2024-05-30 0 浏览
大埔都有分店 比其他Cafe平少少不過飲品就相對會貴少少環境都幾舒服 坐低傾下計都唔錯另外特別少少就係有荷蘭鬆餅有lunch menu 但冇包嘢飲嗰啲 都要加一 埋單嗰陣見到東亞信用卡滿$300有折不過記得係未加一之前 所以我用唔到🥲咖啡三文魚荷蘭鬆餅 ($86)首先唔知點解會三文魚配咖啡😂係食到有少少咖啡味 不過唔係好夾整體成份都唔夠味 鹽嘅重要性!中間有三文魚,菠菜同芝士本身個鬆餅唔鹹唔甜 冇咩味個芝士又唔夠咸 sad🥲蕃茄蟹肉扁意粉 ($88)呢個好食好多!都幾多蟹肉意粉都算al dente 番茄唔酸份量正常 推介呢個👍🏼Brown sugar latte ($52)唔會好甜 岩岩好 幾香咖啡味😎Single origin chocolate ($54)朱古力味有點假😂 可能飲唔慣用左60%朱古力 但飲到底有點苦整體ok啦 不過飲品真係唔平🫣

大埔都有分店 比其他Cafe平少少
不過飲品就相對會貴少少
環境都幾舒服 坐低傾下計都唔錯
另外特別少少就係有荷蘭鬆餅
有lunch menu 但冇包嘢飲嗰啲 都要加一

埋單嗰陣見到東亞信用卡滿$300有折
不過記得係未加一之前 所以我用唔到🥲

咖啡三文魚荷蘭鬆餅 ($86)
首先唔知點解會三文魚配咖啡😂
係食到有少少咖啡味 不過唔係好夾
整體成份都唔夠味 鹽嘅重要性!
中間有三文魚,菠菜同芝士
本身個鬆餅唔鹹唔甜 冇咩味
個芝士又唔夠咸 sad🥲

蕃茄蟹肉扁意粉 ($88)
呢個好食好多!都幾多蟹肉
意粉都算al dente 番茄唔酸
份量正常 推介呢個👍🏼

Brown sugar latte ($52)
唔會好甜 岩岩好 幾香咖啡味😎

Single origin chocolate ($54)
朱古力味有點假😂 可能飲唔慣
用左60%朱古力 但飲到底有點苦
整體ok啦 不過飲品真係唔平🫣
2024-05-14 99 浏览
尋晚約咗多年冇見嘅朋友,諗住搵個地方坐吓食飯傾吓偈,搵吓呢一間覺得幾好,雖然睇評論就一般般,但我都會比一個機會去試吓!今晚去到真係冇人可以話包場,食到臨尾先至有一兩個客,我哋叫咗以下嘅食物除咗芝士薯條之外,其他都係水準之上,份量也不少!晚餐做到呢個價錢其實已經叫好好,我見佢散嗌嘅價錢都唔算貴,仲要有特價雞肉pizza先至係50幾蚊!味道也不錯啊!另外有主動拎水及加水,又嚟收碟無趕客走!服務係香港嚟講叫唔錯!我會再嚟幫襯👍🏻💪🏻加油

2024-05-13
用餐时段
  • Dirty  Tiramisu
2024-04-08 401 浏览
間野lunch time 都無咩人都覺好似伏伏地!但見佢新新地又未試過就比次機會佢。而且我又好想飲啡,硬著頭皮試一試!叫左一個煙三文魚意粉,同埋一杯熱latte先講杯熱latte, nutty 豆但帶酸味我都係第一次試!可能我小飲㗎啡😂煙三文魚意粉完全無煙三文魚味! 食緊一樣無未既野!意粉還可以!員工服務態度極差!我覺得一間食肆你上至食物、飲品都唔掂,再加埋趕客員工,只可以講,我唔會再去第二次!Good luck
2024-03-28 369 浏览
1)首先叫咗杯凍嘅朱古力用好細個杯相都算啦仲要完全冇朱古力嘅味未試過咁難飲嘅朱古力 都$30杯2)慢煮雞胸配香辣蒜片炒意粉,想問標榜慢煮雞胸,但硬過石頭仲要配上勁鹹勁辣嘅炒意粉真係未食過咁難食嘅嘢
1)首先叫咗杯凍嘅朱古力

