steak cut it was but both the lobster and the steak were cooked to desired taste and left me feeling for more despite being already full and waiting for the desert.

I did try my friends Fillet Mignon with Foie Gras on top that was also a taste to remember as it was juicy and melted in my mouth. The foie gras was both tasty without gaminess and served in a generous portion.

The desert was a strawberry cheesecake and was perfect for me as I don’t like my cheesecakes too sweet. For those who like cheese cake factory overly sweet taste this is not the place to get it but rather instead of being overpowered by sweetness they had just the right mixture cheese, crust, and sugar. Overall, I would say for a small, personalized dining experience this place is a hidden gem that one must try if you enjoy steaks and relaxed dinner.
2018-01-26
2018-01-22 60 浏览
见到餐厅有 2 人 set,价钱其实同单点差不多最後决定单点,咁就可以拣返自己想食嘅野叫完野食,店员会上一份包,好好食呀!外脆内软嫁!🤤Home-made crab cake with Tarter Sauce ($138) 蟹饼睇落细细份,但超好食!脆脆地嘅表面,切开後,入面啖啖蟹肉 一定要食!USDA Prime Grade New York Strip Loin 14oz ($458) Side dish : sautéed mushroom ($68)叫左 medium,上到枱後唔会 un份量大,足够 2 人分享旁边块牛形脆脆其实无乜味个菇都好好食!叫 1 份 share 就啱啱好餐厅唔算多位,建议先订枱!店员服务有水准,亦好有礼貌
见到餐厅有 2 人 set,价钱其实同单点差不多
最後决定单点,咁就可以拣返自己想食嘅野

叫完野食,店员会上一份包,好好食呀!
外脆内软嫁!🤤

蟹饼睇落细细份,但超好食!
脆脆地嘅表面,切开後,入面啖啖蟹肉

一定要食!
Home-made  crab  cake

叫左 medium,上到枱後唔会 un
份量大,足够 2 人分享
旁边块牛形脆脆其实无乜味
个菇都好好食!叫 1 份 share 就啱啱好
USDA  prime  grade  New  York  Strip  Loin  14oz

餐厅唔算多位,建议先订枱!
店员服务有水准,亦好有礼貌
Home-made  crab  cake
  • 蟹饼
  • USDA  prime  grade  Strip  Loin