真係未食過咁難食嘅嘢
慢煮雞胸香辣蒜片炒意粉
2024-03-28
等候时间
30 分钟 (堂食)
2024-03-11 509 浏览
喺荃新天地行街嘅時候,經過呢一間望落好chill嘅Cafe,仲可以有得坐室外😍不過因為室外枱唔多已經full咗,所以只可以揀咗室內坐🥹入到去已經聞到好香嘅咖啡味,已經即刻要order 一杯好少有嘅dirty,係我其中一隻最鍾意飲嘅咖啡❤️飲落去第一啖係一陣濃濃嘅咖啡,唔會太酸,再配上滑滑嘅奶,真係好好飲😍主菜就叫左九層塔辣豬肉意粉配溫泉蛋好靚嘅溫泉蛋係麵面,將佢撈勻落個意大利粉,配上小小嘅辣豬肉,唔會好膩,十分推薦👍🏻慢煮豬腩肉泡菜漢堡配薯條呢個係我好期待嘅漢堡,因為好少漢堡都會做慢煮嘅豬腩肉,果然冇辜負我嘅期望。咬落去已經充滿肉汁,配上泡菜,又係一個必要嘅item🥰其實佢嘅甜品都好出名,但因為已經太飽嘅關係冇叫到,下次可以再encore 😎

主菜就叫左九層塔辣豬肉意粉配溫泉蛋

慢煮豬腩肉泡菜漢堡配薯條

2024-02-25 431 浏览
係OpenRice search荃灣&咖啡店,第一排名就show咗呢間!咁當然要去try try啦🥰叫咗2個主食、2杯飲品同1個必點甜品😋大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 啲大啡菇都好足料,食落去好香!黑松露味好夠味,加埋忌廉同扭紋通粉一齊食,好食😋而且個荷蘭鬆餅整得啱啱好,好鬆脆同香口,好味道😋香煎加拿大豬鞍配三色椒塊加拿大豬鞍煎得啱啱好,切落去嘅時候好腍,連埋啲汁一齊食好夾!而且三色椒亦炒得好香,配埋啲薯蓉更加好味😋WHITE Dirty COFFEE飲落去咖啡味好濃郁好香,都唔錯😋下次有機會會再試吓唔同味道嘅咖啡!Matcha Latte身為抹茶控嘅我梗係要必點,不過飲落同平時飲開嘅又冇乜分別!所以下次會試吓其他飲品先😂Dirty Tiramisu呢個甜品係呢間舖頭必嗌嫁!食落去芝士味同咖啡酒味有一個鮮明對比,食到兩種唔同嘅層次感,口感仲好滑同都幾好食😋𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹𝘛𝘢𝘴𝘵𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵:⭐️⭐️⭐️𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
咁當然要去try try啦🥰
叫咗2個主食、2杯飲品同1個必點甜品😋

大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

香煎加拿大豬鞍配三色椒

WHITE Dirty COFFEE
飲落去咖啡味好濃郁好香,都唔錯😋
下次有機會會再試吓唔同味道嘅咖啡!

Matcha Latte
身為抹茶控嘅我梗係要必點,不過飲落同平時飲開嘅又冇乜分別!
所以下次會試吓其他飲品先😂

Dirty Tiramisu
呢個甜品係呢間舖頭必嗌嫁!

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹
𝘛𝘢𝘴𝘵𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
𝘌𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵:⭐️⭐️⭐️
𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-01-25
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-02-21 401 浏览
衝着環境嚟食,星期一下午冇咩人,而且天氣涼涼哋,可以隨便揀有feel嘅室外座位~.🍴香草忌廉煙三文魚扭紋通粉 配荷蘭鬆餅扭紋通粉creamy香口,配上香草好好食😛荷蘭鬆餅蛋味濃郁,都幾好食。不過個人感覺同扭紋通粉唔夾,一個甜一個鹹,有少少奇怪🍴dirty tiramisu見有好多人叫,專登order覺得冇咩驚喜,溶得好快.叫咗兩杯飲品,睇餐牌時候花多眼亂,都係跟圖揀啱心水,兩杯飲品都正常.餐廳食物質素正常,係環境加分,但如果黃金時間,可能就冇chill嘅感覺,始終餐廳位於商場地下,人流會比較多。.我哋食食吓,就有一隻烏蠅不停嬲嚟嬲去,再靚嘅環境都有啲扣分🥲

🍴香草忌廉煙三文魚扭紋通粉 配荷蘭鬆餅

🍴dirty tiramisu
見有好多人叫,專登order
覺得冇咩驚喜,溶得好快

2024-01-01 516 浏览
餐廳空間感大,相對比較闊落,當日中午去,人流都唔算特別多,可以慢慢坐。🍽️至於食物方面,叫咗:忌廉煙肉芝士水波蛋荷蘭鬆餅🍳原本以為要等好耐,點知都好快嚟到。雖然唔算係好有空氣感,不過外層都係脆身同唔會太油。明太子忌廉三文魚扁意粉🍝意粉唔會過淋,味道都OK,算係中規中矩。菠菜忌廉汁蝦扭奇粉🦐一開始係比圖片吸引咗,嚟到都唔差。味道方面,扭奇粉嘅質感比較特別,類似係薯蓉加咗麵粉,質地軟腍,都幾有記憶點,同埋飽肚。如果鍾意食淋身意粉的話,都可能會鍾意呢個口感。朱古力咖啡Mocha🍫 (Single Origin Chocolate)可可嘅味道好突出,但如果你期望係有甜味嗰種Mocha,咁就未必適合你。

至於食物方面,叫咗:

忌廉煙肉芝士水波蛋荷蘭鬆餅🍳

明太子忌廉三文魚扁意粉🍝
意粉唔會過淋,味道都OK,算係中規中矩。

菠菜忌廉汁蝦扭奇粉🦐

2023-12-15 441 浏览
放假🏖️食完晏冇咖啡☕️飲,口痕去咗荃新天地Boundless by Reaction。揀咗新出既玉京,即桂花鮮奶咖啡☕️($48),但冇乜桂花味,口痕叫埋甜品🍮Icecream & mixed berry Dutch baby 👶🏻pancake ($78), 平時我唔食berry怕酸,但只得一個甜既Dutch baby 👶🏻,無得揀。上菜個pan熱,但Dutch baby 👶🏻唔熱,同味道👅麻麻,雪糕🍦唔錯👍🏻。下午茶🫖時間冇乜人都坐得舒服😌
2023-12-15
玉京
  • Latte
2023-11-09 461 浏览
🍚Boundless by REACTION今次同1位男學生食飯,去咗間 pet friendly 嘅餐廳,環境裝修令人好舒服,仲見到唔少好可愛嘅汪星人~🍚雙層芝士和牛漢堡 配薯條賣相唔錯有2舊厚厚既和牛漢堡 半生熟👍🏻味道👌🏻薯條正常🍚墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅荷蘭鬆餅係佢既主打但覺得無咩味 比較一般薯仔好似中菜個d薯仔咁好食辣肉醬唔辣@boundlesscoffeehk🍚Boundless by REACTION荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A, G76C & G76D號舖#荃灣 #荃新天地 #大埔 #荷蘭鬆餅 #西餐 #和牛#burger #boundless #寵物友善 #pet #petfriendly#openrice #foodie #打卡 #foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚Boundless by REACTION

@boundlesscoffeehk

🍚Boundless by REACTION

#荃灣 #荃新天地 #大埔 #荷蘭鬆餅 #西餐 #和牛
2023-10-11 510 浏览
其實杯咖啡幾好飲,但發生左啲嘢令我哭笑不得。我叫左個煙三文魚三文治,之後佢menu 寫到明話配薯條。但嚟到之後冇薯條,咁我就問店員啦,之後佢答我因為Menu印錯左,仲同我講張單都冇寫有薯條,所以係唔會有著條😂之後我話menu寫明有嘅嘢,唔係應該有嘅咩(心諗唔止係圖片只供參考,原來文字都係只供參考)...嬲嬲地嘅我話我想換餐,我係因為想食薯條先叫依個餐~之後老細出黎就話後補返比我😂我諗印錯menu 應該唔關個客事姐🥲(所以薯條分開上)
其實杯咖啡幾好飲,但發生左啲嘢令我哭笑不得。

(所以薯條分開上)
用餐时段
2023-10-06 348 浏览
落地大玻璃面對花園,採光十足,主打荷蘭鬆餅,在坊間的café比較少見燒甜粟米 $52有驚喜的一道菜式!用上去芯的整片粟米,口感非常滿足,配上蛋黃醬七味粉等調味十分惹味Dirty Tiramisu $58十分推薦!酒、咖啡、芝士的味道很融洽,不會過甜,而且份量不吝嗇,足夠兩個人分享

燒甜粟米 $52

Dirty Tiramisu $58

食評:1) 蟹肉蝴蝶粉配紫菜忌廉汁 $118蝴蝶粉煮得煙煙韌韌,超有口感!配埋好creamy嘅忌廉汁相當好味,最神奇係明明聞落無咩紫菜味,但一食入口,紫菜味好出,非常鍾意! 2) 煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108呢個荷蘭鬆餅配扭紋通粉嘅配搭相當特別~荷蘭鬆餅外形似酥皮麵包咁,不過佢食入口又同酥皮麵包嘅酥脆唔同,反而有D煙韌感,個人黎講幾鍾意XD鬆餅本身無咩味,配埋煙三文魚忌廉汁味道岩岩好,亦恰到好處地襯托出鬆餅本身有嘅少少蛋香味,值得推介大家一試!3) Matcha Latte(hot) $46滿滿一大杯Matcha Latte令人非常滿足,面頭拉花好靚。味道亦岩岩好,唔會太甜~
食評:
1) 蟹肉蝴蝶粉配紫菜忌廉汁 $118

2) 煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108

3) Matcha Latte(hot) $46
一間cafe可以脫穎而出一定有佢特別嘅menu 係cafe入面少見嘅荷蘭鬆餅就係呢間boundless出現左 用嘅配料都好吸引😗🥞墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅💰88見係人氣推薦忍唔住試下呢個 賣相都幾靚的 焗到漲起曬嘅鬆餅好似一座護城圍牆 比空間廚師係入面組裝焗薯 肉醬同蛋 雖然賣相係唔錯 但係食材嘅配搭反而令1+1<2😖 表面嘅流心蛋篤開流感幾好睇 但係蘸上蛋汁嘅鬆餅味道都冇乜變過 再講鬆餅 底下被浸濕過嘅味道還好 但係圍邊嘅真係空氣感十足 食唔出麵粉同蛋香味🥲 再到入面嘅配料 state左係辣肉醬嘅肉醬搵唔返辣 好似淨係咬緊肉碎咁 焗薯單食我一定覺得唔錯 兩種質感一種更似薯蓉一種就薯仔片 但係鬆餅入面首先都係冇味 同埋厚身嘅質感又唔淋 好難咬開D脆嘅薯仔之後再品鬆餅 可能其他味道會好D🍔BOUNDLESS 和牛漢堡 配薯條💰123burger來講就係呢間cafe就發揮超出其他啦 首先burger嘅個頭好大好高 仲有比漢堡紙拎係手咬 呢個burger嘅層次都非常豐富 上層麵包搽滿自家製番茄醬 有埋番茄碎粒好清新 紫洋蔥粒同炒過嘅細洋蔥片都好香 肉餅都好厚 融化嘅芝士擁抱牛肉餅

🥞墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅
💰88

🍔BOUNDLESS 和牛漢堡 配薯條
💰123
burger來講就係呢間cafe就發揮超出其他啦 首先burger嘅個頭好大好高 仲有比漢堡紙拎係手咬 呢個burger嘅層次都非常豐富 上層麵包搽滿自家製番茄醬 有埋番茄碎粒好清新 紫洋蔥粒同炒過嘅細洋蔥片都好香 肉餅都好厚 融化嘅芝士擁抱牛肉餅令佢地兩隻味融為一體好香🥰肉餅都好多汁水 有手打嘅風味 下面一大塊嘅番茄同生菜好新鮮同清新 食到最尾可以refresh成個口腔!係burger界來講呢個都唔算油凜凜 麵包香味都幾突出 加上自家製茄汁值得一試😗

呢間店員嘅服務態度幾好 嗌左americano雖然冇加奶選擇 但係備註milk aside都會有跟餐 如果來食其他食物同咖啡都可以坐下!

📌 BOUNDLESS by REACTION (荃灣)
2023-08-27
2023-08-31 215 浏览
選擇避開繁忙時段來到這餐廳慢慢喝一口咖啡吃一碟意粉,享受我的悠閒時光。店內的裝修簡約,放置了很多綠色植物,落地大玻璃窗透光度充足,你可以看到窗外的景致,令人心情愉快。就坐後店員給我一杯開水,送上餐牌,可以掃碼下單。食品的選擇也多,此店出名的食物是荷蘭鬆餅。不過看過別人食評的介紹,我覺得自己不喜歡吃這種鬆餅,所以還是選取喜歡的意粉再配一杯Dirty 咖啡。慢煮鴨胸扁意粉配辣蕃茄汁,深色底的餐碟內盛載了蕃茄味濃郁的扁意粉,面層灑上暗紅的乾椒絲,下層是鴨胸。扁意粉內混和了洋蔥、蒜、青、紅波椒,每吃一口都是掛滿配料與醬汁,醬汁的辣度一般,入口濕潤易咀嚼。鴨胸嫩滑,鴨皮油脂滿滿入口軟滑。鴨胸和扁意粉份量也適中。下午時段惠顧餐食可以半價叫餐飲,我要了一杯Dirty。面層的咖啡慢慢流入底層潔白的牛奶咖啡內,第一口聞到濃縮的香氣,口惑醇厚,飲到下層就嚐到微凍的咖啡,不過這杯Dirty在熱和凍的調配未夠突出,如果加強溫度的控制就更能發揮這杯咖啡的獨特性。餐廳環境開揚坐得舒服,讓我享受了一個悠閒下午。

餐廳環境開揚坐得舒服,讓我享受了一個悠閒下午。
慢煮鴨胸扁意粉配辣蕃茄汁
Dirty 咖啡